Keresés

Részletes keresés

Vuduman Creative Commons License 11 órája 0 0 81136

Ha kiveszem, hogy Tom Cruise őrült (HALO, chopper, ugribugri), akkor az előző jobb film, kerekebb.

Ilsa is nagyobb szerepet kap és a lezárás is jobb. Az azelőtti is jobb mint fim, történet, amit a Burdzs Kalifán lenyomnak az meg húbazmeg. 

Előzmény: mindenki senkije (81134)
díplómáss Creative Commons License 1 napja 0 0 81135

https://www.imdb.com/title/tt5246700/

How It Ends

 

hát, kb. a 3/4-éig ez egy ígéretes film, lehetett volna belőle egy nagyon jó film is. ráadásul forest whitaker se csak alibinek szerepel benne, hanem az egyik főszereplő.

 

talán "az út" kistestvérének lehetne nevezni (ha nem lenne olyan béna a vége), annyira hangulatos és súlyos az egész, csak hát végig várja az ember, hogy mi lesz az ötlet, mi pusztítja a világot? mert "az út"-ban ügyebár ennek nem volt jelentősége, nem is kellett tudnunk, itt viszont nem ártott volna. ehelyett kapunk a végén egy nagy semmit, meg egyéb sablonos drámázást, aminek értelme se volt sok.

 

én mondjuk egy régi ötletemre húztam volna fel az egészet, miszerint csak a kommunikáció szűnik meg, és emiatt totál pánikba esnek az emberek, és a végén derül ki hogy tényleg semmivel nem volt semmi komolyabb baj, nem volt semmiféle kataklizma vagy támadás, CSAK a kommunikáció megszűnése (pl extrém napkitörés miatt). ezzel az ötlettel ütős lett volna a film, és egészen a végéig azt hittem, hogy ez lesz...

 

kár érte... de azért érdemes megnézni.

mindenki senkije Creative Commons License 1 napja 0 0 81134

Mission Impossible: Fallout

 

Jó móka volt ez. Döbbenetesek ezek az akciójelenetek, főleg tudva, hogy Tom Cruise dublőr minden nélkül csinálgatta meg. Érdemes észrevenni, az egyik tetőről-tetőre ugrásnál valóban eltöri a bokáját! Látható is, hogy utána 2-3 lépésig is húzza a lábát, mert MÉG BE AKARTA FEJEZNI a jelenetet, de aztán mentőt kért és mondta, hogy akkor most mehet mindenki 6 hét vakációra, mert leáll a forgatás, elképesztő fazon. :) 

Meg hogy két évig készült a végén a helikopteresre, még joKsit is szerzett rá és addig mentek, ahol ezeket az állatságokat CGI stb nélkül engedték nekik élesben leforgatni.


A svéd apukától származó Rebecca Ferguson meg mennyire hasonlít már a csakugyan svéd Ingrid Bergmanra! Akinek a leghíresebb szerepe csakugyan Lisa volt a Casablancában (Véletlen volna? Aligha!) De nekem azért Michelle Monaghan szebb lány szerintem.

És egy kis fanyalgási: idegesített, hogy a sztoriban 3 percenként kértek tizenkilencre lapot, rém zavaros, kusza történet lett a végeredmény, dehát nyilván nem kéne ezzel egy ilyen filmnél foglalkozni... (de, kéne)

És hát a zene, valószínűleg ezzel rajtam kívül senki sem foglalkozik és a filmet amúgy kiválóan támogatja is, de ez egy orbitális Hans Zimmer Inception tolvajlás, egyszerűen folyamatosan annak a filmnek a hangjai, szekvenciái, megoldásai, ritmusai, hangszerei stb köszöntek vissza, mintha egyfajta remixet hallgattunk volna. Engem ez az arcátlanul olcsó megoldás sajnos gyakran kizökkentett, érdekes, hogy ehhez hasonlót pont egy másik Tom Cruise filmnél tapasztaltam legutóbb! 

Asszem az első két részét láttam amúgy ezeknek régebben, de ha ez a legjobb mind közül, akkor összességében túl nagy kedvet most nem kaptam betömni a lyukakat, de a zsáner szerelmeseinek OK ez, biztos.
7/10

Filmezo Creative Commons License 2 napja -2 1 81133

Sicario 2 Ami az első részhez szintén nagyon jól sikerült. A héten láttam. és ajánlom a durva akció film kedvelőinek is.

