Keresés

Részletes keresés

Santoro Creative Commons License 2025.11.22 0 0 73205

Szerintem a szólóból a Randy lemezek, a Sin meg a No more tears , de ezen nem veszünk össze. 

Előzmény: parszek (73204)
parszek Creative Commons License 2025.11.01 0 0 73204

Gondolom, Ozzy tökéletes albumai érdekelnek. Szerintem az első nyolc Black Sabbathból a Master Of Reality kivételével mind, a szólóalbumai közül a Bark At The Moon, a No Rest For The Wicked és az Ozzmosis, és Gary Moore-tól az After The War.

Előzmény: atus69 (73203)
atus69 Creative Commons License 2025.11.01 0 0 73203

Melyek ezek?

Előzmény: parszek (73201)
parszek Creative Commons License 2025.09.09 -1 1 73202

Nemrégen véletlenül megtaláltam egy hozzászólásodat, amelyből kiderül, hogy a Szécsi Pál-diszkográfia is a kedvenceid közé tartozik. Azt már tudtuk, hogy Koncz Zsuzsa-rajongó vagy, most pedig azt is megírtad, hogy Zalatnay zseniális.

Szép gyűjteményed lehet a hasonló zenékből. Biztos van ott egy kis Korda, Koós Jani, Kovács Kati, Katona Klári, Harangozó Teréz, esetleg Záray-Vámosi is. Persze ha a klasszikus Halenek és a Freedom Call zseniális albumai nem jönnek be, lehet hallgatni akár ilyeneket is...

Azt viszont nehéz megérteni, miért akarsz irányítani egy metáltopikot, hiszen ilyen ízléssel a metálosok szégyene vagy. Az ember elgondolkodik, hogy egyáltalán mennyi metált hallgatsz, mert a fentiek mellett valószínűleg gyaran előkerül nálad popzene, komolyzene, progresszív rock, filmzene, néha talán még hard rock is.

Előzmény: Alternative Thor (73192)
parszek Creative Commons License 2025.08.05 -1 0 73201

Telnek a napok, de csak Ozzyra tudok gondolni, a zenéit hallgatom. Pedig engem már a Black Sabbath-film is eléggé megviselt pár évvel ezelőtt. Le is töröltem utána, nehogy még egyszer megnézzem.

A nagyságát a számok jellemzik leginkább. Szerintem 11 tízpontos lemeze van, amiből 7 Black Sabbath, 3 Ozzy Osbourne és - ha ide lehet számítani - 1 Gary Moore. Ugyanennyi van Iomminak is. Ennél több csak egyetlen embernek van: Michael Schenkernek szerintem 12 tökéletes albuma van.

parszek Creative Commons License 2025.07.21 0 0 73200

A legrangosabb zenei díj:

https://en.wikipedia.org/wiki/Grammy_Award_for_Best_Rock_Album

Nem lepődtem meg, hogy tele van gagyival. Ha a nyerteseket és a jelölteket is számítjuk, akkor is csak egy 9 pontot érő album van itt, a Celebration Day. Az viszont messziről bűzlik, hogy semmitmondó zenéjével a Foo Fighters ötször nyert, és még három jelölése is volt. Valóban ők lennének toronymagasan az utóbbi 30 év legnagyobb rockistenei???

És ez csak a történet egyik fele. Az alternative rocknak ugyanis van külön kategóriája, ahol a Foo Fighters első lemezét jelölték is!!!

https://en.wikipedia.org/wiki/Grammy_Award_for_Best_Alternative_Music_Album

Kivételesen nem írom le a nyilvánvaló következtetéseket. Gyomorforgató.

parszek Creative Commons License 2025.07.18 0 0 73199

Sajnálom. Motörhead-hez hasonló, igazán jó albumot eddig még nem találtam ebben az évtizedben.

Előzmény: Santoro (73198)
Santoro Creative Commons License 2025.07.17 0 0 73198

Hát a Dreamtale-re bevallanám a Kennedy gyilkossagot ha nyomnák nekem folyamatosan, pedig nem is éltem akkor, de ez igaz a Helloweenre ha ez megnyugtat :) , meg minden ilyen áriázósra, ezek  dolgok nem jönnek be nekem, de mindenki azt hallgat amit akar és tetszik neki.

Előzmény: parszek (73172)
klogg Creative Commons License 2025.07.17 0 0 73197

Hát jóvanakkor.

Előzmény: parszek (73196)
parszek Creative Commons License 2025.07.16 0 0 73196

Nem. Sok fejben ott van ez, még ha nem is ugyanúgy.

Előzmény: klogg (73195)
klogg Creative Commons License 2025.07.16 0 1 73195

vannak Megfellebbezhetetlen Igazságok a zenében

Nem. Nincsenek. A te fejedben, ott vannak, sehol máshol.

