Keresés

Részletes keresés

jzp2107 Creative Commons License 45 perce 0 1 64381

Ha a befejezéskor még lesz ez a hétfői dolog, én bizisten akkor fogom bevinni! :-)

 

 

Előzmény: Kéktúra ellenőrök (64379)
pavarotti Creative Commons License 1,5 órája 0 1 64380

"De a papírmunkás rész promt elvégzésével kapcsolatban mi nem ígérhetünk semmit."

Becsüllek benneteket és tudom hogy a mai rendszerben világban ez szinte a maximum hozzáállás amit egy becsületes/átlagos/normál ember megtehet, ugyanakkor ez a folyamatos "felfelé"/"odafelé"  mutogatva mentegetőzés borzasztó.

Azt gondolom Ti is érzitek hogy ez így nem jól van, ha már van állandó alkalom, akkor igenis kellene az esetlegességnél nagyobb biztonsággal működnie a - divatos szóval - egyablakos, azonnali érdemi "ügyintézésnek".

Mind felkéréseteknél mind múltatoknál fogva a Kéktúra autentikus képviselői vagytok, tessék szót emelni azokért a dolgokért amik fontosak. OK (?) hogy mondjuk a füzet készítésénél nincs szavatok, de az elbírálás/átvétel körülményeiért, vagy legalább ennek ki-/át-alakításáért tett javaslataitokért felelősök vagyok.

Ha támogatásra van szükségetek, szóljatok:)

Előzmény: Kéktúra ellenőrök (64379)
Kéktúra ellenőrök Creative Commons License 2 órája 0 1 64379

Köszönöm az információkat, tényleg érdekes, hányféle módon lehet(ne) igazolni az ottjártunkat egy adott ponton!

 

Azt viszont el kell mondanom, hogy bár még tavasszal leírtuk ide a fórumra, hogy mindenkit szeretettel várunk az MTSZ-nél hétfő délutánonként egy kis beszélgetéssel egybekötött értékelésre, sajnos nem tolonganak az ajtó előtt a kéktúrázók! A hétfőnkénti értékeléskor - habár nagyjából arasznyi magas paksamétát kell feldolgoznunk alkalmanként - egészen biztosan soron kívül értékelnénk azt a füzetet, amit személyesen nyomna a kezünkbe egy beérkező kéktúrázó! Ezután még kell egy minimális adminisztráció (amit már nem mi, ellenőrök végzünk), és utána a delikvens megkaphatja a jelvényt. De a papírmunkás rész promt elvégzésével kapcsolatban mi nem ígérhetünk semmit.

 

Annak én személy szerint nagyon örülök, hogy ilyen parázs beszélgetés bontakozott ki tegnap itt a fórumon az igazolás módjaival kapcsolatban, mert ez azt jelzi, hogy senkinek nem közömbös ennek a mozgalomnak a létezése, sorsa! És ez a lényeg, mert a közömbösség a halála a dolgoknak. Az pedig nyilvánvaló, hogy mindenkinek megvan a saját véleménye az igazolás módjáról és az értékelés elvárható szigorúságáról, éppen ezért képtelenség mindenkinek a kedvére tenni ezzel. De úgy gondoljuk, nem csak a kiírásnak, de a többség óhajának is eleget teszünk azzal, ha tartani igyekszünk egy nívót és nem kapja meg automatikusan a jelvényt az, aki a kezünkbe nyom egy kéktúra igazoló füzetet.

Előzmény: V43 1279 (64344)
V43 1279 Creative Commons License 10 órája 0 0 64378

Senki nem állította hogy Magyarországon nincsen elbeszélgetős jelvényátvétel...

Előzmény: kohászkék (64370)
V43 1279 Creative Commons License 10 órája 0 0 64377

Megvan, holnap megyek a jelvényért :)

Fogok majd arrol is irni, csak tartom az időbeli sorrendet.

Előzmény: jzp2107 (64376)
jzp2107 Creative Commons License 10 órája 0 1 64376

Alpannóniát is tervezed? Vagy az már megvan?

