Keresés

Részletes keresés

Vaskalap kartárs Creative Commons License 2002.05.13 0 0 1351
Ropolypuszta:
Ha dél felől közelítesz (Bőszénfa), akkor egy aszfaltúton haladsz. A hársas erdőből kiérve Y alakban ágazik el jobbra fel egy másik út a rét előtt. (A rét baloldalt van). Ezen a rosszabb állapotú aszfalton haladva –ami egy vadászházhoz vezet- kb. 100 m után jobbkéz felől találod az emléktáblát. Itt van a doboz, amiben a nyalókának lennie kell. Tavaly, amikor ott jártam nem volt.

Mecsekszentkút:
Ha Pécs felől közelítesz és már átmentél a Remete-rétre vivő úton majd, megteszel 20 métert, akkor ne fordulj el jobbra az „igazi” úton, hanem menj egyenesen az erdészházak mellett. Az utolsó ház előtt levő fára van erősítve a doboz.

Előzmény: Váci (1347)
asciimo Creative Commons License 2002.05.13 0 0 1350
Szombathelyen olcso szallas a vasutallomason,
(Vasutas vendegszoba) Tavaly aludtam ott, elegge kulturalt volt, es olcso. Arra nem emlekszem, bocs. Informacioert hivd fel a Szombathelyi vasutallomast, mondjuk a forgalmi irodat.

udv, asciimo

Előzmény: Zete (1346)
Güsziológus Creative Commons License 2002.05.13 0 0 1349
Szia Zete!
Ölbő nevű faluban van szállás.
Ez a falu kb. 1 km a vasútállomástól (busz is van, bár ritkán), ahol pecsételni kell.
Személy/éjszaka 600 Ft, van mosdási lehetőség.
Telefonszám: (95) 366-106.
A Polgármesteri Hivatal száma: (95) 366-001.
Itt kaptam a telefonszámot.
Ha érdekel, hívd azonnal, aki előbb jön, előbb őröl - ez a tulaj jelszava.
A többiről később, most el kell mennem.
Előzmény: Zete (1346)
burnie Creative Commons License 2002.05.13 0 0 1348
A hétvégén egy érdekes túrát tettünk egy barátommal, a Bakony északi, a Vértessel határos
részén. A Táncsics Mihály körtúra a Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Csatka, Súr, Aka, Ácsteszér, Bakonyszombathely útvonalon halad, kb. 48 km hosszan. Itt szokták rendezni a Táncsics teljesítménytúrákat is.
A dolog különlegessége az, hogy ez a rész a legújabb Észak-Bakony térképen is csak részben van rajta (a fele kb.), de mivel a jelzések kiválóak, gond nélkül végigjárható térkép nélkül is.
A táj leginkább a Gödölloi-dombsághoz ill. a Csereháthoz hasonlítható; sok sík rész, sok domb, erdok mezok, szántások, tehát semmi köze a Bakony többi részén megszokotthoz.
Ha valaki végig szeretné járni, érdemes Bakonyszombathelyrol vagy Bakonybánkról indulnia, ide Bp.-rol vonattal könnyen le ill. haza lehet jutni. A túra félútján a Súri turistaházban érdemes megszállni, ahol az ágynemüs, meleg zuhanyzós szállás összesen 500 Ft. Érdeklodni a polgármesternél lehet a 34-375-033-on. A faluban üzemel a Sógoromhoz címzett vendéglo, ahol ketten (leves, sült csirke, rizs, savanyúság, üdito+ 2 korsó sör, jatt) 1900 Ft-ot fizettünk. Érdemes telefonon elore érdeklodni.
Összességében egy nagyon kellemes kora nyári túrát tettünk, amit mindenkinek jószívvel ajánlok.
Váci Creative Commons License 2002.05.13 0 0 1347
Sziasztok!

Meg tudná valaki mondani, hogy Ropolypusztán (Zselic, DDK és DDP) hol lehet pecsételni, nyalókázni, stb.? Sajnos semmit nem találtam, igaz, én még nem vagyok rutinos az ilyesmiben.

