Keresés

Részletes keresés

krisztian158 Creative Commons License 14 órája 0 0 44892

Sziasztok

 

Kecskemét, éjszakai repülési gyakorlat:

 

http://krisztianfotoi.blogspot.com/2016/02/20160201-kecskemet-ejszakai-repulesi.html

balou84 Creative Commons License 21 órája 0 0 44891

Patrulla Aguila 2016

 

CALENDARIO PATRULLA 2016

 

22-24 Abril GP Red Bull de España Moto GP - Cádiz
27-30 Abril International Marrakesh Air Show - Marruecos 
7 Mayo I Festival Aéreo Internacional - Mallorca
21 Mayo NATO Tiger Meet 2016 - B.A. Zaragoza
19 Junio Royal Danish Air Force Air Show - Dinamarca
2-3 Julio Lisboan International Airshow - Portugal
15-25 Julio Fiestas de Santiago de la Ribera - San Javier
29-31 Julio Festival Aéreo Int. Torre del Mar - Málaga
27-28 Agosto SIAF 2016 - Eslovaquia
2-3 Septiembre Airpower 2016 - Austria
12 Octubre Fiesta Nacional - Madrid

sarmasiz Creative Commons License 1 napja 0 0 44890

Egyetértek a felvetésekkel, nem kell feltétlenül minden évben Kecskemét méretű repülőnapot rendeznünk, bár volt rá példa, hogy sikerült két egymás utáni évben megtartani 2007-ben és 2008-ban. Viszont szükség lenne nálunk is valamilyen kisebb, a felsoroltakhoz hasonló rendezvényre, mert még a hazai közönséget megmozgató programok is alig vannak (szinte minden csak a sétarepülésről szól, légi bemutatóból nem sokat lehet látni), továbbá Kecskemét esetében be kellene tartani az ütemezést (két, vagy háromévente). Számomra elfogadhatatlan, hogy egy ilyen kaliberű rendezvény megrendezése teljesen ki van szolgáltatva az aktuális politikai széljárásnak.

Előzmény: Leadfoot (44874)
Nighthawk9 Creative Commons License 2 napja 0 0 44889

 

 

RoKAF - Exercise Soaring Eagle 2016

Leadfoot Creative Commons License 2 napja 0 0 44888

Most a finn Minyók mégis repülnek? Én ezt már képtelen vagyok követni...

Előzmény: Kele64pisti (44887)
Kele64pisti Creative Commons License 2 napja 0 0 44887

Megalakult hivatalosan a Magyar Honvédség 2. Különleges Rendeltetésű Ezred Szolnokon. Néhány kép a mai statikus és dinamikus bemutatóról:

 

http://jetbirds.gportal.hu/gindex.php?pg=36886263&gid=2964826

 

 

 

 

 

 

