Keresés

Részletes keresés

giornalista Creative Commons License 2018.06.21 -5 0 2486

mint minden, normális ember.

 

annyi jó könyv van, felesleges lacibácsi sületlenségeire pazarolni az olvasásra szánt időt.

 

persze aki ennyit tud befogadni szellemileg...

Előzmény: Atombomb (2485)
Atombomb Creative Commons License 2018.06.21 0 0 2485

Én LLL-t tizenévesen olvastam, de miután rájöttem, hogy ugyanolyan forgatókönyvre épül minden könyve, csak a helyszíneket, meg a szereplőket cseréli, akkor kiszálltam.

dzsugasvili82 Creative Commons License 2018.06.03 0 0 2484

A Vijjogókat olvassátok el. Jó könyv. Aki itt 2011 óta ismeri a "munkásságom"  tudja, hogy nem vagy LLL irányába elfogult, szóval nem viccből mondom. 

Billerbeck Creative Commons License 2018.04.20 0 0 2483

Szerintem is még viszonylag korrekt könyv, Laci bácsi színvonalasabb időszakából. De az általad említett marhaságok bizony arról tanúskodnak, hogy a Véresszakállú Leif már egyértelműen "túl a zeniten" íródott. Viszont az alapötlete frappáns, kreatív, és friss. Ezt azért merem így leírni, mert bár nagyjából 10 éve olvashattam, de a sztori lényege (csattanója és a gyilkos személye) még most is megvan.
Szerintem pár évvel később kezdődött a tényleges színvonalzuhanás és elbutulás, ami nálam a Játék rabszolgáiban csúcsosodott ki, ahol (spoiler) a két kötetből másfél könyvön át mindenki azt hiszi egy drónról, hogy madár, egy óriás vászonzsákról meg hogy egy hegy. Ekkor jöttem rá véglegesen, hogy esti meséket olvasok retardáltaknak. 

Előzmény: Csak a hullámon át (2481)
dzsugasvili82 Creative Commons License 2018.03.09 0 0 2482

Nem mondom, hogy a legfénykoribb művei közé tartozik, de az még a használható időszakból való. Nekem tetszett is amikor olvastam, úgy kb. 14-15 éve. Valószínűleg LLL kissé korosztályos író azért, ha nem is ifjúsági általánosságban. Szerintem akiben maradt egyfajta fiatalkori jellegű stílus, érdeklődés (nem tudom, hogy nevezzem), annak tetszenek általánosságban a művei. Kicsit olyan mint a Scooby Doo történetek. Az is rajzfilm volt, mégis máig sokan szeretik, akik gyerekként nézték még a '90-es években. Persze van néhány tényleg 100% "felnőttes" nagyon eltalált könyve, de alapvetően egy Roger Moore-féle James Bond történet hasonlít legjobban az átlagos Lawrence-regényekhez.

Előzmény: Csak a hullámon át (2481)
Csak a hullámon át Creative Commons License 2018.03.06 0 0 2481

Üdv nektek.

 

Valamiért kimaradt nekem az izlandon játszódó regény (Véresszakállú Leif...) ezért megvettem és elkezdtem olvasni.

Viszont ez az első LLL könyv, amit egyszerűen képtelen vagyok végigolvasni...

Mi lett ebből a kiváló íróból?

Mindenki beleszeret, még a bolti eladó is?

Mindenkinél okosabb?

Bábut készít magáról és hároman is megölik. Egyik sem veszi észre, hogy bábu??? És azt se, hogy már el van dőlve?

Minden szereplő ugyanúgy sorban?

Aztán mindegyik pont ugyanott áll meg megbeszélni a haditervét, ahol ő el van bújva?

 

Már én éreztem magam kellemetlenül helyette...

Mennyire szerettem a Himalájás történeteit korábbról. Akkor még nem áradt minden mondatából az önteltség.

Most mindent hamarabb tud, mindent jobban tud, mindenkj benne bízik, még a helyiek is tőle kérnek tanácsot, mimdenki őt segíti, minden nőnek nedves lesz tőle a bugyija.

Sic transit gloria mundi.

Csak a hullámon át Creative Commons License 2018.03.06 0 0 2480

Így viszont a fb ahhoz asszisztál, hogy torz kép alakuljon ki az odalátogatókban...