Hasonló a kérdésem a DDP Mecsekszentkút bélyegzőhellyel kapcsolatban is.

Zete Creative Commons License 2002.05.13 0 0 1346
Üdv Mindenkinek!

Május 18-20 között mennénk az Írottkő-Sárvár távot bejárni (tavaly már terveztük, de akkor CSerehát lett helyette), és szállás ügyében kellene egy kis segítség:
A következő a helyzet:

I.
Az 1. éjszaka Kőszegen megoldott.

II.
A 2. már annál problémásabb. Úgy tervezzük, hogy Szelestéig gyalogolunk, de itt sem az atlasz, sem más hírforrás nem tud "normális" árú szálláshelyről (A kastély nem igazán az). Igen-igen megköszönnénk, ha tudnátok ajánlani valami ilyesmit.

III.
Szóba jöhet még az Ablánci csárda. Az atlasz szerint a tulaj fenntart helyeket a túrázóknak, de ez korábban tudtommal nem volt így, szóval inkább kétséges, mint biztos. Ráadásul akkor a 3. napra jókora táv maradna, míg a 2. nap elég rövidre szűkül.

IV.
Ha végképp nincs szállás, akkor arra gondoltunk, hogy visszautazunk aludni Szombathelyre, de a városbeli lehetőségekről sincs infónk, tehát ugyanaz a helyzet, mint a II. p. alatt.

Az infókért cserébe fel tudunk ajánlani egy szép és kellő terjedelmű beszámolót...

Zete

Güsziológus Creative Commons License 2002.05.08 0 0 1345
Köszi a figyelmességet, nekem a 6:35-ös a korai, ui. az asszonnyal megyek és Ő nem szeret hajnalban kelni.
Az a szimpatikus a járatban, hogy jó két órával hamarabb van Sátoraljaújhelyen, mint a pesti (átszállásos) gyors. Van idő kényelmes reggelizésre (esetleg valami meleg ételre), kávézásra és pici bandukolásra a városban.
9:00-kor legkésőbb elindulok és kényelmes tempóban is elérem Pálházát (+ 2-3 km) du. kettőig.
Itt ui. még sohasem jártam és érdekel a kisvasút környéke.
Úgy tudom, van vendéglátó hely is.
Szóval ideális találkozó hely.
Délután pedig lötyögve beérünk Füzérre. A szint nem látszik veszélyesnek.
És ami a lényeg, a vasárnapra maradó 15 km - be belefér a vár és Hollóháza is. Remélem, nyitva találjuk. Visszafelé mehetünk busszal is, ha minden igaz.
Szóval szép programnak nézünk elébe, remélem, az idő is jó lesz.

Apropó.
Hallottam az MTSZ-ben, még tavaly ősszel, hogy állítólag lesz turistaház a Bányi-nyereg - ben, Rudabányácska "előtt". Hallott valaki erről?
Rudabányácskán egyébként adnak céges bélyegzőt, de rossz a közlekedés Sátoraljaújhelyről. Bár az is lehet, hogy 8:00 körül van járat, de az biztos, hogy a pesti gyorshoz nincs busz csatlakozás. Holnap majd ennek is utánanézek.
Még egyszer kösz a figyelmességet.
Beszámoló természetesen lesz.

Előzmény: Vaskalap kartárs (1344)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2002.05.08 0 0 1344
Szombaton korán reggel van busz Sátoraljaújhelyre.

Vigyázz! Füzérről szombaton az első busz 635-kor indul. Ha erre gondoltál, akkor jó. De a korán reggel lehet 553 is, (pálházai átszállással) de ez csak hétfőtől péntekig jár. A legelső busz -ha valóban nagyon korán akarsz indulni- 354-kor indul, de ez nem a faluból hanem, Hollóházáról úgyhogy ki kell gyalogolni az elágazáshoz (3 km). Ez tényleg brutálisan korán van.

