Keresés

Részletes keresés

Pompiere Creative Commons License 1 órája 0 1 39391

Ma reggel munka előtt tettem egy kört a vásárhelyi elkerülőn. Az Atevnél - a keleti csomópontnál - hajtottam fel az útra. Egyelőre nem volt nagy a forgalom.  Szeged felé egyáltalán nem volt senki az úton, végül a körhíd előtt került el egy másik autó. Szemben 37 járművet számoltam, amiben volt 12 kamion is. Az aszfalt minősége jó. Sehol sem éreztem, hogy nagyon rázna.  Néhány szakasztól eltekintve szalagkorlátok között kanyarog az út a viszonylag magas töltésre építés miatt. Az út mellett még természetesen dolgoznak. Sok helyen a tereprendezés folyik. A kerékpárút sincs még készen a körhídnál.

 

A körhíddal és az ott kialakított forgalmi renddel viszont már nem vagyok kibékülve. A körhíd lehajtóinak minősége hagy némi kívánni valót maga után. A dilatációs elemekkel nincs egy szintben az aszfalt. Ez leginkább a Vásárhely irányába vezető lehajtó "legalsó" dilatációjánál érezhető. Teljesen olyan az egész, mint egy "széttaposott" vasúti átjáróban, ahol a keréknyomokon kívül az aszfalt szinte rápördül a gumilapokra. Nagyot zökken az autó. Ne legyen igazam, de ez ugyan úgy fog járni, mint az algyői Tisza-híd hullámtéri szerkezeteinek dilatációi. A szintkülönbség miatt ott is állandóan kiverődött az aszfalt, hiába javították. Végül aztán megunták és más módon oldották meg a szerkezetek dilatálását.

 

A forgalmi rend sem az igazi és úgy tűnik, hogy nem csak nekem nem tetszik. Itt-ott az interneten, már mások is nemtetszésüket fejezték ki. Egészen pontosan arról van szó, hogy a szegedi oldalon mind a lehajtó, mind a felhajtó úgy van kialakítva, hogy a külső sávból és sávba lehet fel és lehajtani. Ez pedig azt jelenti, hogy Vásárhely felől és felé haladva, egyszer csak elfogy a külső sáv, ill. kanyarodó sávvá válik. Ezért itt - mindkét oldalon - az eddig 2x2-es út 2x1-re szűkül 70-es sebességkorlátozással. A vásárhelyi oldalon ezzel szemben olyan a kialakítás, hogy ott van gyorsítósáv és "felhajtó" sáv is. Ez azért is furcsa számomra mert ugyan a régi 47-es 472-es út lett, de ettől a nagyobb forgalom még ezen halad és nem az új úton. Kár, hogy így mesterségesen csökkentették az út áteresztő képességét. Pedig a Szeged felőli oldalon - szerintem - elegendő hely állt volna rendelkezésre ahhoz, hogy megfelelő hosszúságban épülhessenek meg a kifogásolt sávok. (Strangerr, ha olvasod és van egy kis háttérinfód, mondd el légy szíves, hogy mi miatt lett ilyen a forgalmi rend!)

 

A körhídról szép a kilátás, de a felhajtásnál a tetején nem árt vigyázni. Itt nem lehet azt megcsinálni, mint egy átlagos körforgalomnál, hogy "átszáguldunk" rajta mert minden irány jól belátható. A magas hídszegélyre épített kétsoros szalagkorlát nem teszi átláthatóvá a körforgalmat. A személyautókat simán kitakarja. Megkockáztatom, hogy talán STOP táblákat is elbírt volna a felhajtóágak teteje. A táblázásban is látok egy kis következetlenséget. Az elkerülő két vége Hódmezővásárhely-kelet és Hódmezővásárhely-nyugat névre hallgat. A 45-ös útnál viszont a logikus Hódmezővásárhely-észak helyett csak egy duplakörös pötty van. 

 

Summa summarum, biztos vagyok benne, hogy az elkerülő jótékony hatással lesz Hódmezővásárhely közlekedésére. Mint ahogyan itt már írtam, azt kétlem, hogy a propaganda hírekben hangsúlyozott 15-20 ezres forgalmat leveszi a városról, mivel eddig sem volt ilyen mérvű.

