Keresés

Részletes keresés

Zottjoghurt Creative Commons License 2008.05.19 0 0 19419

Az Amway UK halálközeli tapasztalata


Amway UK-t a közeli halálból mentette meg ezen a héten Norris bíró, aki úgy döntött, hogy ad egy második esélyt a cégnek, ha az Amway meg fogja valósítani azokat a rendelkezéseket, amelyeket a  tárgyalás folyamán kapott.

 

Norris bíró részletezi gondolatait és aggodalmait a 69 oldalas ítéletben. (Érdekes módon az Amway Blogon csak a pozitív ítélet található, a teljes másolat nem.)

 

Norris bíró nem ijedt meg az Amway árnyékától és kijelentte, készen állt arra, hogy bezárja az Amway UK-t: "Azon tények alapján, amit találtam, úgy hiszem, jogszerű lett volna az Amway bezárása."
[....]

Egy győzelem, de legalábbis a cég megmaradása Angliában sokkal fontosabb volt annál a pénznél, amit valaha nyerhetnek az angol piacból. Ha hihetünk az Amway UK-nak, akkor sok veszteség volt Angliában, átlagosan 2,9 millió font 2000 októberétől 2005 decemberig. Ezután meg kellene kérdezni, hogy miért akartak ezen a piacon maradni egyáltalán. Ráadásul ezek a veszteségek a legutóbbi termékárcsökkenésekkel növekedni fognak. Ha a DTI vizsgálatnak nem lenne hatása a világ többi részében, az Amway bezárta volna kapuit Angliában, csökkentve a veszteségeiket. De az Amway tudja, ha az Anglia kirúgná őket, ez rávenne más országokat is, hogy vizsgálatokat indítsanak ellenük. Amway-nek maradnia és harcolnia kellett. Még akkor is, ha nyomorékan jöttek ki a csatából, egy új üzleti modellel, ami nem fog növekedést hozni, és több pénzt fog elvinni, mint azelőtt. Ez mégis védőpajzsot nyújt az eljárások ellen olyan más piacokon, ahol az Amway még közvetlenül előnyt élvez az IBO szervezetek csalásaiból.
[...]
Az ítélet tartalmaz néhány másik érdekes tényt:
- Amway UK-nak 33,000 tagja volt, de eladásaik csak 10 millió font tettek ki. Átlagosan $606/tag. A tagok 9%-a adott el terméket, de a könyvelésben 40% szerepelt. A maradék 60% eladás a tagok 91%-nak a saját fogyasztása, évi 1000 font évente.
- 2001 és 2006 között a bónusz 95%-a kevesebb mint 1,5% IBO-hoz került.
- 36,316 IBO osztozott 3,427 millió Fonton. Ebből 27,906 IBO nem kapott semmit (71%) és 101 IBO osztozott 1,954 millió fonton (0,25%)
- 7,492 IBo ért el 3%-os szintet, ami 101,400 fontot felosztását jelenti.
- Átlagos bonuszjövedelem évente 13,50 font, ami kevesebb az éves megúkitásnál is, ami 18 font.
- 2004-2005-ben 75 tag keresett 10,000 font felett a 25342 tagból.

 

47. Bekezdésben azt írják, az IBO-k valójában bandavezérként működnek.... [Bandavezér kifejtése...]

52. Bekezdésben azt írják, az Amway következetesen veszteségben tartották(?), ami 5 év alatt 2,9 millió font volt. Az Amway UK-t az Amway Europe segítette ki, akinek a bevétele főleg az Amway Korea osztalékából származik.

[...]

http://www.amquix.info/amway_uk_near_death.html

 

Norris bíró egy Amway gyűlésen magyarázza az ítéletet:

 

C. Norris bíró

erdélyifatányéros Creative Commons License 2008.05.19 0 0 19418

Folytatnám még pár gondolattal, (most már maradok ebben a topikban az eredeti nickkemmel akkor :) )

