Keresés

Részletes keresés

Moni Creative Commons License 2017.04.18 0 0 9113

Kívánok jó időt az utazásotokhoz!

Előzmény: Su1974 (9112)
Su1974 Creative Commons License 2017.04.11 0 0 9112

Sziasztok,

 

minden Írország kedvelönek tök jó és hasznos információ forrás ez a topik. Köszönet Nektek!

 

Tavaly júliusban voltam elöször Irországban, 4 napot töltöttem ott, föleg Dublinban. A vidékböl nem sokat láttam, csak amit a 2 fél napos buszos kiránduláson. Elöször a Paddywagon Tours-sal Wicklow Mountains és Glendalough helyeket néztem meg másnap pedig Malahide kastélyt and Howth falucskát a Citysightseeingdublin-nal. Nagyon jó volt mindkét kirándulás, és még akkor el is döntöttem, hogy ide egyszer visszatérek, mert az ír vidék hihetetlenül gyönyörü és csak belekóstolhattam.

Szóval májusban lesz a nagy alkalom, 1 hétre Írországba utazom. Míg tavaly egyedül voltam, az idén elkisér a férjem is (látva a tavalyi képeket). Dublin-Cork, majd Kinsale-nél rámegyünk a Wild Atlantic Way-re és azon folytatjuk az utunkat a Shannon torkolatig. Remélem nem süritettem be az utazást, minden szakaszra 1 napot szántam. 2 hajókirándulást is beterveztem, az egyik Portmagee-böl indul a Skellig szigetekhez kiszállással, a másik pedig a Shannon torkolatnál lesz. Már alig várom! :)

 

Üdv

Zsuzsi

 

dundalk Creative Commons License 2017.02.23 0 0 9111

Entry to the Giants Causeway is free, however there are lots of extras that will cost you. Firstly there is a Visitor Center which costs £9. This is a museum about the geology of how it was built. You can visit the causeway without visiting the museum.

Parking in the official car park is only available to people who visit the Visitor Center. To avoid this, either take the free park and ride from Bushmills, or park in the Causeway Railway Car park (£6), on the left as you approach the Visitor Center.

Getting from the Visitor Center to the Giants Causeway is about 1km, and there is a bus that can drop you down and back £1 each way. This is an easy walk for most people.

 

http://wikitravel.org/en/Giant%27s_Causeway

Előzmény: Lacc55 (9110)
Lacc55 Creative Commons License 2017.02.23 0 0 9110

Szia, ez a 6 euró, font? napijegy autóra, mit takar? köszi

Előzmény: szofi762 (9020)
arccal a nap felé Creative Commons License 2017.01.22 0 0 9109

Az biztos ,h tobb arca van a varosnak es csak atutazva rajta talan a komorsag az elso ami eszebe jut az embernek rola , hiszen epiteszetileg nem tul valtozatos / nem sok mindent tud mutatni . 

Előzmény: Moni (9103)
Moni Creative Commons License 2017.01.20 0 0 9108

Kicsit jobban nagyítsd ki a térképet, akkor látni, hogy az A2-es nem olyan rövid. Gyakorlatilag Belfasttól észak/északkeletre az egész partvidéket öleli.

 

S bocsánat, elfeledtem mondani, hogy Belfastból nem mész el az A2-esen Carrickfergus felé, hanem rámész az A8-asra egy rövid szakasz erejéig a város északi részén, s Larne-nál éred el az A2-est, ami (Coast Road-ként jelölve) fel- és elmegy egészen Coleraine-ig. Rengeteg pihenővel, tengerparttal, fürdési lehetőséggel, s főleg szép kilátással Skócia felé (ha szép az idő).

 

Elnézést, teljesen elfeledtem, hogy ez nem egyértelmű így leírva.

Előzmény: belphnaque (9107)
belphnaque Creative Commons License 2017.01.20 0 0 9107

Ja, nem.

Látom: M1, A1, A2-es az útvonal. Bár így az A2 elég rövidnek tűnik.

