Keresés

Részletes keresés

Tavaszi Széll Creative Commons License 2014.03.24 0 0 43732

OFF

 

Bozókyéknak azért is nagy elismerés jár, mert a rendszerváltozást követő egy-másfél évtizedben, egyedüli pincészetként a minőségi bortermelés térképére helyezték, majd ott is tartották a Móri borvidéket. Napjainkban már sokkal jobb helyzet, egy fiatal(abb) borász generáció is a színre lépett (Csetvei Krisztina, miklóscsabi, Maurus pince, stb.).

 

ON

Előzmény: Törölt nick (43724)
Pulmy Creative Commons License 2014.03.24 0 0 43731

 Írtam a vár információs e-mail címére,a köv.választ kaptam,gondoltam,hogy valami hasonlót írnak,de szerintem ez a doboz nem péntekről szombatra tűnt el.

 

 

Tisztelt  Úr!

 

Pénteken még meg volt…

Igyekszünk pótolni.

 

Üdvözlettel:

 

Mekler Norbert

donjuan1984 Creative Commons License 2014.03.24 -1 0 43730

Teljesen egyetértek. Azt sem értem, hogy ha fakitermelés is van, miért nem lehet a területet használni, veszélyre figyelmeztető táblák eddig is voltak..olvasni meg csak tud az egyszeri túrázó is. Nem is volna bajom az elterelésekkel, ha lenne napi szintű - mert ennyi módosítás mellett napi szintű kellene - frissítés valamelyik hivatalos weboldalon, de nincs. A 21. században élünk, lehetne interaktív térképeket csinálni, amin szerepelnének a pár száz méteren belül elérhető látnivalók, és az OKT maradhatna az ami több évtizede is volt..nem pedig tájékozódó túrázás :) Béke!

Előzmény: Törölt nick (43454)
Pulmy Creative Commons License 2014.03.23 0 0 43729

Megoldottuk a bélyegzést,igaz egy kicsit unortodox módon,de meglett,csak csípte a csőröm,hogy legalább valami tájékoztatást adnának,hogy ha zárva vannak akkor mi a helyzet. Igazán szóra sem lenne érdemes,csak cinikusnak találtam,hogy ennyire semmibe vesznek embereket. Egyébként a vár környékén minden zárva van,még a turista házban is próbálkoztunk,de oda se lehetett bejutni,pedig a kapu nyitva volt.

Előzmény: Törölt nick (43728)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.23 0 0 43728

Manapság ritkábban fordul elő mint akár csak pár évvel ezelőtt is, de előfordulhat hogy nem találsz bélyegzőt valahol.

Ilyenkor végső esetben fotózd le magad a helyen, de valószínű azért hogy találsz egy kisboltot, vagy kocsmát ahol van céges bélyegző a helységnévvel, az is tökéletesen megfelel. Vagy vasúti bélyegző is jó lehet. Lényeg, hogy tartalmazza a helységnevet. Nekem is van pár ilyen, ahol nagyon bizalmatlan volt a boltos ott is adott, (Szandaváralja, Vár bolt) csak kitakarta az adószámát. (az meg kit érdekel?)

 

Viszont: az is megoldás lehet hogy ha itt szakítod meg a túrát, -mint jelen esetben is- akkor az egyik időpontot (túrakezdő vagy befejező) úgy időzíted hogy nyitva legyen az adott egység, és akkor bélyegzel kétszer.

Nem ortodox, de elfogadható. Csináltam én is ilyet, éppen Nagyvázsonyban, mert a vasbélyegző mellé a gumist is be akartam ütni a füzeteinkbe.

Egyik túrán a Kinizsi Turistaházban aludtunk, mikor odaértünk előző nap akkor még bőven nyitva volt a pénztár és tudtunk bélyegezni, másnap meg korán reggel irány Szentbékkálla.

 

Egyébként a Nagyvázsonyi vár pénztára télen ráadásul zárva is van, nem? Kell oda az a kültéri...

Előzmény: Pulmy (43727)
Pulmy Creative Commons License 2014.03.23 0 0 43727

Stimmelnek a képeid,minden így van csak az OKT-s doboznak van hűlt helye.A vártúrás bélyegző helyre felhívó tábla is el van törve. Sőt még a posta ládába is benéztünk,hátha....

 

  Valószinűleg készült fénykép,ha átnézem mindet, felrakom a tegnapi állapotot.

 

 A válaszod példa értékű lehetne egyes "nagymenő" fórumtárs számára,akik szerencsétlennek nézik az ember gyerekét!

Előzmény: Törölt nick (43726)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.23 0 0 43726

Ha ezt a fémbélyegzőt tartalmazó ládikát nem találták meg a pénztár mellett akkor ott valóban komoly gondok lehetnek a tájékozódással! :-)

 

 


(persze ezt nem hinném, ezt csak hülyeségből mondom...)


