Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Lexana 2013.08.26 Creative Commons License 155

Cafe Picard & Restaurant Egy új iz a régiségek utcájában!

Éttermünk és kávézónk a Parlamenthez közel található!
A legtöbben, akik egyszer már jártak az éttermünkben újból visszatérnek, mert tapasztalták, hogy a belvárosi nyüzsgésben egy kis időt hogyan lehet kellemesen és nyugodtan eltölteni a Picardban Finom és eredeti ételek társaságában. Éttermünk és kávézónk a Parlamenthez közel található és könnyen megközelíthető. A belvárosi nyüzsgésben ”otthonra” talál nálunk. 

toccata 2013.03.09 Creative Commons License 154

Ezt még nem hallottam, de mos ki fogom próbálni.

Előzmény: Amazing Grace (153)
Amazing Grace 2013.03.02 Creative Commons License 153

Gyerekkoromban, falun a mákos, mézes kukorica volt a menő. Tulajdonképpen semmi extra, csak főtt csemegekukorica összekeverve darált mákkal és némi mézzel. De hajj de finom volt!:) Gyerekkori emlékeket ébreszt bennem.

ZsuR 2012.08.29 Creative Commons License 150

:)) Nem csak a tied - en sem neztem meg utana...

 

Double-Acting Baking Powders vs. Single-Acting Baking Powders

Most baking powders are double-acting, which means they the baking powder reacts twice; contain one acid that dissolves when it comes in contact with water and another acid that does not dissolve until it reaches a higher temperature in a hot oven. This type of double action ensures that the finished product is light and fluffy. Single-acting baking powders are mainly used by manufacturers and are usually not available for retail sale.

 

Kettős működésű sütőpor ellenfél Egyszeres működésű sütőpor
A legtöbb sütés porok kettős működésű, ami azt jelenti a sütőport reagál Ők kétszer;, amelyek egy sav feloldódott, amikor érintkezésbe vízzel és más savval, nem oldódik, hogy amíg az el nem éri a magasabb hőmérsékleten, forró kemencében. Ez a fajta kettős működésű biztosítja, hogy a késztermék könnyű és puha. Egyszeres működésű sütőpor elsősorban a gyártók és nem állnak rendelkezésre a kiskereskedelemben általában elmegy.

 

Előzmény: toccata (149)
toccata 2012.08.28 Creative Commons License 149

Köszi.

Nem tudom (ez csupán az én tudatlaságom), hogy milyen az a kettős működésű sütőpor, de talán a sima is megteszi. :)

Előzmény: ZsuR (148)
ZsuR 2012.08.23 Creative Commons License 148

Van egy jo par kukoricas receptem - szeretem oket.  Egy a gond - oda kell figyelni, ne legyen tulsutve - en meg hajlamos vagyok ra...

 

 1 1/2 cups yellow cornmeal

 1/2 cup all-purpose flour

 1 tablespoon sugar

 2 teaspoon double-acting baking powder

 1 teaspoon baking soda

 1 teaspoon salt

 2 large eggs

 1 1/2 cups buttermilk

 1 cup fresh corn kernels including the pulp scraped from the cobs(cut from about 2 ears of corn)

 1 1/2 cups grated sharp Cheddar

 3 scallions, sliced thin

 

 

Grease a 9x13 pan. Into a bowl sift together the cornmeal, the flour, the sugar, the baking powder, the baking soda, and the salt. In a small bowl beat together the eggs and the buttermilk. To the cornmeal mixture add the buttermilk mixture, the corn, the Cheddar, and the scallions, stir the batter until it is just combined, and pour it into the pan, spreading it evenly. Bake the corn bread in the middle of a preheated 425°F. oven for 8 to 10 minutes, or until a tester comes out clean.

