Keresés

Részletes keresés

Gyenyi Creative Commons License 2017.06.14 0 0 22273

„ az borítékolható volt, hogy 1-2-nél (jóval) több játékos megy el.”

Ha az összes távozó tartalékot (Boer Zivkovic) is beszámítod, akkor igazad van. Az 1-2-t úgy értettem, hogy néhány. Az lehet 3-4 is. Annál több, nem hiszem, hogy elmegy.

Eddig Traore az egyetlen, aki elment. Nélküle nem hiszem, hogy rosszabbak leszünk. Úgy néz ki, Klaassen is elmegy, de ahogy Klaassen készen állt, amikor Siem de Jong elment, úgy van most néhány középpályás, aki pótolni fogja. Hogy még ki megy el, nem tudhatjuk, de olyan nem nagyon, aki igazán hiányozni fog. Szélső-hátvédet, ha kell, fogunk találni.

 

„ fogadjuk el, hogy rosszabbak leszünk, mint az előző idényben, hiszen a feltételek nem teljesültek.”

Azok a feltételek nem, de ebből miért következne, hogy rosszabbak leszünk? Megváltozott a helyzet, de egyáltalán nem biztos, hogy rossz irányba. Lehet, hogy Keizer jobb edző, mint Bosz, és a távozókat is minimum hasonlókkal fogjuk tudni helyettesíteni. Bizonytalanabb lett a dolog, de még mindig biztatóbb, mint Bosz első hónapjaiban volt.

 

„ lehet, hogy hozunk is játékosokat, de mindig csak akkor szoktuk ezt meglépni”

Tavaly 1 kivételével teljes kerettel kezdtünk. Ziyech valóban későn jött, de ő nem egy távozottat pótolt. Tavalyelőtt a Rapid Wien (az első meccs) előtt teljes volt a keret. Két éve is teljes kerettel kezdtük az idényt. Nem túlzás a „szoktuk”?

 

„ te azt várod, hogy bejutunk a BL-be, ahová tavaly, ugyebár, nem sikerült... ”

Tavaly azért nem sikerült, mert Bosz még nem volt kész a csapattal. Most összeszokott a csapat, a távozók nagy részét a keret játékosai tudják pótolni. Aki marad, az magával hozza a tavalyi EL tapasztalatokat. A kevés teljesen új, könnyen be kell, hogy tudjon illeszkedni. Idén is új edző lesz, de olyan, aki jól ismeri a klubot, és a keret összes tagját, és kb. ugyanazt a focit játsaza, amit Bosz.

 

„ 12-13 ember nem fog tudni végigjátszani egy bajnokságot és még nemzetközi kupát is.”

Ki mondta, hogy csak 12-13 ember lesz? Jön egy második kapus, biztos lesz (marad vagy jön) második jobbhátvéd, minimum 2 extra középhátvéd (pl. Viergever és Westermann). Középpályám mellett lesz még Schöne, Nouri és Eiting. Szélsőnk van elég a kispadra is (Kluivert, Neres, Cerny, Nunelly, Clement, Dekker), de lehet, hogy még jön is 1-2. Spiccnek Huntelaar mellett előbb utóbb ott lesz Sierhuis is. És biztos feljön még néhány, akire nem is gondolunk. Ennyi el se fér a kispadon. Ez a kispad nem rossz. És akkor megint abból indultam ki, hogy mindenki elmegy, ami biztos nem úgy lesz.

 

„ olyan játékosokat emlegetsz, akik közül nem egy még a Jong Ajaxban sem játszott (sokat).”

Nem tudom, kire gondolsz. De Ligt? Kluivert? Rájuk merek építeni. Eriksen és Dolberg is kihagyták a Jong Ajaxot. És még sok ilyen volt.

 

„tavaly attól féltél, hogy Bosz túl védekező focit fog játszani!"

 

Én? Idézd már ezt, légy szíves, mert ilyesmire én nem emlékszem!”

21366; május 16: "Most olvastam, hogy Bosz példaképe Guardiola, mert olyan kevés gólt kapnak a csapatai. Úgyhogy, ha ő lesz az edző, készülhetünk a dögunalmas meccsekre."

 

„mit írtam, amiből azt a következtetést vontad le, hogy cinikus vagyok Keizerrel kapcsolatban?”

Lehet, hogy félreértettem, de nekem ez elég cinikusnak tűnik:

„De jött Huntelaar és hamarosan kinevezik Keizert, tehát aggodalomra semmi ok”

Előzmény: nj (22272)
nj Creative Commons License 2017.06.14 0 0 22272

Mi ezzel a baj?

Hát, pont az, hogy mi értelme van olyan mondatokat írni, hogy ha az edző marad és csak 1-2 játékos megy el, akkor jobbak leszünk, amikor az borítékolható volt, hogy 1-2-nél (jóval) több játékos megy el. Most pedig bónuszként még az edző is!

 

Vagy igazad van, ne siránkozzunk, hanem fogadjuk el, hogy rosszabbak leszünk, mint az előző idényben, hiszen a feltételek nem teljesültek. Ehhez képest, te azt várod, hogy bejutunk a BL-be, ahová tavaly, ugyebár, nem sikerült... 

Én is azt kérdezem: hol itt a logika?

Igen, lehet, hogy hozunk is játékosokat, de mindig csak akkor szoktuk ezt meglépni, amikor már a mieink elmentek, addigra pedig lehet, hogy már túl leszünk a BL-selejtezőkön!

 

A másik, amit úgy látszik, képtelen vagyok veled megértetni, hogy a csapat nem csak 11 kezdőemberből áll, hanem a cserékből is! 12-13 ember nem fog tudni végigjátszani egy bajnokságot és még nemzetközi kupát is. Emlékezz vissza, hogy mennyit kritizáltuk Boszt, hogy nem rotálja a csapatot, pedig, akkor még volt kivel, de az utódjának lehet, hogy nem lesz.

Ha a cserejátékosból kezdő lesz, attól még a csapat gyengül, mert ha kidől az egy szem balhátvédünk, vagy eltiltják, akkor nincs senki, aki a helyére állhat. Darabra lehet, hogy lesz egy tavalyi ifijátékos, de az ő tudása, felkészültsége, rutinja meg sem közelíti Viergeverét, vagy Riedewaldét. Te pedig olyan játékosokat emlegetsz, akik közül nem egy még a Jong Ajaxban sem játszott (sokat).

