Keresés

Részletes keresés

_MrB_ Creative Commons License 2008.12.02 0 0 38718
Némi MoKambos kapcsolatot.
Előzmény: DJG (38715)
blaze73 Creative Commons License 2008.12.02 0 0 38717
oke, nagyon koszonom elore is :>
Előzmény: cumpika (38713)
jobog Creative Commons License 2008.12.02 0 0 38716

 

Ez a Gagia hőstabilitás szép. Különösen a csapolás megindítása utáni hőstab.  Valaki megmérhetné mi tud ugyanebben a versenyszámban a Silvila. Vagy tudtok rá hirtelen összehasonlítást, méréséseket tartalmazó cikket?

 

 

DJG Creative Commons License 2008.12.02 0 0 38715
És elárulnak valami nagy titkot?
Előzmény: _MrB_ (38712)
monyesz Creative Commons License 2008.12.01 0 0 38714
Ezért mondtam, hogy legyen akinek nyomásfokozós van, hajrá ! ;)
Előzmény: yorka (38704)
cumpika Creative Commons License 2008.12.01 0 0 38713
mert gondolom valami tisztitot is vennel hozza vizkotelenitesre

Nincs szükségem ilyesmire:-))

De rákérdezek az összetételére.
Előzmény: blaze73 (38707)
_MrB_ Creative Commons License 2008.12.01 0 0 38712
Érdekesség. A Mambo zacskójának seggén van egy sor, ami csak olaszul került fel, a másik 2 nyelven nem.
SiD- Creative Commons License 2008.12.01 0 0 38711
Nem, csak hasonlót: a képen szerintem egy Quick Mill jégdaráló gyűjtőtartálya van, de engem önmagában a víztartály nem segít ki, mivel a komplett hátulja és teteje is hiányzik a gépemnek.
Előzmény: portafi (38709)
portafi Creative Commons License 2008.12.01 0 0 38710
7,50 + 18 euro szállítás német ebay
Előzmény: portafi (38709)
portafi Creative Commons License 2008.12.01 0 0 38709
Sid! Ilyet keresel?

portafi Creative Commons License 2008.12.01 0 0 38708
Apropo -alig tömörit- ezt holnap kiprobálom a Carimalinámnál, ugyanis annyira szorosan megy rá a szűrő a felsőszűrőre, mármint ráhuzódik ~5-6 mm-t hogy ott marad. Ebből gondolom, talán nem megy közzé a kávé. Miaz, hogy ott marad, alig lehet kézzel leszedni. Tartottam is tőle - nem fogom tudni használni?- de a karjával, mármint a gépével megtaláltam a megfelelő technikát és simán lejön.
Előzmény: monyesz (38695)
blaze73 Creative Commons License 2008.12.01 0 0 38707
tamper is eleg sokfele van az expolygon-nal
azt is be tudtad volna naluk szerezni, sokkal olcsobban

ha mesz hozzajuk akkor majd azert rakerdeznel erre az ASCOR DC-re ?
:)

mert gondolom valami tisztitot is vennel hozza vizkotelenitesre hacsak nem te is borkosavval "esel" majd neki :)
Előzmény: cumpika (38702)
SiD- Creative Commons License 2008.12.01 0 0 38706
ok, de két karról van szó. szét tudom bontani kétfelé.
Előzmény: yorka (38704)
DJG Creative Commons License 2008.12.01 0 0 38705
Kétszemélyesnél nálam nem szokott nyitni (pontosan 10-re van állítva, 8,5-9 környékén szeretek főzni, ha nyit, nincs tragédia, de nem ott a legjobb a kávé), egyszemélyesnél nyit.
Előzmény: SiD- (38691)
yorka Creative Commons License 2008.12.01 0 0 38704
Végigolvasva az előzményeket látom már megelőztek. Legyen tehát a gyorsabbé.
Előzmény: SiD- (38703)
SiD- Creative Commons License 2008.12.01 0 0 38703

persze, az összes 53mm-es Saeco-val kompatibilis.

akkor rámegyek az aukcióra.

Előzmény: yorka (38701)
cumpika Creative Commons License 2008.12.01 0 0 38702
vagy ha lesz, feltágított kétcsészés Marzocco szűrőt.

Még nincs,ma beszéltem Szilágyi úrral.
Jelezni fogja felénk amikor lesz.

Viszont az egycsészésért,meg a profi kettesért elzarándoklom hozzájuk.

Ma a Rezső téren szemügyre vettem a rugós tampert,nem nyerte el a tetszésemet,viszont találtam egy megfelelőt.
Holnap teszek fel képet róla.
57 mm az egyik fele 40mm a másik, acél és picit domború.
Előzmény: andrew7 (38692)
yorka Creative Commons License 2008.12.01 0 0 38701

Ez kompatibilis a Gran Cremával? Mert ha igen, akkor érdekel.

