Keresés

Részletes keresés

szaferi Creative Commons License 2002.05.15 0 0 1362
Társaim! Ki tudja ? Lehet sátorozni a Pap-réten, vagy annak közelében ? Próbálta már valaki ?
Mi van az erdésszel ? Elzavar ?
Carpy Creative Commons License 2002.05.15 0 0 1361
En kb. 15 eve jartam arra, Ablanctol Sarvarig mentunk. Az eleje egesz jo, erdos, de a vasut alatt mi is bozotosba keveredtunk. Gor vm-tol sz'les erdei utakon mentunk Szelesteig. Innentol rettenet unalom: vasut mellett, szantofoldon, keresztul (hosszaban) Csenyen, majd vegig a patak melletti gaton, vegul keresztul Sarvaron. Worst of Kektura. Vagy nagyon jo tarsasag kell, es akkor mindegy merre megy az ember. De ennyi erovel lehetne uinkabb so:ro:zni is veluk :))
Előzmény: Vaskalap kartárs (1360)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2002.05.15 0 0 1360
Erről eszembe jutott, hogy amikor ott jártam és a Sopron Szombathely vasútvonalat elértük a régi vasutas kulcsosháznál (valamikor Gór mh.) és utána az Abláci malom felé vettük az irány, a vasút alatt átkelve, annak túloldalán olyan szedresbe kerültünk, hogy borzasztó. Aztán meg, mielőtt kiértünk a műútra, még a fenyvesben egy nyakig érő gyomnövényekkel benőtt úton is át kellett vágni. Mondhatom, itt extra sebességre kellett kapcsolni. Undorító szakasz volt.
Sajnos csak ez maradt meg bennem, 5 év távlatából.
Előzmény: Güsziológus (1359)
Güsziológus Creative Commons License 2002.05.15 0 0 1359
Zete!

Már azt hittem, eltűntél!
Remélem, csodás lesz a túra. Az időjáráson nem fog múlni!
Bemásolok egy kis "útravalót". Ha felfedező típus vagy, akkor ne olvasd el. Egy a lényeg, érdekelne, hogy Tömördön van-e szállás. Úgy emlékszem, hogy láttam az egyik ablakban egy telefonszámot, kiadó szoba hirdetéssel. Sajnos, nem jegyeztem fel.

És akkor a figyelemfelhívó kiegészítések (az oldalszám értelemszerűen az ATLASZ - ra hivatkozás).
............................................

16. oldal
„Egészen a patakig tarra vágott területre érünk, és itt lekényszerülünk közvetlenül a mederhez, hogy a csalánon meg a gizgazon át tudjunk lábalni. Itt bizony nincs ösvény.”

A leírtakkal ellentétben, a terület tiszta, a gizgazt levágták, taposott ösvény van és a jelzések jól láthatók. A távolság kb. 300 méter, majd jobbra felfelé kell kanyarodni. Ez a szakasz sem hosszú. Az erőteljesebb felfelé szakaszt követően megenyhül az emelkedő, egy régi, ma már nem használt szekérútra kell balra kanyarodni. És ami a lényeg, ezt követően jön az „alig észrevehető, keveset járt ösvény”. A szabály az, hogy az út jól van jelezve, csak figyelni kell. Ha a jelzések eltűnnének, azonnal vissza kell fordulni, hisz a táj nagyon tagolt, könnyű eltévedni.
A kis ösvényt követően, az atlaszban nem említett tarvágás következik. (Néhány száz méter tehát az a távolság, amelyet kényelmesen tehetünk meg, ezt követően megint figyelni kell!) A tarvágás túloldalán, ha az ember jól figyel, látszik a jelzés. Mikor én arra jártam, a gallyak és az ágak elborították a területet, nagyon nehéz volt az átkelés. A tarvágás után tökéletes a jelzés, csak menni kell! Az út hullámzik, csúszós és keskeny. Ezen a szakaszon elkél a bakancs.

Tömördön kutyaugatás fogadja a túrázót. A kutyák kerítésen belül vannak.

