Keresés

Részletes keresés

Karocsek2 Creative Commons License 2017.02.09 0 0 47

Még mindig küzdök a problémával. A könyvek jók, mert elmondanak egy csomó dolgot, de néhány fontos technikai részletet nem.

 

Nemrég belefutottam a norvég tévé "gyerekeknek" szánt felvilágosító videóiba:

http://canal311.com/en/sex-education-for-children-norways-tv-1/

Ha nem is tökéletes, de legalább nem tök tökéletlen. Úgy értem, ha amúgy is megpillantja néha az ember a családtagjait ruha nélkül, akkor ezektől a videóktól sem lesz baja.

 

Mondjuk a gumi használatát, ami - valljuk be - igen fontos, a videó totál elbohóckodja. Arra marad a http://felvilagositas.my-free.website/ szerintem. Vagy a net sötét oldala, de épp ezt szeretnénk elkerülni, nemde?

Előzmény: Karocsek (45)
oromszerzes Creative Commons License 2016.12.22 0 0 46

Kedves Karocsek!

 

Itt találsz megoldást. www.oromszerzes.hu

Előzmény: Karocsek (45)
Karocsek Creative Commons License 2016.10.06 0 0 45

Nálunk is aktuális a téma, azért keresgéltem a neten és úgy találtam ide is. Erre bukkantam: http://felvilagositas.my-free.website/

 

Illetve nemrég még láttam egy másikat is, talán a-ha.hu vagy ahaprogram.hu, de mintha a föld nyelte volna el, csak 404-et kapok.

Előzmény: romicorn (44)
romicorn Creative Commons License 2015.11.20 0 0 44

Ezért is van manapság a szülőknek talán még nehezebb helyzete.

 

Ehhez képest egy értelmes és életképes topik sincs a témában az egész fórumon.

Azt hiszem a párkapcsolatok javát szolgáló (kollektív-, konszenzusos normákat igénylő-, szellemi-érzelmi hátteret is értő-) felvilágosítás utolsó hajója sajnos vmikor '90 körül elment.

 

...mert az értékesnek tűnik, hogy:

a gyerekkel meg kell értetni, hogy az igazi szex az nem az amikor 2 faszi tölt egy néger csajt,

de mi lesz vele mikor kiderül számára, hogy a többségnek mégis kb. ezt jelenti?

 

Előzmény: kiscitrom (43)
kiscitrom Creative Commons License 2015.11.06 0 0 43

Ma az internet korában a gyerekeknek minden információ a birtokukban van sajnos több is mint szükségük lenne.  Ezek sok esetben nagyon rossz irányba befolyásolják a gyerek fejlődését.  Ezért is van manapság a szülőknek talán még nehezebb helyzete. Magyarán a gyerekkel meg kell értetni, hogy az igazi szex az nem az amikor 2 faszi tölt egy néger csajt, hanem egy érzelmi kölcsönös felelős döntés. A pornó nem szól a védekezésről és a testi fejlődésről sem, ezért is fontos a felvilágosítás.

agimami Creative Commons License 2007.02.04 0 1 42

Szipolyka, ez édes:))

 

 

Szerintem is már kiskortól kezdve folyamatosan kell tájékoztatni a gyerekeket, persze mindig a maguk szintjén. Mi pl. most ott tartunk (6 éves kislányom és 8 éves kisfiam van), hogy a kisbabák úgy születnek, hogy a lányok testében vannak az anyamagocskák, a fiúk testében az apamagok, és ha szeretik egymást és felnőttek, és nagyon nagy szeretettel nagyon szorosan megölelik egymást, akkor az apamag és az anyamag összetalálkozik, és abból kisbabamag lesz, amiből kifejlődik a kisbaba.

 

A téma azért is kézenfekvő, hiszen a gyerekek láttak engem terhesen, sok kismamás könyvünk van magzatos képekkel, meg hát egymás előtt öltözködünk, fürdéskor látják "egymásét". A gyerekek ebben és az egész szex-témában (legalábbis ebben a korban még) nem éreznek se kínosat, se cikit, se különösebben izgalmasat, hanem olyan természeteset, ahogy az evésről, emésztésről vagy igen, a műanyagedények gyártásáról is beszélgetünk.

