Keresés

Részletes keresés

Surda :D Creative Commons License 2017.11.14 -2 0 174207

Én még ott soha nem ittam szr kávét.

Inkább mindig baromi igenyesen elkészített , nagyon jó kávét kaptam.

Nem hiszem hogy tendencia lenne, amit írtál.

Mindamellett, hogy elhiszem, hogy belefuthat az ember rosszba is.

Mondjuk TP tipikusan az a hely, ahol fiatal, barátságos baristak vannak, akik szerintem rögtön csinálnak egy másikat, ha igazad van .

Előzmény: _MrB_ (174206)
_MrB_ Creative Commons License 2017.11.14 0 0 174206

Vagy épp ihatatlan sz@r.

Előzmény: Surda :D (174205)
Surda :D Creative Commons License 2017.11.14 -2 0 174205

Tamp and Pull váci út 85. Kiváló kávé! Pesti hídfőtől gyalog 3p.

Előzmény: White_m (174201)
djboriska Creative Commons License 2017.11.14 -1 0 174204

Dewlaval par hete eleg jo kavekat ittunk reggelente Milano melletti hotelben.

Colonna gesha kapszulat Wacaco Minipresso-val. Persze ahhoz is kell melegviz.

Elso nap Dewla hotelos melegvizzel nyomta. Azt mondta Azzal is jobb volt, mint barmi a kornyeken azt mondta. De aztan en vittem vizmelegitot meg vettunk rendes vizet, az ugy elegge adta.

Nyilvan nem igazi presszo, max 5-os TDS-e van, de eleg kis finom kaveital reggelre es tuti jobb mint barmi a kornyeken.

Előzmény: GAgyiXyXy (174187)
heted7 Creative Commons License 2017.11.14 -1 0 174203

III. ker. a This is Melbourne Too, de azért kicsit odébb van. Amúgy jó a kávé.

Előzmény: H_G (174202)
H_G Creative Commons License 2017.11.14 0 0 174202

Menj inkább a Margit hídon át és akkor kávézhatsz a Barakóban vagy a közelében a szicíliai cukrászdában (ott Moak van). A III.-ban mostanában nincsen semmi használható.

 

 

Előzmény: White_m (174201)
White_m Creative Commons License 2017.11.14 0 0 174201

Szervusztok!
Tudnátok mondani a III. kerületben vagy az Árpádhíd környékén jó kávézót ahova reggel beülhetek egy minőségire?! :)

blaze73 Creative Commons License 2017.11.14 -1 0 174200

 

...egyenesen Palermoból Stagnitta bácsi pörkölő műhelyéből :)  Köszönöm , trollcsi :)

Mylord3 Creative Commons License 2017.11.14 0 0 174199

Mit tesz egy jól ismert, a nép mindennapi tudatába évtizedek óta bevésődött márkanév..., csak maga a név?

Függetlenül attól, hogy az idő haladt (túl is) haladt bizonyos, korábban értékesnek vélt, stabil állandó minőséget jelentő márkaneveken.

Omnia, Karaván, Szarvasi, Pilóta kex...stb. :-) 

Előzmény: H_G (174198)
H_G Creative Commons License 2017.11.14 0 0 174198

Valószínűleg is-is. Egyszer egy kameruni SO kávéban találkoztam eléggé hasonlóval, így arra gyanakszom, talán onnan jöhet a nagyja.

 

Előzmény: Törölt nick (174197)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.14 0 0 174197

Bájdövéj Omnia, mitől van olyan jellegzetes íze, amit évtizedek óta fenn lehet tartani?

Ugyanaz az alapanyag? Ugyanaz a sufni? Ugyanaz a pörkölési eljárás?

Mylord3 Creative Commons License 2017.11.14 0 0 174196

Pár éve az Omnia próbálkozott ún. minőségi szemessel a széles néprétegek számára, én is kipróbáltam, és azt kell mondanom, hogy nem is volt(ak) rosszak. Pláne akkor, ha akciósan, egy ezresért árulták a 25 dekás csomagokat pl. a teszkóban is. Asszem, négyféle csomagban kínálták, még talán egy "nki hírű balfék barista" is a nevét adta az üzlethez. Aztán ezek a KV-k szépen csendben eltűntek az üzletekből, szerintem annyira mégsem vette a tisztelt Nagyérdemű (ez is sokat elárul sokmindenről :-) ) valszeg bedarálták az omnia téglákba. Ez most csak azért jutott eszembe, mert gyaníthatóan ezek a sajátmárkás spar KV-k is inkább csak a cég üzletpolitikájának, sem mint a minőségi KV-k hosszútávú piacon tartásának az indokai, eredményei. Ráadásul ezek még őrőltek is, tehát hogy egészen pontosan mit csomagolnak a tényleges KV-őrlemények mellé, közé a csomagba, az többé-kevésbé továbbra titok marad.

Előzmény: _BP__ (174191)
_BP__ Creative Commons License 2017.11.13 0 0 174195

a csomagolása legalább szép volt :-)

Előzmény: H_G (174193)
_BP__ Creative Commons License 2017.11.13 0 0 174194

Szemesnek tűnt nekem a valóságban.

