Keresés

Részletes keresés

München11 Creative Commons License 30 perce 0 0 57547

Teljesen átgondolva, és utólag sem megbánva, a Gete után befordultam Tokod felé.

Idén ennyi volt, és a térdemnek is egy jó darabig.

Örülök mindenki sikerének, főleg az olvtársakéknak.

 

Örülök, hogy Vestmannal a rajtban összefutottam, remélem beértél.

 

oszkar00 Creative Commons License 1 órája 0 0 57546

Ja, lemaradt még az időm: 23:32 végül. Közel fél órát még benne is hagytam.

Előzmény: oszkar00 (57545)
oszkar00 Creative Commons License 1,5 órája 0 0 57545

16. teljesítés természetesen, nem 17.

Előzmény: oszkar00 (57542)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 1,5 órája 0 0 57544

Bravóóó!!!

 

DieM jelentkezését várom még nagyon, bár Bányahegyen már biztos voltam benne, hogy meglesz neki is a tizedik.

Előzmény: oszkar00 (57542)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 1,5 órája 0 0 57543

Neked kell érezni. Hülyén hangzik, de a legáltalánosabb szabály, hogy figyelj a tested jelzéseire. A szokatlanul kevés vizelet általában a dehidratáltság jele. Folyamatos sópótlás mellett nem tudod kimosni a sókat, viszont a hetven deka sonka-sajttal elég sok konyhasót viszel be, ami meg inni kér.

Előzmény: hardworker (57540)
oszkar00 Creative Commons License 1,5 órája 0 0 57542

Oszkar00:K100 16:13. Nos, ha nehezen is, de meglett a 17. teljesítés. Azt hittem mindenféle nehézséggel találkoztam már az eddigi K100-aimon, de arra a fejfájásra, ami a Szántói-nyereg és Mogyorósbánya között kínzott, nem voltam felkészülve. A héten kicsit náthás voltam, de az a fajta nátha, amit fel sem vesz az ember. Hát, itt majdnem szétment tőle a feje. Egy fabatkát nem adtam volna a teljesítésemért.

 

Ezt a túrát négyszer adtam fel:

 

1. Pilisi szerpentin. Laza kocogós-sétálós tempóval 3 óra alatt voltam a szerpentinnél, a Szántói-nyeregtől erősödő fejfájás addig fokozódott, hogy az egyik kanyarban le kellett dőlnöm, csak víszintesen volt elviselhető. 15-20 perc heverés után már nem akart szétszakadni a fejem, csak szimplán erősen fájt, így továbbindultam azzal, hogy a Pilis-nyeregben kiszállok.

 

2. Tokodi pincék. Itt már vagy negyedik alkalommal játszom el a feküdjünk le közel fél órára trükköt a fejfájás ellen. Eldöntöm, Mogyin kiszállok, nem olyan gáz a 15:14, majd jövőre a 30. induláson. Még a buszmenetrendet is megnéztem.

 

3. Valahol a Gyemeküdülő oldalában. A fejfájásom csodás módon elmúlt, de jön a pokoli álmosság (sajnos fél egyik dolgoztam az éjjel). Leragad a szemem, csukott szemmel botladozok, le is kel ülnöm 10-15 percre, különben menet közben alszok be. Nincs mese, Bányahegyen kiszállok.

 

4. Vértestolnai műút. Az álmosság nem ereszt, lassú vagyok, úgysem érek be szintidőre, Koldusszálláson kiszállok.

 

És egyszer elengedtem a szintidőt:

 

Kolduszállás felé. A pontzárás után fogok odaérni, de bemegyek a célba. A szintidő meg le van...

 

A vége:

 

Koldusszállás 4:02, Szentpéteri templomrom 06:18, a cél 7:23. Magam sem hittem volna, bár Koldusszálláson már tudtam, hogy meglesz.

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 1,5 órája 0 0 57541

Ő az, aki Lévay Bélával túrázott? Bányahegyen láttam, meg is lepődtem.

Előzmény: ThomBoy (57539)
hardworker Creative Commons License 2 órája 0 0 57540

Gratulálok minden teljesítőnek!

