Nem értem miért kell bővítésről vitatkozni. Először azt kéne elérni, hogy az új stadionban tartósan 1/2ház legyen. A mostaniban meg 3/4ház. Ez a csapat teljesítményén múlik. Addig nem mindegy? Először bizonyítani kéne.
tudom, hogy hihetetlen számodra, de az út nem lesz onnan elrombolva. Az épület az út fölé fog nyúlni, és alatta nyugodtan menni fog a forgalom. Hogy ezt 1960-ban vagy már 1993-ban tervezték így, az miben számít? Ha egyszer a jelenlegi szerkezetekre építenek rá? Pont ez a lényeg. És ettől több energiát én nem teszek bele, vergődj nyugodtan. És hozd a többi profilodat is.
ha szerinted az 1993mas bövités, amikor konkrétan földig romboltak majd újjáépítettek egész oldalt, vagy a képen látható jövöbeli terv egy 1960ban előkészitett projekt része volt, akkor hagyjuk tényleg abba.
most megint arról próbálsz meggyőzni, amit én magyaráztam neked több kommenten keresztül és az előbb is bemásoltam? :)
nem azt kérdeztem akkor, hogy bövitettek-e valaha valahol stadiont bármilyen módon, hiszen nyilvan ezer példa van egy ösrégi monstrum átalakítására, mint newcastleban, ahol konkértan utcák tünnek el emiatt.
nem nekem jelenti ugyanazt a 100éves hodály átalakítása, mint egy eleve bővíthetőre tervezett épület bövítése, ahol adott hely és az alkalmas szerkezet.
én értelek és te értetlenkedsz, de nincs kedvem újra szájbarágni, olvasd újra a tavalyiakat, ha maradt kérdés:
nem értelek. És az nem volt jó példa? Amikor szóba került a stadion, azt írtam, hogy olyan kell, ami bővíthető. És ne a meglévőt tákoljuk tovább, mert ez nem az. Az új stadionnál meg úgy kell tervezni az alap szerkezetet, hogy ezt a plusz ráépítést elbírja. Leveszed a tetőt, hozzáépítesz, visszateszed a tetőt. Te erre rákérdeztél, hogy történt-e valaha olyan, ahol bővíteni kell stadiont. Erre meg hoztam példákat. De ha akarod sorolok még, de minek? Számos példát láttunk már erre. Jelenleg is zajlanak ilyen bővítések a világban. Ha valaminek az alapszerkezete nem bír el több terhelést, azt nem bővíthetőre tervezték az elején.
És jó volt a tippünk, nem tartjuk be a 5+1-et. Szerintem remek döntés, először kicsit rendet tenni a utánpótlásban és azután elkezdeni, nem ilyen azonnal mindent is alapon.
A 18 ezresről 22 ezresre való bővítést jelentősebb szerkezeti átalakítások nélkül korábban Ratatics úgy említette, hogy egy sűrűbb székezés megoldhatja. Mondjuk ehhez eleve kb egy grupi méretű stadiont kell építeni. Szerintem a második szint felesleges,egyszintes ,meredek katlanszerű stadiont tippelek, egy olyan tetőszerkezettel,ami megnyomja a hangot .
A második szint a VIP elkülönítése miatt szükséges, az is csak a főtribünön.
Szerintem Prágában a Slavia otthona, az Eden Arena kiindulási alapnak tökéletes lenne nekünk.
látott már valaki olyat, hogy a bővíthetőre tervezett stadion kapacitása végül növelve lett?
majd ezt irta:
ha nem akarod érteni
- az évtizedek alatt folyamatosan, oldalanként és szintenként, további szomszédos területeket felvásárolva bővítgetünk egy egyébként régi stadiont
és az
- előre tervezetten, előkészítetten úgy építek meg egy új stadiont (van hely, alapok és fő tartószerkezetek már a jövöbeli kapacitáshoz méretezettek stb), hogy viszonylag olcsón, minél kisebb melóval jelentős mértékben bővíthető legyen,
közti különbséget, akkor hagyjuk.
amit te mondasz, az a Szusza toldozgatása lenne, nem egy új beruházás.
nem megyek bele újra a szájbarágásba.
egyébként az én mai kommentem is arról szólt, h ez valószínűleg nem a leendő stadion, mert faszság.
Mivel bővíthető lesz (erről valaki megvolt győződve tavaly, hogy ilyet lehetetlen csinálni), ezért kétlem hogy már most a 18 ezres változat is két szintes lenne. Szóval ez csak egy generált kép, csak hogy valóban prezentálni lehessen magát az egész területnek az elhelyezkedését.
Azt mondják ez a látványterv csak a stadion környezetét mutatja be. A stadion helyett csak egy jó ronda barna doboz van odatéve. A stadion kinézete még nem dőlt el.