Előzmény: Terror D (2459)
CJKrisz Creative Commons License 2018.02.18 0 0 2479

Ördögtojások befejezve. Valamelyest felüdülés volt a kolostoros könyvekhez képest. Végre nem egy szakajtóra való szereplő, normális történetszál, alapvetően érdekes alapsztori. A végén behozott töltelékszereplőre nem értem, hogy miért volt szükség, teljesen felesleges volt. Kicsit olyan, mint a Brian élete című filmben az ufós jelenet: ember nem tudja, hogy mi a fene értelme volt beletenni. :)

Hősünk rendőrnője a történet feléig számomra felettébb idegesítő stílusú volt, a való életben az ilyennek simán a fejére borítom a reggeli tejeskávémat. :) Az idétlen Hülye Billy hasonlatokat pedig végre száműzni kellene, mert a történet vége felé volt olyan, hogy két egymást követő oldalon három is volt belőlük és finoman szólva is erőltetettek voltak.

Összességében nem volt rossz, de nem is az a fajta, amit 1-2 éven belül újra el fogok olvasni.

CJKrisz Creative Commons License 2018.01.27 0 0 2478

Befejeztem A múlt árnyait is. Ahogy néhány hozzászólással ezelőtt írta valaki, sajnos egy meglehetősen unalmasra sikeredett könyv lett ez. Az első 200 oldal egy nyögvenyelős, egyről a kettőre jutni nem akaró, unalmas írás, elég nehezen sikerült keresztülvergődnöm rajta. Aztán jött az a bő 50 oldalas dőlt betűs rész, ami kimondottan pörgős, jól előadott sztori volt. Innen aztán végül is beindult a könyv, sokkal jobb volt, mint az eleje, nekem tetszett.

Amit kicsit hiányoltam, az talán az előző Orsis könyvből egy pici összefoglalás, vagy valami hasonló, mert - bár lehet, hogy ez csak az én hibám - alapvetően semmire nem emlékeztem belőle, és volt jó pár utalás rá eben a könyvben. Jobbára a szereplők nevei is csak halványan villantak be nagyjából úgy, hogy "ja, tényleg, mintha lett volna benne ilyen nevű fazon is". De hogy abban a műben konkrétan mi történt, vagy hogyan halt meg a sokszor említett Keszeg (illetve ki a fene is volt ő?), lövésem nincs. :) Lehet, hogy előbb újból el kellett volna olvasnom azt a könyvet is, mielőtt ennek nekikezdek....

Van emellett egy olyan sejtésem, hogy a következő Orsis könyvben - de lehet, hogy még előbb - találkozni fog Orsi és Lawrence.

dzsugasvili82 Creative Commons License 2018.01.16 0 0 2477

Most látom, hogy végül nem írta a könyvről: tulajdonképpen nem volt rossz, sokkal gyengébbek voltak az utóbbi 10 évben, itt a vége nem volt unalmas, több részre szedték a leszámolást, legyen bármilyen ostoba is. De a kolostor már tényleg nagyon szomorú kellék, egy budapesti környezet ennél már százszor jobb volna akkor.

CJKrisz Creative Commons License 2018.01.05 0 0 2476

Jó sok kihagyás után pótoltam az egyik lemaradásomat, befejeztem A kútba rejtett szobor kolostora című könyvet. Elég jól összefoglalták már az előttem szólók a könyvet, nekem is kb. ugyanez a véleményem róla. Mondjuk engem még felettébb zavart az a kavarodás, hogy ama bizonyos levelekről fényképek készültek, amiket egy laptopon olvasott el, legalábbis ezt írta. Közben pedig többször is "az ölembe ejtettem a levelet", a "takaró alá rejtettem a levelet" és hasonlók fordultak elő. Akkor most laptopon olvasta, vagy nem? :)

VRRRT Creative Commons License 2017.12.19 0 0 2475

Csak sikerült valahogy befejeznem az őrült szerzetest is.

Ár szokás szerint magas, de fekete péntekkel meg egy rahedli egyéb kedvezménnyel már tűrhető volt.

-Történet: a keret élvezetes volt, a lényegi cselekménynek az eleje átlagos, a közepe lapos, a vége röhejes; az a helikopteres jelenet egy B kategóriás amcsi akciófilmben is gáz lett volna

-Stílus: a keretben és a cselekmény elején jó volt

-Szereplők: nagyon jó volt, hogy a lámák nem biodíszletek, hanem tényleges szereplők voltak, és a lord is nagy arc, a többiek szót se érdemelnek

 

Azt hiszem rájöttem, hogy mi a legfőbb baj az elmúlt évek termésével: alig vannak normálisan kidolgozott mellékszereplők. A könyvben legjobban a Londonban játszódó részeket élveztem, legfőképp a lord miatt. Örülnék neki, ha a következő történetben már ő lenne a segéd, mint amilyen fénykorában a pap, a vörös vagy a bajusz volt.

