Keresés

Részletes keresés

laczyka_ Creative Commons License 1 napja 0 0 7098

Elnéztem és 60 USD és nem EUR, de értem, mindenképpen olcsóbb, akkor majd ott vásárolunk. Köszi még egyszer!

Előzmény: widiadari (7096)
zsolesz11 Creative Commons License 2 napja 0 0 7097

Útitársakat keresek Jáva+Bali úthoz október közepétől. 8 nap Jáván, kb. 10 nap Balin, pár nap Lombok szigeten. Részutakra is lehet csatlakozni.

nyaralas222@gmail.com 

widiadari Creative Commons License 2 napja 0 0 7096

laczyka_: 60 EUR-tól olcsóbban is kapsz helyben (nálunk kb. 40 EUR a retúrjegy transzferekkel, ugyanúgy Eka Jaya). Szeptemberben nem valószínű, hogy gond lenne a hajókkal!  

Előzmény: laczyka_ (7094)
Zs... Creative Commons License 2 napja -1 1 7095

Az ilyesmit nem erdemes neten megvenni, ott helyben kb a fele lesz.

Előzmény: laczyka_ (7094)
laczyka_ Creative Commons License 3 napja 0 0 7094

Sziasztok!

 

Szeptemberben utazunk Indonéziába (Java + Bali). Néhány napot eltöltenénk Gili Menon, két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban:

 

- Interneten láttam 60 euroért retúr hajójegyet, transzferrel együtt  Baliról (Eka Jaya). Ez elfogadható ár, vagy vegyük inkább ott személyesen?

- Szeptemberben mennyire gyakori, hogy az időjárás miatt nem indulnak a hajók? Terv szerint, ahogy visszaérünk Balira, másnap este repülünk tovább Yogya fele.

 

Köszi, előre is a válaszokat!

widiadari Creative Commons License 5 napja 0 1 7093

Egy órán belül megérkezik Balira családjával a volt amerikai elnök, Barack Obama. Semmi extra dolog nem várhatóen ttől függetlenül a szigeten, mivel semmilyen különleges bánásmódot nem kért. Úgyhogy az éppen itt nyaralók meglehet, hogy valahol belefutnak Obamába. :)

W.L. Creative Commons License 2017.06.21 0 0 7092

Kutyahust szerte Indoneziaban arulnak, meg a muzulman tobbsegu Javan is. 

Tehat a dolog tavolrol sem egyedi, csak Balin elofordulo, es ott sokkal kevesbe elterjedt, mint az orszag egyes mas regioiban. Itt nyilvan azert pont Balirol irnak, mert a legnepszerubb, legismertebb uticel ausztral turistak koreben. Az meg mar tenyleg eros tulzas, hogy a turizmus taplalna ezt az uzletet. A kutyahust 99.99%-ban helyiek (indonezek)fogyasztjak.

Előzmény: Ritchy (7091)
Ritchy Creative Commons License 2017.06.21 0 0 7091

Ebben mennyi az igazság?

https://secure.animalsaustralia.org/take_action/bali-dog-meat-trade/

 

Személy szerint semmit nem tapasztaltam belőle. Kínában viszont láttam a piacon, illetve buszon szállítani kutyákat.

widiadari Creative Commons License 2017.06.21 0 0 7090

Sasika42: úgy 6-7 oldallal korábban volt szó az I Love Bali-ról, meg még hónapokkal ezelőtt vki (kissé negatívan) kommentelt egy IBC nevű helyről, szerintem szintén róluk lehetett szó. Egyébként  úgy 2000 ft/fő ártól felfelé számoljatok étkezést.

 

CarlaGloss: szerintem nektek egyértelműen Amed / Tulamben régió lenne a legjobb. Mondjuk az úgy 3 óra vezetés egyirányba, de megérheti. Vagy átmehettek Lembonganra. 

Előzmény: CarlaGloss (7089)
CarlaGloss Creative Commons License 2017.06.21 0 0 7089

Nem zavar a nagy tömeg, de Padang Padang Beachen utcai ruhában vonultak tömegesen a japánok fotózkodni. És ott sütögettek a helyiek, meg 5 percenként jöttek, veszunk-e sarongot :D Ez már így sok volt.

 

Talán megnézzük a másik két strandot is, de lehet ott snorkelezni? Ez lenne a fő szempont. Ahogy mentünk autóval, láttunk egy hosszú sorban árusokat a part mentén közel Padangbaihoz. Azt inkább elkerülnénk.