Mash_bakter Creative Commons License 15 órája 0 0 39390

itt:

 

de igazatok van, vak vagyok, ott a korlát, hiszen nem látok át rajta és ha kimerevitem, akkor már látszik

Előzmény: strangerr (39388)
gyoparOHs Creative Commons License 16 órája 0 1 39389

Én ezt írtam..".Én úgy látom rajta, hogy  ahol az oszlopokat látni  ott is van rajta szalagkorlát csak a legtetején, nehezen látszik..."

 

Én a videó minőségére írom..    Ilyen a Bordási körforgalomnál  1:01-nél és a szentesi vasúti felüljárónál 1:09-nél tűnik úgy mintha csak az oszlopok lennének. De jól megnézve látszik az oszlop tetején a szalagkorlát.

Előzmény: strangerr (39388)
strangerr Creative Commons License 16 órája 0 0 39388

Hol látjátok ezt? 

Előzmény: Mash_bakter (39385)
van_Persil Creative Commons License 21 órája 0 0 39387

Hát hogy nézett volna ki, ha a választás után nyitják meg? Az, hogy még nincs kész, az nem számít...

Előzmény: Mash_bakter (39385)
gyoparOHs Creative Commons License 22 órája 0 3 39386

A videó mai.

Szvsz. biztos van még csinálgatni való, hisz ez (is) egy politikai átadás volt..

Elég rossz minőségű a videó. Én úgy látom rajta, hogy  ahol az oszlopokat látni  ott is van rajta szalag korlát csak a legtetején, nehezen látszik... Valszeg ott 2 soros (sic) lenne csak még az alsó valóban nincs fenn.

Holnap valószínű átugrom és   kipróbálom.

Előzmény: Mash_bakter (39385)
Mash_bakter Creative Commons License 23 órája 0 0 39385

Csak elkészült a böszmeség... (nem az elkerülővel van bajom, mert az kellett, csak nem így...)

Jól látom a videóban, hogy még nincs kész teljesen?

Vagy a videót nem ma csinálták....

Mert az út melletti szalag korlátnak egyes helyeken még csak a lábai vannak a földben,

de maga a korlát nincs.

Előzmény: gyoparOHs (39384)
gyoparOHs Creative Commons License 25 órája 0 1 39384
Mash_bakter Creative Commons License 1 napja -2 1 39383

 

 

Egy vicc jut eszembe erről:

 

Egy ember a sztrádán halad és hallgatja a közlekedési híreket:

– Figyelem, az autópályán egy őrült sofőr szemben megy a forgalommal!
– EGY? Hát mindenki szembe jön velem!!!

 

Előzmény: Mézgár (39381)
trizs77 Creative Commons License 1 napja -1 0 39382

Ok.

Hagyjuk.

Reménytelen eset.

 

Lépjük túl, menjünk tovább.

egyetértek veletek.

 

 

Mézgár Creative Commons License 1 napja -1 3 39381

Tenyleg engedd el. Ö amolyan troll fele.

Mindenki jobban jarna, ha Hirfigyelö aka CarinaS visszterne a kedvenc topikjaba, a harisnyakhoz.

Előzmény: trizs77 (39379)
dimelo Creative Commons License 1 napja 0 5 39380

Engedd el, úgy könnyebben szabadulsz:)

Mert meggyőzni nem lehetséges...

Vagy udvariasan küld el a.... vasutas topicba.

Előzmény: trizs77 (39379)
trizs77 Creative Commons License 1 napja 0 5 39379

Az egészből azt szerettem volna kihozni, hogy hiába drágább tízszer, ha a vasútinak a baleseti statisztikája sokkalta jobb a közútinál.

 

---------------

 

Elkeserítelek.

 

Az életnek van ára.

Van a politikusoknál, van a mérnököknél, van a közgazdászoknál, a pénzügyeseknél.

 

Az életnek nincs ára, pénzben nem kifejezhető,  az esztétáknál, a költőknél, az irodalmároknál, a zöldeknél, a kékeknél, a védőnöknél, a színészeknél, a művészeknél, és sok más elvarázsoltaknál.

