Keresés

Részletes keresés

KoPw Creative Commons License 2009.12.03 0 0 12
Hello!

Bocsánat a zavarásért, de láttam, hogy van ilyen horgászós topic.
Ezért figyelmetekbe ajánlanék 3 oldalt:

www.zsibvasar.hu/?op=art_list&u=17814

pergetotaska.atw.hu

www.zsibvasar.hu/?op=art_list&u=65041

Remélem nem zavartam ezzel a kis szösszenettel, érdemes szétnézni egy kicsit.

Üdv

KóPé

H.I.M. Creative Commons License 2002.04.27 0 0 11
Felhozom ezt a topicot:)
Ha valakinek van friss infója Duna deltával kapcsolatban légyszí írjon!!!!!
köszi
H.I.M.
Előzmény: deltoid (10)
deltoid Creative Commons License 2000.03.29 0 0 10
Az első dolog, hogy csak helyi erővel szabad a Deltába menni. Ha nincs egy ember, aki-ről nem ordít, hogy román, kár is belevágni. Vagy szervezett úttal mehetsz, de abból a pénzből, amit azok egy hétért kérnek, három évet tölthetsz ott császárként.
Miért kell a serpa:
1: beszéli a nyelvet (a lipovánoknál próbálkozhatsz oroszul, de nem jutsz el közéjük a román nélkül. A Delta közepe Tulceatól öt óra hajóút)
2: a serpát nem basszák át (nekünk a román barátunk megtiltotta, hogy megszólaljunk miközben ő alkudozik
3: ismeri a helyi szokásokat, kit kell megvesztegetni és mivel (a mi magyar rendszámú autóinkat olyan helyen hagytuk Tulcean, hogy azt el sem tudod képzelni. Meg is voltak, mire visszamentünk.)
4: bevezet az ottani horgászat alapvető rejtelmeibe (például neked nem jutna eszedbe, hogy egy kb. negyven dekás, öklömnyi olajpogácsát gumizz egy cigarettásdoboznyi réz-lapra és négy darab, legalább 3/0-ás horgot szúrjál bele fonott zsinórral)
5: nyelvismeret nélkül nehezen vennéd rá a helyi (Mila 23) kisgyerekeket, hogy tíz per-cen belül egy dollár fejében egy zsák kagylót hozzanak, márpedig a ponty akkor éppen csak arra ment
6: nehezen találnád meg azt a helyet, ahol alkarnyi vastagságú, félméteres fekete gilisz-tát áshatsz, hacsak nem vagy biológus
7: nehezen bérelhetnél csónakot (barca), ami nélkül meg vagy lőve (ha mégis sikerülne, másfél perc alatt tévednél el a csatornákban. Costel, felbérelt kapitányunk is elő-elővette a térképét, pedig ő vagy húsz éve hajózik ott)
8, 9,10,.....
Egyébként szúnyog rengeteg van, de hal is, meg elképesztően gyönyörű, hihetetlen ter-mészet, víz, csatornák, kis darab szárazföldek, néhol húsz méteres mélység, máshol csak kettő, de koppan az alján a villantó és tizenöt méterről látod, ahogy a fenéken ráfordul a csuka.
Egyébként az utazással együtt tizenkét napot töltöttünk ottan és költöttünk fejenként 130-150 dollárt. Ebben benne van két kocsi benzinköltsége, egy éjszakai szállás ára, több éttermi zabálás, kishajó- és csónakbérlet, plusz rengeteg sör, ami ráadásul az egész ország-ban ott a legdrágább.
Idén megint megyünk, (romániai forrásokból úgy értesültünk, hogy a ciánnak a Deltában az égvilágon semmi nyoma.
lecsó Creative Commons License 2000.02.21 0 0 9
Ja, tényleg. Szúnyogok!
Korrigálni szeretnék: a Duna-deltában nem legfőbb veszély a szúnyog. Sőt. A szúnyogokat egyáltalán nem sorolhatjuk a veszély című kategóriába.
Az viszont tény, hogy rengeteg szúnyog van arrafelé. Ők lennének a kirándulás kellemetlen része. Nincs más megoldás, védekezni kell szúnyoghálóval, különböző kenceficékkel. (Nálam például az ecet az egyik legjobb ellenszer a csípésre. Gyors, hatékony.) Tehát: személyenként 1 db strapabíró szúnyogháló nélkül ne menjetek sehova! Vagy igen, de akkor azt is megbánjátok, hogy e világra jöttetek.
Az autóval kapcsolatban osztom az előttem hozzászóló véleményét. Ha kocsival utaztok és Tulceán nem gondoskodtok az őrzésről, előfordulhat, hogy vonattal tértek haza.
Van már valami konkrét terv? Pl. hová, merre a deltában?
transilvan migrans Creative Commons License 2000.02.20 0 0 8
Nekem sincs sok idöm:
1. A legföbb veszély a Deltában: a szunyogok! Nem lehet elég Autant vagy hasonlót vinni, esetleg szunyoghálót ágyra.
2. A lipovánok a világ legrendesebb emberei, mélységesen vallásosak, soha senkit át nem vágnak és segítségük nélkül csak konzervböl eszel halat...
3. Konkrét tipp: ha kocsival mentek le mondjuk Tulcea-ig, ne keressetek az elhagyandó kocsinak (különösen, ha magyar rendszámu!) garázst vagy örzött parkolót - ilyent amugysem kaptok. Hanem vigyétek a kocsit be a legközelebbi rendörségre és kérjétek meg barátságosan - esetleg némi szilvapálinkával/cigarettával/ a Delta harsány dícséretével kisérve - az örsparancsnokot, hogy hagyhassátok ott a kocsit! Meg fogja engedni.
Egyelöre ennyit, én már régen voltam, de megkérdem a havert, aki tavaly volt, hajlandó-e telefonon felvilágosítani, mert PCje nincs neki...
Üdv és sok sikert
migrans
Előzmény: LUCzI FERencz (7)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2000.02.20 0 0 7
Kösz!

