Keresés

Részletes keresés

cyber.greg Creative Commons License 2004.08.31 0 0 39

Londonban ma fognak leszedni egy 50 éves (!) Lucozade neonhirdetést egy autópálya bevezető szakaszán. A reklám múzeumba kerül.

 

Részletek...
cyber.greg Creative Commons License 2002.05.26 0 0 38
Mindenesetre ezt töltsétek le!
Ghanima Creative Commons License 2002.04.15 0 0 37
Kedves cyber.greg!
A többi jóslatod is így szokott beválni? :-) Mert akkor érdemes lottóznod, bár az is igaz, hogy úriember biztosra nem fogad... :-))
Vagy három hete a Kálvin-téri aluljáróban volt aláírásgyűjtés és tájékoztató osztogatás (bár egy kissé pártszínezetek is voltak benne..., de azért nagyobbrészt civil kezdeményezésnek látszott, hurrá!!!) ezzel a második házzal kapcsolatban. Lehet, hogy régen az ott volt ház (még 1945. előtt) belógott a Nemzeti Múzeum látványába, és a telek jogosan az építtetőé, de micsoda otromba építészeti (és persze megrendelői) hiba ilyen módon kizsarolni egy lehetőséget!
A Fabulon lány, Pataki Ági, ill. porcelán mása legalább nem látja ezt a gyalázatot, remélem, rendesen bánnak vele a múzeumi raktárban, ahová került.
üdv,
Ghanima
Előzmény: cyber.greg (33)
wzindbad Creative Commons License 2002.04.14 0 0 36
Kerüljön a Sándor-palotára!
Előzmény: cyber.greg (35)
cyber.greg Creative Commons License 2002.04.14 0 0 35
Mi újság a Fabulon-lánnyal?
tangerine Creative Commons License 2001.07.20 0 0 34
Fabulon a bőre őre, ettől lesz a bőre pőre. :)
Előzmény: Chavo (7)
cyber.greg Creative Commons License 2001.07.19 0 0 33
Hát, a látványtervet nem sikerült megtalálnom, de úgyis fognak még róla cikkezni, nem is keveset...
Előzmény: cyber.greg (32)
cyber.greg Creative Commons License 2001.07.03 0 0 32
Mellette is ugyanolyan épület lesz, múltkor volt a Népszabiban egy látványterv.
Előzmény: Ghanima (31)
Ghanima Creative Commons License 2001.05.04 0 0 31
Az új épület szerintem is meglehetősen baromi :-) ronda és úgy illik a környezetébe, mint a Spenótház a Roosevelt-térre, vagy a (volt) szakszervezeti üdülő a Rózsadomb ormára, vagy az Elizélt palota a Vörösmarty térre vagy a sok, épületnek nevezett, elől dudoros építmény sok-sok utcára, vagy és így tovább... :-(
Kíváncsi vagyok, vajon a mellette lévő telken, ahol - szerintem - sumákolva és előre tudva az eredményt,félig lebontották a Múzeum utca elején álló házat, hogy aztán sajnálkozva arra hivatkozhassanak, hogy nem bírt megmaradni magában a homlokzat, ezért azt is lebontották... No, szóval, hogy oda is vajh ilyen ***rt fognak-e építeni és vajh' betartják-e a Műemlékvédelmi Hivatal határozatát, miszerint legalább a homlokzatot vissza kell állítani. Erősen kételkedem. Érdekes módon a Vasudvar építői meg tudták menteni a homlokzatot! Nem akarásnak nyögés a vége, de sajnos a város lakói nyögnek, nem a ***** befektetők és az építők!
Pataki Fabulon Ági képe pedig valahol raktárban nyugszik. Pataki Ági is nyugodhatna valahol, ahelyett, hogy beszállt volna a férjével együtt abba rrrrémes Első Generáció című tévéizébe!!
üdv,
Ghanima
Előzmény: Törölt nick (30)
cyber.greg Creative Commons License 2001.05.02 0 0 29
Tavaly április óta történt valami?
Ghanima Creative Commons License 2000.04.18 0 0 28
Tyuhajj!