Blackbird 1 Creative Commons License 3 napja 0 0 44886

Köszi hogy válaszoltál a feltett kérdésekre a Varasdi repnapról.Igaz hogy ott voltam mind a 2 napon,de csak a kerítésnél.Nagyon későn próbáltam regisztrálni spotter helyre,és semmi választ nem kaptam így belőttem magamnak a megfelelő kerítésszakaszt a műholdas képek alapján.Szombaton korán reggel meg is találtam az általad feltöltött képen,a bal oldali rózsaszin terület alatti keskeny földútat,ami a reptér kerítéséig visz,de gyalog kell bemenni,mert nem lehet sehol megállni mert csak egy nyom széles.Azt hittem hogy innét csak kisétálok,és felmegyek a kerítés mentén a megfelelő magasságig,de a valóság az hogy ilyen elhanyagolt reptér kerítéssel még nem találkoztam.A kerítés mellett semmi ősvény,több méteres áthatolhatatla bozót vagy ember magaságú nád és aranyvessző keveréke csalánnal és szederrel nehezítve.Itt a rővid nadrágot el kell felejteni csak hosszú nadrágban lehet áttörni a dzsungelen.Elég reménytelennek tűnt az áttörés,de végül rájöttem hogy ha elöttem keresztben vitt létrával lehajtom a dzsindzsát akkor már viszonylag könnyen utat taposhatok magamnak,és így találtam egy egész jó helyet és felállítottam a létrám a kerítés mellett,majd beültem a hűvösbe a bokor alá.Egy idő után hangos horvát beszédet hallottam,és ahogy felálltam láttam hogy a létrámmal szembe áll egy sárga mellényes rendező de éppen más irányba néz.A létra közvetlenül a kerítés mellett volt ami elég alacsony ahhoz hogy a túl oldalról átemelhessék a létrát ezért gyorsan távolabb raktam a kerítéstöl és visszaültem az árnyékba.Pár másodperc után szólitgattak,hogy Goszpodin(Uram),de én nekem eszembe sem volt előjőnni addig amig a miliciát is el nem kezdték emlegetni.Volt egy alacsony vörös haju faszi aki nagyon be volt pipulva hogy toljam el a bringát,de volt egy normális tag aki angolul akart velem beszélni,de sajnos én nem tudok angolul,de ő egy keveset tudott magyarul és megdumáltuk,hogy nekem eszemben sincs bemászni a kerítésen és azután békén hagytak.A kis vörös másnap is beszólt valamit hogy oké-e,én nyugtáztam hogy oké!-ezek után elhúzta a csíkot.Én nagyon furának találtam,hogy rajtam kívül egy spotter sem volt kívül a kerítésnél egyik nap sem a jó oldalon,csak a túl oldalon láttam egy két fazont,de azok is inkább nézelődtek mint fotóztak

Előzmény: Ridley4Lev (44878)
Nighthawk9 Creative Commons License 3 napja 0 0 44885

Csak hogy itt is meg legyen az infó:

 

"Farnborough Airshow ‏@FIAFarnborough febr. 2. 2016

Contrary to what you might have read the J31 is not confirmed to Fly at #FIA16."

 

 

 

 

Előzmény: Nighthawk9 (44871)
Nighthawk9 Creative Commons License 3 napja 0 0 44884

Ha esetleg valaki menni szeretne...

 

http://www.anadolukartali.tsk.tr/en.html

Nighthawk9 Creative Commons License 3 napja 0 0 44883
Nighthawk9 Creative Commons License 3 napja 0 0 44882
Ridley4Lev Creative Commons License 3 napja 0 0 44881

Itt egy fotó tavalyról (nem saját): 

Előzmény: Leadfoot (44880)
Leadfoot Creative Commons License 3 napja 0 0 44880

Köszönöm!

 

Közben néztem útvonalat, meg ha már ott voltam, a repteret is gmaps-en, és nem igazán értem a szervezők terveit. Vajon hogyan akarnak itt komolyabb repülőnapot összehozni? A reptér meg a környék elég alkalmatlannak tűnik az ilyesmire. Na de mindegy, ez már legyen az ő gondjuk...

Előzmény: Ridley4Lev (44878)
Ridley4Lev Creative Commons License 3 napja 0 0 44879

Ez lemaradt:

