Keresés

Részletes keresés

bendi0108 Creative Commons License 5 órája 0 0 155

Sziasztok 

Tavaj megmutottek ágyéki sérvvel.most nyáron bebizonyosodott,hogy a nyakamnál is van 3 sérv ami nyomja az idegeket.nekem ez a nyakfajasos tünet kb 6 éve fenn áll . az lenne a kérdésem , hogy ez okozhat e szédülést , egyensulyzavar fejfájástnfejfájást,fejzsibbadas, fülfájást,  zsibbadás? . és ami nagyon rossz,hogy van olyan hogy reggelente az egész teszem zsibbad,a lábam is és bizsereg a fejem.van olyan ideg a nyakból kiindulva ami végighalad az egész gerincen?Lehetnek a nyaki sérvről ezek a tüneteim?

Köszönöm 

babyke1 Creative Commons License 2016.07.09 0 0 154

Szia Julcsa008! Nekrm ugyanilyen fejfajasaim vannak.Mar a harmadik iylenen vagyok tul.Uvoltve fekve a foldon, sirva a fajdalomtol.. csak annyi kulonseggel, hogy hozzam a mento nem jott ki harom hivasra sem miszerint fejfajasra nem jonnek ki, vegyek be fajdalomcsillapitot.Ket surgossegirol meg elzavartak... tudnank levelezni valahol?Jobbulast mindenkinek!

Előzmény: Julcsa008 (143)
Zoli8743 Creative Commons License 2016.05.16 0 0 153

Sziasztok,

 

Nekem kiszakadt nyaki gerincsérvet diagnosztizáltak a CVI-CVIIes csigolyák között, ami nem éri el a kilépő ideggyököket valamint nem nyomja a gerincvelőt, érdeklődni szeretnék, hogy a jövőre nézve milyen sportokba foghatok bele. Versenysportból sérültem le, mérhetetlen igényem van az intenzív sportoláshoz ezért hatalmas törés ez az életemben. Van remény egy ilyen sérülésből való felépülésből vagy a komolyabb sportolást elfelejthetem?

 

Előre is köszönöm az esetleges válaszokat!

Adrienm79 Creative Commons License 2016.01.13 0 0 152

Sziasztok!

 

Januárban lesz nyaki gerinc műtétem. Kiszakadt az V. csigolyánál a sérv nyomja a gerincvelőt. Idegsebész azt mondta Cage és lemez is lesz betéve. Eléggé félek. Aki túl van már ilyen műtéten szívesen venném a tapasztalatait. Köszönöm szépen.

brigi57 Creative Commons License 2016.01.06 0 0 151

Itt nincsenek orvosok csak panaszosok, tehát ez nem az orvos válaszol.

Az rtg-vel csak a csontok látszanak, javaslom, hogy csináltasson egy mr-t.

Amit Ön leírt, az azt jelenti, hogy a nyaki gerinc normál görbülete kiegyenesedett.Igen, ez okozhat szédülést is, mert ott fut egy verőér, ami ha nyomásnak van kitéve.......

Ha a fájdalom nem múlik mr.

Keressen fel egy gyógytornász is.

 

Előzmény: doradosa (150)
doradosa Creative Commons License 2016.01.06 0 0 150

Szép jó napot kívánok.Azzal a panasszal fordulok Önhöz , hogy 2 hónapja faj a nyakam voltam ortopednal amely elküldött röntgenfelvételre amely kimutatta , hogy a bal oldali csigolyám egyenes es szédülésem is van nem tudom összefüggésben van e a nyakammal ? Mi az ön véleménye? Köszönöm válaszát

BMaya Creative Commons License 2015.12.13 0 0 149

Szia,azért érdemes lenne megnézetni én az Országos Gerincklinikát ajánlom /Budapest,Királyhágó utca/.Én ugyan így szenvedtem,össze vissza küldözgettek,tornáztam stb.mivel semmi nem vált be ,végül oda kértem beutalót/ háziorvostól/.Azonnal röntgen,1 hét múlva MR és meg állapították,h nyaki gerincsérvem van,és evvel szenvedtem 1,5 évet.Azóta megműtöttek most November elején,és nagyon nem bántam meg,pedig nagyon féltem.Én csak ajánlani tudom.

