Keresés

Részletes keresés

Aval Creative Commons License 2008.09.27 0 0 38634
Nem, abszolút nem HR-es! :)

De ha még egyszer átgondolod, ok morbid, de legalább ki vannak értesítve a többiek...

Nagyon pocsék ám úgy itthon ücsörögni, hogy sehonnan semmi infó... A bizonytalanságnál már a rossz hír is jobb...

Persze, tudom, egy állással addig kell foglalkozni, amíg beadja az ember a jelentkezést, de ez nem könnyű...
Előzmény: Haspók_ (38630)
missparker Creative Commons License 2008.09.27 0 0 38633
Külső kapcsolattartás, ami lehet asszisztensi, irodavezetői, PR, HR, de még minőségbiztosítási munka is. Szerintem nem morbid. Az a morbid, mikor az ügyfeleknek, beszállítóknak gyászjelentést kell írni egy kollégáról. Velem megtörtént :(
Előzmény: Haspók_ (38632)
Haspók_ Creative Commons License 2008.09.27 0 0 38632

Na tessék. :) Bár még itt is úgy lehet tekinteni, hogy belefér a munkakörbe, mert valószínűleg az ilyesmi hozzátartozik a feladatkörhöz.

 

Egyébként gratula az álláshoz! :)

Előzmény: Jana76 (38629)
missparker Creative Commons License 2008.09.27 0 0 38631
Ez a dolog azért sántít ezer helyen, mert:

- profi fejvadász nagyon elfoglalt, sok ügyfele, sok jelöltje van. Ha küld egy autoreply-t minden jelentkezőjének, az a baj, hogy miért csak azt, ha küld egy bocsi... választ, akkor az a baj, hogy miért nem indokol.

- indoklás még: Néha nincs racionális indok! Ez van, kicsit olyan ez, mint a párválasztás. Fogalmam sincs, hogy miért a férjembe szerettem bele bő 14 éve... "úgy éreztük, hogy a másik jobb" c. választ meg ki akar kapni?

Úgy általában a "nem" válaszokkal kapcsolatban: vagyunk itt néhányan "profi álláskeresők", akik nem győzzük hangsúlyozni, hogy a nemleges választ nem kell várni, hiányolni. Ha te kellesz úgyis szólnak, ha nem, akkor tökmindegy. Az meg vicces, hogy a versenyképességét növeli egy cégnek a munkakeresők közt, ha nem válaszokat küldözget. Aztán a következő pályázatára 3x annyian jelentkeznek, küldhet több nem választ.

Még egy kicsit a népszerűség a munkakeresők közt témára: sajna, nincs olyan ocsmány hírű cég, akinek az álláshirdetésére ne jelentkezne valaki. Egyszerűen annyi a munkakereső, hogy soha nem fognak teljesen kiszorulni a tisztességtelen cégek.
Előzmény: Haspók_ (38625)
Haspók_ Creative Commons License 2008.09.27 0 0 38630

Hát... az, hogy fura, nem kifejezés. Inkább morbidnak mondanám. Kivéve, ha HR-esnek jelentkezett! :)

 

Előzmény: Aval (38627)
Jana76 Creative Commons License 2008.09.27 0 0 38629
Hétfőn én is ezzel kezdek. Komolyan nekem kell kiértesítenem a többi jelentkezőt.
Előzmény: Aval (38627)
Haspók_ Creative Commons License 2008.09.27 0 0 38628

Szvsz az egész állásközvetítés majdnem ugyanolyan vacakul működik itt nálunk, mint pl. az ingatlanközvetítés(nek csúfolt adok-veszek játék). Azért csak majdnem, mert az álláspiacon találkoztam már korrekt és alapos közvetítővel és fejvadásszal, az ingatlanon viszont még sosem.

