Keresés

Részletes keresés

Ermak Creative Commons License 1,5 órája 0 0 55799

Van pár futó, akik szeretik lefutni a Százast, de a 13-14 óra lassú nekik. Szépen kimennek a rajtba, elindulnak 7:00 körül nevezés nélkül és kész (legalább egy ilyen beszámolóra emlékszem az elmúlt 1-2 évből, és ő írta, hogy több hasonszőrűvel találkozott útközben).

Előzmény: Ogzen (55792)
Ermak Creative Commons License 1,5 órája 0 0 55798

Válasz több hozzászólásodhoz kapcsolódóan:

 

- Tavaly éjfélig 14 fő ért be. E n n y i r e ritkás mezőnyre számítsál.

- Késve nyitó pontok kivédése: 8:00-kor csak papíron rajtolsz el, valójában 8:30-ig még Békáson pihizel. Persze így hosszabb a sötétben megteendő szakasz.

- Kb. 21 óráig lámpa nélkül is lehet futni, szóval ha terv szerint sikerül menned, csak szűk 1 órára kell lámpa (Bajtól Tatáig inkább csak a láthatóság miatt).

- A tervezett tempónk alapján jó esély van rá, hogy a túrán kerülgessük egymást. Találkozzunk a rajtban!

Előzmény: Ogzen (55780)
Ermak Creative Commons License 2 órája 0 0 55797

Levonom a következtetést:

A K100-at eredetileg arra találták ki, hogy a magyar turisták felkészüljenek a magashegyi túrákra.

Magashegyi túrákkal viszont nem jó a K100-ra készülni.

 

 

  

Komolyra fordítva a szót:

 

Részletek a példabeszédek könyvéből:

 

Te jobban csináltad, mint én, mert nem hagytad ki a Százasokat 2011 óta.

 

Én jobban csináltam, mint Te, mert tavaly a 45. születésnapom után eldöntöttem, hogy nem megy tovább ez a „néhány hónapot készülök a Kinizsire, egyébként semmi sport csak kerti munka” életmód. Egyidejűleg nagyon elkezdett ismét hiányozni a Kinizsi. Szóval tavaly június óta van legalább havi 100 km futás. Mivel erre hajnalban (0-10°C) van időm, a melegre nem edzek én sem. A 2003-2008 közötti időszakban is így volt ez, és nagy gondom nem volt – úgy látszik, valamivel jobban bírom a kánikulát. Valamint lehet a hőségre is edzeni (miki honlapján olvastam róla először): kb. 1 hónapig hetente legalább 2 szaunázás, egyre hosszabb bent tartózkodással.

 

Előzmény: asciimo (55782)
Ermak Creative Commons License 3 órája 0 0 55796

>"A Kinizsit Mogyorósbányáig (Bányahegyig) csak elveszteni lehet."

 

Ezt furcsa módon még nem hallottam, de annál jobban fogom idénre memorizálni!

Előzmény: sistergő (55781)
Bikk Pubi Creative Commons License 15 órája 0 0 55795

Mikor indult a terepfutás topik, tisztázandó, hogy kinek is szól, J a a t megkérdezte, hogy Ő terepfutó-e. Carlos válasza: nem.

Előzmény: asciimo (55793)
tomiwalker Creative Commons License 15 órája 0 0 55794

Engem abszolút nem érint a futó tempó,a legjobb időm 19:01, de ha futni szeretném, akkor megkérdezném Bandi Bátyánkat, hogy

mi a módja, hogy kinyissanak a pontok előbb. Ahogy ismerem, nem lehetne meggyőzni...

Gondolom, ha az az, 50 ember aki e miatt nem tud futni, emelt nevezési díjat fizetne, 2000 forintal többet például, ami 100e forint

többletbevételt jelentene, abból lehetne finanszírozni, hogy több időt töltenek a pontőrök a helyükön. De lehet, hogy ingyen is felkelnének

korábban?

 

asciimo Creative Commons License 15 órája 0 0 55793

Szerintem egy jo kommunkacioval celt erhetne az Encian is, hogy ne legyen elvaras a terülj terülj asztalkam, meg "pályakijelölés", csak kinyitnak a pontokat hamarabb, kiirnak a honlapra, hogy a pontok nyitva vannak, de futoknak nincs külön ellatas, es nincs UTMB pont. Ennyi, es minden terepfuto vagy arra fogekony indulo tudna 2 even belül, hogy mi van a Kinizsin. Csak hat az Encian egyesület hivatalos kommunikacioja eleg "erdekes".

