Keresés

Részletes keresés

Lufi123 Creative Commons License 2015.09.01 0 0 8063

Hasi tasi, búvár szemcsi, uszony. Jól fogok kinézni :)

 

Előzmény: 409 (8062)
409 Creative Commons License 2015.09.01 0 0 8062

Attól függ hol vagy. Ha valami felkapott üdülőhelyen ahol mindenféle náció keveredik, akkor ezeket felejtsd el. !! Ha csak görögök vannak a környéken, akkor este a kocsi tetején is hagyhatod a pénztárcát, reggel is ott lesz.

Előzmény: Lufi123 (8061)
Lufi123 Creative Commons License 2015.09.01 0 0 8061

köszönöm a vadkempingezős kérdésemre a válaszokat!

 

A közbiztonság milyen? Mindig minden készpénzt tartsak magamnál, vagy letakarva, autóban hagyható minden cucc?

Szaganaki Creative Commons License 2015.09.01 0 0 8060

Nyilván ismeri a nagysasszonyt, elvégre Ő választotta a saját igényei és elvárásai alapján :)

Előzmény: 409 (8058)
409 Creative Commons License 2015.08.31 0 0 8059

Papírforma szerint tilos a vadkemping, de ezzel ott senki sem foglalkozik, ha ezt normálisan és másokat nem zavarva teszed.

Előzmény: Lufi123 (8054)
409 Creative Commons License 2015.08.31 0 0 8058

"Még nem tudtam elaludni éjfél előtt, megy a grillezés ( füstben az egész kemping) összeverődve 6-8-an beszélgetnek, de véletlenül sem a mellette ülővel, hanem a legtávolabbival beszél mindenki, de egyszerre,.."

 

 Mert Ők így élnek, ehhez szoktak hozzá, ez az életritmusuk. Szieszta időben viszont csend van*. A meleg miatt éjszaka "élnek". Ne várd el, hogy ezen változtassanak, végülis ők vannak otthon. Dőreség elvárni, hogy néhány turista miatt megváltoztassák a szokásaikat.

 

* Kivéve, amikor a kedves honfitársunk fittyet hányva az ottani szokásokra, ilyenkor ordítozik a gyerekkel. Persze tisztán nevelési célzattal, felemlegetve az anyjával kapcsolatban a nők legősibb mesterségét.  :-//

Előzmény: Tarzy52 (8057)
Tarzy52 Creative Commons License 2015.08.30 0 0 8057

"Ot het gorog nyaralas utan ugy latom, sokat tanulhatnank attol a nemzettol: nyugodtak (de nem bambak), toleransak (de ezzel nem elnek vissza), jo kedvuek, es beszelgetnek egymassal. A partokon erdekes elmeny (nem egyedi, hanem sokszoros tapasztalat), hogy sem a szulok nem obegatnak a gyerekeiknek (ezt ne csinald, oda ne menj, megmondtam mar, megfazol, stb.), sem a gyerekek nem uvoltenek, sem az onerzetes polgarok nem akasztanak tengelyt egymassal a torulkozok sarka vagy egyeb fontos miatt. Harmoniaban elnek hozzank kepest."

 

 

Szia!

 

Te " melyik Görögországban voltál"?

 

Én itt vagyok már több mint 3 hónapja, de ennek pont az ellenkezőjét tapasztalom!

 

Itt a kempingben a Görögök vannak többségben, minden családnál  több generáció egyszerre, 2 - 4 gyerekkel. 

És a "válság" ellenére itt töltenek minden hétvégét, az asszonyok meg az egész nyarat a gyerekekkel.

Még nem tudtam elaludni éjfél előtt, megy a grillezés ( füstben az egész kemping) összeverődve 6-8-an beszélgetnek, de véletlenül sem a mellette ülővel, hanem a legtávolabbival beszél mindenki, de egyszerre, a gyerekek csapatokba verődve kergetőznek fennhangon sikongatva, visítva, vagy kerékpároznak ezerrel a sokmilliós autók, és lakóautók-lakókocsik között, úgy, hogy simán bejön a partisátradba és átmegy rajta!

 

A tengerparton dettó, a gyerek kiabál az anyjának ki a tengerből - mámá......mámá....mámá, de az rá sem hederít, fennhangol "társalog" a 25. szomszédjával.......és még sorolhatnám!