 

Van arra mód, nem is titkos, hogy nyilvános beszélgetéseken ütköztessék nézeteiket azok akik :

        - a 4-es út mellé, a párhuzamos M4 autópálya megépítésének hívei,

        - azok akik a 100a vasútvonal mellé, másik, párhuzamos, kétvágányú vasútvonal építését támogatják.

 

 

Hírfigyelő Creative Commons License 1 napja -4 0 39378

Én abból indultam ki, hogy pl. a 4-es főutat és a vele párhuzamos 100-as vasúti fővonalat alapul véve, a 100-as vasúton az egyik legsúlyosabb döbbenetes méretű vasúti tömegtragédia a szajoli vonatkatasztrófa volt, aminek már van vagy 24 éve, 1994-ben, míg a másik hasonlatosan roppant súlyos vasúti tragédia a monorierdői vonattragédia volt, ami 10 éve volt, 2008-ban.

 

Ezzel szemben a vele párhuzamos 4-es főúton a hasonló súlyosságú közúti balesetek sokkalta sűrűbbek<<[*1.], minden hónapra jut sajnos 3-4 ilyen sajnálatosan súlyosabb baleset. Nem mindegy ui., hogy a tízszer drágább vasútvonalon éppen a biztonsági berendezések sokkal magasabb színvonala miatt a súlyos balesetek egészen ritkák.

 

Az egészből azt szerettem volna kihozni, hogy hiába drágább tízszer, ha a vasútinak a baleseti statisztikája sokkalta jobb a közútinál, mert a jóval ritkább balesetek jóval kevesebbe kerül a javítási munka, és szintén jóval kevesebbe kerül a baleseti sérültek orvosi és kórházi rehabilitációja, gyógykezelése (kevesebb ember(!), és ritkábban(!) válik vasúti balesetek áldozatává, mint a közúti balesetek esetében).

 

Az összefüggés ott van, hogy mind a közúti és a vasúti javítások, mind pedig a baleseti sérültek kórházi gyógykezelése az államkaszának kerül pénzébe, mert mind az egészségügyet, mind a vasúti javításokat, mind a közúti javításokat legnagyobbrészt az állam(-kassza) finanszírozza.

 

_______________________________________________________________________________________________________________

[*1.]>> 4-es főúton a hasonló súlyosságú közúti balesetek:

 

4-es főút | 24.huhttps://24.hu/tag/4-es-fout/Két tragédia az éjjel Pest megye útjain - helyszíni fotók · Mogyoród, 2017. május 12. Összetört, felborult személygépkocsi az M3-as autópályáról. A 4-es főúton és az M3-ason is halálos baleset történt. Huszár Krisztina.

 

2017. 05. 12. 09:19. Belföld ...Teljes útzár a 4-esen | 24.huhttps://24.hu/belfold/2018/02/05/teljes-utzar-a-4-esen-2/

 

2018. febr. 5. - Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 10 óra körül Kisújszállás külterületén, a 4-es számú főút 149. kilométerszelvényében. Egy személyautó és egy kamion ütközött össze. A rendőrök teljes útlezárás mellett kezdték meg a baleset helyszínelését. A főút forgalmát mindkét irányból ...

 

Hírhányó - 4-es főúthirhanyo.hu/hirek/4-fout/Autóutat kap Szolnok. VS Tegnap, 19:52. Baleset a 4-es főúton, Albertirsánál. vész Tegnap, 19:07.Baleset a 4-es főúton, Albertirsánál. HirPress Tegnap, 18:07. Árokba csapódott egy gépkocsi a 4-es főúton Újfehértónál. vész Tegnap, 08:56. Árokba csapódott egy gépkocsi a 4-es főúton Újfehértónál. HirPress Tegnap, 07:56 ...

 

Baleseti hírek | A Magyar Rendőrség hivatalos honlapja - Police.huwww.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/utinfo/baleseti-hirekNógrád Megyei Rendőr-főkapitányság. A 21-es számú főúton, a sportcsarnok közelében közútiközlekedési balesetet helyszínelnek a rendőrök. ... Rendőr-főkapitányság. Véget ért a helyszíni szemle Budapest IV. kerületében. ... Három személygépkocsi ütközött össze a Krisztina körúton, a balesetmiatt torlódás alakult ki.