 

 

"mondjuk a 14 órás időhöz tartozó iramot terepfutók ki is nevetnék"

Meg jo hogy irtal szmajlit, mert majdnem megsertödtem... Mit szolnanak a terepfutok az en PB-mhez, ami 15:01? Mondjuk Csanya azt mondta mar 16:20-mra hogy terepfuto vagyok :)

 

Előzmény: Ogzen (55792)
Ogzen Creative Commons License 21 órája 0 0 55792

Ok, lehet, hogy nem volt szerencsés a hasonlat. Értem én, hogy ez nem terepfutó verseny, hanem teljesítménytúra, de mondjuk a 14 órás időhöz tartozó iramot terepfutók ki is nevetnék. :)
Nem várok el olyan tutujgatást, mint a Spar Maratonon, semmi gondot nem okoz 30-35 km-es szakaszokra vizet vinni és társai. pont azért jövök ide, mert ez más, kicsit vadasabb. TÉnyleg csak a pontok késedelmes kinyitása miatt morcognék, de a későbbi indulással ezt is ki tudom védeni. 
Ha pedig szándékosan van úgy alakítva, hogy bizonyos réteget kiszűrjenek, akkor ok, ezt is megértem. ;) Bár nekem tavaly úgy tűnt, hogy nem a futók a legnyűgösebb résztvevők, de nem reprezentatív a mintavételem. 

Jámbor Creative Commons License 24 órája 0 0 55791

Ráadásul még fiatalabbak is voltak, azaz a rendezés kevésbé volt megterhelő számukra, arról nem is beszélve, hogy a megnövekedett létszám is több feladatot jelent.

Előzmény: asciimo (55790)
asciimo Creative Commons License 25 órája 0 0 55790

A Pontok nyitvatartasa nem lenne gond. Regebben (90es evek) is nyitva voltak a pontok ugy, hogy lehessen 10 oras idöt futni.

A szandek, akarat hianyzik hozza.

Valahol megertem a rendezöket. Regen olyanok futottak, akik valamiert gyorsan le akartak futni a Kinizsit, de tudtak hogy egy telj turan vannak, nem pedig futoversenyen.

Ma meg olyanok, akik atjönnek tucatnyi teljesitett utcai futoverseny utan telj.turazni. Es nem lehet minden egyes ilyen embernek egyenkent elmondani, hogy legyen szives ne varjon el 100 kilometeren keresztul 4 ezer forint nevezesi dijert olyan szolgaltatasokat, amiket az utcai futoversenyen megkapott 40 kilometeren (illetve kb 15kilometeren, mert egy körpalyan körözgetett) kerestul 30 ezer forintert. Hogy ezt a celcsoportot elriasszak, nem nyitjak ki a pontokat hamarabb, es problema megoldva.

Előzmény: Ogzen (55787)
asciimo Creative Commons License 25 órája 0 0 55789

pontosan

Előzmény: sistergő (55788)
sistergő Creative Commons License 1 napja 0 0 55788

"A nagyatádi Extrememan-en ..."

 

A kettő ég és föld. A triatlon az egyik legaprólékosabban szabályozott sportág.

Nagyatádon "profi" versenyt rendeznek. Emlékeim szerint a versenynapon 250-300 fő a rendezői létszám. A nevezési/résztvevői díj kb. 40 ezer Ft.

A Kinizsi pedig egy "hobbi" rendezvény.

Előzmény: Ogzen (55787)
Ogzen Creative Commons License 1 napja 0 0 55787

Most már megvan, tőled olvastam ezt, és szöget ütött a fejembe. 
Nem bántásként, csak nekem, aki más területről tévedtem ide, egy egész kicsit fura, hogy ez akkora gondot, plusz szervezést, gondolkodást jelent. 
A nagyatádi Extrememan-en előbb elindulnak az egyéni versenyzők, aztán a váltók, elcsúsztatva nyomják három különböző sportágban, problémák és fennakadások nélkül. Ott egy tavat, egy elég hosszú útszakaszt és egy kisvárost zárnak le és biztosítanak ezért. Lehet, hogy ez könnyebb, nem tudom, szervezőként egyikben sem vagyok benne. 
De mindegy is, ha ez van, ehhez kell alkalmazkodni. 
Minden esetre Dorogtól-Tatáig előzetesen bejárom, ha ilyen ritkás a futó mezőny. 

gurtnis Creative Commons License 1 napja 0 0 55786

Én csak kocogtam (indulási időm:7:35), nem futottam, de tavaly a Getén így is vártam. 

Előzmény: sistergő (55785)
sistergő Creative Commons License 2 napja 0 0 55785

"Mar bocs, de a hatosagi engedelybe nem kell beirni a pontok nyitvatartasi idejet."