 

Ha nem lenne ennyi szép, és jó tengerpartjuk, s ennyire biztosan jó időjárás, hát nem biztos, hogy ennyien lennénk itt turisták! 

Előzmény: fehervari2 (8053)
Bujazliz Creative Commons License 2015.08.30 0 0 8056

Én augusztus közepén mentem Sithoniába. Odafelé Szerbia-Bulgária, szerbiai tranzitszállással. Autós fedélzeti kamerával az egész utat felvettem. A nettó meteidő 15 óra 30 p volt,megállásokkal 16ó 45p. 8 nap múlva visszafelé Macedónia-Szerbia útvonalon egyhuzamban. Az egész utat szintén felvettem fedélzeti kamerával. A kamera adatai szerint a nettó út 13ó 15p volt. Megállásokkal 15 ó-ra jött ki. (Röszkei 35 perc is benne volt). Menekültek? Az autópályán és a kutaknál senki!

Menekültekhez "hasonló" kinézetű emberek, német, osztrák és holland rendszámú, nagyértékű autókkal szinte kizárólag az ÖMV kutaknál, hatalmas tömegben.

Alig lehetett parkolóhelyet találni. A környék ezen kutaknál nagyon szemetes volt.

Röszke: hosszú tömött sorok az előbb említett emberekkel.

(A határátkelőhelyek és a senki földe szinte egy rakás szemétdomb. Kiszáradt magas fű, szétlapított ételmaradékok és csomagolóanyagok mindenütt, még az úton is. Német rendszámú Mercedes SLK sofőrje olyan nagy csulát dobott ki a lehúzott ablakon keresztül, hogy leérkezéskor szinte csattant!)

Katana750 Creative Commons License 2015.08.30 0 0 8055

Mind a Chalkidiki félszigeten, mind az úgynevezett olymposzi riviérán, számtalan vadazót láttam lakóautóval, sátorral. Sehol senki nem zaklatta őket. Erről nem úgy győződtem meg, hogy megkérdeztem őket, hanem úgy, hogy napokig láttam ugyan azokat a sátrakat, lakókocsikat, lakóautókat azonos helyen. Például, Korinos közelében, a Shitonia félszigeten(az un. narancs parton) stb. Remélem segítettem!

Előzmény: Lufi123 (8054)
Lufi123 Creative Commons License 2015.08.30 0 0 8054

Sziasztok!

Most találtam rá erre a fórumra (eddig az autóval Görögországba topic idei hozzászólásait olvastam) és gondolom leírtátok már páran (ígérem ezt is visszaolvasom), de gyorsban szükségem lenne információra.

Ha úgy alakul, lehet vadkempingezni? Vagy büntetik? Biztonságos?

Alapból kempingekben, aludnánk. Ha úgy alakul, mennyire probléma, ha az autóban, vagy mellette a sátorban aludnánk 1-2 éjszakát a tengerparton?

2-2,5 hétre tervezzük az utat, megnézve a nevezetességeket + pár nap Kréta.

 

Előre is köszönöm a válaszokat! Üdv, István

 

Előzmény: fehervari2 (8053)
fehervari2 Creative Commons License 2015.08.30 0 1 8053

Amikor ket honapja Gorogorszagba indultam, bennem is eros ketsegek voltak, helyes-e, lesz-e uzemanyag, stb.. A media ketmillio menekultrol irt a szerb macedon hataron, mikozben kb. ennyi Macedonia teljes lakossaga. Olvastam, hogy a gorog foglalasok harmadat lemondtak, nem lehet kartyaval fizetni, es vasarnap derul ki Gorogorszag sorsa. Mi pedig aznap erkeztunk egy hosszabb nyaralasra. Fontos volt tudnom, ne inkabb masik iranyba induljak-e. Aztan lattam, hogy ez mind nem igaz. (Ahogy a pusztan mediabol valo tajekozodasokra altalanossagban jellemzo, ez esetben is igy volt. Nem is ertem, miert csodalkoztam rajta kinn, hiszen a media, mint erdekeltsegi alapu vallakozas es iparag is arut ertekesit, amit erdekes hirnek hivnak. Nem pedig objektiv tajekoztatasnak.)

 

Nekem sokat segitettek a forumon levok kisebb-nagyobb informacioi, foleg azoke, akik mar vagy eppen ott voltak. Van akitol egy mondat, mastol egy elmenybeszamolo. A szubjektivitasuk ellenere.

