Keresés

Részletes keresés

_MrB_ Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38872
"de 10 különböző típusú szemek keveréke, melyet "
Értem én, hogy megerőszakolják a nyelvet, de minek? Tessék szétkapni a mondatot kettőre, és máris lesz két értelmes, érdemi infót közlő mondat. ~ : D
(Pedig anno nekem dobták vissza a 3 tagmondatból álló mondatom, hogy ezt bontsam szét már rövidebb, kevésbé összetett mondatokra, mert az átlag ember nem érti már meg.)
Előzmény: weinmaker1 (38871)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38871
Azt a forgalmazó adta, de mi nem tetszik benne? :)
Előzmény: _MrB_ (38866)
cumpika Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38870
Lufaccé=Lóf@szért
Előzmény: _MrB_ (38867)
cumpika Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38869
Nem ízlik az sem.
Az Espresso Bar az finom.
Előzmény: _MrB_ (38868)
_MrB_ Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38868
Hogy ezt hogy bírtam összehozni? Szal Lucaffé. ~ :(
Előzmény: _MrB_ (38867)
_MrB_ Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38867
Lufaccé 100%osa?
Előzmény: cumpika (38864)
_MrB_ Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38866
Tesztet kicsit nézd át. A honnét, hányfajta részt szerintem át kéne fogalmazni, máshonnét meg lehet hiányzik névelő.

Hogy megmarad? Egy ideig biztos. Hogy végleg? Never say never. ~ :D
Előzmény: weinmaker1 (38859)
pepppeee Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38865
Nekem valahogy az Oro is a szamár szintet érte el...nem lesz gyakori jelenlépő a darálóban
Előzmény: cumpika (38862)
cumpika Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38864
Ez félrement.
Az gondoltam a Nespressoról volt szó aztán láttam miről.
A Molinari 100% Arabica nekem sem jön be.
Igaz egyik 100%-os sem ízlik.
Előzmény: cumpika (38862)
fobakter Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38863
Ja igen, ami már elsőre nem tetszett, hogy a szemek sem voltak épek, elég sok közülük töredezett.
Előzmény: weinmaker1 (38861)
cumpika Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38862
Én vagyok a harmadik.:-))

Az a véleményem,hogy olyan ló nincs szamár is jó lesz.

Ha nincs más, megiható a podosnál jobb,de az igazi eszpresszótól nagyon messze van.
Előzmény: weinmaker1 (38861)
weinmaker1 Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38861
Most te vagy már a második aki nincs megelégedve vele. Érdekes. Állítólag lesz teszt, de nem nagyon csipkedik magukat :(
Előzmény: fobakter (38860)
fobakter Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38860

Sziasztok!

 

Eddig még nem volt dolgom Molinari 100% arabica espressoval, most végre bontottam egyet. Nagyjából már sikerült belőni rá a darálót, bár egy kissé gyengédebben tömörítek, viszont kissé várakozásaimon alul szerepel egyelőre. A crema még a dupla szűrővel is elég világos árnyalatú, és nem is túl vastag, ezt tudjuk be a 100% arabicának. De valahogy ízvilágra sincs még teljesen egyben. Hozzátenném azért, hogy épp most fogyott ki a Lucaffé Piccolo&dolce, ami nálam magasra tette a mércét, ez az egyik kedvencem, teljesen más karakterrel. De visszatérve, szerintetek érdemes elmenni a még sokkal finomabb darálás és gyengédebb tömörítés felé? Vagy csak a gép nem szereti? :)

weinmaker1 Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38859
Hehe, nem fogod sosem eladni, max veszel másikat. Teljesen jó kávét főz, mindenféle trükk nélkül. Bolondbiztos technológia és valóban jó (ha az alapanyag jó)

Megszületett a Lamborghini kávétesztje is:
http://www.kavekorzo.hu/kavekostolo/tonino-lamborghini-classic-kaveteszt.html

Kifejezetten jó kávé, új fajta keveréket használnak már!
Előzmény: _MrB_ (38850)
blaze73 Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38858
Olvastam, fizetett PR cikk.
jokat mosolyogtam is rajta.

Divat lett a nespresso gep - sokan trendinek tartjak.
:()
Előzmény: DJG (38854)
H_G Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38857
"Cellini kávét hol lehet beszerezni? Szemes változat is és pod is érdekelne."

Gondolom, a szokásos utakon: könyörögsz az itteni forgalmazónak, vagy rendelsz neten keresztül. Nem biztos, h. érdemes, legalábbis engem az előredaráltjuk (azt közönséges Smatchban vettem) nem győzött meg -- tipikus savanykás 100%-os arabica, amiben vannak ugyan finomabb diós ízek is, de elég sokat kell trükközni a hőmérséklettel, hogy előjöjjenek.

Előzmény: yorka (38826)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38856
SiD, látom, hogy vaterán Tied lett az öreg bronzkazános Saeco. Drukkoltam ám! :)
H_G Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38855
Nem, ez csak egyéni balszerencse lehetett, hogy még a kapszulásat is elrontották (pedig azt nehéz), ahol próbáltad! A Nespressónak a legtöbb kapszulája túl világos eszpresszónak, a német ízlés kedvéért tett engedmény, de a legsötétebb 2-3 tekjesen elfogadható, aromagazdag és friss hatású eszpresszót ad. (Ha az Opera közelében jársz, ugorj be egyszer a mintaboltba megkóstolni!) A Senseo ennél nagyságrenddel löttyebb lötty.