Előzmény: Leadfoot (44877)
Ridley4Lev Creative Commons License 3 napja 0 0 44878

Üdv!
Én voltam tavaly, szóval megpróbálok válaszolni neked
Szóval:
- Mibe kerül a belépő?
Én regisztrálva jutottam be, szóval nem fizettem, de 30 kunára emlékszem a felnőtt jegyre, gyerekek 14 év alatt ingyenes volt.
- A gépek onnan szállnak föl, vagy átrepülnek?
A Wings of Storm és a Blatic Bees onnan szállt fel, a 21-es, a Gripen és a Szlovén PC-9 saját bázisáról jött. Helyben volt még a rendőrségi EC-135 is, azt pl. amikor nem repült meg lehetett nézni. A többi kis gép is helyben szállt fel.
- Mekkora a kordon, milyen messze van a pálya / bemutató tengely?
Térképen jelölöm neked. (Háromszög területben a közönség) A 21-es és a Gripen a Nyugati-Keleti és Északi-Déli irányt is repülte ezért néz ki így, de a demo csapatok ahogy emlékszem a pálya tengelyével párhuzamosan repültek mindent le.
- Mekkora volt a tömeg?
Meglepően nagy volt a repülőnap méretéhez képest, a kordonnál közvetlen sokan voltak, de a többi részen úgy ahogy eloszlott a tömeg.
- Parkolás normálisan meg volt oldva? Mennyiért?
A parkolás korrekt volt, szintén jelölöm térképen, bejutás gyors volt, a kijutás volt bajos mert egy ki és bejárat volt és a tömeg ugye egyszerre indult, azt ugye a fő út forgalmát is engedni kellett, sok volt a rendőr. A kijutás kb 20 perc volt, de az útra kijutva hamar elhagytam a várost. Volt aki a fő út mellett parkolt, úgy láttam erre nem ugranak a horvát rendőrök. Kívül sok ember nézelődött, de egy idő után közvetlenül az út mellől elküldtek mindenkit a pályavég közeléből. Parkolás ingyenes.

Egyéb infó: nagyon kevesen tudnak angolul én magam szenvedtem is emiatt egy alkalommal. Mint minden repülőnapon, korán kell kiérni ha jó helyet akarsz.

 

Hirtelen ennyi. 

Előzmény: Leadfoot (44877)
Leadfoot Creative Commons License 3 napja 0 0 44877

Jut eszembe: szerettem volna kérdezni egy párat a varasdi show-ról, mert idén tutira megyek. Ha lehet a levegőben látni horvát 21-est, az már önmagában megéri. Szóval:

- Mibe kerül a belépő?

- A gépek onnan szállnak föl, vagy átrepülnek?

- Mekkora a kordon, milyen messze van a pálya / bemutató tengely?

- Mekkora volt a tömeg?

- Parkolás normálisan meg volt oldva? Mennyiért?

 

Köszönöm!

Előzmény: Blackbird 1 (44875)
Nighthawk9 Creative Commons License 4 napja 0 0 44876

Blackbird 1 Creative Commons License 4 napja 0 0 44875

"(SIAF, NATO Days, CIAF - ezeken kívül van egyáltalán ilyen?)" - Igen,van például Pardubice a cseheknél és Ausztriában is évente van a Wolfgan See-n a Scalaria Air Challange-igaz ez sokkal kisebb és nem katonai,hanem amphibia és hidroplán show, gyönyörű helyszínnel.A szlovákok évente tartanak Szliácson repülőnapot,ami igaz hogy nem olyan nagy méretű mint nálunk A Kecskeméti szokott lenni,de ez minden évben megrendezésre kerül,és ez szerintem sokkal előnyösebb mint a bizonytalan x-évente rendezett,nagyobb magyar repnap.A horvátok is az idén újra megtartják a Varazsdi "Nemzetközi" Airshow-t ami viszonylag kicsi repnap,de legalább náluk lesz valami,nem úgy mint nálunk.Itt Közép-Európában a cseh spotterek vannak a legjobb helyzetben,főleg az ország méretéhez képest,nekik minden évben ott van Pardubice,Hradec Králové,Ostrava,két évente Caslavi nyílt nap,Namest nad Oslavou-i nyílt nap,Mlada Boleslav-i repnap,és még számos kisebb repnap ahol mindig repülnek a cseh légierő gépei is.

Előzmény: Leadfoot (44874)
Leadfoot Creative Commons License 4 napja 0 0 44874

Így igaz, a minden évben megrendezett repülőnapok (SIAF, NATO Days, CIAF - ezeken kívül van egyáltalán ilyen?) nem érik el Kecskemét méretét résztvevők vagy látogatók számában.

És ne feledjük, hogy tavaly pl. az AirPower is elmaradt, szóval egy-egy ilyen belefér, akármennyire fáj is nekünk.