Előzmény: Julcsa008 (147)
brigi57 Creative Commons License 2015.11.27 0 0 148

Szia! Ne keseredj el, mert az még ront a dolgon.

A legfontosabb lenne a pontos diagnózis, majd ehhez kéne megtalálni a helyes terápiát.

Mr nélkül a gyógytornász sem fogja tudni mire is kell

lőnie.

Nem tartom valószínű oknak a meszesedést. 20 éven felül már nincs olyan nyak amiben ne lehetne kimutatni némi meszesedést. Akkor persze fájhat ha csontos csőrök nyomják a gyököt. De nálad ilyet nem mutatot az rtg.Szóval sok minden okozhat ilyen tüneteket.

Azért ajánlottam ezt az oldalt, hogy hátha felismered, mi az amit rosszul csinálsz.A szakember pedig majd fel fogja ismerni, hogy van-e tartáshibád,

pl.előre helyezett fejtartás, befelé rotáló vállak.....ezeket is ki kell javítani.És persze nem elég csak a nyakra dolgozni, az egész gerincre kell.

 

Mivel nincs diagnózisod csak ötletelni tudok.

 

 

Előzmény: Julcsa008 (147)
Julcsa008 Creative Commons License 2015.11.27 0 0 147

Szia! Köszönöm az ajánlást, kiolvastam minden betűt, igazán hasznos volt. Van már ékpárnám, bejelentkeztem McKenzie tornára, pihenek, nyújtok, óvatosan mozgok, nem nagyon üldögélek. Ami aggaszt igazán: a mai napig olyan fájdalom tör rám néha, hogy csak gyógyszerrel tudok létezni (bár most "csak" naponta egy szükséges). Meddig kell még szenvednem, meddig tart egy ilyen időszak, mikor mehetek dolgozni? Vagy ez a fájdalom már állandóan jelen lesz az életemben akkor is, ha helyesen tartom magam?

Előzmény: brigi57 (146)
brigi57 Creative Commons License 2015.11.25 0 0 146

Szia! Javaslok egy oldalt, porckorong.hu, itt nagyon sokat megtudhatsz a helyes ülésről,mit kell kijavítanod stb.Szóval tele van infóval.

Csinálj Mckenzie nyaknyújtó gyakorlatokat.

A tüneteid sérvre vagy protrusiora engednek következtetni.

Feltétlen cseréld ki a párnád.Nekem anatómiai párnán van, ebből a NASA által kifejlesztett memory habból. Nagyon sokat segít. Sok helyen árulják.

Én a Raditecnél csináltattam az mr-t, mert ott volt még a legolcsóbb.

Nekem a lapockába, hátba sugárzik. Piszokul tud fájni.

Üdv.

 

 

Előzmény: Julcsa008 (145)
Julcsa008 Creative Commons License 2015.11.25 0 0 145

Szia!

Köszönöm a választ, valami ilyesmire számítottam sajnos, az impotens elég jó szó arra, amit tapasztaltam. Hátul a tarkómnál fáj nagyon bent, nagyon erősen és kisugárzik a jobb vállamba is. Azóta megjártam egy sima ügyeletet is hétfő délután, ahol ismét úgy bántak velem, mint a kutyával. De legalább elküldtek reumatológiára, ahol kaptam egy injekciót, enyhítendő a fájdalmat. A doktornő rendes volt, kb. elmagyarázta, hogy mi miért van és ezentúl mit kell tennem. Helyes testtartás, ülőpárna, torna tornával akkor is, ha fáj és kaptam egy csinos gallért is. Azt mondta, hogy ez valószínűleg becsípődés és igen, simán fájhat ennyire, ha gyengék (kopott, meszes) a csigolyáim a húsz évnyi ülőmunkától. Kaptam egy bivalyerős fájdalomcsillapítót végszükség esetére, szerencsére ezt csak egyszer kellett bevennem. Csinálom az ordítós tornát naponta háromszor, ma már sikerült felemelnem a fejem a párnáról a kezem segítsége nélkül. No comment. A legelső doki, a neurológus, aki elküldött ct-re, mintegy mellékesen az mr-t is említette, de aztán váltott, gondolom az ára miatt és mert nem látta indokoltnak (ez egy bevett szöveg lehet mindenhol). Megfogadom a tanácsodat és elmegyek zsebből, amíg megtehetem és amíg tudok mozogni, több ilyen fájdalmat nem szeretnék...