 

1 1/2 csésze sárga cornmeal  1/2 csésze minden célra alkalmas liszt  1 evőkanál cukor  2 teáskanál kettős működésű sütőpor  1 teáskanál szódabikarbóna  1 teáskanál só  2 nagy tojás  1 1/2 csésze író  1 csésze friss kukorica mag zoals a cellulóz kaparni a cobs (vágott körülbelül 2 kalászokat)  1 1/2 csésze reszelt cheddar éles  3 mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve

Grease a 9x13 pan. Egy tálba szitál össze a cornmeal, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy kis tálban verte össze a tojást és az író. Az cornmeal keveréket hozzáadjuk a írót keverék, a kukorica, a cheddar és mogyoróhagyma, keverjük a tésztát, amíg éppen egyesítjük, és öntsük a serpenyőbe, terjesztése azt egyenletesen. Süt a cornbread közepén egy előmelegített 425 ° F. sütőben 8 és 10 perc, vagy amíg egy tester jön ki tiszta.

 

Előzmény: toccata (147)
toccata 2012.08.23 Creative Commons License 147

Akkor még egy kicsit győzködöm magam és majd csak nekilátok egyszer én is. :)

Előzmény: ZsuR (146)
ZsuR 2012.08.23 Creative Commons License 146

Igen - igaz a creamed corn az konzerv volt, nem en  csinaltam friss kukoricabol.

Előzmény: toccata (145)
toccata 2012.08.23 Creative Commons License 145

Jónak tűnik. Kipróbálta már valaki?

 

Előzmény: ZsuR (143)
Pandus 2011.11.22 Creative Commons License 144

azt kéne tudni, mitől áll össze. lehet, hogy ők tettek bele lisztet.

Előzmény: H_G (141)
ZsuR 2011.11.21 Creative Commons License 143

A kukorica kenyer egy nagyon kellemes etel, konnyu megcsinalni, de elrontani is konnyu - ha tulsuti az ember.

http://www.foodnetwork.com/altons-creamed-corn-bread/video/index.html

 

ZsuR 2011.11.21 Creative Commons License 142

Creamed Corn

 

Ingredients

  • 2 (10 ounce) packages frozen corn kernels, thawed
  • 1 cup heavy cream
  • 1 teaspoon salt
  • 2 tablespoons granulated sugar
  • 1/4 teaspoon freshly ground black pepper
  • 2 tablespoons butter
  • 1 cup whole milk
  • 2 tablespoons all-purpose flour
  • 1/4 cup freshly grated Parmesan cheese

Directions

  1. In a skillet over medium heat, combine the corn, cream, salt, sugar, pepper and butter. Whisk together the milk and flour, and stir into the corn mixture. Cook stirring over medium heat until the mixture is thickened, and corn is cooked through. Remove from heat, and stir in the Parmesan cheese until melted. Serve hot.

Tejszínes Kukorica

Hozzávalók
2 (10 unciacsomag fagyasztott kukorica magfelolvasztott
1 csésze tejszín
1 teáskanál 
2 evőkanál kristálycukor
1 / 4 teáskanál frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál vaj
1 csésze teljes tej
2 evőkanál minden liszt
1 / 4 csésze frissen reszelt parmezán sajt
irányok
Egy serpenyőben közepes lángon, egyesítik a kukorica, tejszín, só, cukor, bors, vaj. Habverő össze a tejet és a lisztetés keverjük bele a kukoricakeveréketCook keverés közepes lángon, amíg a keverék besűrűsödöttés a kukorica főtt keresztülVegyük le a tűzrőlés keverjük a parmezán sajtot, amígmeg nem olvad. Forrón.

 

H_G 2011.11.21 Creative Commons License 141

Nateszegény, akkor legalább nekem már nem kell :)

 

Pedig valahogy sokaknak működik a dolog:

 

http://images.google.com/search?tbm=isch&hl=en&source=hp&biw=1024&bih=618&q=Cachapa+Venezolana&gbv=2&aq=f&aqi=g1g-S1&aql=&oq=

Előzmény: Pandus (140)
Pandus 2011.11.21 Creative Commons License 140

ezt megcsináltam, kritikán aluli,. arra voltam kiváncsi, hogy áll össze egyliszt és tojás nélküli darált kukorica. úgy ahogy gondoltam. sehogy.

Előzmény: H_G (114)
ZsuR 2011.11.14 Creative Commons License 139

"nem, az másfajta kukorica, kék azt hiszem"

 

Innen indultunk...

