Keresés

Részletes keresés

blaze73 Creative Commons License 2018.01.13 -2 0 174728

Leviheted 0.8-ra , nézd meg ott hogyan viselkedik.


Nekem mindkettő Grimac La Uno HX gépem olyan 0.9 körülre volt hangolva, amikor megvoltak :) 

Előzmény: decca (174718)
ton____jo Creative Commons License 2018.01.13 0 0 174727

Azért valamiért, még is csak jól csinálja~;-)

 

 

 

Előzmény: blaze73 (174717)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.13 0 0 174726

Baby class https://www.homegrounds.co/wp-content/uploads/2015/11/Gaggia-12300-Baby-Class-Manual-Espresso-Machine.jpg

 

Szétszedtem a kazánt hát elég elrettentő volt belülről, szerintem kell vennem majd egy újat.

Kipucoltam a három járatú szelepet is.

Most 90ml/ 10 sec.

 

Előzmény: Frogzz (174724)
toronte Creative Commons License 2018.01.13 0 0 174725

Én nem gondolnám hogy 92 fok magas lenne, vagy hogy attól keserű.

101-102 sem vészesen sok, de talán feleslegesen magas. Csak sokat kell hűtőcsapolnod. Gépe válogatja, lehet nálad nem.

Az én gépemen 1-1,5 között van a kazán nyomás, de sokat kell állnia hogy 100 fölé melegedjen. Ebből is látszik, hiába E61 HX, mindegyik más.

Álló helyzetben 90 fokig szoktam kb várni, míg felmelegszik, majd ahogy elkezdek hűtőcsapolni felszökik kb 98-ig és onnan kezd visszaesni. 95 körül elzárom és utána készítem a kávét. Így a fejhőmérőn csapolás közben 92-ről 90 környékén alakul az érték.

 

Mérni szoktad? Próbáld meg 1:2 aránnyal. 20g be, 40g ki.

 

Őrleménnyel és dózissal próbálkozz, de egyszerre csak egy valamit változtass.

https://www.youtube.com/watch?v=-BT7-yOUMDM&t=1s ez segíthet.

Előzmény: decca (174718)
Frogzz Creative Commons License 2018.01.13 0 0 174724

 

 Üdv.!

 

 Akkor Baby vagy Classic? :)

Kávé nélkül mennyi a vízhozam? Olyan 70-85 gr./10 msp-nek kellene lennie.

Ha nem ennyi, és túl vagy egy nagy citromsavas tisztításon, akkor könnyen lehet hogy a szivattyú a ludas.

Előzmény: Törölt nick (174723)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.13 0 0 174723

Üdv!

 

 

Most vettem egy Baby classicot és az a furcsa hogy a fejből 55g víz jön csak ki fél perc alatt.

A gőzcsövön meg 300 g ugyanúgy fél perc alatt.

Átmostam meg minden de nem változott semmi.

Egy perc kell mire lejön egy dupla.

Valami ötlet?

BertalanL. Creative Commons License 2018.01.13 0 0 174722

Azt szeretném elkerülni hogy olyan gépet vegyek amivel eleve esélytelen jó kávét készíteni.

Előzmény: BertalanL. (174721)
BertalanL. Creative Commons License 2018.01.13 0 0 174721

Köszönöm az infót, nem ragaszkodom egyik márkához sem.

 

Utánaolvasok ennek a típusnak.

Előzmény: blues_fan (174716)
blues_fan Creative Commons License 2018.01.13 0 0 174720

Gondoltam, akinek nem inge, nem veszi magára. De úgy látom, nálad ez már több, mint fóbia.

Gyűjts kicsit több információt, mielőtt azt feltételezed valakiről, hogy küldték.

Hasonlít a két említett gép?

Olcsóbb, amit én ajánlottam?

Linkeltem ide forgalmazót, vagy fórumot?

Használtál már ilyen gépet?

Cáfolj meg, ahelyett, hogy személyeskedsz!

Előzmény: Mylord3 (174719)
Mylord3 Creative Commons License 2018.01.13 0 0 174719

Csak nem küldött ide téged Szeged Géniusza? :-)

 

Ahelyett hogy vörös posztót vízionálsz itt, nem lenne egyszerűbb átküldeni az érdeklődőt az avikszes fórumra?

Tényleg ott kapna részletes infót a Lencsikről.

Előzmény: blues_fan (174716)
decca Creative Commons License 2018.01.13 0 0 174718

Kölcsön kaptam egy vendéglős barátomtól egy BFC La Vittoria Classica kávégépet.

Ez egy HX-es E61 fejes gép, így a kérdésem azokhoz szól, akik éltek már együtt ilyen géppel.