Üdv.

Julcsa

Előzmény: brigi57 (144)
brigi57 Creative Commons License 2015.11.24 0 0 144

Szia!

Nem, ez nem normális, csak az eü. kicsit impotens.

Sajnos én is megtapasztaltam.

Az rtg nem fogja kimutatni a nyaki gerinc problémát, de még a ct se, mert a lágy részeket (porckorong, ideggyök..) nem mutatja.

Mr felvételt kéne csinálni, abból kiderülne.Hogy akkor miért nem csinálják? Mert jóval drágább,mint az előbbi két képalkotó.Sok idő telik el mire az embert mr-re elküldik, sokszor már későn.

Erről inkább az eü.politika tehet,de nem akarom védeni az orvosokat sem, de tény, ez van kiadva nekik. Menj el reumatológiára vagy ortopédiára a nyakaddal,ha nem kapsz beutalót a szakorvostól mr-re,azt javaslom,ha tudod fizesd zsebből.

Én is így tettem,mert tudni akartam mi is a bajom.

 

Pontosan hol fáj? Mik a tüneteid?

 

 

Előzmény: Julcsa008 (143)
Julcsa008 Creative Commons License 2015.11.23 0 0 143

sziasztok,
remélem él még ez a fórum, mert hatásos segítségre lenne szükségem. az alapproblémám onnan indult, hogy epilepsziát diagnosztizáltak nálam 2001-ben. Hét évig szedtem gyógyszert, amivel tünetmentes voltam, ezért leépítették. sokáig nem is volt gond, született egy kislányom, normális életet életet tudtam élni. három évvel ezelőtt előjöttek a fejfájások, egy neurológus kitalálta, hogy szorongok (soha nem szorongtam), felírt nyugtatót és hazaküldött. erre rá nem sokkal költözködés közben megerőltettem magam és úgy beállt a nyakam, hogy kórházba kerültem. kaptam injekciót, hazaküldtek, pár nap után rendbe jöttem ismét. néhány hete kezdődtek ismét a fejfájások, de már főleg tarkótájékon, újra egy neurológus, aki csinált röntgent, nyaki gerinc kopás, meszesedés. egy hónap múlva kaptam időpontot ct-re, nagy nehezen fizikoterápiára is elküldött (ezt csak elsején tudom kezdeni). most vasárnap hajnalban olyan szintű fájdalmam volt, hogy mentőt kellett hívnom, sem állni, sem feküdni, sem mozogni nem tudtam. kórház, a doktornő csaknem kinevetett, mitől vagyok így megijedve, reméli nem tört el a nyakam. megnyomkodta a kezemet, a lábamat, kikérdezett, aztán keresett nekem egy ágyat, ahol "kipihenhetem magam és este hazamehetek". közben kaptam infúziót, számtalan fájdalomcsillapítót, ezen felül rám se néztek, de ami a legnagyobb probléma, hogy a fájdalom nem múlt el. mindettől függetlenül este kaptam egy papírt és közölték, hogy mehetek haza, gyógytorna és fájdalomcsillapító. a tegnap estémet nem kívánom senkinek, a lányom végighallgatta, ahogy fekvés közben ordítok a fájdalomtól, hiába a csillapítás. a kérdésem annyi, hogy ez így tényleg normális? nem lehet tenni semmit, itthon ordítsak tovább? senki nem lesz hajlandó rendesen megvizsgálni, hátha ennél komolyabb a baj, netán pontos diagnózist felállítani? mikor lesz jobb? jobb lesz? dolgozni fogok tudni valaha? bármit megadnék, hogy ne fájjon ennyire...
köszönöm mindenkinek, aki válaszol
julcsa

enigma.nagyi Creative Commons License 2015.05.22 0 0 142

Szia Brigi !

A f.nadálytő pakolás készítsd sűrűbbre, pár csepp olaj bele .... én 1-2 réteg gézlappal lefedem, és utána folpack ... és azt hagyom magamon.

