Kérdezd meg, hogy csavart, jelzőt szokta-e cserélni stb.. ha normális, úgy is elmondja és nyugodtan bízhatod rá. Ha meg nemet mond, akkor még mindig viheted máshova.
Mivel pont a te írásodból vettem ki, hogy ez nem egyszerű játék (egyszer használatos csavar, szintmérő csere,stb.), félek, nehogy mellényúljon valamiben. Mondjuk végignéztem az olajcserét, ahogy kikapta a v6 cdi-ből a két légszűrőt, az alapján nem először lát ilyet.
Elbizonytalanodtam, naaa :-) (meg féltem a szép autómat)
Ugye úgy csináltuk, hogy a kálvária közepette lehessen használni a kocsit, hogy mivel gyujtás le/fel megoldotta a vészt így használta, és igyekezett finoman közlekedni, hogy ne balhézzon, majd ha már a gyujtás le/fel sem oldotta meg, eljött, és kiütöttük.
Mostmár viszont vész marad, diag (launch/star) nem komunikál a váltóvezérlővel, ill nem tud vele komunikálni, és egy másik helyen sem, szal kizárva, hogy ennyi diag legyen szar ugye egyszere. Amúgy a vezérlőt Zolitól veszi, mondtam neki, ha személyesen megy ki érte, nézzen be Hozzád is, hogy személyesen is lásd az esetet, hátha észreveszel valamit ami felett esetlegesen én átsiklottam..
Én nagyrészt Comma olajokat használok, a mobil gyártja, és a 7GT-be ennek a márkának egy speciális full szintetikus változatát, ami kimondottan a 722.9-re készül. Mert ugye ebbe nem a sima dextron kő.
Képzeld amúgy, úgy néz ki a clk vészüzemes rejtelme talán mególdódik, már kiütni sem lehet, mert a diag nem tud komunikálni a vezérlővel, így valszeg az ment el szabira. Igaz, ezt a Gulyás Sanyi mondta is, hogy szerinte az lesz...
Hát igen szemét a szerelő, elvárja, hogy a gyári alkatrészekkel gyári minőséget produkáljon az autó. De különben igaza van , mert a 7g tronic nem szereti a febit, észrevenni a külömbséget a gyári és az utángyártott között. Én nem cserélném le a szerelőt.
Ilyen esetben, ha bizonytalan a váltó előélete, felfogom a leengedett váltóolajat , tárolom kb 3-4 hétig, ha szarakodik, vagy összeomlik a váltó visszakerül egy adalékkal. Ha leengeded, hagyod kicsorogni 9.7 liter olaj. A leeresztő csavaron keresztül kell feltölteni, olajszint ell a diag 45 fokos olajnál legyen maximumon.Vegyél az olajteknőbe egy új szintjelző csövet, mert leeresztéskor, ha öreg törik. Az olajtenő csavarjai a 7g tronicnál titán ötvözet EGYSZER HASZNÁLATOSAK. Itt mindent megtalálsz.