A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Menj inkább a Margit hídon át és akkor kávézhatsz a Barakóban vagy a közelében a szicíliai cukrászdában (ott Moak van). A III.-ban mostanában nincsen semmi használható.
Pár éve az Omnia próbálkozott ún. minőségi szemessel a széles néprétegek számára, én is kipróbáltam, és azt kell mondanom, hogy nem is volt(ak) rosszak. Pláne akkor, ha akciósan, egy ezresért árulták a 25 dekás csomagokat pl. a teszkóban is. Asszem, négyféle csomagban kínálták, még talán egy "nki hírű balfék barista" is a nevét adta az üzlethez. Aztán ezek a KV-k szépen csendben eltűntek az üzletekből, szerintem annyira mégsem vette a tisztelt Nagyérdemű (ez is sokat elárul sokmindenről :-) ) valszeg bedarálták az omnia téglákba. Ez most csak azért jutott eszembe, mert gyaníthatóan ezek a sajátmárkás spar KV-k is inkább csak a cég üzletpolitikájának, sem mint a minőségi KV-k hosszútávú piacon tartásának az indokai, eredményei. Ráadásul ezek még őrőltek is, tehát hogy egészen pontosan mit csomagolnak a tényleges KV-őrlemények mellé, közé a csomagba, az többé-kevésbé továbbra titok marad.
Ez a nyomokban kávét is tartalmaz. Mi fán terem az instant kávé? Az az 5% azért kell, hogy legyen valami kávé íze is?
Én az instant kávét rühellem, rossz ízű és még a gyomromat is kikezdi. Ha végképp nem lennék kávé közelben, valamilyen kávéval töltött csokit eszek, ami ugyan semmi, de legalább nem rosssz :)
Inkább nem iszom kávét minthogy instant..
Egy kis rezsó + plusz brikka bárhol elfér. Vagy vannak ezek az utazó press-ek, amikről csak videót néztem, de látatlanban is ég az instatnhoz képest..
Lehet hogy paraszt leszek, de én vennék valami jobbfajta liofilizált (szárítva fagyasztott, a világosbarna granulátumos) instantot a Jacobstól és adnék hozzá lefagyasztott Paljoc kávét amit KÉSES darálóval púderré törnék.
Lehet hogy szabadalmat is sértenék ezzel.
Szerezz be egy villanyrezsót, nekem bevált Brikkával mikor felújítottuk a konyhát.
Üdv igy igaz ezen az alapokat meg lehet tanulni...esetleg a szerelés karbantartásnál is szerezhető tapasztalat a késöbbiekben egy komolyabb géptípusnál.
Végülis csak az eszpresszó főzési technológiához kell egy relatíve nagy ideális szemcseméret, na de ha gyakorlatilag cupping stílusú "főzésről" van szó, akkor akár jó lehet a púder méret is.
De vajon hogyan oldották meg a zacc/iszap problémát, ami még a tényleg púderszerű görög kávéknál is előjön?
Nemcsak szerinted. :-) Németbe dolgoztam, nem volt kávégép a műhelybe, így ráfanyarodtam az instant kávékra. Végig próbáltam minden verziót. Rettenet...kénytelen voltam inni a szükséges koffein adag miatt, de egy slukkra lenyeltem, különben kiköpöm.
Hosszabban: én vettem davidoffot egyszer, amikor úgy gondoltam nincs más lehetőség, csak az instanT kávé. Hááát... inkább nem kávéztam egy ideig...ihatatlan szutyok az összes (szerintem).