Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Katisza 2014.07.28 13:51:01 © 5296

Sziasztok! :) Basszus, megpróbáltam végigolvasni a fórumot, de pár oldal elolvasása után érdemi információkat nem találtam, csupa összevisszaság, veszekedés. :( 

 

Én a páromat szeretném meglepni egy 2 hetes nyaralással jövő májusban-júniusban, mindketten a természet és a snorkelezés szerelmesei vagyunk, imádjuk a gyönyörü víz alatti élővilágot és Baliról nagyon sok szépet hallottam...

 

Külföldi fórumokon AMED-et dícsérik nagyon, ahonnan hajóval Menjaganra is könnyen el lehet jutni. Még csak most kezdek hozzá a szervezéshez, repjegy, hotel, ésatöbbi...

 

Valami tipp és tudnivaló amire mindenképpen oda kell figyeljek?

 

Köszönöm előre is, további szép napot mindenkinek!!!

 

Kata

 

e-mail: szilkame@gmail.com

tem01 2014.07.23 21:58:01 © 5295

Sziasztok!

 

November 5 környékén érkezünk Balira feleségemmel. A kint élők segítségét szeretném kérni a kb 3-5 napos tervezendő ottlétünk alatt, eljutni Peninda-ra is, és más programok tekintetében is, de már Balin. A pontos dátumot még nem tudjuk, de ez most már csak napok kérdése.

Szeretnénk búvárkodni, (sznori is megfelel de inkább csak a manta pointnál) meglátogatni Nusa Duat, a Tanah Lot templomot. Jártunk már Balin, és hogy a sorsunk ismét lehetőséget ad, még ha csak egy rövid időre is, szeretnénk pótolni egy keveset abból, ami kimaradt.

Kérnék email címeket is, ha lehetséges.

Segítségeteket előre is köszönjük.

 

tem01ster@gmail.com

monguznimrud 2014.07.18 21:10:42 © 5294

Szivesen csatlakoznék 2014 dec közepe-2015elsö fele között egy ázsiai kaland utra-inkább hátitáskás--minden program iránt nyitott vagyok mert csak észak-thaiföld s kambodzsai angkor volt eddig ....

Zsoci001 2014.07.18 12:15:44 © 5293

Sziasztok!

 

Hűha, micsoda "parázs viták" alakulta itt ki alább, ami arra sarkallt, én is írjak!

 

Először is arról egy szót, eddig kétszer sikerült eljutnom Balira, de ha lenne rá lehetőségem és tehetem, szívesen mennék (mennénk) harmadszor is! Vagy negyedszer… :-) Csodálatos, varázslatos és békés hely! Bizonyára ahogy az igények is változóak így az élmények is, de úgy érzem, Bali valóban egy "aprócska" szigete a nyogalomnak és egy kicsike paradicsomi élménynek! :-)

Első ízben, sok évvel ezelőtt, "szervezett" úttal jártam a szigeten. Idén pedig, kerek évfordulónkat ünnepelve már a feleségemmel (10. házassági évforduló és szülinapok :-) év elején, "saját szervezéssel", egy közvetítő iroda segítségével, ahol a helyi, befizethető programok alkalmával találkoztunk Bélával és Cartoon-nal :-), akiket  alább is említenek! Jól felkészült, nagyon barátságos, közvetlen stílusú és az igényekhez maximálisan alkalmazkodó, valamint (szerintem nagyon fontos) végtelenül jókedélyű "társaságot" ismerhettünk meg a személyükben, értem ezalatt Bélát és a "segítő" embereit is, úgy mint, akár a söfőr, akik végtelenül korrektek és profik! Az általam leírtakat remekül megerősíti pl. az egyik utas véleménye, miszerint nem lehetett Tőlük olyat kérdezni, amire ne tudtak volna válaszolni, ill. mindig és mindent igyekeztek úgy megoldani, lebonyolítani a kérések alapján, hogy az lehetőség szerint mindenkinek megfeleljen!