Előzmény: Törölt nick (174192)
H_G Creative Commons License 2017.11.13 0 0 174193

Kizártnak tartom.

 

Előzmény: _BP__ (174191)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.13 0 0 174192

Ami őrölt, az gyanús. Bár van ahol a törmeléket szem(et)esbe is belerakják.

Előzmény: _BP__ (174191)
_BP__ Creative Commons License 2017.11.13 0 0 174191

Sziasztok! A Spar prémium KV-t próbálta valaki? Érdemes egy próbát tenni?

http://www.sparsajatmarka.hu/markak/premium/spar-premium-orolt-porkolt-kave/2381

Köszi

GAgyiXyXy Creative Commons License 2017.11.13 0 1 174190

Tetszem neked, ne is tagadd :) Ennyi törődést régen kaptam...

Előzmény: Mylord3 (174189)
Mylord3 Creative Commons License 2017.11.13 0 0 174189

"Ez a nyomokban kávét is tartalmaz. Mi fán terem az instant kávé? Az az 5% azért kell, hogy legyen valami kávé íze is?..."

 

Ha nem nagyon szükséges, akkor ne írogassunk már megint butaságokat ide!

Előzmény: GAgyiXyXy (174187)
H_G Creative Commons License 2017.11.13 0 0 174188

Elférni elfér, de a tűzvédelmi előírások rendszerint nem engedik.

 

 

Előzmény: GAgyiXyXy (174187)
GAgyiXyXy Creative Commons License 2017.11.13 -2 0 174187

Ez a nyomokban kávét is tartalmaz. Mi fán terem az instant kávé? Az az 5% azért kell, hogy legyen valami kávé íze is?

Én az instant kávét rühellem, rossz ízű és még a gyomromat is kikezdi. Ha végképp nem lennék kávé közelben, valamilyen kávéval töltött csokit eszek, ami ugyan semmi, de legalább nem rosssz :)

Inkább nem iszom kávét minthogy instant..

Egy kis rezsó + plusz brikka bárhol elfér. Vagy vannak ezek az utazó press-ek, amikről csak videót néztem, de látatlanban is ég az instatnhoz képest..

Előzmény: Törölt nick (174181)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.13 0 0 174186

Lehet hogy paraszt leszek, de én vennék valami jobbfajta liofilizált (szárítva fagyasztott, a világosbarna granulátumos) instantot a Jacobstól és adnék hozzá lefagyasztott Paljoc kávét amit KÉSES darálóval púderré törnék.

Lehet hogy szabadalmat is sértenék ezzel.

 

Szerezz be egy villanyrezsót, nekem bevált Brikkával mikor felújítottuk a konyhát.

Előzmény: W_B (174185)
W_B Creative Commons License 2017.11.12 0 0 174185

Köszi mindenkinek a válaszokat!

A Nescafe Azerát kóstolta már valaki?

zsorzs1970 Creative Commons License 2017.11.12 0 0 174184

Üdv igy igaz ezen az alapokat meg lehet tanulni...esetleg a szerelés karbantartásnál is szerezhető tapasztalat a késöbbiekben egy komolyabb géptípusnál.

Előzmény: Mylord3 (174183)
Mylord3 Creative Commons License 2017.11.12 0 0 174183

Ez továbbra is egy szerethető és szerelhető stabil kis alapgép, igaz, hogy én a billenőkapcsolós korábbi évjáratú típusokat talán jobban kedvelem.

Előzmény: zsorzs1970 (174182)
zsorzs1970 Creative Commons License 2017.11.12 0 0 174182

Használt tökéletesen üzemelő Saeco Aroma kávégép egy darab kettes szürövel 30 ezer.  06209351897

Törölt nick Creative Commons License 2017.11.11 0 0 174181

Közben találtam még Nescafe Azera nevű keverményt, 95% instant, 5% őrölt kávé. Mások is használják a titkos technológiát tehát.

Előzmény: H_G (174178)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.11 -1 0 174180

Viszont ki kéne próbálni, valami minőségi alapanyagot mélyhűtve porszerűvé őrölni.

 

Itt már kigondolták a szakik: http://www.nwhikers.net/forums/viewtopic.php?t=7981805

 

Végülis csak az eszpresszó főzési technológiához kell egy relatíve nagy ideális szemcseméret, na de ha gyakorlatilag cupping stílusú "főzésről" van szó, akkor akár jó lehet a púder méret is.

 

De vajon hogyan oldották meg a zacc/iszap problémát, ami még a tényleg púderszerű görög kávéknál is előjön?

 

Bűvös 

Előzmény: H_G (174178)
H_G Creative Commons License 2017.11.11 0 0 174179

Bizony, a termoszban elvitt kotyogós kávé is elég rossz lesz több óra múltával, de az instantoknál még mindig jobb.

 

Előzmény: Mákosmalac (174175)
H_G Creative Commons License 2017.11.11 0 0 174178

Hiszi a piszi olyan társaságtól, akiknek az eszpresszóját se tudom meginni.

 

Előzmény: Törölt nick (174177)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!