Keresés

Részletes keresés

pablo80 Creative Commons License 2022.12.29 0 0 243

Szerintem nagyon sokan szenvednek ezzel vagy hasonlóval; köztük én is. Kb. 2020-ban kezdődött a sípolás és azt hittem, hogy az autó ad valami különös zajt. Felváltva vezettük a kocsit és mindig kérdeztem a másik sofőrt, hogy ő nem hallja, hogy valami sípol a motortól? Azt mondta nem... Aztán egyszer este feküdtem le, lekapcsoltuk a tv-t, síri csend lett, vízszintesbe feküdtem és akkor hallottam, hogy ez sajnos belülről jön.. Rémülten ugrottam ki az ágyból és igazi pánikroham jött rám, hogy ez meg mi... Én is megnézettem mindent, minden érték rendben, tehát szépen együtt kell élni ezzel a hanggal. Nálam olyan, mintha rizsszemeket öntenének folyamatosan, olyan sistergés. Hiába az oxigéndúsabb vér, az sem változtatott semmit évek óta.

 

 Egy dolgot viszont érdemes megpróbálnod még megnézetni: utasom mesélte, hogy rokona 30 évig élt fülzúgással, mire kiderült, hogy 2 fogán volt ciszta.. Kihúzatta a fogakat és azonnal elmúlott a zúgás. Nagyon ideges lett, hogy ennyi ideig ilyen bagatell dologtól szenvedett. Hátha nálad is ott megtalálják a megoldást.

Előzmény: frensys23 (240)
PentaxMan Creative Commons License 2022.07.05 0 0 241

Nekem 20 éve van nyaki gerinc sérvem a C4-C5 között, ettől sokáig a bal kezemben éreztem zsibbadást, évek óta cseng a bal fülem, ami a fejem hátrafeszítésére erősödik, így tudom, hogy ez is a gerincsérv tünete.. Nyaki MR vizsgálat segít a diagnózis pontosításában.

Előzmény: frensys23 (240)
frensys23 Creative Commons License 2022.07.05 0 0 240

Sziasztok! Kérem tisztelettel segítsenek! Előzménye a 3 héttel ezelőtti meggondolatlan nyaki torna balra jobbra gyors mozdulat, amikor is reccsent a nyakam hátul kettőt, ekkor ment fel pulzus vérnyomás, és vannak azóta rosszul létek néha, de a fő gond a fülsípolás magas frekvencián összevissza csengés, és ha nem a gyógyszerek, akkor a fülkristályok mozdulhattak el, és de ennyire és ez csinálja az egészet..? 🙁 Már nagyon nem bírom a magas fülcsengést és sípolást, főleg a bal oldalon, a fejem is érzem néha feszül, hátul a nyakamba belenyilal sokszor és nem tudom mi ez!Szedem a betahistin ratiopharmot és a nootropilt + csinálom a vesztibuláris tornát naponta!A fülem tovább cseng, talán az egyensúlyzavarom kisebb, mert az van a fülsípolás mellett. Meg már annyi rosszullétem nincs (rámjön néha szívdobogás vérnyomás emelkedés..), de nagyon félek valami nagy baj van, mert ilyen erősen nem sípolt csengett a fülem a fejem tetejéig mint az utóbbi napokban!A vizsgálatok idáig orr füll gégészet, ekg, vérvétel és kontrasztanyagos koponya ct és nyaki gerinc ct nem mutatott ki bajt, csak nyaki porckopást.Már csak egy koponya mri van hátra 10 nap múlva, de félek valami nagy baj van. Vagy csak simán ezek a gyógyszerek erősítik a fülsípolást, mivel keringésjavítók fülnek és oxigénjavítók agynak?Csak én szenvedek ezzel az egésszel?

Doctor Morreau Creative Commons License 2022.01.09 0 0 239

Van olyan valaki, akinek esetleg a nyaki porckorong-sérv, nyaki gerincsérv nyaki instabilitást, apró rándulásokat, vagy esetleg ropogást, ilyesmit okozott?

gombóc63 Creative Commons License 2021.10.26 -1 1 238

Na, éppen ezért mondom sokadszorra, hogy egyéni gyógytorna. Van akinek jó a kobra, nekem nem. És ha a netes tornák után mennék ártanék magamnak.

