Keresés

Részletes keresés

Lilike9 Creative Commons License 13 órája 0 0 93947

Ez már tényleg elképesztő ami itt megy!!

Nem gondolom,hogy bárki is szerencsétlen és rosszindulatú lenne!

Annyi volt a lényeg,hogy nem akar eladni,nem akar postázni,ráadásul azt írta Ranyu ami felesleges ága van azt ő maga kigyökerezteti csemetének ezen egyszerűen nem értem mit nem lehet megérteni és elfogadni. 

Látom engem is kérdeztél, de én sem adok el sem magot sem ágat. Ha nekem is van felesleges ágam azt magam kigyökereztem és csemeteként értékesítem.

Azért soha nem metszek,hogy ágakat értékesítsek. Ebből a gondolkodásmódomból kifolyólag nem tartom magam sem irigynek sem rosszindulatúnak.

Gondold el! Ha mindenkinek csak egy ágacskát adnánk el vagy adnánk akkor nekünk mi maradna a növényből???? 

 

 

15 éve leanderezek én sem kaphatok meg mindent ahogy meglátom és megtetszik. Van amire 4-5 éve várok és még mindig sincs belőle..és nem is csinálok belőle problémát.

Jómagam lassan már ott tartok,hogy nem is teszem ki a virágok fotóit, mert csak az megy,hogy adjak el a kiszemelt fajtából egy egy tövet, ha nem adok el akkor csak egy ágacskát adjak el. Ha nem adok akkor minden szemétládának elvagyok hordva...

Sajnos az emberek erőszakosak, követelőzőek lettek! Adj Uram de azon nyomban legyen a legjobb fajtából..

De ez nem így működik!!

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (93944)
sziszko7212 Creative Commons License 13 órája 0 0 93946

Ja....még egy....van akinek pénzért sem....legalábbis én így vagyok vele....

Előzmény: Törölt nick (93944)
sziszko7212 Creative Commons License 13 órája 0 0 93945

Hát bocs,de ezen már csak mosolyogni tudok....mint egy gyerek,akinek nemet mondtak valamire,és elkezd hisztizni...

Előzmény: Törölt nick (93944)
Törölt nick Creative Commons License 14 órája 0 0 93944

Ennyi szerencsétlen, rosszindulatú embert nem láttam, mint ti leanderesek. Megkeseredett rosszindulatú emberek vagytok, nem is csoda, hogy ennyien maradtatok. Csak egy jószívű ember van köztetek. 

 

Nem fogok magyarázkodni. Soha semmit sem kértem tőled sem ingyen sem jutányos áron. Eladásról beszéltem, de odáig sem jutottunk el, úgyhogy maradj a tényeknél. A kioktató hangnemedet meg tartsd meg magadnak, mert rászorulsz. 

Előzmény: Ranyu (93943)
Ranyu Creative Commons License 15 órája 0 0 93943

Nem kívántam a hozzászólásodra reagálni,értetlenül állok előtte. Mivel régi fórumosok írtak neked a védelmemben (,amit köszönök!), leírom, milyen gondolatok cikáztak a fejemben a beírásod láttán.

 

- A topikon újoncnak számítasz és rögtön kérsz!

- Neked áll feljebb, mikor udvariasan nemet mondok!

- Kiderül, hogy már a 70. tranzakción is túl vagy!

 

Lehet, hogy nagyon régen volt az a hat-hét éve, mikor én voltam a fórumon kezdő. Akkoriban nagyon keveseknek volt különleges fajtájuk, csak néhányan próbálták ki a magoncozást. Szinte az egész beszélgetés folyamot végigolvastam, igyekeztem megismerni az aktív tagokat. Egy-két embert megkerestem privátban. Sok hozzászólás után mertem csak udvariasan szaporítást kérni, és nem kevés pénzt fektettem be magam is külföldi és hazai forrásból megismert fajtákba, amiből szívesen adtam én is.

Sajnos az akkori aktív létszám eltűnt a fórumról a f...book megjelenésével, feloldhatatlan viták miatt és az ilyen kedves emberek miatt, mint te. Ha valaki nem szeretne adni, foglalkozni az adakozással járó plusz feladatokkal, azt meg kell érteni, majd lesz, akinek ez még nem teher.

 

Változott az életem, így nem kívánok olyanoknak a szabadidőmből áldozni, akik éppen beestek a fórumra, és ide nekem mindent, ha lehet jutányosan!

Előzmény: Törölt nick (93934)
Törölt nick Creative Commons License 24 órája 0 0 93942

Igen, azt hiszem igazad van, néha tüelmetlen az ember. Szerencsére  megint találkoztam itt is kedves emberrel, aki felajánlotta, hogy segít. Hálásan köszönöm a segítségét előre is. :o)))

Előzmény: Lora1213 (93941)
Lora1213 Creative Commons License 1 napja 0 0 93941

Nem értem miért vagy elkeseredve ?  70-75 alkalommal már sikerült a csere. Néha nem. 

Nem lehet minden a miénk amire vágyunk...