 

Az erekcióról, a bedugásról és az ejakulációról még nem volt szó, ilyen részletek még nem érdekelték őket. Majd ha szóba kerül, akkor minden cécó nélkül ezt is elmondom, hogy hát valahogy be kell juttatni az apamagokat abba a védett fészekbe, ahol az anyamag várja őket, és ez jó érzés is, mert az apa és az anya szeretik is egymást, és mindig jó megölelni azt, akit szeretünk (ezt egy gyerek pontosan megérti), meg a kuki és a punci is szeretnek összebújni.

 

A kuki-dolog nálunk különösen nem tabu, mert a kisfiamnak enyhe fitymaszűkület miatt minden este meg kell húzkodni az előbőrt, és ebben én szoktam segíteni (mert az apja jólelkű és szuper apa, de nagyon trehány:)).  

 

Nekem pl. nagyobb gondot okoz a menstruáció témája, bár látják a betétjeimet, de ezt még nem részleteztem, mert a vér szerintem az egyik legnehezebben feldogozható dolog a gyerekeknek. Persze néha látják, hogy milyen az a betét (amikor kipakolják a kukát:)), erre csak annyit mondtam, hogy az "nem vér, hanem "tisztulásos dolog", mert a felnőtt néniknek néha "tisztulásuk" van, kimennek olyan dolgok a testükből, amik nem kellenek, és kész.  

 

Maszturbáció: nálunk egyelőre nem téma, de rokonoknál szintén előfordult 5-6 éves kislánynál. Azt hiszem, itt az a lényeg, hogy ne menjen a gyerek agyára. Tehát ha néha-néha csinálja, vagy a kisfiú felfedezi, hogy a kukihúzkodás kellemes élmény s néha kipróbálja, abban semmi rossz nincs, de ha állandó szenvedéllyé válik (pl. minden délután órákig ezzel játszik), az szvsz nem jó, mert magába zárja a gyereket, elvonja a világtól, a napfényben való rohangálástól, más gyerekkel való építő játéktól.

Egyébként a _rendszeressé váló maszti_ nagyobb mennyiségben gyerekkorban szerintem TÜNETE valaminek, és komoly jelzés. Egyértelműen öröm- és szeretethiányra utal. Én ilyen esetben egyrészt komoly életformaváltást csinálnék (több rendszeres, naponta több órás szülő-gyerek-program, közös mesélések stb.), és keresnék a gyereknek valamilyen sportot, amiben SOK ÖRÖMÖT TALÁL és amivel jól kimozogja magát.  

 

--- Szex-témáról még annyi: ahogy a gyerekek különböznek, mi, felnőttek is különbözünk. Egyikünk receptje nem biztos, hogy a másiknak is beválik. Mindenkinek önmagával kell először tisztáznia, hogy Ő hogyan áll ezekhez a kérdésekhez, és ahhoz képest mit szeretne a gyerekének továbbadni és mit nem. De önmagunkat és a saját stílusunkat vállalni kell, mert ezekről csak hitelesen lehet beszélni (ahogy persze minden más nagy kérdésről is), ha úgy érzem, nem megy hitelesen, akkor inkább adjak a gyerek kezébe egy könyvet, vagy küldjem el beszélgetni egy felnőtt barátomhoz, akiben megbízok és a gyerek is megbízik.    

 

Előzmény: Gabiiiiii (41)
Gabiiiiii Creative Commons License 2007.01.23 0 0 41

nem is azert kell felvilagositani a gyereket,mert nem tudja magatol,vagy a haveroktol,hogy mit hova kell bedugni....Hanem azert,hogy nem azt gondolja,hogy ez csupan egy mechanikus dolog,ez szvsz sokkal tobb annal.Hogy ne a mennyisegre,hanem a minosegre torekedjen,ami persze bizonyos eletkorban nehezen kivitelezheto,de hiszem,hogy nem mulik el nyomtalanul,amit dumalok nekik eveken keresztul.

