Keresés

Részletes keresés

divaoni01 Creative Commons License 6 órája 0 0 80517

Előzmény: Mantis Screamer (80516)
Mantis Screamer Creative Commons License 6 órája 0 0 80516

Régen nevettem annyit filmen mint ezen. Persze nyilván egy oldschool gamernek mint én vagyok jobban is ültek a poénok :).

Előzmény: divaoni01 (80515)
divaoni01 Creative Commons License 6 órája 0 0 80515

Jumanji: Welcome to the Jungle

 

A beijedős kigyúrt szuperhősön(DJ) illetve a Jack Black-be bújt barbie babán elég jól el lehetett nevetgélni.

 

6,5/10 

ejropa2 Creative Commons License 8 órája 0 0 80514

Sztálin halála

 

Hosszú iskolai nap levezetése mozival.

Nem tudom, említettem-e már, hogy Hévízen van az ország leglátogatottabb mozija, ahol úgyszólván mindig telt ház van. Ott szerettük volna megnézni a hétvégén, de már nem volt rá jegy. A lelkes mozis szerint, ez jobb mint A tanú. Ekképpen álltam hozzá, ám szerintem nemigen lehet összehasonlítani a két filmet, noha mindkettő szatíra, de a Sztálin komolyabb, véresebb, a sok gyilkosság azért erősen visszavesz a nevethetnékből. A tanút többször láttam, és mindig ellenállhatatlan a humora számomra, azonban a Sztálinon ritkán mosolyogtam, inkább rémülettel figyeltem a megjelenített történelmi alakokat, miféle förtelmes rendszert építettek ki.

Jó és erős hatású film.

díplómáss Creative Commons License 15 órája 0 0 80513

jumanji 2

 

végül is nem volt rossz, nem volt túl irritáló a sablonossága.

egyszer nézhető, szórakoztató

capacete Creative Commons License 1 napja 0 0 80512

Az eredeti karakter a II. világháborúban született, ami pöttyet különbözött az elsőtől. 

Előzmény: Mantis Screamer (80510)
suavissime amice Creative Commons License 1 napja 0 0 80511

Én viszont haragudtam Isabel Maru miatt.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Clara_Immerwahr

Előzmény: Mantis Screamer (80510)
Mantis Screamer Creative Commons License 1 napja 0 0 80510

Az utóbbi nekem is fájt, de azzal magyaráztam magamnak hogy amikor az eredeti karakter született ki más lehetett volna a gonosz mint a németek. Plusz itt megmagyarázták hogy a nem a németek voltak végül a filmben rosszak hanem csak a főgonosz. Az meg nekem nem volt meglepetés amit annak szántak. Nagyjából ennyire emlékszem ebből a filmből.

Előzmény: ka_TARZI_s (80506)
Mantis Screamer Creative Commons License 1 napja 0 0 80509

V mint Vérbosszú

 

Nekem 6/10, erőst meglepődtem hogy az imdb-n 8,2-es. Tele van logikai bukfencekkel plusz klisékkel, de azért meg van csinálva. Úgy közepes hogy van sok plusz és mínusz amik kioltják egymást, legalábbis nálam. Bár a marvelözönhöz képest még inkább jó. Legyen 6,5.

suavissime amice Creative Commons License 2 napja 0 1 80508

Annihilation

 

A legkevésbé sem érintett meg úgy, mint a kikerülhetetlen nagy előd, Tarkovszkij Sztalkere. Ahhoz képest csak szépen megcsinált iparosmunka, és hogy miért lett csak ennyi, jó kérdés. Talán Tarkovszkij metafizikus, vallásos vénája miatt, míg (úgy tűnik) Alex Garland megelégedett a természettudósok ateizmusával.

De azért mégsem bántam meg. Olyasmi testhorror ez, mint Ovidius Átváltozásai. Amit az ókori római szerző a mitológia nyelvén fogalmazott meg, azt most a modern érzékenységnek megfelelően, a modern biológia fogalmaival elmesélve látjuk: az identitás elroncsolódásának, elformátlanodásának, átváltozásának élményét, amit az élet traumái, veszteségei, a már-már feldolgozhatatlan élethelyzetek szoktak okozni.

ka_TARZI_s Creative Commons License 2 napja 0 0 80507

Guardians of the Galaxy 2

 

Az első részt egy gyerekes hülyeségnek tartottam. Nem tetszett. Ahhoz képest ez lényegesen jobb volt. A karakterek, a látvány és a poénok is.

 

7,5/10.

 

 

ka_TARZI_s Creative Commons License 2 napja -1 0 80506

Wonder woman

 

Nem sokat vártam a filmtől, ahhoz képest egész jó lett. Egyértelműen alegjobb DCEU film azeddigi 4-ből, bár ugye alacsonya lé. viszont nem bírtak kilépni a gonosz németek c. angolszász mondavilágból.