 

"Ne feledd, tavaly attól féltél, hogy Bosz túl védekező focit fog játszani!"

 

Én? Idézd már ezt, légy szíves, mert ilyesmire én nem emlékszem!

 

"Remélem, cinizmusod Keizerrel kapcsolatban is alaptalan lesz."

 

Konkrétan mit írtam, amiből azt a következtetést vontad le, hogy cinikus vagyok Keizerrel kapcsolatban?

 

Előzmény: Gyenyi (22271)
Gyenyi Creative Commons License 2017.06.14 0 0 22271

"Idézet a 05.25-i hozzászólásodból:

 "Ebben a gárdában még nagyon sok van, és ez akkor is igaz, ha 1-2 játékos el is menne. Már csak azért is, mert, ha az edző marad, akkor a már elég jól bejárt úton megyünk tovább." "

Mi volt rossz ebben? Az egész lényege egy „ha”. Ha az edző marad. Nem maradt, így kár a fentiek miatt optimizmusomat kritizálni. Egyelőre 1 kezdőjátékos ment el, Traore, de majdnem biztos, hogy Klaassen is elmegy. A többiek közül van, aki kisebb, nagyobb valószínűséggel még elmehet, de arról még kár sírni. Már csak azért is, mert biztos, hogy még hozunk is játékosokat. Az, hogy Boer és talán Zivkovic is elmegy, nem lesz hatással a csapat teljesítményére. Abból indulsz ki, hogy mindenki, akit úgy említettem, hogy talán elmegy, tényleg elmegy, és szidsz, hogy azt mondtam, ha 1-2 elmegy, és marad az edző, akkor jobbak leszünk. Hol itt a logika?

 

Jópofa, hogy fegyvertársadra Manohra hivatkozol. Ő nem hiszem, hogy siratja Traoret, és Younes távozása is ünnep lenne számára. Nem volt játékosunk, akit annyira értékelt volna, hogy bánná távozását. De Traore és Younes, bár azért sokat köszönhettünk nekik, szerintem is pótolhatók.

Ha mindkét jobbhátvédünk elmegy, akkor, ahogy mondtam is, kell egyet hoznunk. Ha Sanchez is elmegy, akkor Riedewald és Viergever nem mehet el, de remélem, Riedewald fog többet játszani. Klaassen távozása veszteség. Játékban Van de Beek, úgy néz ki, tudja pótolni, és remélem, jövőre, mint vezér Ziyech lép a helyébe, bár, kora ellenére, De Ligtben is látok vezéri tulajdonságokat.

Huntelaar jövetele valóban jó. Legalább is, ha tisztában van szerepével, azaz a kispaddal. Ott jobb ő, mint Cassierra vagy Traore. Keizer pedig szerintem a lehető legjobb választás. A klub embere, ismeri a játékosokat, sok játékost adott tavaly Bosznak, akik, és ez nem kis részt az ő érdeme, általában zökkenőmentesen beilleszkedtek az első csapatba. Legalább olyan támadó focit játszik, mint Bosz, és tavalyi második helye fantasztikus edzői siker volt. Ne feledd, tavaly attól féltél, hogy Bosz túl védekező focit fog játszani! Remélem, cinizmusod Keizerrel kapcsolatban is alaptalan lesz.

Mindenesetre még mindig bízom abban, hogy jobbak leszünk, mint tavaly voltunk, de augusztus végéig semmi sem biztos.

Csapatom, ha Sanchez és Younes is elmenne, ez lenne:
Onana – Zeefuik/?, De Ligt, Riedewald, Sinkgraven – De Jong/Schöne (ha még bírja), Van de Beek, Ziyech – Neres/Cerny/Nunelly, Dolberg, Kluivert/Cerny

Elég összeszokott csapat, Keizer mindegyiküket jól ismeri, és legtöbbjük jövőre tovább fog javulni. Ha nem lesz nagy pechünk, ezekkel be kell jutnunk a BL-be.

Szavaiddal fejezem be: „Manoh és én pedig csak rémeket látunk és feleslegesen pánikolunk... ” Így van. :)

Előzmény: nj (22270)
nj Creative Commons License 2017.06.13 0 0 22270

Idézet a 05.25-i hozzászólásodból:

 

"Ebben a gárdában még nagyon sok van, és ez akkor is igaz, ha 1-2 játékos el is menne. Márcsak azért is, mert, ha az edző marad, akkor a már elég jól bejárt úton megyünk tovább."

 

Az edző nem maradt, Traore és Boer (plusz a tavaly kölcsönadott Zivkovic) már most elment, Klaassen szinte biztos, hogy el fog, Tete, Veltman nagyon valószínű, hogy el fog, Sanchezre, Viergeverre és Younesre is jó esély van. De Ligt és Dolberg remélhetőleg maradnak.

De jött Huntelaar és hamarosan kinevezik Keizert, tehát aggodalomra semmi ok, mert szerinted "a kerettel nem lesz baj"...

(Manoh és én pedig csak rémeket látunk és feleslegesen pánikolunk...)

 

De, lesz baj a kerettel, mert hiába írod be a távozó kezdőemberek helyett az eddigi csereembereket (kezdő: Onana - ?, De Ligt, Riedewald, Sinkgraven - Van de Beek, Schöne, Ziyech - Neres, Dolberg, Kluivert), mert

1., jobbhátvédnek senkit nem tudsz beírni, aki alkalmas lenne,

2., nem véletlenül voltak ők a cserék és a távozók a kezdőemberek

3., így meg a cserepadra leszel kénytelen 0 tapasztalattal rendelkező ifiket leültetni, az meg nem ugyanaz!

Egyetlen védő cseréd marad, az 1 meccset játszó Zeefuik és a csatársorban is csak Huntelaar, Cerny és Cassierra. Aki használható, az De Jong és Nouri, de ők sem éppen rutinosak.