6. „EXKLUZÍV” PIAC -  CSAK NEKED! További érdekes jelenség, hogy a rendezvényen megszólalók két gazdasági világról beszélnek: az egyik a múlt gazdasági világa, mármint az ő Amwaybe belépésük előtti korszak gazdasági világa. Ez olyan, mint amit mi mindennap látunk: alig jut az ember egyről a kettőre, az embereknek nincs pénze, szűk felvevőpiac, óriási verseny, nyomott árak stb. stb. És aztán ott van egy éles váltással az Amway-os világ, amelyben ezek a minket körülölelő gazdasági környezeti tulajdonságok hipp-hopp megszűnnek, említésre sem méltók az előadásokban. Az Amway által leírt gazdasági környezetre alapvetően két dolog jellemző: HATÁRTALAN és KIAPADHATATLAN felvevőpiac, amely VALÓDI VERSENYTÁRSAK NÉLKÜL arra vár, hogy mi meghódítsuk. És ha belegondolunk, egy ilyen világban tényleg minden olyan egyszerű: itt tényleg csak rajtunk múlik, hogy élünk-e a lehetőséggel, hiszen egy határtalan felvevőpiacon, ahol nincs valódi versenytárs csak a megtartott MT-k számától függ, hogy mikor leszünk (multi)milliomosok. Ebben a világban időnk mint a tenger, járulékos költségek szóra sem érdemesek, bármeddig is műveljük az Amwayezést GARANTÁLTan jól járunk, gondoljunk csak bele! Csak hát ugye a világ az nem ilyen, a piac pedig nem így működik. A magyar lakosság már ugye 10 millió főből áll, 3,5 millióan nyomorognak és egyik napról a másikra élnek, tehát a felvevőpiacnak már eleve van valamiféle HATÁRA. És ez a határ csak egyre szűkül, ahogy az Amwayhoz közelítünk, hisz a világ lakossága nem ül ölbe tett kézzel, és várja, hogy az Amway betérjen hozzájuk az ő termékeivel: bizony mások is gyártanak jobb-rosszabb, olcsóbb-drágább termékeket és nem restek a POTENCIÁLIS ügyfeleket ezekkel megtalálni, a piaci réseket betömni valamilyen módon (sőt, már meg is találták őket!). És persze az emberek is különféle fogyasztói szokásokkal rendelkeznek, valamit akkor se vesznek meg, ha agyon ütjük őket, ez így természetes. Mindazok tehát, akiket az Amway maga alá gyűrhet, beszervezhet egy végtelenségig NEM BŐVÍTHETŐ HALMAZ tagjai. Nem nehéz belátni, hogy a 10 milliós magyar lakosság Amway kompatibilis potenciális ügyfelei nagyon kevesen vannak, ráadásul matematikailag könnyen levezethető, hogy igen nagy valószínűséggel már megkereste őket legalább 1 Amwayes az életben, piaci értelemben tehát szinte alig vannak szabad gyökök. Annyian pedig biztosan nincsenek, hogy fogyasztásukkal, további beszervezéseikkel mindenkit a csúcsra juttassanak: törvényszerűen vannak tehát az Amwayben VESZTESEK is, mégpedig ÖNHIBÁJUKON KÍVÜLI vesztesek! De ezekről cinikus módon szó se esik, aki kihullik, az szerintük csak magának köszönheti, a rendszer tökéletes. Ez nem csak ócska, de végtelenül cinikus hazugság is.

Előzmény: Transylvanianmixedgrill (19416)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2008.05.19 0 0 19417

Gyönyörű leírás, gratula! :-)

Lassan össze kéne már copyzni ezeket egy fájlba, hogy együtt legyen minden fontos anti-amway infó... ;-)

ZoliCA szintén zseniális leírásával - a vágyak, álmok, félelmek - együtt ez tökéletes!

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=65882505&t=9015742

Előzmény: erdélyifatányéros (19414)
Transylvanianmixedgrill Creative Commons License 2008.05.19 0 0 19416

Még valami eszembe jutott:

 