Bali csodás hely, ahogy az írásomban is kezdtem, az emberek pedig végtelenül kedvesek és barátságosak, így (ahogyan sok egyéb helyen is) gond nélkül el lehet tölteni az időt mindenféle vezető nélkül, DE és itt a DE, Béláék remekül kiegészíthetnek egy életre szóló nyaralást azzal, hogy maximálisan az igényeinkhez, kéréseinkhez igazodva alakítják a programunkat, legyen szó egy különös helyen strandolásról, vagy akár egy helyiek által jól ismert és kedvelt étterem meglátogatásáról, amit turista nem biztos, hogy felkeresne, stb., stb!

Bali számunkra nagy szerelem, ahol egészen egyszerűen nem ért minket semmiféle negatív élmény, sőt, így bárkit, aki csak tervezgeti az odautat, maximálisan csak lelkesíteni tudok, utazzon el, ahol nyugati emberként részük lehet a maximális testi és lelki feltöltődésben!

Bárkinek szívesen válaszolok bármiféle kérdéssel kapcsolatban!

zsoci001@freemail.hu

 

Üdv: Zsolt!

Cserepes Tibor 2014.07.17 23:50:39 © 5292

Üdv néktek, Smigol Lacit már ne keressétek, sitten van, de nem aggódjatok nem soká szabadul. (2013.- ben Tököl)

Előzmény: Gargapapa (2453)
suzi_mou 2014.07.14 16:45:52 © 5291

Miért ajánlod Kutát?

Előzmény: Kassai Emi (5290)
Kassai Emi 2014.07.13 09:35:28 © 5290

Sziasztok!

Pár napja jöttem haza Baliról, 3 hetet töltöttem kint és mondhatom, hogy életem nyaralása volt! Csodás tájak, nagyon kedves emberek és egy fantasztikus Béla (Timeman)!  Bélát még az elutazásom előtt találtam itt a fórumon. Aki nem csak abban volt a segítségemre, hogy a legtökéletesebb szállást megtaláljam és 1-2 infot adott volna. Béla egy 2 lábon járó lexikon és google kereső is egyben. Mindent tud Bali történelméről,  vallásáról és a helyi szokásokról. Ez jelentősen megkönnyítette a kint tartózkodásomat, mert már pár nap múlva sokkal otthonosabban mozogtam, mint ha ezek nélkül az infok nélkül vágtam volna neki Balinak. Megmosolyogtató volt, hogy így sikerült eljutnom olyan helyekre is, amiről még a helyi emberek sem nagyon hallottak :)

A túra vezetés teljesen egyedi, attól függ, hogy ki-mit szeretne. Helyi nevezetességeket megnézni, aktív pihenésben részesülni vagy éppen kézműves dolgokat vásárolni. Apropó vásárlás! Béla nagyon otthon van a helyi árakban és ismeri azokat a helyeket, ahol töredékéért tudsz vásárolni, mint az előzően gondoltad volna.

A helyiek többnyire beszélnek angolul és mindenki nagyon szívélyes és segítőkész. Az időjárás végig pazar volt, egy délutánon volt picit borúsabb az idő. Az ételekkel semmilyen problémám nem volt, nem történt gyomorrontás vagy bármi hasonló.

Én főleg Ubud, Seminyak, Kuta, Nusa Dua és Jimbaran helyszíneket ajánlom. De tulajdonképpen az egész szigetnek olyan hihetetlen varázsa van, hogy teljesen mindegy, hogy a hegyekben vagy az óceán parton tartózkodik az ember, mindenhol fantasztikusan érzi magát.

Ha bárkinek bármilyen kérdése felmerül, szívesen válaszolok, hiszen én is a fórumnak köszönhetem a csodás nyaralást: kassaiemi1@gmail. com  

Bélát (Timeman) pedig itt a fórumon megtaláljátok!