 

belphnaque Creative Commons License 2017.01.20 0 0 9106

Sziasztok !

 

Igen, klassz volt olvasni a hosszú beszámolót.

Köszi !

 

Móni ! Köszi  tippet. Akkor az A2-es nem autópálya, gondolom. Lehet, hogy rámegyünk. Akkor az Dublintól Belfastig ?

 

Sziasztok !

Belph.

Előzmény: HA5COI (9105)
HA5COI Creative Commons License 2017.01.19 0 0 9105

belphnaque

Minap kérdést tettél föl térképről és érdekes pontok fölvételéről. Még nem volt válasz de ha még érdekel, van rá pár lehetőség csak előbb azt mondd meg, van-e vmilyen navigátorod, azon kívül hogy okosteló máris alkalmas, noha olyan hátrányokkal amik önálló gps-nél nincsenek. Ezért preferálom az utóbbit.

Előzmény: belphnaque (9077)
HA5COI Creative Commons License 2017.01.19 0 0 9104

OFF.

Egy pillanatig sem vettem kötekedésnek. Egy konkrét tárgyi tévedésbe estem, amit csak kissé enyhít, hogy a szóban forgó intézménynek van néhány nevezetes dátuma amikor változások történtek, de Írország tagságának ténye természetesen nem egy átalakuláshoz kötődik (amire én gondoltam) hanem az ő belépésükre. Ami jóval korábban volt.

Én magamévá tettem egy régi tanárom jó tanácsát a nagybetűs Életre, hogy ha már hibáztunk (főleg ilyen jellegűt) akkor azzal vezekeljünk, hogy nem csak simán tudomásul vesszül a javított verziót (ez a minimum, ámde valszeg el fogjuk felejteni) hanem egy tágabb körben az egész témakört át kell tekinteni.

Ennek megfelelően átfutottam az Eu rövid történetét a Vas- és Acéközösségtől kezdve.

Úgyhogy minden vicc nélkül kösz, mert ha nem szólsz ez bizonytalan időre elmaradt volna.

 

De hogy további hibámra önként rámutassak: a 9098-asomban az találtam írni: "munkába folytottam". (ezismilyengáz) Aránylag jó a helyesírásom és a ennek a szónak nyelvtani különbségét a "fojtani"-hoz képest is értem, mégis elkövettem a hibát, holott általában nem szoktan. Mondjuk, elküldés után mindjárt kiszúrtam :-)

Előzmény: Moni (9102)
Moni Creative Commons License 2017.01.19 0 0 9103

Az északra vivő főutak (A2-es, kihagyhatatlan, végig a part mentén megy északra!) átmennek Belfast-on, szerintem amit az útról látsz, az elég is lesz a városból, hacsak meg nem állsz a Titanic múzeumnál. Nem tűnik barátságos városnak kocsiból nézve, sajnos.

Előzmény: belphnaque (9096)
Moni Creative Commons License 2017.01.19 0 0 9102

Tényleg nem kötekedni akartam, hidd el, csak megörültem, hogy van itt valaki, aki még jóval a nagy fene jólét előtt járt itt, s abból a korszakból való beszámolóval szolgál. Ez semmiben nem csökkenti számomra a beszámolód érdekességét, nagyon élveztem. Az a Jaguáros autózás nagyszerű lehetett :-).

 

Az angolos felsőbbrendűség az adott :-), egy angliai (tóvidéki) kirándulás alatt a szállásadónk fizetéskor - noha tudta, hogy nem vagyunk írek, csak ott élünk - finoman beszólt, az országra téve valami megjegyzést, ami elég rosszul esett, de ez van. Nagyon hiányzott abból a szállásból az itt megszokott melegség, a kedves fogadtatás. Máshol nem szálltunk meg B and B-ben Angliában, tehát nem mondom, hogy ez az általános, de nagyon bennem maradt ez az "élmény".

 

Mikor voltál utoljára? Változott valami érzésed szerint az első látogatásodhoz képest?

