Keresés

Részletes keresés

Katoczi Creative Commons License 2017.11.20 0 0 174256

A tesztet nemzetközi csapat végzi, és nem sca képesítés alapján. Olyanokat mérnek mint energiatakarékosság, zajszint, bekapcsolás után eltelt idő a hadra foghatóságig, elkészült ital hőmérséklete stb. A teljes cikk fizetős (1800 v 2800 ft azt hiszem).

Előzmény: K.K. (174251)
heted7 Creative Commons License 2017.11.20 -1 0 174255

Érdemes a pid-es verzión elgondolkozni azért.

Előzmény: heted7 (174254)
heted7 Creative Commons License 2017.11.20 -1 0 174254

Fú, mit kapsz majd ezért :D Amúgy minden bizonnyal nem egy rossz gép ez, bár olvasd el mások mit írnak. Azt biztos tudod, hogy legalább ilyen fontos a daráló, arra is figyelj oda!

Előzmény: dpf_killer (174252)
heted7 Creative Commons License 2017.11.20 -3 1 174253

Breaking news. Megvan asszem az ország legolcsóbb, már e fórumon is minden bizonnyal jónak mondott kávézója :)

 

A helyszín ennek megfelelően szintén meglepő: az Óbudai Egyetem aulája. Egy fiatal hölgy és egy fiatalember állnak a kávégép mögött, egy világos és egy sötétebb pörkölésű keverékből készítve mindenféle földi jókat. Bocs, nem jegyeztem meg, sem a kávék típusát, sem a gépekét, de rendben volt minden. Nagyon. Pontosabban a "világosból" ittam egy presszót, az ízlett. Elsőre semmi extra, 100% arabica, de szép crema, kellően kis adag (jó értelemben), nem másfél deci. A harmadik pici korty után kezdett érdekes lenni, és utána minden korttyal (szippantással) egyre finomabb volt. A srác értette a dolgát, elmesélte, hogy egy egyetemen nem lehet túl "vad" ízekkel próbálkozni, de a hallgatók már megértették mi ez, miért jó. Engem abszolút meggyőzött. Hm, megvan a weblapjuk, asszem megérdemelnek egy kis ingyenreklámot: http://uniqafe.hu/

Bécsi út 96/B, egy egyetem, de szerintem be lehet sétálni. A büfé átépítés alatt, addig az aulában vannak, utána majd a büfében, szintén a  földszinten. Ha már ott jártok, és érdekel az ilyesmi, mindenképp érdemes megnézni az ingyen látogatható informatikatörténeti kiállítást http://digit.mandiner.hu/cikk/20160803_informatikatorteneti_kiallitas_nyilt_az_obudai_egyetemen (Hátul kell felmenni a lépcsőn a kiállításhoz, de a portások szívesen útba igazítanak. vagy bárki az épületben.) A parkolás sajnos már itt is fizetős.

 

Apropó pénz. Azzal indítottam hogy ez az országban minden bizonnyal a legolcsóbb. Nos, a presszó 290 Ft. Az biztos, hogy meghazudtolja az árát :)

dpf_killer Creative Commons License 2017.11.20 0 0 174252

Üdvözlet !

 

Presszo kv-t szeretnék készíteni ...   jót :)  

 

vennék eszközt ...  Érték max: 100E

 

Lelit Anna  PL41EM   ?

 

Mit gondoltok ? 

Vagy mondjatok jobbat esetleg !?

K.K. Creative Commons License 2017.11.20 0 0 174251

Lehet tudni milyen gépeket próbált? 

Előzmény: Törölt nick (174250)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.20 0 0 174250
Katoczi Creative Commons License 2017.11.20 0 0 174249

Nincs borospince, sem semmilyen más mentség, ez bizony ciki. Kösz.

Előzmény: Mylord3 (174248)
Mylord3 Creative Commons License 2017.11.20 0 1 174248

Nálatok a családban valaki borászattal nem foglalkozott/foglalkozik? Borospince esetleg...? :-)

 

Off: Bocsi, tényleg nem tennék rá megjegyzést, ha nem te lennél, de nálad most már rendre látom, hogy vmiért állandóan így írod. Azt hittem, hogy poén, de talán mégsem, mert ha nem, akkor ez bizony ciki. 