Nem lesz csak a divatbemutató, ankétot elméletileg holnap töltik fel. Remélem valaki majd azért ször egy kis információt ide mert érdekel mert sajnos esélyem nincs Pestre felnenni mert ötkor fejezem be a melót.
Duarte és Nunes sajnos lassabbak, mint ami kellene. Nem futógyorsaságban (azt sok eszközzel kompenzálni lehet, helyezkedéssel stb,), hanem a reagálásokban. Tavasszal az volt fájdalmas, hogy sorra kaptunk olyan gólokat, aminél az ellenfél játékosai kétszer olyan gyorsan reagáltak a kialakult szituációkra, a labdákra. Bamba volt a védekezésünk sokszor.
Persze nem csak ők, hanem a többi is, Gergényi, Bese, Fiola, Kobouri.....
Tehát nem a játéktudás hiánya, technikai hiányosság volt akkor sem, hanem hogy a meglévő játéktudást elkésve, lassan, bénán mozgósították.
Azért írtam ezt meg, mivel így a helyes kérdés az, hogy ebben lehet-e nagy javulást elérni? Krznar miatt?
Kétlem. Idősebbek ezek a játékosok már annál, hogy a reflexeik és a gondolkodási gyorsaságuk radikálisan fejlődjön.
Lacouxt kihagytam ebből a sorból, nála nem vettem észre, bár nem kizárt, hogy ő is olyan volt. Brodic-al nyilván nincs ilyen probléma, nála a helyzetkihasználás volt nem elég jó. Azt jó edzésekkel bőven lehet javítani.
Mi következik az előzőekből? Ha marad ez a védelem, akkor azon múlik, hogy ne kapjunk megint szánalmas gólokat sorozatban, hogy ki se alakuljon gyakran olyan játékszituáció, amiből kaphatjuk. Vagyis ha dominálni tudjuk a játékot a középpályán, ha nálunk lesz inkább a labda, ha a támadójátékunk erős lesz és az ellenfélnek kell beszorítva, pánikolva focizni. Ha ez nem sikerül, akkor sajnos megint sorra kaphatjuk a szánalmas gólokat.
De van esély rá, hogy sikerül, az igazolások és a játékrendszer változásai abba az irányba mutatnak.
Másik lehetőség, hogy alapvetően más emberekből álljon a védelem. Ehhez ott lenne az új portigál hátvéd, esetleg Baranyai, és ki még? De a felkészülési meccsek kezdői azt mutatják, hogy Krznar is marad az eddigi védelemnél inkább.
Azért azt ne felejtsük el, hogy az ellenfél védői is a pályán lesznek. Minden csapat úgy játszik, ahogy az ellenfél engedi. Én már akkor boldog lennék, ha a 4.hely összejönne kiegyensúlyozott teljesítménnyel. Minden jobb hab a tortán.
A makiknak fix a bajnoki cím , a Puskás évek óta dobogós csapatot épít , és a Paks mellé tavaly fellépett az ETO , mint komolyan vehető csapat .
Ezekből kettőt fixen be kell előzzünk , ha akarunk valamit.
Talán a Puskás Levit,Plseket, Pécsit leszámítva stagnálni fog , de idén nem fog még látszólag sem veszélyt jelenteni az újabb makiaranyra.
A Paks pedig valamit gyengült, kulcsembereket vesztett ,de mindig miután leírják őket ki szokott egyenesedni a szezon végére,mindig megtalálják a nekik megfelelő rendszert, de talán most van évek óta először rá esély , hogy leszoruljanak a dobogóról.
Az ETO megszerezte a tavalyi kölcsönjátékosait , talán csak Diarrát nem tudta megtartani , Bitrit , és Szépét ők engedték el , szerintem ők idén is dobogó környékén lesznek.Meglátjuk hogy maradt-e még a tavalyiból , vagy csak egy egyszezonos mágia , de szerintem velük most már évről-évre számolni kell...
... és akkor itt jövünk mi , szereztünk egy jó edzőt , támadásban egyértelműen erősítettünk , itt az a nagy kérdés , mikortól fog ez megmutatkozni gólokban , számokban.
A sportportálok idén nagyon felhájpoltak minket , papíron tényleg odaférhetünk a dobogóra , de csak abban az esetben , ha végre fog menni a góllövés.
Én számítok arra , hogy ismét ultra deffenzív meccsek következnek az ellenfél részéről főleg Újpesten .
A Diósgyőrt ütni kell pénteken , akár csak 1 góllal is , az ETO meccs 6 pontos lesz már az elején, bár szerintem halasztani fognak (ha belemegyünk).
Éppen ezért is legyünk pénteken sokan , legalább annyian mint tavaly a falu elleni nyitón , mert megeshet hogy 2 hétig nem játszunk utána...
Viszont ha utána le tudnánk itthon rendezni a Paksot , meg a Várdát , az egy elég jó rajt lehetne ...