 

 

Előzmény: HA5COI (9101)
HA5COI Creative Commons License 2017.01.18 0 0 9101

Valóban, talán félreérthető voltam, valóban: ők már 1973-ban tagja voltak a nálunk "Közös Piac" nevű intézménynek. De én arra a konkrét egyezményre gondoltam (t.i. Maastricht Treaty) ami 93-ban lépett hatályba, s   amivel a mai konkrét European Union elnyerte alakját.

Bocs, és kösz hogy kijavítottál.

 

Végképp off, de van egy kevéssé ismert scifi: Fred Hoyle: Ossian's Ride, ez a 60-as években íródott, és a 90-es években játszódik és az író,talán angolos felsőbbségéből kiindulva, egy futurisztikus képet fest le a Dingle felszigeten, de az ország többi része hallatlanul ósdi még mindig, s Dingle-ben is csak azért, mert oda szálltal le az Idegenek :-)

Előzmény: Moni (9100)
Moni Creative Commons License 2017.01.18 0 0 9100

(Bár igazából régebbi látogatásra gondoltam, hiszen ekkor már EU tagok voltak... azt hittem a kora 70-es években voltál itt először. De gondolom, hasonló volt a kép, csak még szegényebb.)

Előzmény: Moni (9099)
Moni Creative Commons License 2017.01.18 0 0 9099

Wow, köszönöm! Igazán szép múltidéző volt.

 

(Én Bray-ben lakom :-))

Előzmény: HA5COI (9098)
HA5COI Creative Commons License 2017.01.18 0 2 9098

Moni (és akit még érdekel)

OFFtopik leszek, amennyiben nem mai aktualitásokról mesélek. De Írország egyik különlegessége ez a hirtelen gazdasági gyarapodás az elmúlt kb 20 évben.

Én eőször 1991-ben voltam ott meghívásra egy nem nagy munkára pár hónapra (komputerszakma egy speciális esete). Tulképpen morgolódtam, hogy tél-tavaszra esett, ahelyett hogy nyárra, de hivatás az hivatás, és az ottaniak vigyasztaltak, hogy a legrosszabb idő november-decemberben szokott lenni amikor vízszintesen esik, és ronggyá szaggatja az esernyőt. Ezért inkább nem is nagyon használnak ernyőt. Ez tényleg közel igaz.

Szóval akkoriban még nem volt EU-közösség, az Republic of Ireland perfekt kis államocska volt, Northern-Irelandban pedig néha még el-eldurrant egy pokolgép. De a Köztársaságban nyugis, kissé álmatag nyugalom volt.

anyagiakra nem pontosan emlékszem, én elégedett voltam, de ugye ebben benne volt hogy akkoriban onnan nézve mi is szegényebbnek néztünk ki, de ők akkor is tudatában voltak a nyomott életszínvonaluknak. Nyomort nem láttam, de mind a házakon, mind az autókon, mind pedig az embere ruházatán látszott, hogy nem veti őket föl a pénz.

Nem Dublinban voltam, de nem is túl messze onnan. Egy bérelt házban laktam és mivel társasági ember és családszerető is vagyok, kb belehaltam a magányba. Munkába folytottam, de azért annak is megvannak a határai.  Ezt azért mondom, hogy rávilágítsak, mennyire könnyű MA azt mondani, milyen sok szórakozás van ma, mert akkor, legalábbis a szerényke keresetemmel, nem nagyon volt mit tenni.

Voltam más helyen azelőtt pár hónapos ösztöndíjjal, de az világváros volt és ott teljesen lehetetlen volt unatkozni, pedig semmi munkám nem volt amit számon kérhettek volna. :-))) Megtanultam, milyen a nyugis boldogság, üres zsebbel.