 

Hírkereső: Balesetek - Friss hírek - Oldal.infohttps://hirek.oldal.info/hírkatalógus/egyéb/balesetek03. 21., sze - 07:31 Az elmúlt 24 órában a megye közútjain egy személyi sérüléssel járó és egy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. ... Halálos baleset az 54-esszámú főúton Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. 03. 20., k - 21:12 Egy gépjármű ütött el egy kerékpárost ...

 

hvg.hu - 4-es főúthvg.hu/cimke/4-es_főútDurva baleset volt a 4-esen, meghalt egy 14 éves lány. Ketten súlyos, hatan könnyebb sérüléseket szenvedtek a hármas karambolban. Négy autó ütközött össze a 4-es főúton, sérültek is vannak. 2017. szeptember. 24. 20:13 hvg.hu Közlekedés ...

 

4-es főút | SZOLJONhttps://www.szoljon.hu/cimke/4-es-fout/4-es főút4-es főút / 1 perce. Halálos közúti baleset történt Ceglédbercel közelében. Frontálisan ütközött két személyautó a 4-es főúton Ceglédbercel térségében pénteken délután, a balesetben egy ember meghalt - tájékoztatott a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

 

Halálos baleset a 4-es főúton: szemtanúk jelentkezését várja a ...https://www.dehir.hu/debrecen/halalos-baleset-a-4-es-fouton...jelentkezeset...a.../25/2017. okt. 25. - Debrecen - A 4-es számú főút hajdú-bihari szakaszán történt halálos kimenetelő közútiközlekedési baleset szemtanúinak jelentkezését várják a debreceni rendőrök.

 

4-es Főút - Debrecen hírei, debreceni hírek | Debrecen és Hajdú-Bihar ...https://www.dehir.hu/tag/4-es-fout/Cimkék: debreceni főpályaudvar, főpályaudvar, 4-es Főút, 47-es főút, Homokkerti Felüljáró ... autó ütközött össze Debrecen és Ebes között. 2018.03.05 2018.03.05 1. Debrecen - Még nem tudni, mi okozta a négy személygépkocsi egymásra futását a 4-es számú főúton. ... Cimkék: baleset, karambol, rendőrség, 4-es Főút ...

 

4-es út - Blikkwww.blikk.hu/4esut4-es út. Teljes útzár a 4-esen egy árokba borult kamion miatt · Keresztbe fordult egy kamion az úton, teljes útzár Kenderesnél · Megrázó helyszíni fotók a szolnoki balesetről - Teljesen elpusztította a Fordot a busz, esélye sem volt túlélni az utasoknak · Tömegbaleset Cegléd és Abony között: Négy autó rohant egymásba ...

 

<--- ((Az időpontokat vastaggal kiszedtem, a sűrűség láttatása miatt!))

Előzmény: toto92 (39375)
Hírfigyelő Creative Commons License 1 napja -5 0 39377

Tudom hogy mire válaszolok.

 

A válaszban direkt utalást tettem arra, hogy a válasz lényege a (39357)-re van adva, de az előzménybe szándékosan a (39359)-et tettem, mert abban is szó esett a kamionforgalomról, és éppen azokról az útirányokról, ahol a közúti szállításról már régesrég át kellett volna váltani a vasútira.

 

Csak mivel így egy hsz.-ba tudtam berakni mindkét előző hsz.-ra vonatkozó utalást, és a téma közös része részben a kamionforgalom volt, így megspóroltam egy plusz hsz.-t.

Előzmény: Ashi Valkoinen (39374)
trizs77 Creative Commons License 1 napja 0 1 39376

A vasút ez okból tehát kifolyólag jóval(!) megtérülőbb!

 

-------------

 

Akkor miért nem veszel Rolls Royce-t Suzuki helyett.

Sokkal megtérülőbb a Rolls 40 év alatt, mint addig elfogyasztott 6 db Suzuki.

