Keresés

Részletes keresés

Carina_S Creative Commons License 45 perce 0 0 34301

Ezért kérdeztem hogy van-e onnan egy jó térkép, mivel ha azon a hídon csak a 3.5 tonnát meghaladók nem léphetnek át, és a híd elég régi ahhoz, hogy a 3,5 tonnát meghaladóknak építsenek egy új hidat, akkor az hol van a közelben? Vagy az 1965-ben épült régi híd mellé azóta, hogy a híd meggyengült -- mondjuk legyen ez 20 éve -- évtizedekig nem volt idejük újat építeniük a 3,5 tonnánál nagyobbak részére??? ---> Na látod, évtizedekig így felejteni valamit, ez az igazi irónia!!

Előzmény: Mézgár (34299)
Mézgár Creative Commons License 1 órája 0 0 34300

Van valakinek az érintett szakaszról egy részletes útérképe??? <--(Próbálnám megérteni, hogy ez hogyan lehet, de ehhez térkép kell... !)

 

Ez lemaradt az elöbb: Google Maps a barátod ;) A fényképen rajta van az autópálya száma és a település is. Innentöl egyszerü keresés az egész.

Előzmény: Carina_S (34298)
Mézgár Creative Commons License 1 órája 0 0 34299

A hollandoknak is lett egy problémás Rajna-hídja, az A27 autópályán. A Merwedebrug 1963-ban épült, a mai autópálya-szabványoknak már nem is igen felelne meg, és mechanikailag se nagyon bírja a 95 ezer ej. napi terhelést. A 3,5t-nál nagyobb teherautók elől le is zárták.

Irónia on: "Német kollégáim szokták mindani, a fekete a betü." Irónia off

 

Nos ha egy kamionos véletlenül betéved, akkor valahogy ki kell hozni a kamionost, plusz mivel nem mehet át, a hollandok szívbaj nélkül lassítják a forgalmat/lezárják a pályát, hogy a hivatásos közegek megakadályozzák, hogy átmenjen a hídon. Na most ha túlment az utolsó lehajtási lehetöségen, akkor te hogy hozol le a pályáról/fordítasz vissza egy kamiont?

 

A képen még az is látszik, hogy ez az infó a holland határra van kirakva. Az egész arról szól, hogy aki arra menne, már a határon kap egy infót, hogy ott majd figyelnie kell.

Előzmény: Carina_S (34298)
Carina_S Creative Commons License 1,5 órája 0 0 34298

Neeem. Ez kifejezetten GPS volt, autókra való, 50000(!) forintért! Csak éppen gyári hibás volt a szoftvere, garancia is volt rajta neki, de a garanciális szerviz mondta neki, hogy ők nem tudják megjavítani(!). Erre elvitte a számítógépesekhez, és ők csinálták meg neki normálisan, firmware + update + új oprendszer, de mivel nem náluk vette, nem garival, hanem 4000 Ft.-ért... .

 

Gyárilag amilyen szoftverrel vette, újonnan hibásan volt neki feltelepítve rá, érted?  Ezt add össze... .. !

 

Egyébként meg abból a fényképes kommentből amelyiken a soknyelvű felirat van befotózva, én azt következtettem ki (úgy látszik hibásan), hogy a hollandoknál ez egy általános gyakorlat, erre kiderül, hogy nem, hanem csak egy egyedi eset ott az autópálya-híd előtt.

 

Ezzel összefüggésben már csak azt nem értem, hogyha Hollandiában ott az autópálya-hídnál eltéved egy kamion, az miért járna együtt az érintett autópálya-szakasz lezárásával(?!), amit ezzel akarnak elkerülni a hollandok. Ha eltéved bárhol másol egy kamion, akkor útbaigazítást kér, gyorsan visszatér az előírt rendes útra, és kész... . Miért vonna ott ez maga után autópálya-lezárást??? -- Ott ezek szerint az úthálózatban van olyan -- útvonal-szerkezeti vagy forgalomszabályozási -- anomália, amely ezt a gyors visszatérést lehetetlenné teszi! ---> Van valakinek az érintett szakaszról egy részletes útérképe??? <--(Próbálnám megérteni, hogy ez hogyan lehet, de ehhez térkép kell... !)

Előzmény: toto92 (34297)
toto92 Creative Commons License 3 órája 0 0 34297

Nekem is volt ócska okostelefonom, de ettől még nem mondom, hogy rossz az összes és inkább levelezzünk...

Előzmény: Carina_S (34295)
Carina_S Creative Commons License 3 órája 0 0 34296

Franciaországból Spanyolország felé lépett át, már spanyol területen volt... .