Előzmény: Güsziológus (1343)
Güsziológus Creative Commons License 2002.05.08 0 0 1343
Döntöttem.
2002. május 31.-én (pénteken) elutazunk Füzérre.
Szombaton korán reggel van busz Sátoraljaújhelyre. Rövid városnézés, egy kis hegymászás (Vörös-nyereg) és már Rudabányácska határában leszek. Itt hagytam abba, tavaly novemberben.
Bózsváig egyedül, onnan közösen Füzérre, majd másnap a "csúcs".
Késő délután irány haza. Gondolom, 3-4 óra alatt csak hazaérünk. Majd adunk neki.
Összességében tehát 2 teljes napot szánok a 27. szakaszra. Néhány évvel ezelőtt voltam már a völgyben, izgalmas lesz újra körülnézni a megújuló várban és Hollóházán.
Fűzér várát egyébként láttam már a Nagy-Péter mennykő nevű (tszf. 709) csodálatos kilátóból. Ez onnan jutott eszembe, hogy az atlaszban ez a kiruccanás nincs benne. Pedig jobb, mint a Kerek-kő. Onnan ui. már nem látszik a völgy, mert a magasság csak 500 körüli.
Én már tavaly eldöntöttem, hogy az utolsó pecsétet Visegrádon üttetem be, a hajóállomáson, ott, ahol elkezdtem.
Nekem kedvencem a Dunakanyar és az sem mellékes, hogy ott fejezem be, ahol elkezdtem, tavaly szeptember 21.-én. Hogy ez a kirándulás (Dobogókő - Visegrád) mikor lesz, még nem tudom, de júniusban biztosan.
Nekem tehát itt lesz vége.
Lehet, hogy nem stílszerű, de egyéni.
Ui.:
Magunk közt szólva utólagos az ideológia, azért kezdtem Nagymaroson, mert az atlasz első része akkor jelent meg, utazni meg nem volt kedvem, menni viszont annál inkább. És a Börzsönnyel kezdeni nem volt rossz választás.
Előzmény: asciimo (1342)
asciimo Creative Commons License 2002.05.08 0 0 1342
A Zempleni szakaszt en is a vegere szeretnem hagyni, pedig a Zemplen az egyik Kedvencem.
De a haverom rabeszelt, hogy az ugy stilszeru, ha a Hollohazai pecset az utolso, amit beutsz. Persze az Irottkoi se rossz utolsonak.
A Zemplennek epp a messzisege biztositja a nyugalmat, ott nincs az az autoskirandulo tomeg, mint pl. a Teve-Sziklanal, vagy Dobogokon, vagy Nagymaros felett a Kovesmezon.

felig off.
Mostanaban sokat jarok autoval, es mivel kevesebb idom van, probaltam ugy turakat tervezni, hogy autoval kozelitem meg a rajthelyet.
Igy jottem ra arra, hogy sokkal jobban szeretek vandorolni, mint korturakat csinalni. Es ezert is szeretem a kekturat... De talan majd nyaron jobban lesz idom ra.

Előzmény: Güsziológus (1339)
nagypapi Creative Commons License 2002.05.07 0 0 1341
Ha csak 1 napotok van, és messzebbi, pl. zempléni szakaszt akartok bejárni, akkor az éjszakai postavonatot ajánlom. Nem a legkényelmesebb, de a célnak megfelel. 1/2 2-kor indul Bp-ről Miskolcra, 7-re Sátoraljaújhelyen vagy Bódvaszilason lehet lenni. Füzesabonyi átszállással Bélapátfalvára is gyorsan el lehet jutni, ez a nap leggyorsabb vonatja (Elvira szerint), és azért egy bükki napfelkelte se csúnya...
Előzmény: Zete (1340)
Zete Creative Commons License 2002.05.07 0 0 1340
"Irotán állítólag van jó és olcsó szállás. "

Nem csak állítólag, hanem tényleg! Tavaly ősszel ott aludtunk, a Talentum vendégházban (cím és tel. szám az atlaszban megvan). Kiváló, bár nem épp a legolcsóbb, ár nem jut az eszembe, de a beszámolómban írtam róla bővebben, novemberben.