De itt az volt a szórakozásom, hogy  bár nem gondolnám hogy fukar vagyok, de  vettem nagy levegőt, kipengettem a távolsági buszjegy árát (emeletes busszal, ami azonban természetesen zöld volt) és bementem Dublinba csavarogni. Ha nem volt egészen rossz idő. Nem részletezem, de tény hogy csak a belvárosnak volt az a bizonyos bája, de ez igen hamar, sugárirányban pár utcányira kb annyira külvárosias és nem sértően mondom: szegényessé vált. A kikötő meg a Guinness sörfőzde kifejezetten nyomasztó volt, de én azt is élveztem ahhoz képest ami vidéken volt.
Ugyanakkor vidéken volt (és ma is van) a pirinyó de pipec hazaknak egy olyan bája ami máshol nincs, de ugye kintről nézni egy dolog, bemennni nem mehettem.

Az némiképp meghökkentett, hogy egy ilyen katolikus országban a katedrális belépődíjas, bocsánat a blaszfémiáért, de éppen 2 pint sör ára volt. Mondjuk, amikor Párizsban "unatkoztam", akkor sokat üldögéltem a templomokban, különösebben erős vallásosság nélkül is. Amikor eleget nézi az ember a gótikus íveket, kezdenek új értelmet nyerni, szemben azzal amikor turisták közt dulakodunk. Szóval elvagyok én mint a befőtt, de Írországban (abban a szituációban) megtudtam, mi az az egyedüllét.

Aztán ugye megnéztem a Nemzeti Múzeumot, a kelta kincseket, a Book of Kells könyvet, meg a többit, a parkokat, a folyópartot meg ilyesmiket. Persze minden megvolt ami most, de annak idején és főleg abban az évszakban az egész turistatömeg nem létezett és mindent finom konkrét és kulturális köd lepett el :-)

De ez NEM azt jelentette hogy nincs kultúrélet. Csavarogtam a Trinity College-ben aminek több része nyitott, de ugye a munkám miatt én is inkább 7végén járhattam ott, amikor előadások nem voltak.

Aztán a Grafton Street-en bejártam a nagy könyvesboltba és sok részletben, de helyben kiolvastam a Gyűrűk Urát, nagy képes kiadásban  :-))) Senki se nézett rossz szemmel, és nem voltam egyedül ilyen olvasó.

Persze beültem pubokba, az tényleg jó móka. Érdekes, nem voltam nagy ivó, úgy 2 sörrel egy este elvoltam. De ezt inkább 7köznapon meló után.

vagyis: az a szokás volt ott, hogy a pubban ebédidőben főztek néhány egyszerű ételt, mert az egyetemisták, tanárok meg mindenki a menzán kívül (ami szokásosan rossz volt) a pubban ebédelt.  Úgy 1-1.5 órán át. Ekkor nem annyira ittak, de 1 sör lemehetett.

Délután (akkorra már megszerzett ottani ismerősem szóltak: ezt figyeljem)  úgy  17h tájban megtelt a kocsma és megfigyelésre kiszemelt alanyok ledobtak 2 sört. Azután meglepően kiürült az Intézmény, majd 8 tájban megint úgy megtelt, hogy álltak is a népek, még kint is. A hangzavar akkora volt, hogy a csaposnak kézujjakkal kellett mutatni, mennyi lesz a rendelés.

A magyarázat: biztos ami biztos, a férfinép munka után beöntötte a minimum sörét, majd hazament megenni az asszony által vacsorát, azután "eljött sörözni".

Kivételes időszakban voltam ott, mert mi épp akkor rendszerváltottunk, és nagyon népszerű voltam az ír fiataloknál, mert azelőtt soha nem láttak eleven kommunistát :-))) Mondjuk, a kommunistát ők se vették komolyan,  és nem is láttam olyat aki egyetlen ferde tekintetet vetett volna, de kétségtelenül körbeültek és érdeklődve hallgatták a bájosan tört angolomat. Ez egészen más volt mint mondjuk a németek, osztrákok, az írek olya távolt voltak mindettől.

