Keresés

Részletes keresés

olaszpresszo.hu Creative Commons License 3 órája 0 0 172776

Sziasztok, keresek E61-es fejhőmérőt. Van valakinek esetleg eladó, vagy ötlete, hogy hol lehet venni ilyesmit?

szegab Creative Commons License 2 napja 0 0 172775

Szerintem hívd fel a hivatalos szervízüket.

 

Kávé Profi Kft. 1118 Budapest,

Budaörsi út 42.

Tel.: +36 30 649-0035

 

http://www.kaveprofi.hu/szervizkoumlzpont.html

 

Én egyébként a napokban vettem a Cremesso gépet és nagyon meg vagyok vele elégedve. A kávéjuk nagyon finom és krémes. :)

Jó lenne majd később találni hozzá kompatiblis kapszulákat. :)

 

 

Előzmény: kbhont (172372)
olaszpresszo.hu Creative Commons License 2 napja 0 0 172774

Megkaptam a választ közben, kösz.

Előzmény: olaszpresszo.hu (172773)
olaszpresszo.hu Creative Commons License 2 napja 0 0 172773

Srácok, van itt valaki a fórumon, akinek manuális E61-es fejes gépe van? Olyan, aminél a karral kell működtetni a "solnoidot" a csapolás után, nem elekromos kütyü van ott. Kérdeznék valamit tőle a működéssel kapcsolatban, mert nem tudom, hogy a nálam lévő normálisan műxik-e.

olaszpresszo.hu Creative Commons License 2 napja 0 0 172772

Sajnos nekem is van hasonló (az enyém Tur-Mix feliratú, barna) nagyon szép esztétikai állapotban. Kést cserélnék benne, hogy lehessen használni, de nem találtam sehol. Az enyém így csak kotyogóhoz tud megfelelő őrleményt, nem eszpresszóképes. 

Előzmény: blues_fan (172771)
blues_fan Creative Commons License 2 napja 0 0 172771

+ olyan késmérete van, ami a világon sincs (38-39 mm síktárcsa).

Előzmény: Mylord3 (172770)
Mylord3 Creative Commons License 2 napja 0 0 172770

Tettek fel egy kis retro quick mill KV-darálót a jófogásra.

Igazából nem is tudom, hogy alapból ez mennyire eszpresszóképes, nekem azért megragadta a fantáziámat, de aztán passzoltam is a dolgot.

/Ja... amúgy az eladó tájékoztása szerint fűszert daráltak vele, de esetleg az az üveg babtartály, lehet, hogy valakinek épp hiányzik az övéről./

https://www.jofogas.hu/magyarorszag?q=quick%20mill

H_G Creative Commons License 3 napja 0 0 172769

Teljesen pontos megfelelője nincs, saját néven a Saeco nem is próbál előre PID-elt fémházas masinát eladni. De a lényeg a kar, annál még a bojler sem fontosabb alkatrész -- bármi, ami a nyomásfokozós kis műanyagkaruk köré épült, már nem lehet jó akkor sem, ha platina a burkolás és cibetmacskát is adnak hozzá.

 

Ennyi pénzért szerintem Rancilio Silvia, a PID-elésre könnyen találni szakembert.

 

Előzmény: Joe.kv. (172768)
Joe.kv. Creative Commons License 3 napja 0 0 172768

Pontosan melyik saecoval egyezik meg?

Szépen megtévesztik a népet.

Ajánlás valami hasonló vagy keressek egy régebbit és újítassam fel?

vénkecsi Creative Commons License 3 napja 0 0 172767

Azért tudok én finom is lenni ha kell  :)

 

Szóval - nem gondoltam volna hogy ennyire kényes a tömésre, mennyiségre, előmelegítésre, őrlési finomságra!

Apránként csak kialakul, és köszönet a fórumnak is!

Most hogy írod ezt a színültig töltést, és 2 mm-re lenyomást. Először nem jött be, de rájöttem hogy túl finomra őröltem az anyagot. Visszavettem a darálón, már nem annyira liszt-szerű (de a bolti darálásnál finomabb), ezen kényelmesen átmegy a forróvíz ahogy kell.

Ízre is sokkal kellemesebb már.

Na meg még egy dolog, amire nem figyeltem !

Eddig egy elég lapos széles párhuzamos falú (6 cm átm.) Vereco csészébe engedtem a nedűt.

Ebben persze hogy szétterült , eltűnt a krém :) amit hiányoltam.