5. KÉTES ÁR-ÉRTÉK ARÁNY - Az még hagyján, hogy az új husiknak fizetniük kell a rendezvényre bejutáshoz, de már az alapgondolat, hogy egy gyakorlatilag céges rendezvényre a DOLGOZÓKNAK IS fizetniük kell, hogy bejussanak annyira abszurd, hogy netovább. Az egész rendezvény 3100 Ft-ot kóstal, amiért az ember azon kívül, hogy ""jó""" esetben felhívják a színpadra, hogy megtapsolják SEMMI használhatót nem kap (az üzlethez.) Amit kap, az öncélú sztorizgatás, összefüggéstelen közhelyek, falvédőszövegek, élménybeszámolók, befejezetlen gondolatok, mondatok katyvasza, fűszerezve egy halom féligazsággal, leellenőrizhetetlen adattal, csúsztatással, és ami a legfontosabb: ugyanazon üzleti panelek állandó SULYKOLÁSÁVAL. De ez még mind semmi, mert még talán így is jól érezhetné magát az ember, ha nagyon akarná, ha a rendezvény helyszíne példának okáért kényelmet biztosítana. De ez a Körcsarnok annyira szocreál és kényelmetlen, levegő alig van benn, mindenkiről szakad a víz, a vécék lepukkantak, bent MINDENÉRT fizetni kell, hogy nem is érti az ember, mire volt ez a horror pénzbe kerülő belépő? És egyáltalán: egy ""állítólag"" ilyen jól prosperáló cégnek arra nem telik, hogy ha nem is luxuskörélmények, de XXI. századi körülmények közé vigye egyik fő rendezvényét?

 

Előzmény: erdélyifatányéros (19414)
erdélyifatányéros Creative Commons License 2008.05.18 0 0 19414

Sziasztok!