Előzmény: HitteusUriás (237)
HitteusUriás Creative Commons License 2021.10.25 -1 0 237

Mondjuk pont a Bene Máte mondta a kobragyakorlatot.

Előzmény: gombóc63 (236)
gombóc63 Creative Commons License 2021.10.25 -1 1 236

Kedves tőled, hogy adsz a véleményemre, de én is csak egy beteg vagyok, aki eljárt több gyógytornászhoz és azoknak jobban hiszek, mint ennek az embernek, így én még mindig azt mondom, hogy képzett gyógytornászhoz kell menni. A személyes véleményem amúgy, hogy ez az ember sok olyat mond a videóiban, ami nekem nem tetsző, annak függvényében amit a 6 év alatt tanultam a gerincbajokról. Itt pl. azt tartom bajosnak, hogy a fejet csak annyira szabad hátrahajtani, hogy éppen csak felpillants a plafonra. Ha mindenáron youtube, akkor Bene Máté.

Előzmény: HitteusUriás (235)
HitteusUriás Creative Commons License 2021.10.25 0 0 235

Ezekhez a gyakorlatokhoz mit szólsz?

 

https://youtu.be/NNsUFcsDR8A?t=235

Előzmény: gombóc63 (234)
gombóc63 Creative Commons License 2021.10.24 -1 1 234

Hadd ne kelljen hosszú, tömött sorokban tornagyakorlatokat irogatni, nem is tudnám szakszerűen, de nem véletlen, hogy egy MR felvétel birtokában szokták a gyógytornászok meghatározni, hogy mit csinálj és mit ne. Jelenleg a lumbális részem van porondon, nekem pl. nem szabad homorítós gyakorlatokat csinálni, többek között azt a kobra pózt, amit úton-útfélen mindenkinek ajánlgatnak.

Előzmény: HitteusUriás (233)
HitteusUriás Creative Commons License 2021.10.23 0 0 233

Milyen gyakorlatokat - mozdulatokat nem csinálhatsz?

Előzmény: gombóc63 (232)
gombóc63 Creative Commons License 2021.10.20 0 0 232

Azzal nagyon nem értek egyet, hogy mindegy milyen torna. Nekem is van kifejezett gyakorlat amit nem szabad.

Előzmény: HitteusUriás (231)
HitteusUriás Creative Commons License 2021.10.19 0 0 231

Én is hasonló cipőben járok, hasonlóan idősen. 

 

Én úgy tudom, hogy a statisztikai mérések szerint nincs különbség a gyógytorna és a sima sport hatékonysága között a gerincsérv kezelése vonatkozásában. 

 

Ennek oka kb. az lehet, hogy a háti izmokban a kopások, sérvek által okozott feszültséget oldja csak fel a mozgás, igazából szinte mindegy, hogy milyen típusú. 

 

Nekem egy hosszabb biciklizés után jelentkezett az első fájdalom. Esetleg javaslom, hogy szerelj rá a biciklidre egy magasabb kormányt, plusz egy hosszabb szarvat, ami feléd hajlik, így nem kell úgy előredőlnöd - ergó kíméled a gerincedet. 

 

 

Előzmény: Normali (225)
gombóc63 Creative Commons License 2021.10.07 0 0 230

Vissza tud húzódni. De kitartó torna kell hozzá. Ha megtetted és nincs javulás dönt az orvos. Jobbulást!

Előzmény: Normali (229)
Normali Creative Commons License 2021.10.07 0 0 229

Köszönöm. Még az érdekelne, nyaki sérv vissza tud húzódni megfelelő testtartás es.tornával? Vagy elkerülhetetlen a mütét későbbiekben?

Ha nincs kiszakadva.

Előzmény: gombóc63 (228)
gombóc63 Creative Commons License 2021.10.01 0 0 228

Budapesti vagyok, itt dömping van, ott...? Talán ajánlás útján vagy keress egy magánrendelőt. Az első alkalommal érezni fogod, hogy jó helyen vagy-e. És ne aggódj, gyorsan megtanulható a torna, aztán ott hon muszáj csinálni. Jobbulást kívánok!