Előzmény: SiD- (38640)
monyesz Creative Commons License 2008.12.01 0 0 38700
Ez korrekt volt !
Előzmény: blaze73 (38698)
monyesz Creative Commons License 2008.12.01 0 0 38699
QuickMill őrülteknek:
http://cgi.ebay.de/meine-Espressomaschine-von-Quick-Mill_W0QQitemZ280290297049QQcmdZViewItemQQptZDE_Elektronik_Computer_Haushaltsger%C3%A4te_Kaffee_und_Espressomaschinen_MW?hash=item280290297049&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1229%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318

Ha összeadom egy Ibi és egy Gaggia Classic árát, kb ennél lenne - és akkor bizta ezt venném, ha választani kéne. Szerencsére nem kell !
blaze73 Creative Commons License 2008.12.01 0 0 38698
nem zavartam csak finoman es nevetve jeleztem, hogy attol mert kulfoldi vagyok ez az espresso nem eppen perfetto :)

es ranezett es vitte is vissza es jott a kivalo espresso kave...
es a vegen nem engedte kifizetni csak az elsore jol elkeszult lattet amit azzzzaszony ivott :)
Előzmény: monyesz (38697)
monyesz Creative Commons License 2008.12.01 0 0 38697
Igen !? :O)
Az szép lehetett, mikor egy magyar egy olaszt visszazavar az eszpresszóval - persze nem lehetetlen ! :)
Előzmény: blaze73 (38696)
blaze73 Creative Commons License 2008.12.01 0 0 38696
tudnak, tudnak

de en pld kuldtem vissza espresso kavet Udine belvarosaban mert pocsek volt :) :)

jott is egy sokkal jobb utana meg a millio "szkuzi" :)
Előzmény: monyesz (38695)
monyesz Creative Commons License 2008.12.01 0 0 38695
"Szeritnem(!) nem kell minden túlmisztifikálni és erre jó példa, ha megfigyelünk egy sima olasz kávéházban dolgozó barista-t. Nincs casadio-ja, nem tömörít mérlegen (többségük jóformán alig tömörít) és 5 másik dolgot csinál, miközben - egyébként kiváló - végeredmény folydogál befelé a csészébe.. :)"

Hm, hm ! Azért nem mindegy ilyen kávéból főz. Egy robusztás keverék sokkal toleránsabb tud lenni, darálási pontatlanság, s tömörítés hiánya tekintetében.
Más kávék eléggé háklisok tudnak lenni, és "büntetnek" ha nem találsz telibe.
Persze ettől függetlenül az olaszok tudnak kv-t főzni ! :)
Előzmény: Circo Massimo (38671)
andrew7 Creative Commons License 2008.12.01 0 0 38694
Tehát akkor: nyitnia kell, nyitnia muszáj?:-))
Azaz az a jó, ha nyit? Mert arra képtelen az ember, hogy úgy daráljon és tömörítsen, hogy nehogy felszökjön a nyomás 9 bar fölé...!
Előzmény: SiD- (38691)
yeahhh Creative Commons License 2008.12.01 0 0 38693
Ascor DC-t használok már vagy 3 éve - anno a Saecóhoz (tudom, az acélbojleres), de a Gaggiához is. Igaz, mivel Brita-vízzel (illetve kb. 1 hónapja az andrew által ajánlott, 2x forralttal) itatom, nem viszem túlzásba a vízkőtlenítést - évente 2-3x, és tartom magam a csomagoláson megadott keverési arányhoz -, de a jelek szerint semmi baja a Classicnak:-) 
andrew7 Creative Commons License 2008.12.01 0 0 38692
Na, az egycsészés Gaggia szűrő helyett a Marzocco egycsészést, akár az Expolygonnál forgalmazottat is érdemes használni, mert azzal semmi baj nem volt!!! (a sok cirkusz a kétcsészés Marzocco szűrővel volt). Nagyon jó kávét lehet vele készíteni, és a Marzocco egycsészés szűrő teljes mértékben Gaggia-kompatíbilis, olvass vissza ebben a témában, bőségesen kitárgyaltuk. Én is a Marzocco egycsészést használom.

Továbbá: javaslom Neked kétcsészés profi Gaggia szűrő beszerzését az Expolygontól, vagy ha lesz, feltágított kétcsészés Marzocco szűrőt. A Gaggia ipari szűrőjével (a kétcsészéssel) nagyon jó tapasztalataink vannak...

Egyébk. itt a magyarázat a Gaggia-szűrőkhöz (a "C" betűre is felhívva a figyelmet), benne van a gép használati utasításában, de látom, azt senki nem olvassa el:-)) tehát: a "C" betűs a POD-os szűrő, na ezt tegyétek félre jó messze:-))

ba
Előzmény: cumpika (38689)
SiD- Creative Commons License 2008.12.01 0 0 38691

"ha nyit az OPV, akkor már rossz az elkészített kávé..."

 

Ezt egyedül DJG állította, de ő sem általánosítva, hanem a saját gépére értve.

Elképzelhető, hogy nála nincs jól beállítva.

Előzmény: andrew7 (38686)
paljoc Creative Commons License 2008.12.01 0 0 38690
Nekem is az Ascort ajánlották, nem találtam az összetételéről semmit, de ennek ellenére már használtam egyszer. Valszeg elhasználom a 12 adagot, bár a hétvégén vettem a Plus-ban borkősavat 140 ruppóért. Most egy darabig azt fogom használni, hátha addig kiderül az Ascor összetétele. végül is ez a legkézenfekvőbb: mindenki ezt ajánlja és ez a legolcsóbb is. /mondjuk az Ascor egy évi adagja 1500-ért sem fog csődbe vinni :-)/ 
Előzmény: Circo Massimo (38683)
cumpika Creative Commons License 2008.12.01 0 0 38689
Felejetsd el a POD-ot meg a podos szűrőt

Áááá eszem ágában sem volt podossal próbálkozni,csak nem tudtam melyik az egy személyes szűrő, mondjuk úgy okoskodtam,hogy a nagyobb átmérőjű szita lehet az egy szem.
Az is.

Nem szeretem a "mű" dolgokat, ha egy mód van rá nem fogyasztok feldolgozott élelmiszert.:-))
Előzmény: andrew7 (38684)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!