Előzmény: Carina_S (34295)
Carina_S Creative Commons License 3 órája 0 0 34295

Tegnapelőtt mérgelődött a számítógép-szervizben az egyik ismerősöm, hogy javítsák ki a GPS-e telepítési hibáit, vagyis frissítsék a szoftverjét, mert hiába vette meg kompletten 50000 Ft.-ért, amikor a francia-spanyol határt már átlépte 4 km-rel, még az egyik francia kis faluban mutatta a helyzetét.

 

A szervizben mondták neki, hogy megcsinálják, mert a GPS-szoftver gyárilag hibás volt. (4000 Ft.-ért!!)

 

A GPS meg a pontosság... .. :-)) :( , ráadásul 5000 forintért! Nevessünk vagy sírjunk???

Előzmény: toto92 (34292)
Mézgár Creative Commons License 4 órája 0 0 34294

Csináljuk, de a költségeit te vállalod! De ne feledd, az EU-nak 24 hivatlos nyelve van. ;)

 

Elöttem már mondták, hogy csak ezen az egy helyen van Hollandiában. Ott speciel értelme is van, mert ha a kamion bemegy, sejtésem szerint a kiterelés nem úgy müködik, hogy enyje-benyje, most az egyszer még áthajthatsz a hídon, valószínüleg az autópálya lezárásat hozza magával.

Na ezt akarják elkerülni ezzel.

Előzmény: Carina_S (34291)
Fradista Utazó Creative Commons License 4 órája 0 0 34293

>És mint ahogy a hollandok is azért írják ki többnyelvűsítve a legfontosabb infókat

Nem, nem írják ki. Egyetlenegy információt írnak ki sok nyelven. Az összes többi információt meg csak hollandul. Ezt kéne megértened végre. 

A többi meg, amit írsz, szimplán hülyeség. Nem lehet minden utcasarokra kiírni több ezer adatot 32 nyelven. 

Előzmény: Carina_S (34290)
toto92 Creative Commons License 5 órája 0 0 34292

Három betű: GPS. Romantikus a térképpel eltévedés, csak nem tartom életszerűnek 2016-ban.

 

És egy teljesen egyedi megoldásról beszélsz egy rendkívüli forgalmi helyzet kapcsán úgy, mintha egész Hollandiában el lenne terjedve és nálunk is legyen minden lehajtónál.

Előzmény: Carina_S (34290)
Carina_S Creative Commons License 10 órája 0 0 34291

"És mi van azokkal, akik épp akkor járnak az infó tábla elött, amikor nem az ö nyelven mutatja az információt. Pedig ö is szivesen vette volna, ha a saját nyelvén is olvashatta volna az infót. Vagy az EU összes nyelven írják ki egyszerre?"

 

Ezzel a legegyszerűbb a helyzet, mert mint a (34272)-es komment fotóján láthatod, ezek az infó-táblák nagyjából 60-80 méterenként követik egymást (mint a fotón ez a két tábla is..), és lehet, hogy a második vagy legkésőbb a harmadik táblán már az Ő nyelvén lesz kiírva a neki kellő infó... .

Előzmény: Mézgár (34279)
Carina_S Creative Commons License 11 órája 0 0 34290

Hát, hogy mondjam: Te meg én, magyar füllel a hollandot halljuk "torokbajos nyelvnek". Viszont a magyarról meg lehet, hogy a holland vagy a portugál érzi úgy hogy "bikfanyelven" van az neki... .. .

 

És mint ahogy a hollandok is azért írják ki többnyelvűsítve a legfontosabb infókat hogy a kamionosok ne tévedjenek el a lehajtóknál és a terelőutaknál és ezért ne az ottani közúti rendőröknek kelljen őket útbaigazítva visszaterelgetni a helyes útra, ugyanúgy itthon Magyarországon is az lenne a jó, ha az idegen kamionosok dolgát leegyszerűsítenék ezzel.

Képzeld csak magadat egy, a magyarul nem vagy csak alig értő kamionos helyébe: megy az M0-áson -- időre!!! -- a célja felé, keresi, hogy melyik lehajtón kell neki lefordulnia Budapestnek Soroksár városrésze felé, de eltéveszti, túlmegy rajta, helyette Budapestre mondjuk az egyik Dél-Budai elágazópontnál hajt be a városba, és aztán a térképéről bogarászhatja hogy melyik egyirányú utcákon keresztül tud a neki legközelebb eső Duna-hídon visszamenni Soroksárra, közben pedig a -- sok helyütt egyirányúsított(!) -- kis utcákon át lassan haladva és közben a térképe fölött hümmögve fejtegeti meg a budapesti labirintust, megeszi a méreg, mert rámegy 1 óra hossza ideje minderre. Közben meg a kis utcákban ahol csak leakad a keresgélés miatt (tegyük hozzá még: ha éppen nincsen térképe, akkor azért még külön azért is kerül egyet szükségből(!), hogy egy Budapest-térképet megvehessen!), ott mindenütt megvan az esélye hogy kisebb forgalmi dugókat csinál, mert közben a pestiek meg őt kénytelenek kerülgetni... . ---> Például ezért van értelme a többnyelvű tájékoztatásnak, hogy az ilyen "remek helyzeteket" elkerüljük!