Várom mások további informásióit is.
Később még lesznek kérdéseim. Most sajnos nem sok időm van.

lecsó Creative Commons License 2000.02.19 0 0 6
4. Lehetőségek: végtelenek! Olyan programot állíthatsz össze magadnak, amilyen szeretnél. Javaslom, hogy ne a három ág valamelyikének felkapott szállodájában, panziójában pihenj meg, hanem húzzál befelé a delta közepébe, valamelyik kisebb menedékházba, turistaházba. Ott van az igazi látnivaló. És ott lehet igazán halat fogni.
5. a túra menete, lefolyása, szervezés: ez egyéni szocprob., nem tudok érdemben hozzászólni. Egy biztos: a Duna-delta nagyon messze van.
6. Árak. hazai árakkal lehet számolni.
7. Baksis: ki tudja, biztos szükségét érzik néhol. Ha autóval utazol, akkor a rendőrnek Marlboroval kedveskedhetsz. A lipovánok az erős pálinkát bírják. (Bár ez utóbbi nem baksis. Érdemes megkínálni őket, haverkodni picit velük. Nem fogod megbánni.)
8. Engedélyek: na látod, erre egyelőre nem tudok válaszolni. Milyen engedélyek?
9. Mire kell vigyázni? Magatokra. Például nem érdemes belefulladni a Dunába. A forgalmasabb helyeken, főleg a tulcea-i kikötőben (és környékén + hajón) a tolvajokra, zsebmetszőkre.
10. Egyelőre ennyi.
Előzmény: LUCzI FERencz (-)
lecsó Creative Commons License 2000.02.19 0 0 5
Bocs! Egyik kedvenc helyemről van szó. Azért ragadtattam el magam egy aprócskát.
Tehát:
1. a Duna-delta már Balkán, ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni. Az ottani őslakosok a lipovánok. Szlávok leszármazottjai, orosz-ukrán keverék, furcsa nyelven beszélnek. Tudnak persze románul is. Csendes, nagyon barátságos emberek, iszonyatosan jó halételeket készítenek, a horgászás-halászás specialistái, nagy vodkaivók. Ha nem bántják őket, akkor minden rendben.
2. Közbiztonság. Pesten sokkal több veszély fenyeget. Soha, egyetlen pillanatig nem éreztem veszélyben magam. (Persze, bármi előfordulhat.)
3. Egészségügyi körülmények. A nullával egyenlő. Nagyon ajánlatos innen cipelni gyógyszereket, mindenki saját egyéni ízlése szerint. Nem szabad kifelejteni a hasmenés elleni orvosságokat! (Az ottani víz ha többre nem, egy-két napra biztos megtréfál.) Kórház a Duna-delta kapujánál fekvő Tulcea városban (megyeszékhely) van. És a másik végén, a középső-ág Fekete-tengeri torkolatánál, Sulina városkában.

...mindjárt folytatom...

Előzmény: LUCzI FERencz (-)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2000.02.19 0 0 4
Kösz, ennyit én is tudtam. Nem fejtenéd ki bővebben? A topicnyitóban megadott szempontjaim szerint?

Kösz

Előzmény: lecsó (3)
lecsó Creative Commons License 2000.02.19 0 0 3
Gyönyörű hely. Előfordult, hogy csikkel is fogtunk halat, annyi volt. Pár évvel ezelőtt. Most úgyszintén.
Ha lesz rá lehetőséget, nyugodtan menj a Duna-deltába. Páratlan, felejthetetlen élményben lesz részed.
Előzmény: LUCzI FERencz (-)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2000.02.19 0 0 2
Szuperügynököm!
Ebből a szempontból tévedésben teccik lenni!

K... nagy víz ám a Duna, amíg az a trutyi leér odáig, nagyon meghigul. Meg nem is most mennék, hanem a nyári tilalom vége (jún. 15) után.
Erről nem akarnék itt és most vitát nyitni.

Ez a ciánszennyezés ott és akkor már nem lesz szempont, ezért megkérnék mindenkit, aki a jövöben hozzá akar szólni, hogy a témának ezt az egy megközelítését legyetek szivesek mellőzni.

Minden másinformációt, amit a topicnyitóban írtam, szivesen fogadnék.

James Bond Creative Commons License 2000.02.19 0 0 1
No igen, sajnos csatlakoznom pipihez.... :o( Egy pár évre felejtsd el, hogy ott horgászol. Asszem a Rákos patakban több halat tudsz majd fogni. Sajnos.
Előzmény: LUCzI FERencz (-)
pipi Creative Commons License 2000.02.19 0 0 0
Cián0s halat fognátok :(
Előzmény: LUCzI FERencz (-)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2000.02.19 0 0 topiknyitó
Üdvözlet mindenkinek!
Érdeklődnék, hogy volt-e már valaki a Duna-deltában horgászni?
Minden információt köszönettel fogadnék.
Mennyire Balkán?, közbiztonság, egészségügyi körülmények, lehetőségek, a túra menete, lefolyása, szervezés, árak, baksis, engedélyek, mire kell vigyázni, és így tovább, szóval minden.
Romániai magyar ismerősöm van, ővele mennénk, ő beszél románul, és neki lenne valami kapcsolata, amivel meg tudná szervezni.
Aki már járt ott, vagy bármilyen ismerete van a témában, az köszönettel venném, ha élményeit/ismereteit megosztaná velem.
Várok minden információt.

Nullázni is lehet!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!