 

Mindkét esetben az lenne a lényeg, hogy a keresletet minél jobban összepárosítsa az ember a kínálattal. Ezt úgy lehet megtenni, ha mindkét részről sok információ áll az ember rendelkezésére. Minél többet leírok arról, hogy milyen embert keresek (vagy milyen eladó házam van), annál nagyobb a valószínűsége, hogy a megfelelő személyek fognak jelentkezni. Ennek ellenére a hirdetések nagy többsége egy sablon, amiben jóformán csak a mailcím változik. Erre jelentkezik boldog-boldogtalan, aztán siránkoznak, hogy mennyi hülye önéletrajz érkezik. Ja, hát tetszett volna pontosabban fogalmazni... Nyilván minden hirdetésre jön egy bizonyos számú "sallang" jelentkezés, de minél pontosabb a hirdetés, ez nyilván annál kevesebb.

 

Off

 

(Háznál ugyanilyen /vagy még jobban :)/ kiakasztó, mikor a hirdetésben leírják, hogy hány nm, betesznek egy képet az ülőgarnitúráról (!?), odabiggyesztenek egy telefonszámot, ezt minden nap megcsinálják, majd úgy gondolják, hogy ők ingatlanközvetítők. Brrr.)

 

On

Aval Creative Commons License 2008.09.27 0 0 38627
Egyik barátnőmnek az volt az első napi feladata miután felvették, hogy a többi jelentkezőnek megválaszolja, hogy bocs, nem te vagy a nyerő (na persze nem így...).

Szvsz ez nem egy rossz megoldás, bár első hallásra talán furának tűnhet. Jó a jelentkezőnek, mert kap választ, és barátnémnek is jó volt végülis, mert kicsit szokta a környezetet, kapott feladatot, de mégsem olyan szörnyű megerőltetőt elsőre.
Előzmény: Haspók_ (38625)
missparker Creative Commons License 2008.09.27 0 0 38626
Tündi, ez nem konstruktív javaslat volt. Kőkemény kritika, és tekintve, hogy az ügyfele határozza meg, hogy kit akar, és ő olyat akar, aki most asszisztens, nem tehet semmiről, te meg lebarmoltad. Én azt kérdeztem volna tőle, hogy értem, ezen nem lehet segíteni, más ügyfele nincs-e akinél felmerül ilyen igény, és ha van vagy lesz, akkor legyen kedves(!) azokkal is összehozni.

Komolyan nem akarlak megsérteni, de azt látom, hogy egyre inkább belovalod magad ebbe a "nincs tökéletes munkahely" és "minden közvetítő hülye" hozzáállásba, de egészségtelen szinten. És khm, hátha elhiszed, hogy nem megsérteni akarlak, de azt javaslom, fordulj olyan szakemberhez, aki a világlátásod megváltoztatásában tud egy kicsit segíteni (pszichológus). Saját magadnak ártasz folyamatosan, és még meg is tudod magyarázni, hogy miért jó ez neked. Az ilyen fokú negatív gondolkodás a depresszió egyik tünete, és mivel ismerünk, többen tudjuk, hogy ez nálad nem pillanatnyi hangulat, hanem évek óta fennálló dolog.
Előzmény: Tündi2003 (38621)
Haspók_ Creative Commons License 2008.09.27 0 0 38625

A visszajelzések hiánya pontosan az egyik olyan dolog, ami szerintem megkülönbözteti a profi fejvadász/állásközvetítő céget a kontártól. Nem értem, hogy mi van azon titkolnivaló, hogy miért nem téged választottak. Szvsz jogod, sőt alapvető érdeked lenne megtudni, és minimálisan annyira méltathatnák az embert, ha már személyesen találkozott, és fél- vagy egy órát elbeszélgetett velük, hogy felhívják telefonon vagy dobjanak egy mailt, hogy ezért meg ezért mást vesznek fel. De nagyon sokan nem veszik a fáradságot...

 

Ha még nem találkoztatok személyesen, hanem csak elküldted az önéletrajzod, az szvsz határeset. Alapból azt mondom, hogy illene válaszolni, és meg is indokolni azt, hogy miért nem választottak ki, de el tudom képzelni, hogy ez nem hatékony, mert olyan sok a jelentkezés, hogy külön embert kéne alkalmazni csak erre a feladatra.