Kellene igazolni: 1 cserekapust, 2 jobbhátvédet (de minimum egyet!), 2 középső védőt, 1 csere balhátvédet, 1 csere szélsőt. És reménykedni, hogy Huntelaar még használható, vagy Sierhuis ugyanilyen ütemben fejlődik tovább, mert Cassierrában nem bízom.

 

 

Előzmény: Gyenyi (22269)
Gyenyi Creative Commons License 2017.06.13 0 0 22269

Úgy néz ki, Klaassen már elment. A két edző és Traore és Boer sincsenek már.

Zivkovic is már majdnem elment. Még elég valószínű, hogy elmegy Veltman és Tete.

Ha nem kap új szerződést, akkor Viergever is megpróbál elmenni. Különösen akkor, ha Sanchez marad, mert akkor a kispadra kerül. Riedewald lehet, hogy el szeretne menni, de nem tudom, új edzőnk, hogy áll majd ehhez. 2020-ig van szerződése. Annak megfelelő összeget senki nem ad érte. Ha az edzőnek nem kell, olcsóbban is elengedhetjük, vagy kölcsönadhatjuk.

Sanchez iránt túl nagy a kereslet, így az ő távozásával is számolni kell. Younes mindig azt mondta, maradni akar, de most, hogy válogatott lett, olyan klubok is hívhatják, melyeknek nem mondhat nemet.

Biztos, hogy marad Onana, De Ligt, Schöne (Kína?), Ziyech, Van de Beek, De Jong, Nouri (kölcsön?), Kluivert, Neres, Cassierra (de adjuk kölcsön!)

Dolberg valószínűleg marad.

Nem tudom, mit akar Cerny és Westermann.

Klaassen házon belül pótolható. Tete és Veltman együtt nem, mert Zeefuik, ha elég jó is lenne, nem elég. Sanchez utódja De Ligt. Ha Sanchez marad, jövőre De Ligt a párja. Younes helyén Kluivert jó, de talán kell még egy szélső. Bár Cerny, Nunnely vagy Klement lehet, hogy jó lesz. Ha Viergever elmegy, kell még egy balhátvéd. Persze egy második kapus sem árt, bár a fiatalok között vannak jók.

Szóval, szerintem a kerettel nem lesz baj. De most már jó lenne egy edző!

nj Creative Commons License 2017.06.12 0 0 22268

Nem ezt akartam ezzel mondani, hanem pontosan az ellenkezőjét, azaz, hogy nem láttam elégszer ahhoz, hogy meg tudjam ítélni. Mondjuk, jobban örültem volna, ha azon az egy meccsen, amit láttam, speciel jó lett volna...

Előzmény: Gyenyi (22267)
Gyenyi Creative Commons License 2017.06.12 0 0 22267

"Zeefuikot én csak egyszer láttam és akkor nem nagyon tetszett."

Ez nagyon komoly érv ellene. Hiszen miért lett volna azokon a meccseken jó, melyeken nem láttad? Az volt a vizsgája, és azon megbukott. :) 

Előzmény: nj (22266)
nj Creative Commons License 2017.06.10 0 0 22266

Zeefuikot én csak egyszer láttam és akkor nem nagyon tetszett.

Előzmény: Gyenyi (22265)
Gyenyi Creative Commons License 2017.06.10 0 0 22265

"Anita a jobbhátvéd posztjára is alkalmas, ott pedig valószínűleg lesz üresedés!"

Most látom, hogy Newcastleben tényleg inkább jobbhátvéd volt, mint középpályás. Talán ezért is nem kell nekik? De legyen, ahogy akarod! Felőlem is jöhet, de nem hinném, hogy jön. Sokat várok Zeefuiktól, de 1 jobbhátvéd nem elég. Anita sokoldalúsága mellette szól.

Utálom az átigazolási időket. Épp Anita volt a példa arra, hogy az utolsó percig lehet/kell izgulni.

Előzmény: nj (22264)
nj Creative Commons License 2017.06.10 0 0 22264

Anita a jobbhátvéd posztjára is alkalmas, ott pedig valószínűleg lesz üresedés!

Előzmény: Gyenyi (22263)
Gyenyi Creative Commons License 2017.06.10 0 0 22263

"Vissza kellene hozni Anitát."

Nem olvastam, mi lehet vele, hogy bár rendszeresen játszott, mégsem kell már nekik. Remélem, gyorsan lesz új edzőnk, akit majd megkérdeznek, milyen posztokon kell valaki. Anitat kedveltem, de annyi tehetséges középpályásunk van, hogy nem hiszem, hogy ott keresünk erősítést. Úgy érzem, Van de Beek és De Jong fognak harcolni Schöne helyéért. Bár közben Eiting is beérhet. Abból kiindulva, hogy Klaassen elmegy, ha Schöne is elmegy, akkor kell egy tapasztalt középpályás. Annak jó lenne Anita. De azt hiszem, talál még Angliában is csapatot magának.

Egyelőre a legfontosabb, hogy minél hamarabb kiderüljön, ki megy el. Azután lehet gondolkozni erősítésekről. Persze a listának minden posztra már meg kell lennie.

Előzmény: nj (22262)
nj Creative Commons License 2017.06.09 0 0 22262

Vissza kellene hozni Anitát...

Gyenyi Creative Commons License 2017.06.09 0 0 22261

"Múltkor néztem a Brugge-Anderlechtet, akkor csak Denswill és Vormer kezdett."

Igaz. Annyira nem vagyok benne a belga fociban, hogy tudjam, mit jelent ez. Nuytinck (akkor csak 1 percet játszott) és Van Rhijn addig általában 90 perceket játszottak. Hogy a rájátszásokban miért csak perceket, nem tudom. Mindenesetre, ami Van Rhijnt illeti, sokkal többet játszott a bajnokságát védő Brugge-ben, mint előtte a bajnoki második Ajaxban. És Nuytinck, aki egyetlen holland élcsapatnak sem kellett, már háromszor lett bajnok az Anderlechttel, ahol rendszeresen játszik. Vormer pedig, mielőtt a belga bajnok legjobbja lett, két idényben az akkor, ha nem is rossz, de messze nem bajnok Feyenoordnál, főleg kispados volt. Denswil kicsit bonyolultabb, mert, ha nem ragaszkodott volna ahhoz, hogy megígérjék neki, hogy ő lesz Moisander utódja, akkor lehet, hogy az lett volna. Amikor pedig bizonyíthatott volna, rendre rossz volt.Végül nem járt rosszul. Talán mi sem, de ezt nem tudhatjuk. Mindenesetre tőlünk azóta posztján válogatott lett Riedewald és Viergever, még, ha nem is sokszor.

