Tettem ajánlatot egyre, ha elfogadják, belevágok, ha nem, keresek tovább. Eléggé odavan, tróger kezekbe került, mindenáron azért nem kell, kissé szarból várépítés feeling, de az alap jónak tűnik.
Erős, hangulatos és kényelmes kocsit kerestem, ám mivel pl. Maserati guru nincs a közelemben...Újabb vasaknál 30 milla alatt sajnos esélytelen az én kényes ízlésemet kiszolgálni, (min. v8, nagy, szép, erős, 5 ülés, limó) lehet boomer vagyok?!
Szóval marad a már bevált E38 széria, ha megállna 5-6 gurigából ráncbaszedve, akkor már nem panaszkodnék. Erősnek érződik és bitang jó hangja van. B12 6.0 Alpina árszínvonal már nemgyerebe, azért gyöntölném is, nem vitrinótónak szánnám.
Igaz lehet, hogy FL 750iből kb. 1500-1600 db készült volna csak (ezt találtam egy ezzel is foglalkozó E38 fanpage-en)? Mindenesetre ritka, és a szebbeknek megkérik az árát.
Olyan problémám van,hogy nem indul az autóm! Tekerni teker ,de nem indul! Van a motortérben egy biztosíték tábla és ott mingig kiég az egyik bizti! Szerintem az űzemanyag pumpa biztije! Motor-sicherungen nél az első! 20 A! BMW 7 e65! Meg tudná valaki mondani hogy mit mérjek vagy mi lehet a probléma?
Ami érdekes, jóval lágyabb volt a rugózás éveken át, mint most az újakkal (csak comfort módban autózok).
A bal oldali engedte el a levegőt, na ott már volt hibaüzenet. Azt olvastam, ha az egyik megnyekken, akkor már a másik is kaka így kettőt rendeltem. Be is jött, mert a jobb oldalit is össze tudtam nyomni kiszerelés után.
Egyébként az egész azzal kezdődött - így visszagondolva -, hogy szar utakon (az van itt szabolcs/borsod viszonylatban) valami kopogott hátul, döccenőknél. Már mindent megnéztem, de nem tudtam rájönni, hogy mi az. Hát kiderült, hogy már olyan "puha" volt a rugózás, hogy a futóműnél koccant valami...
Akinél van váltó bontva. Nem akarok felesleges köröket futni, ha úgy néz ki jobb cserélni mint szórakozni meg sok szazezret az autó erteket radobni, akkor megy rá helyben egy váltó.
Na, ma elkészítettem az autót, holnap viszik el trelerrel. És persze most nem produkálta a nagy bajt, rendesen előre hatra ment, bár hátra volt hogy késve reagált.
Na de amikor q sötétben megneztem jobban az autó ahol állt most egy hete, észrevettem egy új foltot alatta, pár deci olaj lehet, de átlátszó, tiszta olaj ahogy néztem a kezemen.
Szóval nem Motorola, nem szervoolaj mert az piros..
Ez sárga tiszta olaj. Nekem kb egyértelmű, hogy a váltó folyik. Meglatjuk mit allapitanak meg a szakik...
És ha közé van hozzá, nincs elég olaj benne, vagy valami behalt, akkor talán van remény.
solenoid egyébként mennyi van, mert 3at mutat inpa, többet nem tudtam nézni vele..
Most először is ránéznek mi lehet első körben, gondolom alja lejön, mutat valamit az olaj is, mennyi milyen van benne, szűrő esetleg, fém forgács stb. Aztán jön az okosság.
Érdekes módon nálam van hogy ujrainditom és megint mozog kicsit az autó.
én biztos nem kockáztatnék a bontott hulladékokkal. Ezek sajnos már mind kivétel nélkül legalább 300ezret futottak, jó eséllyes soha nem volt bennük olaj cserélve. Inkább csináltasd meg teljesen, és tuti jó lesz. Amúgy a ZF-nek van magyarországi kirendeltsége (asszem Nyíregyházán), ők megcsinálták volna a váltót, 1 millát mondtak. Na mondom az kva sok, kerestem mást. Hát mire minden okés lett, 1 millába került. Jobban jártam volna ha a ZF csinálja....
Én vettem egy ilyen csomagot, kicseréltük, mert a régiek már azért csak 300ezret mentek. Aztán így sem lett tökéletes, végül elvittem egy váltóshoz, szétkapta az egész váltót, felújították a konvertert, lamellás krongokat cseréltek, összes tömítést, szimmeringet. Adaptációk törölve lettek. Így már okés...
E65 2002 375e km, váltó ma reggel megadta magát. étreztem induláskor, gyenge, csak pörög, az autó alig megy.
hátramenet, dettó. majd jött a hibaüzenet transmission failed, stb. teljesitmeny visszavesz nem gyorsit, majd meg is szűnt minden kapcsolat.
újrainditva ismét ugyanez, de volt amikor beugrott Dbe és mintha mi sem lenne, majd R aztán kis rántással de elindult.
nem kinozni akarom, csak leirom a próbákat teszteket.
kiolvasom először is, mit mutat....
csak hátha van tipp mi lehet.
ha nagy csendben hallgatom, a váltó felől ilyen elektromos behúzás meg ilyesmi hang jon amikor váltok D vagy R-t, mint amikor egy drótkábelt meghúz egy elektromos motor.
vagy mintha felpörögne valami aztán úgy marad, majd leáll ez a hang.