 

Ja, és vicces volt, hogy amikor már nem bírtam a legkondit és lehúzták az ablakot, motorral is mellénk csapódtak hogy vegyünk ezt-azt :D Hát meg a vezetés is alig megy, nemhogy még rájuk is figyeljek :D

Előzmény: Ka Pál (7088)
Ka Pál Creative Commons License 2017.06.20 0 0 7088

Nem véletlen írtam a másik két helyet, nekem jobban tetszett mindkettő a Blue Lagon-nál. Ha jól érzékelem a néptelenebb partokat keresed. Hétköznap esélyes erre a White Sand Beach, a fekete homokon meg senkivel nem találkoztam a következő faluig...

Előzmény: CarlaGloss (7087)
CarlaGloss Creative Commons License 2017.06.20 0 0 7087

Elmentünk a Blue Lagoon Beachre, snorkeleztünk is. Az áramlatok nem voltak vészesek, nem úsztunk ki az öbölön túlra, itt bent pedig csak hullámzás volt, de nem volt vészes. Viszont hiába volt nagyon szép messziről, közelről elég szemetes volt, több zacskóval találkoztunk a víz alatt, mint hallal. A halak amúgy szépek voltak, elég nagyok is. Még egy kicsit edzünk ezekben a könnyen elérhető vizekben, aztán majd elmegyünk akkor a kis szigetre is.

Jó volt a strand fölött a kis warung. 

Amúgy voltunk tegnapelőtt Ulu Watu mellett is egy híres strandon, a Padang Padang Beachen - szépnek szép volt, de rengeteg ember volt, és jó sok szemét. 

Sanurban sokkal kevesebb szemét van, bár ott se mindenhol tiszta, Seminyakban voltunk még, az tökéletesen tiszta volt. Csak hát ott a hullámzástól nem lehet snorkelezni.

Előzmény: Ka Pál (7084)
Ka Pál Creative Commons License 2017.06.20 0 0 7086

Menjangant ki ne hagyd, ha van rá pénzed! Csónakot bérelni kell és nem lehet alkudni, a parkbelépővel és kísérővel együtt fizetendő. Költséget csak másokkal összefogva lehet csökkenteni. Mi fél órás várakozás után -mivel csak csoportok jöttek irodai szervezésben- befizettünk egy "saját hajóra", de nem emlékszem már az árára. Nem tudom milyen lettt volna betársulni, de a mai napig a legszebb élményünk az ott töltött 4-5 óra. Sehová nem hajtottak bennünket, a gyermekemmel bohóckodtak a vezetők (búvár-parkőr + a "hajókapitány") végig, egyedül sodortattuk az áramlattal magunkat végig a korallok fölött, csorgott utánnunk a hajó, aztán visszavittek az áramlat elejére és kezdtük előről.

A hajót, tudomásom szerint csak egy helyen lehet bérelni, ott, ahol a Lovinából érkező út kiér a partra, a túrista központnál:

Ka Pál Creative Commons License 2017.06.20 0 0 7085

Ja és a műholdas nézetben, a google map-en elég jól láthatók milyenek a partok, valamint vannak fényképek is...

Előzmény: Ka Pál (7084)
Ka Pál Creative Commons License 2017.06.20 -2 1 7084

Bizony erős áramlatok lehetnek a part közelében is. Nem csak gyerekeknek, hanem felnőtteknek is veszélyes lehet az ismeretlen területen úszkálás. Kuta-Seminyak részen az áramlatoktól mentes (és/vagy felügyelt) részt zászlókkal jelölik. Ezek a részek az időjárástól, vízállástól, ár-apálytól függően és a vándorló homok miatt folyamatosan változó helyen és mértékben jelentkeznek.

 

WL által említett -gondolom Blue Lagoon Beach-re gondolt, arra mondható talán, hogy keletre van- valóban szép sznorkelezni, viszont a köves/korallos aljzat gyermekek részére nem túl kellemes fürdőző hely, ha nem tudnak kitartóan úszni, nincs gyakorlatuk az ilyen vízben történő mozgásban. Nem olyan egyszerű, s talán nem is célszerű leállni a sérülések elkerülése érdekében a köves aljzatra. Apálykor pedig gyakorlatilag használhatatlan fürdésre a part.

A másik fürödhető öböl -eltekintve a kikötőben a hajók közötti kétes értékű pancsolástól- a white Sand Beach. Itt is többször voltam, napszaktól és időjárástól függően változó erősségű hullámzásban. Itt viszont finom homok van, jót lehet pancsolni a part közelében. A hullámtörés környékén -különösen erősebb hullámzásban- azonban itt is veszélyes lehet a felelőtlen úszkálás, mert a homokból nagyobb sziklák állnak ki, amelyek a fenéken örvénylő homokban nem látszanak. Bár lekerekedett, síma felületek, de ha odacsapja az embert egy hullám szerencsétlenül is könnyen megütheti magát. A hullámtöréses részen amúgy is érdemes vagy gyorsan átcsusszanni -megfigyelve a helyieket előtte hogyan és mikor indulnak neki, mindig van üteme a hullámoknak, sohasem egyforma méretűek, mindig van egy csendesebb és egy erősebb szakasz-, vagy előtte maradni.