Előzmény: DJG (38854)
DJG Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38854
Nem tudom, valahol én is összefutottam vele kényszerűségből, nekem nem az eszpresszó kategóriájának a benyomását keltette. Ráadásul a beszerzésnél, ha jól tudom, a teljesen ostoba klubos-hálózatos ötletükre vagy rászorulva. Aki, mondjuk, Senseót vesz, az is hasonló löttyöt kap, de legalább a napi bevásárlása során csak leemeli a polcról.

És amúgy 89-ért már kávét is lehet kapni. Sőt, hóval olcsóbban is.

Most volt a HVG-ben egy cikk, olvastátok? Ott is lelkendeztek a Nespressóról (nyilván nem ingyencikk volt), hogy így prémium, megy úgy, 19 bar, példálóztak az Illyvel, na hiszen, látszik is belőle, mennyit értett meg (akart megérteni) az egészből az újságíró...
Előzmény: SiD- (38846)
jobog Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38853

 

A pod nem főgép, de a játszásnál messze több kávés élmény várható tőle. Ha valaminek az íze szemesben 8 pont akkor podként is hoznia kell 6-7-et sztem.

 

Nekem az egészben éppen a széles választék tetszik, bármikor bármit ihatok. A Nespresso éppen a számomra fő élményt nem adja, a sokféleséget.

 

 

Előzmény: _MrB_ (38850)
jobog Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38852

 

Jobb is a termosztátos. Egy bonyolult elektronikával kevesebb ami elromolhat.

 

Nekem nem pattog. Sztem szét kell szerelni és meghúzni a csavarokat. (Meg amúgyis szét kell szerelni, de ezt tegnap monyesznek már kifejtettem:-)))

 

Megjegyzem nekem tán 8 termoblokk összeszorító csavarból 1, és éppen a készülékházhoz fogató 4 csavar egyike olyan volt, hogy az anyán nem volt menet, csak úgy lifegett a csavarsón.

 

 

 

Előzmény: SiD- (38847)
SiD- Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38851

Ha valaki esetleg Nespresso-val szeretne játszadozni, ez most olcsó:

http://www.vatera.hu/saeco_nespresso_c150_kapszulas_kavefozo_nma_109960228.html

 

_MrB_ Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38850
Mind1, összességében hülyén hangzik, de megvettem "játszani". Amolyan próbálgatom, azt valami lesz vele, max eladom gépként. Eddig nem bántam meg, pedig tegnap este főztem, le 2 POD-ot vele csak, egész addig a nappaliban pihent. 1xü, mint a faék, bemelegedve viszont hozza atomstabilan a 30 mpenként 1 espressot minden gond nélkül. Tetszik. Soha nem lesz fő gép, de amire vettem, tökéletes.
Előzmény: SiD- (38849)
SiD- Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38849

Nem fogod látni, hogy mi pattan.

Az alumíniumöntvény thermoblokk pattog, mivel 3 darabból van összeszerelve.

Onnan tudod, hogy már stabil, ha megszűnik a pattogás. ;)

Előzmény: _MrB_ (38848)
_MrB_ Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38848
Viszont kattog. Mmint nemtudom, hogy fűtéskapcsolása ad-e ki olyan élesen pattanó hangot, vagy mi, de amég melegedett (~ 15-20 percet), párszor hallottam. Nem mentem oda nézni, mert ismerőssel beszélgettünk közben... Majd legközelebb megnézem, mikor pattan.
Előzmény: SiD- (38847)
SiD- Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38847
Az Euromatik thermosztátos és érdekes módon az SGL Prima Bar is.
Előzmény: jobog (38845)
SiD- Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38846
Igen, a Nespresso kapszulás rendszer és 89Ft a kapszulák darabja, kivéve 2-3 "limited edition" szezonális kávét.
Előzmény: monyesz (38844)
jobog Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38845

 

Mrb!

 

Nagyon jó kis gép, nekem is ez a technológia van, sok örömöt okoz.

 

Arra figyelj, hogy a kapcsoló-csap kialakítás miatt a főzés után a lé vissza tud áramolni a termoblokkba (vagy mi) SiD erről írt a kávékorzón.

 

Én annyit tapasztalok, hogy koronként megkeseredik a kávém, olyankor átsavazom a bolti citromsavnál gyengébb anyaggal ami aluhoz való. (neve nem jut eszembe, a citromsav mellett szokott lenni a boltban, hasonló sárga dobozkában) 1-2 havonta esedékes, nem nagy ügy.

 

 

SID!

 

Ez a podos termosztátos vagy olyan elektronikus fűtésszab. mint az enyém?

 

 

Előzmény: _MrB_ (38842)
monyesz Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38844
De a Nespresso az kapszula nem ? Mert POD volt a kérdés. Nem tudom a kapszula és a POD ára hogy viszonyul, lehet hogy 1-2 éves használatnál egálra jön ki az ár, de nespresso azért szűkebb választékot ad kávéból.
Előzmény: SiD- (38839)
SiD- Creative Commons License 2008.12.04 0 0 38843
Apropo, SGL Prima Bar elkelt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!