Tömörd után, mikor eléritek az országutat (jó egy km), van egy major, az út másik oldalán. Itt óvatosan haladjatok, mert a kutyák szabadon vannak és erőszakosak. Kiáltsatok a gazdának, ha nincs a közelben.

17. oldal
„…egy rogyadozó, kis duzzasztón kell átkelni.”

A patak túl oldalán van néhány jelzés, de ettől a ponttól a malomig a jelzések le voltak festve. Nehéz eltévedni, mert bal oldalon a patak, jobb oldalon a hegy, de azért nem árt figyelni.

17. oldal.
A major után.
„Egy kis gerincvégződésnél hirtelen jobbra elindulunk fölfelé egy dombra.”
A gerincvégződésnél egy jól járt utat találtam, de jelzést nem. Csak a domb tetején van jelzés. Onnan széles út van, jól jelzett!!!

17. oldal
„Egy árnyas, sétányszerű út ez, amelyet végig fenyves övez és a vége megint csak egy válaszút. Mi ebben az elágazásban balra fordulunk és 50 métert megyünk egy másik elágazásig, ahol jobbra kell fordulnunk.”
A sétányszerű út a vasúttal párhuzamos, néhány száz méter után látszik a volt vá. romja. Az út végén a balra fordulás egyértelmű, hisz jobbra a vasút van. Ez az út lehetett a régi „országút”, melyen a faluba be lehetett menni. Az 50 méterre érdemes figyelni, a jelzések ui. az úton vannak (jó 200 métert mentem feleslegesen), az első igazi jelzés csak később látható.
Mindezt megírtam az MTSZ-nek, válaszra sem méltattak.
A kényelmes (folyamatosan jobb kanyart leíró) út derékszögű kanyarja után megint figyelni kell, mert az út bal oldalán tényleg van út, de teljesen be van nőve indákkal. Fenyvesben szeder!? A förtelmes szakasz nem hosszú és a végén a kerítésnél jobbra fordulás következik. Amikor elérjük a nemrég elhagyott széles utat, mely keresztülvezet a bekerített irtáson, akkor már jó. Egy kis kerítés kiakasztás, majd a másik oldalon létra és már vége is ennek a szakasznak.
(Magunk között szólva nem érdemes lekanyarodni az útról és tépetni a ruhánkat, hisz a szekérút ugyanoda vezet.)

17. oldal (lap alján)
„Menjünk tovább a völgytalpon egészen addig, ameddig egy jobbról, föntről érkező keskeny nyiladékra nem lelünk.”
A völgytalpi út végénél lesz ez a keskeny nyiladék. Szerintem nem keskeny, mert szekérrel járható. Sajnos, hiába sasoltam, a magaslest nem láttam. Jelzés sincs. A magasles összeomlott, erre akkor jöttem rá, amikor felértem.
Ami az érdekes, az a jelzésekkel kavarás. Első nekifutásra továbbmentem, hisz nem láttam a magaslest és nem is volt keskeny az ösvény. Sajnos a völgytalpi út egyre szűkebb lett (járhatatlan), találtam viszont egy meglehetősen régi kék jelet egy öreg fán. Lehet, hogy valamikor erre vezetett a KÉK?
Szóval fel a dombra és onnan csodálatos út, jók a jelzések. Az óriás vadcseresznye fát érdemes megcsodálni!!!
Szelestén nehéz eltévedni, hisz vonzza az embert az országút. De a jelzett út sokáig kanyarog a faluban!

Ölbő után 5 km dögunalom. Bögöte hangulatos kis falu (van kocsma), a pecsét a bolt tulajdonosának lakásán van. (Pünkösd hétfőn valószínű, hogy a bolt zárva van.) A bolt mellett, nekünk jobbra a faluszéli aszfaltúton, majd balra, az utca elején van a ház (házszám a boltban, az ablakban).
Bögöte után az út járható, az atlaszban leírt "sebek" időközben begyógyultak.
Porpác vá. után az erdő csodás, csak sajnos rövid.
A gáttúra érdekes. A duzzasztónál, mikor elfogyik a jelzés, balra van egy öreg híd, azon nagyon régi jelzés. A híd után azonnal jobbra, a konyhakertek mentén. Jelzés csak a végén van!