Na mindegy, ennél sokkal fontosabb, hogy ki lesz az edzőnk. Gondolom annak megítéléseben sem fogunk egyetérteni. Már csak a hagyomány őrzése miatt sem. :)

Előzmény: nj (22260)
nj Creative Commons License 2017.06.08 0 0 22260

Múltkor néztem a Brugge-Anderlechtet, akkor csak Denswill és Vormer kezdett.

Előzmény: Gyenyi (22259)
Gyenyi Creative Commons License 2017.06.08 0 0 22259

"Olyan komoly karriert egyikük sem futott be, nem is mindegyikük stabil kezdő!"

Ha nem sérült, mindegyikük kezd. Vormer tavaly a bajnokcsapat legjobbja volt, míg a Feyenoordnál 3 év alatt kb. 4-szer kezdett. Van Rhijn kispadunkról ment, és állandó kezdő a mienknél magasabb szintű belga bajnokság másodikánál. Denswil már 2 éve állandó kezdő ugyanott. Nuytinck 3-szor volt bajnok az Anderlechttel ahol szinte mindig kezd. Persze az is érdekes, hogy a válogatottban egyikük sem jön soha szóba. Továbbra is az az érzésem, hogy a belga bajnokságban valamiért könnyebb jónak lenni, mint a hollandban. Amit persze nem értek.

Előzmény: nj (22257)
nj Creative Commons License 2017.06.08 0 0 22258

Remélem, hogy mindenki észnél lesz: ő sem akar menni és mi sem engedjük!

Egyébként, 70 milliót biztosan nem fizetnek érte!

Előzmény: Neeskens (22255)
nj Creative Commons License 2017.06.08 0 0 22257

Akkor azt nem értem, hogy mit értesz azon, hogy "megtalálja magát"? Olyan komoly karriert egyikük sem futott be, nem is mindegyikük stabil kezdő!

Előzmény: Gyenyi (22256)
Gyenyi Creative Commons License 2017.06.08 0 0 22256

"Még az érdekes, hogy sok Hollandiában eltemetett játékos Belgiumban megtalálja magát."

 

Kire gondolsz?”

Denswil, Van Rhijn, Vormer, Nuytinck (nem volt eltemetve, de a nagy klubokat nem érdekelte).  Mondjuk a sok túlzás, de az érdekes nem.

Előzmény: nj (22254)
Neeskens Creative Commons License 2017.06.08 0 0 22255

Mit szóltok ehhez a hírhez ami még viccnek is rossz??? Justin Kluivert-ért 70 milliót ajánlana a BVB. Ennyiért simán mehetne szerintem.

http://www.blikopnieuws.nl/sport/253912/peter-bosz-wil-recordtransfer-van-justin-kluivert-snel-voltooien.html

nj Creative Commons License 2017.06.06 0 0 22254

"Legtöbbjük új klubjában sem lett jobb."

 

OK, mondjuk, az várható volt, hogy Fischer nem egy kiesőjelölt Middlesbrough-ban fog kiteljesedni. De, ha képességbeli gondok vannak, akkor viszont életbe lép a 2. pont, miszerint indokolatlan volt akkora nagy tehetségeknek kikiáltani őket.

 

"Aztán egyre görcsösebben akartak bizonyítani, ami által egyre rosszabbak lettek. Lehet ezért az edzőt is szidni,  de az ilyenek új edzővel ritkán lesznek jobbak."

 

Itt nem volt új edző, még a régi ejtette őket.

 

"Még Van Gaal alatt is vesztek el nagy tehetségek (Roy, Oulida, Reuser stb.), pedig ő tudott bánni fiatalokkal."

 

Roy 23 éves volt, amikor elment. 17 évesen mutatkozott be az első csapatban, már régen túl volt azon, hogy tehetségnek nevezzük. Ő nem volt rossz futballista, egész értékelhető karriert futott be, csak pont nem illett a Van Gaal által elképzelt csapatba. Cruyff simán játszatta volna. Reuser pedig nem Van Gaal alatt veszett el, mert nála egyre többet játszott, csak 1996-ban jött a lábtörése, kb. fél évre kiesett, mire visszatért már Van Gaal utolsó évében voltunk, ami már nem volt egy sikertörténet a Reusernél nagyobb játékosoknak sem. Oulida és ő (valamint Musampa, Wooter) arra volt alkalmas, hogy egy bejáratott, összeszokott csapatba bekerüljenek valaki helyett egy-egy meccsre, de arra nem, hogy vezéregyéniségek legyenek.

 

"De Eriksen, Blind visszajöttek egy ilyen válságból."

 

Eriksennél nem volt olyan mély ez a válság, ő inkább csak a vártnál nehezebben lett fix kezdő, de utána már nem nagyon maradt ki, ha egészséges volt. Blind pedig, amióta Angliába került ismét elég gyenge. A válogatottban mindenképpen, de ahogy hallom, a klubjában is. 

 

"De Ligtet például nem féltem."

 

Várjuk ki a végét...

 

"Még az érdekes, hogy sok Hollandiában eltemetett játékos Belgiumban megtalálja magát."

 

Kire gondolsz?

 

"Volt egy fantasztikus Suarezünk, és általában 4-4-2-t játszottunk."

 

Nem játszottunk 4-4-2-őt, csak Emanuelson volt a balszélső és ő a szokottnál mélyebben húzódott vissza, ami nyilván abból adódott, hogy korábban hátrébb játszott. De Pantelic center volt, Suarez behúzódó jobbszélső (Messi, vagy Neymar sem szokott a vonal mellett maradni, mégsem mondja senki, hogy a Barcelona nem 3 csatárral játszik). És még ott volt mögöttük Siem de Jong is klasszikus 10-es pozícióban.