Előzmény: Fradista Utazó (34282)
dimelo Creative Commons License 15 órája 0 0 34289

Áderék megáldották Simicskát és az EU-t

Szombathely is csatlakozott az autópályákhoz az M85-86-os szakaszával. A kedden megnyitott 33 kilométeres szakaszt a Közgép is építette, talán nem véletlenül, hogy a kormány látványosan távol maradt az átadástól. Tovább »

forrás: Index.hu

 

Nekem ez tetszik legjobban.

 

Hiába hazai pályán a legjobb...

 

Csak egyetlen cuki mondat:

Ágh Péter szerint remek dolog, hogy megszűnik a kamioninvázió, amely már olyan idegesítő volt, mint a Harlekin-katicák inváziója

Előzmény: mash.69 (34288)
mash.69 Creative Commons License 15 órája 0 0 34288
Előzmény: gszalagszala (34286)
troglodita Creative Commons License 20 órája 0 1 34287

atyavilág, Áder, Tasó, Hende, Nagy Róbert...

Előzmény: gszalagszala (34286)
gszalagszala Creative Commons License 21 órája 0 1 34286

M86 Hegyfalu-Csorna: Elvileg ma délután 5-től már használható:

http://www.frisss.hu/hirek/elo-mar-ma-delutan-megindul-a-forgalom-az-m86-oson-0

 

troglodita Creative Commons License 21 órája 0 1 34285

hát nem is, mert uit=out

;-))))))))))))))))

Előzmény: Mézgár (34284)
Mézgár Creative Commons License 22 órája 0 0 34284

Nekem eddig csak kisebbrészt sikerült kisilabizálni. De tényleg részegnek kellett lenne hozzá, hogy kitalálják az oe = ú, ui = öj.

Silabizálásra visszatérve az Uit (ejtsd: öjt) se az angol (Exit) se a német (Ausfahrt) tudásomból nem sikerült összerakni. De mivel mindig a lehajtónál volt, sikrült összeraknom :D

Előzmény: Roger Preed (34281)
troglodita Creative Commons License 26 órája 0 0 34283

akkor tulajdonképpen a fiam mikor krákog és taknyos akkor épp hollandul beszél?

Előzmény: Fradista Utazó (34282)
Fradista Utazó Creative Commons License 26 órája 0 0 34282

A holland az nem nyelv, hanem torokbaj. :-)

Előzmény: Roger Preed (34281)
Roger Preed Creative Commons License 27 órája 0 0 34281

Viszont a holland olyan nyelv, mint amikor részeg angolok németül akarnak beszélni. Szóval némi angol/német nyelvtudással jórészt kisilabizálható a holland felirat.

Előzmény: Fradista Utazó (34280)
Fradista Utazó Creative Commons License 27 órája 0 0 34280

Az adott holland esetben minden nyelvnek külön táblája van, és azon a táblán éjjel-nappal fixen az adott nyelven szerepel az információ.

De persze ez Hollandiában sem elterjedt egyáltalán, sőt, ez egy abszolút egyedi eset. A hollandok rájöttek, hogy egyszerűbb és olcsóbb kiírni minden nyelven, mint egyenként kivezetni a közvetlenül a behajtást tiltó tábla előtt beragadt kamionosokat. De amúgy Hollandiában is az információk 99%-a csak hollandul van kiírva, még németül vagy angolul sem. 

Előzmény: Mézgár (34279)
Mézgár Creative Commons License 28 órája 0 0 34279

Ennyi erövel a románok és a bolgárok is szívesen vennék, ha Németországban románul és szlovákul is lenn infórmáció az autópályan .... (De elárulom, nincs)

 

És mi van azokkal, akik épp akkor járnak az infó tábla elött, amikor nem az ö nyelven mutatja az információt. Pedig ö is szivesen vette volna, ha a saját nyelvén is olvashatta volna az infót. Vagy az EU összes nyelven írják ki egyszerre?

 

Na abbahagyom, mert elég parttalan és szélmalomharc jellegü a vita. Trollkodásba meg nem akarok átmenni.

Előzmény: Carina_S (34276)
Pompiere Creative Commons License 29 órája 0 0 34278

mi lesz akkor, ha Szerbiát is felveszik majd az EU-ba???