................................

Végül még egy hasznos infó.
Sárváron, a vasútállomáson van egy kellemes kis resti. Hideg és olcsó a sör, van babgulyás (nem drága és finom), melyet percek alatt tálalnak. Érdemes betervezni 30-40 percet.

Előzmény: Zete (1356)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2002.05.14 0 0 1358
Csak nem a Dél-dunántúli piroson nyomulsz mostanság?
Előzmény: Váci (1357)
Váci Creative Commons License 2002.05.14 0 0 1357
"Ez elég szivatós rész..."

Hát, igen. De erről még bővebben is szeretnék irni, mert több ilyen rész is van, hátha valaki még csak most készül oda.

Előzmény: Vaskalap kartárs (1353)
Zete Creative Commons License 2002.05.14 0 0 1356
Köszönet mindenkinek az infókért! Ezek alapján az ölbő-i szállás tűnik a legelőnyösebbnek.

Joker!
Mail ment az új címedre.

Előzmény: Joker Karakter (1355)
Joker Karakter Creative Commons License 2002.05.14 0 0 1355
A következő E-mail címen vagyok elérhető: janosa@freemail.hu , mert az index még a régit tudja.
Előzmény: Joker Karakter (1354)
Joker Karakter Creative Commons License 2002.05.14 0 0 1354
Szombathelyi szállásügyben érdeklődtem egy koleszban, ami elég közel (kb 200m) van az autóbuszpályaudvarhoz.
Puskás Tivadar Fém-és Villamosipari Szakképző Iskola Berzsenyi Dániel Kollégiuma,
Szombathely, 9700 Ady Endre tér, (94)312-198
A házszámot nem tudom, de az MMIK parkolója mögött, két kézilabdapálya között van.
bruttó 1000Ft/fő/éj, kultúrált körülmények, négyágyas szobák.
július 19 és augusztus 8 között zárva vannak.

Egyébként nálam általában lehetne aludni sporttársi alapon, mivel szombathelyi vagyok, de a mostani és a következő hétvége nem alkalmas, a volt feleségeméknél lakásátalakítás van, és a gyerekek nálam vannak, max egy fő fér el, matracon.
Akit érdekel a dolog, dobjon meg maillel, mert a fórumot nem igazán rendszeresen olvasom :-(

Joker Karakter

Előzmény: Zete (1346)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2002.05.14 0 0 1353
Favágó emlékmű? Ez így nem ugrik be.Ráadásul úgy tudom, hogy a kéknek ott nincs is bélyegzőhelye. Bár lehet, hogy az új igazolófüzet szerint már Ropolypusztán is kell bélyegezni. Az enyém 1991-es (vagy '92-es), abban még csak Simonfa és Zselickisfalud szerepel.
Annyi biztos, hogy az emléktábla után vissza kell menni az útra (tehát ez kitérő). Az aszfaltot keresztezi egy földút úgy 3-400 m után. Itt északra kell fordulni és egy magaslesekkel teletűzdelt úton lehet haladni. Ez elég szivatós rész mert jelzés nem nagyon van. Mielőtt véget érne az egyenes völgy (és felérnél egy dombra a kunyhóhoz), az erdő szélén az út jobbra kanyarodik, de itt át kell vágni a réten balra és ott bemenni az erdőbe. Utána is ócska a jelzés, ezért térképet és tájolót feltétlen vigyél.
Előzmény: Váci (1352)
Váci Creative Commons License 2002.05.14 0 0 1352
Köszi Vaskalap!

Ropolypusztán az általad emlitett emléktábla nem azonos a favágó-emlékművel? Én ott kerestem a nyalókát. A KÉK-nyalóka is ott van?

