Keresés

Részletes keresés

Freedom of mind Creative Commons License 2 órája 0 0 176911

8 és fél év alatt elkoptak az 54-es kerámia kések? Normális körülmények között egy otthon használt őrlő esetében ez csak akkor lehetséges, ha nem pusztán kávé kerül a kések közé. Sajnos előfordul, hogy idegen testek, homokszemek sőt apró kavicsok, kövek keverednek a kávébabok közé. A Segafredo pl. hírhedt erről. 
Egy acél késnek nem annyira árt de a kerámia nem csípi az ilyesmit.

Előzmény: blaze73 (176909)
halfpig Creative Commons License 17 órája 0 1 176910

Volt amúgy látható kopás?

Előzmény: blaze73 (176909)
blaze73 Creative Commons License 1 napja 0 0 176909

A 8.5 éve használt Vario-ban ma megvolt a kerámia késpár cseréje :

Az eddig (is) kedvelt Mokambo Decaffeinato-ból a második shot (első ment a lefolyóba) olyan durván nagyot szólt a marcipános étcsokis szaloncukor Íz, hogy a fal adta a másikat 

Szóval 8.5 év használat után nem volt rossz döntés a késpár csere  

_MrB_ Creative Commons License 1 napja 0 0 176908

Az egyre rosszabb minőség miatt bedől az egész :D

Előzmény: Nibiru (176907)
Nibiru Creative Commons License 1 napja 0 0 176907

Utánanéztem, igazad van.

1999 a Saeco felvásárolta a Gaggiát

2009 a Philips felvásárolta a Saeco-t.
2019 ?   :D


Előzmény: H_G (176905)
stukov1 Creative Commons License 1 napja 0 0 176906

Megcsinálták a DeLonghi automatát (ESAM4500)!

Tömítéseket cseréltek, meg szétszedték a kazánt - 14ezer volt az egész.

Örülök, hogy nem volt komolyabb baja. Később azért jöhet egy karos is... valamikor.

Köszönöm a tanácsokat!

Előzmény: H_G (176780)
H_G Creative Commons License 1 napja 0 0 176905

Ez nem így volt emlékeim szerint, henem először a Saeco vette meg a Gaggiát (és kezdte árulni ezen a néven a saját gyengébb technikáját), amikor a Philipsről még szó sem volt.

 

Előzmény: Nibiru (176902)
Nibiru Creative Commons License 1 napja 0 0 176904

Köszi a linket.
Szerintem meglepő, két okból is. Egyrészt pont mostanában (a Philips megjelenése után) kezdték lecserélni a Gaggiákban az alut acélra (lásd pl. régi és új Classic témát) erre most bevisznek a Gaggia palettájára egy alusat? Másrészt meg a Poemia acél bojlerének jobb volt a hőtartása, bármily meglepő.
Persze, hogy megtartják a márkaneveket, hiszen a Philips mindig is ezt csinálta. Felvásárol jó neveket, hogy aztán mindenféle költségcsökkentésekkel alacsony színvonalú, de magasabb árszintű termékeket értékesíthessen. Az viszont nem egységesítés, ha a Saeco termékét a továbbiakban Gaggia márkanév alatt adják el. Inkább egy múlt századi piaclefedési és -felosztási kísérletet látok ebben, ami az Internet korában kissé röhejes, főleg, hogy mindkét céget ugyanaz a harmadik mozgatja.  

Előzmény: Giuseeppe (176903)
Giuseeppe Creative Commons License 1 napja 0 0 176903

Ezen az oldalon azt írják, hogy alubojleres

 

https://www.coffeeitalia.co.uk/gaggia-viva-prestige-al-sl-230.html

 

ami a Gaggia márkanév alatt nem is volna meglepő. Ránézésre ugyanaz a nyomásfokozós kar van rajta, mint  Saeco gépeken. Nem vagyok marketinges, de gondolom, a két márkanevet azért tartják meg, mert bevált, az alkatrészeket meg azért egységesítik, mert úgy olcsóbb.

Előzmény: Nibiru (176902)
Nibiru Creative Commons License 2 napja 0 0 176902

Sziasztok, egy barátom küldött nekem egy képet egy Gaggia Viva nevű gépről, kérdezve, hogy az jó-e.
A gép kívülről abszolút úgy néz ki, mint a Saeco Poemia, de hogy mi van belül, arról semmit sem találtam. Valaki?