Előzmény: Normali (227)
Normali Creative Commons License 2021.09.30 0 0 227

KÖszönöm válaszod. És miként keressek ilyen gyógytornászt?

Netán kit ajánalál. Én szabolcs megyében élek.

Előzmény: gombóc63 (226)
gombóc63 Creative Commons License 2021.09.30 0 0 226

Szia! A duradeformitás= a durazsákon benyomatot képezhet. A durazsák egy kemény valami ami körbefogja a gerincvelőt. Nekem lumbalis részen van benyomódás egy protrusió által. Sokat nem jelent. Legalábbis nálam nem foglalkoztak vele.

Javasolni csakis egyéni gyógytornát tudnék, a gyógytornász személyedre, a problémádra szabott gyakorlatokat tanít be. Ne kezdjél el a netes tornákkal dolgozni! Valamint nekem jót tesz a gyógymasszázs.

Előzmény: Normali (225)
Normali Creative Commons License 2021.09.29 0 0 225
Sziasztok

A segítségetek szeretném kérni. 36 éves vagyok. Úgy gondolom évekig nagyon hanyagul, rosszul tartottam munkám, ülés folytán, az a tipikus előre eső vál és nyak. 12 órás szolgálatokat töltöttem így, jóformán mozgás nélkül. Évekig. Most vagy ezért vagy sem, de ott vagyok hogy:

Utóbbi években ilyen állandósult nyakfájdalmaim vannak. Az a tipikus mint amikor elalszod a nyakad érzés. Nem tudom megmondani mikortól. Egy ideig azt gondoltam elaludtam, de aztán eszméltem hogy nem oké ez.

Egyéb tünetek, talán pár alkalommal fordul elő, az utóbbi évben/években hogy a hátamnál nyak közelben középen ilyen meleg ideg jellegű nyilaló fájdalom érzet, mint mikor begyullad egy ideg. Ez pár nap alatt elmult.

Más tünetem nem volt, ilyen mint kéz zsibbadás és hasonló...nálam nem jelentkeztek/jelentkeznek ezidáig.

Gyanakodtam rá hogy valami sérvem vagy erős kopás lehet. Végül eljutottam oda hogy most voltam MR vizsgálaton, az eredmény:

- C.V-VI között a porckorongon bal oldali túlsúlyú, széles alapú mediális hernia látható. Ebben a szintben enyhe duradeformitás is kimutatható (ez mire utal pontosan?).

- VI-VII között mediálisan van kis előboltosulás. Intramedullarisan a signal szabályos.

Ezt hogy értelmeznétek?

Én olvasatomban: Ezek szerint van nyaki porckorongsérvem a V-VI között, és egy előfutár a VI-VII között.

Tudom nem javaslott a kerékpározás, de én nagyon szeretek az utóbbi időben rákaptam. Heti 2-3 alkalommal megyek is, van hogy 40km -es kis turát tolok. Nem tudom hogy e miatt e vagy eleve hogy ezáltal mozgok/netán véletlen, de nekem a nyaki tüneteim erősen csökkentek. Ha előre és hátra hajtom a fejem, semmi fájdalom nem jelentkezik(bár ez korábban sem volt) / ha balra és jobra (korábban itt voltak erősebb "elaludtam a nyakam fájdalom érzetek", enyhén jelentkeznek, fordításnál a végállásban. Mondhatni megszüntek a tüneteim, de legalábbis nagyon enyhék jobbra balra fordításnál, és ilyen leheletnyi "elfekvés érzet".

Az orvos szerint azért nem jelentkezik zsibbadás és egyéb tünet, mert nem olyan helyen jött ki a sérv.

Milyen tornát vagy videót javasolnátok, szeretném tornával segíteni a gyógyulását, és azt az előboltosulást visszafordítani. Mostmár oda figyelek rá, hogy munkahelyemen, ami ülő munka, egyenes háttal és lehetőleg egyenes fejtartással üljek, óránként felállok mozogni kicsit. Járásnál szintén figyelek az egyenes testtartásra.