Előzmény: Vaskalap kartárs (1351)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2002.05.13 0 0 1351
Ropolypuszta:
Ha dél felől közelítesz (Bőszénfa), akkor egy aszfaltúton haladsz. A hársas erdőből kiérve Y alakban ágazik el jobbra fel egy másik út a rét előtt. (A rét baloldalt van). Ezen a rosszabb állapotú aszfalton haladva –ami egy vadászházhoz vezet- kb. 100 m után jobbkéz felől találod az emléktáblát. Itt van a doboz, amiben a nyalókának lennie kell. Tavaly, amikor ott jártam nem volt.

Mecsekszentkút:
Ha Pécs felől közelítesz és már átmentél a Remete-rétre vivő úton majd, megteszel 20 métert, akkor ne fordulj el jobbra az „igazi” úton, hanem menj egyenesen az erdészházak mellett. Az utolsó ház előtt levő fára van erősítve a doboz.

Előzmény: Váci (1347)
asciimo Creative Commons License 2002.05.13 0 0 1350
Szombathelyen olcso szallas a vasutallomason,
(Vasutas vendegszoba) Tavaly aludtam ott, elegge kulturalt volt, es olcso. Arra nem emlekszem, bocs. Informacioert hivd fel a Szombathelyi vasutallomast, mondjuk a forgalmi irodat.

udv, asciimo

Előzmény: Zete (1346)
Güsziológus Creative Commons License 2002.05.13 0 0 1349
Szia Zete!
Ölbő nevű faluban van szállás.
Ez a falu kb. 1 km a vasútállomástól (busz is van, bár ritkán), ahol pecsételni kell.
Személy/éjszaka 600 Ft, van mosdási lehetőség.
Telefonszám: (95) 366-106.
A Polgármesteri Hivatal száma: (95) 366-001.
Itt kaptam a telefonszámot.
Ha érdekel, hívd azonnal, aki előbb jön, előbb őröl - ez a tulaj jelszava.
A többiről később, most el kell mennem.
Előzmény: Zete (1346)
burnie Creative Commons License 2002.05.13 0 0 1348
A hétvégén egy érdekes túrát tettünk egy barátommal, a Bakony északi, a Vértessel határos
részén. A Táncsics Mihály körtúra a Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Csatka, Súr, Aka, Ácsteszér, Bakonyszombathely útvonalon halad, kb. 48 km hosszan. Itt szokták rendezni a Táncsics teljesítménytúrákat is.
A dolog különlegessége az, hogy ez a rész a legújabb Észak-Bakony térképen is csak részben van rajta (a fele kb.), de mivel a jelzések kiválóak, gond nélkül végigjárható térkép nélkül is.
A táj leginkább a Gödölloi-dombsághoz ill. a Csereháthoz hasonlítható; sok sík rész, sok domb, erdok mezok, szántások, tehát semmi köze a Bakony többi részén megszokotthoz.
Ha valaki végig szeretné járni, érdemes Bakonyszombathelyrol vagy Bakonybánkról indulnia, ide Bp.-rol vonattal könnyen le ill. haza lehet jutni. A túra félútján a Súri turistaházban érdemes megszállni, ahol az ágynemüs, meleg zuhanyzós szállás összesen 500 Ft. Érdeklodni a polgármesternél lehet a 34-375-033-on. A faluban üzemel a Sógoromhoz címzett vendéglo, ahol ketten (leves, sült csirke, rizs, savanyúság, üdito+ 2 korsó sör, jatt) 1900 Ft-ot fizettünk. Érdemes telefonon elore érdeklodni.
Összességében egy nagyon kellemes kora nyári túrát tettünk, amit mindenkinek jószívvel ajánlok.
Váci Creative Commons License 2002.05.13 0 0 1347
Sziasztok!

Meg tudná valaki mondani, hogy Ropolypusztán (Zselic, DDK és DDP) hol lehet pecsételni, nyalókázni, stb.? Sajnos semmit nem találtam, igaz, én még nem vagyok rutinos az ilyesmiben.