 

Kérdezném, hogy a párás meleg + szélcsend titeket is brutálisan kikészített-e és hogy ti mennyi folyadékot fogyasztottatok összesen?

 

Én összesen 12 litert (ebből kb. fél liter vizelet keletkezett a túra folyamán), úgy hogy nagyon visszafogtam magam, mert már attól tartottam, hogy kimosom magamból az ásványi sókat. A szendvicseimben volt 70 dekányi sonka és sajt és ettem 3-4 tasak nagyon erős multivitamin-ásványi anyag tablettát. Ennek ellenére -bár minden részem tökéletes állapotban volt- nagyon kiégtem, gyakran még nyálam sem volt. Szerintem dehidratált lehettem, mert hazajövet megittam 2 liter vizet, aztán 1,5 liter teát, mégis talán ha fél liter kijött "hagyományos" úton... :-))

 

Ti ilyen kajálás és sópótlás mellett, mertetek volna a túrán még inni 2-3 litert a helyemben, vagy ha ezt meglépem, akkor még jobban kiütöttem volna magam?

ThomBoy Creative Commons License 8 órája 0 0 57539

Marika néni óriásit küzdött, többször össze találkoztunk a túra során, ő ment mint a gép, ahogy szokott. Még az elején, talán Dorog felé futottunk össze először, a katlan tapasztalatai után aggódtam érte, hogy Mogyoróson kiszáll, mert nagyon izgult az idő miatt. Mondta, hogy lassul évről évre és ez lenne a 10., nagyon szeretné. Koldusszállás felé találkoztunk harmadszor talán, amikor még teljesen jó időben volt, de azt mondta 4km/h sebességgel nem fog beérni, ezért már meg sem állt Bányahegyen. Szerencsére simán tolta az 5 km/h tempót, mondtam is neki, hogy nem is 4-el megy, csak így tovább, végül fél óra még maradt is neki a végén. Jobban örültem neki, mint annak hogy beértem, de az a vastaps amit kapott az étterembe lépve még a feleségem is megérintette. Kár, hogy elmondása szerint ez volt az utolsó K100 neki, rövidebb túrákra jön csak a jövőben.

 

Nekem zsinórban a harmadik volt, de nem hiába mondják nincs két egyforma Kinizsi. Az emelkedőket egész jól tanulom bevenni, állandó pulzus problémáim voltak korábban, a Getére felfele menet a Vivosmart karpánt volt, hogy jelzett, túl alacsony a pulzus. Az egész túra kihívása a pára és a fülledt idő volt, amíg a Getére felérve táncoltam 3 perc után, úgy Tokod felé ereszkedve a Hegyeskőről majdnem elájultam (lehet nem kellett volna az a sör Dorogon), majd az Izabella pincénél ittam hideg vizet és egész észhez tértem, de a Kő-hegyre alig bírtam felvonszolni magam ettől függetlenül. A hegytetőtől lefelé sikerült kiheverni a sokkot, hogy Mogyoróson már újra "táncoltam".

Szörnyű mennyi időt sikerült ott elcseszni, nem csak a túratársam kellett összeszedje magát fejben, én is sokat szöszmötöltem feleslegesen. A Gyertyános-nyereg után már meg volt a ritmus is, akkor már biztos voltam benne nem lesz gond most sem. A túratársamnak megígértem nem hagyom egyedül amíg le nem jön a hegyről és ehhez tartottam is magam, azonban a máshoz való tempó igazodás és bevárás, a csúszós kövek és a rengeteg sár éjszaka nem tett jót a lábaimnak, a Szent Péter templom romjához érve már éreztem a futóműveken, hogy mégsem lesz olyan vidám a beérkezés, mint még ahogy Koldusszálláson gondoltam. Mindentől függetlenül a célba úgy érkeztem be, hogy egy külső szemlélő meg is jegyezte úgy nézek ki, mint aki most indult, s valóban nem az életemért való küzdelem volt, hogy ki kellett menjek a kapuba a feleségem elé, hogy tudja merre kell jönnie. Kb 7 órát tudtam ma aludni és az elindulás hosszabb ülés/fekvés után kicsit döcögős, de utána gond nélkül megy a járás, még kocogni is tudtam. Érdekes, hogy mindkét lábam két-két kisujján (4-5) lett hatalmas vízhólyag, ami különösen nem is volt zavaró, ébredés után vettem észre.