Eddig csak olvastam és nagyon sok jó dolgot olvastam itt, ma viszont „„sikerült”” megtapasztalnom a Körcsarnok feelingjét - „koszos” 3100 Ft-ot fizetett ottlétemért egy ismerősöm :(  -, és úgy érzem egy kis beszámoló, de inkább tanulságfélék elférnének itt, elrettentésképp. Lehet, hogy egyeseknek semmi újat nem fogok mondani a rendezvényről és a „cégről” , de lehet, hogy lesznek hasznos dolgok.
1. PÉNZ-KULTUSZ: a rendezvény minden momentuma a pénzről szól. Minden a pénzre vezethető vissza, minden célok legcélabbja a pénz, minden értékek legértékebbje a pénz. Sőt, más cél, más érték nincs is valójában, csak a pénz, minden informális célunk formálisan pénzzé alakítható. (Magyarul: többször felszólítják a közönséget, hogy mindenek előtt fogalmazzák meg céljaikat. Ezek a célokat viszont nemes egyszerűséggel gyakorlatilag egy céllá összpontosítják: legyen sok pénzed, hát nem erre vágysz?!) Itt olyan álmod, hogy mondjuk „tanárként békében és tisztes szegénységben szeretnék élni, a gyerekeimet becsületre akarom tanítani” vagy „szeretnék elolvasni egy verseskötetet a Dunaparton munka után” nem lehet. Itt az álmok mindig kézzel fogható, (sok) pénzért megvásárolható matériumok: luxus utazás („véletlenül” minden fellépő éppen onnan érkezik haza tele fényképekkel), luxusautók, luxuskörülmények. A polgári munkáknak, tanult szakmáknak nincs jelentőségük, értékük: azok itt már csak a „butasággal”, „időpocsékolással” eltöltött tevékenységek, „tévutak”, azokba boldogságot lelni nem lehet (ha mégis lelsz, akkor lúzer vagy és nem itt a helyed). A fellépők gyakran a túlzott pénzorientáltság ellensúlyozásásra olyan dolgokat is felsorolnak „értékként”, amelyekkel azt próbálják elhitetni, hogy ezek azonban mégis fontosabb értékek, mint a pénz. Ilyen a család, és a szabadidő. Érdekes mód azonban a családdal való kapcsolat annak finanszírozására és az utódok gondtalanságának elintézésében, a szabadidő pedig luxustevékenységek folytatására korlátozódik. (utazgatás stb.), így tehát vissza is jutottunk a pénzhez. Ugyanebbe a pénzkultuszba tartozik még az is, hogy a cég ranglétra szintjeihez különböző értékes drágakövek (Smaragd, Gyémánt), fémek (Ezüst, Platina) neveit adják, ezek szüntelen, rendszeres sulykolásával, említésével egy pillanatig se engedik a hallgatóságnak, hogy a műsor rendezvény ideje alatt nem pénzről szóló gondolatai elkalandozzanak…  
2. KOLLEKTÍV HAZUDOZÁS FENTRŐL LEFELÉ ÉS VERTIKÁLISAN: a neten fellelhető infók illetve bármely Marketing Terven vagy Openen hallottak alapján nem nehéz belátni, hogy az Amwayben egy nagyon szűk réteg az, amelyik piszkosul jól él, azonban a legalsók közül oda feljutni nagyon kicsi az esély (iszonyatos szerencse, és belegondolni is fájdalmas, milyen nehézségek árán), ráadásul az ő feladatuk nem is a „feljutás”, hanem a felső réteg zsebeinek tömése. Ezért a felső rétegeknek lefelé, az alsók felé szüntelen hazudniuk kell, ez evidens, az egész rendezvény is eleve az. Azt sem nehéz belátni, hogy egy-egy alsó rétegben lévő üzlet állandóan pengeélen táncol, hamar széteshetnek a felépített csoportok, és szét is esnek bizonyára nagyon gyakran, ami miatt a magasabban lévők üzleti várakozásai nem úgy alakulnak, ahogy kellene (ez bizonyára általános jelenség minden szinten). Mivel a sikertelenség ténye hamar rombolja a motivációt, így a „szponzor” akkor tesz jót saját magával, ha az alatta lévőktől ezt eltitkolja, ezért álcát ölt: szüntelen mosolyog, sikeresnek hazudja magát, hazudik saját fizetéséről (ez bizonyára általános jelenség). Nehéz helyzetben van azonban az, aki nem így tesz. Hiszen azt látja, hogy körülötte mindenkinek jól megy a biznisz, hiszen mindenki mosolyog, itt mindenki azt mondja, hogy 250-et visz haza lazán 3 hónap múlva és már alig választja el a 21%-tól, ezért védekezésül ő is így tesz, hogy ne nézzék ki a csoportból, nehogy ő legyen a vesztes, a lúzer, a gyenge, a béna: ő is mosolyog, ő is hazudozni kezd lefelé és oldalra is. Az egész rendezvény így lesz egy mosolygó, optimizmust sugalló massza, amely mögött azonban a számítás és a kétségbeesés irányít.
3. VALLÁSI RÉVÜLET (?) – Az egész rendezvényben a leghihetetlenebb, hogy az itt ülők döntő többsége bemondásra elhisz dolgokat, kétségek nélkül elsiklanak a részletek felett, és nem feltétlen azért mert tanulatlanok. Ha a színpadra szólítottak volna engem, az első kérdésem azt lett volna, hogy tegye fel a kezét, aki vallásos. Meggyőződésem, hogy a közönség nagy része felnyújtotta volna a kezét. Feltűnt, hogy mozgássérültek, vakok, süketek, fogyatékosok szép számmal voltak a helyszínen, nekik az egész Amway közeg valamiféle közösségi élmény lehet, kétlem ugyanis, hogy nagy forgalmat tudnának lebonyolítani. Tombolt a paternalizmus és a szolgalelkűség.
4. EMBEREK, AKIK NEM TUDNAK RENDSZERBEN GONDOLKOZNI – A rendezvény közönsége, de inkább úgy mondom, hogy az, aki ezt az egész maszlagot beveszik, láthatóan nem képesek (működő) rendszerekben gondolkozni. Csupa rendszervégeredményt tárnak eléjük, mint elérhetőnek kikiáltott célt (Platina szint, utazás, luxuskocsi stb.), amelyek konkrétan sok pénzt jelentenek, de hogy az adott emberek miképp jutottak el ide, mi is PONTOSAN az a rendszer, amely ezt a mérhetetlen gazdaságot biztosítja, mit kér ezért cserébe az Amway, nos ezt nemes egyszerűséggel nem tárják elénk, ez már amolyan részletkérdés, amit itt csak nem áll le elmondani egy hentesből lett Gyémánt, vagy mi a tököm. Mintha ez nem is lenne érdekes: tombol a voluntarizmus, csak akarni kell és meglesz bármi, ha pedig mégse, abban te vagy a hibás. Feltűnt, hogy nem értik a termék fogalmát. Nem fogják fel, hogy a rendezvény belépőjének ára, az útiköltség, a CD-k, a könyvek mind-mind termékek, ezek ugyanúgy nettó KIADÁSOK, de úgy is mondhatnám: az Amway által nekik átutalt pénzből ezeket eleve le kell vonni, és ennyi lesz az ő hasznuk a buliból, nem pedig CSUPÁN az Amway által utalt pénz. De ugyanígy az idő értékét sem értik: a CD-k hallgatására, a könyvek elolvasására, a rendezvényekre, MT-kre, Openekre eljárkálásra, MT-k megszervezésére fordított idő (+telefonköltség) mind KIADÁS, hiszen ezekre fordított időt elvettük más tevékenység folytatásától (mondjuk ennyivel kevesebbet lehetünk a családunkkal…)
No, első lélegzetvételre ennyi, majd ha eszembe jut még valami írok.

