Keresés

Részletes keresés

bigacsiga2003 Creative Commons License 45 perce 0 1 656461

Eletemben kétszer voltam nyugati meccsen mindketszer MU. Eletemben ketszer sikerült a büfét odavissza megjarnom a szunetben, sőt meg egy teljesen nyugodt tempoju pisalas is belefert focimeccsen, mindketto a United meccsen volt. Pedig kb 60e nezo volt. Itthon azért voltam mar par stadionban, legutobb a szinten nagyon modern debrecenben, 20 perc alatt sem sikerult megoldani ezt a dolgot. Soha semmilyen stadionban magyarorszagon. Legmodernebb, pfff. Ja ma lattam a konyves k koruton hol van a Fradi parkolo. Lol. Talan egy kilometeren belul. Ultramodern! De volly gy oroszpalko meg kubatovicsnak tuti van Vip, az ullois fuggetleneknek is, bar nehezen nezem ki akarmelyikbol h lenne jogsija. 

Előzmény: Dr.W.Gy. (656458)
Lorinc_d Creative Commons License 45 perce 0 1 656460

Hat nem tudom, annak alapjan amit Matt irt azert nem tunik a Grupiban olyan egyszerunek ez a "printelek 5 perc alatt egy jegyet" dolog.

Raadasul a leiras alapjan ugy tunik, egy 75 ezres meccsre nagyjabol hamarabb sikerult bejutni (vagy mondjuk ugyanannyi ido alatt) mint egy 8 ezresre, szerintem ez Sem mindegy.... Es igen, a szurkoloi regisztraciorol es szkenerrol meg nem is beszeltunk.

Előzmény: Dr.W.Gy. (656458)


Raktáros Sanyi Creative Commons License 45 perce 0 0 656459

Én a Leverkusen - Mönchengladbach meccsen azt tapasztaltaam, hogy a rendező klub szeretne minél több szurkolót a stadionban látni, enni, inni, fogyasztani. Ahogy normális.

Mellesleg ez ott rangadónak számít, mégis rengeteg Gladbach szurkoló volt a hazai szektorokban, mindenféle atrocitás nélkül. Ugyanez van Newcastle-ben, Bécsben, és ahogy látom a facebookon gyakorlatilag mindenütt Európában. Csak nálunk van unorthodox módszer: zéró foci, lehetőleg zéró kritikus szurkolóval, inkább nézőkkel.

 

Bár mondom: a Videoton ellen a meccshangulat bőven verte a mutatott játékot.

Előzmény: Dr.W.Gy. (656458)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 1,5 órája 0 0 656458

Mondjuk ez eléggé ahsonlít az itthonira, leszámítva a szkennert. Itt is printelhetsz online vett jegyet pár perc alatt, tölthetsz a kártyáádra pénzt, állhatsz sorba perecért és sörérért, érkezhetsz késve, vannak kedves stewartok stb. Nyilván a 75e ember vs. 5 ezer más dimenzió és mehetne itt is flottabbul, de egyébként eléggé hasonlónak tűnik. Ha nem lenne szkenner ugyanaz lenne. Majd megírom, mit tapasztalok Hertha-BVB esetén :)

Előzmény: Lorinc_d (656456)
tanácstalanul Creative Commons License 1,5 órája 0 0 656457

Tudom, hogy néhány embert  érdekel csak, -de mivel a múlt héten szóba hoztam, befejezem.

Tehát: elment a Fradi, mert fix 2-re vettem, elment a Napoli, mert fix 1-re vettem, jött egy hiba, 10 találatom lett.

280 Ft játékra kaptam 80 Ft-ot.

Így mulat egy magyar úr...

A játék totokönyvből való,  4 oszlopon 4 fix, 7 kétesély, 2 háromesély. Ez három hibás, de inkább kettőt, vagy egyet hoz. A két háromesélyt kell jól vezetni.

Na további jó szurkolást.