 

Ezzel együtt ha nem is évente, de két-három évente azért nagy kár lenne nem megrendezni a kecskemétit.

Előzmény: emyl (44873)
emyl Creative Commons License 4 napja 0 0 44873

"több szomszédunknál nem jelent problémát az sem, hogy évente rendezzenek hasonló méretű rendezvényeket"

 

nem akarok beugatni, de a közvetlen szomszédainkat tekintve hol van évente hasonló méretű, 150-200ezres nézőszámú rendezvény?

esetleg Zeltweg de az sem évente. kicsit odébb Ostrava vagy Radom, de izé...

 

sztem Közép-Kelet Európában ekkora méretű rendezvényt más országok sem sűrűn engednek meg maguknak, pedig pont az ostravai példán látszik hogy valahogy mégiscsak meg lehetne oldani, ha - ahogy a szerző nagyon szépen rámutatott - nem politikai alapon hozzák meg róla a döntést. illetve (ehhez kapcsolódó saját megjegyzés) ha az egész nem arról szól hogy kinek a haverja építse a sokszázmillás érsó-ródsó kamiont...

Előzmény: sarmasiz (44872)
sarmasiz Creative Commons License 4 napja 0 0 44872

"2016-ban, bár nagyon esedékes lenne, megint elmarad a Kecskeméti Nemzetközi Repülőnap. Érdekes módon Európa más országaiban, köztük több szomszédunknál nem jelent problémát az sem, hogy évente rendezzenek hasonló méretű rendezvényeket, nálunk ez már háromévente sem működik. Amikor megszületett a döntés, hogy idén is hoppon maradunk, vártam, hogy lesz némi mozgolódás az érintett berkekben, de nem lett, mindenfelé néma csönd honolt, csak néhány néző zúgolódott, hogy megint elveszik a szórakozását. Vajon sikerül egyszer biztos alapokra helyezni a kecskeméti repülőnapot, hogy ne legyen kitéve az éppen aktuális politikai széljárásnak?"

 

http://iho.hu/hir/repulonapok-16-kerdesek-remenyek-160127

Nighthawk9 Creative Commons License 5 napja 0 0 44871

Remélem igaz a hír...

 

(Ez a honlap nem tudom kié, de nem a hivatalos oldal. Ott még nem tudnak róla.)

Előzmény: Mike|SJ| (44870)
Mike|SJ| Creative Commons License 5 napja 0 0 44870

Egy kicsit érdekesebb résztvevő Farnborough-ban mint a nocomment F-35:)

 

http://us1.campaign-archive1.com/?u=dd27e55a5e4f8ef50e4fa94bc&id=b1608b0a01&e=%5BUNIQID%5D

Kele64pisti Creative Commons License 5 napja 0 0 44869

Megkezdődtek a múlt héten a Magyar Gripen hajózok NVG-s éjjeli repülései. Némi képriport Kecskemétről. A minőségért elnézést kérek.

 

 

 

 

 

Kele

alexjas39 Creative Commons License 5 napja 0 0 44868
AnDani Creative Commons License 5 napja 0 0 44867

NATO Days Facebook:

Visitors of this year's NATO Days in Ostrava & Czech Air Force Days can look forward to premiere participation of the Belgium's F-16 Solo Display and the Red Devils aerobatic team.

Nighthawk9 Creative Commons License 6 napja 0 0 44866

A franciák idén kivonják a SEM-eket, de az argentinok elvinnék őket továbbüzemeltetni. 

 

http://www.meretmarine.com/fr/content/une-seconde-vie-en-argentine-pour-les-sem-de-laeronautique-navale

Ridley4Lev Creative Commons License 6 napja 0 0 44865

Török F-4 Phantom lesz statikon Florennesben a Belgian Air force Day-en!

Ridley4Lev Creative Commons License 2016.01.30 0 0 44864
Nighthawk9 Creative Commons License 2016.01.28 0 0 44863

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!