Az öböltől balra, helyi viszonylatban, szép korallokat és színes halakat lehet látni, nyugodtabb időben érdemes elúszkálni arrafelé, hullámzásban zavaros a víz, úgy nem sok értelme van. Egyébként arrafelé a parton is érdemes mászkálni, van egy-két érdekes magmás kiömlés alakzat.

 

További fürdési lehetőség még a közelben, ha tovább gyalogolsz, a parthoz minél közelebb maradva a White Sand Beachtől Sanur felé (délnyugatnak). Itt néptelen, széles, fekete homokos part található, egyes részeken öklömnyi kavicsokkal a fenéken, viszonylag gyorsan mélyülő vízben. Be- bemártóztam itt is a vízbe, de néhány méternél meszebb nem távolodtam el a parttól, sokszor láttam erős áramlást a hullámokat figyelve: ugye, nem teljesen egyenes a part, illetve a hullámok sem pont párhuzamossan érkeznek a partszegéllyel. Így a visszaverődő hullámok jobbra balra kényszerülve áramlanak vissza a tengerbe, ezzel erős befelé húzó áramlatok keletkeznek. Sekély vízben jót lehet játszani ezekkel az áramlatokkal, vitteni magad ide-oda, de gyorsan, vagy lapos partszegély után hirtelen mélyülő vízben sokszor ezek az áramlatok a parttól el és lefelé (!) húznak, jó úszókat is könnyedén magukkal visznek. Egyébként ha ez történik, biztos nem érdemes azon a helyen próbálkozni a kiúszással, ahonnan elragadott az áramlat. Szóval óvatosan az ismeretlen vizekben, mindig tájékozódj, mielőtt csak úgy beugrasz a vízbe és jót úszol befelé, ez nem a Balaton.

Előzmény: CarlaGloss (7082)
W.L. Creative Commons License 2017.06.19 -1 1 7083

Padangbai legjobb furdo- es sznorkelezohelye egy kis obol a falutol keletre, szerintem itt szinte nem voltak aramlatok, bar ez talan fugg a napszaktol is.

Előzmény: CarlaGloss (7082)
CarlaGloss Creative Commons License 2017.06.19 0 0 7082

Lehet, hogy első körben megnéznék Padangbait, Sanurhoz, ahol vagyunk, az van legkozelebb. Egy dologtól félek, azt írja a Lonely Planet, hogy erősek az áramlatok. Ezt sok helyre írja különben. Szerintetek ez mennyire veszélyes gyerekeknek? Tényleg komolyan kell ezzel számolni?

Előzmény: W.L. (7081)
W.L. Creative Commons License 2017.06.19 0 0 7081

Olyan gyakran megy, amilyen gyakran berlik, de eleg gyakran, es alighanem konnyu lenne masokkal kozosen berelni. Elvileg kell parkbelepo.  Strand a sziget nyugati csucsken, de sznorkelezni korbevisznek a berelt motorcsonakkal.

A fo szigeten Amed, Tulamben es Padangbai kornyeke nepszeruek sznorkelezesre, de messze elmaradnak Menjangan mogott.

Előzmény: CarlaGloss (7080)
CarlaGloss Creative Commons License 2017.06.19 0 0 7080

Köszi, bár igazából a szigetek sem annyira jók, mert oda hajókázni kell. Te tudod, milyen gyakran megy oda és vissza hajó, mennyibe kerül, van-e public transport vagy magánakciózni kell? Be kell menni a Nemzeti Parkba jeggyel, hogy eljuss a kikötőhöz? Ez az a strand, amit pirossal jelöltem? Fizetős?

 

 

Olyan tipped nincs, ami autóval könnyen megközelíthető? Köszi a segítséget!

Előzmény: W.L. (7079)
W.L. Creative Commons License 2017.06.19 -1 1 7079

Menjangan-sziget toronymagasan a legjobb, ott a partrol is sznorizhatsz, viszont az odajutashoz hajo kell.

Előzmény: CarlaGloss (7078)
CarlaGloss Creative Commons License 2017.06.19 0 0 7078

Sziasztok! Keresnénk olyan helyet Balin, ahol a legjobb snorkelezni, lehetőleg a partról. Tud valaki ilyet, vannak jó tapasztalataitok?

Ka Pál Creative Commons License 2017.06.18 0 0 7077

Bocsánat a kései válaszért!

 

Én ezt a "nem oltattuk magunkat és semmi bajunk nem lett"-re reagáltam imígyen.

