Keresés

Részletes keresés

wizardry8 Creative Commons License 3 órája 0 2 228605

Nagy öröm van a zöld Csitáknál, jöhetnek a Tarzan parkba.

wizardry8 Creative Commons License 3 órája 0 1 228604
PurpleUte Creative Commons License 17 órája -9 4 228603

Nem értem miért kell bővítésről vitatkozni. Először azt kéne elérni, hogy az új stadionban tartósan 1/2ház legyen. A mostaniban meg 3/4ház. Ez a csapat teljesítményén múlik. Addig nem mindegy? Először bizonyítani kéne. 

Miller a sör Creative Commons License 17 órája -12 3 228602

van neki több profilja is?????????????? ÁÁÁÁÁ ez csak Miller rögeszméje, itt mindenkinek csak egy van!

Előzmény: rolri (228600)
mpharom Creative Commons License 18 órája -2 0 228601

egyik esetben sem az eredeti szerkezetre építettek rá.

akarhanyszor használod a vergődés szót, te maradsz fogalomzavarban. Más a  hülye, mert te nem érted a különbséget :)

Előzmény: rolri (228600)
rolri Creative Commons License 19 órája -2 0 228600

tudom, hogy hihetetlen számodra, de az út nem lesz onnan elrombolva. Az épület az út fölé fog nyúlni, és alatta nyugodtan menni fog a forgalom. Hogy ezt 1960-ban vagy már 1993-ban tervezték így, az miben számít? Ha egyszer a jelenlegi szerkezetekre építenek rá? Pont ez a lényeg. És ettől több energiát én nem teszek bele, vergődj nyugodtan. És hozd a többi profilodat is. 

Előzmény: mpharom (228599)
mpharom Creative Commons License 19 órája -1 0 228599

ha szerinted az 1993mas bövités, amikor konkrétan földig romboltak majd újjáépítettek egész oldalt, vagy a képen látható jövöbeli terv egy 1960ban előkészitett projekt része volt, akkor hagyjuk tényleg abba.

Előzmény: rolri (228598)
rolri Creative Commons License 19 órája -2 0 228598

kevered a profilokat? Aranyos. 

Tudod, amit tudtak bővíteni, azt azért lehetett, mert bővíthetőre lett tervezve. Továbbra sem értem a vergődésed. 

Előzmény: Törölt nick (228597)
Törölt nick Creative Commons License 19 órája 0 2 228597

most megint arról próbálsz meggyőzni, amit én magyaráztam neked több kommenten keresztül és az előbb is bemásoltam? :)

nem azt kérdeztem akkor, hogy bövitettek-e valaha valahol stadiont bármilyen módon, hiszen nyilvan ezer példa van egy ösrégi monstrum átalakítására, mint newcastleban, ahol konkértan utcák tünnek el emiatt.

nem nekem jelenti ugyanazt a 100éves hodály átalakítása, mint egy eleve bővíthetőre tervezett épület bövítése, ahol adott hely és az alkalmas szerkezet.

én értelek és te értetlenkedsz, de nincs kedvem újra szájbarágni, olvasd újra a tavalyiakat, ha maradt kérdés:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=167854678&t=9018155

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=167854292&t=9018155

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=167854076&t=9018155

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=167853893&t=9018155

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=167853757&t=9018155

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=167853633&t=9018155

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=167853485&t=9018155

Előzmény: rolri (228596)
rolri Creative Commons License 20 órája 0 0 228596

nem értelek. És az nem volt jó példa? Amikor szóba került a stadion, azt írtam, hogy olyan kell, ami bővíthető. És ne a meglévőt tákoljuk tovább, mert ez nem az. Az új stadionnál meg úgy kell tervezni az alap szerkezetet, hogy ezt a plusz ráépítést elbírja. Leveszed a tetőt, hozzáépítesz, visszateszed a tetőt. Te erre rákérdeztél, hogy történt-e valaha olyan, ahol bővíteni kell stadiont. Erre meg hoztam példákat. De ha akarod sorolok még, de minek? Számos példát láttunk már erre. Jelenleg is zajlanak ilyen bővítések a világban. Ha valaminek az alapszerkezete nem bír el több terhelést, azt nem bővíthetőre tervezték az elején. 

De aztán felőlem értetlenkedhetsz itt tovább.