Arrol nem beszelve,hogy azt nagyon jol megtanuljak egymastol,hogy kivel,mikor,hanyszor,de pl a fogamzasgatlasrol lovesuk sincs,a betegsegek kikeruleserol szinten.....Ezek sokkal tobbek annal,minthogy a technikat megtanuljak egymastol

Hogy tudjak,es ismerjek a sajat testuket,hogy ne csak azt tudjak /pl egy kislanynal/,hogy havonta tampont kell venni,hanem azt is,hogy pontosan mi es miert zajlik a testukben...

Előzmény: robs (37)
Szipolyka. Creative Commons License 2007.01.22 0 0 40

NE felejtsük el

 

nem tudok gépelni :-/

Szipolyka. Creative Commons License 2007.01.22 0 0 39

Első lépések, "Anya, hogyan lesz a baba?", 3 éves kor körül:

Anyában növekszik egy magocskából

Ebben a korban még nem arra kérdeznek rá, hogy az apa hogy jön a képbe :)

 

Később: könyv :) Peti, Ida és Picuri

Abban aztán minden benne van.

Gyerek elolvasta, ÓRIÁSI érdeklődéssel, majd rábólintott, hogy OK, érti.

 

Ezenkívül még láttak egy itteni (német) ismeretterjesztő filmet is a témában, ami gyerekeknek készült, de ... hát... nem sok titkot hagy. Például élesben mutatnak szülést a végén. A szexet magát rajzban, szépen láthatóan, ahogy feláll, majd bemegy... Ezzel együtt aranyos, könnyen emészthető film - de felejtsük el, a gyerek erről a témáról ugyanúgy beszél még, mint a "hogyan készül a műanyag edény" kérdéskörről!

 

Ez persze egy idő után elmúlik... És jön a zavar. Ami szintén természetes valamennyire.

 

Maszti, ha látom, hogy csinálják: Megkérem őket, hogy ezt inkább olyankor, amikor egyedül vannak, mert ez magánügy. Semmi rosszallás, csak az illemszabályok ismertetése. Dani már csak olyankor gyűrögeti, ha egyedül van :)

 

****

 

És végül egy párbeszéd, a minap ballagtunk hazafelé valahonnan a fiammal (9) és a kislányommal (7). Dani és énközöttem az alábbi diskurzus játszódott le:

 

D: Anya, miért szexelnek az emberek? [Felvilágosításon már túlvagyunk, ld. fent]
A: Mert az jó.
D: Ti is szexeltetek már??? (Döbbenten)
A: Miért, mit gondolsz, ti hogy készültetek?
D: Ja, tééényleg!
     Anya, de én sose fogok szexelni, az biztos!
A: Dehogynem fogsz, kicsikém, minden felnőtt szokott!
D: Na jó, most már beszéljünk valami másról inkább.

satyo69 Creative Commons License 2007.01.22 0 0 38
Valamikor régen, volt egy aranyos könyv: "Sehány éves kislány". Ezt a könyvet már óvodás korban olvastuk a két nagyobbiknak mikor a harmadikat vártuk. Ők nézegették, mert képes mesekönyv volt, de valódi tartalommal. Nem tudom ismeri-e valaki?
robs Creative Commons License 2007.01.21 0 0 37
Én szerintem a mai világban nem is nagyon kell felvilágosítani a gyerekeket... aki még kicsi azt nem érinti, aki meg már nagyobb az már tudja a saját korosztályától... Tudom ebbe lesz olyan aki beleszól, hogy "FEL KELL VILÁGOSÍTANI" de én például simán tudtam hogy mi a helyzet már 6.ban, és elötte is tudtam egy,s mást... Elnézést hogy ilyen közönséges vagyok de egy 7-8.-os gyerek már eléggé kanos, de tudja hogy nem megy bele ilyenkor a szexbe. nekem volt olyan osztálytársam 8. ban akit akkor világosítottak fel és ezalatt alig bírta ki röhögés nélkül  :-)) ekkor már többet tud a gyerek mint a szülő...  nekem ez a véleményem és ha lesz gyerekem maximum akkor fogom felvilágosítani ha muszály...
lilywhite Creative Commons License 2006.10.20 0 0 36
Ez nagyon szimpatikus hozzállás, Elizabeth, ezért én nagyon nem gondolom, hogy Buta lennél :-))
Engem sajnos egyáltalán nem íg neveltek, egyszerűen egy szó sem esett az egész témáról soha. Hátránya hogy úgy érzem, később jöttem rá magamtól, mi is ez az egész, mint egy átlag gyerek.
De ezek ellenére teljesen normális a szexuális életem, csak jó lett volna ha azért többet beszéltünk volna róla gyerekkorban...ezért én semmiképp sem akarom majd elmulasztani az őszinte, teljesen tabumentes beszélgetést a gyerekeimmel, ha lesznek majd a közeljövőben :)
Előzmény: buta Elizabeth (1)
whitepaper Creative Commons License 2006.10.20 0 0 35
"Nagyon, nagyon rossz címet adtál a topicnak. Ki kell, hogy mondjam: NULLA címet, mert mégis csak a pedofíliára lehet belőle asszociálni.
A helyes cím: Hogyan lehet felkészíteni a gyereket a szexre? "