Igaz az hogy ha nem lyukad ki a sérv, akkor idővel össze is mehet? (mármint, nem kap kellő folyadékot tápanyagot és összeesik?) Olyan lehetséges hogy valakinek kilyukad a sérv, és megszünnek a panaszai, és tüneteket sem produkál a kikerült "folyadék"?

Mit tudnátok még javasolni?

Előre is köszönöm a segítségetek.
Xider00 Creative Commons License 2020.04.03 0 0 224

Sziasztok édesapám 50 éves és ö neki szeretnék segiteni tehát ez egy nagyon hosszu sztori az a lényeg hogy nyaki gerinc sérve van most,  ez az egész egy váll izületi porckopásal kezdödött,munkahelyi baleset az orvosok nem vették komolyan össze vissza küldözgették vizsgálatokra kenöcsök gyogyszerek injekciok stb ez évek óta volt, neurologián a doktor nyugtató irt fel neki mert szerinte nem olyan vészes csak beképzeli de nem merte igy mondani mikor rákérdeztem,  na most márciusba lett volna idöpontja szombathelyre ideg sebész szakvizsgálatra de mivel járvány van minden elmaradt vizsgálat, na most lassan 1 éve 1-2 hetente iszonyatosan elkezd fájni a feje a tarkojátol fölmegy a fejéig a fájdalom elvörösödik a feje néha vérnyomás az egekben van hozzá teszem nem használ semmilyen gyogyszer kenöcs mindent próbáltunk,most hétfön mentöt kelett hivni bevitték megállapitották hogy sulyos nyaki gerinc sérve van ami nyomja az ideget kapott infuziot és haza küldték na most én mikor haza hoztam nagyon rosszul lett nem tudom mi okozhatta igazából de hiperventillált más szóval konkrétan fön akadtak a szemei és majdnem megfulladt elöttem,nagyon megijedtem ujbol mentöt kelett hivni kedden bevitték elmondtam mindent szerdán ugyan ugy haza engedték és csak annyit mondtak folytassuk a szakvizsgálatát tovább mert ez egy sulyos probléma én értem hogy járvány van de nem szeretnék megint neuroligai stb vesszödni mert ott még erre se jöttek rá hogy nyaki gerinc sérve van néha iszonyatosan fáj tarkojátol a fölmegy fejéig a fájdalom kérlek titeket aki tud egy normális orvos az se baj ha magán orvos ha kell fölveszek hitelt és megfizetem de szeretnék neki segíteni nem szeretném cserben hagyni tudom hogy most járvány van de szeretném alaposabban megvizsgáltatni ha kell akkor mütét tudom olvastam a a legtöbb mütét nem.megbizható akár bénuláshoz is vezethet de nem szeretném ilyen.állapotban hagyni konkrétan azóta néha álmában rángatozik szerintem az ideg miatt kérlek titeket segitsetek ha tudtok vagy ajánlani egy olyan szakorvost vagy magán rendelést aki ezzel komolyan foglalkozna és esetleg mütene is, nem szeretném cserben hagyni nagyon köszönöm esetleg ha privátba irna valaki akkor e-mail cimem xider92@gmail.com Nagyon Köszönöm!!!

nyuggerfarhát 58 Creative Commons License 2020.01.28 0 0 223

1.Nem kell letámadni senkit szerintem.

2.Itt élek és ha gyorsan eredményt akarok privátban megyek.

3.Remélem most jobban érzed magad hogy belém rúgtál.

Előzmény: Hoss (222)
Hoss Creative Commons License 2020.01.27 0 0 222

Kosz a jotanacsot. Szerinted hulye vagyok, hogy itt kerdezem? Visszamentem volna, de juliusra van idopont. Eszt osztani en is tudok. Latom gozod nincs mirol irsz te nem itt elsz. Majd ha megtudom megirom, hogy legkozelebb,ha valaki kerdi meg tudd neki mondani.

nyuggerfarhát 58 Creative Commons License 2020.01.26 -1 0 221

Menj oda vissza ahol műtöttek mert gond lehet. Ne azt kérdezd mekkora lehet a szűkület, hanem lépjél hogy tudjanak segíteni.