 

A moderatori nyelvezeto, valojaban viszont egyenranguaktol masik egyenrangu fele szolo intesek es sertesek szamomra haszontalanok es erdektelenek. Nem is olvasom el oket.

 

Ot het gorog nyaralas utan ugy latom, sokat tanulhatnank attol a nemzettol: nyugodtak (de nem bambak), toleransak (de ezzel nem elnek vissza), jo kedvuek, es beszelgetnek egymassal. A partokon erdekes elmeny (nem egyedi, hanem sokszoros tapasztalat), hogy sem a szulok nem obegatnak a gyerekeiknek (ezt ne csinald, oda ne menj, megmondtam mar, megfazol, stb.), sem a gyerekek nem uvoltenek, sem az onerzetes polgarok nem akasztanak tengelyt egymassal a torulkozok sarka vagy egyeb fontos miatt. Harmoniaban elnek hozzank kepest.

Előzmény: geodo1 (8004)
fehervari2 Creative Commons License 2015.08.30 -1 0 8052

Ketszer voltunk ket hetre az elmult masfel honapban, igy negyszer mentem ezen az utvonalon autoval, raadasul utanfutoval, lassan. Semmi problema. A menekultek allitolag Kumanovoban (Macedonia) okoznak nagy problemat, de az autopalya elkeruli. Szerbiaban lattuk idonkent oket kisebb utakon, az nem volt bizalmat kelto latvany. A parkolok rendkivul szemetesek es tele urulekkel, kiveve az autopalyak mellett. Rosszabb a tavalyi helyzetnel.

Előzmény: B.R. 0905 (7997)
geodo1 Creative Commons License 2015.08.30 0 0 8051

nem tudom igazunk van-e, de mivel bertrand ugyazt a véleményt írta, amit írtam korábban én is, így az valószínű, h most ugyanazt gondoljuk erről. :))

 

viszont sztem jobb, ha megbarátkozol ezzel a pellengér cuccal. mindig voltak, mindig lesznek, akik helyzettől, esettől, személyektől, kérdéstől függetlenül védelmezni fognak. mindegy, h két konfliktusos eset között hány meg hány új kap segítséget, ergo el lehetne éppen gondolkozni azon, hátha van vmi oka kérdezőoldalon is annak, h pont azok lesznek problémásak, amik/akik, és hátha nem kizárólag beképzelt nagyokosok vannak a másik oldalon sem, akik vágyják a konfliktusokat. de ez nemfog megtörténni, szinte sosem lesz olyan, h neked adjanak igazat és ne az 'újnak'. 


másrészt pl. a legutóbbi itteni olvtársra kár volt úgy ráugrani, ahogy. ő abszolút akceptálta a dolgokat, pozitívan állt ahhoz, amiket írtunk neki, megértette az álláspontunkat. szóval bizony sokszor mi is lehetnénk jóval figyelmesebbek.

 

Előzmény: Szaganaki (8049)
409 Creative Commons License 2015.08.29 0 0 8050

Igen, sejtem a végeredményt. Az autószerelősben már piros/neonzöld qurva nagy betűkkel villog a felirat, hogy legyen kedves megadni az autó típusát, évjáratát, motorkódját, ha segítséget szeretne.

Szerinted észreveszik?   :-//

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (8047)
Szaganaki Creative Commons License 2015.08.29 0 0 8049

Szerintem mindkettőtöknek igaza van, már csak abban kellene valamiféle konklúzióra jutni, hogy mi legyen a csak kérdezni tudó, de vissza olvasásra nem képes egyedekkel? Mert őszintén szólva már baromira unom, hogy amikor valaki be akarja tartatni/tartatni a Fórum általánosan elfogadott szabályait a szabálykövető van pellengérre állítva.

geodo1 Creative Commons License 2015.08.29 0 0 8048

pontosan, és nem csak a kréta alapján, de mint írtam a korfun is van, szintén semmi értelme-legalábbis ilyen célra, amire itt felmerült.

 

amire ez jó lehet, az nem az, h az olvasással és a kérdezéssel is kisebb-nagyobb problémával rendelkezőknek mankót adjon. ellenkezőleg, pont azoknak segít, akik tudnak olvasni, és ők rengeteg időt spórolhatnak meg egy ilyen  infógyűjteménnyel. 