 

Ez vsz. így van. Bár nem néztem utána, de sejtésem szerint valahol a Pilis-szerpentin és Pilis-nyereg között valamely időegységenként alatt korlátozzák az áthaladók számát. Nem tudom igaz-e, a túrázók közt olyan hír keringett, hogy egy védett madarat nem lehet a még mindenképp indokoltnál jobban zavarni.

 

Ha így van, akkor okoskodásom szerint a probléma a következő:

a.) ha a futók a rajtoltatási idő végén indulnak, akkor azon a szakaszon fognak torlódni,

b.) ha az elején, akkor minden ellenőrző pontnak hosszított időben kellene nyitva lenni.

(Amennyiben ez megoldható lenne, akkor a futókat valami módon "kötelezni" kellene a korai rajtolásra. Ez túlszabályozással járna, az pedig nagyobb hiba lenne.)

 

 

Előzmény: asciimo (55783)
Ogzen Creative Commons License 2 napja 0 0 55784

Köszönöm a hasznos infokat. ! 

Előzmény: sistergő (55781)
asciimo Creative Commons License 2 napja 0 0 55783

Mar bocs, de a hatosagi engedelybe nem kell beirni a pontok nyitvatartasi idejet.

 

Nem varok futo-ellatast, meg idömerest, semmi extrat. Ha a Nagy-Gete hamarabb nyitna egy oraval, meg talan meg Banyahegy, akkor egesz futobarat lenne. Azok akik a nyolcvanas kilencvenes evekben megfutottak, azok (vagy a hozza hasonlo gondolkodasu emberek) eljönnenek szivesen. Nagysagrendileg kb. 50 emberröl beszelünk szerintem.

Előzmény: sistergő (55778)
asciimo Creative Commons License 2 napja 0 0 55782

Hat pedig egyszeru. Nem jarok eleget edzeni/futni. :) Illetve :(

Ha egyszer elmegyek, akkor könnyen szokom meg a szintet, a kihivas inkabb olyan edzöutvonalat talalni, ami hasonlit a Kinizsin elöfordulo emelkedökre.

Meg regen se birtam a meleget, a kanikulat meg plane nem. amiota Tirolbann vagyok, abszolut elszoktam töle. Majus elsejen meg a gleccseren sielek, majus elejen az utolso Kinizsis felkeszulo turamon nem birok magammal, es felmegyek altalaban 2000 meterre, ahol aztan szivok a hoban. Mindig elfelejtem, vagy hogyis mondjam mindig elkap a hev, hogy itt a majus, hiv a termeszet, a turazas.

Erre a csucsra is fel akarok menni, arra is, stb. Odafent meg huvos van, igy majusban nem eppen kanikulai elmenyeim vannak itt.

 

 

Előzmény: Ermak (55776)
sistergő Creative Commons License 2 napja 0 0 55781

14 órás idővel simán lehet, hogy nem lesz a látómeződben más résztvevő.

A Kinizsi első felén sokan elpazarolják az erejüket. A második fele a futható. Aki ott csak "vánszorogni tud", az az első felében megszerzett előny többszörösét vesztheti el. Szerintem Bányahegy és Koldusszállás között érdemes "odatenni magad."

 

Van egy szólás is a futós időkből, kb. így hangzik: "A Kinizsit Mogyorósbányáig (Bányahegyig) csak elveszteni lehet." (megnyerni nem.)

Előzmény: Ogzen (55780)
Ogzen Creative Commons License 2 napja 0 0 55780

Jó, az eredeti terv se az volt, hogy féltávig teljes gáz, aztán csak vánszorgok, hanem egy nagyjából egyenletes tempó. De majd akkor hozzámódosítom a nyitásokhoz. Csak azért nehezebb az elején nemrohanni és a végefelé gyorsulni, mint fordítva. Tanulságos lesz. 
Még egy kérdés: féltávtól milyen sűrűn lesznek az útvonalon a futó résztvevők? Tavaly társasággal mentem, viszonylag lassan, a gyaloglós iramnál tömve volt, és nem nagyon kellett figyelni az útvonalat. Gondolom, a mezőny eleje ritkásabb, előfordulhat, hogy teljesen magamra maradok?

Előzmény: sistergő (55779)
sistergő Creative Commons License 2 napja 0 0 55779

"...tartalékolom az erőt a második felére..."

A régi öregek is ezt tanácsolták. Akkor is, ha futó tempóra nyitottak a pontok.

Előzmény: Ogzen (55777)
sistergő Creative Commons License 2 napja 0 0 55778

"Arra is gondoltam, hogy sportos depos emberem visszamegy Getere pecseteret, amikor en Mogyi es Banyahegy között vagyok."

 

Én az Encián helyében nem ismerném el az ilyen teljesítést.