Hasonló a kérdésem a DDP Mecsekszentkút bélyegzőhellyel kapcsolatban is.

Zete Creative Commons License 2002.05.13 0 0 1346
Üdv Mindenkinek!

Május 18-20 között mennénk az Írottkő-Sárvár távot bejárni (tavaly már terveztük, de akkor CSerehát lett helyette), és szállás ügyében kellene egy kis segítség:
A következő a helyzet:

I.
Az 1. éjszaka Kőszegen megoldott.

II.
A 2. már annál problémásabb. Úgy tervezzük, hogy Szelestéig gyalogolunk, de itt sem az atlasz, sem más hírforrás nem tud "normális" árú szálláshelyről (A kastély nem igazán az). Igen-igen megköszönnénk, ha tudnátok ajánlani valami ilyesmit.

III.
Szóba jöhet még az Ablánci csárda. Az atlasz szerint a tulaj fenntart helyeket a túrázóknak, de ez korábban tudtommal nem volt így, szóval inkább kétséges, mint biztos. Ráadásul akkor a 3. napra jókora táv maradna, míg a 2. nap elég rövidre szűkül.

IV.
Ha végképp nincs szállás, akkor arra gondoltunk, hogy visszautazunk aludni Szombathelyre, de a városbeli lehetőségekről sincs infónk, tehát ugyanaz a helyzet, mint a II. p. alatt.

Az infókért cserébe fel tudunk ajánlani egy szép és kellő terjedelmű beszámolót...

Zete

Güsziológus Creative Commons License 2002.05.08 0 0 1345
Köszi a figyelmességet, nekem a 6:35-ös a korai, ui. az asszonnyal megyek és Ő nem szeret hajnalban kelni.
Az a szimpatikus a járatban, hogy jó két órával hamarabb van Sátoraljaújhelyen, mint a pesti (átszállásos) gyors. Van idő kényelmes reggelizésre (esetleg valami meleg ételre), kávézásra és pici bandukolásra a városban.
9:00-kor legkésőbb elindulok és kényelmes tempóban is elérem Pálházát (+ 2-3 km) du. kettőig.
Itt ui. még sohasem jártam és érdekel a kisvasút környéke.
Úgy tudom, van vendéglátó hely is.
Szóval ideális találkozó hely.
Délután pedig lötyögve beérünk Füzérre. A szint nem látszik veszélyesnek.
És ami a lényeg, a vasárnapra maradó 15 km - be belefér a vár és Hollóháza is. Remélem, nyitva találjuk. Visszafelé mehetünk busszal is, ha minden igaz.
Szóval szép programnak nézünk elébe, remélem, az idő is jó lesz.

Apropó.
Hallottam az MTSZ-ben, még tavaly ősszel, hogy állítólag lesz turistaház a Bányi-nyereg - ben, Rudabányácska "előtt". Hallott valaki erről?
Rudabányácskán egyébként adnak céges bélyegzőt, de rossz a közlekedés Sátoraljaújhelyről. Bár az is lehet, hogy 8:00 körül van járat, de az biztos, hogy a pesti gyorshoz nincs busz csatlakozás. Holnap majd ennek is utánanézek.
Még egyszer kösz a figyelmességet.
Beszámoló természetesen lesz.

Előzmény: Vaskalap kartárs (1344)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2002.05.08 0 0 1344
Szombaton korán reggel van busz Sátoraljaújhelyre.

Vigyázz! Füzérről szombaton az első busz 635-kor indul. Ha erre gondoltál, akkor jó. De a korán reggel lehet 553 is, (pálházai átszállással) de ez csak hétfőtől péntekig jár. A legelső busz -ha valóban nagyon korán akarsz indulni- 354-kor indul, de ez nem a faluból hanem, Hollóházáról úgyhogy ki kell gyalogolni az elágazáshoz (3 km). Ez tényleg brutálisan korán van.

