Keresés

Részletes keresés

Ka Pál Creative Commons License 5 órája 0 0 7391

pl. ez volt az egyik szállásunk:

http://www.sumahotel.com/

Előzmény: Ka Pál (7390)
Ka Pál Creative Commons License 6 órája 0 0 7390

Először én is előre foglalt szállásokat használtam.

Amikor másodszor volt szerencsém kijutni, akkor meg csak 2 napot foglaltam előre, azt is egy olcsóbb szálláson, a reptérhez közel, hgy kipihenjem az utazást. Ezt követően közel 3 hétig mindig néhány napra, a helyszínen kerestem szállást.

Ez kétféle képpen ment:

 Az egyik, hogy volt az előző szálláson wifi és kedvem időt pocsékolni a következő szállás keresésre és előre tájékozódtam az üres helyekről és árakról. A helyszínen aztán már célirányosan mentem egy-egy helyre és az agodás/bookingos ár ismeretében, a helyi első ajánlatból el kezdtem alkudni. Jellemzően olcsóbb volt jelentősen a kialkudott ár, mint a szállásfoglalós oldalon! Ami itthon teljes tahóságnak tűnik, ott mosolyogva fogadták, sokszor a félárért is odaadták az elsőre bemondott ár helyett a szobát. (persze alkudozós technika kell: egy éjszakára mennyi, lehet kicsit olcsóbb, hát ez még kicsit drága nekem, de ha maradnánk még egy éjszakát lehetne a fele, nem? akkor legyen 3 éjszaka OK,OK :O)) 

A másik módszer -ami kevésbé volt olcsó, ha a sofförrel az általa javasolt szállásokat néztük meg. Ez az egész napos túra alatti beszélgetések és az indulási szálloda ára/kinézete alapján többé-kevésbé beazonosítható volt a kollega számára mind árban, mind igényességében. Ezt a módszert akkor választottuk, ha nem volt időnk előre felkészülni a következő bázis helyszínéből, de, hogy ne sok jutalékot fizessünk a soffőrnek, nagyon vigyáztam, hogy lehetőleg hamarabb érjek a recepcióhoz, mint az emberünk. Ha mégis nagyon fürgének bizonyult, akkor meg csak egy napot kértünk, ha tetszett az ár és a hely, akkor másnap hosszabbítottunk már alku pozícióból (átmegyünk másik szállásra, amit addigra kinéztünk, ha nem enged az árból).

Ez így elmondva talán bonya, de ott egyszer sem szorultunk meg és mindig lett megfelelő árú és minőségű szállásunk.

 

Megjegyzendő, hogy meglepő módon nem a kutai részen, Ubudban és nem is Sanuron, hanem pl. Amed környékén volt problémásabb kicsivel szállást találni, már eleve a létező szállások darabszáma miatt -- ugye kisebb konkurencia.

Előzmény: tomassos (7387)
prototype90 Creative Commons License 6 órája 0 0 7389

Ha eddig nem tettétek, repjegy vadászathoz tudom javasolni a skyscannert vagy a momondo-t. Be lehet állítani, hogy küldjön értesítéseket, nekünk ezzel sikerült jó áron kifogni. :)

Előzmény: kisandimaya (7388)
kisandimaya Creative Commons License 15 órája -1 0 7388

Sziasztok.

 

Szeptember 1- en indulunk Balira a párommal. Soha nem jártunk még ott. Fogalmunk nincs mit érdemes megnézni merre érdemes menni. Szállást találtunk a Bookingon, repülőjegyet meg még nem sikerült vennünk de nézegetem melyik lenne jó. Bármilyen infót szívesen fogadunk mert egyenlőre még tanácstalanok vagyunk. A szállásunk Ubudban lesz. Minden érdekel...En gondoltam autót kellene bérelni mert azzal könnyebb lesz a közlekedés. Erről is várom a segitséget..Érdemes vagy nem.