 

A ös cápa Ez szerintem pedig simánn csak látványos. 

díplómáss Creative Commons License 2 napja 0 0 81132

Mission: Impossible - Fallout

 

nagyon bírom a tomkrúzt, de ez marhára nem volt jó, max közepes meg ötlettelen...

a nolan féle lufifújó bajnokságot éreztem végig. hogy hú most ez tök jó lesz, aztán nem lett jó szinte egyik jelenet se...

díplómáss Creative Commons License 3 napja 0 0 81131

https://www.imdb.com/title/tt1226753/

the debt

 

zsidó ügynökök egy náci orvost akarnak kihozni az ndk-ból, hogy nyilvános perben kapja meg a bűntetését.

én hüje, azt hittem hogy ez valamilyen szinten megtörtént eseményeken alapul... ehelyett kapunk egy totál erőltetett "csavart", ami az egész film lényege... de vajon mit akart ez a film mondani ezzel??? hajaj, ez rossz volt...

 

https://www.imdb.com/title/tt1464763/?ref_=rt_li_tt

mute

 

ez is rossz volt. néhol jó a cyberpunk környezet, de ezen kívül erőltetett az egész. meg nem is értem minek volt benne a cyberpunk... ja, hogy azt higgyük hogy scifi... hát, sikerült, bevettem...

jelenvalólét Creative Commons License 4 napja 0 0 81130

Wilson 2017

Nehezen befogadható mű, Harrelson nagyon rendben van a szereppel. Az eleje nyögvenyelős, de érdemes kivárni, baromi jó dráma lesz a végére.

10/7 ( érzelmileg 10/8).Emeberségből jeles.

vermont11 Creative Commons License 4 napja 0 0 81129

Mission Impossible - Utóhatás:

Ahhoz képest, hogy nem tartom rossznak (nagyon jól indult, profi kivitelezés és izgalmas is helyenként) valahol mégis csalódás. A történet sokszor kusza és túlbonyolított, sok baromság és közhelyes jelenetek miatt jobban át kellett volna ezt a sztorit gondolni. 

Spoiler:

Miért kellett ejtőernyővel leugrani Párizsra, mikor a repülőtérről is oda autózhattak volna? Persze, jobban néz ki és izgalmasabb is. "Apostolok" "egyensúlyt akarnak hozni a világra" ezért emberek millióit akarják megölni, hát ez annyira eredeti, mint az utolsó másodpercben hatástalanított atombomba. Ilyeneket aztán filmen még nem láttunk, ugye? 

Hanry Cavill lebukása is egyrészt kiszámítható, másrészt meg full hülyeség. Ha még nem is Benji lenne az a Lark (tegye fel a kezét aki nem látta ezt előre), attól még le is hallgathatnák a helységet ezért biztos nem buktatná le magát egy hiperszuper ügynök. 

Annyira nem bírom azt sem, mikor huszonéves modellek (akiket kb. fehérnemű katalógusban képzel el az ember) kemény alvilági vezérek akik bárkit levernek puszta kézzel. (arra az özvegyre gondolok). Rebecca Fergusson keménycsaj karaktere éppen elég lett volna. 

Azért nem rossz film, de a várakozásomtól elmaradt. (a 4. és az 5. rész szerintem nagyon jól sikerült). 

10/7

díplómáss Creative Commons License 5 napja -1 2 81128

Legendás állatok és megfigyelésük

 

hát ez sehol nincs a több HP filmhez képest. ráadásul több szereplő - élen a főszereplővel - úgy viselkedik, mintha valami autista lenne, de nagyon rosszul játssza el. totálisan irritáló volt (főleg a főhős).

 

JuliAkiVagyok Creative Commons License 6 napja 0 0 81127

A héten láttam a Szűzőrség c. vígjátékot. Nem hatalmas nagy durranás, de egyszer simán megéri megnézni :) 

Biga Cubensis Creative Commons License 2018.08.14 0 0 81126

Nekem valami olyasmi jött le belőle anno, hogy a naív hippifilozófia mégsem működik valami fontos dolog nélkül, hiába utazik el az ember x ezer km-re, ha magával viszi a személyiségét, a programjait, az elvárásait, a közösség idővel pusztulásra van ítélve. Persze a film sokszor idegesítő, és nem is képes valódi válaszokat adni, de valamilyen szempontból mégis elgondolkoztató volt. A fiatal diCaprio+Swinton is jól alakítanak.... De aláírom, hogy születtek ebben a témában  (kísérletek a társadalomból való kiválásra) nívósabb filmek.