Üdv,

Emi

SebesTény Anikó 2014.07.13 04:48:26 © 5289

              Az előző bejegyzésemről lemaradt a borítókép. Íme.

 

 

                                            Kakasvér és virágszirom – Egy év Bali szigetén

 

 

Olvasói vélemények a könyvről:

http://kakasveresviragszirom.wordpress.com/akik-olvastak/

 

Magyarul van.     :)

SebesTény Anikó 2014.07.13 04:39:30 © 5288

Kedves Pak Rai,

 

Köszönöm, hogy megnézted a könyvbemutatóm videóját!

 

Azzal az egy mondattal jómagam sem vagyok kibékülve, de így van ez, amikor az ember improvizál. Amikor előadást tartok, mivel nem írott szöveget olvasok, tény, hogy nem minden mondatom sikerül tökéletesen cizelláltra.

 

Az Kakasvér és virágszirom – Egy év Bali szigetén c. könyvemet viszont még Lázár Ervin is olvasta, és állítólag jó könyv, íme néhány olvasói visszajelzés:

http://kakasveresviragszirom.wordpress.com/akik-olvastak/

 

Íme Lázár Ervin ajánlása:

http://kakasveresviragszirom.wordpress.com/lazar-ervin-ajanlasa/

 

Itt lehet beleolvasni:

http://kakasveresviragszirom.wordpress.com/a-bali-konyv/

 

Így bátorkodom állítani, hogy magyarul van.

 

Várom a Te előadásod videóját, a Baliról szóló könyved bemutatóját! :)

 

Az a zene 2:53-nál tényleg jó, valami "Back from Yogya", Balin élő szomszédomtól kaptam. 

 

Üdv,

 

S. Anikó

Előzmény: Pak Rai (5287)
Pak Rai 2014.07.09 17:06:49 © 5287

3:05   "... ugy van a vallas Balin  kialakitva..." 

 

Amugy a konyv magyarul van ? :)

 

 

Bocs, csak rossz vicc volt.  Es szep a depesmodos zene is 2:53-tol .

 

Előzmény: SebesTény Anikó (5286)
SebesTény Anikó 2014.07.05 02:11:15 © 5286

Hahó mindenki,

 

Ez volt a könyvbemutató karácsonykor. Eddig nem posztoltam itt ezt a videót, így most megteszem.

A videót Rozgonyi János készítette, akinek megtetszett a könyv és a bemutató, nagyon köszönöm a kedvességét! 

Kakasvér és virágszirom – Egy év Bali szigetén. 

 

A könyv nem a legfrissebb hotelárakról szól, hanem a kultúráról, és hogy milyen volt egy évig ott élni. Összesen három és fél évet éltem kint, ez az első évről szól. Minden szerelemben az első év nagyon is meghatározó. :)

Kezdetben azért írtam, hogy elmeséljem Balit azoknak, akik nem tudak kijutni. Úgy tűnik, azoknak is jó, akik kiutaznak, felkészíti őket arra, hogy mire figyeljenek, illetve az utazás után érdekes lehet, hogy ugyanott más mit látott. A végén van benne egy "fontos tudnivalók" rovat, és egy kis ismerkedési magyar-indonéz-balinéz szótár.

 

Íme a könyv honlapja: http://kakasveresviragszirom.wordpress.com/

Itt bele is lehet olvasni, illetve el lehet olvasni az olvasók visszajelzéseit.

 

Szép hétvégét, és békét kívánok minden Bali-szerető embernek, és a többieknek is. 

 

Üdv,

Sebestény Anikó

 

timeman 2014.07.03 15:22:00 © 5285

Szia!

Az emailem: kimihaly70@gmail.com 

 

Előzmény: allicsyn (5284)
allicsyn 2014.07.03 11:05:37 © 5284

Szia timeman,

most keveredtem ide és fogalmam sincs h tudnék neked privit írni. kérlek, segíts. privátban szeretnék tőled kérdezni.

köszönöm!