Előzmény: Hírfigyelő (39373)
toto92 Creative Commons License 1 napja 0 3 39375

Egyfelől trizs a hagyományos és nagysebességű vasúti pálya költségeit hasonlította össze.

 

Másfelől kicsit furák a számaid.

 

Közúti balesetnél már a 10 fő is magasnak szokott számítani (két teli autó+ négykézben menő kamionosok kellenek legalább), 40-nél már tömegszerencsétlenségről beszélünk és hetekig tele van a média. Elméletileg persze bármi lehetséges, de a gyakorlatban azért nem jellemzőek szerencsére az ilyen magas számok.

 

Aztán azt jótékonyan elfelejtetted, hogy ha a vasúton havária van (baleset, felsővezeték-szakadás, biztberhiba), akkor ott megáll minden, először a tehereket dobálják félre, nem az elővárosi kirohanóst meg az IC-t.

 

--------------

 

A sebességről csak egy valós példa: Budapest-Köln közvetlen tehervonatok 31 óra alatt teszik meg a távolságot - de csak termináltól terminálig, szóval erre még rájön a rakodás és a terminálra be-/terminálból elszállítás ideje. Mire az áru háztól házig elér, simán van 40-48 óra legalább, ha nem több.

Előzmény: Hírfigyelő (39373)
Ashi Valkoinen Creative Commons License 1 napja 0 4 39374

Bmeg te olvasod egyaltalan, mire valaszolsz?!

Előzmény: Hírfigyelő (39373)
Hírfigyelő Creative Commons License 1 napja -6 0 39373

Előbb a (39357)-ben leírtad, hogy:

"Nagyon nem mindegy ám, hogy valami 3 milliárd forintért készül kilométerenként vagy 30 milliárd forintért."

 

 

Igen ám, csakhogy a vasúti szállításban 2 okból kifolyólag sokkal jobb a pályaépítési beruházásnak a megtérülési aránya!!!! :>>>

 

* 1./ a vasúti pálya élettartama sokkal hosszabb mint az aszfalté, tízszer ritkábban kell javítgatni, mivel nem nyomvályúsodik és nem kátyúsodik,

* 2./ a sokkal alacsonyabb baleseti ráta miatt sokkal kevesebb szállításban résztvevő balesetest (mozdonyvezetők vs. kamionsofőrök!) kell kárházba szállítani, mivel a vasút sokkal biztonságosabb, így annyi ember kezelési költségét kell levonni a vasút esetében a közútiból, ahány sérülttel kevesebb keletkezik a vasúti szállításkor. (Vasúton csak a mozdonyvezető és a vonatkísérők sérülhetnek meg [3-4 fő], míg kamionbalesetben a kamionsofőrön kívül a balesetes személyautók sofőrjei és utasai együttvéve [ez 10-40 fő is lehet!!!].

 

Így amennyivel kevesebb anyagi kár és személyi sérülés keletkezik, annyiszor sok-sok millióval/milliárddal kevesebb a helyrehozatali/gyógyítási különkiadás! A vasút ez okból tehát kifolyólag jóval(!) megtérülőbb!!!

Előzmény: trizs77 (39359)
dimelo Creative Commons License 1 napja 0 0 39372

Nem is ezt állítom.

A követési távolság 5 szgk-nál jóval nagyobb, mint 2 tgk között...

 

De ne bonyolítsuk

sz.r ez így is - úgy is:(((

Előzmény: Fradista Utazó (39371)
Fradista Utazó Creative Commons License 1 napja 0 0 39371

Nem értek egyet a számításoddal, tekintve, hogy a követési távolság nem nulla, így az elfoglalt útfelület nem azonos a jármű alapterületével. 

Előzmény: dimelo (39370)
dimelo Creative Commons License 1 napja 0 0 39370

Úgy látom egymásra írtunk, de legalább egyformát. Köszi.

 

 

ezzel vitáznom kell:

az elfoglalt útfelület alapján nagyjából stimmel, hiszen egy pótkocsis vagy nyerges tehergépkocsi kb. 2,5-szer annyi útfelületet igényel, mint egy személygépkocsi - ezért is számítják a statisztikában 2,5 egységjárműnek.