Összességében jó volt, időben nem hoztam az első kettőt se (~20 perc plusz), de nem is a saját tempómat mentem, de igazából nem is érdekes ez, az első kettőn is így volt, hogy ha kellett motiváltuk egymást, az egyéni teljesítés mellett a társakra is figyelünk. :)

 

Ezt a Kinizsit is édesapám emlékére ajánlom, aki 2015 május 31-én, május utolsó hétvégéjén hunyt el.

Előzmény: asciimo (57533)
tomiwalker Creative Commons License 8 órája 0 0 57538

Tomiwalker - K100  10-0

Pedig az előjelek nem voltak jók. 5 nappal a start előtt szétment a térdem. Nehezen mentem még a lépcsőn is le-fel, napi 3-4 jegelés, minden más terápia, és pénteken egy szakértői tapelés. Bejáratlan cipő, mert a bejáratottnak hittet ki kellett cserélnem.

Aztán a terepen minden a helyére került. A meniscusom csak párszor akadt be,, a lábfejem meg úgy néz ki mint 10 évvel ezelőtt amikor elsőbálozóként két hétig csak papucsot tudtam a lábamra venni.

Amit kijelenthetek, hogy fejlődtem, ma 3.5 órával több időt vett ígénybe, 2009-hez képest, hogy teljesítsem a távot. 

Viszont megismertem egy csomó jó embert, és a túrázás az elmúlt 10 évem egyik meghatározó részévé vált az életemnek.

Köszönöm K100, köszönöm mindenki!

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 11 órája 0 0 57537

Gratulálok, és kösz még egyszer a Kakukk-itinert!

 

Előzmény: Snipper (57527)
panareaTJ Creative Commons License 11 órája 0 1 57536

panarea:Kinizsi. 2:1 

Másodszorra is siker, 23:03 alatt, 13 percet javítva a tavalyi időmön. A Katlant most egész jól viseltem. Koldus után olyan irtózatos álmosság jött rám, hogy kóvályogtam, le akartam feküdni az út szélére aludni. Szerencsére alkalmi túratársam nem engedte, aztán a Szt. Péter templomnál már éber voltam. Kicsit kocogtam a végén hogy meglegyen a PB, nagyon örültem, hogy sikerült, de egy icipicit bosszankodtam is, hogy nem 22-vel kezdődik az időm, nem sokon múlott.

Gratulálok mindenkinek!

gurtnis Creative Commons License 13 órája 0 0 57535

Szükségem van a hosszú beszámolók olvasására! Ez éltet!  Légyszi, majd szedd össze újra a gondolatokat! 

Előzmény: asciimo (57533)
asciimo Creative Commons License 13 órája 0 0 57534

az idei év legnehezebb epizodja az volt, amikor nálam volt már két böröndöm, laptoptáska, turabot, és a Tatabányai vasutállomáson realizáltam, hogy nincs lift. 

asciimo Creative Commons License 13 órája 0 0 57533

irtam egy hosszut az elszállt. 

Ugyhogy csak annyit, hogy a szokásos szenvedés Dorog és Mogyi között megvolt. 23:23 alatt értem a célba. Nem Volt hatalmas küzdés, éjszaka felgyorsultam, ahogy vártam. 

 

Corradi Surdot és Zsefit láttam hogy beért. és azt az idös(ebb) nénit, akinek ez Volt a tizedik Kinizsi százasa, és valoszinü, hogy ö a legidösebb nöi teljesitö

Oczal Creative Commons License 14 órája 0 0 57532

Jó reggelt mindenkinek!