A facén szinte minden kapható.  Rengeteg leanderes csoport van, és néha igazán különleges dolgokra lehet bukkanni.   A vaterán és egyes netboltban gyönyörű növényeket árulnak. Persze a ritkaságot ki kell, ki lehet fogni.   Az a baj szerintem hogy a sok újdonsült leander rajongó rögtön a legújabb fajtákat akarja begyűjteni a régi jól bevált fajták helyett.

Előzmény: Törölt nick (93940)
Törölt nick Creative Commons License 1 napja 0 0 93940

Rendben. Igazad van. Nem bántásiból írtam, hanem elkeseredettségiből. Sajnálom, ha sértőre sikerült.

Előzmény: sziszko7212 (93939)
sziszko7212 Creative Commons License 1 napja 0 0 93939

Leírod a lényeget,és mégis.....nem érted...pedig a saját írásodban ott van minden egyes szó....le se kell írjam.

Ne szólogassunk már be egymásnak ismeretlenül...ennyi...

 

Előzmény: Mandarincitrom (93938)
Törölt nick Creative Commons License 1 napja 0 0 93938

Nem értelek. Kikéred magadnak. Rendben. Nem ismerlek sem téged, sem őt, sem a háttereteket. Teljesen igazad van, jogos felvetés. De miért gond ez, engem talán ismersz?  

 

A hátteremet, a munkámat, stb. esetleg bármit rólam? És mit merészeltem mondani? Hogy sok embernek olyan a hozzáállása, hogy alapból nem ad senkinek semmit, és ezért ütközöm nehézségekbe? 

 

Sajnálom, hogy 3 műszakban dolgozol. Ez tényleg fizikailag és lelkileg is megterhelő. De mit tudsz rólam? És szerinted akik olyan kedvesek, hogy mégis adnak, pedig eredetileg  nem is akarnak, szomszéd település postájáról adnak fel pakkot, pedig ahhoz először el kell menni a másik településre, nekik több az idejük? Esetleg kevésbé értékes mint a tiéd? (Elárulom, volt hogy reggel 7:30-kor ott álltam már a Posta előtt, hogy tuti én legyek az első, hogy feladjak egy reggel vágott hajtáskollekciót egy kedves tagtársnak, majd beszálltam a taxiba ami kint várt a Posta előtt és irány a reptér. Épphogy, de belefért.)

 

Senki sem szeret postázni.  Mert ugye a Posta mindig messze van, akkor van nyitva amikor nekünk is dolgozni kell, sokat kell várni. Aztán csomagolni is kell. Hidd el, ezzel mindenki így van. Szükséges rossz része a dolgoknak.

 

Megértem ha nem adsz, csak annak, akit ismersz. Biztos többször jártál rosszul mint én. Eddig 70-75 postázásom volt oda-vissza. Egyszer nem kaptam meg a cserenövényt. Ez volt az egyetlen rossz tapasztalatom. Idővel megismertem sok postázó társamat, többet megtudtam az életkörülményeikről. Most sokakkal ott tartunk, hogy ingyen és bérmentve cserenövény nélkül is kisegítjük egymást, és ez jó érzés. 

 

De mindegyikükkel úgy kezdtem, hogy nem ismertem őket. Rájuk írtam és kedvesen válaszoltak. Még SOHA SENKITŐL sem kértem INGYEN növényt. Mindig ELŐRE és pontosan fizettem. Ha nem érkezik meg a pénz, el sem kell küldeni a növényt, magyarul nem is járhatsz "rosszul", nem?

 

Hogy ki ad és ki nem ad, az mindenkinek a saját döntése. Hogy mi a véleménye, az meg a saját joga.

 

 

Előzmény: sziszko7212 (93937)
sziszko7212 Creative Commons License 1 napja 0 0 93937

Tiszteletben tartod....úgy hogy beszólsz...mellékesen megjegyzed....hát ne csodálkozz.....

És igen,az övé,azt csinál vele,amit csak akar....az idejét Ő osztja be,ő tudja,ven e ilyesmire ideje,idegzete,vagy sincs....nem ismered a körülményeit,a munkahelyét,mennyi ideje van ....nekem momentán semmi.....3 műszak mellett...tehát ne tudja már jobban egy idegen,hogy a másiknak milyen a háttere,mire van ideje...éppen ezért adom olyanoknak amit adok, hogy tudom,hogy jó helyre kerül,adott esetben még meg is köszönik,látom az örömet,amit okoztam....míg a vadidegenek többségénél semmi....talán épp egy köszönöm jobb esetben,vagy még az sem...holott rááldoztam az időmet,sőt,tán még a postaköltséget is én álltam...megkapja,és eltűnik az illető.....bocsi-bocsi....mi kérünk elnézést.....

Előzmény: Mandarincitrom (93936)
Törölt nick Creative Commons License 1 napja 0 0 93936

Szerintem önmagáért beszél. (inkább kidobja de pénzért sem ad, mert "nem akar postázni"). Ha neked ez "udvarias" rendben van. Nekem legfeljebb egyenes. De természetesen azt csinál vele, amit akar. Az övé. Én ezt természetesen tiszteletben tartom. 

