Beatrice - 01 - Sej A Mi Lobogónkat Beatrice - 02 - Újra Itt Van A Nagy Csapat Beatrice - 03 - A Domboldalon Is Spontán! Beatrice - 04 - Lenin, A Hős Beatrice - 05 - De Szeretnék Beatrice - 06 - A 2000. Év Felé Beatrice - 07 - Fiatalkorúak Hátra! Beatrice - 08 - Jojó Beatrice - 09 - Hősök Tere Beatrice - 10 - Azok A Boldog Szép Napok Beatrice - 11 - 8 Óra Munka Beatrice - 12 - Pancsoló Kislány Beatrice - 13 - Szevasztok!
Érthető, hogy Lugo miért nem zenél már a Ricsében. Ő legalább kitartott az mellett, amit egykor elkezdtek közösen. Feró meg sokszorosan eladta és szembeköpte saját magát, a nagy hős lázadó, Feró. Még jó, hogy a régi Ricset tudom úgy hallgatni, hogy ilyenkor nem veszem figyelembe Feró későbbi dolgait.
"Egész eddigi életemről kijelentették, hogy tévedés volt És azt is mondták még, hogy nincs Isten, és ne is keressem! Az idegen szívüek között, ezernyi, hozzám hasonló remél Nem igaz, hogy nem tehetünk semmit! Nem igaz, hogy így kell ennek lenni! A kétezredik év felé! Nyomasztó az új rend, pedig már oly régi, csak az a baj, hogy nem látom a végét A kétezredik év felé Az elfecsérelt éveket ki venné számba, A SZARNAK ÉS A KÁRNAK NINCS GAZDÁJA! A kétezredik év felé!"
Hát Ferókám, a változásokat saját bőrödön megtapasztalhattad, hiszen még zsűriskedhettél is a megasztárban, meg a jégrevűben vagy hol a tökömbe. De éljen a Beátricse!!!
Tegnap egyik pusztasági faluba hatalmas ivászatot rendeztünk, csak Ricse és P.Mobil számok szóltak egész nap, olyan klasszikus, mint a Jerikó, Nagyvárosi farkas, Térden állva, Kétezredik év felé, Mondtam kislány, Meditáció, Buta fiúk, kövér lányok, Szívpörkölt, Lámpagyár...
Összejött a régi ricserajongó brigád, olyan nagy nevek jöttek el a szomszédos falvakból, mint Ábrahám "zakariás" Josti, Macskási "zerge" Józsi, Búza "aranyfogúgrizli" Ferkó, Seres "the dragon" Géza, Dudás "tornádó" Lali, Kesző "füles" Berci, Mezőségi "rámpó a kölyök" Jenci, Bóza "feles" Józsi, Szekeres "nomád" Matyi, Jónási "zacskó" Zsolti, Kerékgyártó "szőrös" Pityi, Jób "pé20-as" Jenci..., akkor Pusztasági "herkules" Béci, Zámbó "sörös" Győzi, Cipós "rambó" Benedek, Boros "mennydörgés" Pisti, Kocsis "hosszúlépés" Tivadar, Kovács "fogatlan" Feri, Sipos "szakállas" Isti, Cserepes "ricse" Gyuszkó, Bormester "nagyfütykös" Misi, Juhos "bőrharisnya" Kálmán, Horváth "a harcos" Józsi, Ménes "vörhenyes" Pisti, Jahutka "kisrakás" Tihi, Keszőc "monszter" Árpi, Bertalan "csablecsacsi" Ágoston, Kovács "rozsdás" Jóska, Jószágos "ragadozó" Tipcsi, Záboji "motorblokk" Anti, Jakobi "nagytigris" Tivadar, Jámbor "here" Józsi, Bakos "kavaszaki" Bandi, és nem utolsó sorban Csrdás "James" Jani
Ittunk, ameddig csak lehetett, üvöltött a Ricse, kórusba énekeltük, hogy "Ricse Ricse Betáricse Hórukkkk"! Aztán persze bejöttek a kocsmába érdeklődő kisgyerekek is, és az egyik megkérdezte tőlem:
"Bácsi! Ki ez a jóhangú bácsi? Aki azt énekli, hogy nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra szórakozás?"
erre én: "Kisfiam, ő a Nagy Feribácsi, nem ismered őt? Már most egy élő rocklegenda, pótold azonnal a Ricse diszkográfiát!"
A srác fel is írta egy cetlire, azt mondta, utána néz a neten. És az érdeklődése miatt oda is adtam neki a Feró által 25 évvel ezelőtt dedikált baboskendőmet! Úgyhogy éljen a Betáricse!!! Hálistennek vagyunk még, nem haltunk ki ricserajongók, és meg is könnyeztem részegen a kissrácot, hogy ennyire meghatóan érdeklődött Feró iránt. Ez annyira gyönyörű gesztus volt.
ÓÓÓ a Beátricse, óóó a Beátricse, a legeslegszebb a Föld kerekén!!!
Támadás! 1, 2, 3!
Ricse Ricse Beátricse hóóóórukkkk!