Előzmény: V43 1279 (64374)
V43 1279 Creative Commons License 10 órája 0 0 64375

Be van tartva, be is lesz, ha itthon túrázok (bár kohászkék szerint már biztos intézem a szlovák állampolgárságot).

 

Egyetértek a leírtakkal. Én leirtam az álláspontomat ami miatt nekem támadtak mert megsértettem bizonyos vélemények szerint a "szent tehenet". Mondjuk nem nagyon tud érdekelni, semmit nem változtat a véleményemen ez a generált vita.

Előzmény: hadidoki (64372)
V43 1279 Creative Commons License 10 órája 0 1 64374

Lehet ideológiát gyártani egy ellenvéleményre, ez szíve joga bárkinek. Azért vállalom a felelősséget amit leírtam, az viszont már teljesen més téma hogy ki mit szűr le saját szája íze szerint, ki veszi magára és ki veszi személyes sértésnek, ami nem az.

Igen, nem értek egyet vele, és?

 

Valóban, ami 50 éve jó volt az jó most is és minimum még háromszor ennyi ideig véletlenül sem szabad rajta változtatni, ha az idő túlhaladt rajta vagy felesleges. Aztán még én vagyok demagóg...

 

Ózdon képzeld el én is beszélgettem kétszer is, sőt Pálmai és Kunos Úrral is találkoztam már, akármilyen hihetetlen.Talán nem kéne a más állásponton lévőt alá/lebecsülni...

 

Ha már ítélkezés: nem én intéztem feléd egy erősen sértő célzást a sorok között, de ez már nem engem minősít. A hazaszeretet nem azon múlik, hogy írok-e dátumot vagy kétszer pecsételek-e vagy sem.

Mondanál a burkolt megjegyzésedre egy-két példát? Az egész SNP túraleírásom elérhető itt a teljesség igényével, mutatnál akár egyetlen mondatot is amiben a felkelést és/vagy Stefánikot éltetem? Mint elesett embereket sajnálom őket, de korántsem a történelmi oldal miatt fogtam bele és jártam végig az utat, hanem azért amerre vezet.

 

A zöld fűről meg csak annyit, hogy a mentalitás nem nemzeti lobogó függvénye. 

 

Ha sokat jártál odaát és nem tűnt fel semmi különbség, akkor valóban kár erőltetni ezt a témát.

Előzmény: kohászkék (64367)
jzp2107 Creative Commons License 10 órája 0 1 64373

"Egyébként a kéktúrák is selfis igazolást kérnek ha akadályoztatva van a pecsétgyűjtés."

 

Más az ha akadályozva van, meg más ha ez az alap igazolás

Szerintem ez utóbbi, igénytelen. (pl ködben hogy a francban csinálok a helyet felismerhetően ábrázoló fotót?)

Előzmény: Pulmy (64361)
hadidoki Creative Commons License 11 órája -1 2 64372

Időről időre újra fellángol ez a "hogyan igazoljuk a túrát", "jók-e az igazolás szabályai" c. téma. Mindig el is csodálkozom rajta.

 

Egyrészt: A kiírás pontosan fogalmaz. Ha dátumozni kell, dátumozok. Ha kettőt kell bélyegezni, kettőt bélyegzek. Nincs ezzel semmi baj, be kell tartani.

 

Másrészt: A túrához két fél kell: én és a természet. Persze nem baj, ha jó a "többi egyéb" is, de ez a kettő a lényeg. Ha érdekel az adott tájegység, szemrebbenés nélkül bejárom azt (akár letérve a kiszabott útról), mert ez a fontosabb. Hisz ezért indultam el, ezért írták ki a túramozgalmat is!

 

Ha pedig fáraszt az egész procedúra, hát nem bélyegzek, nem foglalkozom az egésszel, de a végén az elismeréssel sem. ...és nem verem "büszkén" a mellem, hisz önként vállalom, vagy önként mondok le róla.  