Talán az idegeknél/ereknél lehet szűkület.

Nincs jó vérellátásod talán.

Jobbulást és minél előbb orvos.

Előzmény: Hoss (220)
Hoss Creative Commons License 2020.01.23 0 0 220

Sziasztok. 2000ben mutottek a nyakam. Fixalva van. IV tol VII ig.Azita feljebb is van 2 serv. A mutott resz beszukult. Canalis spinalis es a foramenek is szukek. Erintett a gerincvelo. Nem tudja valaki mennyi a normalis tagassag? Brutal fajdalmaim vannak a nyakam a fejem eget, mintha villamok csapkodnanak. A fejtetom eget. Szedulok nagyon. A bal karom a kezfejem es az ujjaim nagyon fajnak. Neha ugy erzem nem birom.

gombóc63 Creative Commons License 2019.12.24 0 0 219

Viszont kívánom neked és minden sorstársnak!

Előzmény: nyuggerfarhát 58 (218)
nyuggerfarhát 58 Creative Commons License 2019.12.24 0 0 218

Köszi.

 

Kellemes karácsonyi ünnepeket.

Előzmény: gombóc63 (216)
gombóc63 Creative Commons License 2019.12.23 0 0 217

Szia! Biztos, hogy ijesztő volt így felébredni. Addig örülj míg nem lesz tartós a zsibbadás. Nyaki sérv esetén egyébként leginkább az ujjak, kézfej, kar széle zsibbadhat, valamint váll és felkar fájdalom jelentkezhet. Mondjuk ez attól is függ melyik csigolyánál van a sérv. Volt, hogy arra ébredtem éjjel, hogy a kézfejem volt elzsibbadva. 3 éve tudom, hogy nyaki részen minden szegmensben van valami baj, 3 hónappal ezelőttig semmi tünetem nem volt. Most már van. Muszáj lesz tornázni.

Előzmény: santal, (213)
gombóc63 Creative Commons License 2019.12.23 0 0 216

Ha a szűkület rosszabbodik érsebészhez kell fordulni, 70% felett műtenek. De mindenben segít a háziorvos.

Előzmény: nyuggerfarhát 58 (214)
nyuggerfarhát 58 Creative Commons License 2019.12.23 0 0 215

Helló!

 

Nekem/nekünk nem volt ilyen.

Úgy látszik talán ráfeküdtél valami idegre vagy a vérellátással van baj.

Szerintem menj be egy városi ügyeletre és kérj tanácsot.

Pláne most hogy jön a karácsony.

Ha itt vagy a közelben ma és holnap még el tudsz menni valahová és legalább tanácsot kapsz hová fordulj.

Jobbulást.

Előzmény: santal, (213)
nyuggerfarhát 58 Creative Commons License 2019.12.23 0 0 214

Köszi hogy válaszoltál.

Az ember tudja hogy mire számíthat esetleg hová kell mennie.

No, és azt is jó lenne tudni hogy ha folytatódik a szűkület mit lehet tenni.

Előzmény: gombóc63 (212)
santal, Creative Commons License 2019.12.22 0 0 213

Sziasztok. Szeretném megkérdezni, hogy valakinek volt már hasonló tapasztalata, hogy alvás után arra ébredt hogy nem érzi a karját? Már másodszor fordult elö. Amikor felébredtem rettenetesen megijedtem mert olyan volt mintha lebénultam volna. Csak a másik karommal tudtam felemelni a karomat, és aztán lassan visszajött bele az élet. Most a napokban volt a másik karomnál is. Tudom hogy nyaki sérvem van de eddig valahogy komolyabb problémák nem jelentkeztek. Nagyon félek hogy ezért müteni kell. Ja és elég erös szédülésem is van néha reggel. Gondolom ez is ezért van. Kérlek írjatok volt e hasonló eset valakivel és hogy alakult a helyzete. Köszönöm elöre is. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!