Keresés

Részletes keresés

geodo1 Creative Commons License 3 napja 0 0 8169

nyugi. ez görögország. :)

Előzmény: fabyen82 (8168)
fabyen82 Creative Commons License 3 napja 0 0 8168

Aha értem, mint Ferihegyen. Tízperces szabály ott is van vajon? Bírom, mikor cuccokkal, babakocsival,gyerekekkel öt másodperc alatt kell katapultálni. :-)

Előzmény: geodo1 (8167)
geodo1 Creative Commons License 3 napja 0 0 8167

Igen, tábla.  Kb. öt perc autózás a telephely. Oda is kell visszavinni, ők visznek ki a reptérre.

Előzmény: fabyen82 (8166)
fabyen82 Creative Commons License 3 napja 0 0 8166

Szuper, ma visszaigazolt az autókölcsönző is, már csak a biztosítást kell megkötnöm. Most maratoni szervezés volt a nyaralás, de legalább sikerült elég költséghatékonynak lenni. Az autó ára miatt szívom a fogam, de ez van. 

 

A reptéren várnak ők táblával, vagy hogy megy náluk az autó felvétel? Állítólag ingyen transzfer van, messzebb vannak akkor gondolom. Krétán csak oda csattogtunk gyalog :-) 

Előzmény: geodo1 (8165)
geodo1 Creative Commons License 3 napja 0 0 8165

Persze-persze, nagyon simán körbeautózható, az egyáltalán nem probléma. 

Előzmény: fabyen82 (8164)
fabyen82 Creative Commons License 4 napja 0 0 8164

Bocs, ez én voltam, ezt a nevet sosem használom, véletlen volt.

 

Geodo, értem, Krétára szerintem aki egyszer volt, vissza vágyik, főleg, mert annyi része van, amit még nem láttunk. 

Rodoszt még nem tervezzük, amíg kicsik a gyerekek, maradnak a közeli célok, de legalább lesz hová utazni, amikor felnőnek :-)

 

Talán Shitonia nem olyan nagyon nagy, és autóval körbe járható, fontolgatom egy körtúra lehetőségét, meglátjuk. A szállás végül Ormos P-ban lesz, Nikitiben nem akartam, elég zsúfoltnak sejtem (szűknek láttam) az ottani fő strandot,a környéken meg nem kaptam jó ajánlatot. Elvégre Krétán több száz km-t autóztunk, bár most egy kicsivel többet szeretnénk pihenni. 

Fabula33 Creative Commons License 4 napja 0 0 8163

Naná, hogy nem, imádtuk, és igyekeztünk bejárni, a lehetőségeinkhez képest (pocakbaba is volt) :-) Megmásztam Balost is hősiesen, bár azt hiszem, egy kis napszúrást kaptam ott. 

Mi csak nyugaton jártunk, de szerintem még vissza térünk! 

Előzmény: viizo7 (8161)
geodo1 Creative Commons License 4 napja 0 0 8162

Sztem Nikititől dél felé a legszebb, egészen a déli csücsökig, esetleg még egy kicsit visszafelé a keleti oldalon, Sarti-ig. Toronitól szinte már egy szigeten érzi magát az ember. :) Sok kis öböl, persze nagyobbak is, változatos és hangulatos az egész. Emellett Olympiada környékén is van pár nagy, és pár kicsi strand és öböl. Na és persze Ammouliani kis szigete is remek.

 

Kréta harmadszor lesz; mondjuk húsz év alatt. :) Kedvencek? Hm, ez nehéz. Kréta az origó. De hozzám közel áll nagyon Rodosz is, pedig sokak szerint már csak egy elturistásodott hely lett. De két észak-égei szigetet, Samost és Ikariát is nagyon szerettem. 

Előzmény: fabyen82 (8153)
viizo7 Creative Commons License 4 napja 0 0 8161

Aranyos vagy, nagyon köszönöm! :)

 

Remélem nem bántátok meg a 'rábeszélést', és legalább annyira tetszett a sziget, mint nekem :)

Előzmény: fabyen82 (8159)
Bujazliz Creative Commons License 4 napja 0 0 8160

Sithonia déli része.

Sarti 10 km-re, Sikia (legrégebbi falu) 4 km-re, nagy boltok 1-2 km-re.

Zsúfoltság július közepe-vége:

Sok eldugott öböl van arrafelé.

Előzmény: fabyen82 (8153)
fabyen82 Creative Commons License 5 napja 0 0 8159

Nem mondod? :-) Minden írásodat olvastam, tulajdonképpen az ihlette a tavalyi Krétai utat :-)) Jó, hogy meg tudom köszönni, és a képeid fantasztikusak!