Alsócécén is megvolt tavaly a bélyegző, de elég rossz volt az állapota. Az atlasz egyébként pontosan jelöli, hogy az új út Gibárt felé nem a gáton halad, hanem attól távolabb. A követéssel nem volt semmi gond.

A Cserehátot szerintem jobb Bódvaszilasról kezdeni. Igaz, hogy csak délre lehet odaérni vonattal, de Irotáig el lehet jutni estére.

Lassan egyébként én is elkezdek már visszaemlékezgetni arra, amikor 99-ben elkezdtem a kéktúrát. Hiába, ami már 3 éve volt az már lassan történelem... Emlékszem, mekkora élmény volt pl. a Vértest bejárni a kéken. Nem volt ismeretlen számomra a terület, de így egyben, a kéken végigjárva egészen más volt a hangulata. A Kőhányáspusztai kh-nál előtte már vagy 5x jártam, de akkor még eszembe se jutott a kéktúra. Most már legalább. a 2/3-a megvan, főként a szélei hiányoznak: Zemplén és Írottkő-Hévíz, közte a CSerhát egy kis szakasza (várható érdekességekkel :-) a Nógrádsipek-Hollő közötti részén).
Az elején csak úgy nyomattam egymásután a szakaszokat, most inkább egyre kényelmesebbre veszem a tempót, próbálom kihozni a maximumot a túrákból. Főleg, hogy távoli helyekre igen ritkán jut el 2x az ember.
Eredetileg idénre terveztem a befejezést, de most már ez nem fontos. HA jövőre vagy még később leszek csak kész, azt se fogom bánni.

Megfordult még egy ötlet a fejemben a bejárás kezdete környékén. Érdemes volna az OKT útvonalát mondjuk 10 évente kamerával bejárni, és rögzíteni a látottakat. Nem feltétlenül Rockenbauer módra (minden faluban interjú), hanem inkább a táji és községekbeli látnivalókra koncentrálva. Kiváló kordokumentum lehetne, hiszen az egész országnak a keresztmetszete archiválva lenne, és remekül lehetne látni a változásokat a természet és a települések viszonyaiban is. Többet érne szerintem mint a sokszáz oldalas száraz tanulmányok.

Előzmény: Güsziológus (1339)
Güsziológus Creative Commons License 2002.05.07 0 0 1339
Szeretnék én olyan gyengén menni, hogy 25 perc alatt leérjek Dobogókőről P.szentkeresztre!!!

Én akkor már Mária-pad - nál jártam, így nem találkozhattunk.

Most már értem azt is, ami eddig homályos volt. Te már másodszorra küzdessz! Egyik-másik hozzászólásodból azt éreztem, hogy már teljesítetted a távot, ugyanakkor volt olyan felvetésed is, melyből azt a következtetést vontam le, hogy első nekifutó vagy.

Jó érzés az 50%.
De én azt tapasztaltam, hogy az elején gyorsabban fogyott a táv. Igaz, mostanában ttúrázok is, ezért nehezen fogy a hátralévő 75 km. Talán 3 hét múlva nekilódulok. Hülye messze van a Zempléni-hegység. Oda tényleg capattal érdemes menni és több napos túrát kell szervezni. Majd a második teljesítésnél.

Irotán állítólag van jó és olcsó szállás.
Bódvaszilasról van vonat 17:00 körül, de oda legkorábban 12:00-kor lehet érkezni. Ezért jobbnak tartom az atlasszal ellentétes irányt ezen a távon.
Alsócécén egyébként van pecsét, csak menni kell visszafelé a folyó felé. Lehet folytatni a gáton is, legalábbis a néni azt mondta. Még jelzés félét is láttunk.