V43 1279 Creative Commons License 11 órája 0 1 64371

Ha nem lett volna a pecséteknek legalébb egy része pótolva,akkor még inkább kifogásolható lett volna a füzetem.

Eleinte volt hogy én dupláztam külföldön, de aztán gyorsan leszoktam róla.

Ahogy te sem érted miért olyan nehéz, úgy én sem értem ennek a szükségességét.

Nyilván úgy fogom csinálni ahogyan a kiíró előírja, akár itt, akár máshol, ha meg akarom csinálni a mozgalmat. Ettől függetlenül lehet az embernek véleménye és meglátása, amely adott esetben negatív, erre is való a fórum és ugyanolyan jogalapom van kimondani ezt, mint bárki másnak bámi mást.

Nem vitatkozom senkivel, a véleményem rendszer szintű kérdést feszeget, nem személyeset, szóval nem szerencsés ezt indulati/érzelmi síkra átvinni.

 

Előzmény: kohászkék (64358)
kohászkék Creative Commons License 11 órája -1 1 64370

De, ebben, nagyon találó megállapítás! A doki arca meg egy tanulmány a képen. :-)

 

timetable

Lehet hogy nem ebben a hozzászólásban fogalmaztam a legérthetőbben a témáról, de nagyon is egyetértek az általad leírtakkal. Legyen személyes kapcsolat, legyen  beszélgetés, legyen kontaktus az elbírálások során, legalább a kéktúra esetében. Miért kellene mindennek instantnak lennie, csak azért mert ilyen lett a világ? 

Én törekedtem rá anno, és volt is, igaz 2014-ben a második alkalommal már lényegesen rövidebb volt a procedúra. 

A Mátra-Bükk útjain, a Dorogtól Nógrádig, a Nógrád megye Természetjárója, a Kohászok útja mozgalom amikről eszembe jut hogy személyesen intéztem, mindegyikről pozitív, beszélgetős emlékeim vannak. 

Ezért is éreztem igazságtalannak az elmondottakat.

 

A Cserehátról egyelőre Szanticska az amit maradéktalanul próbálok majd megmutatni, a túra többi része mind fotókban, mind élményanyagban finoman szólva nem nagyon alkalmas egy pozitívabb írás összerakásához. 

Miután befejeztük majd a Cserehát Turistája mozgalmat valószínűleg zöldellő időszakban visszamegyek majd és megpróbálok jó fotókkal, óvatos fogalmazással valami jót is írni erről a mindenki által magára hagyott vidékről.

 

Jelen állapotában megmondom őszintén hogy nem lehet jó szívvel ajánlani a mozgalmat senkinek, még gyakorlottabb túrázóknak is komoly gondokat okozna.

 

 

 

Előzmény: Bikk Pubi (64369)
Bikk Pubi Creative Commons License 12 órája 0 0 64369

Juszt sem nyitom meg a linket, de nem ebben mondja Merza doktor, hogy az lakik itt, akinek télen el van takarítva a hó a kapuja előtt?

Érdemes elolvasni a "Hogyan jutunk el Szanticskára?" írását, van abban kék is meg Cserehát is.

Előzmény: kohászkék (64364)
timetable Creative Commons License 12 órája 0 0 64368

Úgy tűnt, mintha lepattantak volna rólad teljesen a topiktárs máshol szerzett tapasztalatai. De ezek szerint félreértettem - csak tompítani próbáltad a hozzászólás élét, ugye? Örülök, ha (leszámítva a történelemmel kapcsolatos látásmódot) egyetértünk abban, hogy jó lenne (újra...?) mozdulni abba az irányba, hogy a túrázó és szervezet közötti személyes kapcsolat több teret nyerjen.

 

 

Más téma, Cserehát:

Köszönöm a képes beszámolót. Én vagy 8 éve, eltöltöttem közel egy hetet a tájegységen, október vége felé - jól visszaadják a fényképek azt a reménytelenséget, amit ősszel tud sugározni. De pont ezért írtam, hogy ha tudjátok, nézzétek meg mondjuk nyár elején. Döbbenetes a különbség, ahogy az ilyenkor csupasz domboldalak megtelnek élettel, és a kultúrtájat is bőven képviselik a lucerna és napraforgótáblák. 