Azzal kezdtem, hogy elláttam fejhőmérővel a gépet (nem volt egyszerű, kicsi volt a hely), és azt

látom, amit várni lehetett: ha áll a gép, akkor felhevül a fej úgy 101-102 fok köré. A lefolyások

szépek, hűtőcsapolgatással már 92 fokig lementem, de még mindig úgy érzem, hogy lejjebb kell

menni (most épp Paljoc féle Yirga-val próbálkozom, szerintem azért sok a keserű íz benne, mert még

magas a hőfok. Még egy kis test is kéne, lehet, hogy feljebb megyek a dózissal, most a dupla 21 grammal

készült.)

A kérdésem az, hogy csökkentsem-e a kazán nyomást, hogy ne menjen fel annyira a fejhő, míg áll a gép.

Most 0,9 és 1,1 bar között kapcsolgat a nyomáskapcsoló.

Tudom, szűkítő segítene, de mivel ez kölcsön gép, azt nem akarnék tenni bele. Gőzölni ritkán szoktam, az

nem gond, ha az kevesebb lesz.

blaze73 Creative Commons License 2018.01.13 -2 0 174717

Nem vörös posztó a Lelit, csak a forgalmazója egy nettó p+%!

Előzmény: blues_fan (174716)
blues_fan Creative Commons License 2018.01.13 0 0 174716

Szia!

 

Bár itt a Lelit név vörös posztó, de ha új gépet vennél és nem ragaszkodsz a Pavoni márkához, Lelit Anna PL41TEM néven kb. ugyan ez a kaliberű gép, csak olcsóbban.

Előzmény: BertalanL. (174715)
BertalanL. Creative Commons License 2018.01.13 0 0 174715

Sziasztok,

 

La Pavoni Dolce Espresso PID géppel kapcsolatban van valakinek gyakorlati tapasztalata? 

 

Gépvásárláson gondolkodom és ár/érték arányban elfogadhatónak tűnik,de nem tudom hogy hozza-e a várt eredményt.

 

Köszi 😃

jak01 Creative Commons License 2018.01.13 0 0 174714

én tegnap rendeltem egy ilyet: https://www.aliexpress.com/item/VANKOOD-Espresso-Coffee-Tamper-Blue-Coffee-Tamper-Machine-Press-Flat-Base-Barista-Accessories-51mm-57-5mm/32822613746.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.w5GlRX

vásárlói hsz-ek között megtaláltam, hogy 431 gramm. 

Összahasonlítási alapom nem lesz, de nagyon kíváncsi vagyok.

Előzmény: H_G (174713)
H_G Creative Commons License 2018.01.13 0 0 174713

Még két nehéz fém között is nagy különbség lehet, a Szamila drága tampere egy pompásan kiegyensúlyozott darab. De amúgy nem muszáj a fém, én sokáig egy keményfa tampert használtam nagy megelégedéssel.

 

Előzmény: LazacX (174711)
jak01 Creative Commons License 2018.01.13 0 0 174712

én az aeropresst szoktam vitaminos tégellyel tamperolni :)

 

egyébként aeropresshez milyen szemcseméretű kávé kell? 

Előzmény: Mylord3 (174710)
LazacX Creative Commons License 2018.01.13 0 0 174711

A Szamilánál fogtam kézbe ilyet, úgyhogy bár nem használtam tampert soha, de belátom hogy egy nehéz fém eszköz való erre a célra és nem műanyag. Amúgy már mindegy, mert megrendeltem. Inkább csak a józan ész mondja azt, hogy valahogy nincs ár érték arányban egy ilyen termék. Valószínűleg ezt az érzést tompítja majd a következő pár nap, miután rájövök arra hogy egy célszerszámmal a kávét lapogatnom tizedannyi idő lesz majd, mintha valamilyen segédeszközzel bűvészkednék.

Előzmény: Mylord3 (174710)
Mylord3 Creative Commons License 2018.01.13 0 0 174710

 "...Itt kívánom megjegyezni, hogy ez utóbbi vasdarab beszerzése fájt eddig a legjobban, mondhatni csak ez fájt. Erre nem muszáj reagálni.  :)"

 

"...ha már költeni akarsz erre a célszerszámra." :-)

 

 

"A tampert meg valami kanálfejjel pótolom."

Inkább vmilyen megfelelő méretű pohár üvegtalppal!

 

Ja, amúgy:

 

http://www.saecoalkatresz.hu/minden-kavetomorit-d1560-d2400-p-24063.html

 

 

 

Előzmény: Mylord3 (174688)
LazacX Creative Commons License 2018.01.13 0 0 174709

Oscart vettem. Emellett a javasolt maroktampert. ( Itt kívánom megjegyezni, hogy ez utóbbi vasdarab beszerzése fájt eddig a legjobban, mondhatni csak ez fájt. Erre nem muszáj reagálni.  :)  ) Mivel mindkettő valószínűleg hétfőn, max. kedden lesz itt, de holnap aránylag egész nap ráérek gépészkedni, úgyhogy ezek hiányában is kipróbálom pár főzésre a gépeket. Mondjuk vizet forralva, és átszűrve itatóspapíron. A tampert meg valami kanálfejjel pótolom.