 

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (8047)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2015.08.29 0 0 8047

Tökmindegy, a Kréta-topik alapján vastagon leszarják a topikleírást, de tényleg. Oda van írva, hogy ne kérdezz utazási irodáról és az ő apartmanjairól, jön a friss nikk, első hozzászólása az, hogy nekkerman máliába anyámkínja, van-e törülköző. A világ menthetetlen, a turisták nemkülönben.

 

Volt még az interveb hajnalán egy ludens.elte.hu meglepő módon az Eltén. Oda úgy lehetett accountot szerezni mondjuk 1993-ban, hogy kitöltöttél egy A4-es papírt, megadtál pár adatot, és egy diákigazolvánnyal beballagtál az operátorhoz, és leadtad neki. Az operátor mesélte, hogy mondjuk tízből egy nem olvassa el a papírt. Odamennek hozzá, hogy ne haragudjon, kitöltené nekik? Ők megadnak minden adatot, de nem töltik ki. De itt van a hátoldalán az útmutató, olvassa el, tényleg egyszerű. A válasz ilyenkor valami olyasmi volt, hogy ő ezt nem olvassa el. Igen, nem olvassa el. Mert nem és kész.

 

A konklúzió az, hogy a lakóssság egy része nem olvas. Nem érti, fél tőle, lusta, nem érdekli, buta, satöbbi. De el nem olvassák. Ez mondjuk 10%. További 30% elolvassa ugyan, de nem érti. A többiek meg topikleírás nélkül is boldogulnak :-)

Előzmény: 409 (8045)
geodo1 Creative Commons License 2015.08.29 0 0 8046

na most ugye ezt írtam eleve is. :) a két módot, ahogyan ez műkszik. viszont továbbra is azt gondolom, ezt az autós dolgot oda kérjétek beírni, ahová igazán való, az autós topikba, ne pedig ide.

Előzmény: 409 (8045)
409 Creative Commons License 2015.08.29 0 0 8045

Nem, félreérted! Az ötlet jó, illetve megvalósítható, csak a fórumgazda keresése a felesleges.

Ha a törzsközönségből 10-15-en rábólintanak, akkor a moderátorok megcsinálják.

Előzmény: feketefelho (8042)
feketefelho Creative Commons License 2015.08.29 0 0 8044

Ha nem tévedek, azért te is szoktál a részletek gombra kattintani (a szolgáltatásoknál, csak hogy érthető legyek)!?

A bruttó baromság egyébként milyen? (Nem igazán érdekel, pusztán érdekes volt a szókapcsolat.)

Előzmény: Szaganaki (8039)
Mr Reacher Creative Commons License 2015.08.29 0 0 8043

Az adott topikban releváns csapat által szerkesztett leírást minden további nélkül beraknak a moderátorok.

Előzmény: feketefelho (8042)
feketefelho Creative Commons License 2015.08.29 0 0 8042

Akkor ez az ötlet mehet a kukába.

Előzmény: 409 (8041)
409 Creative Commons License 2015.08.28 0 0 8041

"..fel kell venni a kapcsolatot azzal, aki az adott topikokat indította,"

 

 Szerintem nem sok értelme ezzel bajlódni, ide 2001-ben írt utoljára........Máshol is évek óta inaktív.

Előzmény: geodo1 (8040)
geodo1 Creative Commons License 2015.08.28 -1 0 8040

semmi baj, csak ha az egyik tök komoly biztosítóról, aminek ez az üzletága még viszonylag erős is, nem is hallottál, akkor lehet, mégse minden úgy megy ebben a dologban, ahogyan azt te annyira nagy bizonyossággal gondolod.

 

másik: akkor hajrá, kezd el a dolgot ha hasznosnak érzed. meg kell írni, h mi szerepeljen felül, fel kell venni a kapcsolatot azzal, aki az adott topikokat indította, mert elsőre neki kell kérnie. ha elérhetetlen, akkor talán szavaznia kell róla a megfelelő helyi hsz-szel rendelkezőknek, ilyesmik. de a modis topikban megmondják.

 

de vannak ilyenek pl. pont görög topikokban is, kréta tetején is van fórummagyarázó, a korfuban egy több, mint hatvan oldalas 'könyvet' hoztunk össze slayleigh vezetésével, de vajmi keveset ér. 