Egy idős hölgy (nevezzük munkaadómnak) azt mondta, úgy élek mint Szent Brendan, és elvitt kocsikázni (nem kell semmi rosszra gondolni). Egy ősi, ámde patinás Jaguárral mentünk, (tudott élni a hölgy) és mivel levette hogy érdekel az országa és általában az őstörténet, elvitt Newgrange-be és jót beszélgettünk a világ piramisairól meg mindenféle megalitikus emlékekről. Ha valakit érdekel ez, Írország hemzseg tőlük.

Azután elvitt egy látszólag kis pici  kastélynak kinéző de magánlaknak tűnő házba. Ott két idős néni, mint valami mesebeli anyókák, beültetett minket egy szalonba, ahol még 2-3 asztal volt, körbetipegtek, és OLLLLLYAN habos sütiket meg efféléket kínáltak, erős kávéval, amiből kipúposodott a tejszínhab, , de ez valójában egy pici, vidéki kis kávéház-cukrászda volt, (és a meghívóm fizetett rendesen csak nem tom mennyit).
Ezt csak annak lefestésére mesélem, hogy mennyire igenis létezett a finom talán kissé fülledt, de visszafogott luxus, amiről kintről nézve nem lehetett tudni sem, odakint a virágoskerten túl tehenek legelésztek és bámulták a kocsi elején az ugró króm-jaguárt.

(később visszaadtam a meghívást, idehaza, de ezt a traktát nem tudtam)

Amikor jobb lett az idő márciusban, vonattal elmentem Bray-be (ez a keleti parton egy szép homokos partrész, de vannak magas sziklák is, és a Wicklow Mountains National Park-ba. De az csak 1 nap volt.
Ezzel együtt elegem lett pár hónap után és felvéve a megérdemelt pénzemet, átbuszoztam Galwaybe, ott béreltem egy kicsi kocsit és pár napos csillagtúrát tettem. Connemara, Moher sziklák, Burren. Jellemző, hogy a kocsit nem kellett bookolni, nem volt kötelező hitelkártyát felmutatni (nekem akkor nem is volt) csak a jogsira vetettek egy pillantást. Akkor még az a bizonyos rózsaszínű összehajtós volt. Visszaadáskor, mert vasárnap volt, kiírták az ajtóra egy kockás papírra, hogy hagyjam a kocsit valahol a közelben és a slusszkulcsot dobjam a postaládájukba. :-)
A szállásom egy öreg néninél volt aki kirakta a B&B táblát és remek Ír Reggelit adott, amiben az angol sausage helyett hurka volt. Meg minden egyéb.

Amikor esett, ázott fejjel beültem egy pubba a tengerparton és a nagy hasáb lazacot ettem párolt zöldséggel és sörrel. Ott más kaja nem is volt.

Ez volt az első nyugati utacskám, visszanéztem a zöld hegyekre és azt mondtam magamnak: "I will be back".

Előzmény: Moni (9095)
dundalk Creative Commons License 2017.01.17 0 0 9097

Semmiről nem maradsz le ha Belfast mellett csak elhaladsz.

Előzmény: belphnaque (9096)
belphnaque Creative Commons License 2017.01.17 0 0 9096

Köszi Szofi a javaslatot !

 

Belfast felé megyünk, de úgy suhanunk el mellette, mintha nem is lenne.

Kevés az időnk, csak az érdekes helyekre megyünk. :-)

Haha ! Na de valahogyan így ! Ennyire hidegen hagynak a városok. Vagy csak jobban preferálom a tájat.

Az északi part után nyugatra haladnánk, és a végén Donegal volt a célom.

Amennyi időnk maradt, annyit töltünk ott, vagy azon túl.

Ő lesz a pont az út végén.

Majd Dublini reptér.

:-)

 

Belph.

Előzmény: szofi762 (9093)
Moni Creative Commons License 2017.01.17 0 0 9095

(Most kiváncsiságból nézegettem a kissé már elavulóban lévő könyveimet, s mind megemlíti, hogy az ország drága. De ezt nem merem mindjárt az elején mondani valakinek, aki utat tervez. Egyszer egy rokonom telefonált rám, kirándulásukat ide tervezve, s kicsúszott a számon, hogy ez egy drága ország, úgy készüljön. Utána megkaptam, hogy biztos nem akarom, hogy idejöjjön... azóta hagyom, hadd fedezze fel ezt a tényt mindenki magának. :-))

 

S milyennek találtad az országot az EU előtt? Érdekes lehetett. A hirtelen meggazdagodást úgy írta le egy elemzőjük, hogy a nemzet úgy viselkedett, mint amikor egy wc-s néni megnyeri a lottót...