Nem értem mért köt bele mindenki a címbe, ez a dolog hivatalos neve; iskolában is így hívták. Tessék tisztában lenni a szakkifejezésekkel.

" Hogyan lehet felkészíteni a gyereket a szexre? " Ha elég perverz vagy ebből is asszociálhatsz pedofíliára.
Mike Creative Commons License 2002.12.01 0 0 34
tényleg érdekes
Előzmény: kibicz (28)
Mike Creative Commons License 2002.12.01 0 0 33
Na es akkor most elolvasom, masok mit is irtak :)
Mike Creative Commons License 2002.12.01 0 0 32
Felvilagositas:
azt hiszem ugy fogok beszelni rola mint barmilyen mas testi funkciorol, szvsz ezen a teren tul prud a tarsadalom, sok az elfojtas, a buntudat. Persze egy dolog a szervek mukodese, es mas az erzelem, a szerelem. De en eldontottem nem leszek prud, a gyerekem nem fog hulysegeket hallani a tobbiektol, vagyis fog, de remelem tudni fogja addigra mar, hogy mi az igazsag. Persze mindez csak szep es jo elmelet, majd a gyakorlatban egyszer elvalik, mindez hogy fog sikerulni.

Van egy olasz konyv, kisgyerekek dolgozataibol szemlget a szerzo, azt hiszem Romeo alulrol jegyezte el Juliat a cime, eszmeletlen szegeny gyereke mennyi butasagot tudnak kitalalni.

Mike Creative Commons License 2002.12.01 0 0 31
Szvsz az emeber meg szuletesi elottol (vagyis amikor kialakul a neme) szexualis leny. Mondjuk ez nem azt jelenti, hogy szexualis partner is!, meg mielott vki felreertene.
juc Creative Commons License 2002.11.29 0 0 30

Igus!

Köszi.Nem. Egyáltalán nem tarom elfogadhatatlannak a masztit, hiszen magam is müveltem/-lem. Inkább az zavar, h. nem tudom, hogyan reagáljak...Hiszen maga a szex, a szexuális élet valahogy a felnötteknek fenntartott dolognak tünik, holott már magzati korban elválik az, h. milyen nemü lesz a gyerek, és hogy igen is van "nemi" élete már igen korán. Mert reagálni sokféle képpen lehet arra, h. érdeklödik a saját teste iránt(ebben a korban)...Lehet pl. tiltani, ahogy pl. anyám is tette, lehet viccelödni, kacagni rajta, és lehet nem észrevenni. Én mindig tréfásan megpaskolom a popsiját ilyenkor, és hagyom...De úgy igazából nem tudom, mi is lenne a helyes magatartás. Persze nyilván ez is nagyon relatív.