Előzmény: jak01 (174705)
vincent66 Creative Commons License 2018.01.12 0 0 174708

Lucaffe-t ősszel az alza.hu-ról rendeltem, 5e ft alatt volt a kilós kiszerelésű Espresso Bar, kicsit tartottam tőle, de nagyon jó volt.

 

Egyébként én úgy gondolom, hogy a Pacicaffe Roma Espresso jó alap próbálkozni, nem drága és lehet belőle könnyen frisset venni. (3500Ft/kg)

Előzmény: H_G (174695)
Katoczi Creative Commons License 2018.01.12 0 0 174707

Biztosan nem cserélném le az egyik legjobban tuningolható otthoni kisgépet egy thermoblokkos gépre. Ha magyarországon élsz újból, akkor szakembert is tudunk ajánlani aki kihozza belőle a maximumot, vagy leírást ami alapján megcsinálhatod magadnak. Ha tényleg el akarod adni, akkor egy gyári állapotú 2015 előtti Gaggia classic 200 eurót is érhet (vagy többet).

Előzmény: vivalfa (174706)
vivalfa Creative Commons License 2018.01.12 0 0 174706

Sziasztok!

 

Dilemmában vagyok: van egy GC Gold edition-om. Kiállítási darabként vettem, gyakorlatilag nem volt használva. Nem volt őrlőm, így kb. egy "téglányit" használtam. Aztán lakásvásárlás, felújítás, gyerek születése, stb. így őrlőt nem tudtam venni. Ez azt jelenti, hogy szegény gép kb. 5-6 éve porosodik használatlanul. Menet közben külföldre költöztem és áttértem Nespressora. De most fellángolt a régi tűz és vettem egy alig használt Nemox Lux-ot.

Dilemma: használjam a GC-t vagy eladom, kicsit hozzáteszek és veszek mást helyette, pl. egy QM 820-at. Vagy mást? De mit?

Mennyi a reális ára a Gold e.-nek?

Köszönöm a válaszokat előre is!

jak01 Creative Commons License 2018.01.12 0 0 174705

végül milyen vízlágyítás mellett döntöttél?

 

Simiről tud valaki valamit? :)

Előzmény: LazacX (174692)
andrers253 Creative Commons License 2018.01.12 0 0 174704

Egy kicsit le lettem húzva, de nem egy ihatatlan kávét ajánlottam. Annak idején molinari oro-val kezdtem:) 

Előzmény: kopiteki (174703)
kopiteki Creative Commons License 2018.01.12 0 0 174703

Azt a saicaffot nem mertem megkostólni, inkább kerestem dell ospite-t. Az legalább a megszokott minőség. Karácsonyra meg kaptam szintén lucaffetól exquisitet meg molinari orot. Most egy ideig jóvilág van.  :o)))

Előzmény: andrers253 (174702)
andrers253 Creative Commons License 2018.01.12 0 0 174702

Ez tényleg ízlés dolga, de arra, hogy beállítsa a darálót szerintem megteszi, a pellini és a lavazza meg drágább, s Kimbo-t meg lehet kapni az euronics-ban, de az akkor is a duplája, s feljebb meg lehet lépni, de akkor csak az internetes rendelés marad. Lucaffé-t már nagyon rég láttam a Debreceni mm-ben, régebben volt, s egyértelműen finomabb, de én az itteni lehetőségeket vettem számon.

Előzmény: H_G (174695)
Mylord3 Creative Commons License 2018.01.12 0 1 174701

Karesz, nem farmer ez! :-) Én mindkét graef őrlömhöz max 10 deka KV-t használtam el, de csak azért, hogy beállítsam a gépeket magamnak, aztán mentek élesben, nem tudom, hogy ilyen kis kúpos x.roknál van-e (lett volna-e) jelentősége bármilyen előmunkálatoknak.

 

/Bocs, de mindig az az érzésem, hogy kicsit túlbonyolítjuk az életünket az ilyen dolgokkal, ezek a kis háztartási gépek továbbra sem atomreaktorok./

Előzmény: olaszpresszo.hu (174700)
olaszpresszo.hu Creative Commons License 2018.01.12 0 0 174700

Sziasztok, az új Graef darálók igényelnek "előkoptatást"? Át kell tolni rajtuk 1-2 kg "tesco" kávét az optimális teljesítményhez a használatba vétel előtt?

LazacX Creative Commons License 2018.01.12 0 0 174699
Első daráláshoz iránytűnek ez azért nagy segítség.
Előzmény: Mákosmalac (174696)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!