Lorinc_d Creative Commons License 2 órája 0 1 656456

Osszehasonlitaskeppen, en meg ugy dontottem hogy kiviszem a szinten 6 eves fiamat a Bayern-Hamburg (8-0) meccsre, akkor egy rovid beszamolo errol is :-)

Jegyvasarlas az ugy ment hogy penteken (mert meg akkor is volt boven jegy) a neten kb. 3 perc alatt megvettem a ket jegyet, igaz regisztralnom mar nem kellett mert volt mar accountom de annak az elkeszitese is kb. 4-5 percet vesz igenybe, nem kell hozza mas mint egy E-Mail cim, egy password es egy bankkartya szam (szurkoloi kartya, regisztracio, szkenner, ugyan mar). PDF kinyomtat, masnap irany az Allianz Arena.

Kozlekedes eleg ratyi, dugo mindenhol ugyhogy kb. 20-30 perccel a kezdes elott sikerult a stadionhoz erni. Persze a kapuknal nagy sorok, mondjuk a parkolo felol erkezve egybol mellenyes stewardok terelik a jonepet tovabb a tavolabbi kapukhoz mert ott kevesebben vannak. Igy is eltart egy ideig amig bejutunk de mondjuk egy 75 ezres stadionnal ez szerintem belefer. Az elso 5 percrol sikerul lemaradni de ez ahhoz kepest azt mondom hogy flottul halado dolog ha azt veszed hogy 75 ezres telthaz, alig 30 perccel kezdes elott ertunk oda, korbe kellett menni majdnem az egesz stadiont mert a jegy a tuloldalra szolt, es meg a bufeben is gyorsan magamhoz kellett vennem ket korso sort meg a gyereknek egy spezit es egy pattogatott kukoricat. Jah, a bufeben a fizetes Allianz kartyaval megy ami volt mar nekem de toltenem kellett ra penzt (ezt megtehettem volna online elore is), ez is belefert mindezek mellett ugyhogy azt mondanam, a szintido nem rossz a szervezok reszerol sem.

A meccsrol nem nagyon van mit irni :-) 8-0 gyereknek persze bejott, akarna hogy menjunk meg...

Erdekesseg, a vendegszektor mellett ultunk, Hamburgbol jottek legalabb ezren, nemcsak a vendegszektorban hanem a kornyeken sok helyen elszorva, mellettunk is egy hamburgi tag ult, pedig Hamburg-Munchen alig 800 kilcsi.

Minden szektor bejaratanal persze stewardok /stewardessek hogy az olyan elkesok mint mi is ne benazzanak tul sokat hanem mielobb a helyukre keruljenek / uljenek.

Előzmény: Matt (656437)
Rákot okoz a pyrofüst Creative Commons License 2 órája 0 0 656455

Két év alatt két magyar Oscar. Vénaszkennert a mozikba, filmstúdiókat a stadionok helyére!

Dr.W.Gy. Creative Commons License 2 órája 0 0 656454

Igazad van, nincs ezzel baj, a gőz kiengedését meg lehet érteni, ezzel mindegyikünk így van. Én is másképp viselkedek, amikor ott vagyok, meg másként a munkahelyemen, ahol meg is lepődnének ha látnának anyázni. Ezzel nekem két bajom szokott lenni, az egyik amikor nem teszün kkülönbséget "hirtelen felindulásból elkövetett" trágárság (pl. mi a kurva anyádnak fújod le, ez semmi nem volt bazmeg) ill. az előre megfontolt futballpályára nem illő rigmusok között (politikia indittatás, a zsidózás, cigányozás különböző formái, az indul vonatról nem is beszélve, de a fasszopó újpestezésben sem veszek részt). Aki a kettő között nem érzi a különbséget, az baj. 

A másik pedig, hogy azért bármennyire is gúnyoljuk a gyermeklelkek védelmét, azért egy szülőnek el kell döntenie, hogy az ilyeneket hogyan kezeli a kisgyerekével és hogyan magyarázza ezt el neki. Nem csak a stadionban, hanem általában is, de mivel itt gyakoribb, igényel a gyerektől érettséget és a szülőtől is megfelleő kezelést. Több meccs is eltelt úgy, hogy az 5 évesnek magyaráznom kellett bizonyos dolgokat és örülök, hogy nem zeng 15 ezer torokból minden meccsen az álléálléó. Dózsameccsre meg nem viszem.

