A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Eladó a képen látható Faema Family szett szép állapotban.
A gépen minden működik, hibája nincs. Réz kazánja van, rendszeresen karbantartott, nem kell vele csinálni semmit. Pár kávéval ezelőtt lett vízkőtlenítve, tömítések és szilikoncsövek lettek cserélve.
Irigyellek is érte! 🙂🙂 A Primán gyárilag ott van, ha jól emlékszem... Ha ez így lenne nálam is, illetve a ház picit masszívabb lenne, mondhatnám, hogy végállomás gyanus, de magamat ismerve, eljön majd az ideje, hogy szintet lépjek. 🙂
Persze a magam jelenlegi szintjén egyelőre tökéletes társ ő.
Tök egyszerű gép, sok fém alkatrésszel. Ahol kell ott többnyire fém van, de pl egy műanyag gyűrű, ami semmilyen terhelésnek nem volt kitéve atomjaira esett az én lassan tizenéves gépemben. A másik viszont lassan 2 éve hibátlanul megy (és eme filléres cucc pótlása óta a munkahelyi is). Amit linkelt a kolléga az sokkal újabbnak tűnik az enyémnél, hasonló hiba nem várható, és piszok jó klasszikus olasz presszó készíthető vele jó alapanyagból (azért nem Gaggia Classic szint). Ha automata kell én ezt venném.
A honlapon ott van, hogy vállalják a szervizelést is. Ha a cég fizeti a szervízköltséget 6 hónap után, akkor nincs talán gond, mert amúgy ezek a szervíz óra- és munkadíjak nem kevés pénzt jelentenek.
Ez nagyon hasonlít az aquavivára, csak van pár plusz funkciója (csészemelegítő, nyomásmérő, egyéb apróságok). Ha automata akkor ez a gép áll a legközelebb a klasszikus karos gépekhez. A legnagyobb hátránya, hogy szinte senki nem szervizeli itthon, bár ha felújították akkor vsz szervizelést is vállalnak. Ha az megoldott, akkor hajrá, jobb kávét adó automatát ennyiért nem kapsz (kettő dolgozik a családban).
Irodai használatra szeretnék automata gépet venni ami kb 15 embernek napi 3 kávé és folyamatos üzem mellett kibír pár évet. Saeco vagy Jura gépben gondolkodtam, pontos típust tudnátok ajánlani? Nem szükséges külön tejtartó edény, elég ha csak habosítani tud. Ja és tudjon egy karos gépet megközelítő 30mp-s lefolyást produkálni (az őrlő finomságra gondolok)
Nem olyan regen irtam errol tobbet, azt hittem visszaolvasol kicsit, azert nem valaszoltam. De 90%, hogy a 3 jaratu eldugulasa. Fogj nehany egyszeru szerszamot, kapd szet teljesen (a szelep is darabjaira szedheto, sot muszaj lesz, mert abban van egy vizko, vagy levalt kazandarab.) Elotte persze probalkozhatsz a gyari vizkooldos, ALAPOS atmosassal is, de szerintem halottnak a csok lesz.