Előzmény: Güsziológus (1343)
Güsziológus Creative Commons License 2002.05.08 0 0 1343
Döntöttem.
2002. május 31.-én (pénteken) elutazunk Füzérre.
Szombaton korán reggel van busz Sátoraljaújhelyre. Rövid városnézés, egy kis hegymászás (Vörös-nyereg) és már Rudabányácska határában leszek. Itt hagytam abba, tavaly novemberben.
Bózsváig egyedül, onnan közösen Füzérre, majd másnap a "csúcs".
Késő délután irány haza. Gondolom, 3-4 óra alatt csak hazaérünk. Majd adunk neki.
Összességében tehát 2 teljes napot szánok a 27. szakaszra. Néhány évvel ezelőtt voltam már a völgyben, izgalmas lesz újra körülnézni a megújuló várban és Hollóházán.
Fűzér várát egyébként láttam már a Nagy-Péter mennykő nevű (tszf. 709) csodálatos kilátóból. Ez onnan jutott eszembe, hogy az atlaszban ez a kiruccanás nincs benne. Pedig jobb, mint a Kerek-kő. Onnan ui. már nem látszik a völgy, mert a magasság csak 500 körüli.
Én már tavaly eldöntöttem, hogy az utolsó pecsétet Visegrádon üttetem be, a hajóállomáson, ott, ahol elkezdtem.
Nekem kedvencem a Dunakanyar és az sem mellékes, hogy ott fejezem be, ahol elkezdtem, tavaly szeptember 21.-én. Hogy ez a kirándulás (Dobogókő - Visegrád) mikor lesz, még nem tudom, de júniusban biztosan.
Nekem tehát itt lesz vége.
Lehet, hogy nem stílszerű, de egyéni.
Ui.:
Magunk közt szólva utólagos az ideológia, azért kezdtem Nagymaroson, mert az atlasz első része akkor jelent meg, utazni meg nem volt kedvem, menni viszont annál inkább. És a Börzsönnyel kezdeni nem volt rossz választás.
Előzmény: asciimo (1342)
asciimo Creative Commons License 2002.05.08 0 0 1342
A Zempleni szakaszt en is a vegere szeretnem hagyni, pedig a Zemplen az egyik Kedvencem.
De a haverom rabeszelt, hogy az ugy stilszeru, ha a Hollohazai pecset az utolso, amit beutsz. Persze az Irottkoi se rossz utolsonak.
A Zemplennek epp a messzisege biztositja a nyugalmat, ott nincs az az autoskirandulo tomeg, mint pl. a Teve-Sziklanal, vagy Dobogokon, vagy Nagymaros felett a Kovesmezon.

felig off.
Mostanaban sokat jarok autoval, es mivel kevesebb idom van, probaltam ugy turakat tervezni, hogy autoval kozelitem meg a rajthelyet.
Igy jottem ra arra, hogy sokkal jobban szeretek vandorolni, mint korturakat csinalni. Es ezert is szeretem a kekturat... De talan majd nyaron jobban lesz idom ra.

Előzmény: Güsziológus (1339)
nagypapi Creative Commons License 2002.05.07 0 0 1341
Ha csak 1 napotok van, és messzebbi, pl. zempléni szakaszt akartok bejárni, akkor az éjszakai postavonatot ajánlom. Nem a legkényelmesebb, de a célnak megfelel. 1/2 2-kor indul Bp-ről Miskolcra, 7-re Sátoraljaújhelyen vagy Bódvaszilason lehet lenni. Füzesabonyi átszállással Bélapátfalvára is gyorsan el lehet jutni, ez a nap leggyorsabb vonatja (Elvira szerint), és azért egy bükki napfelkelte se csúnya...
Előzmény: Zete (1340)
Zete Creative Commons License 2002.05.07 0 0 1340
"Irotán állítólag van jó és olcsó szállás. "

Nem csak állítólag, hanem tényleg! Tavaly ősszel ott aludtunk, a Talentum vendégházban (cím és tel. szám az atlaszban megvan). Kiváló, bár nem épp a legolcsóbb, ár nem jut az eszembe, de a beszámolómban írtam róla bővebben, novemberben.