És a kolostort mint helyszínt hanyagolni kéne, sütött a könyvből, hogy a szerző már unja, hogy már nem tud újat mondani, már nem tud mit kitalálni. A lord úgyis kapott egy kinevezést, elrángathatná hősünket mondjuk északra, a Véresszakállú... és a Megfojtott viking... a jobban sikerült művei közé tartozott, hátha a hűvösebb klíma jót tenne a könyvnek.

 

És még valami: legközelebb lopják el a telefonokat vagy ne legyen térerő vagy merüljön le egyszerre az összes. Azért játszódnak ezek a történetek az isten háta mögött, hogy a szereplőket kényelmesen lehessen gyilkolászni, és hogy a tisztelt áldozatok ne nagyon tudjanak segítséget kérni vagy elmenekülni. Ha így haladunk, a vége az lesz, hogy hősünk egész nap csak ül a cellájában/szobájában/sátrában, és miközben kint sorra hullanak az emberek ő pipázgatás/whiskeyzgetés/hancúrozás közben kiguglizik mindent, aztán a szereplők 3/4ének a halála után előjön és 2 perc alatt megoldja az ügyet.

dzsugasvili82 Creative Commons License 2017.12.13 0 0 2474

Rájöttem valami számomra újra: ezeket a könyveket ma már LLL nem önmagában való műélvezetre szánja, hanem kifejezetten bizonyos szituációkra. Nem véletlenül árulták régen is előszeretettel vonatokon meg állomásokon, illetve ő maga is mindig mondta, hogy a tavaszi megjelenésűt vihetik a nyaralásra a vásárlók. Én most a munkahelyemen olvasgatom, ha tudom, és ott kifejezetten tetszik ez a mostani novemberi Matrjoska. Nem kell agyongondolni, rá lehet hagyni közben, stb.

 

Persze ettől még régebben tényleg jó könyvek voltak ezek, a színvonalesés tény, csak sajnos arra kell gondoljak, hogy a fenti helyzetekre lett teljesen kialakítva az írási stílus, várótermekbe meg utazásokra szánja a könyveit a szerző, olyan helyekre, ahol az idő elütése a cél, és nem kell sokat filózni a tartalmon közben. Ez kicsit lelombozó, ahogy már szétbeszéltük korábban, de legalább beláttam most, hogy sajnos igenis lehet széles a célközönség az utóbbi 10-15 év színvonalával is.

elvont2 Creative Commons License 2017.10.31 0 0 2473

Már ezek is elkeltek, nincs több eladó LLL könyvem!

Előzmény: elvont2 (2472)
elvont2 Creative Commons License 2017.10.15 0 0 2472

Borsod megyei vagyok, összesen 6 kötet maradt meg:

Leslie L. Lawrence - Nebet Het, a halottak úrnője (1989)

Leslie L. Lawrence - A karvaly árnyékában (1993)

Leslie L. Lawrence - A gyűlölet fája (1994)

Leslie L. Lawrence - Az ördög fekete kalapja (2004)

Leslie L. Lawrence – A vadász 1-2. (2001)

Leslie L. Lawrence – Siva újra táncol 1-2. (2003)

 

Az egy kötetes könyvek 500, a dupla kötetesek 800 forint.

Előzmény: Manka00:) (2471)
Manka00:) Creative Commons License 2017.10.06 0 0 2471

Szia! 

 

Vannak még eladó könyveid ? Hova valósi vagy? Hátha személyesen is át tudnám venni őket.

 

Köszi Üdv.Vica

Előzmény: elvont2 (2469)
sziszy76 Creative Commons License 2017.09.24 0 0 2470

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni,hogy esetleg tud-e valaki olyan oldalt,ahol Leslie L.Lawrence könyveket lehet letölteni?Előre is köszönöm.

elvont2 Creative Commons License 2017.08.07 0 0 2469

Sziasztok!

 

Van sok eladó Lőrincz könyvem, 40 cím főleg 1982-2011 közötti kiadásúak. Az egy kötetből állóak 500, a két köteteseker 1000 ft/cím áron adom. Postázom csomagautomatába 490-ért vagy kérésre ajánlottan (díja súlytól függ)! Mind kiváló állapotban van. Kérés esetén küldök listát. Ha egyben elviszed az egészet akkor állom a postát!