 

Ottjártunk során nekünk az a szerencsénk volt, hogy egy helyi ügyekben szakavatott "vezető" vitt minket (az ő ötlete volt a program). A döbbenetesen szétrabolt templom már akkor is így állt: annyit érdemes hozzátenni, hogy itt ez a falu lett a gyűjtő. Az a hely, amelyet a csereháti cigányság akkor már maga között is így emlegetett. Ha ismerünk olyan történeteket, hogyan akadályozta meg itt-ott az országban a többségi magyar nemzetiségű lakosság egy cigány család beköltözését, akkor a Csereháton elmondható, hogy volt rá példa hogy a cigány családok akadályozták meg egy másik cigány családnak a beköltözését. 

 

A "hétfalu" (Krasznokvajda vidéke), ahol mi a legtöbbet töltöttük: Perecse kapcsán akkor azt emlegették, hogy lesz burkolt út a határ felé, ez ha jól sejtem mai napig csak terv. Kánytól van út a határ felé: ezért konkrétan (újra) a kassai agglomeráció része. A két falu közötti túraszakaszt akkor már teljesítettem. :)

Előzmény: kohászkék (64357)
kohászkék Creative Commons License 12 órája -2 1 64367

A nagy semmiről beszélünk, tiszta demagógia.

Ahány túramozgalom, annyiféle elbírálás itthon is és gondolom más országokban is. Ez nem magyar, nem szlovák, vagy osztrák sajátosság, hanem mozgalomfüggő. 

 

Kiragadtál közülük egyet, amit arra használtál hogy odabökjél egyet a kéktúra ellenőröknek, mert mint már régebben kiderült, nem értesz egyet a kettős bélyegzéssel és a dátumozással. (akkor miért kezdtél bele, ez alapszabály 50 éve...)

A kéktúrán kívül pedig az összes többi általam ismert MAGYAR túramozgalom bélyegeztetése, igazolása, elbírálása pontosan olyan egyszerű mint ahogyan leírtad a szlovák kapcsán és pontosan ugyanolyan szívesen elbeszélgetnek veled ha elmész, mint a tótok. (Egerben, Szegeden, Ózdon, 'Tarjánban stb) sőt én a kéktúra kapcsán az MTSz-ben is jót beszélgettem 2011-ben Vencel úrral. 

Meg kéne ezeket is ismerni, és utána ítélkezni.

 

Szóval ha már a nemzeti sajátosságokról beszélünk akkor a "szomszéd fűje mindig zöldebb" megállapítás is vastagon megállja a helyét ebben az esetben, éppen úgy mint a patriotizmus teljes hiánya esetenként.

 

Romániát nem ismerem, de a bezzegország Szlovákiában többször jártam az utóbbi időben én is. 

Hagyjuk már... a statisztika sok mindenre alkalmas, csak a lényeget nem mutatja. 

 

 

Előzmény: V43 1279 (64366)
V43 1279 Creative Commons License 12 órája -2 2 64366

Köszönöm, itt a pont! Végre valaki érti miről beszélek.

 

"Miért ne vehetnénk át tőlük bármit?"

Szerintem ennek legfőbb gátja a magyar virtus: mi mindent mindig jobban tudunk és csinálunk mint mások, akik meg körülöttünk vannak azok minimum hülyék, de haladó szinten nár utálandó és lenézendő népek. Aztán meg lehet nézni meddig jutottunk ezzel a felfogással: lassan már az említett Románia is leköröz mindket...de ez innentől már politikai téma, szóval részemről ennyit erről.

 

 

Előzmény: timetable (64355)
Tavaszi Széll Creative Commons License 12 órája 0 0 64365

Igen, ezt a cikket ismertem, Pál István :-) két gyerekéről is itt olvastam korábban.