Előzmény: mpharom (228591)
Akos1885 Creative Commons License 21 órája -3 2 228595

És jó volt a tippünk, nem tartjuk be a 5+1-et. Szerintem remek döntés, először kicsit rendet tenni a utánpótlásban és azután elkezdeni, nem ilyen azonnal mindent is alapon.

mpharom Creative Commons License 22 órája 0 2 228594

ami nagyon fontos az uj mlsz közlemény fényében:

minden oldalt minél több kicsi szektorra kell osztani papíron, hogy 1-1 szektorbezárás minél kisebb lelátórészt érintsen :)

Seejay Creative Commons License 22 órája 0 1 228593

Seejay Creative Commons License 22 órája 0 2 228592

A 18 ezresről 22 ezresre való bővítést jelentősebb szerkezeti átalakítások nélkül korábban Ratatics úgy említette, hogy egy sűrűbb székezés megoldhatja. Mondjuk ehhez eleve kb egy grupi méretű stadiont kell építeni.  Szerintem a második szint felesleges,egyszintes ,meredek katlanszerű stadiont tippelek, egy olyan tetőszerkezettel,ami megnyomja a hangot .

A második szint a VIP elkülönítése miatt szükséges, az is csak a főtribünön.

Szerintem Prágában a Slavia otthona, az Eden Arena kiindulási alapnak tökéletes lenne nekünk. 

Előzmény: mpharom (228589)
mpharom Creative Commons License 23 órája 0 0 228591

a kérdésemre válaszolt példáid, pl newcastle , voltak azok. 

Előzmény: rolri (228590)
rolri Creative Commons License 23 órája 0 0 228590

én végig új, bővíthető stadionról beszéltem. A szusza toldozgatása nem is volt opció. 

Előzmény: mpharom (228589)
mpharom Creative Commons License 23 órája 0 0 228589

az a valaki ezt kérdezte:

látott már valaki olyat, hogy a bővíthetőre tervezett stadion kapacitása végül növelve lett?

majd ezt irta:

ha nem akarod érteni 

- az évtizedek alatt folyamatosan, oldalanként és szintenként, további szomszédos területeket felvásárolva bővítgetünk egy egyébként régi stadiont

és az

- előre tervezetten, előkészítetten  úgy építek meg egy új stadiont  (van hely, alapok és fő tartószerkezetek már a jövöbeli kapacitáshoz méretezettek stb), hogy viszonylag olcsón, minél kisebb melóval jelentős mértékben bővíthető legyen,

közti különbséget, akkor hagyjuk. 

amit te mondasz, az a Szusza toldozgatása lenne, nem egy új beruházás.

nem megyek bele újra a szájbarágásba.

egyébként az én mai kommentem is arról szólt, h ez valószínűleg nem a leendő stadion, mert faszság.

Előzmény: rolri (228588)
rolri Creative Commons License 24 órája -2 1 228588

Mivel bővíthető lesz (erről valaki megvolt győződve tavaly, hogy ilyet lehetetlen csinálni), ezért kétlem hogy már most a 18 ezres változat is két szintes lenne. Szóval ez csak egy generált kép, csak hogy valóban prezentálni lehessen magát az egész területnek az elhelyezkedését. 

mpharom Creative Commons License 25 órája -2 2 228587

eleve faszság lenne egy ekkora stadionban minden oldalon kétszintesre csinálni a lelátókat. szerintem árt a hangulatnak, ha túl van tagolva.

max a vip miatt egy oldalt szabadna, mint most az A.

Előzmény: wizardry8 (228584)
wizardry8 Creative Commons License 25 órája 0 1 228586

Végülis nosztalgikus, úgy néz ki mint egy gyár/üzem (Tungsram emlék)

Előzmény: BVNG25 (228585)
BVNG25 Creative Commons License 26 órája -3 1 228585

Reméljük, hogy így van, mert különben nagyon nagy gáz lenne. 

Előzmény: wizardry8 (228584)
wizardry8 Creative Commons License 29 órája -1 3 228584

Azt mondják ez a látványterv csak a stadion környezetét mutatja be. A stadion helyett csak egy jó ronda barna doboz van odatéve. A stadion kinézete még nem dőlt el.

Előzmény: Hajhüllő (228583)
Hajhüllő Creative Commons License 1 napja -1 0 228583

Itthagyom, aztán 5 év múlva ránézek.

hatnulla Creative Commons License 1 napja -1 3 228582
Akos1885 Creative Commons License 1 napja -2 3 228581

Nem lesz csak a divatbemutató, ankétot elméletileg holnap töltik fel. Remélem valaki majd azért ször egy kis információt ide mert érdekel mert sajnos esélyem nincs Pestre felnenni mert ötkor fejezem be a melót.

Előzmény: Akos1885 (228580)
Akos1885 Creative Commons License 1 napja -3 3 228580

Nem tudja valaki az ankét lesz appban vagy YouTube-on streamelve?

BVNG25 Creative Commons License 2 napja 0 0 228579

Duarte és Nunes sajnos lassabbak, mint ami kellene. Nem futógyorsaságban (azt sok eszközzel kompenzálni lehet, helyezkedéssel stb,), hanem a reagálásokban. Tavasszal az volt fájdalmas, hogy sorra kaptunk olyan gólokat, aminél az ellenfél játékosai kétszer olyan gyorsan reagáltak a kialakult szituációkra, a labdákra. Bamba volt  a védekezésünk sokszor. 