 

Minden segítséget előre is köszönök..

tomassos Creative Commons License 18 órája 0 0 7387

Szia!

 

A legtöbben Booking vagy Agoda oldalon keresztül oldják meg a szállásfoglalást, mindkettő jó. Lehet helyszínen is vadászni, ebben nekem személy szerint nincs tapasztalatom, attól kényelmesebb ember vagyok. Első bázisnak érdemes Ubudban szállást foglalni, onnan a legtöbb hely csillagtúraszerűen megoldható. Ha tengerparton is hédereznétek, arra is van lehetőség bőven. Mivel Lombokra is át akartok menni, ott nem tudom hol érdemes szállást foglalni, nyilván függ attól hogy ott mit akartok csinálni.Kalkuljátok bele bőven időt a transzferre. Majd keressetek egy jó helyi guide-ot, egyeztessétek vele a programotokat, ő megmondja mi fér bele egy napba. Azt hinni, hogy közel vannak egymáshoz a nevezetességek, de bizony sok idő elmegy a köztes utakkal. Mi június 16-án érkezünk Balira KL-ből.

Előzmény: prototype90 (7386)
prototype90 Creative Commons License 19 órája 0 0 7386

Sziasztok!

 

Mi június 14-én megyünk Qatar Airways-szel, 12 napot fogunk eltölteni Balin.

Hallottam már ilyet is, olyat is, de megkérdezem azért: szállást hogy érdemes foglalni? Valóban nem érdemes egy szállodában letáborozni és minden nap utazni?

Az alábbi helyekre mindenképp el szeretnénk jutni: Seminyak, Ubud, Kuta, Uluwatu, Mengwi, Rendang, Candikuning, Ababi, Tumbu, Gitgit, illetve Lombokra biztosan szeretnénk még eljutni.

Ha esetleg a sziget más részein is vannak még érdekes látnivalók, akkor szívesen fogadok ötleteket.

Zizi83 Creative Commons License 1 napja -2 0 7385

Sziasztok, 

 

húsvét környékén utazik valaki közületek Balira? 

tomassos Creative Commons License 2 napja -1 0 7384

Ugyanez a terv nálunk is, inkább a biztonság. Picivel drágább, de nem kell szétaggódni magad.

Előzmény: sokina (7380)
tomassos Creative Commons License 2 napja -2 0 7383

Minden pénzt talán nem. A legutolsó kitörés miatt néhány napig le volt zárva a reptér.Pl. akik eljöttek Baliról, azok Jáváról tudtak elrepülni. Vis maior esetén a légitársaság nem fizet kártérítést, szállásért pedig különösen nem, az a te problémád. Esetleg levelezel a szállásadóval a probléma megoldásáért.

Olyan lehet, hogy más útvonalat választ, vagy néhány nappal később visz el, nyilván buksz egy pár napot.

Mit tudsz tenni? Válassz opcionális útvonalat, Jáva és onnan Bali. Most nagyon kedvező repjegy árak vannak Balira, pont emiatt a bizonytalanság miatt akciózik a Qatar. Mi is hasonló megoldást választunk, mint fórumtársunk, KL és onnan Bali. Ha gáz van, akkor KL-ből rengeteg lehetőség van, hogy ne menjen kárba a nyaralásod. Ha lehet, ne legyen előre kifizetve a szállásod.

Fél évre előre senki nem tudja megmondani, hogy mi lesz. A vulkán még most is füstöl.

Előzmény: Anbati (7379)
szviki1978 Creative Commons License 2 napja 0 0 7382

Köszönöm! 

