Keresés

Részletes keresés

haromegesztizennegy Creative Commons License 2 perce 0 0 177840

-A garatból mivel pucolod/szeded ki a maradék őrleményt?

(Ha adagonként darálsz és nincs töltve a tölcsér állandóan!)

Előzmény: vinjo (177838)
Giuseeppe Creative Commons License 2 órája 0 0 177839

Köszönöm, ezt is megjegyzem.

Előzmény: vinjo (177838)
vinjo Creative Commons License 2 órája 0 0 177838

Nekem kb. 4 éves a 702-esem, a tartály alján nincs semmilyen elzáró retesz.

Ha tapadó felületen áll a gép, nem kel tartani, elég érzékeny a kapcsoló gomb.

Előzmény: Giuseeppe (177828)
Mylord3 Creative Commons License 3 órája 0 0 177837

Én másképp gondolom. Valszeg, nálam a KV-zó, és a KV-házban való KV-zás élménye is talán mást jelent. Ennyi.

Előzmény: H_G (177826)
Mylord3 Creative Commons License 3 órája 0 0 177836

Kösz, szerintem az enyémen ilyen nincs, mint ezen a videón lévőn. De tényleg megnézem!!

Előzmény: Giuseeppe (177831)
Mylord3 Creative Commons License 3 órája 0 0 177835

Én is megnézem most már csak azért is az enyémet otthon!! :-)

 

Lehet, hogy én már keverem a 802-esemmel, hogy azt akartam egyszer szétszedni babbal együtt, nem is tudom, csak arra emléxem, hogy szentségeltem nagyon. Igazából az egész úgy jött össze, hogy előbb üresen szétszedtem, kipucoltam, majd a tartályt KV-val feltöltve akartam indítani az őrlést, és vmit elcseszhettem az összerakásnál, ezért akartam levenni újra a tartályt..., na akkor jöttek a szemek. A 802-esen amúgy elvileg kívülről van retesz..., én nem használom/tam.

Előzmény: Katoczi (177832)
ogrEicsab Creative Commons License 3 órája 0 0 177834

Mint ahogy én is a napokban megtudtam, 702-n belül is volt egy modellfrissítés, az újabbaknak nem levehető a babtartálya!

Előzmény: Katoczi (177832)
Horyk777 Creative Commons License 3 órája 0 0 177833

A tartály alján van, ahogy lecsavarod az bezáródik. 

Előzmény: Mylord3 (177830)
Katoczi Creative Commons License 3 órája 0 0 177832

Megnézem hamegyek délben kávézni. Lehet, hogy nem úgy van ahogy emlékszem????

Előzmény: Mylord3 (177830)
Giuseeppe Creative Commons License 4 órája 0 0 177831

Köszönöm, ez hasznos volt.

 

@Mylord: én ezen a videón láttam a reteszt

 

https://www.youtube.com/watch?v=t-9Kw_viGMc

 

csak közben az edigitalnál nézegettem az őrlőket, és a CM 702-esnél azt írják, hogy nem levehető a tartály, a drágábbik verziónál meg azt, hogy igen.

Előzmény: Katoczi (177829)
Mylord3 Creative Commons License 5 órája 0 0 177830

A 702-nél hol van az a bizonyos kis retesz? Egyszer én is próbáltam KV-babbal együtt levenni a tartályát..., még mindig találok KV szemeket a konyhában a legeldugottabb helyekre begurulva, szétszóródva.

Előzmény: Katoczi (177829)
Katoczi Creative Commons License 6 órája 0 0 177829

Le lehet venni a babtartályt, ahogy elcsavarod egy kis retesz elzárja a kávé útját, de a kések fölött elég sok marad (kb egy duplányi). A gépet tartani kell, nem annyira érzékeny a gomb mint amennyire könnyű a daráló. Pár kis tapadókorong megoldaná azt hiszem, de nem tartozék.

Előzmény: Giuseeppe (177828)
Giuseeppe Creative Commons License 13 órája 0 0 177828

Graef-tulajoktól szeretnék kérdezni.

 

A CM 702-es tartálya levehető úgy, hogy benne vannak a babok? Láttam olyan videót, ahol letekerik a tartályt, és ennek során bezárul az alja, de olvastam olyat is, hogy a tartály "nem levehető". (Nyilván nem abszolút értelemben, hanem úgy, mint pl az Iberitalnál, ahol csak a babok kiöntése után érdemes levenni).

 

Ja, és ha pl vki a kis őröltkávé-tartályba őröl, akkor kell a gépet tartania hátulról, vagy van annyira érzékeny a gomb, hogy a gép nem mozdul el?

 

Köszi a válaszokat.

vinjo Creative Commons License 16 órája 0 0 177827

Ha olyan a géped, akkor nem választás kérdése a nyomásfokozó használata...

Előzmény: SLX-350 (177824)
H_G Creative Commons License 20 órája 0 1 177826

Frászt hozza. Ördögtől talán nem való, de kár volt feltalálni.