Előzmény: igus (27)
igus Creative Commons License 2002.11.28 0 0 29
Na jó, akkor abban megegyezhetünk, hogy nem csak a szülő készségességén múlik a szexről való beszélgetés lehetősége, hanem a gyerekek eltérőségén is múlhat a dolog sikere.
Nekem szerencsém volt annyiban, hogy érdeklődtek a srácaim, és a dumám alapján méginkább érdeklődtem, s később se hagyták abba. B-))
Előzmény: kibicz (28)
kibicz Creative Commons License 2002.11.28 0 0 28
Nos Igus
Amit te említesz, az inkább a szexuális tanácsadás, mint a szexszuális felvilágosítás tárgykörébe tartozik már, ami egyéntől függően, inkább az ifjúkorban szokta érdekelni a fiúkat. Tapasztalatom szerint a 10 év körüli gyerekek fantáziáját még nem a realisztikus részletek birizgálják, hanem inkább az, hogy az övé, a lányoké hogy néz ki, hogyan működik, az övé is olyan ronda nagy lesz-e, mint az apjáé, neki mikor lesz szőrös, miért áll fel neki, hogyan születik a gyerek, stb.
A téma elhallgatásáról röviden:
Fiamnak gyerekkorában fitymaszűkületet vettünk észre, amit végül 8 éves korában műteni kellett.
A műtétet megelőzően orvosi tanácsra a tágításos módszerrel próbálkoztunk, ami a bőr erőteljes hátrahúzását jelenti. Ezt tanácsos fürdés közben, vagy utána végezni, s mivel akkoriban együtt, vagy egymást követve fürödtünk, illetve ő nem merte megcsinálni a műveletet magának, kézenfekvő volt, hogy én segítettem szegénykémnek, amitől természetesen erekciója támadt. Egy ilyen alkalommal még azt is szemléltetnem kellett neki a kérésére, hogy milyen állapot elérése a cél(mármint a fityma lazaságát illetően). Pár nap múlva már saját magának is tudta csinálni, az én felügyeletem mellett. A műtétet végül nem kerültük el. Az ismerős urológussal hármasban megbeszéltük, hogy mit, miért kell csinálni, milyen lesz utána, és hogy ez egyáltalán hiányosság lesz, még egészségesek is megszabadulnak tőle. A műtét után a sebkezeléssel majdnem annyi procedura volt, mint előtte a tágítással(gézcsere, napi rendszeres kamillás áztatás, kontrolvizsgálat, stb.)Ezekben érthetően én segítettem megint, én hoztam be mindig a kórházba ellenőrzésre.
Ezt azért írtam le ilyen részletesen, hogy érzékeltessem, hogy ilyen titkunk, elhallgatásról köztem és fiam között nem lehetett, illetve a tapasztalat szerzés, nem csak vizuálisan történt. Ha most belegondolok, gyakorlatilag én tanítottam meg maszturbálni a fiamat...
Ennek ellenére amikor kezdett megváltozni a teste, egyre visszahúzódóbb, szégyenlősebb lett, már magára zárta a fürdőszoba ajtaját is. Ha kérdeztem tőle valamit a szexről, zavart mellébeszéléssel válaszolt, ebből értettem, hogy nem akar beszélni róla. Helyette inkább azt a módszert választottam, hogy hagytam hozzáférni olyan dolgokhoz, könyvekhez, amikből az érdeklődését kielégítheti.

Tehát igus, azt mondom, nincs két egyforma gyerek, mindegyik önálló csoda, és a legnyitottabb légkör mellett is be fog gubózni, ha olyan jellem. Ennek megfelelően, nincs általános érvényű recept a felvilágosítást illetően sem, mert mindegyik más korban, más érdeklődéssel bír...

Előzmény: igus (25)
igus Creative Commons License 2002.11.28 0 0 27
Látom, hogy zavar téged, és a párod rugalmas hozzáállása ellenére mégsem tartod elfogadhatónak, amit az idősebbik lányod művel.

Hogyha nem tetszik is a dolog neked, akkor is próbálj szemet húnyni, és inkább nem odanézni.
Idővel majd észreveszi, hogy ez a tevékenység nem publikus, és diszkrétebben fogja intézni.
Hogyha úgy érzi, hogy szüksége van rá, hogy ilyesmivel örvendeztesse magát, akkor kár volna tiltanod (úgyis folytatná, csak akkor már bűntudattal terhelten). Ne korlátozd inkább.

