De most nagggyon ravasz voltam. Megvártam, amíg a bocik alól kihoznak egy adag frissen fejt tejet, ami nem kerül bele a hűtőtartályba. Megnéztem, ahogy átszűrik, majd arra gondolván, hogy a tej (tudomásom szerint) egy fél órán keresztül még antibakteriális hatású, (javítsatok ki ha tévednék) hazarohantam vele és nekiálltam.
Termizálás nélkül!!!!
És nagyon bizakodó vagyok!
A párom, amikor meglátta, hogy tejért indulok, csak lemondóan sóhajtott.
(Hát igen...kezd kissé veszteséges lenni a sajtkészítés.)
Igaz nem nekem írtad, de engedelmeddel beleugatnék.
Ezt már én is tapasztaltam, nálam is volt olyan, hogy sólé előtt teljesen normális volt az illata, viszont utána kimondottan büdös volt és ez csak erősödött ahogy telt az idő. Én is kíváncsi lennék, hogy mitől? A sólé teljesen friss volt és garantáltan 20%-os. Ezt mondjuk a kecsketejből készült sajtnál is észrevettem nem csak a tehéntejből gyártottnál. Nem mindíg, elég ritkán, de csak miután a sóléből kivettem.
Képzeld itt nálam igencsak érdekes dolgok történnek. Tegnap este a két büdös sajtot betettem a kb. 6-8 fokos spejzba...mondom nem rakom be sólébe sem, mert a kutyának jó lesz így is.
Erre most kíváncsiságból megszagoltam....és láss csodát, nem érzem rajta a kóliszagot, hanem elkezdett sajtillata lenni.
Nem hittem a szememnek....illetve az orromnak!!!
Ez most azért meglepő, mert eddig még ha sokkal kevésbé volt büdös a sajt és még sólébe is tettem, akkor is megmaradt az enyhe szag és ízhatás.
Ilyenkor mi van???!
:-)
A maradék tejet tegnap este termizáltam meg raktam bele bőven CHN-t.....úgy néz ki, hogy használt, mert egyelőre nem érzek kellemetlen szagot.