 

"Érdekes, hogy később Suarez nagyon pozitívan beszélt De Boerról és erről a meccsről."

 

De Suarez kedvenc edzője Jol volt. Van Bastennel nem nagyon jött ki, én nem hallottam, hogy De Boertól annyira el lett volna ájulva. Nem szidta, de nem is dicsérte igazán. Mondjuk, olyan sok időt nem dolgoztak együtt.

 

"Nem volt ő annak olyan rossz. Volt olyan, mint most Schöne."

 

A fenéket nem. Schönét szidod, hogy lassú gondolkodásban és sebességben, hát Janssen kétszer olyan lassú volt. Csak neki is jó volt a rúgótechnikája, de olyan nagyon sokat nem futott már a meccseken.

 

"A baj az volt, hogy máshol többre mentünk volna vele. Így is komoly szerepe volt bajnokságunkban."

 

Hagyjuk már ezt! Bajnok lett, de azért olyan nagyon komoly szerepe abban nem volt. 8 góljából kettőt 11-esből lőtt és a legkomolyabb csapat, amely ellen betalált az AZ és a Twente volt.

 

"Nem volt mind a kettő védekező?"

 

Janssent annak hozta De Boer, de eredetileg nem az volt, csak mindenképpen be akarta rakni a csapatba, ezért találta ki neki azt a szerepkört. Éppen ez volt a baj. És nem is jött be.

 

"Pantelic ingyen jött, nem hiszem, hogy sokat tudtak róla azelőtt."

 

Nem hinném, hogy annyira komolytalan a szakmai vezetés, hogy mielőtt megkeresték, ne néztek volna utána, hogy ki az a Pantelic.

 

"Ha annyira tudták volna, milyen jó Pantelic, akkor nem 1 évre kapott volna szerződést."

 

Abban azért a kora is közrejátszott.

 

"Nem biztos, hogy a mi jelölteink közül választanak valakit. :) A komolyan szóba jöttek közül, nekem Keizer kellene."

 

Ugyanolyan lutri, mint Winter, vagy Grim. Sőt, Grim még kevésbé az.

Előzmény: Gyenyi (22253)
Gyenyi Creative Commons License 2017.06.06 0 0 22253

"Mondjuk, újra feljavítani őket? Mert, ha egyszer már voltak jók, akkor nyilván nem képességbeli problémákról van szó!"

Legtöbbjük új klubjában sem lett jobb. Nekem az az elméletem, hogy vannak gyorsan beérő játékosok, akik 17-18 évesen már elérik a csúcsot, de nem fejlődnek tovább, illetve mentálisan nem bírják a nagy elvárásokkal járó feszültséget. Fischer és El Ghazi jó példák. Amíg újak voltak, és senki nem várt tőlük semmit, addig jók voltak. Aztán egyre görcsösebben akartak bizonyítani, ami által egyre rosszabbak lettek. Lehet ezért az edzőt is szidni,  de az ilyenek új edzővel ritkán lesznek jobbak. Még Van Gaal alatt is vesztek el nagy tehetségek (Roy, Oulida, Reuser stb.), pedig ő tudott bánni fiatalokkal. De Eriksen, Blind visszajöttek egy ilyen válságból. Talán lelkileg erősebbek. De Ligtet például nem féltem.
Még az érdekes, hogy sok Hollandiában eltemetett játékos Belgiumban megtalálja magát. Viszont a belga bajnokságból Hollandiába jövő jobbak, ritkán jók Hollandiában. Az UEFA pontok ellenére mégis a holland bajnokság lenne színvonalasabb?

 

"amit 2010 tavaszán bemutattunk, annál látványosabb játék nem kell egy Ajaxban"

Volt egy fantasztikus Suarezünk, és általában 4-4-2-t játszottunk. Suarez papíron jobbszélső volt, de a gyakorlatban ritkán volt a szélen. De Boer első meccsén a Milan ellen, volt igazi szélső. De Boer egész meccsen kiabált vele, hogy menjen vissza védekezni is. Érdekes, hogy később Suarez nagyon pozitívan beszélt De Boerról és erről a meccsről.

 

"Nyilvánvaló volt, hogy Janssenből soha nem lesz védekező középpályás"

Nem volt ő annak olyan rossz. Volt olyan, mint most Schöne. A baj az volt, hogy máshol többre mentünk volna vele. Így is komoly szerepe volt bajnokságunkban.

 

" Egy védekező középpályást egy támadó középpályáshoz."

Nem volt mind a kettő védekező?

 

"Ha Pantelic vak tyúk is talál szemet, akkor pl. Milik is az!"

Pantelic ingyen jött, nem hiszem, hogy sokat tudtak róla azelőtt. Milikről sem tudtak sokat, azért is béreltük az első évben. Ha annyira tudták volna, milyen jó Pantelic, akkor nem 1 évre kapott volna szerződést.

 

"Mivel már a jelölteket illetően sem nagyon vagyunk közös nevezőn, erre meglehetősen kevés esélyt látok!"

Nem biztos, hogy a mi jelölteink közül választanak valakit. :) A komolyan szóba jöttek közül, nekem Keizer kellene.

Előzmény: nj (22252)
nj Creative Commons License 2017.06.06 0 0 22252

"Mit lehet csinálni olyan játékosokkal, akiknek fejlődése megállt, visszament, illetve időközben vannak náluk jobbak?"

 

Mondjuk, újra feljavítani őket? Mert, ha egyszer már voltak jók, akkor nyilván nem képességbeli problémákról van szó!

Vagy, ha annyira reménytelen a dolog, akkor elgondolkozni azon, hogy nem volt-e korai nagy tehetségnek kikiáltani őket?

 

"Jolnál az eredmények mellett az is kifogás volt, hogy játékunknak semmi köze nem volt a klub hagyományos játékához."

 

Ez hülyeség, amit 2010 tavaszán bemutattunk, annál látványosabb játék nem kell egy Ajaxban, mellesleg hasonlót De Boerral nem is tudtunk bemutatni.

És az mennyire volt a klub hagyományos játéka, amit De Boerral játszottunk? A hátul passzolgatás és a teljes kilátástalanság?