A Kurkumát elkezdtem szedni, a gyömbért pedig a citrom-fokhagyma koncentrátumba szoktam belereszelni.

A különböző terápiák nekem végül is ... egyet jelent ... a gyógytornásszal ... és egy jó gyógytornász nagyon hatékony.

Szabó Gyuri bácsi oldalain nézz még szét (meszesedés oldására fokhagyma, almaecet).

A nadálytövet azért próbálgasd, amig sikerülni nem fog ... a hatásával meg leszel elégedve !

A gyógytorna, meg stb.  ... sajnos nem pótolják a porcos állományt ... arra keresek okosságokat :)

Na, ha okosat olvasunk, akkor osztjuk :)))

Szia

Előzmény: brigi57 (141)
brigi57 Creative Commons License 2015.05.22 0 0 141
Szia! Bocs, de nem tudhattam, hogy ismered Bene Máté módszerét. Nekem is rengeteg gyógyteám van ,elég jól ismerem az alkalmazásukat Rengeteget tanultam olyan mesterektől, mint Treben vagy, mint dr.Oláh Andor. .Izüket, szagukat rég megszomtam. A fekete nadálytővel sem az volt a gondom,hogy az elmém nem tudta befogadni, hanem,hogy az álaga miatt nehezen tapadt meg a nyaki területen, mert csúszik. Én most a manuálterápiával fogok megpróbálkozni gyógytornász által,finom kimozgatásokkal, utána a szalagerősítéssel (proloterápia) de párhuzamosan jógázom is. Kurkuma, gyömbér vizzel való keverékét is rákentem a nyakamra, ezzel csak az a gond, hogy nagyon megszínezi a bőrt. Neked is gyógyulást! Üdv.
Előzmény: enigma.nagyi (140)
enigma.nagyi Creative Commons License 2015.05.22 0 0 140

Szia Brigi !

 

Korábban már írtam, hogy eü-ben dolgozom, igaz orvosirnok vagyok.

Bende Zoltán oldalán már több, mint egy éve regisztráltam magam, áttanulmányoztam, és neki köszönhetően rendeltem meg a padot onnan, ahonnan Ő javasolta ... 24 órán belül ki is hozták.

Órákat néztem a videóit, és mai napig kapok az email-emre tájékoztatókat, cikkeket.

 

Viszont egy kicsit hitelét veszítette nálam, mivel én már betöltöttem az 55. évemet, és Ő a szemléltetésekben fiatal, huszonéves "segédekkel" mutatja be a padot és a tornagyakorlatokat is.

Ha egyszerű logikia ésszel végiggondoljuk, más egy 20-30 éves gerinc, és más egy 50-60 éves gerinc.

Az egyéb tanácsait is kicsit megkérdőjeleztem, mert ha valaki nem próbálta ki, hogy mi az 40 éven keresztül asztalnál ülni, vállból adni a gyors gépeléshez az erőt, ezentúl agyilag max. odafigyelni .... akkor az nem is igazán tudja, hogy mit jelent. Nekem sajnos előfordul, hogy az orvosok sorakoznak és várakoznak mögöttem, mikor kerülhetnek sorra, hogy diktálhassanak. Gyakori, hogy kb. 2,5 órát fel se tudok állni !!!!  Mindegy ... ezt a témát nem forszírozom.

Sportolás: sosem voltam sportos alkat. Ezentúl fél éve infarktust kaptam, stent. beültetésem is történt. Úgyhogy bocsi ... de valóban nem jártam még utána, hogy az MRI milyen hatással lenne rám, egyelőre örülök, hogy már dolgozni tudok.

Csak sajnos plusszba előjöttek a nyaki sérveim.

Igen, az alternatív megoldásokat keresem. Bende Zoltánt most kicsit mellőzöm a fentebb leírt okok miatt.

Határozottan állíthatom, hogy a nyaki sérvre is jótékony hatással van a gerincnyújtó pad !!!!

Viszont nagy odafigyelést igényel a használata !

 

A fekete nadálytő pakolást nem szúrtad el .... én magam szedem ... és lápos, mocsaras vidékeken szeret ez a növény élni, és bizony a gyökér szaga is olyan.