 

Szemere: :-))

Előzmény: kohászkék (64364)
kohászkék Creative Commons License 12 órája -1 1 64364

Szanticskáról kutakodva találtam egy 2014-es cikket, amely bár már több elemében nem érvényes mégis egy egészen jó, átfogó képet ad a faluról, egy teljes alakos fotóval szállásadóinkat, Zsoltot és Mónit is bemutatván.

 

Szanticska – a falu, ahol hárman laknak | NLCafé

 

Más...

A Szemerei templom látványosságai azóta is élénken élnek fantáziámban emlékeimben. :-)))

Előzmény: Tavaszi Széll (64363)
Tavaszi Széll Creative Commons License 13 órája 0 1 64363

... de ez a szelfizgetés a mindennek a legalja, szerintem én személy szerint nem szeretném, ha terjedne"

 

Azt hiszem, hogy ezt a gondolatodat többen félreértették. Vagy egyedül én. :-))) Ezt úgy érted, hogy egy túramozgalom esetében ne a fényképes igazolás legyen az egyetlen igazolási lehetőség? Legyen helyette leolvasható kód, ill. saját vagy céges bélyegzővel való igazolás. 

Előzmény: jzp2107 (64356)
Mr Long Creative Commons License 15 órája 0 1 64362

"de ez a szelfizgetés a mindennek a legalja"

Mi a különbség az közt, hogy te fotózod le magad egy kilátónál, vagy mást megkérsz, hogy csináljon egy fotót? Még sosem készült rólad kép túrázás közben?

Előzmény: jzp2107 (64356)
Pulmy Creative Commons License 15 órája -6 0 64361

 "de ez a szelfizgetés a mindennek a legalja, szerintem

én személy szerint nem szeretném, ha terjedne"

 

 

 

    Azért ez nem egy selfibotos "majomkodás",hanem a kiíró által kért igazolási mód. Egyébként a kéktúrák is selfis igazolást kérnek ha akadályoztatva van a pecsétgyűjtés.

Előzmény: jzp2107 (64356)
Pulmy Creative Commons License 15 órája -6 0 64360

Egyetértünk,ennek a fotózásnak volt egy egyedi hangulata

Előzmény: HEV (64359)
HEV Creative Commons License 15 órája 0 6 64359

Nálam a fiókban van pár felesleges FTV  füzet!

 

Ami a terepi igazolásokat  illeti nekem a Balaton Körtúra fotós módszere is tetszett. Itt eleve kiírták, hogy hol kell fotózni két pecsételőhely között, és ez az 58 fotó is része a "hangulatnak." 

Előzmény: Pulmy (64354)
kohászkék Creative Commons License 15 órája -7 2 64358

Lehet azért ezt ésszel is csinálni, nem kell túlpörgetni, éjszakában simsonozni, meg ilyesmi.

Nekem Szandaváraljára kellett egyszer kocsival visszamenni, mert nem volt bélyegző, beütöttem, visszadátumoztam oszt jó napot.

Mondjuk én alapból szinte minden bélyegzővel kétszer ütöttem a füzetbe, mert tutista vagyok. 

De miért is olyan nehéz dolog ez? Sosem értettem.

Elkezdem a mozgalmat, átolvasom a szabályait, és betartom, ha teljesíteni szeretném. Ha nem akarok a szabályaik szerint teljesíteni, akkor minek kezdek bele??

Nem kötelező belekezdeni, pláne utána a kiírókkal vitatkozni.

Előzmény: V43 1279 (64353)
kohászkék Creative Commons License 15 órája -7 1 64357

Ezt most csak azért nem értem miért nekem mondod, mert tökéletesen egyetértek minden sorával!

Pontosan erről beszélek, ezek szerint talán nem egészen érthetően. 

 

Az utolsó sorokkal pedig csupán a történelmi múlt miatt nem ,de azzal nagyon nem. Még jó hogy nem trianon dicsősége emléktúrát járt be a topiktárs mondjuk Romániában.