Tudom, hogy a k. Philips mindkét cégre rátette a kezét, de mi értelme annak, hogy egy hajdani Saeco termékvonalat átvisz a Gaggiába minden változtatás nélkül??? Normálisak ezek?
A Poemiáról tudtam volna beszélni a srácnak, mert amikor én vettem a kis Delonghi-t a Poemiát azért vetettem el, mert a régi 130-as acél bojlert lecserélték egy 110-es alumíniumra, ami több szempontból sem volt szimpi.
De hogy most miből van összerakva ez a gép, hogy Gaggia Viva néven futtatják, fogalmam nincs.

aranyarpi Creative Commons License 3 napja 0 0 176901

Sziasztok!

 

Egy jó kis HX es gépet kínálok eladásra  IZZO ALEX hx. és egy MAZZER S JOLLYEladó

Eladás előtt kicseréltem a kopó alkatrészeit, vízkőtelenítettem, a javítás 45 e volt csak otthon használt.

Nagy bojleres, Gyorsan bemelegszik Vízhálózatra volt kötve de a tartály helye is megvan. Nálam a csap mellet volt a gép és a csapon egy elosztóval. percek alatt beköthető.

 

a MAZZER SJ RA az elműlt 1 évben kb 80 e költöttem késtartókat csapágyakat cseréltem, a tökéletes őrleményhez. lefényeztem és végül egy új gyári kés került bele és karba őrlősre alakítottam. 

 

egyben adnám el 300.000ft. ért. 

 

további infót emailben tudok adni.(a profilomon publikus a mailcímem) képek a linken elérhetők.

 

 

https://drive.google.com/open?id=1WfY2fyBJdYEINdggqsXDrjL2t6YpF8un

Giuseeppe Creative Commons License 3 napja 0 0 176900
Előzmény: Giuseeppe (176899)
Giuseeppe Creative Commons License 3 napja 0 0 176899

Könnyen lehet. A kávégépek nagy kópék, időnként országról országra változtatják a nevüket.

Előzmény: kopiteki (176898)
kopiteki Creative Commons License 3 napja 0 0 176898

Srácok, jól látom, hogy a Mio star automata egy Saeco vienna?

Nibiru Creative Commons License 4 napja 0 0 176897

Én inkább óvatos János vagyok. Jobb ha az ember kizárja az emberi hiba lehetőségét. Egy acél kazánnál nem gond az agresszív vízkőtelenítés.

Előzmény: Katoczi (176895)
Nibiru Creative Commons License 4 napja 0 0 176896

Franciául nem tudok, így gőzöm sincs mit mondanak róla, de ha ránézek erre a gépre, nagyon nem a minőség jut róla az eszembe. Az biztos, hogy a designert nem fizették túl. Úgy néz ki mintha a Szovjetunióban tervezték volna NDK exportra, vagy fordítva. Még az is lehet, hogy jó, de annyira csúnya szegény, hogy nem szívesen nézném a konyhámban. Lehet, hogy épp ezért volt 28-ért akciósan.
(A thermoblokkos gépekről amúgy jókat olvastam régebben, és nem tartom őket ördögtől valónak.)

Előzmény: Giuseeppe (176884)
Katoczi Creative Commons License 4 napja 0 0 176895

Szerencsére félelmed alaptalannak bizonyult. A lefőtt kávéban minimálisan magasabb az Al koncentráció a vízhez képest. A rohadó alukazán oka a túl agresszív vízkőtelenítés, így a kráterek anyaga távozik is az öblítővízzel.

Előzmény: Nibiru (176894)
Nibiru Creative Commons License 4 napja 0 0 176894

Nem csak olcsósága (használtan vettem), hanem amiatt esett anno a választásom erre a kis Delonghira, mert acél kazánja van. Nem szeretnék alu kazános gépet. Láttam már alu kazánokat rohadni belülről és az alumíniumnak az emberi szervezetre gyakorolt hatásáról, a különféle okckázatokról sok mindenfélét írtak az elmúlt évtizedekben. 