Előzmény: HA5COI (9094)
HA5COI Creative Commons License 2017.01.17 0 0 9094

Sajnos Kerry nekem azért maradt el (egyelőre) mert mint említettem túl nagy volt a fa amibe a fejszémet vágtam, de nem baj, hisz részben épp azért figyeltem föl érdeklődésedre, mert magam is tervezek még Írországba utat, csak annyiban könnyebb a dolgom, hogy (Dublinból) egyenesen dél-nyugatra mehetek pl Kerry, Dingle félsziget stb.

 

Látom, te is látod már, hogy nem szabad az egészet megcélozni, legalábbis nem 1 hét alatt és nem (kis) gyerekekkel. BIZTOSAN veszítenétek vele.

Ráadásul, bár egyikünk se említette, de Írország egyáltalán nem olcsó. Én 4x voltam, ebből az első jó régen, amikor még nem voltak EU tagok (Sőt EU sem volt) és akkor még mondjuk olcsó (???) volt. Legalábbis Angliához képest. Aztután ahányszor ott voltam, annyiszor érzékeltem a drágulást.

 

Szóval, tisztelettel azt ajánlanám, talán az a legjobb, ha Dublin, majd attól délre  Wicklow County, ebben van hegység, nemzeti park, vízesés, és bizta megszervezhető lovaglás, kocsizás. Ez így együtt önmagában is remek.

 

Aztán ha belefér, föl Belfastba (de ha vitás is esetleg, az azért mégiscsak egy nagyváros a sokból én nem érzem hiányát) , kivéve esetleg a Titanic dolgokat, ha a gyerekeknek ez passzol. Feltétlenül lehet róla mesélni nekik a látottakon túl is.

 

Aztán Donegal, ami már végül is a "másik" part, és onnan Óriások lépcsője, meg a többi. 

 

Még ez is elég nagy program.

 

 

Aztán egy idő múlva, talán nagyobb gyerekekkel, vagy csak az asszonnyal, talán több, keményebb túrát betervezve, már elég lenne "csak" a dél-nyogati részeket sé a szigeteket. Az tagadhatatlan, hogy ez utóbbiak a legeslegszebbek, de több áldozatot is kívánnak.

 

Abban egész biztosak vagyunk asszem, hogy ha az első felét láttátok, tutira nem fogjátok unni vagy csalódni az országban. Ritkán mondok ilyet biztosra.

És ugye, ha nem is olcsó, de azért nincs is messze, bármikor máskor is elmehettek.

 

Előzmény: belphnaque (9078)
szofi762 Creative Commons License 2017.01.17 0 0 9093

Ha már ragaszkodsz Belfasthoz és északig mentek akkor viszont Donegal megyét ne hagyd ki, az egy csodálatos vidék, fantasztikus partszakaszok és belső hegyek közti utak. Mi ha visszatérünk, biztosan ide megyünk vissza. És nem csak a táj tetszett itt annyira hanem lényegesen kevesebb a turista is, valahogy emiatt is ütötte hangulatában a többi részt. Connemara is csodás, ez kétségtelen de az az ott északon.... az valahogy többet adott!

(persze mi délen nem voltunk, szóval azzal nem tudom összehasonlítani, de hiányérzetem se maradt emiatt)

Előzmény: belphnaque (9092)
belphnaque Creative Commons License 2017.01.16 0 0 9092

Köszönöm a javaslatot ! Addig jó amíg nem tudom, hogy milyen a nyugat és a dél, és nem fáj a szívem miattuk.

