A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Nekem sosem volt GC-m de a dolog két okból lehetséges. Az egyik, hogy a kosár belülről valamilyen védőlakk bevonatot kapott és az kezdett el öregedni. A másik, hogy az az ötvözet amiből a kosár van túl sok nikkelt tartalmaz ami az oxidáció során egyfajta fekete bevonatnak néz ki. Nyilván kopik is a használat során. Megjegyzem, a nikkel allergizáló fém, az étkezéssel bevitt is, úgyhogy ezzel jobb vigyázni.
Legtöbben GC tulaj nem használ duplafalú szűrőt, úgyhogy ha felveted, hogy neked olyan kell, biztos akad majd valaki aki jóáron megszámítja neked.
Szerintem ez mégis inkább gyárilag ilyen, mert - az enyémnek pl. - kizárólag a belső fala a fekete, ha patina lenne, akkor a többi rész miért nem ilyen? Már nem is emléxem, melyik gépemhez kaptam, de ebbe bele van ütve a "Gaggia 14" név. Amúgy én sem használom, csak megőriztem.
A PH fórumon volt válasz. Egyszerrűen ilyen. Vsz a fém és a tisztítószerek kölcsönhatása miatt alakul ki egy patina réteg. Bár nem ezért, de érdemes lecserélni egy VST/IMS/LM szűrőre. (expolygon, AVX fórum Kft, Danetti mint forrás szóba jöhet.)
Segitseget kernek gaggia classiccal kapcs. A szurokosar oldala fekete, olyan mintha be lenne festve. Talalkozott mar valaki ilyesmivel? Mi celt szolgalhat?
Nem tudom, engem a programozott gombok idegesítenek, nem is használom őket, a menü gombot megnyomva jön víz a fejből, avval szoktam kávét készíteni, de egy biztos, fényévekkel jobb kávét tudok készíteni vele mint a GC-vel! Egyelőre nem tudok rájönni arra, hogy ez minek köszönhető?! Sokkal lassabban jelenik meg a kávé, az tuti.
A Baby Dose kapható volt ebben a matt szürke színben, nem kopás vagy átfestés jele. Ilyen volt az enyém is, csak kopottabb, azért kapott egy metálfekete festést.
Sziasztok! Úgy hozta a sors, hogy néhány hónapig nem használom a Gaggia Classic-om. Hogy érdemes elraknom, tárolnom majd újra beüzemelnem, van valamilyen ajánlott módszer?
A sérüléstől jelentősen függ. Pl. ha fagyás miatt nyílik szét a kazán, vagy a kazánon belül a hőcserélő is nyekk, akkor nem biztos, hogy érdemes nekiállni. Ha csak egy fitting nyaka repedt el, az jól javítható.
Mennyire költséges egy E61 rendszerű gép bojlerét forrasztani, ha az ereszt? Lenne egy egész jó áron, de nem tudom érdemes-e vele foglalkozni egyáltalán.