Előzmény: asciimo (1335)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2002.05.06 0 0 1338
Tulajdonképpen te már megint floodolsz a saját reklámodért, és ez nekem már megint pénzembe kerül, mert sorra kattintgatok a kedvencekben feljövő témákra, hogy hátha van is ott valami. És amilyen "sebességgel" megy manapság az index... :-( Kérlek, szokjál le erről. Hamar kimoderálnak az ilyesmiért. Úgyis ugyanazok olvassák a topicokat, és a kereskedelmi hirdetéseidből egy példány is határeset.
Előzmény: nyomdász (1337)
nyomdász Creative Commons License 2002.05.06 0 0 1337
OFF
Mielőtt elaludna a topiktársaság, tájékoztatok mindenkit, hogy holnap reggel az újságos standokon lesz a
Turista Magazin.
Ha nem látjátok kitéve, kérjétek az árustól.
A RELAY-kben egész hónapban megtalálható lesz. Ezt csak azért írom, mert esetleg ha az akció miatt elkapkodnák, ott lesz. Köszönöm a figyelmet.
Ez a lap csak veletek életképes. (Akit csak bent a munkahelyén ér utol ez a bejegyzés, az kérje el magát a főnökétől és szaladjon ki venni egy Turista Magazint.) -nyomdász-
nagypapi Creative Commons License 2002.05.06 0 0 1336
Szóba (írásba) került, hogy a boldogkőváraljai és a hernádcécei pecsét is a boldogkőváraljai VÁ-on van.
Ha másképp nem megoldható, hát legyen egy helyen két különböző pecsét, de szvsz ez nem szerencsés! Ha vki Gibárt felöl túrázik, és momentán nem olvasta ezt a topicot, akkor Alsócécén veszettül elkezd pecsétet keresni, ami vagy sikerül, vagy nem.
Én a Mátrában jártam hasonlóan, a Mátraszentistván bélyegzőt felvitték Ágasvárra (vajh, miért?): persze Galyatető felöl mentem, úgyhogy keresnem kellett gyorsan egy vállalkozói bélyegzőt Msztistvánban.
Egyébként Ágasváron nagyon szép pecsétet adtak (a kék túra pecsétek mellé)!!
Előzmény: Zete (1331)
asciimo Creative Commons License 2002.05.06 0 0 1335
Guszi!

En 10:10-kor indultam Dobogoköröl, PSzt+en voltam ugy kb. 10 ora 35kor. A felso kocsma nyitva volt,
gumibelyegzo mukodott.. Regebben en irtam, hogy 11kor nyit, ezek szerint lehet hogy hamarabb. Felazso oldalan azt hiszem 9 van irva.

Elegge gyengen birtam, hogy lesz ebbol Kinizsi100? A lenyeg viszont, hogy Huvosvolgytol Bodvaszilasig megvan a Kek. Lassan 50%nal jarok.

Tobbiek:
MTSZ-Ellenor pecsetet nem csak az ures mezokre utottek be, hanem majd minden oldalra. Varom mar, hogy a masodik fuzettel ott legyek, de az meg messze van.

Előzmény: Güsziológus (1330)
Zete Creative Commons License 2002.05.06 0 0 1334
Múzsla!
Ha írsz másik mail címet, elküldöm oda is. Bár a jelentkezésemet megkaptad annak idején.
Előzmény: Múzsla (1333)
Múzsla Creative Commons License 2002.05.06 0 0 1333
Bélyegzés:
A csereháti részben szerintem eléggé elnézhető módon van/volt (1992-es füzet) a Rakacaszend, Felsővadász Abaújszolnok pecsételési helyek felsorolása. Ennek köszönhetően Tornabarakony után szépen átmentünk Rakacaszenden (még a templomot is megnéztük), majd átkeltünk a Kecske-padon, aztán Irotán tudtuk, hogy nincs bélyegző végül Felsővadászon vettük észre, hogy Rakacaszend kimaradt. Na, ezek után már nem mentünk vissza Rakacaszendre. Sajnos azóta sem jártam arra. Ám ebből okulva kis cetlire fel szoktam írni a bélyegzési helyeket SORRENDBEN.