 

"Mintha Kerlonnal komoly tervek lettek volna, de végül megrekedt a Jong Ajaxnál."

 

Ja, hát Kerlonnal inkább az Internek voltak komoly tervei, nálunk csak kölcsönjátékos volt. Akkor ezek szerint az Internél sem értenek hozzá...

 

"Jol még így is azzal reagált a kritikára, hogy nem 4-3-3-t játszik, hogy adjanak neki 10 milliót, és hoz olyan szélsőt, akivel tud 4-3-3-at játszani."

 

Suarez volt a jobbszélső, ha van egy Suarezed, hülye lennél kihagyni!

 

"Aztán jött De Boer, aki 4 évig semmit nem kapott..."

 

Szélsőt csak hármat igazolt: Boerrigtert, Sanát és Younest. Az első kettő nem vált be. Ja, és megvette szélsőnek Krkicet. Viszont vettünk centereket és középpályásokat, utóbbiakat ész nélkül.

 

"Erre mondtam, hogy a Jol leigazolások nagyrészénél, eleve nyilvánvaló volt, hogy semmire nem megyünk velük."

 

Ezt elmondhatjuk De Boeeról is. Nyilvánvaló volt, hogy Janssenből soha nem lesz védekező középpályás, Krkicből és Andersenből szélső. Zimling kb. az a kategória, mint akiket Jolnál felemlegettél. Sanogo legalább ingyen jött, bár, nem tudom, minek, na ő pont nem az, aki illik a "klub hagyományos játékába", ami, szerinted De Boernál megvalósult.  

 

Van der Hoornt csak te láttad jónak és azóta sem tapasztalom, hogy annyira átütő sikert tudott volna felmutatni Angliában. Az általad gyengének, általam viszont jónak tartott Van Dijk viszont úgy kinőtte magát, hogy egyesek szerint már a Manchester United is érdeklődik iránta...

 

"Janssennel bajnokok lettünk. 29 meccsen 8 góllal és 8 assziszttal járult ehhez hozzá. Többet vártunk tőle, de 2,5 milliót (0,5-ért adtuk el) bőven megért."

 

Janssen sztáigazolásként érkezett és a végén kiegészítő emberként távozott. Szerinted megérte a pénzét. Szerintem viszont a rá költött pénzből vehettünk volna egy normális játékost (egy valódi védekező középpályást).

 

"Mivel 6-ot kaptunk érte, 2-őt tényleg megért. Azért De Boer 2011-es bajnokságához nem túl sokkal járult hozzá. Messze nem annyival, mint Janssen a 2012-eshez."

 

Körtét hasonlítasz az almához! Egy védekező középpályást egy támadó középpályáshoz. De Zeeuw játéka sokkal kevésbé látványos, neki az volt a dolga, hogy tehermentesítse De Jongot. Azért 2010-ben így is kint volt a VB-n, sőt, súlyos sérülést szenvedett és ez a két dolog nyilván hatással volt a 2010-es játékára.

 

"Szerintem ebbe a leigazolásba bukott bele Jol. Pantelic, aki szép példa, a vak tyúk is talál szemetre..."

 

Értem. Ha Jol jókat igazol, az mindig a véletlen műve, ellenben De Boer minden jó igazolásánál atombiztosan előre tudta, hogy be fognak válni, igaz? :-)

Ha Pantelic vak tyúk is talál szemet, akkor pl. Milik is az!

 

"Mint később te is megjegyezted, abból, hogy máshol sem vitte már semmire, arra lehet következtetni, hogy benne volt a hiba."

 

Benne is. Viszont abból meg, hogy később De Boer másokkal is összekülönbözött és emiatt azok távoztak, arra lehet következtetni, hogy De Boer sem tud kezelni egyfajta játékostípust. Sokan javultak nála, mások romlottak. De olyan is volt, aki előbb jó volt, majd visszaesett és aztán ott is maradt. Semmiképpen sem csak arról volt szó, hogy nála mindenki csak jobb lett.

 

"De Jolban illetve Jol vs De Boerban sem fogunk soha egyetérteni."

 

Én már régen nem foglalkoznék Jollal, de neked ez az egyik mániád, hogy időről időre őt emlegeted negatív példaként és ilyenkor képtelen vagyok nem reagálni!

 

"Most már hivatalos, hogy Bosz elment. Reménykedjünk, hogy új edzőnknek mindketten örülni fogunk. :)"

 

Mivel már a jelölteket illetően sem nagyon vagyunk közös nevezőn, erre meglehetősen kevés esélyt látok! :-) 

Előzmény: Gyenyi (22250)
nj Creative Commons License 2017.06.06 0 0 22251

"És akkor ennyit Gyenyi jóslatáról is, hogy most mekkora állandóság lesz, mert már biztos az új edző..."

 

Na, igen...

Előzmény: Manoh (22249)
Gyenyi Creative Commons License 2017.06.06 0 0 22250

" ez így a klub tőkéjének elherdálása. Akárcsak Fischer, Denswill és Van Rhijn esetében."

Mit lehet csinálni olyan játékosokkal, akiknek fejlődése megállt, visszament, illetve időközben vannak náluk jobbak? El Ghazi esetében ez annyiból árnyaltabb, hogy De Boernál Cerny játszott helyén, míg Bosznál a középről kiszorított bérelt Traore. De akkor is tény, hogy El Ghazi 2016-ban nem volt jó két meccsen egymás után. Bazoert nyáron már el akartuk adni, és akkor még szép pénzt kaptunk volna érte, de nem akart elmenni. Miután Ziyech jött, és Schöne 6-os lett, nem volt számára hely. Ez valóban pénzünkbe került, de nem tudom, mit tehettünk volna. Fischer és Van Rhijn is azért ment el kispadról, mert már csak ott volt számukra hely. Denswill kicsit más. Neki nem volt türelme kivárni, amíg rá kerül a sor. Ráadásul, amikor bizonyítási lehetőséget kapott, azzal nem élt.

 

" De Boernak megbocsátották a 2014-2015-ös évet, pedig pocsékak és eredménytelenek voltunk."