Előzmény: parszek (73194)
parszek Creative Commons License 2025.07.16 0 0 73194

Nem érted. Legkevésbé sem érdekel, hogy ki mennyire ismert és fontos a RYM-en, vagy akárhol máshol. 2022 előtt a Dreamtale egy jelentéktelen  banda volt számomra, akinek a lemezeit szinte soha nem hallgattam. És ez igaz a listám több mint felére is. Csak azért tudom megtalálni ezeket a lemezeket, mert évek alatt kidolgoztam, majd tökéletesítettem egy módszert, hogy a lehető legkevesebb lemezről maradjak le, ami érdekel, és belefektetem azt a hatalmas munkát, ami ehhez szükséges. És ezt nem csak egy-két műfajban csinálom, hanem 10-15-ben. Rajtam kívül ezt senki sem csinálja, még Fater is messze volt ettől. A kritikusok sem csinálják, még mindig a régi nagy neveket favorizálják, akik már régen kiégtek, már régen kifulladtak. Nálam az egyetlen ilyen lemez az Ordinary Man volt, talán 20-25. hely körül. Természetesen nem fogom berakni egy top 10-es listára csak azért, mert ezt te inkább el tudnád fogadni. (Bár szerintem a Reckless Love is nagy névnek számít. Hibátlan a mérlege, rendszeresen szállítja az erős, 9 pontos albumokat.)

Akármit is jelentsen, vannak Megfellebbezhetetlen Igazságok a zenében. Hiába nem hallgatok ABBA-lemezeket, az akkor is ZENE, a Wiegedood pedig szerintem csak ZAJ. Most hallgatok egy kis Blues Companyt. Eddig már legalább kétszázszor hallgattam, tudom, miért jó zene.

klogg Creative Commons License 2025.07.16 0 0 73193

Na, majd a kolléga tökön rúg, hogy hugyod eláll!

Alternative Thor Creative Commons License 2025.07.16 0 2 73192

Nem is kell, a lényeg az, hogy a nagy egész szempontjából a Dreamtale ugyanolyan "ismert" és "fontos" zenekar az elmúlt harminc évből, mint mondjuk a Wiegedood (sőt RYM alapján utóbbit többen ismerik, és jobbnak tartják, de ez tényleg mellékes). Csakhogy én a saját mihaszna egyéni ízlésemmel nem osztok senkit fennhéjazva, nem írok szociopata jellemvonásokat felmutató hsz.-eket (pl. 73145) arról, hogy kinek mit és hogyan kell hallgatni, és mik a Megfellebbezhetetlen Igazságok a zenében. Maximum csak jól elröhögcsélek magamban mások általam szarnak tartott ízlésén, például a tényleg ijesztően rossz és értelmezhetetlen Blues Companyn.

Előzmény: parszek (73191)
parszek Creative Commons License 2025.07.16 0 0 73191

Nem is fogok. Ilyen ízléssel talán nem is értenéd meg, de ha mégis, akkor csak gúnyolódnál, akármit is írnék. Miért adjak lovat egy aljas ember alá?

Előzmény: Alternative Thor (73190)
Alternative Thor Creative Commons License 2025.07.16 0 0 73190

Kár volt belehallgatnod, előre megmondhattam volna, hogy neked egyik sem fog bejönni. Ráadásul az enyém ugyanolyan mihaszna egyéni ízlés, mint a tiéd és mint bárki másé, szóval nem tudom, most mit is akartál bizonyítani. És a kérdésemre persze még mindig nem válaszoltál.

Előzmény: parszek (73189)
parszek Creative Commons License 2025.07.16 0 0 73189

Még egy utolsó hozzászólást muszáj írnom a témával kapcsolatban. Csak azért, hogy akik nem ismernék a részleteket, pontos képet alkothassanak a vita lényegéről. Tegnap ugyanis belehallgattam a lemezeidbe, és ezt a pazar élményt nem szabad megtagadni senkitől.

2023-ban az év lemeze nálad:

https://www.youtube.com/watch?v=U81Ok3_y0po

Ja, hogy mindenki gitárszólót várt? Hát, azt nem kaptak, csak valami ocsmányságot és dögunalmat. Röhögnöm kellett, hogy valaki ezt tartja legjobbnak. Kínomban. Na, majd a 2022-es év lemeze! Ez már teljesen más! Rendkívül változatos, varázslatos zene. Az énekes 25 évig tanulta a szakmát a legnagyobb mesterek irányításával.

https://www.youtube.com/watch?v=0tySUtCC4Fk&list=RD0tySUtCC4Fk&start_radio=1&t=377s

A 2020-as év lemezét hallgatva csak az jutott eszembe, vajon milyen zenét kedvelhetnek az elmebetegek. Szerintem valami ilyesmit:

https://www.youtube.com/watch?v=aaCUzEgmmQQ&list=PLdBgRSepCa9Nrt6zNbnnAJLu7w8AuMprX