 

Egy átlagos személygépkocsi (4,5x1,7=) kb. 8 m2

a tehergk-k 70 %-a nyerges+ pótos: (20x2)= 40m2

tehát minimum 4x a területigény, nem 2,5.

Az elmúlt 10-10 évben olyan mértékben szaporodtak a 40 tonnások, hogy teljes abszurd ma már a 2,5 egységjárműszorzó.

Előzmény: Fradista Utazó (39364)
NAR Creative Commons License 2 napja 0 2 39369

Nem önmagában kell megnézni a költségeit, hanem az alternatívához képest: M1 (M5?) szélesítés és karbantartás, kamionok dízelmotorjának szennyezése, zajterhelés, balesetek. Illetve a vasútvonalnak lehetnek további előnyei, pl. sűrűbb elővárosi közlekedés (30 helyett 10-15 percenként). Persze ha 20 év múlva önvezető villanykamionok róják majd Európa útjait, akkor az is változtat a képen...

Előzmény: Fradista Utazó (39367)
trizs77 Creative Commons License 2 napja 0 0 39368

 

 5*

 

 

Előzmény: Fradista Utazó (39367)
Fradista Utazó Creative Commons License 2 napja -1 5 39367

Erre írtam azt tegnap is: ha valaki érdemi mennyiségben szeretné vasútra terelni a tranzit kamionforgalmat, ahhoz kellene egy teljesen új, kétvágányos, villamosított, 100 km/h sebességre kiépített vasútvonal Kiskundorozsmától Mosonmagyaróvárig, és Mosonmagyaróváron egy új terminál. Egy ilyen volumenű beruházás Magyarországon is az ötlettől az átadásig optimális esetben is húsz év alatt jutna el, a költségei meg az egekben lennének. Nem csak a kiépítési, de az üzemeltetési költségei is. 

Előzmény: trizs77 (39365)
Fradista Utazó Creative Commons License 2 napja -1 3 39366

>Jól írom ?

Nagyjából igen. 

Annyit fűznék hozzá, hogy (bár a végeredményt ebben az esetben alig befolyásolja), érdemes figyelni, hogy az ember ne keverje össze az irányonkénti, ill. a két irányt összesen illető adatokat. Napi 20 RoLa-vonatot (ez irányonként 10) az 1-es vasútvonal simán elvnne. Igaz, a többségét éjjel kellene vinni, amikor az autópályán is van szabad kapacitás. A kb. 10-11 ezer nehéz tgk. (pótos, nyerges, egyéb nehéz összesen) a két irány adata összesen. 

Előzmény: trizs77 (39365)
trizs77 Creative Commons License 2 napja 0 4 39365

Így a terméketlen vasút/közút vitát el lehetne engedni.................

 

-----------------

 

Máshogy gondolom.

 

Az én olvasatomban a vita = véleménycsere.

 

Mások olvasatában a vita = veszekedés.

 

Az én olvasatomban kevés hasznosabb dolog van mint a vita.

 

Konkrét példádra:

          - Ha az M1-ről leveszek 20 db RoLA vonattal napi 400 kamiont, amivel az 1-es vasútvonalat majdnem padlóra küldöm, még mindíg ott marad vagy 10.200 kamion naponta. a napi 10.600-ból.

 

Jól írom ?

Fradista Utazó Creative Commons License 2 napja -1 2 39364

>Az M1-es az ország egyik legrégebbi autópályája, a fővároshoz közeli szakaszai negyven éve, azóta elavult technológiával készültek el. Bő két évtized alatt megnégyszereződött a járműforgalom, néhol a 80 ezret is eléri. A járművek fele teherautó vagy kamion.

Nos, 2016-os a legfrissebb, jelenleg elérhető forgalmi statisztika. Ne essünk kétségbe, az alig több, mint egy éves, mivel ezek ideális esetben egész éves mérési adatok. Bár az ismert trendek alapján valószínű, hogy 2017-ben tovább emelkedett a forgalom az M1-en, de a járműtípusok közti megoszlás drasztikusan nem változhatott. Pár százalék ide-oda lehetséges, több aligha.