 

Előzmény: Mylord3 (177825)
Mylord3 Creative Commons License 22 órája -2 0 177825

Az olaszpresszó blog szerzője, gazdája, Károly, szerintem itt elég érthetően írt mellékesen a nyomifokiról, amely az én véleményem szerint is azért korántsem az ördögtől való veszedelem, otthon is hozza az átlagosnál jobb KV-házi KV-ital minőségét, ha mással talán nem, de az illúziójával mindenképp.

 

https://olaszpresszo.hu/saeco-aroma/

Előzmény: SLX-350 (177820)
SLX-350 Creative Commons License 22 órája 0 0 177824

Köszönöm, ez így teljesen világos, ma sem keltem fel hiába! :)))

Azt hiszem én kihagyom a nyomásfokozót, inkább a daráló beállításával és a szűrővel (szimpla vagy dupla) fogok variálni.

 

 

Előzmény: Katoczi (177822)
zoolee10 Creative Commons License 22 órája 0 0 177823

Szia!  Nem volt belekövesedve. A központi le volt kenve. Valamennyire foglalkoztak vele ez látszik. A kazán 1:44-alatt felfűt. Gondolom, ha a végét járná több lenne az idő.

Előzmény: Nemethferii (177811)
Katoczi Creative Commons License 22 órája -1 3 177822

Ideális esetben a magas (9 bar) nyomással szemben a megfelelő finomságúra darált és tömörített kávé képez ellenállást, hogy kb fél perc alatt 30-50g ital készüljön a 15-20g őrölt kávéról. Mivel ez egy elég sokváltozós egyenlet, és az emberek jelentős része nem akar pepecselni, így otthoni alap gépekbe nyomásfokozó kerül, így a túl durvára darált kávéval is felépül a nyomás, így előre darált kávéval is iható a végeredmény. Mivel ez az eszköz megnöveli az kávé és a szűrő együttes ellenállását, így az egyébként optimális szemcseméret esetén befullad a gép. Így hiába van darálód nem tudzs igazán finom végeredményt elérni semmilyen kávéból (cserében az előre darált nem megy a lefolyóba mind).

 

Miért kell a daráló? Itt nagyon jól összefoglalta Hifis50 nevű fórumos kolléga: https://prohardver.hu/tema/kave_topic/hsz_43575-43575.html

Előzmény: SLX-350 (177820)
M packet Creative Commons License 23 órája 0 0 177821

Szia!

 

Ha megveszed a normál acél kart, darálót, tamper (53mm), mérleget  van esélyed arabikából is minőségi kávét készíteni ezzel a géppel!

Recept: 20 perc bemelegítés, majd a gőzzel pluszba tudod melegíteni a vizet, a bojler leeresztésével pedig visszahűteni! Közben egy maghőmérővel méred a kifolyó víz hőmérsékletét és ki kísérletezed az adott kávénak megfelelő hőmérsékletet! Egy füzetbe érdemes feljegyezni  kávé fajta, daráló állása, hőmérséklet ! :) 

Vicces de egy olcsó géppel ez egy ilyen sport!:) 

Előzmény: valakihundai (177813)
SLX-350 Creative Commons License 23 órája 0 0 177820

Mi a t....öm az a nyomásfokozó? Mire jó (és mire  nem)?

Előzmény: 1,8i (177795)
Horyk777 Creative Commons License 27 órája -1 2 177819

Nincs itt gond, kettőnek szarvasija van! :-)

Vagy dislike fétise.

Nem fogják kifejteni, hogy mire is nyomott mínuszt.

Anyámnak is hiába csinálok kávét, neki sem ízlik csak a szarvasiból amit lefőz.

Előzmény: Katoczi (177817)
Saughassy Creative Commons License 27 órája 0 0 177818

Egy kivetelevel negyedesek, nem olyan sok az. Mas kerdes, hogy meg mindig nem tudtam belekezdeni, mert a Hausbrandtom nem futott ki.

Előzmény: Katoczi (177804)
Katoczi Creative Commons License 28 órája -3 1 177817

Lehetne rá hosszabban is válaszolni, de fölösleges. Ment a "+1". A "-1"-es olvtársak meg kifejthetnék, hogy hol van a gond, megérne egy pár sort.

Előzmény: heted7 (177816)
heted7 Creative Commons License 1 napja -4 11 177816

Ami most jön, az privát véleményem, nem biztos, hogy mindenki osztja itt.

 

Röviden: igen, jobb lehet nyomásfokozó nélkül, de sokat kell küzdeni érte.

 

Bővebben:

 

Az, hogy mi a finom, szubjektív. Van aki Big Mac menüt eszik a szülinapján, mert az a kedvence, másoknak az egy Michelin csillag még kevés. Tulajdonképpen valószínű boldogabb az első kategória, hiszen könnyebben, olcsóbban és valószínűleg gyakrabban jut számára kedves koszthoz. Neo, itt van a kék és a piros tabletta, válassz...