Alsócécén is megvolt tavaly a bélyegző, de elég rossz volt az állapota. Az atlasz egyébként pontosan jelöli, hogy az új út Gibárt felé nem a gáton halad, hanem attól távolabb. A követéssel nem volt semmi gond.

A Cserehátot szerintem jobb Bódvaszilasról kezdeni. Igaz, hogy csak délre lehet odaérni vonattal, de Irotáig el lehet jutni estére.

Lassan egyébként én is elkezdek már visszaemlékezgetni arra, amikor 99-ben elkezdtem a kéktúrát. Hiába, ami már 3 éve volt az már lassan történelem... Emlékszem, mekkora élmény volt pl. a Vértest bejárni a kéken. Nem volt ismeretlen számomra a terület, de így egyben, a kéken végigjárva egészen más volt a hangulata. A Kőhányáspusztai kh-nál előtte már vagy 5x jártam, de akkor még eszembe se jutott a kéktúra. Most már legalább. a 2/3-a megvan, főként a szélei hiányoznak: Zemplén és Írottkő-Hévíz, közte a CSerhát egy kis szakasza (várható érdekességekkel :-) a Nógrádsipek-Hollő közötti részén).
Az elején csak úgy nyomattam egymásután a szakaszokat, most inkább egyre kényelmesebbre veszem a tempót, próbálom kihozni a maximumot a túrákból. Főleg, hogy távoli helyekre igen ritkán jut el 2x az ember.
Eredetileg idénre terveztem a befejezést, de most már ez nem fontos. HA jövőre vagy még később leszek csak kész, azt se fogom bánni.

Megfordult még egy ötlet a fejemben a bejárás kezdete környékén. Érdemes volna az OKT útvonalát mondjuk 10 évente kamerával bejárni, és rögzíteni a látottakat. Nem feltétlenül Rockenbauer módra (minden faluban interjú), hanem inkább a táji és községekbeli látnivalókra koncentrálva. Kiváló kordokumentum lehetne, hiszen az egész országnak a keresztmetszete archiválva lenne, és remekül lehetne látni a változásokat a természet és a települések viszonyaiban is. Többet érne szerintem mint a sokszáz oldalas száraz tanulmányok.

Előzmény: Güsziológus (1339)
Güsziológus Creative Commons License 2002.05.07 0 0 1339
Szeretnék én olyan gyengén menni, hogy 25 perc alatt leérjek Dobogókőről P.szentkeresztre!!!

Én akkor már Mária-pad - nál jártam, így nem találkozhattunk.

Most már értem azt is, ami eddig homályos volt. Te már másodszorra küzdessz! Egyik-másik hozzászólásodból azt éreztem, hogy már teljesítetted a távot, ugyanakkor volt olyan felvetésed is, melyből azt a következtetést vontam le, hogy első nekifutó vagy.

Jó érzés az 50%.
De én azt tapasztaltam, hogy az elején gyorsabban fogyott a táv. Igaz, mostanában ttúrázok is, ezért nehezen fogy a hátralévő 75 km. Talán 3 hét múlva nekilódulok. Hülye messze van a Zempléni-hegység. Oda tényleg capattal érdemes menni és több napos túrát kell szervezni. Majd a második teljesítésnél.

Irotán állítólag van jó és olcsó szállás.
Bódvaszilasról van vonat 17:00 körül, de oda legkorábban 12:00-kor lehet érkezni. Ezért jobbnak tartom az atlasszal ellentétes irányt ezen a távon.
Alsócécén egyébként van pecsét, csak menni kell visszafelé a folyó felé. Lehet folytatni a gáton is, legalábbis a néni azt mondta. Még jelzés félét is láttunk.