7/10

ka_TARZI_s Creative Commons License 2 napja 0 0 80505

2:22

 

Egy érdekes film, nehezen kategorizálható film (romantikus thiller, bár nem igazán félelmetes) amindig gyönyörű Teresa Palmerrel. Elsőre in medias res-nek tűni ka kezdés, de a cselekmény lényege folyamatosan bontakozik ki. végig kellően érdekes, és megvana maga hangulata.

7/10

ka_TARZI_s Creative Commons License 2 napja 0 0 80504

30 Minutes or less - 30 perc vagyannyi se

 

Egy szórakoztató kis vígjáték-akció Jesse Eisenberg-el, Danny McBride-a,l Aziz Ansari-val és egy kis Michael Pena-val. Aki ismeri a filmjeiket, az kb. sejtheti a stílust.

7,5/10. Jól szórakoztam rajta.

ka_TARZI_s Creative Commons License 2 napja 0 0 80503

Last Days in the Desert

 

 

Ez viszont valami borzalmasan semmiylen film lett. Hiába van benne Obi1 mester.

 

Vallásosként semmiféle vallási élmnéyt nem nyújt - szemben mondjuk a remekülsikerült Risen-el.  Van benen pár érdekesne sikerült párbeszéd a Sátánnal, de kb. ennyi.

 

5,5/10. Abszolút kihagyható.

ka_TARZI_s Creative Commons License 2 napja 0 0 80502

Sztálin halála

 

Nagyon jó.

 

Jelenleg 10/10-es. Idővel ez lemehet 9,5/10-ig is.

 

Remek szatíra egy horrorisztikus történelmi időszakról. Persze a történeti hűséget elég lazán vették.

Fantasztikus.

 

 

H_G Creative Commons License 3 napja 0 0 80501

Perfetti sconosciuti: furcsállottam a múltkor ezt a megfigyelést a változó Holdról, mert nem emlékeztem ilyesmire. Most ráértem kikeresni, de az én kópiámban nincs ilyen! Amikor véget ér a "mi lett volna, ha" rész és a párok egyetértésben távoznak (1:36), teljesen telihold van továbbra is. (A fogyatkozásnak persze már vége, ahogy mondták is.)

 

A befejezésről eszembe sem jutott valaha, hogy gyáva lenne. Ellenkezőleg, felkínálja a nézőnek a választás lehetőségét, hogy az őszinteség és igazság jobbat tett-e a kapcsolatoknak, vagy a hazudozás és titkolódzás mégiscsak jobb volt?

 

Ezzel együtt nem tetszett annyira a film, én csak 6-ot adtam rá, mert (amellett, hogy nem szeretem a színdarabszerű filmeket) túl sok volt az életidegen-tézisszerű elem. Hogy mindenki pont megkapja a sorsdöntő üzeneteket este 10 és 11 között? haggyanakmá.... És a homokos fickó szónoklata a végén, az is rettentő didaktikus-színpadias volt. (Mellesleg azt sem hittem el, hogy a bunkó taxisofőr összejöhetett volna a pszichológusnővel, bár tény, hogy az életben is látni néha fura felállásokat.)

 

Előzmény: GPF (80447)
Alternative Thor Creative Commons License 3 napja 0 0 80500

"az meg különösen béna volt hogy az idő nagy részében a vonat állt... hát ha már vonatos történet akkor ne álljon már az a vonat"

 

Anyám... :)))

Előzmény: díplómáss (80499)
díplómáss Creative Commons License 3 napja -4 0 80499

gyilkosság az orient expressen

http://www.imdb.com/title/tt3402236/

 

hát, ez nem volt túl jó. a főszereplő jó volt, a többinek elég semmilyen és zavaros szerepeket adtak.

az meg különösen béna volt hogy az idő nagy részében a vonat állt... hát ha már vonatos történet akkor ne álljon már az a vonat :)

jelenvalólét Creative Commons License 4 napja 0 0 80498

Lebanon 2009

Ezt a Foxtrot körüli hírverés miatt néztem meg, lévén ugyanazon rendező korábbi filmje.

Vegyesek az érzéseim. Egy tank belsejében játszódó kamaradarab, de annyira vegyül benne a drámaiság és a hatásvadászat, a komoly, néhol hidegrázós jóféleség, és az együgyű klisé, hogy egyszerűen alig bírom lepontozni.

Legyen mondjuk 10/6. Egy próbát megér, másfél óra az egész.

jelenvalólét Creative Commons License 4 napja 0 0 80497

Tangerine 2015

A Floridai álom rendezőjének a korábbi filmje. Nem szippantott be annyira, mint amaz, bár a stílusa kezd kibontakozni már itt is, de nagyon érződik, hogy a szereplők többsége amatőr (ezzel együtt le a kalappal előttük), és nem is annyira összeszedett, mint a Floridai álom. Végig olyan 10/6-nak éreztem, de a vége annyira erős lett (az utolsó 10 perc 10/10-es), hogy az felhúzta 10/7-re.