 

Saját példámat hadd meséljem el, hogy tudd, mi várhat rád. Én évekig boldog voltam a Szarvasi Eszpresszó nevű gépemmel, aminek a főztjét ma egyszerűen képtelen vagyok meginni. Akkoriban imádtam. Elromlott, akkor vettem a Poemiat, mert nem volt drága, és ígéretesebbnek tűnt. Az is volt. Csakhogy képtelen voltam rajta bármi értékelhetőt főzni. Ez is relatív persze, sok ezren, talán millióan használják boldogan az ilyesmi gépeket.

 

Mindegy, én nem szerettem amit vele főztem, és kétségbeesésembe ehhez a fórumhoz fordultam.

 

Itt azt mondták, vegyek egy rendes darálót, ami legalább annyiba került, mint a gépem. Nem sok kedvem volt hozzá, de végül is beadtam a derekam. Egy fórumtárs segített, kidobtuk a nyomásfokozót a karból. Vadi új gépet szétbarmolni! Ez is fájt. Megvettem az Auchanban kapható legdrágább kávét, pedig jó nagy volt a választék. A srác megkóstolta, és kb. kidobta a kukába. 9000 Ft volt a kiló! Fájt a szívem, gondolhatod. Tanulópénz, így látom utólag. Jó fej volt, adott egy zacsival valami sokkal olcsóbból. Kétségkívül százszor jobb volt.

 

Frusztráló hetek, hónapok következtek. Néha sikerült a kávé, és akkor tényleg jó volt, de gyakran nem. Sokat kellett gyakorolni. Végül vettem használtan egy másik kávéfőzőt (a Poemia árának feléért, harmadáért), a Poemiat meg elajándékoztam családon belül. Vettem hozzá egy tampert: egy fórumtárs nem túl sok pénzért csodás kis tampert esztergált nekem. Kipróbáltam pár kávéfélét, és egynél egyelőre megállapodtam.

Azóta nem tudom meginni az ismerősöknél otthon főtt kávék nagyját és nem ízlik a kávézók, éttermek kávéjának nagy része. Neves kávézó láncok kávéi sem. Mondjuk azért megiszom, ha úgy alakul és kell a koffein. Ja igen, sosem rakok sehol bele tejet vagy cukrot. Az íze érdekel. Cserébe, ha néhol jó kávét tudok inni, az igazi ünnepnap. (Ha célirányosan keres az ember, akad azért sok jó hely, és szerencsére egyre több.) Otthon persze ez gyakori :)

 

Ráadásul én sehol nem vagyok a fórumtagok többségéhez képest. Se a gépem, se a tudásom, és talán a kávék sem, amiket veszek. Még :) Olvasgass vissza, látni fogod, miről beszélek.

 

Összefoglalva: ha elégedett vagy azzal, amit iszol, akkor idd! Komolyan. Ha mást, mondjuk sokak szerint jobbat akarsz, akkor vért, verítéket és könnyeket ígérhetek. Na jó, nem ilyen rossz a helyzet, de fog némi pénzedbe és idődbe kerülni. Cserébe nem csak sokkal jobb italokat kapsz, hanem egy hobbit is. Ha ráérsz, remek dolog. Én nem bántam meg. Ha nem érsz rá, vegyél egy jó automatát :)

Nos, Neo, melyik kapszulát választod?

Előzmény: valakihundai (177812)
Katoczi Creative Commons License 1 napja 0 0 177815

Arra azért figyelj, hogy a nyomásfokozó nélküli karhoz kell méretpontos tömörítő, és egy Graef702-es daráló (vagy jobb). És akkor a kb 20%-os robusta tartalmú kávéból sokkal jobbat ihatsz mint most. A tiszta arabikához, ami legalább közepes vagy világos pörköléssel az igazi, ez a gép kevés bármilyen karral.

Előzmény: valakihundai (177813)
zoolee10 Creative Commons License 1 napja 0 0 177814

Hát....igen. Szóval most tanácstalan vagyok, hogy mit tegyek. Eladnám? :/

Előzmény: GAgyiXyXy (177809)
valakihundai Creative Commons License 1 napja 0 0 177813

Helló, köszönöm! Beszerzek egy normál kart, azzal hátha finomabb lesz az arabica is....

Előzmény: M packet (177764)
valakihundai Creative Commons License 1 napja 0 0 177812

Szia, köszi az ötletet. Lényegében amit barkácsoltam, azt, ha kihagyom, akkor finomabb lesz a főzet?

Előzmény: heted7 (177763)
Nemethferii Creative Commons License 2 napja 0 0 177811

Helló. Néha szerelék automata kávéfőző gépeket. Szerintem ha valamennyire karbantartott gépről van szó, amit úgy lehet felismerni hog a belsejében nincs lerakodva már a kavics keménységűre megkötött kávé, akkor kibir ez többet is.

Itt mosható a prés.víz adagoló szok tonkremenni bennük,természetesen karbantartás hiánya miatt. Egy elég jól kiforrt konstrukció. KB 20 éves. 

Előzmény: zoolee10 (177808)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!