Előzmény: solozo (656452)
Raktáros Sanyi Creative Commons License 2 órája 0 0 656453

10/10

Előzmény: solozo (656452)
solozo Creative Commons License 2 órája -1 3 656452

Kurvára nem értem ezt a fimomkodó szűzlányeffektust a listáséktól. Hogy mekkora eredmény, hogy már nem beszélnek csúnyán a lelátón (ami persze hazugság). Haha. Én úgy szocializálódtam otthon, hogy a "csúnya" beszéd az nem megengedett. Polgári-klerikális-konzervatív család, ez volt a rend. Aztán kimentem az első Fradi-meccsre (egyedül), már 14 évesen, és nem mertem még a táborba menni, mert még kívülálló voltam, csak távolról néztem, és lenyűgözött. Minden. A trágárság is. Tudtam, hogy nemsokára nekem is az lesz a helyem, tudtam, hogy ha ott leszek, adott esetben bizony trágárkodni fogok, aztán hazamegyek, meg iskolába, ott meg nem. Mert ez ilyen egyszerű: a család nevel, nem az iskola, és főleg nem a lelátó. Ha egyébként rendben vagy lelkileg-szellemileg, mert normálisan neveltek, kit érdekel, mit ordítoznak körülötted, az se számít, te mit ordítozol néha, mert időnként azokra a meccs közbeni vörös fejjel, kidagadó erekkel üvöltözött kurvaanyázásokra egyszerűen szükség van. Ez is te vagy, de (normál esetben) nem ez a lényeged. Aki ezt ki akarja írtani, egyéb galádságra is képes.

Raktáros Sanyi Creative Commons License 3 órája -2 0 656451

ez a hülye Doll, akit már dicsőséges nemzetközi hadjárat után haza kellett volna küldeni kapálni elérte, hogy a hangulat jobb volt, mint a meccs. Ez kurva nagy szó.

Dr.W.Gy. Creative Commons License 3 órája 0 0 656450

Gyerekkel menni teljesen más műfaj és cél. Tavaly a kupadöntőre nem vittem, nem érzetem odavalónak a dolgot, de a Mezőkövesd ellen csirkével, pereccel stb, teljesen oké. Tulképp a rendszer bizonyos szempontból igencsak gyerekbarát, legalábbis én örülök, hogy van családi szektor is. Elférne mindenki a stadionban. A rendszer fonákságai ellenére muszáj kivinni és szoktatni, mert ha egyszer X év múlva ismét lesz valami normális körülmény, ne akkor kelljen kezdeni, mert késő. Addig ültetjük el bele a magokat, kissé ápolgatjuk pár meccsre menéssel, passzív ellenállással tiltakozunk (azzal hogy ritkán megyünk és nem veszünk bérletet) és félig önkéntes számüzetésben várjuk a szebb időket. Mostanában meg úgyis ritkul, mert 800 km-re lakunk és Bundesliga meccseket nézünk.

Előzmény: tippmixcsabi (656447)
tippmixcsabi Creative Commons License 4 órája 0 0 656449

szerda 20.30.

Előzmény: Fatboy Slim (656448)
Fatboy Slim Creative Commons License 4 órája 0 1 656448

"Még akkor is, ha amit most lát, köszönő viszonyban sincs azzal, amibe én szerettem bele. "

 

Ez itt a lényeg. Kicsit más szempontból megközelítve a témát, de ugyanazzal a következtetéssel; nekem a fiam már nagyobbacska, 13 éves és azon szerencsés kis srácok közül való, akik látták a tábort élőben. Nem egyszer és nem akármilyen körítésekkel. Ott volt a 23 ezres puskás-beli Újpest meccsen és látta a koreót, ott volt az Albert-búcsúmeccsen, stb. és ő akkor elhatározta, hogy ultra lesz. Tök mindegy, hogy és mikor, de őközéjük akart tartozni. Neki ők jelentették a hangulatot, a Fradi-pályát, a szurkolást, a meccseseményt. Nem kellett kukorica, semmi marhaság, csak az, amiért a legtöbbünk kijárt, a meccshangulat.