Zottjoghurt Creative Commons License 2008.05.17 0 0 19413

Ahogy várható volt, az Amway UK-t felmentették. Ennyit az EU rendeletekről és betartásukról...

 

High Court dismisses claims against Amway

 

Chuck Norris volt a bíró.
Előzmény: Otto Normalverbraucher (19406)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.14 0 0 19412
végé vége ?
Előzmény: végé (19411)
végé Creative Commons License 2008.05.13 0 0 19411
Köszönöm Jelena, majd igyekszem :-)
Előzmény: Törölt nick (19410)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.13 0 0 19410
Irtam neked választ .... Szerintem csak ólomlábúval elmélkedtünk dolgokon ... egyébként meg az Stroszmájer az én poenom ... neked még nincs ...
Előzmény: végé (19409)
végé Creative Commons License 2008.05.12 0 0 19409

A nekem írt válaszaidból az jön le, hogy picit durcás lettél :-)

Megmondom őszintén a fajtatárs megszólítást nem tartottam humorosnak, sőt...

Mivel van humorérzékem egy általatok kreált "humoros" beszólással válaszoltam, de úgy látom ez viszafelé nem humoros hanem fájdalmas. Kár!

 

A Strosszmajer poén tetszett.

Azt a részt is láttad amikor a doki bocsánatkérés helyett megdicsérte Jelena-t?

Látom szereti a viccet Jelena, kár hogy nem érti!

 

Szóval, csak így tovább a humorral...

Előzmény: Törölt nick (19395)
.psp Creative Commons License 2008.05.10 0 0 19408
http://www.vatera.hu/mososzer_mososzer_helyett_na2co3_68413057.html


Kedves SA8( 40% mosószóda) fan, topic olvasóink figyelmébe.
.psp Creative Commons License 2008.05.09 0 0 19407
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Orgazmusküszöb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: Otto Normalverbraucher (19406)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2008.05.09 0 0 19406

Mit szólnál hozzá, ha 5 rabló rabolna neked, és ezek egyenként 5 további rablót toboroznának, akik szintén neked rabolnának?  

Kb..... :-DDDD

Előzmény: .psp (19405)
.psp Creative Commons License 2008.05.09 0 0 19405
Az utolsót lemagyaritanád nekem?
Előzmény: Törölt nick (19404)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.09 0 0 19404
Baromi jók!!!
Előzmény: Törölt nick (19403)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.09 0 0 19403
Előzmény: missParker (19401)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.07 0 0 19402
Ja persze ha en valaki nagy lennék siri csendben elhallgatnám ....

Miert nem mondtad neki hogy neked meg arany fogad van ... :DDDD
Előzmény: missParker (19401)
missParker Creative Commons License 2008.05.07 0 0 19401

Egy ismerős, aki mellesleg biztosítási ügynök is, próbált beszervezni...a régi ismerettségre való tekintettel elmentem a bemutatóra és vásároltam fogkrémet meg mosóport - vessetek meg, köpjetek le... - kétszer is..addig amíg úgy gondolta, beszervezhető vagyok, mindig megállított az utcán érdeklődött család felől, stb. viszont amint kiderült, hogy ellenállok ennek a remek lehetőségnek, már épphogycsak köszön az utcán...egyszer a postán mögöttem állt, és közölte, hogy már ezüstök vagy mittudomén milyen színűek. válaszoltam neki, hogy remek és befizettem a csekkem.