Zete: az e-mail-od még mindíg nem jött meg. Larzen sem tud nekem küldeni soha. Ha megkapom válaszolok rá.

Előzmény: Zete (1331)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2002.05.06 0 0 1332
A bélyegzésről:

Az valóban méreg, amikor várod, hogy a következő helyen bélyegzel (kulcsosház, hegycsúcs stb.), ezért az utoljára érintett faluban a boltból nem kérsz az akármilyen bélyegzőből, de a várva-várt helyről eltűnt a bélyegző. Velem is előfordult jópárszor. Én soha sem mentem vissza a faluba az akármilyen bélyegzőért, hanem a következő faluban pecsételtem. Igaz ez sokkal messzebb is lehetett, mint a hivatalos bélyegzőhely előtt utoljára érintett falu, de nem számított. Olyan esetem is volt, amikor a következő falu is hivatalos bélyegzőhely volt. Ebben az esetben a hiányzó helyre odaírtam, hogy „Bélyegző nincs” „A légaknát lebontották” „Az útvonal megváltozott” stb.
És soha semmi baj nem volt az igazolással. Mindig megkaptam a jelvényeket. Más kérdés, hogy én is szívesebben lapozgatnám az igazolófüzeteimet, ha valamennyi igazolóhelyen a túramozgalom hivatalos pecsétje díszelegne benne. De ez van.
Amikor az OKT-t és a DDK-t végigjártam és az igazolófüzetet visszakaptam, ezekre a bélyegző nélküli helyekre az „MTSZ KÉK TÚRA Ellenőr” bélyegzőt ütötték. Ugyanilyet kaptak a „nyalókáim” is, ami a Dél-dunántúli kéken gyakori. Inkább úgy mondom: a Dél-dunántúli kéken kevés kivételtől eltekintve, csak nyalóka van kitéve. A Dél-dunántúli piros esetén, pedig egyetlen helyen (Mőcsény vmh.) volt szerencsém igazi gumibélyegzőhöz.
Lehet, hogy egyesek szemében ez szentségtörés, de én sosem vadásztam eredeti kéktúra bélyegzőre. Amit adtak és rajta volt a kérdéses ellenőrzőpont neve, gondolkodás nélkül belenyomtam a füzetbe.

Előzmény: Zete (1331)
Zete Creative Commons License 2002.05.06 0 0 1331
"Encsen viszont nincs is bélyegzőhely, pedig gondolom sok túrázó érkezik oda vonattal. Logikusabbnak tűnne inkább ott bélyegeztetni, mint Gibárton, bár lehet, hogy erre is van magyarázat. "

Boldogkőváraljára is el lehet jutni vonattal, ha valaki a Csereháton akar túrázni, akkor jobb is innen kezdeni. A bélyegzőért nem kell bemenni a faluba, ott van a VÁ-on, a hernádcécei testvére társaságában. Ha meg valaki Encsről indul, akkor legfeljebb ott nem bélyegez - ezt még ki lehet bírni.... Gibárton meg amúgy is érdemes megállni a vízműnél, nem is baj, hogy ott a bélyegző.

Bélyegzőhiányról:
Tényleg nagyon gáz, ha egyáltalán nem tud az ember semmilyen bélyegzőt szerezni. Ilyenkor sajnos vissza kell menni, nincs más. Ezért különösen ajánlott, hogy többen kell menni távolabbi vidékekre, fényképezőgéppel felszerelve. A kéktúrázás amúgy is egy rakás pénzbe kerül, így igencsak felmérgelheti magát az ember, ha vissza kell utazni pl. Rakacaszendre. Más megoldás nem jut eszembe, mit a fotózás, ami még akkor is bejön, ha egyedül vagy: meg lehet kérni valakit, pl., vagy csak lekapni pl. az erdészházat, stb.