Ha viszont az van hogy az önjelölt bélyegző-cserélgető figura egyszerűen elvitte a régi MTSz-es pecsétet dobozostól akkor már tényleg illene valamit lépnie a "híívatalnak".
Mert az hogy kihelyezgetnek ilyen-olyan nem hivatalos de azért használható bélyegzőket csak úgy maguktól az sincsen rendben, de az hogy ládikával együtt elvisznek egy kültéri bélyegzőt ami a nap 24 órájában elérhető, ellenben a pénztárival, ezzel szívatván az utazóközönséget az már túllép még az ésszerűségen is. Ennyire ne érezze már magát fontosnak senki.
Persze feltéve hogy így van.

Még az is lehet hogy Ő vitte el a dobozkát javítani, (ez lenne a jobbik eset, bár így lenne):

termeszetbarat.hu/cikk/kektura_muhelytitkok_-_a_belyegzohelyek_doktora

Előzmény: nagypapi (43722)
HEV Creative Commons License 2014.03.23 0 0 43725

Nem zártam ki, hogy a pecsét elveszett ami ugyebár történhetet lopás vagy sima leszerelés útján is. Mivel az itt közzétett bejegyzéseket nem tekintik hívatalosnak így jó, hogy pulmy megismételte az MTSZ fórumában.

Most majd adnak egy hiteles választ. 

Előzmény: nagypapi (43722)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.23 0 0 43724

Bozóky Töppedtszemű Aszú - a móri bornapokon mindig az az első, amiből veszünk. :)

Előzmény: Tavaszi Széll (43720)
Pulmy Creative Commons License 2014.03.23 0 0 43723

Kösz az ismételt kioktatást,de mint jeleztem megoldottuk az igazolást! Nem vagyunk nyeretlen két évesek.

Előzmény: annyi baj legyen (43721)
nagypapi Creative Commons License 2014.03.23 0 0 43722

Mivel éppen Veszprém megyében van ugyebár az önjelölt bélyegző-cserélgető (ttt fórumból ismert) szurok49, el tudom képzelni, hogy Nagyvázsonyban is ilyen jellegű változtatás történt, amiről nem értesítették a nagyérdeműt.

Én is túlzásnak érzem ezt a stílust. Feltételezem, hogy rendesen körülnézett a környéken, márcsak azért is, mert a várpénztárnál levő bélyegzőt művészet nem megtalálni.

 

Inkább elvárható lenne az MTSZ részéről valami magyarázat, mi az oka annak, hogy abban az 1 megyében kicserélik a bélyegzőket, ha pedig partizánakcióról van szó, akkor meg kellene tenni a megfelelő lépéseket.

 

 

Előzmény: HEV (43713)
annyi baj legyen Creative Commons License 2014.03.23 0 0 43721

Tényleg nem értem a nagy felháborodás okát. Ha eltűnt a kinti bélyegző, a következő módokon igazolható még az ottjártad:
-megvárod a nyitást, és elkéred a pénztárból
-bemész valamelyik üzletbe, kocsmába, és kérsz egy cégeset. Nekem még sehol nem mondtak nemet
-ha egy üzlet sincs nyitva, mert este tíz óra van: körbefényképezitek egymást

Utána esetleg a ttt és/vagy az mtsz pecsételőhelyes oldalán beírod, hogy nincsen kinn a fémszelence.

Előzmény: Pulmy (43719)
Tavaszi Széll Creative Commons License 2014.03.23 0 0 43720

Egy nagyon jó írás található a Magyar Nemzet szombati (hétvégi magazin) számában a "Másfél millió lépés Magyarországon" sorozatról. Sajnos, benne maradt azonban egy ordító baki.

"A stáb július végén indult útnak, és október közepén érkezett a Kőszegi-hegységhez. Azért választotta a rendező az őszt, mert így a szelídgesztenye érésére érkeztek Zengővárkonyba."

A "Másfél millió ..." stábja a cáki szelídgesztenyésben fejezte be zarándoklatát. A zengővárkonyi gesztenyefák a "Még egymillió lépés" filmkockáin láthatóak. És aki a zengővárkonyi pusztuló fák alatt nyugszik, az többet tett a természetjárás népszerűsítéséért, sőt, Sáfrány Józseffel egyetértve, a Kádár-kor vidéki Magyarországának bemutatásáért, mint számos önjelölt messiás a médiában, vagy az élet más területén.