A Tátrai és a Felvidéki természetjárás egyéb elemei valóban elismerésre méltóak, a turistajelzéseiket is átvenném például, meg a kis tábláikat is szívesen.

 

 

Előzmény: timetable (64355)
jzp2107 Creative Commons License 15 órája 0 4 64356

a dátum a bélyegző "verziója" miatt kell

ha mondjuk hetente cserélgetnék, lenne belőle szop@tás rendesen :-)

emiatt van értelme a dupla bélyegzésnek is (más lehet a két bélyegző lenyomata)

nyilván aki sorban halad és minden hétvégén megy, annak kevés rá az esély

 

Pulmy: nem akarnék fanyalgónak látszani, de ez a szelfizgetés a mindennek a legalja, szerintem

én személy szerint nem szeretném, ha terjedne

 

Előzmény: V43 1279 (64353)
timetable Creative Commons License 15 órája -6 2 64355

Ha már a marketinget szóba hozod:

 

Pont hogy arról szól a topiktárs hozzászólása, hogy a túramozgalom becsületes teljesítése, riszpektje, és nem kis súlyban a természetjáró szervezet(ek) eredményes működése attól is függ, hogyan kezeli a vele kapcsolatba kerülőket!

 

Talán pont te írtál korábban arról, milyen jól esett átvenni a Kohász jelvényét az illetékes szövetségtől, személyesen. Nos, ez az igény a legtöbb természetjáróban meglenne! Én is szívesebben vittem volna be a füzetemet anno az MTSZ-be, ültem volna le valamely (általam előzetesen nagyra becsült) öreg rókával, aki ott és előttem átfutotta volna, rendben van-e a teljesítés. És - ahogy az emberek általában szeretik ha dícséretet kapnak (erre az igényük a személyes elismerésre), legalább annyira félnek tőle, ha hazugsággal szembesítik őket. Én pont ezért valószínűnek tartom, ha alapvető lenne a személyes közös átnézés, a problémás füzetek egy része nem is jutna el a szakbizottságig.

 

És nem szabad lebecsülni azt sem, hogy egy személyes kapcsolat mit hoz a túrázónak és a szervezetnek: ha egy túrázó kipanaszkodhatja magát valamely negatívummal kapcsolatban, vagy felemlegethet valamely jó gyakorlatot, az egy jelzés a szervezetnek. És ha a túrázó azt látja hogy törődnek vele, az a legjobb reklám - ami esetleg talán anyagi téren is hozhat pluszt, több tagdíj, adó 1%, vagy egyéb formában. A fiatalabb generációknak azok a természetjáró szervezetek, melyeket nem ők maguk segítettek felépíteni (hála az égnek, ilyenből azért van egy pár), pontosan a kommunikáció gyakori egyirányúsága miatt nem mondanak túl sokat, és nem tudnak kellően eredményesen új tagságot bevonzani.

 

Az SNP, mint szlovák nemzeti felkelés mozgalma nem hinném hogy Magyarországon mérvadó kell hogy legyen.

Pedig nagyon is. A tátrai természetjárás nagyszerű kezdeteit az elmúlt közel 100 év alatt sikerrel vitték tovább magas szintre, az egész Felvidéken. Miért ne vehetnénk át tőlük bármit?

Előzmény: kohászkék (64350)
Pulmy Creative Commons License 15 órája -6 0 64354

 Sőt még egy halálra ítélt regionális mozgalomnak is vannak terepi igazolópontjai,amelyek szintén nehezítik a trükközést. Ráadásul a mozgalomnak nagyon szép a jelvénye,ha valakit érdekel a megszűnésig van még egy hónap ,hogy teljesíteni tudja. Bár ig.füzet már nem kapható,de ha kell valakinek szívesen segítek.

