Keresés

Részletes keresés

Szabi32 Creative Commons License 2017.11.15 0 0 174223

" (asszem Marzocco) 1sz. szűrőm van, azzal nem egy élmény naked-et csapolni. "

 

Miért is ? https://www.youtube.com/watch?v=igmhhrMrFcs

              https://www.youtube.com/watch?v=TB3kEwDaNuQ

 

 

Előzmény: peppino (174217)
_MrB_ Creative Commons License 2017.11.15 0 0 174222

Volt egy infóm fű alatt, hogy ott a lefolyás miatt overdosed van.

Előzmény: djboriska (174209)
blaze73 Creative Commons License 2017.11.15 -3 0 174221

Ekkora baromságot :(   grr!  :(

Előzmény: ogrEicsab (174210)
Katoczi Creative Commons License 2017.11.15 -2 0 174220

Ezzel nem tudok egyetérteni, és véleményemet saját videóval támasztanám alá:

https://youtu.be/_G_XGs4_NAo  - nem tudo már mi volt, de valami Paljoc arabica

 

És egy kissé robusztás blend (10% talán)

https://youtu.be/XQEmsf1lOJc

Előzmény: peppino (174217)
abilo Creative Commons License 2017.11.15 0 0 174219

Sziasztok. Van egy régi saeco kávéfőzőm. Szeretném átnézetni szakemberrel. Ismertek esetleg Szolnokon megbízható szakit? Köszi

djboriska Creative Commons License 2017.11.15 0 0 174218

Ez azt jelenti hogy a selyem a kifolyon marad? A naked eseten meg belekerul a kaveba?

Előzmény: Törölt nick (174212)
peppino Creative Commons License 2017.11.15 0 0 174217

Nekem az a lefele csőrösen szűkülő (asszem Marzocco) 1sz. szűrőm van, azzal nem egy élmény naked-et csapolni.

 

 

Előzmény: Bazs09 (174216)
Bazs09 Creative Commons License 2017.11.15 -3 0 174216

Már miért ne látszana? A szimpla szűrő magassága nem kisebb, mint mondjuk egy 14g-os kosáré. Persze nem lesz pont szintben a nyitott kar aljával, de attól még ugyanúgy lehet vele kávét készíteni, a láthatóságával sincs gond.

Előzmény: peppino (174214)
Katoczi Creative Commons License 2017.11.15 0 0 174215

Elég régen ittam Nakedet kávézóban (több mint egy éve a Mantrában) de más szűrőt használtak. Egy ideje nem erőltetem, mert különnséget nem érzek, inkább borravalónak hagyom a különbözetet.  :D

Előzmény: djboriska (174209)
peppino Creative Commons License 2017.11.15 0 0 174214

hát nem egészen. elég magas a kar pereme, nem látszana semmi.

Előzmény: Bazs09 (174213)
Bazs09 Creative Commons License 2017.11.15 -2 0 174213

Nem igazán értem a kérdést. Naked karba olyan szűrőt teszel, amilyet akarsz.

Előzmény: peppino (174211)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.15 -1 0 174212

Csak tudja, ő mosogatja.

Előzmény: ogrEicsab (174210)
peppino Creative Commons License 2017.11.15 0 0 174211

Engem az érdekelne, hogy naked karból van-e olyan amibe 1 vagy kétszemélyes szűrő megy. Amit vettem anno a Silviához, az 3 személyes, ilyen adagot ritkán iszom, de ha lenne 1 személyes, akkor akár használnám is.

Bár azt sejtem, hogy az 1 személyes adag kevés lenne neki, és fröcskölne. Jól gondolom?

ogrEicsab Creative Commons License 2017.11.15 -2 0 174210

 És ráadásul a Manettiben pl.  a sima presszó 320, a Naked pedig 500 Ft völt.  Megkérdeztem, hogy miért, erre ezt a választ kaptam: azért mert sokkal selymesebb az íze, mivel nem ér hozzá a szűrő tartó aljához és kifolyóhoz 🤨

Előzmény: djboriska (174209)
djboriska Creative Commons License 2017.11.15 -1 0 174209

Nakedet miert rendel valaki kavezoban?

Mitol mas, mint egy dupla ha pl ugyanaz a szuro van hozza?

Az ertem, hogy tanulasnak tok jo meg jol is nez ki amikor otthon huzza az ember a kavet.

Kavezoban azert rendel valalaki nakedet, hatha nagyobb szurot hasznalnak mint ami a sima dupla tartoba belefer?

 

_MrB_ Creative Commons License 2017.11.14 0 0 174208

Igen, ahogy Naked-et is tudtam 4x is rendelni. Csak kapni nem.

Előzmény: Surda :D (174207)
Surda :D Creative Commons License 2017.11.14 -2 0 174207

Én még ott soha nem ittam szr kávét.

Inkább mindig baromi igenyesen elkészített , nagyon jó kávét kaptam.

Nem hiszem hogy tendencia lenne, amit írtál.