Persze nem csak ők, hanem a többi is, Gergényi, Bese, Fiola, Kobouri.....

Tehát nem a játéktudás hiánya, technikai hiányosság volt akkor sem, hanem hogy a meglévő játéktudást elkésve, lassan, bénán mozgósították. 

Azért írtam ezt meg, mivel így a helyes kérdés az, hogy ebben lehet-e nagy javulást elérni? Krznar miatt? 

Kétlem. Idősebbek ezek a játékosok már annál, hogy a reflexeik és a gondolkodási gyorsaságuk radikálisan fejlődjön.

Lacouxt kihagytam ebből a sorból, nála nem vettem észre, bár nem kizárt, hogy ő is olyan volt. Brodic-al nyilván nincs ilyen probléma, nála a helyzetkihasználás volt nem elég jó. Azt jó edzésekkel bőven lehet javítani. 

Mi következik az előzőekből? Ha marad ez a védelem, akkor azon múlik, hogy ne kapjunk megint szánalmas gólokat sorozatban, hogy ki se alakuljon gyakran olyan játékszituáció, amiből kaphatjuk. Vagyis ha dominálni tudjuk a játékot a középpályán, ha nálunk lesz inkább a labda,  ha a támadójátékunk erős lesz és az ellenfélnek kell beszorítva, pánikolva focizni. Ha ez nem sikerül, akkor sajnos megint sorra kaphatjuk a szánalmas gólokat. 

De van esély rá, hogy sikerül, az igazolások és a játékrendszer változásai abba az irányba mutatnak. 

Másik lehetőség, hogy alapvetően más emberekből álljon a védelem. Ehhez ott lenne az új portigál hátvéd, esetleg Baranyai, és ki még? De a felkészülési meccsek kezdői azt mutatják, hogy Krznar is marad az eddigi védelemnél inkább. 

Előzmény: Lupertazzi (228575)
PurpleUte Creative Commons License 2 napja -2 1 228578

Azért azt ne felejtsük el, hogy az ellenfél védői is a pályán lesznek. Minden csapat úgy játszik, ahogy az ellenfél engedi. Én már akkor boldog lennék, ha a 4.hely összejönne kiegyensúlyozott teljesítménnyel. Minden jobb hab a tortán. 

Előzmény: wizardry8 (228570)
Seejay Creative Commons License 2 napja -3 2 228577

A makiknak fix a bajnoki cím , a Puskás évek óta dobogós csapatot épít , és a Paks mellé tavaly fellépett az ETO , mint komolyan vehető csapat . 

Ezekből kettőt fixen be kell előzzünk , ha akarunk valamit. 

Talán a Puskás Levit,Plseket, Pécsit leszámítva stagnálni fog , de idén nem fog még látszólag sem veszélyt jelenteni az újabb makiaranyra.

A Paks pedig valamit gyengült,  kulcsembereket vesztett ,de mindig miután leírják őket ki szokott egyenesedni a szezon végére,mindig megtalálják a nekik megfelelő rendszert, de talán most van évek óta először rá esély , hogy leszoruljanak a dobogóról.

Az ETO megszerezte a tavalyi kölcsönjátékosait , talán csak Diarrát nem tudta megtartani , Bitrit , és Szépét ők engedték el , szerintem ők idén is dobogó környékén lesznek.Meglátjuk hogy maradt-e még a tavalyiból , vagy csak egy egyszezonos mágia , de szerintem velük most már évről-évre számolni kell...

... és akkor itt jövünk mi , szereztünk egy jó edzőt , támadásban egyértelműen erősítettünk  , itt az a nagy kérdés , mikortól fog ez megmutatkozni gólokban , számokban.

A sportportálok idén nagyon felhájpoltak minket , papíron tényleg odaférhetünk a dobogóra , de csak abban az esetben , ha végre fog menni a góllövés.

Én számítok arra , hogy ismét ultra deffenzív meccsek következnek az ellenfél részéről főleg Újpesten .

A Diósgyőrt ütni kell pénteken , akár csak 1 góllal is , az ETO meccs 6 pontos lesz  már az elején, bár szerintem halasztani fognak (ha belemegyünk).

Éppen ezért is legyünk pénteken sokan , legalább annyian mint tavaly a falu elleni nyitón , mert megeshet hogy 2 hétig nem játszunk utána...

Viszont ha utána le tudnánk itthon rendezni a Paksot , meg a Várdát , az egy elég jó rajt lehetne ...

Lupertazzi Creative Commons License 2 napja 0 2 228576

Azért lenne siker egy 3.hely mert a belga után a béka segge alól kell újraépíteni ezt a klubot, amihez idő kell.

Előzmény: feri640802 (228574)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!