 

Nagyon sok remek embert ismertem meg ezen a fórumon és másokon is. Sok olyan embertől kaptam hajtásokat ingyen vagy jutányos áron, akik nem "szoktak" eladni. De örültek, hogy valakinek segíthetnek. És megismertem egy másik fórumon egy igazi "Jóságos Tündért", akitől a növényeim jó részét kaptam.

 

Én is adtam már sok embernek, ingyen vagy cserébe. Nem bántam meg. Egyszer nem kaptam meg a cserét, amit ígértek, de hát Istenem, belefér.

 

 

Előzmény: sziszko7212 (93935)
sziszko7212 Creative Commons License 1 napja 0 0 93935

Milyen az az "ilyen hozzáállás" ?Erre igazán kíváncsi lennék....udvariasan közlik,hogy nem,erre te...én nem csodálkoznék,hogy sokaknak elment a kedve,hogy bárkinek is bármit...csak olyanoknak,akiket ismerünk....

Előzmény: Mandarincitrom (93934)
Törölt nick Creative Commons License 2 napja 0 0 93934

Értem. Egyébként nincs, mert ilyen a hozzáállás mint a tiéd. 

Előzmény: Ranyu (93933)
Ranyu Creative Commons License 3 napja 0 0 93933

Ne haragudj, de én nem szívesen foglalkozom postázással. Magot nem tartok meg, hajtást is csak nagyon keveset hagyok meg, de azt magam gyökereztetem. Hirdetős helyeken biztos van.

Előzmény: Törölt nick (93932)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.17 0 0 93932

Szívesen venné Tőled magot, hajtást vagy levelet, ha lenne eladó. 

Előzmény: Ranyu (93896)
CSIxy Creative Commons License 2018.09.15 0 0 93931

Ja bocs! Nem voltam elég figyelmes.

 

Előzmény: Lora1213 (93930)
Lora1213 Creative Commons License 2018.09.15 0 0 93930

De hát a fiatalember direkt rákos növényt keres, mert tanulmányozni szeretné a betegséget. Jó lenne azt a beteg leát kiemelni a környezetéből, mielőtt megfertőzi a többit.   Nem tudjuk mégis mennyi az a biztonságos távolság .    

Előzmény: CSIxy (93929)
CSIxy Creative Commons License 2018.09.15 0 0 93929

Rákos leandert ajándékozni kb. annyi mintha kést, vagy bicskát ajándékoznál.

Előzmény: Betti81 (93928)
Betti81 Creative Commons License 2018.09.14 0 0 93928

Nekem van sajnos rákos növényem. El van különítve. Szívesen neked adom. 3 fajta egy cserépben. Legalább nem nekem kell kidobni. Habár kicsit messze vagyok. 

Lora1213 Creative Commons License 2018.09.14 0 0 93927

Szia !   Az itteni topiclakók nagyon vigyáznak arra hogy ne legyen rákos növényük. A gyanús eseteket idejében megsemmisítik, féltik a gyűjteményüket.    Nagyobb sikerrel fogsz járni a facén.  Bár ott meg úgy vélik sokan : levágtam a beteg részt, rézzel megpermeteztem, már nincs is semmi baj.   Meg különben is, "ez a leanderrák egy hiszti. "

Előzmény: Pseudomonas2018 (93925)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.14 0 0 93926

Álomszépek a virágaid! Gratula! Ha esetleg lenne fölös magod vagy hajtásod, szívesen venék:o)

Előzmény: Lilike9 (93849)
Pseudomonas2018 Creative Commons License 2018.09.13 0 0 93925

Kedves leander kedvelők!

 

Egy kutatás elvégzésére, mely szakdolgozatom alapját képzi, Pseudomanas savastani ssp. nerri baktériummal (leanderrákkal) fertőzött növényeket keresek. (A szállítás szempontjából főleg az ágak praktikusak, de kisebb növények is megfelelőek.)Budapesten személyes átvétel megoldható. Köszönöm a segítséget,segítsége. 

Ely52 Creative Commons License 2018.09.12 0 0 93924

Lilike, örülök neki. :-)

 

Előzmény: Lilike9 (93915)
Lilike9 Creative Commons License 2018.09.06 0 0 93923

Köszönöm szépen! 

Hétvégén írok!

Előzmény: Gizellamama (93921)
szilkszilky Creative Commons License 2018.09.05 0 0 93922

Engem is, de főleg a cirmos változat.

Előzmény: Thaeva (93920)
Gizellamama Creative Commons License 2018.09.04 0 0 93921

Kedves Lilike! 

 Gyönyörűek a virágaid. Adnál is el belőlük?  Ha igen írj és a részleteket megbeszéljük.

Előzmény: Lilike9 (93865)
Thaeva Creative Commons License 2018.09.04 0 0 93920

Engem a Kewpie lázba tud hozni ;)

Előzmény: anblock_italia (93914)
Lilike9 Creative Commons License 2018.09.04 0 0 93919

Köszönöm!:-))

Előzmény: szilkszilky (93918)
szilkszilky Creative Commons License 2018.09.04 0 0 93918

Lilike!

A Miraged valami csoda!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!