Előzmény: juc (26)
juc Creative Commons License 2002.11.28 0 0 26
Engem kicsit más irányból érdekelne a téma... kerestem a SzMK-s topicban is, de nem találtam mégcsak hasonlót sem.Szóval, h. mit tegyen/tehet az ember, ha maszturbáláson kapja a csemetét? A párom pszichiáter, így kellöen rugalmasan áll a kérdéshez, de számomra elég érdekes, mert már kb. 8 hónaposan véltem felfedezni lánykámon a "kukacolást". :)))Vagyis valamiféle jellegzetes mozgást...ami azóta is megmaradt... Söt. Nemrég fedeztem fel, h. néha a kishugát(6) is bevonja a játékba. Ja, a nagyobbik is lány(8). A kicsinél érdekes módon semmi hasonlót nem tapasztaltam. A nagy az ujját is szopta.
Én is fontosnak tartom a sok simogatást, puszit föleg lányoknál, és talán azért is mert nekem nem volt benne annyira részem. Szintén a tartózkodóbb szülöi magatartás miatt, ami az elözö hozzászólásokat olvasva talán inkább a korszellem miatt alakult így. ( Én is a 60-as években születtem...)
igus Creative Commons License 2002.11.28 0 0 25
Kibicz mondd csak, te beszélnél-e a fiadról a szeretkezés technikájáról ?
Arról például, hogy pontosan mit kell csinálnia, amikor orálisan kényeztetne egy lányt (mert az nem elég, ha csak annyit mondanál, hogy kinyalod és kész! - mert ugye egy tapasztalatlan ifjoncot inkább az érdekelne, hogy hogyan kell az ilyesmit csinálnia), vagy például mi a különbség a kanálka pozició és a kutyapóz között (mert én nőként pontosan érzem, hogy van közötte különbség, de hogyha te gyakorlott férfiként képes vagy elmagyarázni neki amire ő kíváncsi, akkor dűlni fognak a kérdései) ?
Ha azonban az elhessegető válaszodat sejtve inkább meg sem kérdezi tőled a dolgokat, akkor hiába lát a nudista strandon nőket meg férfiakat, attól még nem kap szexuális felvilágosítást a szervek működéséről. B-((
Előzmény: kibicz (22)
DeadFox Creative Commons License 2002.11.28 0 0 23
A harmadik karácsonyára kapta a fiam a „Gépember” című könyvet (nem emlékszem pontosan a könyv címére). Soha nem volt "tabu" a fürdőszobában, akár az anyját vagy engem láthatott fürdeni. Nyáron FKK még DDR- idején. Nem voltak problémái, és meglepően fiatalon magabiztosan lépte át azt a bizonyos „küszöböt”. Ahogy elnézem, hát hessegetni kell a lányokat körülötte.
kibicz Creative Commons License 2002.11.28 0 0 22
Igus, ebben most nincs igazad.(az én példám legalább is cáfolja ezt)
Előzmény: igus (21)
igus Creative Commons License 2002.11.28 0 0 21
Kamaszkorban elsőként szóbahozni a témát (akár fiú, akár lány) már rég elkésett helyzet. B-((

Mellesleg éppen azért szemérmes a kamasz, mert azt vette észre a szülein korábban (gyerekként), hogy ettől a témától zavarba kell jönni, nagyokat hallgatni stb. és kamaszként ugyanúgy fog viselkedni, ahogy a szüleitől látta korábban, szóval ő is szemérmeskedősen elhallgatja a szexes ügyeket (ahogy a szülők tették).
Amelyik kamasz bezárkózik kamaszként, annak nem volt nyitott családi légköre gyerekként (ebben a témában amiről most beszélgetünk), hanem elkerülték vele a szülei a szex tárgyalását.

Előzmény: Törölt nick (20)
xispix Creative Commons License 2002.11.27 0 0 19
Inkább elkezdeni nehéz a beszélgetést. Képet azért még nem fogok letölteni (fölöslegesnek tartom). Engem a meztelenkedés nem zavar. Sokszor látnak ruha nélkül.

Kibicz: A simogatás később biztos, hogy számít. Ezt kiskorra értem természetessen. Kamasz korban úgy is fog szólni vagy érzed rajta, hogy már nem kér belőle.
Olyat is olvastam valahol, hogy a gyermekkori simogatás növeli a gyermek ellenálló képességét. Szerintem ez az érzelmeken keresztül hathat valahogy.