Playadelingles Creative Commons License 2017.07.30 0 0 2468

Helló!

 

Hálás lennék, ha valaki el tudná nekem küldeni emailben Laci bácsi Kő fiai c. könyvét PDF-ben vagy egyéb elektronikus formátumban.

 

Cserébe bármelyik könyvet el tudom küldeni, ami megjelent 2007-ig bezárólag. Sajna pont a fennt említett mű hiányzik és így nincs értelme belekezdenem a Nagy mészárlás c. könyvébe.

 

Nagyon szépen köszönöm

 

Üdv minden fórumozónak, kellemes hétvégét!

 

Email címem: playadelingles2017@gmail.com

giornalista Creative Commons License 2017.06.04 -4 0 2467

szomorú, hogy vannak emberek, akiknek annyira értéktelen az ideje (se család, se hobbi...), hogy ilyen szarokat olvas.

 

mondjuk egy Ripost reggelre, mindenegybenblog munka mellé, hétvégére meg Laci bácsi kalandjai. szomorú.

Terror D Creative Commons License 2017.06.03 0 0 2466

Befejeztem a Múlt árnyait. Hónapokon át az 50-es oldalon dekkoltam, de most volt pár napom s a végére jártam a nagy rejtélynek. Egy rettenetesen unalmas könyv volt, érdektelen és végtelenül logikátlan eseményekkel telepakolva. Volt benn olyan jó 45-50 oldalnyi dőlt betűs rész, amikor valami naplórészletet olvasott a főszereplő, na az volt a könyv csúcspontja! Izgalmasan volt tálalva, jól volt a mese felépítve, így kellett volna a többi 340 oldalt is megírni.

 

Ma állok neki az Ördögtojásoknak...

giornalista Creative Commons License 2017.05.30 -1 0 2465

ezek szerint ezt a könyvet egy tehetségesebb csinovnyikja írta. 

Előzmény: VRRRT (2464)
VRRRT Creative Commons License 2017.05.30 0 0 2464

Befejeztem az Ördögtojásokat. Elég  pörgős volt. A stílusa is kb rendben volt(értsd: a régiekre emlékeztetett).

 

Változások az előző kötetekhez képest:

-kezelhető mennyiségű szereplő

(Hosszú idő után először meg lehetett jegyezni, hogy ki kicsoda. Egyedül a végefelé behozott random karakter volt fölösleges.)

-ketté lett bontva a leszámolás

(Asszem ilyen még nem volt, érdekes megoldás volt, nekem tetszett.)

-kötelező ágyjelenet csak a végére lett odabiggyesztve

(Mondjuk ilyen már volt korábban is. Kicsit fura volt, de őszintén szólva nem hiányzott az a 2-3-4 fejezetnyi sablonos nyöszörgés. A legvégén ez az "extrajutalom" bőven elég volt.)

 

Az meg különösen tetszett, hogy a szokásostól eltérően a végén a főhős fényezte kicsit saját magát, nem pedig a(z inkompetens) hatóságot dicsérgette.

 

A kiadásról: az ár továbbra is magas(netes kedvezménnyel még csak-csak), és most feltűnően sok volt az elütés. 1-2-nél még nem szólnék, de itt tucat fölött volt.

 

Van egy olyan érzésem, hogy a 125-ös fejezet végén volt egy kis kikacsintás. :)

 

Összességében ez elég jól sikerült most. Jó lenne, ha a következő kötetek legalább ezt a színvonalat hoznák.

IMPHUN Creative Commons License 2017.05.04 0 0 2463

Én L. Lawrence könyvekből csak ezt találtam neked. Itt minden eddig megjelent könyv fent van

filmek81 Creative Commons License 2017.04.03 0 0 2462

Sziasztok..

 

Érdeklődnék hogy megjelentek-e ezek a könyvek

 

Ali baba és az idegenek

 

Tuareg bosszúja

Köszönöm....

dzsugasvili82 Creative Commons License 2017.03.15 0 1 2461

Nem volt olyan rossz ez a Báthory Orsi-sztori. Ha a Lawrence-könyvek ilyenek lennének, fele ennyire lenne gáz: csomót volt magában a főszereplő, egész mérsékelt volt a párbeszédek száma, azok is egész felnőttesek voltak, nem volt benne 8 ezer szereplő, hanem tulajdonképpen a korábbi előzmények szereplői közül jó páran. Mellesleg tényleg 1 kötetes volt, kb. 390 oldal, és ez még így belefér. Persze lelke nem volt a történetnek, de nem volt kínszenvedés, mint az utóbbi évek majd' mindegyik írománya.

