Keresés

Részletes keresés

Job.Help Creative Commons License 4 napja 0 0 59289

Sziasztok!

 

KÖNYVELŐ, LONDINER és KARBANTARTÓ munkakörre megbízható munkatársakat keres egy 5*-os szálloda Budapesten.

 

Érdeklődni az alábbi e-mail címen lehet:

 

munkaero.search@gmail.com

KissMe Creative Commons License 2018.03.13 0 0 59288

Szia! :)

Előzmény: nyman (59287)
nyman Creative Commons License 2018.03.12 0 0 59287

Ja jogos. Ha jol latom 2001.05.30-an volt az elso hozzaszolasom a topikban. Pont KissMe-nek valaszoltam 😊 A topiknyitas datumat rosszul hozza.

 

Akkor, cirka 17 eve, ha palyakezdonek nem is, de par ev tasztalattal rendelkezonek szamitottam.

 

Ahhoz hogy elore lepjek folyamatosan olvastam az allashirdeteseket, tanacsado oldalakat, hogy valahogy leszurjem, hogy mi az amiben kell fejlodnom ahhoz, hogy feljebb tudjak lepni. Anyagilag is, szakmailag is.

 

Hogy az ember fennmaradjon, kell, hogy kepezze magat folyamatosan. Meg most is azt latom, hogy rengeteg dolgot meg lehetne tanulni, illetve latom, hogyha az a terulet szukul, ahol most vagyok, milyen iranyokba lenne celszeru elmozdulni.

 

A kornyezetemben sokan nyavikolnak. De az, hogy elinduljon valamilyen iranyba, az nem. Ez lehet mezei OKJs tanfolyam, nyelvtanulas stb. 1-2 napostol a par honaposig. Hogy o mar nem akar. Az egyik unokatesom 50 felett szerezte meg a diplomajat.

 

Most lepten nyomon munkaerohianyrol hallani. Persze ebbe benne van az is, hogy sok munkaado nem akar annyit fizetni, amennyit az emberek kernek, de az is, hogy nincs eleg megfelelo ember.

 

A jelen helyzet alkalmas arra, hogy jo felteteleket alkudjon ki az ember. Ez lehet anyagi, lehet munkaido is.

 

De ennek minden bizonnyal par ev mulva megint vege.

Előzmény: xtl (59285)
SzürkeFarkaska Creative Commons License 2018.03.12 0 0 59286

jó, ezt azért nemcsak az álláskeresőkröl lehet szerintem elmondani, de csak személyes vélemény

Előzmény: xtl (59283)
xtl Creative Commons License 2018.03.08 0 0 59285

Olyanokra gondolok, akik az elvárható minimumot nem hajlandóak megtenni a saját boldogulásukért, pl. nem végez segédmunkát szakmunkás létére, inkább az utcán vegzálja a leparkoló autósokat egy kis apróért.

Előzmény: nyman (59284)
nyman Creative Commons License 2018.03.08 0 0 59284

Konkretan mire gondolsz az elhetetlen hozzaallassal?

 

 

Előzmény: xtl (59283)
xtl Creative Commons License 2018.03.08 0 0 59283

Tegnap voltam a HVG Job Fairen. Mondjuk úgy, hogy erősen keresleti piac van. Az álláskeresőket nem érdekli semmi új, skatulyákban gondolkodnak, nem akarnak kilépni a komfortzónájukból. Mi nem melósokat kerestünk, de teljesen mindegy, mert abban a rétegben is ugyanezzel az élhetetlen hozzáállással találkozom lépten-nyomon.

Előzmény: VIRÁGH ISTVÁN (59281)
KissMe Creative Commons License 2018.03.04 0 0 59282

Igen, ez is egy szempont, hiszen ebben a hirdetésben sincs benne az, hogy a munkáltató esetleg "elfelejti" bejelenteni a dolgozót, vagy nem ad neki megfelelő fizetést. Én viszont úgy gondolom, ha valakinek egyáltalán nincs munkája, közben családot kell eltartania, ráadásul hátrányos helyzetű környéken is él, az ne válogasson! Sőt, képezze tovább magát, és akkor találhat olyan munkát, ahol rendesen megfizetik, mert a végzettsége és a gyakorlata megfelel az elvárásoknak, és akkor már a munkáltató sem érzi kidobott pénznek a munkavállaló fizetését, járulékát, stb.

Minden éremnek két oldala van, ezt jó lenne végre megérteni és elfogadni.