 

(Egyébként érdekes kísérlet lenne, hogy valóban nem hatékony-e a dolog. Ha lenne egy olyan cég, aki korrektül válaszol minden beküldött önéletrajzra, az elég jól kitűnhetne a piacon, és szerintem nagyon nőne a népszerűsége a munkakeresők körében. És nagyon sok önéletrajzra egyébként nem is kellene semmi kacifántos dolgot írni, csupán annyit, hogy nem felelt meg a hirdetésben megadott követelményeknek... ha emellé még azt is odaírják, hogy pl. azért, mert 5 év tapasztalat volt megadva, és a jelentkezőnek csak 2 év tapasztalata van, az meg már teljesen egyértelmű.)

Előzmény: Tündi2003 (38621)
Haspók_ Creative Commons License 2008.09.27 0 0 38624

Ez már nem az egészséges önbizalom kategória volt (egyik alább említett esetben sem). Kíváncsi lennék, hogy a következő helyen vajon mit kezdtek magukkal, mert ott nálunk meg voltak arról győződve, hogy nekik frissen végzetten minimum egy középvezetői szintű állás dukálna, minden másra csak fanyalogtak. (Szvsz egy normális cég eleve fel sem vette volna őket.)

 

 

Nem tudom, milyen a képzés rendszere, úgyhogy amit ezután fogok írni, tartozzon mind  találgatás kategóriába. :) Valóban azt szokták mondani, általában véve is a főiskolákra, hogy gyakorlatiasabb a képzés, csak nem tudom, hogy ez valójában mit takar. Nyilván jóval kevesebb elméletet, már csak az idő rövidsége miatt is, ezt kompenzálná az, hogy egy szűkebb területet gyakorlatiasabban sajátít el az ember.  Hiszen végülis erre találták ki a főiskolát.

 

Kérdés, hogy egy felsőoktatási intézmény mennyire tud a való életben használható gyakorlatot adni. Szvsz nem nagyon, mert ez mégiscsak egy iskola. Az egész gyakorlatias megközelítés, való életből vett példák stb. kb. fél év valódi munkatapasztalat után tökéletesen jelentőségét veszti. Viszont később, ahogy az ember egyre jobban képes átlátni a munkájában az összefüggéseket, és már nem csak egy-egy részterületet bír átfogni, akkor előjönnek azok a dolgok, amiket annak idején tanítottak neki, sőt, sokszor csak akkor nyernek értelmet.

 

Persze mindez nagyon függ attól, hogy milyen irányba megy az embernek a pályája, mert vsz. teljesen máshogy fog visszamenőlegesen vélekedni ugyanarról a gazdasági jellegű főiskoláról/egyetemről pl. egy ugyanakkor végzett könyvelő, marketingasszisztens, irodavezető, számlarögzítő, értékesítési vagy gazdasági igazgató. Az egyik úgy találja majd, alig volt valami értelme annyi évet járni, mert szinte semmit nem használ a tanultakból, a másik meg még évek múltán is tud mihez visszanyúlni, és egy szilárd alapra tud tovább építkezni.

Előzmény: nyman (38616)
Jana76 Creative Commons License 2008.09.27 0 0 38623

Bocs Tündi, közben lejjebb is elolvastam a hsz-edet. Visszaszívom az előbbit. Egyetértünk csak talán nem kellett volna ezt megírnod nekik. Tudod, még mindig te keresel munkát...nem a munka téged.