Előzmény: Horyk777 (176883)
ogrEicsab Creative Commons License 6 napja 0 0 176893

Na akkor a jó link:

https://vimeo.com/290002434

Előzmény: ogrEicsab (176892)
ogrEicsab Creative Commons License 6 napja 0 0 176892

Ez való igaz, hogy ez a funkció tök felesleges, de a fórumtárs ilyet keres, ezért említettem meg eme két típust. Nekem a melóhelyen egy Dosata teljesít szolgálatot és soha nem használom a programozható gombokat, viszont! Ebben a típusban - és csakis ebben a Gaggiák közül - van egy nem programozható és nem kikapcsolható előáztatási funkció, amitől ezek a gépek olyan ízvilágű és annyira finom kávét készítenek, amit az otthoni full tuning, szétszűkítőzött Classic-kal ( amiben van nyomásszabályozó is ) sem tudok reprodukálni. Alábbi linken egy video a csapolásról, amin jól látszik, hogy milyen lassan épül fel a nyomás. Szóval ha nem is a programozható gombok miatt, de egy ilyen gép aranyat ér! 🙂

https://vimeo.com/user37039795/review/290002434/9bf6715c0e

Előzmény: H_G (176890)
Giuseeppe Creative Commons License 6 napja 0 0 176891

Ez igaz, a tönkremenés előfordulhat. Nekem is volt Krupsom, még a 2 éves garanciaidőn belül elromlott, valami elektronikai gond volt vele. A megoldás a "cserével javítás" lett, mármint kaptam egy új készüléket:) Utána az még évekig működött.

 

Ugyanakkor Gaggiám is volt, akkoriban huszonéves lehetett, kb fél  év után elkezdett ereszteni a gőzölőcsap. Kíváncsiságból szét is sszereltem (nem mintha reményem lett volna összerakni), de már a bojlere is olyan rossz állapotban volt belülről, hogy még csak el sem adtam, hanem kidobtam.

 

Két olyan gépem volt/van, amivel semmilyen műszaki gondom nem volt/nincs, a DeLonghi Bar14, amit 1-2 év után kiváló állapotban továbbadtam, és a Rancilio L6-os, ami pedig egy ősrégi vendéglátóipari dög.

 

Szóval én nem hiszek a Gaggiák örökéletűségében, hiszen azok is csak háztartási gépek, de tény, hogy a Krups sem arról híres.

Előzmény: H_G (176888)
H_G Creative Commons License 6 napja 0 0 176890

Azért olyan ritka, mert ez rossz ötlet. Semmilyen automatika nem tudja olyan jól kimutatni a szőkülés kezdetét, mint az emberi szem, márpedig akkor véget vetni a csapolásnak sokkal fontosabb, mint hogy mindig egyforma legyen az adag ml-re. Kevésbé kockázatos (bár szerintem továbbra is felesleges) mérőpohárba csapolni és a csészébe áttölteni, ezt sokan csinálják.

 

Előzmény: ogrEicsab (176887)
Horyk777 Creative Commons License 6 napja 0 0 176889

DeLonghi EC 685 Dedica : https://www.arukereso.hu/kavefozo-c3174/delonghi/ec-685-dedica-p360194403/?gclid=CjwKCAjwuO3cBRAyEiwAzOxKsg5VEhtkHBFU77AdeY-6omTMuX2aF4KtJjjPAEqOPTBucAh4hvT4ZxoCdN8QAvD_BwE

 

Havernak ilyen van, de az eredmény meg sem közelíti a Gaggiával készített kávé minőségét.

Előzmény: stukov1 (176885)
H_G Creative Commons License 6 napja 0 0 176888

Egy bemutató során nem derül ki a készülék tartóssága. A Krupsokéról régebben sokat lehetett olvasni, küönösen MrB hozzászólásaiban -- meg is lep, hogy vannak itt annyira újak, akik ezt a sztorit nem ismerik! Művészet őket hosszabban életben tartani. (Szemben egy régeben gyártott Babyvel, azok évtizedekig működnek gond nélkül.)

 

Előzmény: Giuseeppe (176884)
ogrEicsab Creative Commons License 6 napja 0 0 176887

Igen, a Gaggia Baby Dosata és a Dose is ilyen, de ritka mint a fehér holló sajnos.