 

Oczal - Kinizsi 9:0

 

Először is gratulálok minden teljesítőnek a teljesítésért, a feladóknak pedig, hogy a végsőkig küzdöttek és elég bátrak voltak ahhoz, hogy meghozzanak ilyen nehéz döntést.

Összességében jól éreztem magam, leszámítva a Hegyeskő-Tokod szakaszt. A katlan megborított, de viszonylag hamar átlendültem a holtponton. Rengeteg ismerőssel találkoztam, kevés szakaszon voltam magányos.

Nem is rossz időt futottam, a vége 20:35 lett.

gurtnis Creative Commons License 15 órája 0 0 57531

Sziasztok!  Csodálom, hogy még nincs beszámoló!  :)  Beértem, majd írok én is, de most egyéb fontos dolog jutott eszembe! Mikor az első próbálkozásom nem sikerült sokat olvasgattam a fórumon, volt olyan beszámoló, amit többször is cafatosra olvastam. piedcat és qvic beszámolóit tátott szájjal olvastam. Na, arról szólna ez a bejegyzésem, hogy tegnap mindkettőjükkel találkoztam, de nagyon nagy sajnálatommal itt a fórumon már nem aktívkodnak.  Csak ennyit akartam megjegyezni, hogy van közük a küzdelmeimhez.  

 

P.S.: Hivatalosan 1 peccel voltam lassabb, mint tavaly, pedig beleadtam apait, s anyait. Még a távot is megnöveltem 105 kilométerre!  :) 

tomiwalker Creative Commons License 16 órája 0 0 57530

Gratullálok! Amikor találkoztunk az elején nagyon lassúnak tűntetek még hozzám képest is!

Csodálom a türelmed meg az alázatod! Isvánnak meg a motívációját!

Előzmény: CsST (57529)
CsST Creative Commons License 19 órája 0 0 57529

Eléggé kimerülve, elgondolkodva a Kinizsi értelmén, ugyanakkor magamban már a túrabeszámolót fogalmazva, örömmel jelentem hogy sikerült Jeremcsuk Isti negyedik Kinizsi Százasa, valamint az én 12. Kinizsim is :)

UNicum Creative Commons License 20 órája 0 0 57528

Sziasztok!

 

Sikerült a 6. teljesítés is, végül 17:55-el bejöttünk elsőbálozó barátommal, akit ugyan a Gete után úgy kellett felmosni, de mire leszállt az este erőre kapott :-) IbolyaL gratulálok, nem sokkal mentél 18 fölé, tulajdonképpen az csak a hibahatár :-))

Snipper Creative Commons License 21 órája 0 0 57527

Jóreggelt,

Gratula mindenkinek!

 

Jópár év kihagyás után elmentem újra, sikerült 20.15 alatt. Nekem ez meglepően jó idő,ahhoz képest, hogy 45 percet feküdtem a Kakukknál a földön,hogy menjek tovább vagy sem.. a gyomrom sajnos eléggé odalett Dorogra, nem túl sok mindent bírt befogadni utána.

De éjszaka hogy elmúlt a napsütés is, sikerült egész jól feltámadni, így sima liba lett a vége. Lábam szerencsére nem fáj sehol, remélem így is marad. Irány egy kis termálvíz és masszázs mai napra. Jó pihit mindenkinek.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (57526)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 25 órája 0 0 57526

Cehol cenki? Megnéztem a vértestolnai műútnál éjjel, milyen szép a mélyedésben lapuló felhő. Ritkán lehet országútról felülről nézni a felhőt.

gyalogolok Creative Commons License 1 napja 0 0 57525

Jó utat, sikeres teljesítést kívánok mindenkinek...(bár már toljátok ezerrel).

Reckeb Creative Commons License 2 napja 0 0 57524

0

sistergő Creative Commons License 2 napja 0 0 57523

Ha legalább 17 benevezett reggel nem jön el a rajtba, akkor a várólistán szereplők többségének van esélye a holnapi indulásra. (Ha indulni szeretnének, náluk kell lenni az orvosi igazolásnak.)

CsST Creative Commons License 2 napja 0 0 57522

Kinizsi Százas 2018. 05. 26 - 27.