Előzmény: feketefelho (8037)
Szaganaki Creative Commons License 2015.08.28 0 0 8039

"Szerinted nekem nem volt kontakt telefonszámom? Csak épp akkor és ott nem volt nálunk."

Az tecccik :) Kb. azzal van egy kategóriában, hogy felkészültem a napozásra, de otthon felejtettem a naptejet :) Én nem vagyok ügynök, senkit és semmire nem akarok rá/lebeszélni, én csak olvasgatok. És ezért tudom, hogy pl. az általad említett Vienna Life egy nagyon komoly társaság, én már kötöttem náluk pont egy török út előtt biztosítást és szükségem is lett a segítségükre: a telefonom után Kemerben 12 perccel ott volt az általuk küldött, angolul és németül is perfekt beszélő orvos, ő intézte a mentőt, a kórházat, a repülős hazaszállításomat  és egy vasat sem kellett fizetnem utólag sem. 

Az a kérdésed pedig, hogy "ki fogom-e használni az összes szolgáltatásukat"? szerintem netto baromság; a biztosítást nem azért kötik az emberek - szerintem - hogy pl. mentőrepülővel jöjjenek haza, hanem azért, hogy váratlan esemény esetén se álljanak ott letolt gatyával. Szerintem az a legoptimálisabb eset, ha utólag kiderül; felesleges volt biztosítást kötni, mert semmi sem történt.

Előzmény: feketefelho (8035)
feketefelho Creative Commons License 2015.08.27 0 0 8038

Egy próbát itt IS (meg persze az autós topicban is) megérne, mivel rögtön az elején van, talán kiböki a szemét és beleolvas.

Előzmény: geodo1 (8031)
feketefelho Creative Commons License 2015.08.27 0 0 8037

Ne haragudj, de nem követem a biztosítók meg- és átalakulását.

Előzmény: geodo1 (8036)
geodo1 Creative Commons License 2015.08.27 0 0 8036

az ismeretlen biztosító a volt axa, az erste csoport tagja. attól, h te még nem hallottál a cégről, még nagyon nem noname.

Előzmény: feketefelho (8035)
feketefelho Creative Commons License 2015.08.27 0 0 8035

Hmm. Szerinted nekem nem volt kontakt telefonszámom? Csak épp akkor és ott nem volt nálunk. A visszaigazoló sms-t meg mutogathattam, a török orvosok magasról tettek rá (német irányítású kórházban sz@rták le az Allinzot, ami tudtommal szintén német).

Persze, akinek van sok ideje olvasgassa nyugodtan az apró betűket, én inkább megmaradok egy útikönyv mellett (annak többször vettem hasznát).

Másrészt a kolléga által említett Posta Biztosító lehet épp olcsóbb és nem a legroszabb a szuper online ügynökségek ajánlatainál (bocs, de utazásbiztosításban a netrisk és Tsa-i tudnak nem a legjobb, de mégis baromi drága ajánlatokkal bombázni, emiatt már leszoktam róluk).

Pár hete, a tréfa kedvéért készíttettem egy kalkulációt, ahol 18 nap, 3 főre kaptam 72.000 Ft (QBE-Atlasz) és 28.300 Ft (Vienna Life-életemben nem hallottam róla) ajánlatokat. Szerintetek a QBE-t kellett volna választanom??? Ki fogom használni az összes szolgáltatást? (Persze, ha valaki úgy érzi jól magát, akkor  biztosítson mindent ész nélkül.)

(Ha ügynökök vagytok, akkor a fentieket ne is olvassátok el.)

Előzmény: Szaganaki (8033)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2015.08.27 0 0 8034

Ettem midia szaganakit Korfun, de nem volt túl jó :-(

 

 

Ez (fekete)kagyló paradicsomos mártásban a tetején egy nagy darab fetasajttal, de sajna a klasszikus úttörőtáboros paradicsomos halkonzerv íze volt.

 

Logas Beachen viszont kiváló cserépben sült bárányt ettem fehérboros mártással.

 

 

Megkóstoltam az Alfa sört is, az viszont jó volt. Az más kérdés, hogy a rezsicsökkentés betört Korfura is, a korsó már csak 4 dl :-(((

 

 

 

Ajánlották a helyi barnasört, na ez valami fenomenálisan finom, aki Korfun jár és van alkalma, az feltétlenül kóstolja meg!!!

 

Előzmény: Szaganaki (8033)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!