Előzmény: Floyd1986 (19400)
Floyd1986 Creative Commons License 2008.05.06 0 0 19400
Új vagyok a tmában, épp két ismimmel beszéltem akiket megszállt a dolog. Részt vettek egy ilyen bemutatón, és most utánaolvasva a neten látom nem én vagyok az egyetlen akinek bűzlik ez a dolog. tetszik nekik, látszik a szemek előtt hogy úszkálnak a köteg bakók, és hogy ez zsír ezzel mindenki nyer, audim lesz, stb. És tény van akinek sikerül, nyházán járok sokat, tudom ki az a Gidófalvi, tudja is mindenki róla hogy a zavarosban halászik. Mert ez olyan pénz, nem tisztességes, csak mézzel van bevonva. Le lehet szopatni a népet, nekem legyen sok, harácsolni, aztán a többi dögöljön meg szegényen. Csak nem kéne ezt úgy, hogy közben a mennyei mannával hülyítsék a parasztot. Még csak épp messziről szaglottam a dologhoz, de bűzlik mint hulla a csomagtartóban, én tudom nem vagyok az az ember akinek rinocéroszbőr van a képén, hogy becsapjak annyi embert, hogy abból megéljek. Erre elég taszaly politikus van, szóval dióhéjban: Az amway talán pénzt ad, de emberi értékeket torzít.
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.05 0 0 19399
Korrekt ... :)
Előzmény: tnyerges (19398)
tnyerges Creative Commons License 2008.05.05 0 0 19398
A csodavízről jutott eszembe: olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy a szomszéd városban egy leleményes ember bevásárolt RO-készüléktől az energetizálóig minden lehetséges víztisztító berendezést, és elkezdte iparilag előállítani a tisztított-energetizált PÍ-vizet. 70huf literje, így kb ásványvíz áron vehetem, és nem kellet beruháznom többszázezret. Ha meg időközben rájövök, hogy mégis rákot okoz a tisztított víz (ki tudja), akkor nem veszek többet.

A leleményes ember meg betegre kereste magát vele. Vagy legalábbis megél.
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.05 0 0 19397

Pl az utolsó: "ökológiai rendszerünkben a megfelelő helyen van nevezetesen MLM-el foglalkozik." Minek ezt? Megmondanád? Honnét tudod,hogy nem-e egy dupla akkora IQ-jú embernek veted oda,mint saját magad vagy?(nem tudom,hogy így van-e,csak próbálom mutatni a problémát.)

Ha én lehetek osbi - Te irtad igy - akkor Te lehetsz olmi ...:)

Figyelj olmi .... Ez jaték a szavakkal, a betükkel, a gondolatokkal, semmi más ... Nem fogom belefolytani magam egy kutba ha valaki leparasztoz esetenként vagy valami erősebb megjegyzést tesz rám. Igazaból nem is erdekel. Esetleg csak csak annyira hogy az illetőt tudjam hova tenni annyiban, hogy ő ilyen, erre futotta neki.

 

Beléd is töröltem, töröltük a lábunkat nemkevésszer többedmagammal és mégis megmaradtunk értelmes ember számára elfogadott szinten ...

 

 

Előzmény: bankvilági idegenvezető (19396)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2008.05.05 0 0 19396
Értem én miről beszélsz és át is látom. Nem evvel van a gond. A probléma ott kezdődik általában,hogy mindig belecsempészel egy-egy rövid megjegyzést,ami vérig sérti a delikvenst,ha azt még megpróbálod humoros formában is előadni.

Pl az utolsó: "ökológiai rendszerünkben a megfelelő helyen van nevezetesen MLM-el foglalkozik." Minek ezt? Megmondanád? Honnét tudod,hogy nem-e egy dupla akkora IQ-jú embernek veted oda,mint saját magad vagy?(nem tudom,hogy így van-e,csak próbálom mutatni a problémát.)

Azt javasolnám,hogy próbáld meg az embert magát látni vagy megtapasztalni és ne a gyűlölet vezessen,amit most megpróbálsz eltussolni.:)
Előzmény: Törölt nick (19394)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.05 0 0 19395
Úgy gondolom, hogy egy kis sztorival le tudjuk zárni ezt a történetet.

Volt régen egy korházas sorozat vagy 20 éve a korház a varos szélén címmel. Valami Cseh vagy Szlovák, vagyis akkor meg Csehszlovák gyártmány. Abban volt egy Stroszmájer nevű doki, akit szintén kicsit csípős nyelvvel álldott meg az ég. Mitad isten összeakaszkodott szóban egy olyan nővérkével aki mindig főnökhöz rohangálós típus volt, örökké panaszkodós, viccet nemértő szóval nehézeset. Azt merészelte mondani neki, hogy mondjuk "Jelena ha a hülyeség fájna, akkor maga üvöltene..."

Mi sem kellett több Jelenának elment es bepanaszolta Stroszmájert hogy ezt mondta neki doki, hogy bla bla . Erre be lett hívatva a doki a főorvoshoz - aki mellesleg a haverja volt mivel egy korosztályba tartoztak - Jelenával hogy kérjen bocsánatot a kolegínától, mert mégsem mondhatja azt neki hogy ....