2016-ban az M1 legterheltebb pontja a 17-es km-nél volt. Itt az év 308 napján mérték a forgalmat, ezt én elfogadom, mint 1-2%-os eltéréssel pontos adatot. A 17-es km Biatorbágy és az M0 közt van, nem teljesen meglepő, hogy pont itt a legnagyobb a forgalom. Egészen pontosan ITT.

 

A két irány forgalma összesen, naponta átlagosan:

- 69.844 jármű

ebből:

-- személyautó: 52.829

-- kisteherautó: 6.141

-- autóbusz: 593

-- nehéz tehergépkocsi összesen: 10.170

-- motorkerékpár: 111

Ez összesen 85.966 egységjármű. 

 

Kicsit arrébb, ahol már az elővárosi forgalom nem domináns. 98-as km, ez a bábolnai és a nagyszentjánosi csomópont közt van. 316 mért nap. 

- 45.755 jármű

ebből:

-- személautó: 28.523

-- kisteherautó: 6.087

-- autóbusz: 505

-- nehéz tgk. összesen: 10.589

-- motorkerékpár: 51

Ez összesen 62.389 egységjármű.

 

A valóságtól tehát nagyon messze áll az a megállapítás, hogy a járművek fele tehergépkocsi volna. Viszont ahogy kilépünk abból a zónából, ahol meghatározó a Budapestre naponta ingázó elővárosi forgalom, ott már azt látjuk, hogy az elfoglalt útfelület alapján nagyjából stimmel, hiszen egy pótkocsis vagy nyerges tehergépkocsi kb. 2,5-szer annyi útfelületet igényel, mint egy személygépkocsi - ezért is számítják a statisztikában 2,5 egységjárműnek. 

 

(A személyautók és kisteherautók megkülönböztetése a statisztikában megbízhatatlan, mindazonáltal forgalmi szempontból gyakorlatilag mindegy is.)

Előzmény: Mash_bakter (39350)
dimelo Creative Commons License 2 napja 0 2 39363

Sokadjára közöl a média baromságokat.

 

Az M1 autópálya állapota rossz.

De a forgalmi arányok meg sem közelítik azt, amin rugóznak itt sokan.

A járművek fele teherautó vagy kamion.

 

OKA 2016:

M1  teljes hosszán:      47143 összes gépjárműből 10730 tehergépkocsi (vagy "kamion")

M1 Pest megye:           56698                                   10377

M1 legnagyobb:           69844                                   10170

illetve 17-26 km között  62630                                   13397

 

Sehol nem haladja meg a 23 %-ot.

 

Így a terméketlen vasút/közút vitát el lehetne engedni...

Előzmény: Mash_bakter (39350)
trizs77 Creative Commons License 2 napja 0 1 39362

1./ szerintem meg nettó hülyeséget ír, aki vonatra akarja tenni a tranzit kamionjait........

 

 

---------------------

 

1./

más korban szocializálódtunk.

Lehet, hogy nem értek vmiben egyet olvtársammal, de akkor sem írom, hogy hülyeség.

Itt nem.

 

Inkább rávezetem (ha tudom), hogy gondolja át vágyálmait.

Például mindenkinek javaslom a bekekatai jesszusmáriagyőztünk módszer sűrű alkalmazását.

Ha Olvtársunkat odaállítjuk egy tábla elé, mi huszan, harmnican leülünk elé mint hallgatóság, és megkérjük fejtse ki kétsorosát, pénzzel, forgalmi számításokkal, stb. akkor Ő maga lesz az, aki 10-15 percen belül belátja, hogy a valakitől átvett mondat által kijelölt út, járhatatlan.

Pénzügyileg járhatatlan.

Forgalmilag járhatatlan.

Még talán munkaerőpiacilag is járhatatlan.

 

Tudom tanáros módszer, de 26 év katedra után mit vársz tőlem?

Nem mondom sohasem, hogy hülyeség, helyette úgy alakítom, hogy Ő maga jöjjön rá, ezt át kell gondolnia, ehhez még tanulnia kell.

 

 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 

 

 

2./ még a 10%-ra sincs semmi esély.

 

---------------

 

2./ ez viszont igaz.

 

 

Előzmény: Mash_bakter (39360)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!