Hol vannak azok az ősricse rajongók??? Nem megy ez a topic, pedighát Feró nyomja még mindig gyerekek. Jó, ez már sajna nem "az" Ricse éshát én is a régi Ricsét szeretem 1988-ig.
Elmaradt a Hórukk! A Beatrice a 30. születésnapját ünnepelte a Pecsában, ahol a Hard Rock Magazin munkatársai is gyújtottak egy képzeletbeli gyertyát: http://www.hardrock.hu/?q=node/7734
Nagy Feró bemutatta az arcokat, akik fellépnek a "házibulin": Lugosi László, Vedres Joe, Laczik Fecó, Magasvári Viktor (gitárosok), Zselencz "Zsöci", Zsoldos Tamás (basszusgitár), Pálmai Zoltán, Nagy Hunor (dob), Hirlemann berci (dob, billentyűk) és egy számba beugrik Németh Gábor (dob) is. Miklóska Lajos nagy gázsit kért, ezért nincs a fellépők között, továbbá Feró nem akar úgy járni vele, ahogy a legutóbbi Piramis bulin Som... Donászy szintén nem került képbe.
A koncert hangmérnöke Nemes László.
A színpad szélén ott lesznek a Simonok, vigyáznak a rendre és arra, hogy a biztonságiak senkit ne verjenek meg.
Feró mondta, kérte, hogy minél többen hozzatok kamerát, vegyétek fel a bulit. Nincs szponzor, nem biztos, hogy készülhet a koncertről videó...
"Üvöltve hülyülsz egy primitív gitárral
Hülyíted az embereket a nagy igazsággal
Azért szar ez az egést világ
Mert ti, emberek, szarok vagytok
És én, én, én is egy kicsit
Sajnálom, én is egy kicsit!"
Lehet, hogy primitiv aggyal rendelkezem, de olyan furcsa, hogy ugy lesz valaki rocker, hogy elhatroztam eddig disco bubus voltam holnaptol szegecskkel kivert borjakos rocker leszek.
`91-re mar megeltem nehany koncertet, de nekem az belulrol jott, hogy a rock, blues stb zenek jottek. 1ebkent a 70-es evek vege fele en is hallgattam ricset. De hat azota valtozott a vilag.
"valamikor o is lazado volt
elkepzelt egy uj vilagot
most elfelejti, honnan indult el"
Ismerted a Kifakult Sztár c. dalt ??
No, most vált valóra.
Szerintem egy zenész attól zenész, hogy kinnt áll a szimpadon. Valószínűleg többet keresne Feró bácsi azzal, ha mondjuk a 91 es BS koncert után feloszlott volna a ricse és minden 5 évben csinálnának egy "álljunk össze utoljára pár millióért" típusú bulit, mint az Omega, Generál, stb.
Azt hiszem ő ennél korrektebb, és nem utolsó sorban szereti csinálni, amit csinál.
Hát ott, hogy ami nem megy, azt nem kéne erőltetni. Feró bácsi élvezze a nyugdíját, és hagyja a rajongókat a régi lemezeket hallgatni. Miért kell minden alkalommal azzal szembesülniük, hogy oppá-oppá, ezt azért nem kellett volna? Az úttörődalokat nem kellett volna. A 8 órát nem kellett volna. A Corvin-közzel foglalkozó számot sem kellett volna. Mert a Rice nem erről szólt. Arról szólt, hogy ha lemegyek a térre, hidegen csillog a motorom fénye, meg hogy mondtam kislány, meg Nagyvárosi farkas. Ehhez képest a mai számok? Na jó, hagyjuk.
justinianus: Na erre lépek... :-)
Ha nem vetted volna észre, csak poénból "mondtam" azt a témát... Én is szeretem a Ferencet, de már valahogy egy kicsit eléggé megfakult a számomra. De attól még birom, stb.
Szóval nem akartam én leöregezni, csak abban az elborult pillanatomban éppen erre jártam.
Üdv
A kocsmáját nem nézem, a Régi rice - t sajnos (koromnál fogva) nem ismertem.
Valóban jobbak a régi dalok, bár én az újakat is kedvelem. Feró (is) megváltozott, ahogy mindenki a rendzerváltás utáni években. Megszűnt az egész Rice-jelenség ideológiai alapja, és nincs ki ellen lázadni.
Feró miépes irányvonala nekem sem tetszik, de a humorát attól függetlenül díjazom.Nemrégiben volt szerencsém élőben hallani a jojót. Színvonalas volt...
Az új rice pedig a maga nemében (mint kezdő zenekar) szerintem eléggé jó, a gond csupán ott van, hogy a régi ricsések nehezen fogadják el az új stílust, életszemléletet, dalokat.
A legutóbbi Nov. 3.-ai koncerten rengeteg idősebb arcot láttam kopott, régi baboskendővel a nyakán.
A Ricsével az a legnagyobb problémám, hogy régebben sokkal jobb volt, sőt, régen volt az igazi. ma csak hajdani hírnevének maradványaiból él; s a jelenlegi felállás csak alőzenekara lehetne az ős-Ricsének. Feró meg túlzásba vitte a politikát, ezt a MIÉP-irányvonalat, jobb is, hogy azóta visszavett belőle. Amit a korcsmájában művel, az viszont továbbra is katasztrófa.