Ha pont nem nyitna ki időben, (ill. többet késne az "Akadémiai 7 percnél") akkor egyértelműen elfogadnám akár a szóbeli kijelentést is.

Gondolj bele! Ha valaki előre megfontolt szándékkal nem tartja be a túra szabályait, az megérdemli az elismerést?

 

Szerintem olyan kompromisszumon lenne értelme elmélkedni, hogy pl. minden ötödik, nyolcadik, vagy tizedik rendezésnél futó tempóra nyitnának a pontok. Persze kérdés, hogy a hatósági engedélyekkel ezt miként lehetne összehangolni.

Előzmény: asciimo (55773)
Ogzen Creative Commons License 2 napja 0 0 55777

Köszönöm a válaszokat!
A bemásolt időtáblát természetesen megnéztem, ez alapján számoltam ki az indulást. Ugyanakkor itt is visszaolvasgattam, és beleütköztem olyan hozzászólásba (talán pont közületek írta valaki), ami azt sugallta, hogy a pontok esetleg nem nyitnak ki időben. 
Ismerem a korlátaimat, a menetelést és a meleget jól bírom, de ha megtörténne, hogy egy ilyen "elaludt  a pontőr és 1 órás késéssel ért ki" miatt kellene vesztegelnem, amikor éppen lendületben vagyok, azt szerintem rosszul viselném. :D 
Akkor indulok 8kor, és tartalékolom az erőt a második felére, ha jól értettem, ott már ilyen meglepetés nem érhet. Szerette volna úgy beérni, hogy ég nincs teljes sötét, de akkor erről leteszek. 


Ermak Creative Commons License 2 napja 0 0 55776

De hogy a hegyek között hogy nem jössz fel futótempóra, nem értem!

Előzmény: asciimo (55773)
Ermak Creative Commons License 2 napja 0 0 55775

Én jelenleg ott tartok, hogy menjek végig a túra napján, a pontnyitási időket alapvetően betartva (de ha pl. a Horgásztóhoz 10 perccel nyitás előtt érek, nem fogok várni). De ha valahol mégis kimarad egy pecsét, hát akkor legfeljebb nem kapok oklevelet és nem leszek fent a listán. Nyilván igyekszem igazolni, amit tudok, de nem fog egy pillanatig se zavarni, ha nem sikerül.

Előzmény: asciimo (55773)
Bikk Pubi Creative Commons License 2 napja 0 0 55774

Ennyi teljesítésnél nekem is összefolynának.:-)

Előzmény: asciimo (55772)
asciimo Creative Commons License 2 napja 0 0 55773

Par eve gondoltam ujra felszivom magam futotempora. Azt talaltam ki, hogy elindulok 6:45kor ahogy szoktam, es a jellemzö pontokon csinalok fotot magamrol meg az ellenörzölapomrol. Esetleg egy aznap Pravda - bocsanat inkabb Blikk ujsaggal. Arra is gondoltam, hogy sportos depos emberem visszamegy Getere pecseteret, amikor en Mogyi es Banyahegy között vagyok. Az ket ora, azalatt böven visszaer. Aztan arra is gondoltam, hogy a hivatalos idöpont helyett valamikor egy-ket hettel korabban, amikor meg huvosebb van privat turan dötök rekordot, Kinizsire meg marad a gyalogtempo. Aztan nem edzettem eleget, es nem volt ilyen problemam.

 

Ha utolag kell igazolni az Enciannal a teljesitest (mondjuk fegyelmi eljaras kereteben :) ) , hamarabb elfogadnak egy-ket fotot, mint GPS tracket SZVSZ.

 

Előzmény: Ermak (55770)
asciimo Creative Commons License 2 napja 0 0 55772

kicsit összefolynak az evek, bocsi

Előzmény: Bikk Pubi (55771)
Bikk Pubi Creative Commons License 3 napja 0 0 55771

Öt. 2012-ben. Ráadásul kapkodni kezdtek, így ahelyett, hogy felállt volna rendesen a pont, töredék kapacitással tudták csak átengedni az embereket.

Előzmény: asciimo (55769)
Ermak Creative Commons License 3 napja 0 0 55770

Mivel volt rá példa a múltban, már végigondoltam, mit csinálnék.

Ha Csolnokról jön, akkor meg kell, hogy előzzem útközben. Ha nem, akkor olyan sokára jön, amennyit nem várok ki.

13:35-ig pihennék, aztán megindulnék lefelé, mondván, hogy csak szembetalálkozunk. Az órámon meg pulzusmérésről átállnék pulzus + GPS-re. Meg a keresztről is lehet csinálni egy fotót.

 

Előzmény: asciimo (55769)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!