Előzmény: viizo7 (8158)
viizo7 Creative Commons License 5 napja 0 0 8158

Szia Zsandár,

 

bingo :)

 

A földrengés igazán csak az Egremnihez és a Gialoshoz jutást nehezítette meg, ami főleg az előbbi miatt lehet sokaknak érvágás, mivel így csak hajóval lett megközelíthető. Egremniért kár, Gialosért talán nem annyira, viszont a többi partnál nincs változás. Vassiliki kikötőjét épp építik, de az max a Kefalóniára induló kompokat érinti.

 

Senkinek ne legyen akadály ez a nyaralásnál, a legjobb beachek ugyanolyan mesések maradtak :)

Előzmény: zsandár (8152)
fabyen82 Creative Commons License 5 napja 0 0 8157

Nikiti környéke vagy Ormos Panagias a két kinézett hely. 

Előzmény: fabyen82 (8153)
fabyen82 Creative Commons License 5 napja 0 0 8156

Igen, nekem is ezt írták, csak sajna azzal szívjuk meg, hogy későn ér a gép, kb. 21 30-ra és kell fizetni emiatt pluszban. 

Előzmény: geodo1 (8142)
fabyen82 Creative Commons License 5 napja 0 0 8155

geodo1 neked mi a favorit görög tájakon? 

Előzmény: geodo1 (8145)
fabyen82 Creative Commons License 5 napja 0 0 8154

Először vagy már újrázás? Mi tavaly voltunk, imádtam! 

Előzmény: geodo1 (8142)
fabyen82 Creative Commons License 5 napja 0 0 8153

Ha már szóba kerültek a strandok, Chalkidikin ki melyik helyet választanátok, ami közel van a nem zsúfolt, szépséges strandokhoz, de nagyvároshoz is, ahol van valami bevásárló központ, és sétáló utcák, nézelődni kicsit. 

A kék zászlóhoz nem ragaszkodom, talán az eldugott kis öblök is vannak olyan tiszták, legalábbis ránézésre szerintem nem veszélyesek :-)

de valóban jobban vágynánk a tömegtől kicsit távolabb, úgyis lesz autónk. 

zsandár Creative Commons License 5 napja 0 0 8152

Szia, Te az a viizo vagy akinek van a trancekedvence  lapja is? Ha igen, mit tudsz a lefkadai helyzetről a földrengés után??

Előzmény: viizo7 (8151)
viizo7 Creative Commons License 5 napja 0 1 8151

Ha gyerekkel választanom kellene, a semmilyen minősítést nem kapott, mindenféle városoktól és tömegnyaralóhelytől távol eső strandok közül hamarabb választanék, mint az embertömeggel és napernyősorokkal zsúfolt, ám zászlót kitűzöttek közül. :)

 

Lefkadán egyébként Nidri déli részén, Vlichonál vannak a hajójavítók, na ott a tenger finoman szólva is tényleg izé.. fekete. A város északi partjainál nyilván jóval tisztább a tenger, de élőben látni hogy mi van tőle nem is olyan messze, az kicsit rombolja az illúziót.

Előzmény: Bujazliz (8150)
Bujazliz Creative Commons License 6 napja -1 0 8150

Más a véleményem, mert a kék-zászló 33 kritérium alapján adható egy strandnak. Ezek között az egyik legfontosabb a baktérium és szennyező anyag tartalom EU előírások szerinti határérték alatti értéke. Ha kis gyerekkel kellene választanom partot, a kék-zászlót nem hagynám figyelmen kívül.

Az nem találtam a GoogleEarth-on ,hogy hol van hajójavító Nidri közelében, mert a térképen Perigiali és Steno közötti 3 km-es szakaszon nem látni, csak kikötőt ahol pálmafák és sétányok vannak.

A cementgyár sem szennyez vizet, mert nem használ üzemi vizet, a légszennyezést pedig már régóta filterekkel kötelező megakadályozni az EU-s tagországokban.

Előzmény: Szaganaki (8149)
Szaganaki Creative Commons License 6 napja 0 0 8149

A kék zászlót a parti környezetért, a víz tisztaságáért adják és a környezeti kármentességért - papíron, mert csak az általam ismert görög kék zászlós strandok között is van néhány "érdekes hely"; pl. a volosi egy cementgyár mellett vagy a lefkadai Nidri, ahol konkrétan egy komoly hajójavító üzem van a strand mellett.