 

díplómáss Creative Commons License 5 napja 0 0 80496

érdekes és elgondolkodtató hogy az annihilation imdb szavazatszáma 40 ezernél tart... ez nagyon nagy szám, a körülményekhez és a film nem túl populáris voltához viszonyítva. és ez lényegében pár nap alatt lett meg (pár ezren állt amíg ki nem került a netre).

 

szerintem a készítők most elgondolkodhatnak hogy lehet hogy mégis megérte volna a mozis forgalmazás...

 

csak összehasonlításképpen egy csillió dolláros marketingköltséggel készült, agyon hype-olt filmhez: a black panther 190ezer szavazatnál tart...

jelenvalólét Creative Commons License 5 napja 0 0 80495

The Florida Project.

Kapitális, megdöbbentő, felemésztő, zseniális.

10/10, csont nélkül.

Falshang Creative Commons License 5 napja 0 0 80494

Színészek alapján nem is szoktál filmet nézni?

Előzmény: Psziche (80484)
mindenki senkije Creative Commons License 5 napja 0 0 80493

Land of Mine / Under sandet / Aknák földjén / A homok alatt

Érdekes, ennek két magyar címe is van. Tavaly gyorsult a foreign oszkárra ez is és én meg jól elfelejtettem megnézni, ezt orvosoltam ma.

 

„A háború alatt a nácik célja Dánia keleti partszakaszának aknásításával az volt, hogy megakadályozzák a feltételezett szövetségesi partraszállást, ami végül sosem történt meg. Több millió akna hever szerteszét a parti homok alatt, amit most a háború után fiatal német katonáknak kell hatástalanítaniuk. A katonák nem igazi katonák, nem felnőtt emberek, hanem olyan fiatalok, akik ránézésre még szinte gyerekek, akik a kétségbeesés óráiban édesanyjukat hívják, s akiknek nincsen vágya más, csak az, hogy mihamarabb hazajussanak szétbombázott hazájukba, s újjáépítsék azt.”

 

 

Mások szerint nagyon nyomasztó, én ezt annyira nem éreztem. Abban a tekintetben jó film, hogy a háború egy olyan aspektusát mutatja be, amiről eddig semmit sem tudtam. Nem mintha ez bármit is jelentene, hiszen biztos vagyok abban, hogy nem én vagyok itt a legnagyobb történelem tudor. Az is tetszett, hogy ez a film is végre elszakadt a "goooonosz nááááácik" alaphelyzettől, talán picit a ló másik oldalára is átesett, de erről majd mindjárt írok. 
Ugyanakkor annyira klisés, hogy sajnos nem tudom nagyon jó filmnek gondolni. Tulajdonképpen az elképzelhető legeslegegyszerűbb forgatókönyvet valósítja meg és azon túl, hogy a nácikat (akik nem is nácik) átteszi a "másik oldalra", semmi eredeti nem történik benne. Így én nem is tudtam túlságosan komolyan venni, talán emiatt maradt el a nyomasztás is: meseszerű a film. Illetve értem én, hogy a háború végén már akit találtak, vittek a frontra, gyerekeket is, de mennyivel izgalmasabb lett volna a helyzet, ha legalább az egyik német katona egy hithű náci, hogy legalább egy picivel nehezebb legyen azonosulni velük a nézőnek!
Persze, és akkor már szükségszerűen a dán tisztek lettek a nagyon gonoszak benne, blahhh... Ugyanakkor az őrmester úr "jellemfejlődését" meg nem éreztem úgy, hogy kellő mértékben hihetően lett volna ábrázolva. Hát, ezek miatt azért eléggé kár. Összességében úgy érzem, hogy nálam egy olyan 70%-on teljesített.

7 / 10

Psziche Creative Commons License 5 napja 0 0 80492

Nekem olyan volt az az éneklés, mintha a temetési szertartást pótolta volna a számára. Úgy képzelem, az ária szövege is valamiféle búcsúzásról szólhatott (de nem ismerem a szövegét).

Előzmény: egonek (80489)
Bateman Creative Commons License 5 napja 0 0 80491

:)

Előzmény: mindenki senkije (80487)
egonek Creative Commons License 5 napja 0 0 80490

Annihilation (2018 A.Garland)

 

legalább annyira horror, mint sci-fi.

s ha a vágó tíz perc pluszmunka árán megszabadította volna a filmet a legrosszabb jelenetektől (többnyire csupán pillanatoktól), akár közepesnek is mondanám.

Így viszont csak erős 3/10

egonek Creative Commons License 5 napja 0 0 80489

a rendező egy interjúban az utolsó kutyás jelenetet tekintette biztató végkicsengésnek, kb. ahogyan ti is értelmezitek.

hatravan még a dalest, ahol Daniela szépen énekel -- sztem ez semmit nem tesz hozzá a filmhez... sőt az utolsó pár másodperc, amikor arckifejezése már-már ájtatosba csúszik, inkább elvesz.

Előzmény: mindenki senkije (80472)
mindenki senkije Creative Commons License 6 napja 0 0 80488

színházban meg van még néhány további mű tőle, azok meg még jobbak!

Előzmény: Psziche (80484)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!