 


+/-     |   PB    |  terv.  |    rajt        | mottó

asciimo
16/1   | 15:01 | 22:59 | 7:00          | teljesiteni
amat
11/0   | 12:58 | 15:49 | 8:00          | :-)
csorgo2108
3/0     | 16:35 | 18:00 | 7:00          | Kiszakadás a hétköznapokból, magányosan.
CsST
11/0   | 21:44 | 20:00 | 7:15          | Idén tényleg jó lenne egy egyéni legjobb idő :)
Elijah Baley
9/1     | 22:40 | 23:59 | 7:30 körül | lesz egy pólóm?
gurtnis
5/1     | 13:17 | 15:00 | 8:00          | Pár emberkére ráköszönni! :)
IbolyaL
5/0     | 18:57 | 18:00 | 6:50          | Szárnyakat visz a sérült madárka..
Mancocka
0/3     |   -      | 23:53 | 6:45          | This is Tataaaaa!!!!
martonvásári túrázó
2/0     | 21:12 | 19:59 | 7:00          | három a magyar igazság
München11
3/2     | 21:00 | 23:59 | 7:15 (kb.)  | Visszafogott felkészüléssel, de sikerrel...
Oczal
8/0     | 19:17 | 23:59 | 7:00          | Lazán, jókedvűen teljesíteni
Off-
3/1     | 21:25 | 20:55 | 6:45          | ":D:D:D"
oszkar00
15/13 | 20:23 | 18:00 | 7:00          | Nappal legyen 40°C felett, éjszaka meg vihar jégesővel!
Öregnándi
11/0   | 19:19 | 23:59 |                  |...ha a reget nem felejtem el
panarea
1/1     | 23:16 | 23:59 | 7-7:15       | Nem kitörni a bokám, nem kidőlni a Katlanban!
Reckeb
7/0     | 19:13 | 23:59 | 7:00          | Elvárások nélkül, magam kedvére
Serf
2/1     | 22:10 | 23:00 | 7:45          | Jókedvűen mint tavaly, csak nyugodtan! :)
simi1029
0/1     |  -       | 23:59 | 6:30          | Idén meglesz.
szoky
8/2     | 19:03 | 18:59 | kb. 7:40     | Bányahegyig nem kell lámpa...
UNicum
5/0     | 16:50 | 19:00 | 6:45          | Túl a felén a póló felé
VenczelGy
3/0     | 18:00 | 20:00 | 7:00 (kb.)  | Ééés újra! :-)
Vestmann
4/2     | 21:34 | 22:44 | 7:15 (kb.)  | Kettős cél: sérülésmentesség és Tata...
zimurgy
3/0     | 19:46 | 19:30 | 06:45         | világosban Bányahegyre érni jó...

 

Jelentkezők száma: 23 fő.
Holnap hajrá mindenkinek, és kitartást vasárnapra is :)

Előzmény: CsST (57407)
_ZE Creative Commons License 2 napja 0 0 57521

No, akkor mindenkinek jó menetelést innen is - Majd valamikor estefelé érkezek Mogyira, mert idén nekem onnan kezdődik a séta - ennek okán út közben nem szeretnék senkivel sem találkozni Tatáig :-D

Oczal Creative Commons License 2 napja 0 0 57520

Majdnem teljesen bepakolva, láb legarasztva, reggeli előkészítve. Remélem mindenkinek jó kis menet lesz az idei, kevés szenvedéssel és sok jó élménnyel.
A szerelésem holnap az úton: naptól megfakult sárga Iszinikes simlis sapka, szürke felső, rajta sárga "Kinizsi 100 Óczal" felirattal, fekete nadrág, fekete Nike T-lite cipő, fekete Quechua táska.

Jó utat mindenkinek!

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2 napja 0 0 57519

Még nem számoltam ki. Megvan még a telefonszámom? Én nem találom a tiedet.

Előzmény: Bikk Pubi (57517)
sistergő Creative Commons License 2 napja 0 0 57518

Igen, a rajtban is leszek, és ponton is.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (57511)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!