Előzmény: díplómáss (81125)
díplómáss Creative Commons License 2018.08.14 -2 0 81125

a part

https://www.imdb.com/title/tt0163978/

 

zavaros, buta hippifilozófia, vagy mi akart ez lenni. minden értelemben zavaros volt...

díplómáss Creative Commons License 2018.08.14 -1 0 81124

https://www.imdb.com/title/tt5843850/

kings

 

ez egy jó film. a florida projekthez hasonló, de annál jobb szerintem.

nem értem miért van lepontozva imdb-n...

halle berry meg craig is tök jók benne.

egonek Creative Commons License 2018.08.12 -2 1 81123

közepesnél jobb stallone film?

legfeljebb a saját átlagánál lehet jobb, azaz max. 1,5/10...

Előzmény: díplómáss (81122)
díplómáss Creative Commons License 2018.08.12 -1 0 81122

gringo

https://www.imdb.com/title/tt3721964/

teljesen jó fekete komédia, nincs elhülyéskedve, jól fel van építve.

sharlto copley is szerepel :)

 

runaway jury

https://www.imdb.com/title/tt0313542/?ref_=rt_li_tt

hát ez már kevésbé jó. nézhető, de valahogy érdekeltelen ahogy keverik a szálakat. több híres és jó színész van benne, de sokat nem adnak hozzá...

 

happy death day

https://www.imdb.com/title/tt5308322/?ref_=rt_li_tt

kb a feléig tök jó "újraélem a napot" téma, jók a színészek meg az egész, aztán sablonos lesz és a befejezés se túl jó.

 

escape plan 1, 2: míg az első egy közepesnél jobb svarci-stallone "majdnem klasszikus", addig a másodikban már csak alibinek szerepel stallone, és béna az egész.

egonek Creative Commons License 2018.08.12 -1 0 81121

Joy (david o. russell 2015)

 

olyasmi, mint a rendező többi filmje -- erre is, amazokra is kár a szót vesztegetni

3-4/10

történet2 Creative Commons License 2018.08.12 -3 0 81120

Csak remélni merem, hogy ez a rövid hozzászólás, információ elfér sok egyéb más mellett.

A Detroit c. film időszerűségéről.

 

“Emmett Till’s story lives on in literature, music, art and film, in commemorations and museums, in activisim and the unfinished search for justice. Those streams converge and cross like the rivers of the Mississippi Delta, so that it’s hard to say where one ends and another beigns; the waters began to flow at once, and still flow on today. Despite confessions by Milam and Bryant soon after the trial, no one has ever been convicted of Till’s murder. The FBI reopened the case in 2004…”

 

“In the early 1960s, when young Freedom Riders (northern civil rights activists, both white and black) went to south to support balck activists who were putting their lives on the line, Bob Dylan, Joan Baez and Emmylou Harris all sang about Emmett Till. James Baldwin wrote a play, Blues for Mister Charlie, based on the murder and the trial. Memoirs by Anne Moody, Muhammad Ali, Miles Davis and John Edgar Wideman all mark Till’s death as a moment of awakening.

Today, as the Black Lives Matter movements takes Till as an ancestor, rappers pepper songs with his name. As many as three films on the subject are currently in development, including one co-produced by actor and presenter Whoopi Goldberg. A new wave of writers are mining the connections, such as the playwright Ifa Bayeza, whose Ballad of Emmet Till was revived in Washington this June, and Chicago-born poets Nate Marshall, Eve Ewing and Patricia Smith, whose fiery collection Incendiary Art waves sonnets about Till with poems about more recent killing of young black men. The controversy over a painting of Till by (white) artist Dana Schutz in last years Whitney Biennial made it painfully clear that the past is till present.”

 

(BBC World Histories : Fresh perspectives on our global past)

Előzmény: történet2 (81110)
Cs_ Creative Commons License 2018.08.09 0 0 81119

Hihetetlen család 2

 

Szórakoztató, jópofa, vicces, jó mozi, de az első rész után a történet ívelése (megint családi válság van, de  végére megint egymásra találnak és mint egy tsalád dolgoznak össze) már nem annyira ütős, mint az első részben:

 

10/7,5

 

 

Escobar (Loving Pablo)

 

A hatására kezdtük el nézni a Narcos sorozatot, ennyi értelme volt ennek a filmnek. A filmnek nehéz dolga van, mert annyit akar elmesélni, amennyit a Narcos 20 rész alatt. Emiatt a részletek némi előtanulmány nélkül nem igazán érthetők. A történet helyenként erősen hatásvadász, nem tűnik hitelesnek amit elénk raktak. Szóval kicsit bénácska film, egyszer érdemes megnézni, ha nincs jobb.

