Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2000.05.12 0 0 9
Én viszonylag könnyen tudok fogyni.Volt olyan,hogy 2 hónapig nem ittam kólát és evvel leadtam 5 kilót.Mondjuk most megint visszaszedtem,de majd nyáron megint leadom.

A cola light-tal kapcsolatban az ,hogy nincs benne cukor az nem azt jelenti,hogy alacsony a kalóriatartalma(nem kell elhinni azt ami rá van írva).Például volt egy cukorbeteg ember aki ezt itta és az orvosok nem értették,hogy a vércukorszintje miért nem akar csökkenni,miért nem használnak a gyógyszerek.Aztán persze kiderült és azóta nem ihat cola light-ot.Még ettől az élvezettől is megfosztooták.

suhodminyák Creative Commons License 2000.05.12 0 0 8
Az elején írtam erről az orvosi terheléses stb. vizsgálatról. Ott az jött ki, hogy extrapiknikus alkat vagyok, tehát a lehető leghízékonyabb. Így még szinte elégedett is lehetek magammal.
suhodminyák Creative Commons License 2000.05.12 0 0 7
Kösz az eddigieket. Ami az ivást illeti leginkább Cola Light-ot iszom (én is ismerem az üdítők hozzávetőleges cukortartalmát).
Az egészet egyébként nem panasznak szántam, az a 4-6 kg nem olyan durva rajtam.
Nekem is az a véleményem, hogy igen jól ki van találva az ember ebből a szempontból.
Most ami kérdésre még hirtelen emlékszem: tényleg annyit eszem-e, mint amennyit itt írtam? Tényleg. Miért mondanék mást?
lab Creative Commons License 2000.05.11 0 0 6
Szerintem örülni kellene annak, ha az ember kevés étellel is megél. Ez egyrészt azt bizonyítja, hogy milyen frankón ki van találva a szervezetünk, másrészt pedig anyagilag is kedvező a dolog. Én mondjuk szerencsés sovány ember vagyok 63 kilóval és 182 centis magassággal, néha meglepően keveset eszem, de nem csökken a testtömegem. Nyáron viszont a hatalmas lakmározások ellenére is csak 65 kilóra "hízom" két hónap alatt.
ezoterika Creative Commons License 2000.05.11 0 0 5
Sziasztok!
Egy emberke napi kalóriaigénye függ az általa végzett munkától is! A nők kalóriaigénye mindig 200-400 kcal-lal kevesebb, mint a férfiaké.
Ha egy ágyban fekszetek egy egész álló nap és nem csináltok semmit, akkor is 1200-1500 (nő-ffi) kalóriát eléget a szervezet. Ha könnyebb munkát végez az ember, akkor ez olyan 1700-2500 kcal, ha pedig iszonyatosan nehéz fizikai munkáról van szó, akkor ez 4600 kcal is lehet.
Ha pedig ezek mellett még sportoltok is, akkor ez az érték egy kicsit megemelkedik.
Genetikailag meghatározott az anyagcserénk, ezért lassúbb az ún. piknikus alkatoknak (ők hízásra hajlamosak)míg az atlétikus alkatoknak sokkal intenzívebb.
A legnagyobb baj az, hogy nagyon sok szakmailag nem megalapozott kacsa terjeng a közhiedelemben...
A gond pedig az, hogy ez a nyomtatott sajtóban szintén publikálásra kerül...

Húúúúúúú, még folytathatnám...! :)
De inkább csak rövidke hozzászólásokkal operálnék a továbbiakban, mert lehet, hogy irtó unalmas volt mindezt végigolvasni. :)))

ezo

Lookretia Creative Commons License 2000.05.11 0 0 4
Azt még nem említetted, hogy miket és mennyit iszol. Az üdítőitalok egy része rettenetesen hizlal, a szénsavas narancsitalokban, kólákban, stb. literenként 6 evőkanál színtiszta kristálycukor van. Az égetett szeszes italok is nagyon hízlalnak (sajnos), de általában igaz ez a legtöbb alkoholra, igaz eltérő mértékben.
Az sem mindegy, mikor vacsizol: közvetlen lefekvés előtt, vagy úgy, hogy még legyen idő 3-4 órás emésztésre alvásig. A meg nem emésztett vacsora ugyanis szintén nagy eséllyel hízásra mehet (egyszerű: alvás közben nem égetsz kalóriát).
Aztán: mit raksz a kenyérre: vajat vastagon, szalonnát, lekvárt?
Sz'al, rengeteg dologtól függ a hízás. Én rengeteget eszem, de lehetőleg tartózkodom a hizlaló dolgoktól (cukor, zsír), valamint este 6 után csak ritkán eszem már. Nagyjából így beválik.
Előzmény: suhodminyák (-)
micu Creative Commons License 2000.05.11 0 0 3
Minél inkább fogyózol, annál kisebb ;-).
Üdv:Micu
realdoko Creative Commons License 2000.05.11 0 0 2
Sajnos teljesen személyfüggő, mindenkinek más az anyagcseréje, valszeg a tied lassú. Az enyém is.
Ha normálisan eszem (pedig nem eszem csokit meg ilyeneket), akkor folyamatosan hízom, méghozzá megdöbbentően gyors tempóban. Szar az élet.
Sfakutya Creative Commons License 2000.05.10 0 0 1
Vagy nem annyit eszel, mint amennyit mondasz - tehát bevágsz egyszerre legalább 1/4 kg kenyeret -, vagy idős vagy és akkor valóban sokkal kevesebb kajára van szükséged.
suhodminyák Creative Commons License 2000.05.10 0 0 0
0 helyett még annyit, hogy most - amiért eszembe jutott az egész - 80 kg-ról ugrottam fel 81-re pár nap alatt és kb 4-5 kg felesleg van rajtam. Ez egy orvosi terheléses testtömeg- index méréses mizéria által kihozott eredmény.
Várom a tudományos igényességű hozzászólásokat. :-)
suhodminyák Creative Commons License 2000.05.10 0 0 topiknyitó
Helló!
Azt vettem észre, hogy ha rendesen eszem, tehát egy egész szelet kenyeret benyomok reggel, meg este, meg repetázom az ebédnél, egyből elkezdek hízni. Úgy, hogy közben járok gyúrni, de nem szedek hozzá semmit, csak viszonylag kis súlyokkal nyomok sokat, izzadok is, mint a ló + szobabringázás van a programomban. Szóval meghajtom magam rendesen. Amikor hetente egyszer két kilométert úsztam, akkor is hasonló volt a helyzet.
Mostanában olvastam, hogy kb. 9 km-t kell lefutni kb. 30 perc alatt ahhoz, hogy az ember ledolgozzon egy tábla csokit.
A kérdésem tehát: Mennyi energiára van szüksége az embernek tulajdonképpen? Nekem úgy tűnik, hogy napi egy szelet kenyérrel, meg egy szerény ebéddel, úgy hogy persze az ember a folyadékot azért pótolja, simán elvan az ember.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!