Mégis csak megmenekül a jány! A két fal között hagytak 80 cm rést, és onnan valahogyan részletekre szedve lebányásszák, majd eltárolják, vagy mi. Éjjen, éjjen. Örvendek a kivitelezőknek és a műemlékiseknek! :-)))))))))
G.
Ghanima Creative Commons License 2000.03.30 0 0 27
Hogy a közkedvelt mondással éljek: így tranzitál a mundus glóriája!
Azaz, több volt a füstje mint a lángja a nagy felbuzdulásnak: ha szemeim nem csaltak, Erdély, talán iparművészetileg értékesebb műve, a Fabulon reklám, eltűnt a Kálvin téri építkezés falai mögött. Az építtetők valamelyes mentségére legyen mondva, ha lentről-oldalról jól láttam, akkor nem verték szét az egészet, hanem egy széles rés mögött ott van a mozaik. Talán egy jobb korban még előkerülhet börtönéből, mint ahogy előkerült (bár semmi "művészi" nincs benne igazából) pl. a Király u. és (talán) a Székely Mihály u. sarkán lebontott ház melletti tűzfalon egy festett, jó régi reklám, amelyet mindig kedvtelve nézek, ha arra járok.
Azt nem értem még, persze nem vagyok építész, hogy vajon nem lehetett volna ebben a mindenféle vasbetonos csudás trükköket alkalmazó építészeti korszakban esetleg úgy rakni a feleket, hogy mindegy ablakon át, a házon belülről meg lehessen nézni az opuszt.
Na, most már mindegy :-((
Abban még reménykedhetünk, hogy az Üllői úti OTP-hirdetése fennmarad. Oda nem nagyon lehet semmit sem építeni, szerencsére. Csak nehogy az OTP beolvadjon, mondjuk, a DB konglomerátumba.
Ghanima
Ghanima Creative Commons License 2000.02.24 0 0 26
Bizony, bizony, ránk férne egy jó kis Reklámmúzeum! Tóth József régi plakátjaiból most február végéig van egy kiállítás, de utána, meg a többi??? (Tóthé volt két kedvencem is: a Tehéntúró boci, meg a gombolyag-macska pölö.)
Egy reklámmúzeumnak talán az Iparművészeti Múzeum égisze alatt/mellett kellene lennie, főleg, ha a MAHIR - többek szerint egy bizonyos párt által elprivatizált - több évtizedes reklámgyűjteménye/archívuma is előkerülne valahonnan.
Nagyon látványos tudna lenni - szerintem - egy, csak az esti órákban működő, régi neonreklám részleg... Mézes Mackós neonok (hátha meg van még a Kígyó utcai letakarva a gagyi-illatszerbolt előtt/fölött. Lassanként levehetnék az Oktogonról a Toto Telitalálatos neonját. Hátha meg lehetne találni az Úttörő Áruház vagy a Lottó Áruház lefelé csúszó lottó figuráját. A régiekből hátha meg van valamerre a tejet ivó, csupasz kisfiú a körútról. Vagy a Mignon, kávét kortyoló női feje a kiskörútról. Esetleg egy-két fodrász bolt női fejei.
Biztosan van még száz hasonló, amit ki lehetne állítani, falra lehetne tenni.
Nem lehet, hogy van még hely a Szoborparkban/nál/mellett?
A Budapest Galéria vezetője , a volt MDF-es politikus, Zsigmondy (?) ő mindig olyan szimpatikusan szól hozzá szobor, meg ilyen ügyekben.
Hátha meg lehetne még környékezni a jó Somodyt, a Pharmafontanasat, bár ő most már igazán tiszteletreméltó, jó példával járt elől a Centrál újranyitásával a többi /új/ gazdag előtt, arról, hogy mit jelent IGAZÁN (pardon!) polgárnak lenni!
Mindenesetre: hajrá Fabulon Ágis Erdély Miklós mű! :-)
üdv,
Ghanima
Előzmény: szosszer (19)
cyber.greg Creative Commons License 2000.02.24 0 0 25
Hat ez az. Ha leszedik a Fabulon feliratot, a ceg nem szolhat semmit!