Így mikor a szárított gyökér keveredik vízzel, akkor is olyan a szaga. Amikor a friss gyökeret gyalulom, akkor a kezemre is vékony réteg képződik, hasonlóan, mint a tök gyalulásánál. Az elkészített pép is hasonlatos a sűrűre főzött zselatinhoz, csak csúnya, büdös, de eszméletlenül hatékony !!!! Igaz, minimum 3x kell pakolást készíteni, hogy érezzük jótékony hatását.

Azt örömmel olvasom, hogy lehet fekete nadálytő lisztet kapni.

Nem vagyok fanatikus, de a gyógynövények, magvak a háztartásom és életem részét képezik időszakosan. Tanfolyamot is végeztem annak idején.

Tapasztalataim szerint .... ami büdös, rossz ízű ... az nagyon hasznos gyógynövény :)))))

Kedvenceim közé tartozik a belsőleg a cickafark (kamillám évek óta nincs is itthon) és külsőleg a fekete nadálytő. Alapvető gyógytea keverék (ömlesztett) nálunk a csalán-körömvirág-cickafark.

Ha a gyerekeim is úgy érzik, akkor szólnak: anya légyszi készíts már egy adag "lórugást" :))))

 

Javaslatom: előbb az elmédben kell elfogadni, hogy büdös, nyákos, vagy rosszízű egy gyógytea.

Ha ezt nehéz elfogadnod, akkor nincs is értelme kísérletezni vele.

 

Nekem a pad és fekete nadálytő pakolás .... nagyon is bevált.

Viszont nyitott vagyok más praktikákra is, azért írogatok ide .... de a haszontalan és kivitelezhetetlen ... vagy olyan tanácsokat ... amikkel már rég tisztában vagyok .. azt nehezebben tolerálom. Ezeken már rég túl vagyok, de azért köszi, hogy megpróbáltad.

 

Jobbulást kívánok !

Előzmény: brigi57 (139)
brigi57 Creative Commons License 2015.05.21 0 0 139
Szia Enigma!

Az mr-nél nincs sugárveszély és mutatja a lágy részeket is.
A ct inkább a csontról ad képet.

Menj fel a porckorong.hu- ra, ott rengeteg indót kapsz arról,hogy mit tehetsz magad, hogy javuljon az állapotod, ergonómia, helyes ülés,fekhely,sportolás stb.Ingyen!

Egyszer én is próbáltam a fekete nadálytő pakolást.Vettem lisztet és összekevertem vele, de olyan lett az álaga, mint a tojásfehérje.
Nem túl guszta! Lehet, hogy elrontottam valamit.:(

Üdv.

Előzmény: enigma.nagyi (138)
enigma.nagyi Creative Commons License 2015.05.21 0 0 138

Szia Brigi !

 

Nekem tavaly volt CT-m, akkor volt kettő sérv, egy kialakulóban, meg ki tudja mennyi meszesedés ... pedig csak a VI. csigolyáig nézték.

Nekem az a gondom, hogy 1,5 év alatt 4x jött elő :( ... és iszonyat.

Mivel kórházban dolgozom, így ami adható ... mindenfélét próbáltak adni, de teljesen hatástalan !!!!!!

A gyógytornában hiszek, de már négy hét után közöltem vele, hogy megyek a padra. Aztán beleegyezett. Tudom, hogy a gyógytornászok nem szeretik.

Egyébként nagyon-nagyon-nagyon nagy körültekintést és fokozatosságot igényel !!!! Ez így van !!

Viszont mióta megvettem a padot, végül mindig az hozott helyre. Ideggyógyász meg még nem látott :)))))

Egyébként CT-re sem szívesen mennék, mert az 7x-es sugárzást jelent. Most egy hét padozás után kifejezetten jobban vagyok, egyelőre maradok ennél.

Én ott szúrom el mindig, hogy amikor tünetmentes vagyok, akkor egyáltalán nem használom a padot ... és ennek bizony nagy böjtje van :(

Ja, és a fekete nadálytő pakolás ... az könnyített még rajtam. Igaz, én szedem a gyökeret, szárítom, porítom és a lisztjéből készítem a pakolást. Már 3 pakolás után kifejezetten jobban éreztem magam ... paddal kombinálva :))

De ez az én esetem.