Most elővetettem asszonnyal (vendéglátós) a régi "utasellátós" csészéket... lehet még az is segít a minőségen !?  :D

Előzmény: mlas45 (172761)
H_G Creative Commons License 3 napja 0 0 172766

Dehogy ér! Saeco jobban hangzó névvel és fémházban, de a ház szerepe a kávé finomságában elhanyagolható -- szemben a karéval, ami ugyanaz a vacak.

 

Előzmény: Joe.kv. (172765)
Joe.kv. Creative Commons License 3 napja 0 0 172765

Sziasztok

Véleményt kérnék erröl a gépről.

La pavoni dolce espresso pressurizzato dempid

Megér újonnan 380€ vagy tudtok ajánlani valami hasonló tudás szintűt?

 

1rs Creative Commons License 5 napja 0 0 172764

köszi

Előzmény: ogrEicsab (172763)
ogrEicsab Creative Commons License 5 napja 0 0 172763

Simit keresd itt a fórumon, de nem biztos, hogy épp ráér!

 

http://forum.index.hu/User/UserDescription?u=1452140

Előzmény: 1rs (172762)
1rs Creative Commons License 5 napja 0 0 172762

üdv mindenkinek,

pesten tudtok szakit, aki vállal silvia tuningot (pid, rézscső)?

köszi előre is.

mlas45 Creative Commons License 2017.04.20 -3 1 172761

110 kilós férfiemberként kicsit ráteszed a kezed, és máris megvan a 25 kg :))

Tökmindegy, mennyivel nyomod meg (egy bizonyos szint felett) a víz úgyis fellazítja... persze ha sok van benne, és nem tud dagadni, akkor befulladhat még akkor is, ha nem túl apró.

 

Én határozottan lenyomom, kb. 2 mm-re lesz a felső szűrőtől, a csapolás végére látszik a lenyomata a pogácsában.

Előzmény: vénkecsi (172760)
vénkecsi Creative Commons License 2017.04.19 0 0 172760

Dehogy öntöm! 110 kilóba elfér egy rendes dupla is :)

Egyébként találtam egyszemélyes betétet, bár egy darab likas pléhdarabért 6000 Ft... :(

http://www.ebay.it/itm/FILTRO-1-TAZZA-SAECO-VIA-VENETO-CPMBI-60x25-S-T-124650121-MONTA-SUL-99-DEI-MODE-/112066985800?hash=item1a17b67f48:g:qp8AAOSwRgJXkyKi

Sebaj, megrendelem!

 

Egyébként lefolyik 23 sec. alatt a dupla is, de a céges ugyanezt 20 alatt leadja és mindig sokkal finomabb és krémesebb.

Lehet bennem van a hiba vagy a darálásban, de a kolleganő darált téglája ráadásul nem is a többezer forintos verziókból való.

Előzmény: H_G (172759)
H_G Creative Commons License 2017.04.19 0 0 172759

Rosszul csinálod, ami szerinted "elég apró" őrlemény, az valójában már túl finom, ha nem folyik le 25-30 mp. között.

 

Szimplás kosár meg talán egyáltalán nincs is ehhez a Saeco generációhoz, de a dupla félig töltésével azt akkor sem lehet helyettesíteni. Inkább készíts duplát és öntsd ki a felét.

 

 

Előzmény: vénkecsi (172758)
vénkecsi Creative Commons License 2017.04.19 0 0 172758

Egyértelműen vallom én is, hogy bizonyos mértékben tömöríteni kell. De pl. azt a bookmarkot :D már töröltem, ahol azt javasolták, gyakorolni kell a 25 kilós nyomást akár fürdőszoba mérlegen , és akkor jó a tamper :o

Amúgy ahogy az első verziót leírtam, szintig töltve és a kart ütközésig elfordítva pont 4-5 mm mélyre összenyomja a darálmányt, aminek az eredménye egy elég kemény egybeálló pogácsa főzés után. Ha ezt bolti darálmánnyal főzöm, nincs is gond, de most hogy elég apróra állítottam a darálót, a dupla adag már nehezen folyik le.

Mivel nincs még felezős méretű kosaram (bocs hogy nem ismerem a szakkifejezéseket) , egy adag esetén én is természetesen lazán (1-1,5 kp nyomással) letömörítem az őrleményt.