Előzmény: Tündi2003 (38621)
Jana76 Creative Commons License 2008.09.27 0 0 38622

Tudod Tündi, ez így sántít. Ha minden megbízó olyan megbízást adna a közvetítőnek, hogy neki olyan kell, aki most is az, akkor a sok munkanélkülinek vagy azoknak akik több évig külföldön éltek és nem a szakmában dolgoztak az ég világon semmi esélyük nem lenne elhelyezkedni. Én amondó vagyok, hogy nem mindenki végzi jól a munkáját és nem feltétlenül jobb az az asszisztens, aki jelenleg is az, mint az, aki két éve éppen mással foglalkozik. Mindenesetre az biztos, hogy kevésbé kocka a feje...

 

 

Előzmény: Tündi2003 (38621)
Tündi2003 Creative Commons License 2008.09.27 0 0 38621

Szerintem ha ez miatt feketelistára tesz, mert tettem egy konstruktív javaslatot, aminek a segítségével jobb hirdetéseket írhatnak, és azokra megfelelőbb pályázók jelentkeznek és ez mindkét (sőt a megbízóval együtt) mindhárom félnek jó, szóval ha ez miatt nem kívánatos személy vagyok ott, akkor az is kívánok lenni. Szóval nyugi, mérlegeltem. Meg különbe se aggódj, minden tanácsadónak külön megbízásai és jelöltlistái vannak, és úgysem osztják meg egymással az infókat, mert az nem lenne elég hatékony. :)

 

Amúgy talán azon elgondolkodik a tanácsadó, hogy legközelebb jobban kérdezze ki a megbízót, hogy az mit kíván, vagy a megbízó gondolkodjon el előre, és közölje a közvetítővel, hogy "ja, igen, nekem olyan asszisztens kell, aki most is az, nem pedig valamikor a ködös múltban volt az".

 

Amúgy ha csak az számít, hogy most mi vagyok, és csak ebbe az irányba is mehetek tovább, akkor minek írjak CV-t a múltamról?

Előzmény: missparker (38620)
missparker Creative Commons License 2008.09.27 0 0 38620
Vááá! Értem én, hogy dühös vagy, de most tetted magad feketelistára egy újabb közvetítőnél. De jó! Tündi, mielőtt bármit teszel, szerintem mérlegeld, szolgálja-e az adott lépés a céljaidat, érdekeidet. Ha nem, akkor ne lépd meg!
Előzmény: Tündi2003 (38619)
Tündi2003 Creative Commons License 2008.09.27 0 0 38619

No, a legutóbbi napokban jelentkeztem egy asszisztensi állásra. Kértek asszisztensi tapasztalatot, ez meg nekem van. Visszaírtak (közvetítős hirdetés volt), hogy beszéltek a megbízóval, és nem felelek meg az ő kívánalmainak. Na most belémbújt a kisördög, hogy csakazértis kihúzom belőlük, miben nem felelek meg a kívánalmaknak, hogy tudjak tanulni belőle. Na, milyen választ kaptam? Hát olyat, hogy a megbízó asszisztensi tapasztalatot kér, én meg jelenleg nem vagyok asszisztens.

 

??????

 

Voltam olyan geci, hogy visszaírtam, hogy ezt legközelebb írják bele a hirdetésbe, hogy ti. nem tapasztalat kell, hanem az, hogy jelenleg legyen az illető ez-meg-ez, és akkor én (meg mások) nem jelentkezünk feleslegesen, ami nekik és nekünk is időmegtakarítás. De biztos megint én vagyok hülye.

 

(Egyébként meg ennyit a kétévenként-válts-mert-begyöpösödött-puncinak-fogsz-tűnni mantráról)

nyman Creative Commons License 2008.09.27 0 0 38618
"Nalam az IBS-nek kifejezetten jo hire van. Peldaul egy atlagos IBS-es komolyan tud angolul, es ez is valami.

Ezen kivul nem egy IBS-es jeloltet kozvetitettem, es igen jol szerepelnek mindig az interjukon."

Nalad lehet.

Az angol az az elonyere irhato, de azonkivul nem biztos, hogy sok.