Előzmény: widiadari (7365)
szviki1978 Creative Commons License 2 napja 0 0 7381

Köszönöm! ;)

Előzmény: Zs... (7359)
sokina Creative Commons License 3 napja 0 0 7380

Sziasztok ezért vettem,úgy a repjegyet,hogy Kuala Lumpur és utána fapados Balira,hogyha a vulkán ép grimbuszt csinál az veszhet, és repülünk másfele Kualából :)

Anbati Creative Commons License 3 napja -1 0 7379

Mi júniusra foglaltunk Qatarral. Most akkor mi van? Aggódnunk kell, hogy kitör a vulkán akkor, és minden pénzt bukunk? Valaki!!!!!!! 

Előzmény: szemcsi65 (7378)
szemcsi65 Creative Commons License 3 napja -1 0 7378

Ezért nem vállaltuk be, mert ha a vulkán kitör, akkor mindent visz. Már kitörhetett volna! 

Előzmény: Losiszika62 (7377)
Losiszika62 Creative Commons License 3 napja 0 0 7377

Szia!

Miért nem mertétek a Qatart bevállalni? Nekünk kifejezetten ajánlotta az utazási iroda.

Fogalmam sincs, hogy vis maior esetén mi a helyzet a repjeggyel illetve szállással.....

Előzmény: szemcsi65 (7376)
szemcsi65 Creative Commons License 3 napja -2 0 7376

Mi június közepén tervezzük az utazást. A Qatart nem mertük bevállalni a Augun vulkán miatt. A repülőjegyetekben (május) volt Vis Maior? 

Előzmény: Losiszika62 (7370)
tomassos Creative Commons License 4 napja 0 0 7375

anett_tapai@yahoo.com 

Előzmény: sokina (7374)
sokina Creative Commons License 4 napja 0 0 7374

köszönöm :-) Anett kérhetek elérhetőséget ?

tomassos Creative Commons License 4 napja 0 0 7373

Mikor először mentem Balira, akkor fél óra volt az átszállás Dohában. Vártak minket a légitársaságtól név szerint, futva kísértek át minket a másik géphez, és még a bőröndünket is átrakták. Tudsz majd venni netkártyát, de a legtöbb étteremben és hotelben van szabad wifi. Hogy melyiket érdemes, azt talán majd a helyiek. Max. gps-hez érdemes, amúgy megleszel netkártya nélkül is.

Előzmény: Anbati (7369)
tomassos Creative Commons License 4 napja 0 0 7372

Szia!

 

Nem olcsó, az odajutás is macerás.Mehetsz hajóval Baliról vagy belső járattal. Olyan 600-700 USD között van valahol az ár.

Esetleg keresd meg Anettet innen a fórumról, hátha tud olcsóbb megoldást.

Előzmény: sokina (7367)
tomassos Creative Commons License 4 napja 0 0 7371

Szia!

 

Én ezt úgy szoktam megoldani, hogy a szállások közötti transzfernapra szervezek kirándulást.

Egy angolul beszélő sofőr napidíja olyan 50-80 USD között van.

Ha magyar idegenvezetést szeretnétek, az drágább.

Előzmény: D&D (7368)
Losiszika62 Creative Commons License 4 napja 0 0 7370

Szia!

Mi májusban utazunk Qatarral és Dohában 1 óránk lesz az átszállásra.

Egy kicsit én is aggodalmaskodtam az idő rövidsége miatt, de az utazási iroda szerint nem is engedné a rendszer a befoglalást, ha nem ítélné meg elegendőnek az időt.

Másrészt miután ugyanannak a légitársaságnak a gépével történik a továbbutazás, a rendszerben ők látják a továbbutazókat, így bízom benne, hogy senkit nem felejtenek ott :D

Előzmény: Anbati (7369)
Anbati Creative Commons License 5 napja 0 0 7369

Köszönöm a válaszokat! A dohai átszállásra vagy 8 és fél, vagy egy óránk lenne. Szerintetek? Lehet független telefonba való csak net kártyát kapni Balin?

D&D Creative Commons License 5 napja 0 0 7368

Sziasztok!

Párommal áprilisban Balira utazunk, több szállásunk is lesz viszont az oda való eljutás és a nevezetessègek megtekintése miatt szeretnénk egy megbízható ott élő személyt, aki vállalja a fuvarozást elfogadható áron!