És továbbra is keresem a hosszútávú megoldást, úgyhogy nézem, ki mit javasol.

Neked is gyógyulást kívánok !!!

 

Előzmény: brigi57 (137)
brigi57 Creative Commons License 2015.05.20 0 0 137
Szia!

Én már négy éve vagyok nyakbajos.Bár herniám még nincs,de protrusiok igen.
Elvileg a denevérpad nem alkalmas a nyaki gerinc nyújtására. Nekem is van, de erre haszontalan.
Most a proloterápiával probálkozom.Júniusban kezdödne,de ez is elég döcögösen indul.
Az mr alkalmasabb a diagnosztizálásban, mint a ct.

Üdv
Előzmény: enigma.nagyi (136)
enigma.nagyi Creative Commons License 2015.05.13 0 0 136

Sziasztok Kedves Sorstársak !

Kb. 1,5 éve derültek ki a nyaki sérveim. Sajnos azóta négyszer jött ki.

Hosszú távon keresném a megoldást, ezért kerestem hozzászólásokat a témában.

A tavaly készült CT a VI. csigolyáig készült két sérv, + egy kialakulóban + meszesedések (nem csoda, 55 éves vagyok, mióta az eszem tudom, ülőmunkát végzek).

Mivel kórházban (bár irodán) dolgozom, amit lehetséges, mindent megkaptam.

A fájdalom 10-es skálán 7-9 között tartósan !!!! napi 24 órát :(

Sajnos semmi sincs, ami enyhítené. Nem jó a gyöki, nem jó a Neodolpasse, jártam UH-ra, lézerre.

Most is járok gyógytornára, egy heti kűzdelem után a gyógytornász tegnap mondta, nekem nem val. szinű, hogy használ.

Véleményem: a gyógytorna egyébként nagyon jó !!!! Mindenkinek tudom ajánlani, de hát egyéntől és problémától is függ a hatékonysága.

Tavaly vettem egy gerincnyújtó padot, ezt viszont a gyógytornászok nem szeretik. Bár tavaly is ez hozott helyre, 1,5 hét használat után fájdalomcsillapító sem kellett, teljesen tünetmentessé váltam.

Viszont lusta di...nó vagyok, mert nem fájt, és után nem használtam :( Meg is lett a böjtje :(

Aktív állapotban képtelenség használni, egyébként is nagyon észnél kell lenni, és nagyon fokozatosan kell használni.

Két napja "begurultam", sem gyógytornára, sem a kezelésekre nem járok.

Előszedtem egyik kedvenc gyógynövényem a fekete nadálytövet (mindig van általam szedett szárított, ebből lisztet készítek, vagyis megdarálom). Ebből készítettem vízzel, nagyon pici olajjal a pakolást.

Mivel dolgozni járok, délutánra azért rendesen érzem a problémám.

Viszont második napja reggelente rá tudok feküdni a gerincnyújtó padra is.

Két napja kicsit könnyebb az életem, de hogy ez a fekete nadálytő pakolásnak és gerincnyújtó padnak köszönhető-e, azt nem tudom.

 

Minden ötletre vevő vagyok, mert az egy-másfél hónapig tartó tömény fájdalom fizikailag, idegileg is leamortizál. És a nyugdíjig azért még van időm, valami megoldást szeretnék találni.

 

Mindenkinek jobbulást kívánok !!!

gábor 321 Creative Commons License 2014.12.10 0 0 135

Szerencsémre az én fájdalmam nem ilyen eredetű.

Mikor beleszúr, egy elég erős nyilalló fájdalmat érzek de pillanatokon belül ahogy jött úgy el is múlik, talán csak egy rossz mozdulat miatt.

Ma voltam az orvosomnál, elküldött egy új MRI-re a kiújulás egyértelmű kizárása miatt, és szerencsére a gyógytornász is hétfőn újra kezelésbe tud venni.

Jó egészséget mindenkinek!

Sfakutya Creative Commons License 2014.12.09 0 0 134

Mivel nem tudom, hogy pontosan mi okozza a fájdalmadat, ezért nehéz válaszolni.