Előzmény: asciimo (1335)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2002.05.06 0 0 1338
Tulajdonképpen te már megint floodolsz a saját reklámodért, és ez nekem már megint pénzembe kerül, mert sorra kattintgatok a kedvencekben feljövő témákra, hogy hátha van is ott valami. És amilyen "sebességgel" megy manapság az index... :-( Kérlek, szokjál le erről. Hamar kimoderálnak az ilyesmiért. Úgyis ugyanazok olvassák a topicokat, és a kereskedelmi hirdetéseidből egy példány is határeset.
Előzmény: nyomdász (1337)
nyomdász Creative Commons License 2002.05.06 0 0 1337
OFF
Mielőtt elaludna a topiktársaság, tájékoztatok mindenkit, hogy holnap reggel az újságos standokon lesz a
Turista Magazin.
Ha nem látjátok kitéve, kérjétek az árustól.
A RELAY-kben egész hónapban megtalálható lesz. Ezt csak azért írom, mert esetleg ha az akció miatt elkapkodnák, ott lesz. Köszönöm a figyelmet.
Ez a lap csak veletek életképes. (Akit csak bent a munkahelyén ér utol ez a bejegyzés, az kérje el magát a főnökétől és szaladjon ki venni egy Turista Magazint.) -nyomdász-
nagypapi Creative Commons License 2002.05.06 0 0 1336
Szóba (írásba) került, hogy a boldogkőváraljai és a hernádcécei pecsét is a boldogkőváraljai VÁ-on van.
Ha másképp nem megoldható, hát legyen egy helyen két különböző pecsét, de szvsz ez nem szerencsés! Ha vki Gibárt felöl túrázik, és momentán nem olvasta ezt a topicot, akkor Alsócécén veszettül elkezd pecsétet keresni, ami vagy sikerül, vagy nem.
Én a Mátrában jártam hasonlóan, a Mátraszentistván bélyegzőt felvitték Ágasvárra (vajh, miért?): persze Galyatető felöl mentem, úgyhogy keresnem kellett gyorsan egy vállalkozói bélyegzőt Msztistvánban.
Egyébként Ágasváron nagyon szép pecsétet adtak (a kék túra pecsétek mellé)!!
Előzmény: Zete (1331)
asciimo Creative Commons License 2002.05.06 0 0 1335
Guszi!

En 10:10-kor indultam Dobogoköröl, PSzt+en voltam ugy kb. 10 ora 35kor. A felso kocsma nyitva volt,
gumibelyegzo mukodott.. Regebben en irtam, hogy 11kor nyit, ezek szerint lehet hogy hamarabb. Felazso oldalan azt hiszem 9 van irva.

Elegge gyengen birtam, hogy lesz ebbol Kinizsi100? A lenyeg viszont, hogy Huvosvolgytol Bodvaszilasig megvan a Kek. Lassan 50%nal jarok.

Tobbiek:
MTSZ-Ellenor pecsetet nem csak az ures mezokre utottek be, hanem majd minden oldalra. Varom mar, hogy a masodik fuzettel ott legyek, de az meg messze van.

Előzmény: Güsziológus (1330)
Zete Creative Commons License 2002.05.06 0 0 1334
Múzsla!
Ha írsz másik mail címet, elküldöm oda is. Bár a jelentkezésemet megkaptad annak idején.
Előzmény: Múzsla (1333)
Múzsla Creative Commons License 2002.05.06 0 0 1333
Bélyegzés:
A csereháti részben szerintem eléggé elnézhető módon van/volt (1992-es füzet) a Rakacaszend, Felsővadász Abaújszolnok pecsételési helyek felsorolása. Ennek köszönhetően Tornabarakony után szépen átmentünk Rakacaszenden (még a templomot is megnéztük), majd átkeltünk a Kecske-padon, aztán Irotán tudtuk, hogy nincs bélyegző végül Felsővadászon vettük észre, hogy Rakacaszend kimaradt. Na, ezek után már nem mentünk vissza Rakacaszendre. Sajnos azóta sem jártam arra. Ám ebből okulva kis cetlire fel szoktam írni a bélyegzési helyeket SORRENDBEN.

Zete: az e-mail-od még mindíg nem jött meg. Larzen sem tud nekem küldeni soha. Ha megkapom válaszolok rá.

Előzmény: Zete (1331)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!