"Üvöltsetek, kutyák! Farkas halt meg az éjjel!" (Kipling: A dzsungel könyve)

"Jöjjenek az elvtársak, mert az elvtársak már várják az elvtársakat a katolikus parókián!" (Füzér KISZ-titkára üdvözlete a Nagy-Milic felől érkező stábnak)

Egyébként tegnap Bodajk és Gánt között túráztunk. Nagyon rendben volt az időjárás, a bélyegzők állapota és elérhetősége, valamint Mary néni vendéglőjében (lánykori nevén Vértes Vendéglő) a viceházmester hőfoka, majd a szomjoltás után elfogyasztott szarvaspörkölt minősége. Gánt körül ezerszámra nyílik a tavaszi hérics, Kápolnapuszta temetője, annak környezete egyre méltóbb mementója egy kis közösség tragédiájának, Csókakő vára szépül, alatta Horthy Miklós szobra és a Nagy-Magyarország tér valószínűleg megosztja az ide látogatókat, de legyünk őszinték, a magyar ennél kisebb fajsúlyú kérdésben sem tud nemzeti minimumot kialakítani, a Vár-völgy és az Antal-árok szurdoka lenyűgöző, a csókakői kocsmában - a pecsételőhelyek fórumán néhányan rendesen lehúzták - hosszas beszélgetés a tulajjal a móri borról, aminek legjava a Csóka-dűlőben terem, Bozókyról és miklóscsabiról, arról, hogy egyre nehezebb napszámost találni, és milyen szépek a túrázó lányok-asszonyok. Elegáns körmondat volt? Az országunk szép, túrázni jó, az élet pedig túl rövid ahhoz, hogy rossz borokat igyunk és ostobaságokon vitatkozzunk. :-)

Pulmy Creative Commons License 2014.03.23 0 0 43719

Ez nem hiszti (nem jött meg...),ilyen a stílusom és marad is. 

Előzmény: annyi baj legyen (43718)
annyi baj legyen Creative Commons License 2014.03.23 0 0 43718

Nem megosztottad a problémákat, mert azzal semmi gond nem lett volna, hanem nekiálltál hisztizni:
"Egy kicsit kivagyok akadva"
"Kérdem én akkor miért tévesztik meg a szerencsétlen balga túrázót? Akkor csak 10 -kor induljunk innét?"

Előzmény: Pulmy (43716)
Pulmy Creative Commons License 2014.03.23 0 0 43717

JA!Négyen voltunk és kb fél órát vacakoltunk a keresgéléssel a pénztár környékén,sőt még a környéken is körül néztünk.

Előzmény: HEV (43713)
Pulmy Creative Commons License 2014.03.23 0 0 43716

 Ha nem hiszed ,járj utána.Hidd el jártam már egy-két helyen a világban ,láttam már ezt,azt.A problémákat igyekszem megosztani másokkal,erre a nagy menő fórumozók nekem rontanak. Szerinted ez tisztességes?

 

  Magam részéről úgyis megtudom oldani az OKT-t,hogy nem osztom meg a tapasztalataim,csak olyan körben ahol nem kioktatják az új fórum társakat.

Előzmény: annyi baj legyen (43711)
Pulmy Creative Commons License 2014.03.23 0 0 43715

Bánt a kioktatásod !  Nem vagyok nyeretlen 20 éves,tudom mit kerestem,már jó párat megtaláltam és meg is fogom,csak jelezni akartam ,de mint minden fórumon itt is a nagyokosok ellenségesen és kioktatón állnak hozzá az újoncokhoz.

  Ha nem hiszed amit állítok menj el és nézd meg és azt is hidd el.hogy fogom jelezni is az illetékesek felé!

  

Előzmény: HEV (43713)
HEV Creative Commons License 2014.03.23 0 0 43714

Túrázók írják itt a szomszédban.

HEV Creative Commons License 2014.03.23 0 0 43713

Szerintem te nem is láttad, hogy mit kellett volna keresned. A külső,  fém pecsét, masszív láncon található a dobozban a kőfalra csavarozva. Ezt nem lehet ki be venni, évek óta ott van a helyén.

Természetesen az elvetemült 'túrázók' ezeket is gyüjthetik, de azért kicsit nehézkes. 

Ha meggyőződésed, hogy nincs a helyén a fém bélyegző és a doboz sem, akkor azt valóban illik leírni az illetékesek felé.

 

 

Előzmény: Pulmy (43710)
Güsziológus Creative Commons License 2014.03.23 0 0 43712

20%

 

Nehéz pontosan megfogalmazni, hogy mi a 100%, de a távolság vonatkozásában biztos a 20%.

A szakaszok száma jelenleg 146 (ez a 100%), ezzel sincs gond (eddig 30 szakaszt sikerült bejárni, és pontosítani).

 

A probléma a hiány mértéke, ebben a vonatkozásban csak annyi biztos, hogy az ismereteim szerinti legproblémásabb szakaszokat igyekeztem az elején "letudni".