 

 

... bár a motorozásra sem gondolom sokkal másképp. Jómagam befeküdtem egy jól sikerült motorozás után a helyi kórházba, ami tele volt össze-vissza tört, koptatott európaival. És az Thaiföldön volt, ahol a külföldieknek fenntartott kórházakban extra jó a szolgáltatás. Ha kicsit figyelmesebben körülnézel Balin, sok helyen, óriás plakátokon hirdetik a "kimenekítést" Szingapúrba. Nem véletlen, hagy némi kívánni valót maga után, a helyi egészségügy...

 

Szóval csak annyit akartam mondani, szerintem érdemes mérlegelni és nem egy szerencsés menet után ráduplázni a fekete 13-asra ;o).

Előzmény: Ka Pál (7054)
dorikacicc91 Creative Commons License 2017.06.16 0 0 7076

Köszönöm szépen a válaszaitokat! :)

Sasika42 Creative Commons License 2017.06.15 0 0 7075

Sziasztok

Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra :-)

Augusztus 1-14 között szeretnénk menni nászútra, Bali is felmerült mint lehetőség, 9éj Bali + 3 éj Lenbongan "túrára" az I Love Bali Centeresekkel.

423e lenne 2 átszállással, szállással, reggelis ellátással, magyar asszisztenciával, privát transferek az út.

Hozzáteszem életünkbe nem repültünk még, szóval a 2 átszállás kicsit "necces" lehet, ha arra az időpontra nem lesz más Bp-ről.

Igyekeztünk utána nézni szinte mindennek a neten, programok, az adott szállás...stb.

Igazából ami nem tiszta, hogy az éttermekben mi mennyi, mennyit váltsunk, kb mennyi lenne az étkezés.

A szervezők azt mondták,hogy nem érdemes teljes ellátást kérni, mert annyira olcsó kint az étkezés, hogy nem éri meg.

Kérdésem az lenne első körbe, hogy "mennyi az annyi" ? 

Van e valaki aki utazott már velük, ha igen mik a tapasztalatok? Rosszat a neten nem nagyon találtam róluk.

Illetve van e esetleg olyan aki arra az időpontra tervez velük utat.

 

A válaszokat előre is köszi :-)

 

 

widiadari Creative Commons License 2017.06.14 0 1 7074

dorikacicc91: ne légy elkeseredve, nekem tesómék jöttek Qatarral tegnap, semmi gond nem volt. ;)

Előzmény: dorikacicc91 (7068)
harimango Creative Commons License 2017.06.13 -3 0 7073
gergogergo01 Creative Commons License 2017.06.13 -1 2 7072

Szia,

 

Nekem a Párom utazási irodában dolgozik, a lenti levelet kapták. Igazából semm új infó, max csak megerősítés, amit a többiek írtak, h nem kell izgulni. :)

Egyébként minket is érint,mert mi októberben megyünk Balira, úgyhogy mi is figyeljük a változásokat. Remélem megoldódik a helyzet és nem lesz a jövőben sem gond a repüléssel.

 

"A Qatar Airways járatai minden desztinációra továbbra is a megszokott módon üzemelnek, kivéve abba a négy országba, amelyek a jelenlegi helyzetben érintettek: Bahrein, Egyiptom, Szaúd-Arábia és Egyesült Arab Emirátusok. Ezek az országok légtérkorlátozást vezettek be a Qatar Airways járataira, de légitársaságunk mindent megtesz, hogy ezekhez a korlátozásokhoz megfelelően alkalmazkodjon és biztosítsa az utasok részére a biztonságos és kellemes utazást, hiszen számunkra továbbra is az utasaink és az ő biztonságuk a legfontosabb.

A négy érintett országon kívül tehát az összes desztinációra zavartalan a járatok működése.

Továbbra is kérünk Benneteket, hogy figyeljétek a Qatar Airways Travel Alert oldalán a legfrissebb információkat és a FAQ alatt feltett és megválaszolt kérdéseket.

http://support.qatarairways.com/hc/en-us/sections/201161488-Travel-Alerts

"

 

 

Előzmény: dorikacicc91 (7068)
Sandorson Creative Commons License 2017.06.12 -1 1 7071

Semmit nem fogsz észrevenni az egészből és nincs semmilyen plusz kockázat. A gép a megszokotthoz képest  minimálisan más útvonalon repül, de ennek DK-Ázsia felé még a repülési időre sem lesz komolyabb kihatása.

Előzmény: dorikacicc91 (7068)
sokina Creative Commons License 2017.06.11 0 0 7070

Szuper :-) köszönöm a válaszodat:-)

W.L. Creative Commons License 2017.06.11 -2 1 7069

Nincs okod, hiszen csak Katarban kell atszallnod, vegig az o gepeikkel repulsz.

Előzmény: dorikacicc91 (7068)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!