Előzmény: Pandus (138)
Pandus 2011.11.14 Creative Commons License 138

nem, ez nem kék, de az egész, szárított szemeket főzi, aztán ledarálja. Láttam Mexikóban az országúton egy indiánt esőben árulni az útszélén a kukoricát, annyira megsajnáltam...ha kocsival lettünk volna, biztos megálok és megveszem, holott nem is tudtam volna vele mit csinálni, de turistabusszal voltunk :-(((

Előzmény: ZsuR (137)
ZsuR 2011.11.13 Creative Commons License 137

Oh... ez kek kukoricabol van?  Illetve mindegy - azt tudjuk mar, hogy meszezik.  Annak ellenere, a nem meszest is hasznaljak, es a tortilla jo belole.  

A keket is hasznaljak, de nem az a jellemzoen kozep amerikai tortilla.

Előzmény: Pandus (135)
ZsuR 2011.11.13 Creative Commons License 136

Azt hiszem, ideje jelszot valtani, lehet valaki belement...mi az orome benne???

Előzmény: Pandus (134)
Pandus 2011.11.13 Creative Commons License 135

sötét van már nálunk, azért ilyen életlen, meg fél kézzel tartom a gépet, de tán l lehet olvasni az első mondatot, miszerint főzdd...

 

a köv. recept maga a tortilla, és úgy kezdődik, hogy ebből a tésztából vegyél ki gombócokat, lapítsd el stb.

Előzmény: ZsuR (133)
Pandus 2011.11.13 Creative Commons License 134

igen, onnan jött

Előzmény: ZsuR (132)
ZsuR 2011.11.13 Creative Commons License 133

Gonoszkodok: lehet, hogy a kozepamerikai kolleganok nem lattak azt a konyvet :))...

Előzmény: Pandus (131)
ZsuR 2011.11.13 Creative Commons License 132

...azt hiszem a meghivas nem tolem jott... eszrevettem, hogy a Lidekin-tol jonnek visszaigazolasok a meghivasomra, hat en nem hivtam meg senkit...

Előzmény: Pandus (131)
Pandus 2011.11.13 Creative Commons License 131

egy mexikói könyvből vettem, nem a wikiből, és a könyvet Mexikóban vettem :-))

 

(Amúgy kösz, kaptam egy meghívót tőled egy közösségi oldalra, de leginkább csak a Facebookon vagyok rajta)

Előzmény: ZsuR (128)
ZsuR 2011.11.12 Creative Commons License 130

Guatemalai kolleganom itteni kukorica lisztbol kesziti - es jo... en is hallottam a meszeset, lehet itt?  Mexicoban meg nem ettem tortillat, de a kollegano szerint amit o szokott otthon csinalni, az az igazi (guatemalai...).  O nem az USA-ban szuletett, igy emlekszik az eredetire, no meg latogat haza.

 

Előzmény: H_G (129)
H_G 2011.11.12 Creative Commons License 129

A mexikói malomipar állítólag mésszel kezeli már nemtudom, milyen stádiumban. Híres, hogy a magyar kuk.-lisztből lehetetlen autentikus állagú tortillát készíteni, importliszt nélkül csak a búza-tortillával érdemes próbálkozni.

 

 

Előzmény: ZsuR (124)
ZsuR 2011.11.12 Creative Commons License 128

Aranysarga a legtobbje - vagy feher.  A keket erdekessegkent lattam eddig tortilla chipskent a mi kornyekunkon.  Az indianok hasznaljak jobban es delen.

A szaritas modja mas - "ground from dried maize or American corn". http://en.wikipedia.org/wiki/Cornmeal

 

 

Előzmény: Pandus (126)
Pandus 2011.11.12 Creative Commons License 127

meg valahogy a szemeket kell megfőzni és utána ledarálni, nem szárazon

Előzmény: Pandus (126)
Pandus 2011.11.12 Creative Commons License 126

nem, az másfajta kukorica, kék azt hiszem

Előzmény: toccata (125)
toccata 2011.11.12 Creative Commons License 125

Szerintem nagy különbség nem lehet.

Mindkettő a szárított kukorica ledaráva. Maximum a szemcseméretben lehet eltérés. De ez itthon se mindig egyforma.

Előzmény: ZsuR (124)
ZsuR 2011.11.11 Creative Commons License 124

MIben mas?

Előzmény: H_G (123)