Makkoshotyka - Sátoraljaújhely (ez 2 szakasz)

Zádorfalva - Aggtelek

Romhány - Becske

 

Fentiekről részletesen beszámoltam, akit érdekel, megnézheti az eredményt is, az OMP térképén TUTI, a TUHU térképén jelenleg még nem látható a K+ jelű kapcsolódó útvonal (Trizs).

 

Ebből a "csoportból" a Gömörszőlős - Zádorfalva szakasz a problémás, itt jelentős kitérők szükségesek  annak érdekében, hogy az útvonal környezete is "bemutatható" legyen a térképen.

Ha nem lesz sok eső, indulok a jövő héten.

 

Még egy apró "érdekesség".

Van még néhány olyan szakasz, ahol legutóbb 2012-ben jártam, ezeknek prioritásuk van, szeretném, ha év végére teljesülne a 2013 - 2014 minden szakasz vonatkozásában.

A várható változásokkal nehéz lépést tartani, de talán nem lehetetlen.

 

Azt hiszem, nem csak meteorológia értelemben van tavasz, hisz a fák már rügyeznek, a gyümölcsfák tele vannak virággal.

 

Szép túrákat mindenkinek!

annyi baj legyen Creative Commons License 2014.03.23 0 0 43711

"miért tévesztik meg a szerencsétlen balga túrázót"

Szándékosan van az egész, hogy ne tudjál túrázni. Tudják, hogy kéktúrázól, ezért a favágók túlórában vágják ki előled a jelzéses fákat, míg mások a kültéri pecsétek nyomtalan eltüntetésével foglalkoznak. Az egész világ körülötted forog, de ellened dolgozik.
Az OKT csupa gyötrelem...

Előzmény: Pulmy (43707)
Pulmy Creative Commons License 2014.03.23 0 0 43710

Az a gond,hogy doboz sem volt,sőt semmi utalás arra,hogy egyáltalán van kinti bélyegző. Szerintem inkább nem rakják ki,menjen nyitvatartási időben az ember,hátha belépőt is vesz.

Előzmény: HEV (43708)
Güsziológus Creative Commons License 2014.03.23 0 0 43709
HEV Creative Commons License 2014.03.22 0 0 43708

Te most találkozol először az ellopott bélyegzők esetével ?  Jobb ha felkészülsz a hasonló helyzetekre  sajnos egyeseknek nem a lenyomat kell hanem maga a pecsét! A dobozát legalább megtaláltad?

Előzmény: Pulmy (43707)
Pulmy Creative Commons License 2014.03.22 0 0 43707

Egy kicsit kivagyok akadva. Ma a Nagyvázsony-Szentbékkála útvonalat jártuk le. Fél 9 körül értünk a várhoz,de mivel csak 10-kor nyit,ezért keresni kezdtük az MTSZ honlap alapján a pénztár oldalán,de hiába.Kérdem én akkor miért tévesztik meg a szerencsétlen balga túrázót? Akkor csak 10 -kor induljunk innét?  Jelzem,hogy megoldottuk,de ez így nagyon nem jó.

HEV Creative Commons License 2014.03.21 0 0 43706

Az OKT terelés a Tepkén, Güszi legújabb felmérése szerint.

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.21 0 0 43705

http://www.maszogep.hu/index.php/2014/03/21/koris-hegyi-nagyzsakos

 

A pecsételőhelyes fórumon valaki írta, hogy a kilátó felújítás alatt van, és elvitték belőle a második szint lépcsőjét. Hát visszahozták, mert a kilátó nincs felújítva, és a lépcső se hiányzik, fel lehet rá menni, ahogy eddig. 

 

(Gondolom ha újítják, akkor az azt jelenti, hogy lecserélik az egészet erre az új fajta építményre, amilyenek a mostani újépítésű kilátók.)

 

A Kék egyébként Zirctől a hegyig jól jelzett, van egy (számomra új) tágas pihenő Kisszépalmapusztánál, meg egy rakat erdészeti tevékenység mindenfelé. (A Pintér-hegy után Borzavár felé menet tarvágás, nem hagytak egy szem jelzést se; igaz, elég egyértelmű az út.)

rozaa Creative Commons License 2014.03.20 0 0 43704
jzp2107 Creative Commons License 2014.03.20 0 0 43703

ezért nem kell kikapcsolgatni a kütyüt

 

túra elején felrakod a vállpántra bekapcsolva, oszt akkor nézel rá ha kell

túra végén meg kikapcsolod, otthon meg ami kell a trackből azt felhasználod

 

ettől még nem vagy "saját maga tájékozódni képtelen kocaturista", ha jól értem, ettől a feltételezéstől ódzkodsz

Előzmény: Güsziológus (43701)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!