Előzmény: Katoczi (174246)
Surda :D Creative Commons License 2017.11.19 0 0 174247

Mindig tanul az ember...

Előzmény: Katoczi (174246)
Katoczi Creative Commons License 2017.11.19 0 0 174246

Van a kotyogós (a régi szarvasi), van a robbanós/buffogós (brikka) és vannak a hörtyögős/fújtatósok az összes többi lóf..sz, mert a stovetop illetve a mocca pot kifelyezéseknek nincs külön megfelelője. Vagyis van: kotyogós :D

Előzmény: Surda :D (174244)
GAgyiXyXy Creative Commons License 2017.11.19 -2 0 174245

Bufff-ogós :)

Előzmény: Surda :D (174244)
Surda :D Creative Commons License 2017.11.19 -1 0 174244

A brikka micsoda, ha nem kotyogós?

Előzmény: Mylord3 (174243)
Mylord3 Creative Commons License 2017.11.19 -2 1 174243

"Egészen eddig azt hittem, hogy a kotyogó elnevezés a súlyszelep folyamatos nyitása-zárása közben előálló jellegzetes (kotyogó) hang miatt született.."

...és a te Brikkád ilyen hangot ad ki, amikor KV-t készítesz vele? :-)

Előzmény: themen (174239)
trofimov Creative Commons License 2017.11.18 0 0 174242

ok. köszi mindenkinek a válaszokat!!

GAgyiXyXy Creative Commons License 2017.11.18 -2 0 174241

Az enyém is román, semmi gond vele.

Előzmény: almirena (174240)
almirena Creative Commons License 2017.11.18 0 0 174240

Az enyém is román és még semmi galibát nem csinált. Használtan vettem pedig és mindennap üzemben van.

Előzmény: trofimov (174235)
themen Creative Commons License 2017.11.18 0 2 174239

"a Brikka nem tartozik a kotyogós KV-főzők kategóriájába"

 

Ez érdekes. Egészen eddig azt hittem, hogy a kotyogó elnevezés a súlyszelep folyamatos nyitása-zárása közben előálló jellegzetes (kotyogó) hang miatt született. (Tehát feltételezi a súlyszelep létét.) Aztán később a főzők nagy részéből a súlyszelepet kispórolták, az elnevezés pedig maradt.

 

"mini midi plutó ciklámen..." Régi emlékeket ébresztettek bennem ezek a nevek. Az első főzőm még egyetemistaként a '70-es második felében egy kis Plútó volt, egy műanyag nyelű, alumínium kiöntővel.

Előzmény: Mylord3 (174238)
Mylord3 Creative Commons License 2017.11.18 -1 0 174238

"....Álláspontom szerint a "kotyogó" kategóriában verhetetlen...."

Már csak azért is, mert a Brikka nem tartozik a kotyogós KV-főzők kategóriájába, de ettől még természetesen az általános szóhasználat szerint mondhatjuk rá továbbra is. Én is kotyeszként emlegetem ezeket a kis gázos, egy-két-három személyes KV-főzőket , ahogy a mini midi plutó ciklámen...stb néven futó további kis KV-s szerkezeteket is.

Előzmény: themen (174237)
themen Creative Commons License 2017.11.17 -1 0 174237

A Bialetti Moka nem kotyogós abban az értelemben, hogy nincs nyomás fokozója (rúd, illetve tárcsa). Csak érdekesség, hogy a 3 személyes Moka szűrője (amibe a darált kávé kerül) megegyezik az új (román) 2 személyes Brikka szűrőjével.

 

Kb. 2 éve használok új (román) Brikkát, teljes megelégedéssel. (Tény viszont, hogy én is olvastam már panaszokat vele kapcsolatban.) Álláspontom szerint a "kotyogó" kategóriában verhetetlen.  Ha bizonyos szabályokat betart az ember, egész jó kávékat lehet vele főzni.