Stroszmájer meg megoldotta a dolgot:

Kedves Jelena ha a hülyeség fájna, akkor maga nem üvöltene... :)

Jelena meg megnyugodott, megkapta amit akart, már nem üvölt a hülye ... Csak a környezete érezte azt, hogy mar megint hülyét csinált magából ....

Szóval, végé visszavonom, nem a fajtád… Egy cseppet sem …
Előzmény: végé (19393)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.05 0 0 19394
Te is beleestél abba a csapdába hogy en génjeinben hordozom jelen esetben azt hogy utálom az MLM illetve a benne dolgozó embereket. Pedig ez nem igy van.

Én egyszerüen szeretek ellenkezni, fricskázni, borsot törni olyan emberek orra alá akiről - ezen igáig - úgy gondoltam hogy méltóak arra, meg van a képességük, hogy meg tudják magukat védeni, van humoruk. Tényleg irhattam volna kollégát is de abban nincs semmi.

Namost ha valaki erre azt irja hogy elmész te az anyádba vagy nevezett tegnap ünnepelt személy picsáját, akkor ezen képességeknek híján van, nincs humora íkúban lightos, ökológiai rendszerünkben a megfelelő helyen van nevezetesen MLM-el foglalkozik.

Azt hittem hogy legalább Te atlatod a helyzetet hisz már "megkomolyodtál" ...
Előzmény: bankvilági idegenvezető (19391)
végé Creative Commons License 2008.05.04 0 0 19393

Ezt a génállomány-AMWAY üzlet összefüggést levezethetnéd nekem, akár priviben is, hogy ne offoljuk szét a topikot.

Szeretnék a "magaslatokban levőktől" tanulni - pl. tőled - ezért örülnék ha megmondanád melyik gén és hogyan befolyásolja az AMWAY üzletépítő hajlamot/képességet.

Ha a levezetésed használható lesz akkor nem MT-t mondunk, hanem megnézetjük a jelölt génállományát - ha jól tudom erre ma már elég egyszerű módszerek vannak -

és csak azokkal fogunk foglalkozni akiknél az általad jelölt gén(ek) hordozzák az AMWAY információt.

Óriási dolog lesz, hogy nem fogunk senkit feleslegesen zaklatni, mindenki happy lesz.

Így fogjuk csinálni, csak küldd a receptet!

...és neked sem kell félned, hogy találkozunk :-)

Előzmény: Törölt nick (19389)
végé Creative Commons License 2008.05.04 0 0 19392

Azt hiszem elég velősen fogalmaztad meg a lényeget!

Vszg "csak" azok nem fogják megérteni, akiknek szólt!

Előzmény: bankvilági idegenvezető (19391)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2008.05.04 0 0 19391
Talán neked is könyebb volna az életet elviselni,abban a felfogásban,hogy ugyanolyan emberek vannak itt is,ott is,hálózaton belül is,kívül is. Hidd el,ha valaki ezt tisztán látja,akkor remélem engem elfogadsz ebben a kategóriában. Voltam a sűrűjében,nem is kicsit és elég autentikus képem van az emberi lélek működéséről.

Tudom nem könnyű elviselned,hisz a lelked mélyén elképesztő haragot táplálsz minden olyan ember iránt,akinek bármi köze is van hálózati tevékenységhez. Érdemes viszont egy kicsit leülni és elgondolkozni,vajon nem volna-e sokkal tisztább neked is a kép,ha belehelyezkednél a másik fejébe-gondolatvilágába.

Először a saját lelkedet kellene rendbetenni és akkor lehet te sem egy háborús zónának fognád fel a fórumozást.

Egyébként meg szokd meg,hogy azt kapsz,amit adsz. Ha barátságot,akkor azt,ha fajtársakat,akkor meg anyád-pi@@ájázást. És ez nem amway függő dolog.......
Előzmény: Törölt nick (19390)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.04 0 0 19390
Továbbiakban meg szóra sem erdemes ...
Előzmény: Törölt nick (19389)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.04 0 0 19389
Nem, miert is kellene ...

De azert hál' istennek nem egyformák a génálományunk :) - mármint vele - igy ilyenfajta mélységekben azert nem találkozunk ... Legalább is én vigyázok rá ...

Előzmény: bankvilági idegenvezető (19388)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!