Focink egyébként meg ~ 25 éve nincs.

Előzmény: Matt (656437)
tippmixcsabi Creative Commons License 4 órája 0 1 656447

nálunk is van két fiú, hasonló korúak, lassan kezdi érdekelni őket a dolog, az EB-n már együtt néztük a tv-n a meccseket, ....de...

 

 

egyelőre kimegyünk egy Rapid meccsre...

Előzmény: Dr.W.Gy. (656445)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 4 órája 0 0 656446

Szarul játszik egy éve.

Előzmény: csipegeto (656444)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 4 órája 0 1 656445

Teljesen egyeüttérzek / egyetértek veled, ugyanebben a cipőben járok. Célközönség vagyok, egy 5 éves gyerekkel, aki azért hordozok, hogy megfertődödjön, nam is tudom mivel. A foci és a Fradi szeretetével, amivel egyébként relatíve sikeres vagyok pedig az elmúlt másfél évben 6-8 meccsen voltunk együtt. Igen, perzsehogy tetszik neki a csirkesas (olyan nagyon nem, inkább viccesnek tartja), a sasreptetés (az nekem is), az induló és örül, ha a szünetben veszünk egy almalét meg perecet. Az ár relatíve sok, valóban több mindenre is lehetne költeni, de nem ez a legfontosabb lényeg. Pedig nekünk még 300 km oda-vissza kocsival az autúpályán, ami időben és költésgben is jelentős, valamint nem túl gyerekbarát az esti meccs. 

Azt sose értettem, hogy a családiba miért nem heteünk hivatalosan, ezt tiszta agyrém, persze én is ilyenkor a második legolcsóbb megoldást választom, általábana  C2-be veszek magamnak és ha nincsenek sokan (haha) és más családi barátaink is jönnek, akkor átsétálunk a D-be. Ettől még marhaság. Mivel nem járnak sokan ki, mi még mindig kényelmesen pár perc sorbaállással és gond nélkül bementünk, éna  szkenenres kapun, addig ő mellette a segítőkkel, akik mindig szintén tök aranyos lányok voltak. 

Nem a rendszer védelmében, de azért ugy enem gondoltad, hogy pár perc alatt bejuttok, és ha a jegypénztárban kell átvenned a jegyet, akkor korábban kellett volna belevágni, ha pont a csirke meg az induló a lényeg.

Előzmény: Matt (656437)
csipegeto Creative Commons License 5 órája 0 0 656444

Bödével amúgy mi van?

Tamas(Ottawa) Creative Commons License 6 órája 0 0 656443

Ez biztos?

Eddig azt hittem, hogy a + szám azt jelenti, hogy hány alkalommal volt jégen, amikor gólt ütött a csapat, a - szám meg ennek az ellenkezőjét. Emitt részletesebben.

Előzmény: sergiototta (656440)
mash.69 Creative Commons License 13 órája 0 0 656442

Köszi. 

Előzmény: sergiototta (656440)
doncike Creative Commons License 14 órája 0 1 656441

Hozd el női meccsre.

Azok szépen fociznak, rúgnak egy csomó gólt (ma ötöt vágtak), ingyen be lehet jönni, nincs szkenner és mérsékelt a káromkodás is.

Csirke (sas) nincs, induló az elején van, és egy maroknyi lelkes ultra is kint van, szóval egy kis hangulat is szokott lenni.

Előzmény: Matt (656437)
sergiototta Creative Commons License 14 órája 0 1 656440

ja, bocs :-)

azt, hogy amikor a jégen voltak, hogyan alakult a meccs

azaz Magosinál +5 azt jelenti, hogy amikor a jégen volt öttel több gólt szereztek, mint amennyit kaptak, Tendlernél viszont -1, azaz több gólt kaptunk, mikor jégen volt, mint amennyit szereztünk.