De mint tudjuk "van az a pénz, amennyiért korpás lesz a hajam" :)

 

A térképen lehet keresgélni szerte a világban.  http://www.blueflag.global/

Pontikos1 Creative Commons License 6 napja 0 0 8148

Jaja, tudom, ezért írtam - és jó, hogy te részletesen ki is fejtetted, mert sok buksiban tuti van tévesen egyenlőségjel a kék zászló és pompás strand között.

Előzmény: viizo7 (8147)
viizo7 Creative Commons License 6 napja 0 0 8147

A Kék Zászlót mindig több tucatnyi szempont összessége alapján osztják, és pl. ha nem megoldott a vmi kényelmi lehetőség, vagy egyéb kevéssé fontos valami, máris pontlevonás jár érte, ugrik a minősítés. Ezer és egy fullosan kiépített part van, ami csak azért megkapja, mert  úgymond 'all inclusive', de még annál is több mesés part van - főleg a szigeteken - ami nem kap minősítést, pedig egyébként csillagos hatos beach. Pl. a Balos Krétán nem Kék Zászlós. Ehhh. :)

Előzmény: Pontikos1 (8146)
Pontikos1 Creative Commons License 6 napja 0 0 8146

A gyakorlatban szerintem a kék zászlósság nem mérce ... a pereai parton pl. igen, tiszta a víz, de ennyiben ki is merül, egy jellegtelen hely rengeteg egyéb strandhoz viszonyítva (kiugrunk a városból csobbanni egyet, megállunk ott egy napra tranzit miatt oké, de egyébként...) Ott a kék pötty a stavrosi részen is ... hááát ... 

 

Az olcsóságával pedig én sem értek egyet. Messze magasan a legdrágább szállásokat fizettem arrafelé (és sosem keresek semmi extrát). A kedves "helybeliek" jelentős száma egyébként nem görög. Az mondjuk tény, hogy palacsintát így, magyarul itt lehet venni, míg másfelé már nehézkesen, és lehet, hogy a gyros is csak 2 euró lesz, nem 2.5 ... ;-) (Mondjuk én fura szerzet vagyok, sehol nem volt őrületesen sokkal drágább a nyaralásom adott helynél, míg sokan ellenkező tapasztalatokkal bírnak.)

Előzmény: Bujazliz (8144)
geodo1 Creative Commons License 6 napja 0 0 8145

Sithonia az egyik legszebb görög nyaralóterület. - én ezzel nem igazán értek egyet. szép, kétségkívül szép (legalábbis számos része az), de összességében szerintem nincs azért a legszebbek között; olcsónak pedig végképp nem nevezném, pláne nem ár/érték arányban.

Előzmény: Bujazliz (8144)
Bujazliz Creative Commons License 6 napja 0 0 8144

"2001-ben jártam északon, és hát akkor eléggé érződött a balkáni jelleg, de nem hinném, hogy sokat változott.."

Pont ez az, hogy a turisták a bunkók és nem a görögök balkániak.

Sithonia az egyik legszebb görög nyaralóterület. Kristálytiszta víz, finom homok, napsütés, kedves helybeliek, olcsó árak. A nyaralás alapja így adott.

Kékzászlós strandok (2015 év végi felmérés):

Előzmény: fabyen82 (8140)
geodo1 Creative Commons License 6 napja 0 0 8143

ezt csak most olvastam. köszönöm szépen! és görögország vonatkozásában kréta lesz az úticél.

Előzmény: fabyen82 (8138)
geodo1 Creative Commons License 6 napja 0 0 8142

mivel én kértem a náluk filléres nullázót, nem zároltak semmit a bankkártyán. ha nem kértem volna, akkor nem tudom zároltak volna-e.

Előzmény: fabyen82 (8141)
fabyen82 Creative Commons License 6 napja 0 0 8141

Geodo, még annyi, hogy zároltak a  számlátokról az autókölcsönzés idejére?

Előzmény: geodo1 (8124)
fabyen82 Creative Commons License 6 napja 0 0 8140

2001-ben jártam északon, és hát akkor eléggé érződött a balkáni jelleg, de nem hinném, hogy sokat változott. Sarti mellett egy népszerű strand az ún. Narancsparton vadkempingező helyiekkel találkoztunk, akik sajnos bizony a gyönyörű partot használták wc-nek, és szemétlerakónak az erdőt. A táj és a természet szépsége kárpótol ezekért, és azért nem mindenhol jellemző ez, de ilyen is van. Krétán is láttunk vadkempingezőket tavaly.

Előzmény: BringasLevy (8131)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!