Már megbocsáss, de egy edzőnek, aki előtte 4 éven át bajnok volt, komoly klubban még megbocsájtják, ha az 5-ikben csak második lesz. Jolnál az eredmények mellett az is kifogás volt, hogy játékunknak semmi köze nem volt a klub hagyományos játékához. Amíg ez eredményes, lásd 2009-10, addig beletörődnek, de, ha nem akkor nő az elégedetlenség.

 

"Kerlon és Eduardo? Jó, hogy az ifiket nem sorolod fel!"

Mintha Kerlonnal komoly tervek lettek volna, de végül megrekedt a Jong Ajaxnál.

 

Mielőtt kitérek az egyes leigazolásokra, egy óriási különbségre felhívom a figyelmedet. Jol angol típusú manager volt, azaz egy személyben felelt minden technikai ügyért. Ő volt a scouting vezetője, és azt igazolt, szerződtetett le, akit akart, csak az anyagiakért kellett engedélyt kérnie. Így szerződtette le pl.  testvérét személyi titkárának, sofőrjének. De Boer fölött ott volt Overmars. Jol még így is azzal reagált a kritikára, hogy nem 4-3-3-t játszik, hogy adjanak neki 10 milliót, és hoz olyan szélsőt, akivel tud 4-3-3-at játszani. Aztán jött De Boer, aki 4 évig semmit nem kapott, és 4-3-3-mal, igaz egyre szürkébb játékkal, 4-szer bajnok lett.

 

" Van der Hoornért 3,8 milliót, Duartéért és Janssenért 3-3-at."

Van der Hoornt 3,8-ért vettük, 2,5-ért adtuk el. főleg kispados volt, de, ha kellett, fontos góljaival, és gyakran jó játékával, nagyon hasznunkra volt. 1,3 milliót bőven megért.

Duarte nem vált be, de ezt nem lehetett előre tudni. Erre mondtam, hogy a Jol leigazolások nagyrészénél, eleve nyilvánvaló volt, hogy semmire nem megyünk velük.
Janssennel bajnokok lettünk. 29 meccsen 8 góllal és 8 assziszttal járult ehhez hozzá. Többet vártunk tőle, de 2,5 milliót (0,5-ért adtuk el) bőven megért.

 

"De Zeeuw 8 millióba került (bevált)"

Mivel 6-ot kaptunk érte, 2-őt tényleg megért. Azért De Boer 2011-es bajnokságához nem túl sokkal járult hozzá. Messze nem annyival, mint Janssen a 2012-eshez.

 

" El Hamdaoui 5 millióba (De Boer kirúgta, de azért előtte csak ő rúgta a győztes gólt a Dinamo Kijev ellen!)"

Szerintem ebbe a leigazolásba bukott bele Jol. Pantelic, aki szép példa, a vak tyúk is talál szemetre, utódjának hozta Jol, de arra teljesen alkalmatlan volt. Októberig jó volt, aztán Suarezzel csak zavarták egymást. Attól kezdve mindketten rosszak voltak, és ezzel a csapat is rossz volt. A Dinamo meccsről két dologra emlékszem. Suarez fantasztikus góljára lehetetlen szögből, és Sulejmani fantasztikus elfutására, és ugyancsak fantasztikus beadására, melyből szinte nem lehetett nem gólt lőni. Valószínűleg azzal lettünk bajnokok, hogy az akkor már csak hangulatrontó El Hamdaouit De Boer mellőzte. Mint később te is megjegyezted, abból, hogy máshol sem vitte már semmire, arra lehet következtetni, hogy benne volt a hiba.

 

De Jolban illetve Jol vs De Boerban sem fogunk soha egyetérteni.

Most már hivatalos, hogy Bosz elment. Reménykedjünk, hogy új edzőnknek mindketten örülni fogunk. :)

Előzmény: nj (22247)
Manoh Creative Commons License 2017.06.06 0 0 22249

Azért ez eléggé lesújtó, hogy már egy ilyen null kategóriás edző, mint Bosz is csak ugródeszkának használ minket. Dortmundban meg nem tudom hová tették a józan eszüket, de hát ez már legyen az ő problémájuk.

És akkor ennyit Gyenyi jóslatáról is, hogy most mekkora állandóság lesz, mert már biztos az új edző, így a játékosokban is csak kérdések maradnak, akiben eddig nem volt, megint nem lesz kész a keret a BL selejtezőkre és a bajnokságban is jó ideig. És akkor még lehet Overmars is elmegy, aki szintén nem volt egy tökély, de megint új ember ott is, hát ez is nagyon hiányozna még. Értem én, hogy itt már a foci meg a sport semmit nem ér szinte és csak a pénz érdekel mindenkit semmi más, de ez akkor is elkeserítő.

nj Creative Commons License 2017.06.06 0 0 22248

"Külföldi edző csak, ha semmi más nincs, jöjjön. "

Nézd, az egész holland focira ráférne, ha jönne egy külföldi edző, némileg más szemlélettel. A fizikális felkészítésünk, ami elengedhetetlen a modern futballhoz, pocsék, ez már többször kiderült. Többek között azért maradunk gyakran alul a fizikumra építő csapatok ellen és azért vallanak kudarcot a tehetségeink is külföldön. Nézd meg Nigel de Jongot Ajaxos korában és 1-2 évvel később. Ég és föld a különbség! Nem azt mondom, hogy mindenkire rá kell pakolni annyi izmot, mert az meg a gyorsaság rovására mehet, de ésszerű mértékben fejleszteni kellene a fizikumot is, hogy legalább ne veszítsük el a párharcok többségét.

Nyilván, ez nem attól fog megváltozni, hogy esetleg az Ajax élére kerül egy külföldi tréner, de hátha hoz egy más szemléletmódot. 

Előzmény: Gyenyi (22246)
nj Creative Commons License 2017.06.06 0 0 22247

"Jelenlegi fizetése többszörösét kapná. És nem csak anyagilag lépne előre. Bundesliga + Dortmund azért komoly előrelépés. Kevesen mondanának ilyenre nemet."

 

OK, csak akkor kevesebb duma kellett volna, hogy így az elvek, meg úgy az elvek. És főleg nem viszünk innen olyan játékosokat, akiket nem is ő hozott ide.