Az emberelőnyös gólok és a büntetők nem számolnak bele, viszont az emberhátrányos vagy levitt kapus gólok igen.

 

 

Előzmény: mash.69 (656438)
kefefoci Creative Commons License 14 órája 0 0 656439

Erre varrjál gombot Kubatov !   Sírjál Viktor !

Előzmény: Matt (656437)
mash.69 Creative Commons License 15 órája 0 2 656438

nem mondod bazdmeg!!!

és mi a faszt mutat?

 

szerinted minek kérdezem, hogy mi az?

Előzmény: sergiototta (656435)
Matt Creative Commons License 15 órája -1 10 656437

Tegnap úgy döntöttem, kiviszem meccsre a közel hat éves lányom. A legmodernebb stadionban – vagyis azelőtt – kezdődött a tortúra. Gyerekkel nagyon más, mint egyedül, mások a preferenciák is. A stadion ebben nálam megbukott.

 

Nyertem két jegyet, ekkor előre meg kell adni a pontos nevet, kell a szurkolói kártya, meccs előtt a jegy pénztárban lehet átvenni a zsugát. A gyerekkel beálltunk a sorba, nagyon lelkes volt, látni akarta a sast, (nem hitt nekem, hogy az csirke) és hallani akarta az indulót, mert tudja kívülről mindkét versszakot. Öt perccel a kezdés előtt még a sorban álltunk, ami nem haladt, tizenöt méterre voltam az ablaktól. A gyerek sírt, bent akart lenni. Akit én szeretnék fradistának nevelni. Mit csináljak? Kész szerencse, hogy anno én fikáztam még az Üllőin a Fradi appját, itt és itt is, emlékeztem, lehet benne jegyet venni. Letöltöttem, nekiálltam sorban állva, fél kézzel, az egyébként már síró kislányt vigasztalva – hogy magyarázod meg neki, hogy nem fogja látni a sast (csirkét) és a meccs elejét sem, holott már egy órája itt vagyunk? Pedig azért jött?

 

Az appban lehet vásárolni, de itt is van egy kis okoskodás. Gondoltam megveszem a családi szektorba a jegyet, a lányomnak még nincs kártyája, a Cradle Screeming Greens majd csak áprilisban lesz hat éves. Nem lehet. Csak akkor lehet a családiba, ha megadom a gyerek kártyaszámát is, de neki nincs, mert nem is kell, így vehettem egy szektorral arrébb, 1500 forinttal drágábban. Okos húzás. A vásárlás legalább két perc alatt megvolt, PDF megérkezett, hátrafordultam, a szkenner előtt is állt még legalább 20 méteres sor. A stadion egyre hangosabb, megszólalt az induló, a gyerek könnyezett, erről lemaradt, ezért jött, egye meg a fene az egészet, eszembe juthatott volna hamarabb is, hogy vegyek jegyet.

 

Ha beállok a sorba, még minimum 15 perc késés. A forgókapuk mellett egy kapu volt nyitva, ott mehetett be az, akinél hibás volt a szkenner. Figyeltem, egymás után mentek be ott az emberek. Odamentem, szóltam, hogy figyeljetek, gyerekkel vagyok, itt a kártyám és a gyerekem is, hadd jöjjünk már be, látjátok, sír. Először csak néztek rám, másodjára el akartak küldeni, harmadjára nagy kegyesen beengedtek, miután a kártyámon egy mobil terminállal megnézték, tényleg van-e jegyem.

 

A meccs nyolcadik percében értünk a helyünkre úgy, hogy jóval kezdés előtt ott voltunk. Onnan tudjuk, mi történt. A lányom a meccs végén csak annyit mondott, „nem értem, miért engedik őket pályára, ha gólt sem tudnak rúgni, többet kellene gyakorolniuk”

 

Hogy ne csak hiszti legyen, nézzük a tanulságokat gyerekkel. Alighanem célközönség lennénk.