satan Creative Commons License 2000.02.24 0 0 24
Valamelyik bevásárló-és szórakoztatóközponton nem férne el??
Ujra? Dehogyis.
Van a regi idok hangulatat idezo:
Rumba-rumba-CENTRUMBA!
Oleg szurke a CORVIN aruhaz fuggonyfala, szvsz feldobna. Ott 1 jo hely.
Előzmény: kneissl (18)
kneissl Creative Commons License 2000.02.24 0 0 23
A Moszkva téren a Trobitás kert fölött-melett van egy két tűzfal.. a multik meg nem hiszem, hogy tudnak valamit tenni, ha leveszik róla a fabulon feliratot. Ha a Bochkor Gábort pingálnák ki valahova akkor meg a Danubius tiltakozna????
Amúgy nem is gondoltam volna, hogy ilyen sokan vonzódnak az érettebb korosztályhoz... Ó Ödipusz!!!
ÉVA EANFF Creative Commons License 2000.02.23 0 0 22
szerintem a Teve utcai szórakoztatóközpontra kellene felhelyezni. =}
PitNyul Creative Commons License 2000.02.23 0 0 21
Szószerint véve a topic címét, lenne ötletem...
ribizli Creative Commons License 2000.02.23 0 0 20
Nem egészen értem ezt a mozgalmat...
Én tavaly egy Pataki Ágival készült interjúban azt olvastam, hogy a férje megvásárolta a mozaikot neki ajándékba, de addig, míg az építkezés el nem kezdődik, nem bontják le.
Ha ez valóban igaz, megint nem értem, az indexes interjúban miért nem említette ezt.
Aztán meg nem egészen értem azt sem, hogy a műemlékvédőknek (gondolom az ő tisztük volna) miért nem jut eszükbe az ilyen jellegű emlékek, műalkotások védelméről gondoskodni. A giccskiállítás sikerét figyelembe véve biztosan volna érdeklődés az ilyen jellegű emlékeink iránt is, valóban jó volna helyet biztosítani ezeknek...
ribizli
szosszer Creative Commons License 2000.02.23 0 0 19
Sajnos szerintem a gonosz multiknak annyiban igazuk van, hogy a falon már fennlevő képet nem szabad közterületen máshová rakni - asszem a Coca Cola is beperelne engem, ha elkezdenék egy Coke reklámot pingálni egy tűzfalra. A Fabulon esete sem más. Az viszont az ő hibájuk, hogy a negatív imidzset okozó reklámot nem eliminálták, valószínűleg túl sóherek.

Marad a "múzeum" vagy kiállítás, lásd a kommunista szoborpark esetét. Szerintem lenne kereslete egy ilyen reklámmúzeumnak, ahol gyermekkorunk reklámjait láthatnánk vissza. Vállalkozók figyelem! A Budapest Retró filmeknek is mekkora sikere volt. Kell egy kis nosztalgia!