Előzmény: VIRÁGH ISTVÁN (59281)
VIRÁGH ISTVÁN Creative Commons License 2018.03.03 0 0 59281

Ez bizonyos rétegekre igaz... Leginkább az átlag melós, dolgozó emberekről van most szó. Aki ebbe a csoportba tartozik az valószinüleg talál munkát de akkor se mindegy milyet! Munkát találsz de kérdés milyen feltételekkel! Maradjunk annyiba, hogy tiszteséges megbecsült munkaerő nehezen leszel még mindig. Fél bejelentés, betegállomány nincs fizetve... stb... Nem mindenki megy bele szívesen ilyenbe és meg tudom érteni. Én se vállalnék el ilyet!
Bár már lehet kezd annyira méylülni a munkaerőhiány hogy kénytelenek lesznek a munkáltatók változtatni, ha akar megbízható munkaerőt...

Előzmény: xtl (59280)
xtl Creative Commons License 2018.03.02 0 1 59280

Régóta mondogatom, ma is ugyanúgy érvényes, mint tíz éve: Magyarországon csak az nem talál munkát, aki nem akar.

Előzmény: KissMe (59279)
KissMe Creative Commons License 2018.03.01 0 0 59279

Miközben sírnak a magyarok, hogy nincs munka, nem tudnak elhelyezkedni a versenyszférában (kilépve ezzel a közmunkás létből), különösen vidéken, ilyen álláshirdetés jelenik meg egy magánszemély facebook profilján:

 

"....-i (dél-baranyai kisváros) Tescoban lévő Lottózónkba munkatársat keresünk!!Jelentkezni csak .... e-mail címen. Minimum érettségivel, erkölcsi bizonyítvánnyal várom a jelentkezőket!!!

Kérem privát üzeneteket ne írjanak! Értsék meg, nem válaszolok emailben sem kérdésekre, tisztességesen behívok mindenkit az önéletrajza alapján, de egyesével - a "mi a munka" kérdést... ne vicceljenek ez egy lottózó - önálló munkavégzésre alkalmas embert keresek! Kérem így jelentkezzenek!"

 

Siralmas! Ahelyett, hogy a kormányt szídnák, továbbképezhetnék magukat a kedves emberek, például vehetnék a bátorságot, és leérettségizhetnének.

nyman Creative Commons License 2018.02.15 0 0 59278

Erdekes tortenet. Koszi, hogy megosztottad. Van scientologia szaktopik, lehet ott tobben vannak hasonlo cipoben.

 

Ket szemelyzeti tanacsado ceget tismerek, aki scientologusok. Az egyik havi rendszeresseggel megkeres „szemelyre szolo ajanlattal”. Egy masik szcientologus ceghez keresnek embereket.

 

A googliban ki lehet keresni neveket. A 200, 300, 400 kerdeses szemelyisegteszt is utalhat erre.

 

Az elozo cegemnel probaltak ilyesmit. Jellemzoen a kivalasztas vegen. Letettek egy ajanlatot, meg meg ki kellett tolteni egy ilyet. Sokan leszartak. Utana leszoktak errol.  

 

Az meg onmagaban meg rendben is lehet, hogy vannak kozossegek, amik gazdasagi szempontbol is egymasra tamaszkodnak, segitenek egymasnak.

 

Onnantol viszont etikatlan, ha nehany elvet rakenyszeritenek a munkatarsakra, mondvacsinalt okokkal diszkriminalnak, ellehetetlenitenek.

Előzmény: wattafk (59277)
wattafk Creative Commons License 2018.02.14 0 0 59277

Itt az én történetem...

 