Előzmény: timeman (5280)
widiadari 2014.07.02 16:03:35 © 5283

Az a hír járja, hogy holnaptól (július 3.) az érkezéskor felvehető vízum díja 25-ről 35 USD/fő-re emelkedik...

Pak Rai 2014.07.02 09:24:37 © 5282

az illetekes elvtars jut az eszembe.....

 

''bocsanatot kerek ez milyen orszag?''

 

''magyarorszag''

 

''akkor meg mit foglalkozik izlanddal''

 

 

ha mas orszagokrol, helyekrol akarsz  irni vagy mas formaban offolni, azt elore kervenyezd be irasban. .hihi ... a la illetekes et.

mert kulonben nem egyertelmu.

 

amugy meg inkabb utazz, ne forumozz annyit, megnyugtat majd.

 

zizike, gyere, szivesen latlak balin, es meg penzbe sem kerul, mert nem vagyok idegenvezeto sem.

 

r.

 

 

 

Előzmény: zsizsikke (5281)
zsizsikke 2014.07.02 06:58:19 © 5281

Olvass figyelmesebben! Tizenöt Bali fórumról nem írt senki.

Előzmény: Pak Rai (5279)
timeman 2014.07.02 04:49:15 © 5280

Sziasztok!

Akartam valamit irni ide, de ahogy ezeket a hozzaszolasokat elolvastam, inkabb kihagyom. :(

Ugyis barmit irnek lennenek olyanok akik belekotnek. Akit tenyleg erdekel ez a szep, szines, kis sziget keressen meg privatban.

 

Pak Rai 2014.07.02 01:26:04 © 5279

es tizenot bali forum, kicsit nehezen hiheto, hihi

Előzmény: gyöngyi0612 (5278)
gyöngyi0612 2014.07.01 16:31:59 © 5278

milyen  bölcs  a  kis  zsizsik  aki  mindenütt  zsizsik hisz  nem  publikus  hehehehe

 

zsizsikke 2014.07.01 16:28:21 © 5277

Hát, kis odafigyeléssel mindenki tudja. A mindenkin kívül meg nincs más:)

Előzmény: Pak Rai (5276)
Pak Rai 2014.07.01 13:17:35 © 5276

csak nehogy valaki mas is megtudja...

Előzmény: zsizsikke (5275)
zsizsikke 2014.07.01 12:24:40 © 5275

Igazából még az se szükséges. Aki valóban ismeri az utazási topikokat, tizenötöt tuti fel tud sorolni, ahol több a segítőkészség és kevesebb az önreklám...:(

Előzmény: COOP (5273)
A_niko 2014.06.30 16:13:35 © 5274

Huuuuuuuuu, a mindenit!!!!!

Ezt azert nem gondoltam volna hogy egy egyszeru bejegyzesem ekkora port fog kavarni!

Mindenkit szeretnek megnyugtatni, hogy nem allt szandekomban, csak egyszeruen szerettem volna informaciokhoz jutni.

Na szoval az eredmeny, hogy Timeman valaszolt, sot leellenoriztem es megbizhatonak, korrektnek talaltam szoval a kerdes megoldodott. :)

Mindenesetre koszonom mindenkinek a segito szandekot es meg egyszer elnezest ha barkit megsertettem volna!

Udvozlettel

Molnar Aniko

COOP 2014.06.30 15:00:02 © 5273

Katt a nevére és ott választ kapsz kérdésedre....

Előzmény: Pak Rai (5267)
Pak Rai 2014.06.30 14:47:56 © 5272

Egyetertek.

 

Valoszinusitem, hogy logikusan emelkedik a foszezon beindulasaval az ujonnan regisztralok szama. Nem kell agybajt vagy uldozesi maniat kapni ettol (senkinek nem cimezve). 