Belehallgattam a másik kettőbe is, unalmas fos mindkettő. Ez az öt lemez az, amelyek nálam egy pontot érnek, egyik sem többet. Ez a zene legalja, ha csak ilyenek léteznének, az emberiség nagy többsége soha nem hallgatna zenét. Akár még ebből a topikból is bárki képes lenne élvezhetőbb zenét alkotni ezeknél. És még te mihasznázol? Ideillik a klasszikusod:

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Előzmény: Alternative Thor (73179)
Alternative Thor Creative Commons License 2025.07.14 0 0 73188

Jól van, ügyes vagy, tudsz sokat írni. Kár, hogy a kérdésre nem válaszoltál.

Előzmény: parszek (73184)
parszek Creative Commons License 2025.07.14 0 0 73187

Én hard rockot is érzek benne. Tudom, hogy a RYM nem írja, de akkor is.

Előzmény: klogg (73186)
klogg Creative Commons License 2025.07.14 0 0 73186

A Fonso úgy hard rock, ahogy én vagyok a római pápa. De nem támadásiból mondom, béke meg minden.

Előzmény: parszek (73185)
parszek Creative Commons License 2025.07.14 0 0 73185

A Fonso és a Reckless Love hard rock. Az igazán jó glam elég ritka mostanában.

Előzmény: klogg (73183)
parszek Creative Commons License 2025.07.14 0 0 73184

Kár volt belehallgatnod, előre megmondhattam volna, hogy neked egyik sem fog bejönni. De kinézem belőled, hogy ha valamelyik valamilyen csoda folytán mégis megtetszene, azt is letagadnád.

Persze, hogy semmit sem értesz, hiszen számodra hard rockból az 1981-es Edda az etalon, azóta sem hallottál jobbat. Éppen azokkal a műfajokkal kapcsolatban vagy abszolút fogalmatlan, amelyek a listámon szerepelnek. Hallgatsz te mindent: popzenétől death metalig, komolyzenétől black metalig, tánczenétől progresszív rockig. Tehát minden fos zenét, csak az igazán jó, kemény zenét nem! Néhányat (pl. Judas Priest, Iron Maiden) persze belengetsz ebből is, de könnyen lehet, hogy csak behazudod, vagy erőszakkal jóra hallgattad, mert mainstream zenék. De azt képzeled magadról, hogy hard rockban, klasszikus metálban (és más műfajokban, amelyek szintén SOHA nem szerepelnek a listáidon) is profi szakértő vagy. De nem.

Mi lenne, ha csak azokkal a műfajokkal foglalkoznál, amelyek rendszeresen szerepelnek a listáidon? Ezzel mindenki sokat nyerne.

klogg Creative Commons License 2025.07.14 0 0 73183

Ezek közül amúgy melyik hard rock, és melyik glam?

Előzmény: parszek (73172)
Mindenki a világon Creative Commons License 2025.07.14 0 0 73182

Jajmár, hát Brian Jones is él, sőt van egy Town Massacre nevű zenekara is!

Előzmény: klogg (73180)
klogg Creative Commons License 2025.07.14 0 0 73181

Mármint persze Bill.

Előzmény: klogg (73180)
klogg Creative Commons License 2025.07.14 0 0 73180

Én legalább megtudtam, hogy Byll Wyman még él.

Alternative Thor Creative Commons License 2025.07.14 0 3 73179

És azokról szólna az utolsó öt év, amik a listádon szerepelnek? Dehogy, ez csak a saját mihaszna egyéni ízlésed - hogy egy klasszikust idézzek. Viszont ezeket az előadókat látva és néhány lemezbe belehallgatva nem tudom, milyen jogon kritizálod gőgösen egyáltalán BÁRKI ízlését.

Előzmény: parszek (73178)
parszek Creative Commons License 2025.07.14 0 0 73178

Komolyan nem értem, mit akar ez jelenteni, nyilván csak szórakozásból gyártod az értelmetlen hozzászólásokat. Te is jól tudod, hogy az utóbbi harminc év már nem az említett zsenikről szólt.

Előzmény: Alternative Thor (73177)
Alternative Thor Creative Commons License 2025.07.14 0 0 73177

Jó-jó, durmogjál csak, én örülök, hogy beírtad, végre nem kell tovább babymetalozni, adtál elég muníciót. Szegény, a Black Sabbath-tól és a Rainbow-tól eljutottál ezekig, nem irigyellek.

Előzmény: parszek (73174)
parszek Creative Commons License 2025.07.14 0 0 73176

Előzetesen Joachim Witt lemezére tippeltem, ami leginkább bejöhet neked. Az AngyalBourbont sem zártam ki, de annak lényegesen kisebb esélyt adtam.

Előzmény: Fafara (73175)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!