 

Előzmény: jzp2107 (64347)
V43 1279 Creative Commons License 15 órája -6 2 64353

"ez itthon sem jellemző hogy kukacoskodna bárki is"

 

Szemtől szemben valóban nem, de a dátumozósdi tök felesleges, mivel a túra teljesítése szempontjából lényegtelen ki mikor járt és hol. Ezzel szemben szinte napi szintű kérdés az kék fb csoportjában ez is, meg a másik (legfőbb) marhaság a dupla pecsételés, ami semmivel sem igazol többe mint egy. Igen, velem sem kötözködtek, való igaz, csak úgy a túra majdnem felénél jöttem rá, erre a nüanszra, és ezeket pótolgatni a kis Simsonom hátán különböző istenháta mögötti helyeken (pl Bánya hegy sötétben), csak azért mert egyszer valaki kitalálta, hát tudod, kibírtam röhögés nélkül. Na és nem is sikerült mind pótolni, mert nem voltam hajlandó csak ezért elmenni több száz kilométerre, de való igaz, megadták a jelvényt így is, nyilván nyomott a latba a kis papírocskám. Tehát az elbírálás korrekt volt.

Meg mire újra eljutottam Katalinpusztára kocsival addigra már lecserélték a régi bélyegzőt, szóval nyithattam egy új gondolatjelet a 3 oldalas irományomban, hogy mi miért és hogyan volt...és kérdezem én mindezek mégis mire jók? Lehetne ezek nélkül maradéktalanul élni és túrázni. Máshol pecsételsz bármivel egyszer, elfogadják, hogy ott jártál, a dátum meg az égvilágon senkit sem érdekel, mégis teljes értékű a teljesítés. De hát betonba öntött "tradíciókkal" úgysem lehet mit kezdeni ugye...

 

Saját példa: Arka és Mogyoróska között 2015. februárjában alaposan befürödtem a hóval, mire Mogyoróskára értem besötétedett, így közúton mentem át Regécre, a nagyjából -10 fokban (fain volt a felázott nadrágom megfagyott szárainak kongása a csillagos éjszakában). Tehát Regécen aznap jártam először, viszont nem a kijelölt úton ugye. Eltelt egy hónap, lementünk kocsival, én szigorúan kiszálltam a Mogyoróska táblánál a táskámmal együtt és onnantól átmentem a kijelölt úton (akkor még felújítás alatt álló várat is megnéztem, pont naplementében, szép volt) Regécre. Kérdezem én, ezek után melyik dátum a mérvadó? Mogyoróskán nincsen kétszer pecsételés tehát ha azt mondom az első dátum akkor hazudok, mivel Mogyoróska-Regéc között nem a kéken mentem. Ha viszont a második alkalmat írom be, akkor is hazudok, mivel Boldogkőváralja-Mogyoróska között nem azon a napon mentem végig...ezekre az agyalásokra tényleg szükség van?

 

"Pláne a kéktúra esetében én még szigorítanék is, mert a markec hatására belekezdő rengeteg teljesítőnek nyugodtan ki merem jelenteni hogy minimum a fele nem teljesíti rendesen."

 

Egyezik, az ilyen autós hétvégi túrázók és kispistázók életét én is megnehezíteném, legfőképpen az erdő közepére (nem az elágazásokba) rakott igazolási módokkal (kód, pecsét).

 

"Az SNP, mint szlovák nemzeti felkelés mozgalma nem hinném hogy Magyarországon mérvadó kell hogy legyen."

 

Hát persze, nehogy változzon bármi is, minden jó úgy ahogyan van...

Előzmény: kohászkék (64350)
Pulmy Creative Commons License 16 órája -6 0 64352

 egyszerű ez mind az 1x1. Pl a Balaton Körtúra érint eldugott helyeket(,Nagy -Berek,Bari-hegy Szt.Donát kápolna) és minden jelentős Balaton környéki hegycsúcsot,kilátót melyek mindegyike fényképes igazolópont. A delikvensnek és a helyszínnek is jól felismerhetőnek kell lennie. ezenkívűl minden érintett településen kötelező a pecsét gyűjtögetés, ami a fotók nélkül mit sem ér.  Jó és talán követhető példa.

Előzmény: jzp2107 (64347)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!