Már kb 2-3 hete is a cégnél dolgoztam, amikor gyanús lett, hogy valakinek folyton el kellett mennie a dolgozók közül ilyen-olyan jól hangzó képzésekre. Egy kollégám, akivel jobb viszonyt alakítottam ki már az elején, felnyitotta a szemét: szcientológia! A főnök hisz benne, ő maga is rengeteget költ az "oktatásaikra" és a munkásokat is el-elviszi magával. Mondván: jó sokat költ erre, nem illik visszautasítani és különben is csak olyan dolgokról van szó, amelyek segítenek megoldani a problémákat és felnyitni a szemed, amivel könnyebb lesz az élet. Persze szó nincs szciről. Ja, majd később...Már talán 3-4 hónapja is ott voltam, amikor egyik reggel munkaidő előtt 20 perccel hívott, hogy mehetnék vele, úgy gondolta. Éppen családi esemény volt délután, így megúsztam. De egy 2 hete ott lévő kollégát szinte kényszerített. Hallottam a vitát, a végén az volt, hogy fogja fel úgy, hogy ez egy kötelező továbbképzés. Szegény, szinte sírt, de elment. Próbaidő elején....Aztán persze sok fságot mesélt. Telt az idő, reméltem, hogy megúszom, de most új dolgozókat keres és szerződött egy szci céggel, amely oxfordi tesztet küld első lépcsőben a jelentkezőknek, persze sok százezerért. És ha már így van, ugyan töltse már ki minden jelenlegi melós is. Jött levélben, hogy kéri. Jobban megnéztem a jogszabályt és hát ilyen személyes jellegű tesztet névvel csak úgy lehet elvégezni, ha erre felhatalmaztuk. Előtte. Úgy, hogy megismertük az adatkezelés módját, személyét, célját, idejét...De mivel ilyen nem történt, nem találtam adatvédelmi számot sem rajta, így szépen visszautasítottam. Szabin vagyok éppen, így levélben írtam meg udvariasan. Nem jelzett vissza semmit, de egy munkatárs írt, hogy van még egy kolléga, aki megtagadta, őt már terrorizálják. Valszeg rám is ez vár. Korábban a főnök mondogatta, hogy arról szól ez az egész, hogy ugyanolyanokkal kell magát körbevenni, mert így tud csak fejlődni. Kollégám aki elment végül a tréningre mesélte, hogy ott bizony megmondták, kit kell kirúgni a cégtől a korábbi tesztek és tréningek alapján. És azt is, hogy a gondolja át családi viszonyait, mert közvetlen környezetében vannak negatív energiák és ezektől meg kell szabadulni. A kérdések között öngyilkossági hajlamról, egészségügyi állapotról, gyerekvállalásról is kérdeznek, és vannak ultra gagyi kérdések, érthetetlenek, bulvár újság szintűek. Olyanok is, amelyek úgy vannak megfogalmazva, hogy igen válasznál a mondat első fele jelent rád rosszat, a nemnél a mondat másik része. 

 

Kb fél évig kellene még kibírnom itt, mert közben építem saját vállalkozásomat, és nincs kedvem keresni mást erre az időre. Egyébként a munkám tetszik, szívesen csinálom, ezt tanultam és csináltam korábban máshol is, szóval küzdök. Ha kitesz, nyilván munkaügyi bíróság, egyenlő bánásmód hatóság és kártérítés. 

 

Jó tudni, hogy az adatvédelmi biztos állásfoglalása szerint ilyen módon amit leírtam totálisan törvénytelen az egész, nem követelhetik a kitöltést. 

A másik oldalt is tudom: ha már ezen vitázni kell, akkor már nyilván menthetetlen a jó kapcsolat, de én akkor sem állok fel, mert akkor nincs tovább. csak akkor, ha kitesznek erre hivatkozva.

xtl Creative Commons License 2018.02.08 0 0 59276

Véleményt? Persze, mi itt azért vagyunk, hogy kipróbáljunk ide bedobott állásokat... :D

Előzmény: KissM1024 (59273)
nyman Creative Commons License 2018.02.06 0 0 59275

az erotikus munka hirdetesenek nem a huszban a helye?

Előzmény: KissM1024 (59273)
KissM1024 Creative Commons License 2018.02.01 -1 0 59273

Épp most nézem ezt az állást: http://kginternational.hu/allasajanlat/masszor-munka-folyami-hajon/ tudnátok róla véleményt mondani? :)

 

xtl Creative Commons License 2017.11.15 0 0 59272

Köszi a válaszaidat. Már csak az nem tiszta, hogy milyen időtávra érdemes számolni. Ha saját autót vennék, az nem új lenne, és 5-10 évre tervezném, valamint nálam maradna az értékvesztése. Egy munkahellyel nem szoktam 5 éven túl számolni. A cég viszont egy új kocsit adna, és a lízing miatt 3-4 évente újra cserélnék, emellett nem kellene átírási illetékkel, szervizbe járással, gumicserékkel, biztosítással vacakolnom, nem nekem kellene a megvásárlásával és az eladásával bíbelődni, meg attól se nagyon rettegnék, hogy esetleg ellopják valahonnan. Hogy pontosan milyen az autó, számomra nem elsődleges kérdés. Úgy érzem, almát akarok hasonlítani körtével.

Előzmény: nyman (59271)
nyman Creative Commons License 2017.11.09 0 0 59271

Autonal azert azt is kell merlegelni, hogy mit adnak.

 

Ha csaladod van es adnak egy Opel Corsat, akkor plusz autot fenn kell tartani, igy olyan sokat nem segit, max a munkabajaras koltseget takaritod meg.

 

Ha a ceg rugalmas es kapsz egy keretet, amibol te rakhatod ossze az extrakat, akkor az erhet tobbet is. Pl. nem kell tolatokamera, eleg a radar, de helyette szeretnel ulesfutest, napfenytetot, kulonleges szint stb.

 

Volt ahol volt a keret. Ha tobbet akartal, akkor fizethetted pluszban a lizingdij kulonbseget. De 5-10-15 ezer Ft/ho-bol mar belefert pl. a standart 120 LE motor helyett a 200 feletti, sportrugoval, vagy volt akinek a csaladja miatt a hosszabb kombi verzio kellett, vagy fontos volt az ulesfutes, borbelso, napfenytetobol is az extrahosszu stb.