Csalásról:
Sok módja van a sumákolásnak, sajnos nálunk MO-on különösen nagy a találékonyság. Nagyon megy és sikk kikerülni a szabályokat és így elérni azt, amit más jóval nehezebben és fáradságosabb úton tud csak teljesíteni. Viszont aki szeret túrázni, felfedezni, az úgyis végigjárja az egészet - emiatt a hangulata kiváló a kéktúrának - főleg társaságban.

Akit meg csak és kizárólag a jelvények birtoklása boldogít, az turkáljon ócskások limlomjai között, biztosan talál egy csomó szép régi jelvényt, amit aztán büszkén mutogathat mindenkinek, és mesélheti fűnek-fának a hozzá fűződő sztorikat.

Előzmény: nagypapi (1303)
Güsziológus Creative Commons License 2002.05.06 0 0 1330
Szia!
Jól elkerültül egymást.
Én 8 körül voltam a nyeregben és indultam P.szentkereszt felé. A Pilis 50 volt a szombati "penzum". A bélyegzőt én is láttam.
De mi van Szentkereszten? A "felső" kocsma nyitva volt? Ott bélyegeztél?
Volt egy pár hónappal ezelőtt egy kis csevely a témában, akkor azzal zárult, hogy "él" a felső kocsma, de csak 11:00 után van nyitva. Most is ez a helyzet?
(Én nem ugrottam be, mert még több, mint 30 km volt hátra és előttem a HEGY, egy kis kerülővel Hoffmann-kúton és Ilona-pihenőn keresztül.)
Előzmény: asciimo (1329)
asciimo Creative Commons License 2002.05.06 0 0 1329
Szombaton, nagy melegben Dobogokö->Rozalia tggy.
Belyegzok megvannak, Csobankan a Kemping tulajdonossal elbeszelgettem, mondta hogy csak neha van nyitva, de akkor mindenkit szivesen lat a kerti csapnal.
Es nem tudta mi az a Kinizsi100-as, pedig 21 eve ott megy el a kemping elott...
Kevenynyereg/StromfeldAurel th. jo fembelyegzo van.

udv.
asciimo

Váci Creative Commons License 2002.05.06 0 0 1328
Még egyszer az olcsó/drága szállásokról, aztán szerintem zárjuk le a vitát, mert úgy érzem, nem ugyanarról beszélünk.

Egyetértek azzal, hogy ha nem is túl nagy, de van igény az 500 Ft-os szállásra. Ilyen szállásdijat - vagy inkább beszéljünk 1000 Ft-ról - csak már régről meglévő, régen "0-ra futott", gyakorlatilag fenntartás nélküli szálláshelynél lehet alkalmazni. Ami már megvan, maradjon, tényleg kell. De ilyent igen szűk réteg igényel.

Ha egy szálláshely fenn kiván maradni, ahhoz vendégek kellenek. Nem hétvégenként, 1 éjszakára, 2-3 bakancsos, 1000 Ft-ért, hanem emellett (!!!) hosszabb időt töltő, ténylegesen fizető vendég, lehetőleg hét közben.

Ha még tovább megyek (itt jön az én konkrét esetem): ha egy új szálláshelyet szeretnék létrehozni, olyan helyen, ahol eddig nem volt, ha a legegyszerűbb körülményeket hoznám létre (ahová legfeljebb néha egy-két egyéjszakás bakancsost fogadhatnék), akkor is el kellene kérnem legalább 2000 Ft-ot. Igaz, ezért - ha kell, ha nem, akkor is - frissen csempézett zuhanyzóban lehetne fürdeni, és frissenfestett szobában aludni. Viszont ide - a kérdőivekből kiderült - legfeljebb bakancsosokat fogadhatnék. Ők viszont kevesen vannak.

Végül a kérdőivekről. E topic tagjainak azért nem küldtem, mert az ő válaszaikat ismerem. De azért remélem abban egyetértetek velem, hogy az általatok adott válaszok nem lettek volna reprezentativnak tekinthetők.