Ispi

Előzmény: igus (17)
kibicz Creative Commons License 2002.11.27 0 0 18
Én a szüleimet soha nem láttam meztelenül,pedig gyerekkéntvelük aludtunk egy nagy ágyban(+ még két testvérem is), és soha nem volt ez beszédtéma sem a családban. Amikor kezdtem érdeklődni a téma iránt, nem a szüleimtől, de még csak nem is a testvéreimtől kaptam felvilágosítást, hanem a hasonló korú pajtásaimtól. Természetesen 6-10 évesen én is játszottam doktorost, meg papás mamást, a fiúkkal megbeszéltük, hogy kinek mije, milyenje, mekkora van, hogyan, mit kell csinálni. Még le is teszteltük egymást. Később természetesen áttanulmányoztam a szakirodalmat, még később majdnem felnőtt fejjel egy két jó barátommal azt is megbeszéltük, hogy a szextechnikák közül melyiket hogyan a legkellemesebb csinálni, kapni.
A családomban nem tabu a meztelenség, a szexről beszélni, többször szoktunk együtt fürödni, és előfordult olyan is, amikor épp édesen összebújtunk, akkor vágódott be hozzánk az ágyba valamelyik lurkó.
A fiammal próbáltam nyíltan beszélni ezekről a dolgokról, könyveket adtam neki, buzdítva arra, hogy nyugodtan kérdezzen. Ennek ellenére azt vettem észre, hogy a serdülésével együtt egyre szégyenlősebb, zárkózottabb lett. Ezért nem is próbálok nyomulni nála már, mert abban bízom, hogy ha tényleg problémája van, meg fogja kérdezni. Azt észrevettem, hogy átlapozta már többször is az ilyen témájú könyveinket, meg a pornó regényeket is, sőt már az a gyanúm is volt, hogy mintha több óvszer lett volna az éjjeliszekrény fiókjában korábban.
A lányom más téma, ő azt hiszem nyiltabban fogja az anyját majd nyaggatni hamarosan.

At nem hiszem, hogy nagy szerepe van a szexuális fejlődésben a csecsemőkori, kisgyerekkori simogatásnak. A kamaszoknak egy idő után az agyára megy, ha simogatják, puszilgatják őket.

igus Creative Commons License 2002.11.27 0 0 17
Azért nem kérdez, mert kiérzi, hogy a választ elodáznád tavaszig, vagy nyárig. A gyerekeknek van antennája ahhoz, hogy megérezze a szülő készségességét.

1.) Javaslom, hogy este, lámpaoltás után ülj az ágya szélére, és vágjál bele egy hosszú mesébe.
2.) Javaslom azt is, hogy mielőtt rászánod magad, írj össze egy vázlatot, hogy nagyjából mikről akarsz beszélni, milyen sorrendben, stb. mert neked sokkal könnyebb dolgod lesz a mondandóddal, hogyha gondolatban felkészült vagy a folyamatra.
3.) Javaslom, hogy legyen nálad valami olyasmi képes anyag (pl. a netről letöltve és nyomtatóval kinyomtatva) amin látható meztelen nő, meztelen férfi [férfi erekcióban is!]) amit majd megmutathatsz, ha a beszélgetés ott tart, ne kerülj olyan zavarbaejtő helyzetbe, mint én voltam, amikor hosszasan beszéltem a fiaimnak a női nemi szervekről, stb. és spontán kívánságként máris kérték, hogy akkor muti, milyen is az enyém ???

Előzmény: xispix (16)
xispix Creative Commons License 2002.11.27 0 0 16
Na pont én is itt állhatok. A nagyobbik 3. -os. Lehet, hogy naiv vagyok, mikor említette a feleségem, hogy lassan felkéne világosítani, ne érje váratlanul a piros betüs naptári napok. Én válaszomban eltoltam tavaszra, nyárra. Pedig szemmel látható az ilyen irányú érdeklődése. (Sokáig szereti a vizet odafolyatni.) Érdekes, hogy kérdezni viszont, semit sem tesz fel ebben a témakörben.

Ispi

Előzmény: igus (15)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!