 

Zsebbevago erdeke azoknak, akik az itt is erdeklodokbol elnek, hogy az erdeklodoknek ne menjen el a kedve az egesz szigettol eppen az o acsarkodasuk miatt. Inkabb probaljatok meg osszefogni sztem.

 

En is csak kovetgetni szoktam a hozzaszolasokat, nem latom ertelmet a felesleges szoszaporitasnak. Egyet kerdeztem. Meg aztan elobb megegyet. De a beltenyeszet erolteteset, ki milyen regen irkal ide,  nem tartom jo iranynak.

 

Előzmény: avvo52 (5271)
avvo52 2014.06.30 14:19:31 © 5271

Kedves Fórumozók,

 

mivel úgy látom személyeskedésbe kezd átmenni a dolog, ezennel én ki is szállnék. Elmondtam, hogy nemrég találtam az oldalt, logikus, korábbi hozzászólásaim sem lehettek. Nem mondtam senkiről kritikát, arról írtam, amit én tapasztaltam. Én is saját szervezésben mentem, kint találkoztam Vojival (a gyengébbek kedvéért Vojtech, magyarul Béla) és Cartonnal, egy hónapot voltunk együtt, jól éreztük magunkat, sokat beszélgettünk és mindent megtettek, hogy minél többet lássunk  a szigetből és minél több élménnyel térjünk haza. Az én e-mail címem nyilvános, tehát nem bújtam el, engem meg lehet találni, mint írtam, a fiúkért személyes garanciát vállalok, mivel őket ismerem. Azt is megírtam, hogy ha valakinek bármilyen kérdése lenne, tudásom szerint szívesen válaszolok. Aagicának - élménymegosztás részemről nehéz lenne, mivel Bali előtt  egy hónapot voltunk Bangkokban, Kuala Lumpurban és Singapore-ban, két kötetet lehet teleírni élménnyel, ezért mondtam, ha bárkinek bármilyen kérdése van, ha tudok, segítek.

Összességében: mindenkinek javaslom, ha tud menjen Balira, mert egy életre szóló élmény, Mindenki annak a segítségét veszi igénybe, akiét akarja, valószínűleg minden kint élő örömmel és tudása legjavával segít. És utoljára: mindenki arról tud véleményt formálni,akivel volt, akit ismer.

 

Ne veszekedjetek, inkább segítsetek azoknak, akik még nem voltak Balin, hátha kedvet kapnak az utazáshoz és akkor mindenki ajánlhatja azt az ismerősét, akit ténylegesen ismer.

Pak Rai 2014.06.30 13:33:42 © 5270

kb. mindket beszolasod tobb sebbol verzik, de nem reszletezem, sot le is szeretnem zarni ezt a szemelyeskedo mellekvaganyt.

engem Isis iteletenek hattere erdekel, nem, hogy te meddig nem jutottal el 1091 megnyilvanulas utan se. kosz :)

 

meg meg erdekelne a Vojtech es tsai. csapat Facebook-mentes elerhetosege, mert en FB-vel nem elek :).

 

koszonom

 

R

Előzmény: kb. (5269)
kb. 2014.06.30 13:12:56 Creative Commons License 5269

Elnézést, a 5261-esben vannak a konkrét fórumok, nem a 64-esben.

Előzmény: Pak Rai (5267)
kb. 2014.06.30 13:09:58 Creative Commons License 5268

Írt két konkrét példát, így teljesen komolyan vehető amit ír ráadásul egyet is lehet vele érteni. A te felhasználóneveddel viszont eddig ez az egyetlen hozzászólás született... 

Előzmény: Pak Rai (5267)
Pak Rai 2014.06.30 12:58:16 © 5267

isis,

milyen  mas forumokra utalsz? csak, hogy ''komolyan'' tudjam venni a bejegyzesed...

 

koszonom,

 

r

Előzmény: ISIS/002 (5264)