A munkahelyen hogy valtak be? Van egy topiktars itten. :)
Előzmény: csudi (38606)
nyman Creative Commons License 2008.09.27 0 0 38617
Az egykori iskolad honlapjan is van allasborze felhivas
Előzmény: D. Messer (38452)
nyman Creative Commons License 2008.09.27 0 0 38616
Az egeszseges onbizalom nem baj, sot. Az, nagyobb, ha onbizalommal mondja a hulyeseget es ebben hisz is.

Azt is el tudom kepzelni, hogy mas a kepzes rendszere, tematikaja, gyakorlatias, tobb eletszeru, eletbol vett problemaval talalkozik.

Azt hiszem mindegyik iskolaban az emelik ki, ami az elonye, illetve nem hiszem, hogy vhol is mondjak, hogy mi szarabbak vagyunk, mint ez vagy az. :)
Előzmény: Haspók_ (38604)
Haspók_ Creative Commons License 2008.09.27 0 0 38615

Az utolsó pár oldal hsz-ait olvastam, nem tudom, azonkívül milyen tipikus érvek vannak.

 

Lehet ellenezni, persze, és végülis mindenki maga dönti el, hogy beküldi-e, sőt azt is, hogy hajlandó-e egyáltalán egy ilyen céghez jelentkezni. Ha pedig munkaadó, és kérte a beküldést, akkor max. nem foglalkozik azokkal az önéletrajzokkal, amelyikhez nincs kép.

 

De egyébként ez is olyan dolog, mint minden más: ha ebben szögesen ellentétes a véleménye a munkakeresőnek és a munkaadónak, akkor máris van valami, amiben nem találják a közös hangot, úgyhogy lehet, hogy nem is nagy kár, hogy elkerülik egymást.

Előzmény: Törölt nick (38614)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.26 0 0 38614
Értelek, de azért nem alaptalanul ellenzik egyesek a fotó kérését/beküldését, dehát úgyis ismered az ide vonatkozó érveket, nem?
Előzmény: Haspók_ (38613)
Haspók_ Creative Commons License 2008.09.26 0 0 38613

"márahol. nem nélkülözhetetlen része."

 

Nem is mondta senki, hogy nélkülözhetetlen.

 

Egyszerűen arról van szó, hogy plusz egy adag információ az emberről. A munka- és a munkaerőkeresés arról szól, hogy irtózatosan rövid idő alatt próbálja a potenciális munkaadó és munkavállaló kideríteni egymásról, hogy vajon a másik beleillik-e abba a képbe, akit/amit keresnek. Szvsz minden adalék jól jön ilyenkor.

 

 

"   "Ha az iromány alapján támadó benyomás összhangban van a fotóval, akkor az szerintem segítheti a döntést."

 

ez mit jelent?  "

 

Ha harmóniában van a fotó a leírtakkal, akkor egy hajszálnyival megerősítettebbnek véli az ember a kialakuló benyomását.

Előzmény: Törölt nick (38612)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.26 0 0 38612

nagyon sokan külön kérés nélkül is küldenek képet, egyszerűen az önéletrajz része. "

 

márahol. nem nélkülözhetetlen része.

 

"Nem hinném, hogy túl sok helyen nézik azt, hogy ki mennyire "szép", és abban is biztos vagyok, hogy kizárólag egy átlag igazolványkép méretű fotó alapján nem döntenek sem pozitív sem negatív irányban valakiről. "

 

lehet hogy így van. nincs igazolva. vagy így van vagy sem.

 

"Ha az iromány alapján támadó benyomás összhangban van a fotóval, akkor az szerintem segítheti a döntést."

 

ez mit jelent?

Előzmény: Haspók_ (38610)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.26 0 0 38611

feneket. "

 

hű de komoly érv:)

 

 

En nem szoktam kerni, de ha van OK, orulok neki,"

 

arról volt szó, ahol kérik. fényképes önéletrajzát várjuk. erről volt szó 

 

"Akinek nincs a fenykepe a CV-n sokkal nehezebb felideznem az illetot. "

 

OK, ez egy dolog, az ellene szóló érvek (melyeket eddig még nem írtam) meg a mérleg másik serpenyője.

