Teljesen szubjektív vélemény, persze.. szvsz nem volt szerencsés a típusválasztás a Saab mellett / után. A Nissan erősen leszálló ágban volt, talán a legzsengébb japán.
Pedig pont kedden gondoltam rá ha már BP-n jártam hogy be kellene ugrani még visszaállítanti egy funkciót (kulcson hosszú gombnyomásra ablakok le / fel ,meg tükör ki/be hajtogatás) amit annó az ICM csere próbálkozással szintén offoltak, de akkor mindegy. Meg annyira nem fontos. : D
A hónapban egész sokat mentem a géppel az eddig autózási szokásaimat tekintve.
Szerencsére eseménytelenül, egy apróságot leszámítva bár ez már régóta jelentkező történet. Valószínűleg az egyik kerék fordulatszám jeladó kábele ki van dörzsölődve, vagy oxidálódva. A lényeg hogy olykor megjelenik a stability control failure. Ilyenkor az út hátralévő részén természetesen jelen van a figyelmeztetés, majd a következő indításnál még visszajön utána pedig ismét rend a lelke mindennek.
Ezért is nem szántam még rá magam hogy elkezdjem firtatni a történetet. Egyébként nem gyakori jelenség és jellemzően mire tudnék vele foglalkozni addigra nyoma sincs a problémának.
Az egyik olasz cimborám egészen friss járgánya volt. A srácnak lövése nem volt, hogy "mitől gurul az autó", a faterja kötődött az autóiparhoz, ő lelkesen magyarázott.
A szèpsèg relativ fogalom, de egy jol kinèzõ Fiat😎159es könnyen rabul tudja ejteni,az erre fogèkony, tekintetet.....
A Holden eredetű üzemanyag temetőt [ar159V6]...nos, èn, nem erőltetnèm....biciklilànc erőssègű vezèrmülanc.... kelletlenül leforgò, de legalàbb szomjas motor......massziv, de olommal kiõntött beton fürdõkàd merevsègű ès sùlyu karosszèria.....ime modern korunk, könnyű ès kõnnyedèn vezethetõ èlmènyautòja.....
egy zar116....kezdetű alvàzszàmot viselő autò, valòszìnűleg pironkodva pròbàlnà tagadni a rokonsàgot...
Na ja....egyszerü konstrukciók és az ebböl fakadó végtelen megbízhatóság.
1972-ben egy Alfa 1750-nel Bp-től Sziciliáig gurultam. Baromi érdekes motor volt. Egy mechanikus befecskendezéssel működött, akkor se sokan ismerték, ma már alig-alig valaki. A SPICA bef. lelke egy mechanikus üa. szivattyú, a hajtást a főtengelyről kapta. Egy "bütyköstengely" nyomórúdon keresztül intézte az üa. összenyomását. Meglehetősen problémás kütyü volt, csak nagyon felületes ismereteim voltak, mára még annyi se... Most ránéztem, kb. 14e db ilyen motor készült.
Volt g y à r i l a g. 280lovas, 1750 tbi, mechanikus sperres vàltòval. Az nem volt tùl sz@r. Több mint 1 màzsàval könnyebb is volt a bòdè, mint a Serie1-nek....
A
Az 1.9 16 v diesel remekül hùzhatò....stabil 250-260 lòig, mèg tartòs is lehet.
A 2liter jtdm ugyanaz tökben, csak eur5 ès 1 literrel tõbb gàzolajat iszik mint azeuro4es egykilences....
Ìr6nèk litàniàt, de androidròl szakadoòs 4G-vel plusz ingadozò vèrnyomàssal...nos nem olyan könnyű.
Nekem nem kène 1ik 159es sem, az elődjèből, a 156bòl volt, mind a 2 fèle busso motorosom, azokban a motor jò volt. [ 2.5 ès 3.2 ]
Volt szintèn sportwagon bòdèban 2.4 20V olajkàlyhàm, magàhoz kèpest, az sem volt tùlzottan òtvar. A hengerszegèny verziòkat, pàr 1000km erejèig pròbàltam ki....
159est sajnos tùl sokat làtok közelről....
A legfiatalabbak 2012esek....2025öt ìrunk.
A 1750 TBi , gyàri 200 lòval, olyan, mint egy dìzel passat kombi, csak halkabb a motorja., a
Akocsi nehèz mint a sàr , de legalàbb szűk belülről.
Az összeszerelès / anyagvàlasztàs ...beltèr, nos, a közèpkategòria alja, talàn közepe.
A legmegbízhatóbb az 1.9 cdti, de az kerreg.. a benzinesek vagy lomhák, vagy iszákosak. Nekem ezzel az 5 hengeressel kéne, hengerfej problémák ide vagy oda. :-)
Nem ismerem, de a 159-es szép, és olvastam, hogy a 6 hengeres mororokkal nehezen kezelhető, orrnehéz az autó, de az 1.7TBi erős és könnyű. Mint kiderült, iszákos is. Bármilyen tapasztalat érdekel, vezethetőség, jellemző hibái...