VRRRT Creative Commons License 2017.03.02 0 0 2460

Úgy emlékszem, hogy mintha említett volna valamit arról, hogy A jégbe fagyott sárkány kolostora eredetileg csak mezei kolostoros történet lett volna, aztán már javában készült, mikor a kiadó kérésére bele kellett erőszakolnia a Fekete hercegnőt is. Nálam az a könyv volt a mélypont.

Terror D Creative Commons License 2017.02.24 0 0 2459

Azért a fb oldallal kapcsolatban nem feltétlenül van igazad! Ugyanis a kiadó erősen moderálja a kommenteket, engem speciel kitiltottak, mert kritikával - intelligens és építő jellegű, nem paraszt stílusban - mertem illetni valamelyik Orsis könyvet. Lenne ott épkézláb gondolat az emberektől, de nem engedik kibontakozni.

 

Egyébként nekem az a meglátásom, hogy ez a Könyvtündér nevű kiadó "rátelepedett" LLL-ra, s vasmarokkal irányítja a kisöreget. Mint már korábban is írtam, a kiadóváltás után kezdett a színvonal meredeken zuhanni. Bár egyes vélemények szerint már korábban is voltak jelek, hogy valami nem kóser az irományok körül. 

 

A kútba rejtett szobor c. könyv második részénél tartok, de már vagy 2 hónapja! Ennyire nem tud megmozgatni a dolog. Az új Orsis könyv meg szintén nem valami vonzó, de legalább nem dupla könyv. A borító megint igénytelen és tovább erősíti a gagyi érzést a művel kapcsolatban. Vajon mikor jönnek rá a könyvtündérnél, hogy egy jó borító már fél siker?

Előzmény: Billerbeck (2457)
giornalista Creative Commons License 2017.02.21 -1 0 2458

ugyanazok olvassák, akik a szar konteókat, akik rákattintanak a "Nem fogod elhinni, mit csinált ez a feleség, amikor a harmadik műszakból hazaérve egy másik nővel találta a férjét a konyhában!" címekre, csak hogy megtudják, hogy náluk vacsorázott az anyós :) 

 

magyarul, a legalja, legostobább emberek olvasnak már csak LLL-könvyeket. a szellemi igénytelenség kielégítésére még tökéletesen alkalmasak, másra és másnak azonban már nem.

Előzmény: Billerbeck (2457)
Billerbeck Creative Commons License 2017.02.21 0 0 2457

Na de milyen rajongók! Erről még nem volt szó itt, de megér egy misét.

Az fb-oldalról elég szép képet lehet kapni arról, hogy kikből áll Laci bácsi olvasótábora jelenleg: minimum háromnegyedes többségben 30-50 közötti nőkből. (Nem mintha ez baj lenne, rengeteg sikeres írónak van egy kiemelkedő, tipikus célközönsége, vagy életkor, vagy nem szempontjából). A másik érdekesség, hogy kivétel nélkül micsoda zombikommenteket találni ott. Semmi kritika, semmi önálló gondolat, semmi ami a legtipikusabb jelzőktől esetleg elütne. Diskurzusnak, érvelésnek, épkézláb gondolatoknak NYOMA SINCS Magyarország legolvasottabb írójának fb-oldalán. Még Hajdu Péter 70-es IQ átlaggal rendelkező kommentelőtábora sem ennyire homogén.

 

Amiért fennakadok ezeken a dolgokon, az az, hogy ez korábban egyáltalán nem volt így, és ezeket a dolgokat a saját ismeretségi körömben is tapasztaltam. Régen sokkal több férfi is olvasta a könyveit. Ez az egyik dolog. A másik, hogy amíg 10-20 évvel ezelőtt még egy nagyon jelentős értelmiségi réteg is volt a rajongói között, ma már LLL elsősorban a prolik írója. Főleg olyanoké, akik mást valószínűleg nem is olvasnak rajta kívül. Már-már LLL a kortárs magyar irodalom Barátok köztje: szerencsére mindig jön a megfelelő időben, bármiféle meglepetés nélkül. Egy stabil pont. És ezt sokan nagyon komálják ám.

Előzmény: dzsugasvili82 (2456)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!