 

"Amugy persze, felolem lehet olyan ronda az a C# fejleszto mint egy banyarem, nekem aztan nyolc. "

 

ez szimpatikus hozzáállás. látod, ezért nem kell a kép, majd megismered az interjún:)

Előzmény: csudi (38605)
Haspók_ Creative Commons License 2008.09.26 0 0 38610

Fénykép/nem fénykép:

 

nagyon sokan külön kérés nélkül is küldenek képet, egyszerűen az önéletrajz része. Szvsz azért jó, mert plusz információ. Nem hinném, hogy túl sok helyen nézik azt, hogy ki mennyire "szép", és abban is biztos vagyok, hogy kizárólag egy átlag igazolványkép méretű fotó alapján nem döntenek sem pozitív sem negatív irányban valakiről. (Na jó, nyilván leszámítva az extrém eseteket, mint pl. lila haj, hatszáz piercing egy banknál stb.) Ha az iromány alapján támadó benyomás összhangban van a fotóval, akkor az szerintem segítheti a döntést.

Haspók_ Creative Commons License 2008.09.26 0 0 38609

Ja, és egyébként nem maradt sokáig, mert nem jött be neki a munka...

 

Amúgy persze máshonnan is jöhetnek érdekes felfogású emberek. Valamelyik másik főiskoláról is volt egy pályakezdő, aki duzzadt a fene nagy önbizalomtól. Élete első munkában töltött napjain simán kiakasztotta a körülötte dolgozókat. Mindent jobban akart tudni, pedig semmihez sem értett, ő állt neki kioktatni a régebb óta ott dolgozókat, a fénymásolás derogált neki, ha tanítani akarták, kikérte magának, de önállóan nem tudott egyetlen feladatot sem megoldani. Viszont szorgosan netezett egész nap. Elképesztő volt a csaj, egyszerűen hihetetlen volt, hogy valaki ennyire pofátlan legyen. Mondanom sem kell, hamar kirúgták....

 

Előzmény: Haspók_ (38604)
csudi Creative Commons License 2008.09.26 0 0 38608
Hulyeseg. Es az a HR-es ismerosod luzer.
Előzmény: bandikaa (38601)
csudi Creative Commons License 2008.09.26 0 0 38607
Ja igen, es koszonoviszonyban sincs az osszehasonlitas a GDF-fel. Peldaul, nagyon fontos, hogy az IBS-es friss vegzosrol pontosan lehet tudni, hogy mit tud. A GDF-es lehet egy 1.0-as zoknifeju, de lehet iparagi atyauristen is. Ez a baj ezzel a sulival pont.
csudi Creative Commons License 2008.09.26 0 0 38606

Nalam az IBS-nek kifejezetten jo hire van. Peldaul egy atlagos IBS-es komolyan tud angolul, es ez is valami.

Ezen kivul nem egy IBS-es jeloltet kozvetitettem, es igen jol szerepelnek mindig az interjukon.

 

Előzmény: missparker (38600)
csudi Creative Commons License 2008.09.26 0 0 38605

"hogy az önéletrajz olvasója már a kezdet kezdetén kiszűrhesse a (természetesen az aktuális szépségideál által befolyásolt )szubjektív ízlése szerint nem megfelelő fizimiskájú egyéneket." - feneket. En nem szoktam kerni, de ha van OK, orulok neki, legalabb megismerem az illetot. Ma is volt 2 interjum, tegnap 4, elotte is 4, a heten meghallgattam majdnem 20 embert. Akinek nincs a fenykepe a CV-n sokkal nehezebb felideznem az illetot. De nem kovetelmeny, csak egyszeruen segitseg.

 

Amugy persze, felolem lehet olyan ronda az a C# fejleszto mint egy banyarem, nekem aztan nyolc. Csak legyen, es kodoljon tisztesseggel.

Előzmény: Törölt nick (38568)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!