kneissl Creative Commons License 2000.02.23 0 0 18
Sok nyugati multi úgy hiszi, hogy a balkán az a bécsi keleti pályaudvarnál kezdődik, és itt nincs piac, kultúra, hagyomány sőt tradíció. Még nagyon seggbe sem fogják rúrni otthon, amikor csődbe viszi a Fabulont, mert - a, lehet hogy pont ezért küldték ide - b, csak az el***ni való pénzüket fektetik be nálunk. (Azt meg többnyire el is vesztik, mert itt nem igazán működik a milánói gazdasági modell.)
Pataki Ági ebben az értelemben CSAK nekünk fontos, a digók tesznek rá, sőt el akarják távolítani, mert nekik probléma. Jobbat, újabbat nem tudnak, de okoskodnak, és sajnos a pénz az ő bankszámlájukon van (ami néha értelmesebben beszél helyettük).
Amúgy SZVSZ Pataki Ágit nőiessége, emberileg kultúrált megjelenése, és emberközelisége sokkal inkább jó modellé teszi mint a mostani nagy híres sztárok. Claudia Sch-t is nemsokára leszedik a volt rendőrpalotáról, ehez képest Ági "örök".
Nem is beszélve a sok miss csontsovány narkós manökenről....
Én bárhol szívesen látnám, de nem tenném ki akárhova, szerintem megérdemel valami jó helyet. Valamelyik bevásárló-és szórakoztatóközponton nem férne el??
farriss Creative Commons License 2000.02.23 0 0 17
Ez a nagyképű olasz ügyvezető nénicske eléggé ostobaságokat beszél. Szerintem Pataky Áginak van igaza, aki szerint eltörölték a Fabulont. Ez az olasz seggfej nem tudja, mit jelent nekünk az a kép. Én ha a kálvin téren járok, mindig megbámulom, annyira tetszik. Az Astorián nics valami felület valahol? Tudjátok ott ahol fent van az óra, vagy a kávézó felett....
Oracle Creative Commons License 2000.02.23 0 0 16
Pont erre gondoltam én is, hogy milyen tufa beszólás volt a Colgate-Palmolive részéről, hogy a régi Fabulon reklám az nekik image romboló. Egyrészt tisztára gyarmatosító duma - hülye vásárlók, majd megmondom nektek, hogy mi tetszik. Másrészt meg marketing szempontból egy baromság, minden normális cég a folytonosságot igyekszik bizonyítani, más örülne, hogy potom nyolcmilkáért vehet magának múltat.
Előzmény: Sussandra (15)
Sussandra Creative Commons License 2000.02.23 0 0 15
Kár,hogy aki megvette Fabulont "imidzs" rombolónak tartja ezt a képet.Nem tudom, hogy milyen iskolai végzettség szükséges ahhoz,hogy felismerjék nálunk mennyivel többet jelent ez az embereknek, mint az ő új reklámhadjáratuk.
Előzmény: organic (12)
Sussandra Creative Commons License 2000.02.23 0 0 14
Szerintem kicsit többet foglalkozunk a Pataki Ági életkorával,mint a tényleges problémával.Vagyis :Hova kerüljön a mozaik? A VII.Kerületben a Jósika utcában van egy üres tűzfal,mert lebontottak egy házat.Talán nem annyira forgalmas,mint a Kálvin tér, de feldobná a szürke falakat.
Előzmény: Belepofázok én is (4)
juzer Creative Commons License 2000.02.23 0 0 13
Én a parlament dunai oldalára raknám, hogy amikor a batthyány térről átnézek a mindenkori kormány felé, legalább egy dolog legyen, amire szeretettel gondolok.
organic Creative Commons License 2000.02.22 0 0 12
Nagyon király topic!!!!!

Vajon ki a felelos a Fabulon-lányért?
Önkormányzat, illatszergyártó-jogutód?
Vagy dobjunk össze és vegyük meg?
Nem lehetne a kulturális örökség részévé nyilvánítani?

hajrááááááá

CyberGreg Creative Commons License 2000.02.22 0 0 11
Nehogy már ez a remek topik ilyen hamar elsüllyedjen!
cyber.greg Creative Commons License 2000.02.21 0 0 10
Igen, most megin letakarták, de egy kis ideig láccott! A mi udvarunkban egyébként van egy jó kis tűzfal, ott tök jó lenne (és csak én látnám! :-)))
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.21 0 0 9
De még mennyire, hogy létezik. Gyakran járok a Kálvinon, és egy ideje újra látható a Fabulon reklám, de a "mino cipő" is a hibátlan lábakkal piros miniszoknyában. De tényleg nem tudom, meddig. Ez már kortörténeti érték, meg kellene menteni valahogyan. Patakí Ági valóban rendesen túl van már a negyvenen, pár hónapja olvastam róla valamit (vagy a tévében volt?), mindenesetre rendesen a 70-es évek közepén lett ő fabulon-néni.
Előzmény: Chavo (7)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!