Akik kaptak kérdőivet, nem a "Hawaii-topic" olvasói voltak, hanem kollégák, ügyfelek (közalkalmazottak!), ismerősök. Közülük főként a családosok válaszoltak, a választ ismeritek. Az egy más kérdés, hogy a fiatal kollégák még válaszra sem méltattak: ők (sajnos) a plaza-ba járnak túrázni.

Előzmény: nagypapi (1325)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2002.05.05 0 0 1327
Helyzetjelentés :-(
(Larzen, rcs, figyeltek? :-))

Az OKT Palócki-rét - Ötszögű rét közötti szakasza a Pap-rét fölött (a MAXI éjszakai részén!) teljesen járhatatlan a kidőlt fáktól. Nem is tudom, meddig, mert tegnap a Palócki felől próbáltam kerékpárral elindulni Visegrád felé, de az elején fel kellett adnom. Gyalog is nehéz megkerülni őket, de kerékpárral számomra lehetetlen volt.

A Palócki-rét mellett a K-K+-P elágazásban újnak látszó, szép kivitelű irányjelző táblák vannak. Kár, hogy a "Kék sáv, Visegrád felé" tábla kb. 90 fokkal el van fordítva, és a K+ felé mutat. Hülye, aki bedől neki, de azért direkt nem kellene félrevezetni senkit.

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2002.05.03 0 0 1326
Mátyás király kolléga nyomait követve találtam egy érdekes rokon topicot, hátha valaki nem ismeri:
Várak, várromok
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9038753
nagypapi Creative Commons License 2002.05.03 0 0 1325
Számomra a túrázás élményéhez sokkal-sokkal jobban illik egy olcsó turistaszállás vagy egy fizetővendéglátó-szoba, mint egy drága szálló vagy panzió. Szeretem a kényelmet, de ha egy hosszú túra után büdösen-koszosan megérkezem egy faluba, akkor sokal jobban érzem magam, ha megiszom a helyiekkel a kocsmában (pl. Zemplénben 120-130 forintért) egy sört, aztán úgyis lezuhanyozok és megyek aludni. Minek ehhez drága szállás, telefon, minibár, kábelTV, meg ilyesmi?!

Szóval én is csatlakozom V. Kartárshoz, S. Kutyához és H-algához.

Kedves Váci, miért csak az "amikor utoljára Hawaii-n jártam" c. topic hozzászólóinak küldtél kérdőívet?? :-))))))

Vaskalap kartárs Creative Commons License 2002.05.03 0 0 1324
A bakancsos túrázók mindig "csak egy éjszakát kibírók".
Valkonya más kategória. Ott tényleg jó eltölteni több napot is. Szerintem kell ilyen is, olyan is. Ezért jó a Mecsek, mert ott van választék.
Előzmény: Váci (1323)
Váci Creative Commons License 2002.05.03 0 0 1323
A Lóri-kulcsos mintául szolgálhatna arra, hogy mi az, ami ma már inkább nem... Egy éjszakát ki lehetett birni, de annyi elég is volt. És nem az angol-WC vagy a zuhanyzó hiánya volt a fő gond, hanem a lepusztultság, és az ebből adódó kosz-érzés, a gondnokok minden igyekezete és jószándéka ellenére. Természetes, hogy a 450 Ft-ból még egy "új bögrét" sem lehet venni.

Mégegyszer hangsúlyozom: ki lehetett birni (az ember sokmindent kibir), de a mai kor embere már nem igy érzi jól magát. Nagyon jó ellenpélda lehetne viszont Valkonya.

Előzmény: Vaskalap kartárs (1322)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2002.05.03 0 0 1322
Jó kis link.
A Lóri kulcsosházban szilvesztereztünk és valóban hűen fedi a leírás az ottani állapotokat. Kiegészítésként annyit, hogy a házban kandalló helyett csderépkályha van, a szállásdíj ha jól emlékszem 450 Ft/éj és autóval is le tudtunk menni a házhoz, (igaz nem volt nagy hó).
Egyébként szerintem a Mecsekben vannak a legjobb kulcsosházak.
Előzmény: lükepék (1318)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!