Nekem volt egyszer  egy olyan ideggyulladásom, hogy a fájdalomtól hónapokig szenvedtem. Nappal is nagyon fájt, de az éjszakáko még rosszabbak voltak. Alig tudtam aludni. Nekem nem a derekam fájt akkor, hanem a nyakamnál volt a gyulladás, így járni valamennyire tudtam. Éjszakékon át bolyongtam a lakásban, hiába vettem be a fájdalomcsillapítókat. Arra emlékszem, hogy a sok fájdalomcsillapítótól viszont a végén már nem tudtam rendesen beszélni, annyira eltompította az agyamat. A fájást viszont alig.

Már nem emlékszem, hogy mitől múlt el. Talán az idő, a sok pihenés és a szerencse.

Előzmény: gábor 321 (133)
gábor 321 Creative Commons License 2014.12.09 0 0 133

És még amit szeretnék megkérdezni.hogy mennyi idő után lehet menni dolgozni ( nem végzek nehéz fizikai munkát, felváltva dolgozok ülve és állva).

Köszi.

gábor 321 Creative Commons License 2014.12.08 0 0 132

Igen azt már tudom, hogy az a tempó amit diktáltam egy kicsit több volt mint amit a szervezetem egy ilyen műtét után elbírt volna.

De azt szeretném tudni, hogy ami most pillanatnyilag van az mi, mivel és mikorra szüntethető meg?

Köszönöm.

Sfakutya Creative Commons License 2014.12.08 0 0 131

Kapcsolj egy kicsit vissza a sebességből. Feküdj le, pihenj sokat. Most ne tornázz, ne ússzál és ne túrázzál. Főleg olyan sokat, mint ahogy leírtad.

Lassulj le és akkor idővel elmúlik!

Előzmény: gábor 321 (129)
gábor 321 Creative Commons License 2014.12.08 0 0 130

Közben utánanéztem és a panaszaim leginkább az ideggyulladás tüneteire hasonlítanak.

 

http://www.centro-medical.hu/tajekoztatok/Az_agyeki_gerinc_betegsegei/ )

 

 Volt-e már valakinek ilyen, és milyen gyógymóddal és mennyire sikerült meggyógyítania?

 

Köszönöm a választ. Jó egészséget mindenkinek.

gábor 321 Creative Commons License 2014.12.07 0 0 129

Sziasztok!

Következők miatt szeretném a segítségeteket kérni. 2014 augusztus 22-én műtöttek porckorongsérvvel a derekamnál az 5-ös csigolyánál.

A műtét és az azt követő rehabilitációs program nagyon jól sikerült, talán ezen is felbuzdulva úgy gondolom megerőltethettem magam a mellúszással.

Sajnos csak úgy tudok úszni, hogy a fejem kiemelem a vízből. Mondták, hogy úgy ne ússzak, de mivel nem okozott problémát, egyre többet úsztam így, tekintettel arra, hogy régen 3000-3500 métereket úsztam le így probléma nélkül.

Ez már a műtét utáni 10-ik héten lehetett.

Uszodából hazajöttem, majd kb egy óra múlva a műtét helyén olyan iszonyatos szúró fájdalmam volt, hogy azonnal összerogytam. Alig bírtam felállni, így kénytelen voltam   másnap az orvosomhoz visszamenni.

Gyulladáscsökkentő gyógyszert szedtem 6-7 napig és feküdtem szigorúan. Közbe a derekam úgy beállt, hogy egy óránál többet nem tudok menni, néha most is beleszúr, bár a fájdalom nem annyira nagy.

Minden nap 2X35 percet tornázok, hason, háton, négykézláb, és különböző labdákkal.

Nem merek elindulni itthonról sétálni, mert attól félek, hogy megint beleszúr és összeesek.

Nem a sérvem újult ki, mert az a jellegű fájdalmam teljesen elmúlt és a doki aki megvizsgált is mondta, hogy nem olyan jellegű a panaszom.

Mikor sétálok, ahogy kezdek fáradni, egyre kisebbeket tudok lépni és a vége felé érzem, hogy nemsokára jön megint ez a szúró benyilalló érzés.