Az a helyzet, hogy elég fanatikus módon fotózom. 80kg fotós felszereléssel mentünk múltkor is modellfotózni távoli tájakra. Szerintem eléggé leírja, hogy meg vagyok bolondulva :-)

A korábban jelzett fotós oldalon az Írország kulcsszóra első sorban az északi tájakról találtam olyan képeket, amik érdeklődővé tettek. Mivel a gyerekekkel a kelti oldalon találtunk olyant, ami érdekes nekik, majd nekem északon, amit próbálok úgy hangolni, hogy nekik és érdekes legyen, csak folytatásként tudnám elképzelni a nyugati oldalt, a Kerry kört délen, a szigeteket, és a sok mást. Minden esetre ha már így lakóautózunk, Dublinba kell visszamenni, és ezt a nyugati oldal folytatásával gondolom megvalósítani. Innen már csak idő kérdése.

Móni jól érzi. A gyerekek amekkora királyság, akkora kötöttség az ő korukban. De végre megérezzük Írország hangulatát.

Moni Creative Commons License 2017.01.16 0 0 9091

Na ja, de a gyerekeket is szórakoztatni akarja... vagy ott van olyan fotózási lehetőség, amire kiváncsi...Most nem akarok elkezdeni egy mi-szebb-hol-jobb vitát, úgysem lehet egyezségre jutnyi ennyi szépség mellett :-) most megcsinálják az északi kört, kitapasztalják, mi hány mennyi, s pár év múlva jöhet a déli kör. 

 

 

Előzmény: Gyula (9090)
Gyula Creative Commons License 2017.01.16 0 0 9090

Pontosan ezt akartam én is írni. Egyik alkalommal, amikor Belfastban töltöttem egy hetet, megütötte a szememet egy újsághirdetés: 4 személyes lakóautó 65 GBP/nap, 6 személyes 85 GBP/nap. Lehet, hogy egy 5 fős családdal már így mennék, nem B&B-vel. Mi négyen vagyunk, pont egy ilyet tervezünk...Amúgy 30€/fő/éj árnál én többet nem fizettem még szállásért (Írországban sem), de 5 fővel valóban problémás lehet.

A másik tippem: Ha az ember elmegy Írországba, akkor pont a nyugati- és a déli részek azok, amiket nem hagynék ki. A Burren, Kerry, Dingle, Moher-sziklák, Aran-szigetek pont olyan helyek, amiket semmi más nem pótol szerintem. :) Szép, jó a Titanic-múzeum, Belfastnak is megvan a maga hangulata, de...

Előzmény: Moni (9089)
Moni Creative Commons License 2017.01.16 0 0 9089

https://www.celticcampervans.com/

 

nem csinaltuk meg, mi csak ketten vagyunk.

Előzmény: belphnaque (9088)
belphnaque Creative Commons License 2017.01.16 0 0 9088

Köszönöm a javaslatokat !

 

Az első elkeseredésem (hajnalban) után ma ismét nekifutottam kicsit nézelődni.

A szállás kérdésében nem nagyon találtam értelmesebb megoldást, AirBNB-n is ugyanolyan nagyságrendek jellemzőek. Hiába, 5fős szállás már más kategória, és lehet, hogy elférnénk egy 3 személyesen, ilyenkor a szállás adó kötözködik a jobb bevétel reményében. Lutonban már jártunk így.

Valóban leltem olcsóbb autó bérlést. Nem tudom milyen honlapot találtam... de reptéri autóbérlés volt.

 

Most viszont új gondolatom támadt, ami megmentheti az utazás ötletét, amit tegnap már majdnem elvetettem.

Lakóautó !!!!!

Szállás és autóbérlés egyben és a gyerekeknek folyamatos kaland (évek óta könyörögnek egy ilyen utazásért) ! És olcsóbban, mint a fent említett szállások. Mozgó indoor program, ahogyan Móni említette, és amíg autónál gondban voltam, hogy 5 személy cucca hova fog elférni, itt valszeg ez nem gond. Ráadásul rugalmasabban járhatjuk be, és talán nagyobb részét az országnak.