Aki tud ilyet kérem írjon, termèszetesen árakra is kiváncsiak vagyunk!

Előre is nagyon köszönöm!

sokina Creative Commons License 5 napja 0 0 7367

Sziasztok,szerintetek mennyi a reális ár 2 éjszakás Komodoi programhoz?

Losiszika62 Creative Commons License 5 napja 0 0 7366

Szia Anett, küldtem mailt!;)

Előzmény: widiadari (7323)
widiadari Creative Commons License 6 napja 0 0 7365

Iriszi: Menora egyetlen hajó megy csak közvetlenül, a többi átszállásos verzió (tehát Trawanganon ki kell szállni, s onnan vagy a napi kétszer közlekedő island-hopping hajóval átmenni, vagy charter kishajóval). De a Gilik ottalvósak, tehát minimum egy éjszakát ott kell aludni (hogy érdemben tudj vmit csinálni). Sok helyen tudsz jegyet szerezni (mi is árulunk pl.). 

 

Anbati: Menjangan valóban a legszebb talán a szigeten, ha megoldható, menjetek át oda merülni. De ezen kívül szuperjó helyek vannak Amed/Tulamben környékén. Itt akár lehet egynapos kiruccanás keretében is merülni (tehát kora reggel odamentek autóval –ez kb. 3 óra a déli részről), majd merülések után vissza. Lembongan és Penida közt is jó helyek vannak, főleg Manta point!

A delfinezés elkerített tenegeri részen Sanurban van, s lehet ott úszni is, igen! ;)

 

szviki1978: ha Thaiföldön szoktatok vezetni, akkor valószínűleg itt sem lesz gond.  

 

oszireni: ez a szemetes part dolog időszakos, szeptemberben nem nagyon szokott előfordulni.  A vulkán pedig kb semennyire nem érinti a sziget nagy részét (turizmust nem zavarja, minden látogatható). 

Ka Pál Creative Commons License 6 napja -1 0 7364

Padang Bai-ban láttam dive centereket és szervezett túrákat a manta point-hoz...

 

Amednél a hajóroncs errefelé a főszám, én nem láttam belőle semmit, mert viharos volt a tenger ottjártamkor. Amúgy elvileg a partról úszva is elérhető.

 

Mindeképpem ajánlott merülő és/vagy snorkelező hely a Menjangan sziget Bali észak nyugati végében.

Előzmény: Anbati (7363)
Anbati Creative Commons License 6 napja 0 0 7363

Sziasztok! Szeretnénk nyáron Balira utazni, még nem voltunk arrafelé. Több száz hozzászólást elolvastam, zúg a fejem. Nem tudom még, hogy milyen szervezésben menjek. Sok infót felszívtam, de sok a kérdés bennem. Az oké, hogy a látnivalókért mennék elsősorban, és nem a tengerért. Viszont mi járunk a Vörös tengerhez sznorkellezni, és palackkal is merültünk már. Szeretnénk azért itt is legalább egy napot sznorizni, összehasonlítani a halakat, korallokat az általunk ismertekkel. Nyilván nem a seawalking-ra gondolok. Első körben  Lembonganon gondolkodtam, de valaki eléggé leszólta. Pedig az elérhető egy napos kirándulással. Meg mintha láttam volna, hogy ott mantákkal (ördögrájákkal) lehet úszni, ami viszont új lenne, mert eddig csak sasráját láttunk a tengerben. Tud erről valaki valamit? A másik, hogy a delfinekkel medencében, vagy az elkerített tengerrészben lehet fürödni? Az hol van? 

Iriszi Creative Commons License 6 napja 0 0 7362

Sziasztok

Január 18-án megyünk Kutára érdeklődnék tudtok-e valamilyen lehetőséget Gili meora ,mert azt megnéznénk

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!