Ha valakinek volt hasonló problémája vagy tapasztalata, kérem írjon.

46 éves múltam soha nem okozott problémát az egész napos mászkálás, a 25-30 kilométeres túráktól sem voltam megijedve, most meg  a boltba nem merek kenyérért szinte átsétálni.

Segítségeteket előre is köszönöm.

Molnár Gábor.

 

 

kaktuszpeti Creative Commons License 2014.11.11 0 0 128

Köszönöm!

Mindenképp el fogok menni egy reumatológushoz, maszek alapon. 

Nem szeretném sokáig halasztani, hátha már késő lesz.

 

Előzmény: tomfree (126)
tomfree Creative Commons License 2014.11.11 0 0 127

Nem szükségszerű, hogy műtétre kerülj. A legtöbb sérves probléma orvosolható hagyományos módszerekkel. Nekem is két nyaki sérvem van/volt, nem írtad meg, hogy mikor jelentkezett az egész. Az első 1,5 hónap pokoli volt, iszonyú fájdalmakkal járt és nem segített semmilyen gyógyszer. Ezzel együtt az egyik karomba sugárzott ki a fájdalom, olyan volt, mint ha reumás fájdalom lenne, de ötször annyira fájdalmasan és az egyik mutatóujjam zsibbadt állandóan. Szóval amit leírsz ugyanazzal a porckoronggal lehet problémád. Amint az akut fájdalmak múltak kezdtem a gyógytornát, addig nem is javasolják igazából. Nekem a nagyobb nyaki sérvem 3mm-es volt és nyomta az ideggyököt (amiatt volt zsibbadásom meg karfájdalmam). Nagyjából két hónap mire a fájdalmak megszűntek, a karom gyenge volt, de teljesen megszűnt a probléma, az ujj zsibbadása jóformán teljesen elmúlt, a mutatóujj végében érzek még érintésre egy tompa érzetet, de neurológusok szerint elmúlik. Szóval amit javaslok: akut fájdalom idején pihenés és sok séta (nem igazán jó ha csak fekszel, mindenkinek mozgást javasolnak a gyógytornászok nyaki sérvnél), amint enyhébb a fájdalom gyógytorna minden nap (egyéni foglalkozást javaslok a TB alapú csoportos helyett ha megteheted), sok folyadék. Nekem minden fájdalmam elmúlt műtét nélkül, ma kezdem épp az aktív úszást, pedig 4 hónapja jött ki a sérvem! Fel a fejjel! Mindenképpen fontos egy jó szakorvos és gyógytornász és a mindennapi gyógytorna. Engem is mindenki műteni akart az elején, ijesztgettek mindennel. A tapasztalat az, ha 3 hónapig nem javít a gyógytorna, akkor szokták a műtétet javasolni, de ezt majd elmondja egy szakorvos. Szerintem kijössz ebből műtét nélkül.

Előzmény: Klauanya (124)
tomfree Creative Commons License 2014.11.11 0 0 126

Szia!

Szerény véleményem szerint a röntgen magában kevés. Engem a reumatológus szakorvos elküldött egy csomó másik vizsgálatra, hogy kizárjon mindent (EKG, tüdőröntgen, mellkasröntgen, MRI). Az összes vizsgálat közül az MRI mutatja meg legjobban a szöveteket, így ha esetleg sérved van, az fogja kimutatni, a röntgen nem (nálam is így volt).

Amit nálad a röntgen kimutatott az semmi különlegeset nem tartalmaz szerintem, javaslok egy MRI-t. Ez beutalóval ingyenes (de hónapok mire sorra jutsz), fizetősként megvan hamar. Kérdezz meg egy neurológust vagy reumatológust.

Szerintem a zselatinos kúra nem sokat ér, addig amíg nem tudod, hogy mi okozza a panaszod, ne lógj fejjel lefelé, ne menj csontkovácshoz és ne erőltesd a nyakad meg a hátad. Ennél okosabbat nem lehet itt mondani. Simán lehet egy nyaki porckorongsérved, az sokszor fejfájásba sugárzik, de ismétlem, ez csak találgatás itt MRI és szakorvosi vélemény nélkül.

Előzmény: kaktuszpeti (125)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!