Mi lenne? Elárulom azt, hogy nekik nem okoz gondot a latin betűkkel írt szavak értelmezése sem. Ez pedig azt jelenti, hogy nem szükséges nekik cirill betűkkel kiírni az információkat. Ha jártál már a szerbeknél, akkor láthatod, hogy mindkét rendszert használják. Még a közlekedési tábláikon is kétféle módon - cirill és latin betűkkel - vannak a feliratok. Sok helyen meg csak latin betűkkel. Legalábbis a magyar határ környékén biztosan.

Előzmény: Carina_S (34277)
Carina_S Creative Commons License 1 napja 0 0 34277

Ja, és még valami: mi lesz akkor, ha Szerbiát is felveszik majd az EU-ba??? (Jelentkeztek már a tagfelvételre... .)

 

Ők ui. cirill betűvel írnak. Ha már nem az a generáció vagy, akiknek még anno a régi szoci rendszerben meg kellett tanulni az orosz nyelvet is -- ami szintén cirill betűs írásmódú! -- , akkor a szerbiai cirill feliratokon hogyan igazodsz ki eme kis segítség nélkül??? :-O Őrajtuk kívül még Montenegró is kívánkozik az EU-ba, Bulgária pedig már benne is van. És ők is mind-mind cirill betűvel írnak!!! Aki nem tanult oroszt, az hogyan olvassa ki? --> A lefordításáról már nem is beszélve....

Előzmény: Carina_S (34276)
Carina_S Creative Commons License 1 napja 0 0 34276

Azért hangsúlyoztam ki azt, hogy a többnyelvű elektronikus infótábla-feliratokat a magyarok is átvehetnék, mert mi is benne vagyunk az EU-ban, aminek 28 tagállama van. Így ha a külföldiek idejönnek, bizonyára szívesen veszik, ha a saját nyelvükön is megértik a legfontosabb közlendőket.

 

Éppen úgy, mint ahogy a hollandoknál járva Te is örülsz annak, ha nem kell mindent lefordítgatni, hanem egyszerűen megérted a saját nyelveden (magyarul), mivel ott kiírják neked magyarul a legfontosabb dolgokat, egyszerűen csak azért, mert Hollandián kívül -- még sok egyéb más országgal együtt -- Magyarország is az EU tagja. -- Ha a hollandok képesek ennyi figyelmességre... --> legyünk mi magyarok is! :-)

Előzmény: Mézgár (34275)
Mézgár Creative Commons License 2 napja 0 0 34275

Nem értem, miért emelted ki, hogy mi magyarok is átvehetnénk. Jártál te már az ország határain túl? Nem hiszem. Lassan kezdek megtanulni csehül, szlovákul, legalabbis azokat a szavakat, amit az autopályán kiírnak. 5 éve járok arra, és most elöször nagy kegyesen kiírták angolul, hogy a D8-as út lezárva (október elején).

Amúgy meg még németországban se nagyon látok többnselvü kiírást, ezért nem értem a vastagon kiemelt Magyarországot.

Előzmény: Carina_S (34274)
Carina_S Creative Commons License 3 napja 0 2 34274

A hollandok hídjáról és útjairól készült alsó képed viszont engem "egy kissé" meglepett: ők, a hollandok tudnak olyan korszerűen gondolkodni, hogy az elektronikus kijelzésű táblát olyan okosan többnyelvűsítették, hogy még magyarul is kiírja az infókat az autósoknak, és még az éppen aktuálisan kiírt nyelv országának zászlaját is kiteszi, mintegy plusz-infóként??

 

Akár EU-s szabvány miatt teszik ők ezt, akár saját ötlettől vezéreltetve, ezt a hasznos megoldást az EU többi országa, és főleg mi magyarok is átvehetnénk tőlük!!

Előzmény: Fradista Utazó (34272)
Carina_S Creative Commons License 3 napja 0 0 34273

Legfeljebb ha nagyon fontos lesz nekik, akkor majd építenek mellé egy újat külön teherforgalmi céllal... .

 

Mert ha már az acélszerkezet terhelhetősége is kezd kérdésessé válni, akkor biztosan nem a régit "buherálják" meg... . :)

Előzmény: Fradista Utazó (34272)
Fradista Utazó Creative Commons License 4 napja 0 2 34272

A hollandoknak is lett egy problémás Rajna-hídja, az A27 autópályán. A Merwedebrug 1963-ban épült, a mai autópálya-szabványoknak már nem is igen felelne meg, és mechanikailag se nagyon bírja a 95 ezer ej. napi terhelést. A 3,5t-nál nagyobb teherautók elől le is zárták. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!