Tele vagyok ismét lelkesedéssel !

 

Próbálta már valaki ? Mi még soha, de nyilván az Ír viszonyok és szolgáltatók oldaláról is érdekel a kérdés.

 

Belph.

Előzmény: dundalk (9087)
dundalk Creative Commons License 2017.01.16 0 0 9087

Nem tudom, hol nézelődsz, de 250.000HUF áras autóbérlés az elég komoly.
Júliusban néztem egy Audi A4 kombi Belfastban 5 napra 170euró, de ha ez esetleg nem szükséges, akkor egy Focus 5 napra €70. Még ha adok hozzá biztosítást is, akkor is valahol 60-70.000HUF alatt van az 5 nap.

14 nap Dublin - Belfast bérlés is megállna valahol 150.000HUF alatt.

 

A szállás 5 főnek már húzósabb lehet, Guest House vagy B&B esetleg Airbnb hozhat kedvezőbb árat.

Belfastból lehet nem erőltetném az átszállásos verziót Dublin reptérről közvetlenül mennék haza, nincs messze. Vagy Londonból Belfasttal kezdeni és Dublin lenne a vége.

Előzmény: belphnaque (9085)
Moni Creative Commons License 2017.01.16 0 0 9086

A szállásfoglaláshoz nézd meg a booking.com, trivago.com, kayak.ie oldalakat. Sajnos, főszezonban jössz, amikor minden drágább. Hostelworld-öt is esetleg, bár a family room-ok ott sem sokkal olcsóbbak, mint a B and B-k.

 

Autóbérlést nagyon régen intéztünk Belfastban, ahhoz nem tudok hozzászólni.

 

Időjárást jósolgatni badarság lenne, nem véletlenül olyan szép zöld a sziget, sűrűn áztatják esők, főleg az északnyugati oldalt. Jó esőkabát és egy könnyű pulcsi nyáron sem árt. Többnapos eső szokott lenni, vagy olyan rákezdi-abbahagyja típusú, közben ki-kisütő nappal, ha ez zavaró, akkor érdemes indoor programokat alternatívaként begyűjteni az esetleges esős napokra. Itt nincsenek nagy melegek ám nyáron...

 

Belfastból Dublin másfél óra kocsival, nem lenne olcsóbb onnan hazarepülni, mint leszállni Londonban? Vagy hazafelé is megnézitek a rokonokat? 

 

Fatboy Slim itt lejjebb volt itt családdal nemrég, remélem majd ő is megosztja a tapasztalatai az árakat illetően.

Előzmény: belphnaque (9085)
belphnaque Creative Commons License 2017.01.16 0 0 9085

Hát a mai napot rátettem a kérdésre, jön a szumma:

Bp-ről elmennénk Londonba rokonokhoz pár napra, majd át Dublin érintésével Wicklowba lovas kocsizni néhány napot, Dublinban töltenénk 2-3-at, innen vonattal Belfast érintésével az északi part felfedezése, ahol nagyon sok minden van együtt, kis távolságon belül. Bérelt autóval gondoltam, majd Belfastból londoni átszállással haza.

Elkezdtem számolgatni, és ez 1.5M HUF.

Reális ez ?

 

Főleg a szállásokon lepődtem meg. 2 felnőtt, 3 gyerek: nincs 200 EUR alatt semmi éjszakánként még gyéren lakott tájon sem, Dublinban inkább 2x-ese. Autóbérlés 5 napra negyedmillió.

belphnaque Creative Commons License 2017.01.16 0 0 9084

Szia !

Köszönöm az infót. Menet közben én is rájöttem. Persze jól jön a megerősítés, mert nem hittem sokáig a hosszas kutatásaim eredményének.

 

A vonat tök olcsó, 20e alatt megvan 5 főnek.

A repülő már nem ilyen fincsi, de a szálláson és az autó bérlésen csúszunk igazán el.

 

Belph.

Előzmény: arccal a nap felé (9083)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!