  • Családi szektorba nem lehet jegyet venni appban csak ha a gyereknek van kártyája. De 6 év alatt nem kell neki sem kártya, sem jegy. A családi szektor így mégsem családi szektor. Gyerekkel is ki kell állni a sort a szkennernél. Jobb lenne bemenni mellette, kicsi az esély rá, hogy gyerekkel akarjon rosszalkodni az ember – amúgy is, ki akar itt rosszalkodni?
  • Bordeaux-ban, Sevillában, Bécsben és Madridban is voltam meccsen mostanság. Spanyolországban a szurkolók kétharmada öt perccel kezdés előtt jön be, 25 kapu van a stadion körül, mindenhol négy derékig érő forgókapuval, vagyis 100 beengedő ponttal. Itt is így kellene, ez agyrém, lassú, körülményes, nem európai. Ha csak szkenneltek jönnek be, tele van a stadion kamerával, kitől kell félni?
  • A büfék előtt még mindig hatalmas sor van. Madridban nincs puccos büfé, pár doboz van egymásra pakolva, a második félidőben már nyoma sincs, hogy itt büfé volt. Nincs cashless rendszer és egyéb agyrémek, ellenben gyorsan, sok helyen, sok pultban adják, amit kérek – itt is ez kellene. Hagyjuk a felesleges flancot, a kártya töltögetést és a többit, kell még jópár büfé, még akkor is, ha csak ideiglenes és nem fancy.

Ha több nézőt akarnak, ezeket kellene rendbe tenni, nem pólókat lövöldözni a lelátóra, vagy forralt csokit adni. Hiába a flancos stadion, ha az apa mire a helyére ér, a pokolba kívánja az egészet a macerás beengedés miatt. Mire lenyugodtam, a lányom nasit kért, erre megláttam a hosszú sort a büfében, amit ki kellett még állnom. Nem akarok nagyképű lenni, de a jegyár nem vágott földhöz, azonban 4000 forint volt a jegy, 2500 forintot tuti hagytam a büfében, ennyiért elviszem a gyereket színházba, gyerekprogramra, koncertre, állatkertbe, veszek neki legót, társasjátékot a játékboltban, megnézünk egy mesét a moziban. Alternatíva van bőven. 

 

Egyik helyen sem hallgat válogatott káromkodásokat, ("apa, nem látják ezek a bácsik, hogy itt gyerekek is vannak?") nem fázik, nem lesz csalódott, hogy még gólt sem rúgtunk. Nem kell kuncsorognom vele a WC előtt. Nem kell egész szünetben a sorban állni kezét fogva pattogatott kukoricáért, a siker és az élmény kiszámítható, ellenben a meccsel. 

 

És én hülye barom, mégis azt akarom, hogy ide legyen kedve eljönni velem, lány létére. Mert vagy most tetszik meg neki, vagy soha nem fog. Még akkor is, ha amit most lát, köszönő viszonyban sincs azzal, amibe én szerettem bele. 

Controlfreak Creative Commons License 15 órája 0 0 656436

Nem kívánom védeni Lacikat sem, de most néztem ujra es szakall látványosan lesen van végig. Nem kicsit. Másrészt meg - ismerve D sebességét, ha kapja is es elindul kapu fele, hat, ne legyenek kétségeink...

Előzmény: sergiototta (656415)
sergiototta Creative Commons License 15 órája 0 0 656435

a +/- mutatójuk

Előzmény: mash.69 (656433)
Darwin Creative Commons License 15 órája 0 0 656434

Azt mutatja meg, hogy a postod alapján melyik szemeddel hányat kell kacsintanod.

Előzmény: mash.69 (656433)
mash.69 Creative Commons License 15 órája -1 0 656433

mik ezek az előjeles számok?

+5/-1

+4/0

Előzmény: sergiototta (656431)
mash.69 Creative Commons License 16 órája 0 0 656432

persze. maximálisan.

de valahogy azt érzem, hogy Tendleren túl nagy volt a teher

túl sokat játszott, elfáradt fejben, testben

pénteken is kihagyta a szolóját, amivel 2-0 lett volna

 

remélem jövőre is nálunk játszik és nem egy másik magyar csapatban

Előzmény: sergiototta (656431)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!