 

10/5,5 

díplómáss Creative Commons License 2018.08.08 0 0 81118

mármint külön oscar kategóriát!

Előzmény: díplómáss (81117)
díplómáss Creative Commons License 2018.08.08 0 0 81117

muhaha, halivúd csinált egy külön kategóriát a gender és hasonló témák trollfilmjeinek XD

 

https://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-45115581

seci Creative Commons License 2018.08.08 0 0 81116

A kerdes alapvetoen arrol szol, hogy lehet-e beallitani Churchill-t tisztan mint a nemzet/vilag megmentojet, annak dacara, hogy azert sok evtizeden ativelo politikai karrierjeben voltak "aprobb" gixerek - foleg ha kiragadjuk oket az akkori kornyezetbol es abba a hibaba esunk, hogy a mai ertek/erkolcs-rend szerint iteljuk meg ezeket!

 

-seci

Előzmény: díplómáss (81112)
H_G Creative Commons License 2018.08.07 0 0 81115

Nem láttam, de azért erről nem hinném :)

 

Előzmény: Biga Cubensis (81113)
H_G Creative Commons License 2018.08.07 0 0 81114

Angol--amerikai.

 

Előzmény: díplómáss (81112)
Biga Cubensis Creative Commons License 2018.08.07 0 0 81113

akkor ennél még ez Darkest Hour is jobb? :)

https://www.imdb.com/title/tt1093357/?ref_=nv_sr_3

Előzmény: H_G (81111)
díplómáss Creative Commons License 2018.08.07 0 0 81112

nem tudom milyen gyártású a film, de ha angol, akkor 10x-es gáz ez...

Előzmény: H_G (81111)
H_G Creative Commons License 2018.08.07 0 0 81111

Azokból, amiket új korukban félretettem, hogy "majd ha lesz időm":

 

Darkest Hour (2017). Azóta többször olvastam, hogy történelemhamisító a film (igaz), viszont hogy Gary Oldman milyen jó, mint Churchill. Na, ez egyáltalán nem volt igaz! Pipogya, siránkozó, hisztérikus, sipító hangú, beijedt Churchill az eredeti rendkívüli határozottsága, nyugalma, merészsége és energiája nélkül. Kihagyták az eredeti beképzeltségét, gorombaságát, kíméletlenségét, rasszizmusát is, de ez sem dicséret egy történelmi film esetében. A női szereplők mind a rossz tréfa kategóriába esnek, akárcsak az olcsó gagyi speciális effektusok. Elég jó volt a zene és a királyt alakító mellékszereplő, de ez azért kevés.

 

4/10

 

történet2 Creative Commons License 2018.08.06 -1 0 81110

A filmet nemrég készítették, de nemcsak az 50 évvel ezelőtti viszonyokról szól, bőven van relevanciája a jelenünkre is.

Gondolj csak a londoni riotra 7 éve.

Számomra arról szól, ha nem nézünk szembe a bűneinkkel, tehát nem ismerjük el a felelősségünket, vagy kicsinyíteni próbáljuk őket, akkor nemcsak nehéz lesz dolgozni az előrelépésen, hanem sok visszaesés, lehet hogy esetenként extrém/radikális visszaesések kísérik a gyógyulási folyamatot.

Ugyan szeretnénk, hogy a szabályok mindenkire vontakozzanak, de szemmel kellene tartani milyen óriási különbségek vannak azok között akikre vontakoznak, milyen különbségek lehetnek az értelmezésen és a velük való élés lehetőségeire.

Szerintem a kulcs jelenet az, amikor rájövünk, hogy soha egyik fekete sem meri majd elárulni mi történt..., még ha az is lett volna a teljesen magától értetődő.

Előzmény: Degeczi (81108)
Supremes Creative Commons License 2018.08.06 0 0 81109

Igen, akkor, de a mában is folytatódik.

 

Nem a legjobb Biggelow flikk, de tisztes munka.

Előzmény: Degeczi (81108)
Degeczi Creative Commons License 2018.08.06 0 0 81108

"folytatódik a mában"

51 évvel ezelőtt játszódik a film, nem?

Előzmény: történet2 (81106)
Supremes Creative Commons License 2018.08.06 0 0 81107

Megnézzük.

Előzmény: történet2 (81106)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!