Katoczi Creative Commons License 2017.04.19 0 1 172757

Ez nettó butaság (hogy finom legyek). Addig rendben, hogy peremig elegyengeted a kávét, de utána tömöríteni kell, ha jó eredményt akarsz (ennek a fokáról lehet vitázni, de nem érdemes). Ha nem jön le, akkor durvábbra kell darálni. Ha előre daráltból készítesz kávét, akkor meg tedd vissza a nyomásfokozót. 

A munkahelyi vs otthoni gép témában: a hab kell neked, vagy a kávé. A munkahelyiben vsz benne a nyomásfokozó, amitől sok a hab, de rosszabb a kávé. 

Előzmény: vénkecsi (172754)
H_G Creative Commons License 2017.04.19 0 0 172756

Na, azokat a helyeket töröld sürgősen a bookmarkjaidból, mert ez agyalágyult javaslat. Olaszo.-ban is divat az ideálisnál finomabbra darálás és alig-tamperolás, de azért az nem egyáltalán nem tamperolás -- és attól, hogy az ottani friss kávékkal működik, még nem várhatjuk, hogy itthon is ad majd bármit keserű és híg löttyön kívül.

 

Ha már egyszer NYF-mentesítetted a kart, akkor nincs mese, rendesen kell darálnod (a kikisérletezett finomságúra) és tömörítened, csak akkor kapsz újra cremát -- viszont az már valódi lesz, nem csak utánzat.

Előzmény: vénkecsi (172754)
ogrEicsab Creative Commons License 2017.04.19 0 0 172755

Szerintem meg fontos tömöríteni, ha nem akar lefolyni, akkor inkább picit durvábbra kell darálni.

Előzmény: vénkecsi (172754)
vénkecsi Creative Commons License 2017.04.19 0 0 172754

Mostanában én is ezzel kísérletezgetek :) Sok helyen azt javasolják hogy az őrleményt tök lazán a tartó szintjéig kell tölteni, és mikor felrakod akkor a felső "zuhanyrács" nyomja össze.

Máshol meg azt olvasom, hogy tamperral jól megnyomni a felső szint alá fél centiig, nehogy hozzáérjen.

Nekem az előbbi jött be, mert az ütközésig meghúzott karnál sem lesz olyan tömör , mint mikor tamperolom szigorúan.

Márpedig a púderre darált ha le van tömörítve, nagyon ellenáll a forróvíznek, alig bír folyni valami.

 

Via Veneto de luxe-m van. 

A karba visszatettem a rugót, mert a hab eltűnt mikor kivettem (tudom attól habosít).

Viszont a felső lábszelepet ami felülről fojtja a vizet, kicsit lecsíptem rövidebbre. 

Mintha javult volna a helyzet.

Kérdés h teljesen kivegyem-e? 

Mert a cégben van egy ugyanilyen főző, és akármilyen gagyi kávéból olyan krémet/habot produkál, hogy eszem megáll.

Ja... és fele idő alatt lefőzi az adagot.

Itthon meg nem akarja..

Mi lehet a különbség? (a lábszelepet nem néztem a cégesben benn van-e, az is deluxe)

Az itthoniban is egy új 48W-os pumpa van.

Előzmény: H_G (172752)
sörológus Creative Commons License 2017.04.19 0 0 172753

kösz, sejtettem, hogy ez megosztó lesz

Előzmény: H_G (172752)
H_G Creative Commons License 2017.04.19 0 0 172752

Vitatott. Szerintem szárazon nem, de miután megdagadt, a nedvesen igen.

 

Előzmény: sörológus (172751)
sörológus Creative Commons License 2017.04.19 0 0 172751

Hahó!

Kezdőként kérdésem, hogy a karos főzés esetén a kávépogácsán szabad-e látszania a felsőszűrő nyomának?

Köszi!

Davefoto Creative Commons License 2017.04.19 0 0 172750

Sőt, a Seherezádé is kapható a gyártó mintaboltjában és számos másik üzletben is. :)

Előzmény: Aser Tzuiko (172748)
Mylord3 Creative Commons License 2017.04.18 0 0 172749

Ciklámen lemaradt a jobb szélről. :-)

Előzmény: H_G (172747)
Aser Tzuiko Creative Commons License 2017.04.18 0 0 172748

Plutót és Midipress-t még lehet kapni itt-ott.

Előzmény: Mylord3 (172746)
H_G Creative Commons License 2017.04.18 0 0 172747

Azok között a keretek között korrekt, gondos írás.

 

Előzmény: Mylord3 (172746)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!