 

"El Ghazi már De Boernál is egyre ritkábban kezdett, ami Bazoerra is igaz. Nem nagyon kellenének már."

 

Pedig, ez így a klub tőkéjének elherdálása. Akárcsak Fischer, Denswill és Van Rhijn esetében.

 

"Ha Ajax múltú lett volna, ezt hamarabb megbocsátották volna neki."

 

Hát, ez az! De Boernak megbocsátották a 2014-2015-ös évet, pedig pocsékak és eredménytelenek voltunk.

 

"De sok olyanhoz képest, akit Jol hozott (pl. Suk, Atouba, Tainio, Mido, Kerlon, Eduardo), Gudelj nagyszerű erősítés volt, még, ha nálunk nem is tudta megközelíteni AZ-es szintjét."

 

Kerlon és Eduardo? Jó, hogy az ifiket nem sorolod fel! Jol is igazolt jókat és De Boer is gyengéket, de te szándékosan Jol gyenge igazolásait (akik, egyébként egy fillérünkbe sem kerültek!) hasonlítod De Boer sztárigazolásaihoz. Gudeljért 6 milliót fizettünk, Sinkgravenért 7-et, Van der Hoornért 3,8 milliót, Duartéért és Janssenért 3-3-at. Egyikük sem ér annyit. Ezzel szemben De Zeeuw 8 millióba került (bevált), El Hamdaoui 5 millióba (De Boer kirúgta, de azért előtte csak ő rúgta a győztes gólt a Dinamo Kijev ellen!), Pantelic ingyen volt.

 

"Minden leigazolás egy lutri, de ebben volt logika."

 

Aha, pont annyi, mint Janssen (és Sinkgraven) leigazolásában. Janssenről lehetett tudni, hogy arra a szerepre alkalmatlan.

 

"De Bosz még nem ment el. Bár, ha a klubok nem tudnak megállapodni, és marad, nem lesz könnyű visszanyernie a klub, a játékosok és a szurkolók bizalmát."

 

Meg fognak tudni állapodni. És már lehetetlen lenne visszanyerni a szurkolók bizalmát (a játékosokét simán, hiszen ők is kb. így mérlegelnek).

Előzmény: Gyenyi (22246)
Gyenyi Creative Commons License 2017.06.05 0 0 22246

„azért ha jön egy anyagilag jó ajánlat, akkor sutba dobjuk valamennyit.”

Jelenlegi fizetése többszörösét kapná. És nem csak anyagilag lépne előre. Bundesliga + Dortmund azért komoly előrelépés. Kevesen mondanának ilyenre nemet. Még, ha fél év múlva ki is rúgnák, életrajza gazdagabb lenne, és még ő maga is.

 

„  ha elmegy, akkor talán marad Tete (és Riedewald) és többet játszik Nouri. Bár, El Ghazit már nem tudjuk visszahozni, őt továbbra is sajnálom. Bazoer eladásának sem örültem.”

Szerintem másfél éve ajánlottunk Tetenek új szerződést, amikor még De Boer volt, és arra sem reagált. Már Bosz előtt sem akart maradni, persze Bosz-szal még kevésbé akarna.
Riedewald, ha Sanchez marad, jövőre, akárki is lesz az edző, nem fog játszani. De elmenni sem tud, mert sok éves szerződése miatt legtöbb klubnak túl drága lenne. El Ghazi már De Boernál is egyre ritkábban kezdett, ami Bazoerra is igaz. Nem nagyon kellenének már.

 

„Esetleg Roger Schmidt”

Külföldi edző csak, ha semmi más nincs, jöjjön. Keressünk egy Ajax múltút (De Boer, Winter, Keizer, Grim, Seedorf, Rijkaard, Kluivert). Ha ez nem megy, egy hollandot, aki nekünk megfelelő focit propagál (Ten Hag, Ron Jans). De ilyeneknél, mint látjuk, fennáll a veszély, hogy csak ugródeszkának használ minket.

Michels, Van Gaal és De Boer, profi múltunk, Kovács mellett, 3 legsikeresebbje, is nálunk lett először vezető edző és Cruijff is. A tapasztalat hiánya tehát nem érv. De Grim, amellett, hogy 3 meccsen át a válogatott élén állt, 3 évig a Jupiler ligában volt edző. Keizer is volt ott edző, és rövid ideig az Eredivisieben (Cambuur) is.

 

„a példáid közül Jol kilóg, mert ő nem szabad akaratából ment, hanem azért mert Cruyff folyamatosan agitált ellene, fellázította a szurkolókat és az eredmények sem jöttek úgy, mint korábban.”

Azért az azzal kezdődött, hogy az eredmények és a játék rossz volt. Ha Ajax múltú lett volna, ezt hamarabb megbocsátották volna neki. De csak azt mondtam, hogy vele sem volt szerencsénk. Nála nem az volt a baj, ahogy elment, hanem ahogy második évében dolgozott.

Jópofa, hogy De Boer szemére veted, hogy ő hozta Gudelj-t. De sok olyanhoz képest, akit Jol hozott (pl. Suk, Atouba, Tainio, Mido, Kerlon, Eduardo), Gudelj nagyszerű erősítés volt, még, ha nálunk nem is tudta megközelíteni AZ-es szintjét. Minden leigazolás egy lutri, de ebben volt logika. Az említett Jol (nagyrészt Raiola istállójából) erősítések egyikénél sem merülhetett fel, hogy be fog válni.

De Bosz még nem ment el. Bár, ha a klubok nem tudnak megállapodni, és marad, nem lesz könnyű visszanyernie a klub, a játékosok és a szurkolók bizalmát.

Előzmény: nj (22241)
nj Creative Commons License 2017.06.05 0 0 22245

Esetleg meg lehetne próbálni Fred Grimet, Aron Wintert, vagy Marcel Keizert, ha nincs jobb ötletünk. Eddig csak utánpótláscsapatokat edzettek, de hátha...

Előzmény: nj (22241)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.05 0 0 22244

Klaas-Jan Huntelaar hazatért! Én nagyon örülök ennek az igazolásnak! Már csak a gólokat kell rúgnia! :D

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!