Mindamellett, hogy elhiszem, hogy belefuthat az ember rosszba is.

Mondjuk TP tipikusan az a hely, ahol fiatal, barátságos baristak vannak, akik szerintem rögtön csinálnak egy másikat, ha igazad van .

Előzmény: _MrB_ (174206)
_MrB_ Creative Commons License 2017.11.14 0 0 174206

Vagy épp ihatatlan sz@r.

Előzmény: Surda :D (174205)
Surda :D Creative Commons License 2017.11.14 -2 0 174205

Tamp and Pull váci út 85. Kiváló kávé! Pesti hídfőtől gyalog 3p.

Előzmény: White_m (174201)
djboriska Creative Commons License 2017.11.14 -1 0 174204

Dewlaval par hete eleg jo kavekat ittunk reggelente Milano melletti hotelben.

Colonna gesha kapszulat Wacaco Minipresso-val. Persze ahhoz is kell melegviz.

Elso nap Dewla hotelos melegvizzel nyomta. Azt mondta Azzal is jobb volt, mint barmi a kornyeken azt mondta. De aztan en vittem vizmelegitot meg vettunk rendes vizet, az ugy elegge adta.

Nyilvan nem igazi presszo, max 5-os TDS-e van, de eleg kis finom kaveital reggelre es tuti jobb mint barmi a kornyeken.

Előzmény: GAgyiXyXy (174187)
heted7 Creative Commons License 2017.11.14 -1 0 174203

III. ker. a This is Melbourne Too, de azért kicsit odébb van. Amúgy jó a kávé.

Előzmény: H_G (174202)
H_G Creative Commons License 2017.11.14 0 0 174202

Menj inkább a Margit hídon át és akkor kávézhatsz a Barakóban vagy a közelében a szicíliai cukrászdában (ott Moak van). A III.-ban mostanában nincsen semmi használható.

 

 

Előzmény: White_m (174201)
White_m Creative Commons License 2017.11.14 0 0 174201

Szervusztok!
Tudnátok mondani a III. kerületben vagy az Árpádhíd környékén jó kávézót ahova reggel beülhetek egy minőségire?! :)

blaze73 Creative Commons License 2017.11.14 -2 0 174200

 

...egyenesen Palermoból Stagnitta bácsi pörkölő műhelyéből :)  Köszönöm , trollcsi :)

Mylord3 Creative Commons License 2017.11.14 0 0 174199

Mit tesz egy jól ismert, a nép mindennapi tudatába évtizedek óta bevésődött márkanév..., csak maga a név?

Függetlenül attól, hogy az idő haladt (túl is) haladt bizonyos, korábban értékesnek vélt, stabil állandó minőséget jelentő márkaneveken.

Omnia, Karaván, Szarvasi, Pilóta kex...stb. :-) 

Előzmény: H_G (174198)
H_G Creative Commons License 2017.11.14 0 0 174198

Valószínűleg is-is. Egyszer egy kameruni SO kávéban találkoztam eléggé hasonlóval, így arra gyanakszom, talán onnan jöhet a nagyja.

 

Előzmény: Törölt nick (174197)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.14 0 0 174197

Bájdövéj Omnia, mitől van olyan jellegzetes íze, amit évtizedek óta fenn lehet tartani?

Ugyanaz az alapanyag? Ugyanaz a sufni? Ugyanaz a pörkölési eljárás?

Mylord3 Creative Commons License 2017.11.14 0 0 174196

Pár éve az Omnia próbálkozott ún. minőségi szemessel a széles néprétegek számára, én is kipróbáltam, és azt kell mondanom, hogy nem is volt(ak) rosszak. Pláne akkor, ha akciósan, egy ezresért árulták a 25 dekás csomagokat pl. a teszkóban is. Asszem, négyféle csomagban kínálták, még talán egy "nki hírű balfék barista" is a nevét adta az üzlethez. Aztán ezek a KV-k szépen csendben eltűntek az üzletekből, szerintem annyira mégsem vette a tisztelt Nagyérdemű (ez is sokat elárul sokmindenről :-) ) valszeg bedarálták az omnia téglákba. Ez most csak azért jutott eszembe, mert gyaníthatóan ezek a sajátmárkás spar KV-k is inkább csak a cég üzletpolitikájának, sem mint a minőségi KV-k hosszútávú piacon tartásának az indokai, eredményei. Ráadásul ezek még őrőltek is, tehát hogy egészen pontosan mit csomagolnak a tényleges KV-őrlemények mellé, közé a csomagba, az többé-kevésbé továbbra titok marad.

Előzmény: _BP__ (174191)
_BP__ Creative Commons License 2017.11.13 0 0 174195

a csomagolása legalább szép volt :-)

Előzmény: H_G (174193)
_BP__ Creative Commons License 2017.11.13 0 0 174194

Szemesnek tűnt nekem a valóságban.

Előzmény: Törölt nick (174192)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!