Előzmény: Giuseeppe (176886)
Giuseeppe Creative Commons License 6 napja 0 0 176886

Igen, ez nem automata, kézzel kell leállítani a csapolást. Egyébként eszpresszóhoz nem a legjobb választás, nyomásfokozós szűrője van, ami inkább habot produkál, mint cremát. Én kifejezetten a gőzölés miatt említettem, mert annak a mennyisége ennél nem függ a bojler űrtartalmától. Amíg van víz a tartályban, addig gőzölhetsz a thermoblockon keresztül.

 

Viszont rémlik, hogy a Gaggia Baby-nek létezik egy Dosata nevű típusa, azon be lehet állítani adagokat. Nem kizárt, hogy találsz olyat használtan 40 körül.

Előzmény: stukov1 (176885)
stukov1 Creative Commons License 6 napja 0 0 176885

Ez a Krups is olyan, hogy nem lehet vele kétszer egyforma adag kávé csinálni... addig engedi a vizet amíg le nem állítja a kezelője. Be kell jelölni a csészét? Vagy stopperrel méri a lefolyást?

 

Van olyan ebben az árkategóriában (40ezer) ami tud 1-vagy 2 csésze kv-t leengedni magától?

Előzmény: Giuseeppe (176884)
Giuseeppe Creative Commons License 6 napja 0 0 176884

Vagy egy thermoblokkos gépet a Delonghi mellé. Ez a video franciául van, de magát a gépet itthoni webáruházakban is láttam, 40 ezer körül. Sőt, egy ideig valahol akciósan 28-ért. A gőzteljesítményét kifejezetten dicsérik, és azt is, hogy van benne valamiféle nyomáselengedő berendezés (a solenoid nevet nem emlegetik), de tény, hogy gőzölés után a thermoblockban maradt víz nem a tartályba megy vissza, hanem a csepptálca felé távozik. Ez a videón is hallható.

 

https://www.youtube.com/watch?v=06M-AlVdYhg

 

Ami a video objektivitását illeti, az tény, hogy ezt a gépet ők is forgalmazzák, szóval kifejezetten rosszat nem mondanának róla, de úgy általában ezekben a bemutatóikban azért a gépek hibáit/gyengeségeit is megemlítik.

Előzmény: Horyk777 (176883)
Horyk777 Creative Commons License 6 napja 0 0 176883

Miért nem veszel pl. egy Gaggia Babyt?

35-40 ezerből megvan, és normális habot tudsz vele készíteni.

Illetve ha Gaggia Baby Twint veszel az meg ráadásul két kazános.

 

Előzmény: Nibiru (176882)
Nibiru Creative Commons License 2018.09.14 0 0 176882

Ma reggel két adag cappuccino elkészítése kapcsán jöttem rá, hogy a szoknya nem igazán oszt vagy szoroz. Ha a kiöntőt megdöntve, átlósan húzom rá a csőre, akkor egészen mélyre leérek. A fő gond ami még mindig fennáll, hogy a kiöntőben túl sok nagybuborékos hab marad. Óvatosan öntve át a tejet a csészébe el lehet kerülni, hogy kitóduljon az egész, de valamennyi ebből óhatatlanul az ital tetejére kerül.
A múltkor elfelejtettem írni, hogy a legjobb eredményhez érdemes két szakaszban készíteni a habot, azaz hagyni kell, hogy a kazán újra felfűtsön, mert ha nem, akkor bár fülre olyan mintha egyfolytában nyomná, de a gőznyomás nem elég. H_G-nek igaza volt, kicsi ez a kazán. Legalábbis ahhoz, hogy egyetlen menetben hozzon megfelelő minőségű habot. Ez a probléma akkor is fenn fog állni, ha kicserélem a csövet.
Talán, ha a gőzölés előtti vízleeresztést annyira elnyújtanám, hogy újra felfűtsön a kazán... na ezt majd még megpróbálom, de őszintén szólva már a fülemen jön ki a cappuccino, főleg, hogy nem is igazán vagyok oda érte, úgyhogy most néhány nap szünet. :D

Előzmény: Ludovicus (176878)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!