Előzmény: trofimov (174232)
Katoczi Creative Commons License 2017.11.17 0 0 174236

Voltak gondok a Brikkával, de javítottak rajta, bár azért volt aki selejtbe futott az újjal is. Nézd meg a kavekalmar.hu -n, nem tudom van-e még, de anno Gábor tesztelte küldés előtt.

Előzmény: trofimov (174235)
trofimov Creative Commons License 2017.11.17 0 0 174235

Ó, köszi a válaszokat,

de ez a brikka a pukkanós, és itt mintha nem örvendene akkora népszerűségnek..., mert román.

 

Egyelőre bosch darálóm van (tudom ez xar - de egyelőre ez van és egész jól kezelem), tervezek egy ilyen kis hairo-t az amazonról.

 

A kávé amit most használok covim, orocrema. majd ha fejlettebb leszek technológiailag akkor veszek jobbat, de egyelőre megfelel, a kotyogóval is jó habot ad, többet mint az omnia, és nincs az a fura kissé savanykás íze.

 

 

ogrEicsab Creative Commons License 2017.11.17 -2 0 174234

A Brikkát ismerem csak, nekem bejött. 2 és 4 személyes van belőle, ezek 1 ill. 2 személyre elegendő kávét adnak. Tehát neked a 2 személyes ajánlott. Fontos kérdés: milyen darálód van és milyen kávét használsz?

Előzmény: trofimov (174232)
almirena Creative Commons License 2017.11.17 0 0 174233

szerintem csakis  Bialetti Brikkába.

Előzmény: trofimov (174232)
trofimov Creative Commons License 2017.11.17 0 0 174232

Hát sziasztok.

 

Az idei évben sokat fejlődtem, a darált karavántól a saját darálású olasz szemesig. 

A bajom az, hogy egy magyar kotyogós (békés megyei bt gyártja) kávéfőzővel szerencsétlenkedek, és az 4 személyes. 

 

Ha csak magamnak főzők kávét, akkor 1 v. 2 személyes kotyogót vegyek?  -ezt azért kérdem, mert megfigyeltem, hogy a kávé eleje finom, a vége - a harákolós rész- már nem, tehát célszerű nem teljesen lefőzni, de lehet, ha veszek egy prémium (bialetti)

kotyogót, akkor azzal ilyen nincs...

 

És itt jön a tudományos kérdés:

- a bialettinek van-e előnye, pl. egy forever miss, vagy eva collection kotyógóval szemben. Gondolok arra, hogy a víztartály kialakítása, a csövek vastagsága, magassága olyan, hogy az ad valami többletet, amit a többi nem? 

 

Szóval ti mit vennétek 1 v 2 személyest, és megéri egy bialetti mokába beruházni?

 

Előre is köszi!

 

 

Mylord3 Creative Commons License 2017.11.17 0 0 174231

Ezekről a régi Mikorpressz gépekről még Sid írt itt (klikk lent), közben nekem még az is eszembe jutott most, hogy ha esetleg vmilyen alkatrész kellene hozzá, lehet, érdemes lenne kimenni az ecseri piaca körbenézni a Nagykőrösi úton.

Előzmény: SiD- (158509)
peppino Creative Commons License 2017.11.17 0 0 174230

Még vagy 4-5 éve vettem az Expolygonban. Az elején párszor használtam, de a 3 személyes szűrő túl nagy volt, az egyest nem nagyon próbáltam, mer azt hittem nem lóg bele eléggé.

Előzmény: Szabi32 (174227)
olaszpresszo.hu Creative Commons License 2017.11.17 0 0 174229

Nagyon cool ez a gép, hol sikerült rá szert tenni? :)

Előzmény: Mikropress (174225)
Szabi32 Creative Commons License 2017.11.16 0 0 174228

De könnyebb, meg jobb is lenne !

Ezek szerint, kint nem annyira ismerik..

Előzmény: ogrEicsab (174224)
Szabi32 Creative Commons License 2017.11.16 0 0 174227

Remélem összejön..:-)

Gyári, vagy utángyártott kart használsz, hol vetted?

Előzmény: peppino (174226)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!