 

De van ahol az egyseges megjelenes es forgalmazoval a deal miatt ugyanazt a tipust, szint, felszereltseget kapja mindenki.

 

Ezeket az opciokat is lehet merlegelni es "bearazni".

Előzmény: nyman (59270)
nyman Creative Commons License 2017.11.09 0 0 59270

Pl. mennyit tudod magancelra hasznalni. Milyen erteku az auto. stb. Vhol 150-250 ezer korul.

 

Egy 6-7 millios autonal, hasznalattol fuggoen olyan 180-200 ezer forint.

 

Nezz meg egy lizingkalkulatort es add hozza az uzemanyag dijat.

 

En forintra meg tudom mondani, hogy az elmult harom evben mennyibe kerult a sajat auto, biztostastul, szervizestul, mosassal, gumicserekkel stb. Havi 130 e Ft. Igaz ebben volt pl. egy ozvadaszat, ahol a casco onreszt, 10%-ot en fizettem, meg hasonlok. 

 

Ha az auto egy 6-7 millios autot 5 evesen eladsz mondjuk 2,5-3-er, akkor az 80-120 ezer.

 

Az egyik volt kollegam tavaly valaszthatott volna egy auto 7 millioig vagy netto 150 ezret, plusz kilometer koltsegteritest. Mivel par eves autoja volt az utobbit valasztotta.

Előzmény: xtl (59269)
xtl Creative Commons License 2017.11.09 0 0 59269

Amikor különböző állásajánlatokat hasonlítok össze, hogyan érdemes számszerűsíteni a juttatási csomag részét képező autót?

Pünkösdi Kató Creative Commons License 2017.10.20 0 0 59268

nyman, xtl: köszi, jó ötletet adtatok. :)

Előzmény: xtl (59267)
xtl Creative Commons License 2017.10.20 0 0 59267

Írd le az önéletrajzodban, vagy ahol adatbázisba jelentkezel, hogy mikor hívhatnak, illetve hova küldhetnek email-t, ha nem tudod felvenni a telefont. Ha igazán meg akarnak találni valakit, elég leleményesek szoktak lenni.

Előzmény: Pünkösdi Kató (59265)
nyman Creative Commons License 2017.10.19 0 0 59266

Ha nem tudom felvenni a hivast es kiirja a szamot, visszahivom az illetot.

 

Gyakran elofordul, hogy szemelyzetis hiv. 

 

Elofordul, hogy mondom a nevem, akkor tudja, hogy miert keresem, de volt mar olyan, hogy percekig kereste, hogy mi miatt hivott. Ez utobbi mar gaz.

Előzmény: Pünkösdi Kató (59265)
Pünkösdi Kató Creative Commons License 2017.10.19 0 0 59265

Nálam munkahelyen nem lehet a telefon, a wc lehetne megoldás, de inkább kihagyom. Állást keresek, nem tudom felvenni, de már volt 2 nemfogadott hívásom. Lehet téves is, reklám is, de állás is. Buta kérdés, hívjam vissza a számot? 
Aki hr-es, hátha van itt a fórumon, szokta többször hívni a jelöltet vagy ha visszahívja a jelölt, akkor?

Pünkösdi Kató Creative Commons License 2017.10.19 0 0 59264

aha, köszi! 

Előzmény: xtl (59263)
xtl Creative Commons License 2017.10.19 0 0 59263

Pl. kinyomtatott listákat egyeztetni, nyomtatványokat aláíratni, küldeményeket iktatni stb. Tipikusan olyan munkák, amiket kis ráfordítás után egy szoftver automatikusan elvégezne, de inkább rálőcsölik az irodai asszisztensre.

Előzmény: Pünkösdi Kató (59262)
Pünkösdi Kató Creative Commons License 2017.10.12 0 0 59262

Asszisztensi állásnál mit takar az, hogy terhelhetőség, monotonitás tűrés? Egy sori, összeszerelő állásnál értem, de asszisztensi állásnál nem.

padisah Creative Commons License 2017.10.06 0 0 59261

http://www.enersense.jobs/search-jobs?terms=#.WdcoM58xC03

 

ők keresik (érthetetlen módon finn cég,közvetítő Magyarországra a paksi atomerőmű építésben majd dolgozókat...

(persze a szűkítést Magyarországra nem lehet link-ként elmenteni)

Jenni19851234 Creative Commons License 2017.10.03 -3 0 59260
punk anderson Creative Commons License 2017.10.02 0 0 59259

Egyetértek veled, hogy ez nonszensz lenne, de sajnos simán el tudom képzelni.

Előzmény: nyman (59258)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!